Recept/Mat/Dryck

Kkongchi-jorim

2015-01-29 16:23 #0 av: Zimplet

Ja nu var det länge sedan som det blev något recept här på sydkorea i fokus, har tyvärr haft väldigt mycket å göra nu efter jul och nyår, men nu blir det nya tag. Dagens rätt blir Kkongchi-jorim som är bräserad makrill, Smaklig måltid!

Ingredienser:

  • 1 burk makrillfilér
  • 2.5 dl (tunt) skivade rädisor
  • 1 gul lök
  • 2 msk soja
  • 2 msk chiliflakes
  • 1 msk hot pepper paste
  • 3 st rivna vitlöksklyftor
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1 tsk strösocker
  • 1 hackad grön och röd chili
  • 2 st stjälkar salladslök

Så här gör du:

  1. Blanda samman soja, chiliflakes, hot pepper paste, vitlök, ingefära, socker och 0.5 dl vatten i en skål.
  2. Lägg rädisorna i botten av en panna, och strö över hackad lök.
  3. Tillsätt makrillen (även vätskan i burken) och smeta ut soja blandningen.
  4. Koka med lock på medium värme i ca. 8 minuter.
  5. Vrid ner värmen och låt det puttra i ca. 12 minuter.
  6. Tillsätt sedan salladslöken och chilin, för att sedan låta det puttra i ytterliggare 2 minuter.
  7. Servera med ris.

Tips:

  • Om du inte gillar makrill så är jag hundra procent säker på att kyckling skulle fungera lika bra, eller varför inte tofu för en vegetarisk variant.

=[ Medarbetare: DatorspelSydkorea, Minecraft & Film ]=

Anmäl
2015-01-29 16:27 #1 av: Saffran0Spice

Detta skall testas!

Anmäl
2015-01-29 19:24 #2 av: Cireea

#1 Då är vi två! Skämtar

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.