Annons:
Etiketterreceptmatdryck
Läst 3762 ggr
Zimplet
11/8/14, 2:54 PM

Dakjjim

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Veckans rätt blir Dakjjim som helt enkelt är bräserad kyckling med grönsaker. Jag tyckte att rätten passar bra nu under hösten, då grytor och liknande uppskattas. Smaklig måltid!

Ingredienser:

  • 1-1.5 kg kyckling (lår, bröst eller vingar)
  • 100 g glasnudlar
  • 0.5 dl soja
  • 0.5 dl ostronsås
  • 0.5 dl rissirap
  • 1 tsk farinsocker
  • 3 st potatisar 
  • 1 st morot
  • 1 st gul lök
  • 1 st röd chili
  • 2 st grön chili
  • 2.5 dl hackade champinjoner
  • 5 st stjälkar salladslök
  • olja
  • svartpeppar
  • vitlöksklyftor
  • ingefära
  • 1 tsk sesamolja
  • ca 10 cm hackad gurka
  • vatten
  • sesamfrön

Så här gör du:

  1. Skiva kycklingen i ca 5 x 2.5 cm stora bitar.
  2. Blötlägg glasnudlarna i kallt vatten.
  3. Skala och skiva potatisarna i 1 cm tjocka bitar.
  4. Skiva moroten tunt, ca 3mm tjocka skivor (lättast är att använd en osthyvel eller liknande).
  5. Hacka löken.
  6. Hacka sedan upp chilin i lagom stora bitar.
  7. Skiva upp salladslökenpå längden, så tunt som möjligt, och lägg i blöt i ca 10 min.
  8. Värm upp pannan, (gärna en wok om ni har), och tillsätt 2 tsk olja.
  9. Lägg i kycklingen och stek i ca 7 min, tillsätt sedan riven vitlök och ingefära efter smak.

Medans du steker kycklingen så kan du göra såsen.

  1. Blanda samman sojan, ostronsåsen, rissirap och farinsocker.

  2. Lägg sedan i potatisen tillsammans med 6 dl vatten och såsen och låt koka i 10 min på hög värme.

  3. Efter 10 minuter, lägg i de skivade morötterna och den hackade löken, och låt det sedan koka i ytterliggare 10 min.

  4. Tillsätt sedan glasnudlarna, chilin, champinjonerna och gurkan.

  5. Låt puttra medans du rör om lite nu och då, tills nudlarna är genomskinliga och klar.

  6. När nudlarna är klar, så blandar ni i ca 2 tsk grovmalen svartpeppar och 1 tsk sesamolja.

  7. Servera sedan med den skivade salladslöken ovanpå som garnering och sprinkla över lite sesamfrön.

Tips:

Om ni inte får tag i rissirap så kan ni använda vanlig sirap, eller strösocker.

Bild:  Debbie Tingzon via Flickr (CC BY 2.0)

Annons:
[Nampheet]
11/9/14, 8:13 PM
#1

Har ätit någon slags sånt!

Cireea
11/9/14, 9:10 PM
#2

Hur smakade det? :)


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Cireea
11/10/14, 4:53 PM
#3

Ikväll äter vi Dakjjim hemma hos oss! 😃


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Tessan01
7/11/15, 7:03 PM
#4

*Putt*

Denna skall vi testa här hemma! Skall bli spännande, vår första koreanska maträtt 😃

Cireea
7/11/15, 7:09 PM
#5

Du kommer inte ångra dig, promise! 🙂


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Tessan01
7/11/15, 7:11 PM
#6

#5 👍

Annons:
Upp till toppen
Annons: