2015-01-12 11:25 #0 av: Cireea

En typ av banchan som man även kan äta som en egen rätt.

Tteokbokki är en väldigt känd rätt i Sydkorea och den har funnits sedan långt tillbaka. Tidigare har Tteokbokki varit en rätt man äter vid högtidliga tillfällen men nu är rätten vanlig att äta när som helst. 

Rätten är baserad av tteok blandat med  grönsaker, ägg, sweet chilisås och gochujang i vatten. Det finns fler varianter med bland annat fisk men det är en smaksak. Tteokbokki är en väldigt kryddstark rätt. 

Bild:"Korean.snacks-Tteokbokki-08" by by jetalone (flickr) - http://flickr.com/photos/jetalone/753029139/. Licensed under CC BY 2.0 via Wikimedia Commons - https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Korean.snacks-Tteokbokki-08.jpg#/media/File:Korean.snacks-Tteokbokki-08.jpg