Kkongchi-jorim
Ja nu var det länge sedan som det blev något recept här på sydkorea i fokus, har tyvärr haft väldigt mycket å göra nu efter jul och nyår, men nu blir det nya tag. Dagens rätt blir Kkongchi-jorim som är bräserad makrill, Smaklig måltid!
Ingredienser:
1 burk makrillfilér
2.5 dl (tunt) skivade rädisor
1 gul lök
2 msk soja
2 msk chiliflakes
1 msk hot pepper paste
3 st rivna vitlöksklyftor
1 tsk riven ingefära
1 tsk strösocker
1 hackad grön och röd chili
2 st stjälkar salladslök
Så här gör du:
- Blanda samman soja, chiliflakes, hot pepper paste, vitlök, ingefära, socker och 0.5 dl vatten i en skål.
- Lägg rädisorna i botten av en panna, och strö över hackad lök.
- Tillsätt makrillen (även vätskan i burken) och smeta ut soja blandningen.
- Koka med lock på medium värme i ca. 8 minuter.
- Vrid ner värmen och låt det puttra i ca. 12 minuter.
- Tillsätt sedan salladslöken och chilin, för att sedan låta det puttra i ytterliggare 2 minuter.
- Servera med ris.
Tips:
- Om du inte gillar makrill så är jag hundra procent säker på att kyckling skulle fungera lika bra, eller varför inte tofu för en vegetarisk variant.
Detta skall testas!
Sajtvärd - Djurpyssel.Ifokus Medarb. - Vinthundar, Hundar, Stickning, Pälsvård, Nakendjur & Multikulturellt Ifokus
Kolla gärna in min hemsida HÄR!
#1 Då är vi två! 😉
Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
⎡Eyos Hamsteruppföding⎦