2015-02-18 12:30 #0 av: Cireea

Detta är en traditionell rätt i Korea som äts under firandet av det nya året, Seollal.

Tteokguk består av buljong/soppa (guk) med bitar av rice cakes (Tteok). Det är en tradition att äta Tteokguk på det koreanska nyåret då det sägs att de som äter Tteokguk får tur i det kommande året. Det sägs även att man får ytterligare ett år tillagt på sitt liv. Man  brukar ofta garnera sin Tteokguk med sjögräs, ägg och marinerat kött. 

Tteokguk

Historia 

Varför man började äta Tteokguk på nyår är okänt men rätten nämns i början av nittonhundratalet i boken Dongguksesigi, då använde man ofta kött som huvudingrediens och peppar för att få lite smak. 

I boken nämns också att man åt Tteokguk för att bli ett år äldre. Man frågade oftast "Hur många skålar med Tteokguk har du ätit?" för att få reda på någons ålder. 

Bild: https://www.flickr.com/photos/stuart_spivack/90076518/