2015-05-20 14:25 #0 av: Zimplet

Gyeongdan är en typ utav riskaksbollar som ofta används till deserter. Smaklig måltid!

Ingredienser:

  • 1.25 dl rismjöl
  • 2 tsk strösocker
  • 4 msk kokhett vatten
  • en nypa salt

Så här gör du:

  1. Blanda samman rismjöl socker och salt i en bunke, blanda sedan i vattnet med en slev.
  2. När vattnet har kallnat, knåda tills det har blivit en deg.
  3. Rulla sedan degen till en cylinder, ca. 2cm i diameter.
  4. Skiva sedan ca. 2cm långa bitar och rulla bitarna i händerna till små kulor.
  5. Koka upp en kastrull med vatten och lägg ner risbollarna.
  6. Låt bollarna koka tills dom flyter upp till ytan.
  7. När bollarna flytit upp lägg dom i en skål med kallt vatten tills dom kallnat.
  8. Nu är risbollarna klara att användas till dit recept.

Bild: Andy Eick via Flickr (CC BY 2.0)