Korea - kultur, historia och allmänt om korea

Sewol

2017-03-22 23:21 #0 av: Huygens

Kort introduktion

Den sydkoreanska färjan Sewol förliste 2014-04-16 i fullt dagsljus och i gott väder, med relativt lite vind och med små vågor på havet. Det tog Sewol 4,5 timmar att långsamt, extremt långsamt, slå runt innan färjan långsamt sjönk.

Sewol hade ca 460 passagerare, varav 325 var gymnasieelever från Danwon. 300 personer drunknade inne i färjan, dom flesta omkomna var gymnasieeleverna. Sewol hade 15 besättningsmedlemmar, som också var dom enda personerna som evakuerades från färjan Sewol av kustbevakningen.

Färjan sjönk till bottnen på ett djup av bara 35-40 m.

.

Katastrofen med Sewol har karakteristiska kännetecken av en falsk flagga. Myndigheter såsom regeringen, kustbevakningen, räddningstjänsten, polis, säkerhetstjänst, militären och alarmcentralerna samverkade så att värsta möjliga utfall skulle åstadkommas i falsk flagga Sewol. Även delar av besättningen och större delen av traditionell sydkoreansk massmedia medverkade i falsk flagga Sewol. 

Wikipedia: Bristen på pressfrihet i Sydkorea.

Det finns så mycket info om falskflagg Sewol att jag kommer ta det i omgångar och ger därför i trådstarten bara en kort introduktion till falskflaggan, så att texten inte blir överväldigande att läsa. 

Ett påstående i engelsk media är att sydkoreanska gymnasielever lider av asiatisk lydnadskultur och det var därför eleverna åtlydde befallningen att gå ner till sina hytter, stanna kvar i hytterna och dränktes, vilket jag anser är en efterkonstruktion. Det verkliga förloppet är troligen annorlunda och värre.

.

Ett fåtal dokumentärer om falskflagg Sewol har gjorts. En dokumentär på engelska som finns på nätet är Diving Bell (1 tim 21 min).

Diving Bell är gjord med enkla medel och handlar om en liten dykarfirma med en dykarklocka som kan gå ner till 70-80 m djup. Dykarfirman försökte tre gånger att hjälpa till vid räddningsarbetet och efterarbetet runt Sewol. Vid dom två sista tillfällena sa räddningstjänsten först att dykfirmans hjälp var välkommen, men militären stoppade sedan dykfirmans arbete på plats.

Dom 20 sista minuterna av Diving Bell är dom mest plågsamma. På slutet utfrågar dokumentärjournalisten en fader till en av dom omkomna gymansieleverna.

Samtalet är ungfär (väldigt fritt återgett):

.

Journalisten: Vad skulle du vilja ändra på kring det som hände vid Sewol?

Fader: Jag ångrar att jag sa till min son att lyda Kustbevakningen.

Journalisten; Vad sa din son?

Fadern: Han ringde på mobiltelefonen och sa att han var mycket rädd, att färjan Sewol höll på att kantra, färjan hade extrem slagsida och vattnet forsade in i färjan. Han sa att Kustbevakningen sagt åt honom att gå ner till sin hytt och stanna där. Han frågade mej vad han skulle göra. Han sa till mej att han var rädd.

Journalisten: Vad sa du?

Faderna: Jag sa åt min son att göra som Kustbevakningen sagt till honom att göra. Det ångrar jag, för hade jag inte gjort det hade han levt idag. Min son drunknade i sin hytt när den vattenfylldes.

.

Jag ska ge en bättre bakgrund till falsk flagga Sewol och möjliga förklaringar samt återge händelseförloppet mer i detalj i följande inlägg. Alla andra får gärna skriva inlägg däremellan, då vart och ett av mina inlägg kommer vara fristående.

Anmäl
2017-03-22 23:58 #1 av: Cireea

En fruktansvärd tragedi.. Gråter Minns så väl när det hände, och det är ett väldigt känsligt ämne för många i Sydkorea.

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-03-24 21:09 #2 av: lilssgu

Insåg inte att det var faktiskt var ett så sorgligt ämne förrän jag läste om det för två år sedan Gråter

Så de flesta bara väntade i flera timmar nere hytten, usch Gråter

Medarbetare på Sydkorea iFokus Lyssnar på musik

Anmäl
2017-03-25 00:13 #3 av: Cireea

"Jag sa åt min son att göra som Kustbevakningen sagt till honom att göra. Det ångrar jag, för hade jag inte gjort det hade han levt idag. Min son drunknade i sin hytt när den vattenfylldes." 

Gud vilka skuldkänslor jag skulle haft som förälder,  även om hans råd i sig inte skulle ha varit fel. Gråter Jag skulle också litat på kustbevakningen i ett sånt där läge, men usch.. får ont i magen bara av att tänka på det. 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-03-26 11:39 #4 av: sweetgum

Jag minns det... så hemskt... det värsta va ju just det där att resenärerna blev beordrade att stanna i sina hytter. I öst asien lyder man... Verkligen obehagligt agerande runt om. Jag bodde i Italien när costa concordia gick på grund och fan vilket liv det blev (mycket på grund av kaptens feghet), och då dog inte särskilt många. Händelserna runt Sewol ger mig kalla kårar

Medarbetare på Sydkorea iFokus

Anmäl
2017-03-26 23:11 #5 av: Huygens

Sewol flöt på havet i två dygn

Det tog färjan Sewol 4,5 timmar att långsamt, extremt långsamt kapsejsa och rulla runt. Men Sewol sjönk aldrig dom två första dagarna. Istället la sej färjan Sewol med buken uppåt i vattnet och låg så i över två dygn. Färjan Sewol sjönk först den tredje dagen, 52 timmar efter att färjan fått slagsida. Sewol påbörjade slagsidan 2014-04-16, kl 8:48. Sewol låg därefter upp-och-ner i havet i mer än två dygn, från 2014-04-16 fram till 2014-04-18, kl 13:03. (wiki)

Experter, sakkunniga och anhöriga ansåg under första och andra dagen, att det troligen fanns massvis med instängda gymnasieelever, som fortfarande levde inne i dom många luftfickorna i färjans inre utrymmen. Det rörde sej om 5000 - 10000 kubikmeter luft som höll färjan Sewol flytande upp-och-ner.

Röster på sociala media höjdes för att Kustbevakningen skulle pumpa in luft i färjan för att ge dom instängda eleverna friskt syre. Kustbevakningens chefer ignorerade först uppmaningen att pumpa in syre, men cheferna var besvärade av kraven på att gymnasieleverna skulle få frisk luft inpumpad. Sydkoreansk media rapporterade dock ganska lite om Kustbevakningens negativa reaktion till att pumpa in luft till dom instängda eleverna i Sewol.

.

Färjan blev successivt allt lägre liggande i havet över dom två dagarna, men mängden luft inne i Sewol måste ändå varit betydande då färjan låg nära 7000 i "tonnage".

Det tog över två dygn efter att Sewol fått slagsida, innan Kustbevakningen till slut påstod att dom börjat "pumpa in" luft i färjan. Två timmar efter att Kustbevakningen påstått att dom börjat "pumpa in" luft i färjan till dom överlevande gymnasieeleverna som var instängda i luftfickorna i färjans inre, sjönk färjan Sewol slutligen helt och hållet. Sewol försvann under havets yta trots att Kustbevakningen påstod att dom "pumpade in" massvis med luft i färjan.

Det är snarast så att Kustbevakningen istället pumpade ut luften ur Sewol och på så sätt fick färjan att sjunka.

Sewol slog runt 2014-04-16 och låg flytande på havet i två dagar fram till 2014-04-18, kl 11, då Kustbevakningen påstod sej börja "pumpa in" luft i färjan Sewol. (wiki) Färjan började då på allvar sjunka. Två timmar senare, kl 13, 2014-04-18, försvann det sista av Sewols bog under vattenytan.

Om Kustbevakningen verkligen "pumpat in" luft i färjan Sewol den tredje dagen, hade färjans flytförmåga ökat och färjan hade fortsatt flyta på havet. Istället försvann Sewol under havets yta, två timmar efter att Kustbevakningen börjat suga ut luften ur färjans luftfickor.

Färjan Sewol sjönk till ett djup av 35 - 40 m och bärgningen är nyligen (mars 2017) påbörjad. (Av oklar anledning kallas Sewol ibland Sewol-Ho i vissa nyhetsinslag på nätet.)

.

Det är också en smula obehagligt att jag inte hittat en enda artikel som redogör för försök med sk knackningar. Normalt sett när sjöräddningen har instängda personer i ett skepp, knackar räddningspersonalen med metallföremål på skeppet/ubåten/färjan och lyssnar efter svarsknackningar. I fallet med Sewol verkar ingen i räddningsstyrkan ha gjort några försök alls med knackningar för att lokalisera dom instängda eleverna.

Knackningar görs vanligen med metall mot skeppsskrovet. Ibland trä mot metallskrovet.

Inga försök från räddningspersonalen att knacka på färjan nämns någonstans.

Hur i hela friden är det möjligt?

.

Lite bakgrund och lite efterdyningar

Jag ville gå direkt på redogörelsen av själv sänkningen av Sewol, men om jag genast börjar med att beskriva händelseförloppet 2014-04-16, känner jag att det blir svårt att förstå falsk flagga Sewol.

Det är därför bättre om jag börjar med bakgrunden till det som hände Sewol och tillfälligt hoppar över själva falskflaggans genomförande, för att sedan knyta bakgrunden med efterdyningarna, den efterföljande händelseutvecklingen, som hände månaderna efter sänkningen av färjan Sewol.

Om jag tar det i den ordningen; bakgrunden först, sedan efterdyningarna och sist själva sänkningen, kommer den ordningen bättre hjälpa till att (delvis) förstå dom olika kryptiska händelserna och långa fängelsestraffen som (en minoritet) av dom ansvariga fick efter falskflaggan.

Samtidigt tror jag inte att jag kan förklara orsaken till falskflaggan fullt ut och jag har inte hittat någon dokumentär/webbsida/blogg/videosammanställning som klarar av att göra falsk flagga Sewol begriplig.

Men det finns indikationer som pekar i vissa riktningar.

.

Färjan Sewol anses ha hört till ett företag som ägdes av miljardären Yoo Byung-Eun. (wiki)

Yoo Byung-Eun var en märklig man som grundade Baptistiska Kyrkan i Sydkorea på 1960-talet. Yoo höll ofta predikningar i religiös stil som annars bara syns i västerländska väckelsemöten. Strax innan falsk flagga Sewol, var Baptistkyrkan en penningstark och blomstrande religiös rörelse.

.

Det är nästan otänkbart att Yoo kunnat bygga upp sitt miljardfinansvälde och den 30000 medlemmar starka Baptistkyrkan utan att NIS (dåvarande KCIA) godkände verksamheten. Sydkoreas diktator Park Chung-Hee på 1960- och 1970-talet lät sej ledas av en annan predikant, den "kristne" shamanen Choi Tae-Min.

.

Nuvarande (avsatte) president Park Geun-Hye lät sej sedan rådgivas av dottern till "kristne" Choi Tae-Min. Dottern är alltså Choi Soon-Sil och Yoo-Ra är dotter-dotter till Tae-Min. (se tråd)

Då Sydkoreas militär och säkerhetstjänst styrdes av dom rika industri- och finansfamiljerna redan under Chung-Hees ledning, är det högst troligt att dom två "kristna" predikanterna Yoo Byung-Eun och Choi Tae-Min möttes åtskillga gånger.

.

Falsk flagga Sewol måste ses i skenet av en möjlig religös och finansiell schism mellan skuggfigurerna bakom Park Geun-Hye (dotter till diktator Park Chung-Hee) och miljardären Yoo. Möjligheten för en religiös konflikt mellan Choi Soon-Sil och Yoo existerar också. Soon-sil kan ha ruvat på hämnd i årtionden ifall relationen med Yoo urartade på 1970-talet.

Nu är det osannolikt att enbart en religiös schism gav upphov till att NIS ordnade en falskflagga med massvis med dödsoffer. Troligen spelar även finansiella strider in mellan olika extremt rika familjer, som vi inte känner namnen på. Troligtvis har falsk flagga Sewol krävt att majoriteten av rikemannafamiljerna enats om den mörka planen.

Dom finansgrupper som leder NIS har antagligen också utfört falskflaggan av mer än en orsak och för ögonblicket kan vi bara ana orsakerna. En vidare möjlighet är att USA pressat NIS att utföra sänkningen av Sewol för att ta reda på på hur väl NIS och sydkoreansk massmedia är kontrollerad av staten och av rikemannafamiljerna. Så mer än en orsak finns troligen till falskflaggan.

.

Lite polisarbete

Sydkoreansk polis kommenderade ut 9000 poliser vars enda arbetsuppgift var att söka reda på och gripa miljardären Yoo Byung-Eun, då han ansågs ha stor skuld i att Sewol sjönk. Men Yoo var försvunnen. Tre månader efter falskflaggan påstod dock polisen att Yoo hittats död på en åker utanför en av Yoos många lyxvillor i Sydkorea. (DM)

Polisens obducenter kunde inte faställa dödsorsaken då 80 % av liket ruttnat bort, men fingeravtrycken och DNA fastställde att den avlidne var Yoo. Fast informella källor säger att den döde troligen var en namnlös uteliggare. Ett påstående på nätet är att den avlidnes båda händer var bortruttnade, så det är tveksamt om polisen kunde ta fingeravtryck. (DM)

Det är möjligt att NIS mördade Yoo och gjorde sej av med kroppen, innan någon på högre ort insåg att avsaknaden av en kropp skulle resultera i åratal av besvärande frågor från media.

I juni månad stormade 6000 poliser Yoo:s Baptisktiska Kyrka och beslagtog alla datorer, pärmar och dokument för att fastställa om Baptistkyrkan bar skuld till sänkningen av Sewol. (DailyMail) Sydkoreansk massmedia hade under tiden upprepat kopplat Baptistkyrkan med bestättningen på Sewol. (YT/EBC, 5 min)

Det var en tid jobbigt att vara baptist i Sydkorea då sänkningen av Sewol kopplades till "ondskefulla" baptister. Polisutredningen av Baptistkyrkan verkar dock varit resultatlös trots att polisen haft kravallutrustning. (DM)

Sydkoreas statsminister Chung Hong-Won avgick 2014-04-27. Statsministern "påtog sej" hela ansvaret för Sewolkatastrofen och sa att sänkningen av färjan orsakats av en "djupt rotad" ondska. (DM) samt (YT/euronews, 1 min)

Spel för galleriet.

Inget annat.

.

Jag hade tänkt länka till flera videoklipp. men många klipp är i längsta laget, ibland över 20 minuter. Jag ska försöka sovra bland materialet, återkomma med fler och tydligare nyhetsinslag i nästa inlägg. Jag ska också försöka hitta några fler nyhetsartiklar som bättre berör ämnet i detta inlägg (texten ovan).

Det här blev så långt att jag pausar för tillfället. Nästa del jag vill ta upp är även fängelsestraffen för dom inblandade samt lite om själv färjan Sewol och dess besättning. Beskrivningen av förloppet av falsk flagga Sewol tar jag troligen sist.

Anmäl
2017-03-29 16:13 #6 av: Cireea

Hittade en artikel från Koreaboo gällande Sewol.
Artikeln handlar om benfynd som gjorts efter att man bogserat upp färjan. Nio offer har fortfarande inte hittats. De som saknas är 4 studenter, 2 lärare samt ett par och deras barn.

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-03-30 13:08 #7 av: Huygens

Kan någon översätta talad sydkoreanska, för jag skulle vilja veta vad kvinnan säger på videoklippet. Titeln är ->

[세월호 침몰] 실종자 부모님이 사실을 발킨다.Mom of a victim of the sunk Sewol ferry reveals the truth. (YT/Sara Kim, 10 min)

.

Jag ändrar ordningen lite på vad jag planerade skriva. Jag letade efter någon som faktiskt gjorde något som motverkade katastrofen när färjan Sewol fått slagsida.

.

Servitrisen Ji-Young

Det visar sej att färjan Sewol hade en liten kafeteria och i kafeterian jobbade den 22-åriga servitrisen Park Ji-Young. Till en början gjorde Ji-Young som alla andra, hon väntade och avvaktade på vidare direktiv i kafeterian.

Men slagsidan blev allt värre. Ji-Young anade kanske oråd och försökte troligen kontakta färjans kapten och besättning. När hon insåg att besättningen övergett färjan, blev det uppenbart för henne att den skulle sjunka.

Ji-Young måste ha bestämt sej för att, nu var hon färjans besättning och beslutade sej för att ta en ledande roll. Det fanns ju ingen annan än henne själv kvar ombord av färjepersonalen. (YT/TomoNews, 2 min)

.

Det blev då kritiskt att bryta passagerarna ur den magiska förbannelsen som höll dom instängda i färjan Sewols hytter. Ji-Yong började med att uppmana passagerarna att lämna färjan. Hennes uppmaning stod i skarp kontrast till det inspelade meddelandet som kontinuerligt strömmade ur färjan Sewols högtalare. En myndig högtalarröst sa åt skoleleverna att gå till sina hytter och stanna samt att det var "farligt" att lämna hytterna.

Ji-Young delade samtidigt ut livvästar och när väl en passagerare tagit emot livvästen fanns ett element av auktoritet. Ji-Young kunde därmed beordra passageraren att lämna färjan, hoppa i vattnet och simma därifrån.

När väl den förste gymnasieeleven förmåtts lämna färjan följde flera andra efter. Ji-Young räddade i storleksordningen 100 - 130 passagerare från Sewol under loppet av två timmar.

Ji-Young återvände ner i labyrinten av Sewols korridorer. När hon gick djupare in i färjan för att uppmana gymnasieeleverna att lämna Sewol, blev vattnet i korridorerna allt djupare. Till slut kunde hon inte längre ta sej ut och återfanns drunknad.

Anmäl
2017-04-04 02:16 #8 av: Cireea

Från Aftonbladet: http://tv.aftonbladet.se/abtv/articles/213379

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-04-07 14:04 #9 av: Huygens

Ja, dom verkar ha bärgat Sewol nyligen. Läser man färska nyhetsartiklar påstås myndigheterna nu börja undersöka varför Sewol sjönk. President Park vägrade ju tillsätta en formell haverikommission, vilket gör att sänkningen av Sewol officiellt sett är ett mysterium.

Orsaken är okänd.

.

Dokumentärer

Förutom dokumentären i #0 har jag hittat ytterliggare några yt-dokumentärer med engelsk text:

양승미 - The Sewol Ferry disaster (28 min)
laborvideo - The Truth Shall Not Sink - The Cover-up Of The Korean Sewol Ferry Disaster (28 min)

Newstapa (KCIJ) - 'Golden Time' for Sewol ferry - There was no 'State' (40 min)
Newstapa - Sewol Ferry One-Year Special “Cruel Times, Lies of a Nation” (55 min)

Journeyman Pictures - Uncovering The Web Of Intrigue Surrounding The Sewol Ferry Disaster (23 min)


Dom två första länkarna är samma dokumentär och jag inkluderade båda länkar ifall den ena skulle sluta fungera, "The Truth Shall..."  är kanske den bästa dokumentären.

Även Newstapas "Golden Time..." är en bra dokumentär, för den visar hur aktiva myndigheterna var med att göra - ingenting. I synnerhet avsaknaden av räddningsaktioner dom första tre dygnen, tydliggörs.

Den näst sista dokumentären "Cruel Times..." som är 55 minuter lång, rör bara sänkningen av Sewol dom första 21 minuterna. Resterande 34 minuter handlar om politik, offentlig smutskastning av föräldrarna, politikers lögner och svikna löften samt om den uteblivna haverikommissionen kring Sewol.

Och så en varning om Journeyman Pictures dokumentär ovan, den innehåller två felaktigheter om trafikledarna och om räddningsoperationen, som jag ska synliggöra i detta inlägg. Jag inkluderar Journeyman för den har tydliga bilder och tar också (överdrivet?) sikte på "baptistsekten".


Sammanfattning

Falsk flagga Sewol är troligen den mest omfattande statsterrorismen en sydkoreansk regering geomfört sedan Gwangjumassakern år 1980. Några viktiga punkter:


- 12 (tolv) trafikledare / larmoperatörer ignorerade 100-tals larmsamtal från Sewol.
- 12 trafikledare / larmoperatörer fabricerade i efterhand, påhittade larmsamtal och fejkade larmloggar från Jindo Vessel Traffic Services Center (VTS) och Jeju Island VTS. (YT/ARIRANG vid 00:45, 2 min, datum 2014-10-06)

- 4 (fyra) kaptener omnämns i samband med Sewol.

- Kaptenen på Sewol var central i morden på 304 passagerare / gymnasieelever.
- Kaptenen på Kustbevakningsbåt P-123 var också central i morden.
- Chefsmaskinisten på Sewol var troligen central i morden på besättningmedlemmar.

- Höga myndighetschefer, militära befäl och regeringsministrar var planerande, organiserande och styrande i falsk flagga Sewol.


- Kustbevakningens personal, på plats runt Sewol, var central i morden.
- Kustbevakningens personal hindrade fiskebåtar och fritidsbåtar från att rädda nödställda gymnasielever ombord på Sewol, genom att Kustbevakningens personal ropa nekande och körde fram och tillbaka med motorförsedda gummibåtar som stoppade framkomligheten till Sewol.

- Under dagarna som följde, då Sewol fortfarande flöt på havets yta, hindrades specialutbildade civila dykare från att dyka ner och rädda dom instängda skoleleverna i dom stora luftfickorna inne i Sewol. Specialistdykarna hindrades av Kustbevakningens personal och av militära befäl.

- Frivilliga militära specialistdykare som särskilt utbildats för att rädda nödställda och instängda personer i fartyg och ubåtar, hindrades också att dyka och rädda skoleleverna som var instängda i Sewols stora luftfickor. Militärdykarna hindrades av Kustbevakningens personal.

- Kustbevakningens personal fabricerade även noteringar i en loggbok som fejkats för att se ut som om Kustbevakningen uppmanat passagerarna på Sewol att evakuera färjan. Falsariet var så klumpigt gjort att det upptäcktes på ett tidigt stadium av åklagarmyndigheten. (YT/ARIRANG vid 1:30, 2 min, 2014-10-06)


- Chefsmaskinisten Park Gi-Ho på Sewol stängde troligen inne och dränkte några av dom egna besättningsmedlemmarna i Sewols besättning. Besättningsmedlemmar, som troligen försökt hindra morden och genomförandet av falsk flagga Sewol.

- Sydkoreas Flotta, NIS, Kustbevakning, Larmcentrum/Trafikledning, polismyndighet, Sydkoreas Sjösäkerhetsmyndighet, regering samt traditionell media koordinerade sina aktiviteter med varandra under falsk flagga Sewol. Utåt sett upprätthölls en fasad av att det saknades en samlad ledningscentral, vilket officiellt kunde motivera varför "räddningsoperationen" blev så usel.

- Samtliga ansvariga högre tjänstemannachefer, militära befäl och regeringsministrar klarade sej undan fängelsestraff.


- NIS specialkommenderade säkerhetsagenter trakasserar, skriver hatinlägg, skuggar, övervakar bostäder och avlyssnar föräldrarna till dom omkomna gymnasieeleverna.

.

Vanliga Lögner i traditionell media

"Alla passagerare har räddats."

"Alla..."

Den vanligaste lögnen i media precis timmarna efter starten av falsk flagga Sewol, var att alla passagerare evakuerats av Kustbevakningen och räddats från färjan Sewol. Lögnen att alla Sewolpassagerare räddats, upprepades i traditionell sydkoreansk media nästan oförändrad, ända fram till kl 14, 2014-04-16. Och då hade ändå en (nedtystad?) mediarapport kommit in kl 11:35, som sa att en möjlig drunknad passagerare, en död kvinna, flutit upp brevid Sewol.

Sociala media var redan översvämmade av meddelanden runt 11-tiden, som visade att myndigheternas påståenden om att "alla räddats" var lögn, då det fortsatte komma samtal och SMS från gymnasieeleverna ombord på Sewol och mobilsamtal från privatpersoner i fritidsbåtar som kontinuerligt plockade upp Sewolpassagerare ur havet.

.

När hade Sewol slagit runt helt och hållet?

Viss media säger kl 10:35 andra säger kl 11:30 eller så sent som kl 13:20. BBC visar Sewol upp-och-ner med ett klockslag av 14:00. (nederst i BBC-artikel, datum 2014-04-25)

Sydkoreansk media rapporterade vid ett tillfälle att alla gymnasieeleverna var räddad från Sewol och att Sewol hade sjunkit. (Journeyman Pictures dokumentär med start vid 4:16)

.

"Stanna i hytterna! - Stanna!"

Söker man runt på nätet och läser gamla nyheter, hittar man gott om felaktiga artiklar vid dagen för sänkningen av Sewol, som påstår att kaptenen eller Kustbevakningen beordrade evakuering efter någon timme eller halvtimme, ibland med tillägget att alla passagerare räddats.

Senare artiklar visar dock att det gavs aldrig någon evakueringsorder. Istället upprepades ett inspelat meddelande i Sewols högtalare, som sa åt passagerarna att gå till sina hytter, ta på sej livvästar och stanna inne i hytterna. Det inspelade meddelandet sa även till passagerarna att det var "farligt" att lämna hytterna, vilket gjorde att dom flesta gymnasieeleverna stannade inne i sina hytter tills hytterna sakta hade vattenfyllts, vartefter Sewol mycket långsamt slog runt och gymnasieelverna drunknade.

Jag hittar även en del artiklar som ljuger om Kustbevakningens aktiviteter och ljuger om Sewolbesättningens aktiviteter. Det påstås felaktigt i flera nyhetsartiklar att besättningen och Kustbevakningen gjorde allt vad dom kunde för att hjälpa passagerare komma ut ur Sewol. Förutom servitrisen Ji-Young, som drunknade medan hon räddade passagerare, och möjligen två drunknade besättningsmedlemmar till, gjorde Sewols överlevande besättningen inget för att hjälpa passagerarna. En artikel på nätet påstår att en Sewolbesättningsmedlem, en underhållsarbetare, som evakuerats från Sewol, sedan kom tillbaka med Kustbevakningens båt och lyckades rädda en passagerare genom att slå sönder ett fönster från utsidan av Sewol, men sanningshalten i artikeln är tveksam.

.

Kustbevakningens båtar räddade kanske 10 (tio) passagerare och bara sådana passagerare som först hamnat i vattnet och börjat simma från Sewol. 6 (sex) passagerare sägs ha räddats av dom tre helikoptrarna.

Lögner staplades på hög, rabblades upp. Lögner, som traditionell media reflexmässigt spydde ur sej under dagar efter sänkningen av Sewol. Det var först flera dagar senare som traditionell media successivt ändrade dom påhittade historierna och började berätta att dom flesta överlevande passagerare från Sewol räddades av fiskebåtar och av privatpersoner i fritidsbåtar.

Och att det faktiskt saknades hundratals passagerare.


Några kaptener

Vi känner till några fängelsedomar och några av dom brottsliga handlingarna som utfördes i samband med falsk flagga Sewol. Det finns dock fyra kaptener som man måste hålla reda på för att förstå vissa detaljer:

- Kapten "Shin", Sewols ordinarie kapten, hemlig identitet.
- Kapten Lee Joon-Seok, Sewols kapten vid kapsejsningen.
- Kapten Kim Kyung-Il, kapten på Kustbevakningsbåt P-123.
- Kapten Moon Ye-Shik, kapten på oljetankern Doola Ace.

Det är anmärkningsvärt att Sewols ordinarie (anges som "Shin") kaptens identitet fortfarande inte går att hitta bland alla nyhetsartiklar. "Shin" kan knappast ha varit en okänd person, om han inte var en NIS-agent. Det påstås att "Shin" inte var ombord på Sewol den dag då färjan kapsejsade, men var bekant med Joon-Seok.

Kapten Joon-Seok och kapten Kyung-Il, fick båda fängelsestraff.

Kustbevakningsbåt P-123, var en stor patrullbåt med kapacitet att hysa 150 nödställda passagerare. P-123 kunde sända ut mindra båtar i stil med motorförsedda gummibåtar och var den enda större kustbevakningsbåten nära Sewol, under den tid då Sewol fortfarande sakta kapsejsade och till slut mycket sakta slog runt.

I sammanhanget med Sewol är det också nödvändigt att känna till det stora Kustbevakningsskeppet Nr 3009, vars kapten jag inte vet namnet på. Det är troligt att Nr 3009 var ledningscentral för genomförandet av falsk flagga Sewol, då regeringsministrar och förvaltningschefer togs till Nr 3009 och informerades om operationens utveckling och om den sakta sjunkande Sewol samt om det "misslyckade" dykararbetet dagarna efter.

Ye-Shik var kaptenen på Doola Ace, ett tankfartyg som befann sej i närheten av Sewol. Ye-Shik tog radiokontakt med Sewol och uppmanade besättningen att skyndsamt evakuera Sewol, då färjan såg ut att kunna slå runt och kunde stänga inne passagerarna. Ye-Shik är den enda person utanför Sewol, som uppmanat till evakuering av Sewol. Sewols ombordvarande 22-åriga servitris Ji-Young uppmanade också till evakuering och räddade livet på 100 - 130 passagerare, innan hon drunknade. (Ytterligare två drunknade besättningsmedlemmar kan ha uppmanat passagerare att lämna färjan, men jag saknar bra källa på den uppgiften.)


Några kriminella gärningar

Ett stort antal kriminella gärningar behövde utföras av myndighetspersoner, för att myndigheterna alls skulle kunna genomföra falsk flagga Sewol. Dom flesta ansvariga har aldrig ställts till svars, utan det är personer lägre ner i heirarkin som fått fängelsestraffen. Jag har ingenstans officiellt hittat ståndpunkten att sänkningen av Sewol är statsterrorism och en falskflaggeattack, utan den slutsatsen kommer ur nyhetsmaterialet, i många fall producerat av mindre mediabolag eller från privatpersoner på sociala media.

Jag har troligen inte hittat alla åtal eller fängelsedomar som rör Sewol, då engelskspråkig media inte verkar ha särskilt mycket fokus på rapporteringen om Sewol efter att den första månaden passerade sedan Sewol sänktes.

Jag avhandlar företagspersonerna kopplade till Sewol i ett annat inlägg, den här texten är redan i längsta laget.


Trafikledarna / Larmoperatörerna

Engelska uttrycket för trafikledare/larmoperatörer är traffic controllers.

Min förståelse av sydkoreansk larmhantering till sjöss, är att larmsamtal som kan identifieras komma från havsområden, kopplas till sjöfartens larmoperatörer som samtidigt är trafikledare för havsgående trafik. Trafikledarna / larmoperatörerna övervakar och omfördelar sjötrafiken vid en olycka till havs.

Larmoperatörerna, tillika trafikledarna, ansvarar även för att tillkalla räddningshelikoptrar, sjöpolis, kustbevakning, brandbekämpning och andra räddningsfarkoster som kan användas till havs. Trafikledarna / larmoperatörerna övervakar och dirigerar även undan fartyg för att undvika kollisioner samt anropar närbelägna lämpliga fartyg för att få assistans med att plocka upp nödställda i havet.

Kort sagt, larmoperatörerna / trafikledarna har ett enormt ansvar och har getts ett stort förtroende för att utföra sina viktiga uppgifter vid nödsituationer.

.

Smuts

Nu kommer det smutsiga.

Då Sewol fick slagsida, började larmsamtalen strömma in till trafikledarna / larmoperatörerna, som lät bli att besvara många samtal. En stor mängd larmsamtal ignorerades, troligtvis över hundra samtal. Samtal från oroliga föräldrar besvarades i vissa fall, men lämnades utan åtgärd.

Några dagar efter falsk flagga Sewol fick åklagarmyndigheten upp ögonen för att trafikledarna / larmoperatörerna ignorerat många larmsamtal om Sewol. Åklagarmyndigheten startade då en utredning och kunde peka ut 12 trafikledare / larmoperatörer som specifikt ignorerat larmsamtal om Sewol. Trafikledarna / larmoperatörerna hade dessutom fabricerat larmloggar och fejkat larmsamtal från Sewol, samtal som larmoperatörerna aldrig genomfört och som var påhittade.

Troligen gjordes falsifieringen av larmsamtalen i samarbete med specialutbildade NIS-agenter.

Bl a låtsades trafikledarna / larmoperatörerna att dom samtalet med Sewols besättning via radiolänk, men det radiosamtalet visade sej vara en ljudinspelning av Kapten Moon Ye-Shik, på tankfartyget Doola Ace, som samtalade med en av Sewols styrmän. Radiosamtalet kom inte från någon av trafikledarna/larmoperatörerna. Det inspelade radiosamtalet presenterades initialt på Arirang News som "transcript" av Sewols första nödsamtal, men det var alltså inte samtal till VTS, larmoperatörerna på Jindo och Jeju, utan enbart ett spontananrop från Doola Aces kapten till Sewol. (YT/ARIRANG, 2 min, datum 2014-04-21)

Lögner och fabricerade larmsamtal komponerade av larmoperatörerna i usel ljudkvalitet, presenterades i sydkoreansk media som ej fejkade och inte förfalskade larmsamtal från Sewols besättning.

Dokumentären "The Truth Shall not Sink..." uppmärksammade tidigt att dom inspelade larmsamtalen och -loggarna var fabricerade. (YT/LaborVideo vid 10:46)

Troligen har 12 trafikledare / larmoperatörer fabricerat påhittade larmsamtal i efterhand och fejkat larmloggar från Jindo Vessel Traffic Services Center (VTS) och från Jeju Island VTS. (YT/ARIRANG vid 00:45, 2 min, datum 2014-10-06)

Loggar och listor från andra teleoperatörer och från externa kommersiella radioövervakare visade att dom 12 trafikledarna / alarmoperatörerna fejkat larmsamtal och fabricerat larmloggar.

Dom "inspelade" larmsamtalen var bluff.

Lögner och tom luft.

.

Straffet?

Det var gratis.

Ingen trafikledare / larmoperatör fick något straff som jag hittat i media. Jag misstänker att Sydkoreas Justitiedepartement slagit ner på åklagarmyndigheten och lagt locket på, på samma sätt som Justitiedepartementet stoppade undersökningar av NIS kriminalitet i presidentvalet år 2012.

Justitiedepartementet har antagligen stoppat all vidare utredning rörande trafikledarnas / larmoperatörerna roll i falsk flagga Sewol, för att skydda ansvariga överordnade förvaltningschefer. 12 koordinerade trafikledare / larmoperatörer som alla gemensamt mörkar och fabricerar, fabricerar och mörkar larmsamtalen från Sewol, gör bara så på överordnad chefs befallning.

.

Brottsutredning

Brottsutredningen startade i april och 2014-04-27 gjorde åklagarmyndigheten sina första räder mot både Jeju VTS samt Jindo VTS och beslagtog massvis med material hos dom två trafikledningscentralerna. (Indiska NDTV) och även (New York Times)

Enligt Korea Times utfördes räder två gånger mot Jindo VTS och minst 10 trafikledare / larmoperatörer togs till förhör av åklagare. (Korea Times, 2014-06-07)

Även Kustbevakningens kontor i Mokpo utsattes för minst en räd av polis/åklagare. (Manilla Times)

Men alla vidare brottsutredningar stoppades efter datumet 2014-10-06, kanske för att dom överordnade cheferna var knutna till NIS samt var goda vänner med ministrarna.

Och Justitiedepartementet ville troligen inte ha en sådan brottsutredningen av fler anledningar. Det hade troligen lett rakt in i president Park Geun-Hyes regering och resulterat i åtal mot justitieministern och åtal mot Sydkoreas Havs- och Fiskeminister. Och riksrätt mot president Park själv...

Föräldrar till dom drunknade gymnasieeleverna krävde att åklagarmyndigheten skulle ges större befogenheter att samla ihop inspelade ljudupptagningar, dataloggar och videoinspelningar från många flera myndigheter, då allt inspelat myndighetsmaterial annars raderas i Sydkorea efter ett år. Föräldrarnas krav ignorerades av regeringen och 2015-04-15 försvann troligen viktigt material pga att Sydkoreas ettåriga bevaranderegel passerades för årsdagen av falsk flagga Sewol.

.

Rättsprocesserna i Sydkorea

Dom efterföljande rättsprocesserna som rör Sewol är mystiska, undermåligt rapporterade i media och verkar ha som syfte att grumla vattnet, det blir svårt att veta vad som egentligen hände färjan Sewol.

Det kan verka konstigt i ett land som Sydkorea där mycket är väldisciplinerat, strikt och en smula hårt, att välutbildade personer begår grova brott. Men nu har jag tittat på ett antal videoklipp med nyheter från Sydkorea och allt är inte som man skulle tro.

.

Det finns kommunala tjänstemän och förvaltningschefer som arbetar åt kriminella enligt mönster av italiensk maffia. Ekonomer, advokater, jurister, industrichefer, finansmän, byggherrar och andra högutbildade utför uppdrag åt kriminella eller är själva kriminella.

Ett exempel:

Kommunledamoten Kim Hyung-Sik var en hängiven lokalpolitiker, men på sin fritid sysslade han med att ta emot mutor och utföra olagligheter. Hyung-Sik anlitade vid ett tillfälle en kontraktsmördare, som mördade en affärsman i 60-årsåldern. Hyung-Sik hade dolt motsvarande 500 000 dollar i mutor enligt polisen. Kommunfullmäktige Hyung-Sik leds i handbojor ur rättsalen efter att ha dömts till livstid för mord. (YT/KBS med start 2:27, 2014-10-27, hela klippet är 20 min med nyheter om bl a Sewol)

En syndabock eller en gangster i kostym?

.

Besättningen på Sewol

Det är svårt att hitta uppgifter om hur många besättningsmedlemmar som överlevde färjan Sewol. I allt skulle färjan Sewol ha haft 35 besättningsmedlemmar enligt Wikipedia. Sju personer i besättningen kan ha dött. Singapore TODAY skriver att Sewol hade 29 besättningsmedlemmar och att 7 saknas. (Singapore TODAY, datum 2014-04-23)

Servitrisen Ji-Young räddade över 100 passagerare genom att förmå passagerarna överge färjan. En (obekräftad?) uppgift är att även besättningsmedlemmarna Jeong Hyeon-Seon (28 år) och Yang Dae-Hong (45 år) uppmanade passagerare att lämna Sewol. Ji-Young och Hyeon-Seon hittades sedan drunknade. Dae-Hong har ej återfunnits.

Det är faktiskt påtagligt svårt att hitta någon som helst specifik information om besättningen som ger tydliga detaljer. Sex (fem?) besättningsmedlemmar övergav Sewol när dom räddades av Kustbevakningen. Bland dom sex besättningsmedlemmarna fanns kaptenen, dom tre styrmännen och chefsmaskinisten. Dom sex besättningsmedlemmarna meddelade varken den övriga besättningen eller Sewols passagerare att dom lämnade Sewol.

.

Kustbevakningens båtar räddade bara besättningsmedlemmar direkt från färjan Sewol. Kustbevakningens båtar räddade inga passagerare direkt från Sewol och räddade endast Sewolpassagerare om dom ramlat i havet och simmade från Sewol. 6 passagerare räddades direkt från Sewol av dom tre räddningshelikoptrarna som dröjande arbetade under mycket långsamma och slöa former.

Polisen tillät senare besättningen att samlas så att dom kunde koordinera sina historier, inför förhör av åklagarmyndigheten.

Förutom kaptenen och chefsmaskinisten fick 13 Sewolbesättningsmedlemmar fängelsestraff mellan 5 - 12 år, med viss osäkerhet i media för mildrade domar efter överklaganden.


Chefsmaskinisten på Sewol

Chefsmaskinisten Park Gi-Ho fick initialt 30 års fängelse för mord, då rätten ansåg att han lämnat två skadade besättningsmedlemmar att dö. Chefsmaskinisten insåg att besättningsmedlemmarna skulle drunkna om han över gav dom på Sewol och chefsmaskinisten lät även bli att informera kustvakten att dom två besättningsmedlemmarna var kvar på Sewol. Dom två besättningsmedlemmarna hittades senare drunknade.

Här finns stora hål i den officiella historien.

Hur skadades dom två besättningsmedlemmarna? Hur skadade var dom? Vem var dom och vilken funktion ombord på Sewol fyllde dom två mördade besättningsmedlemmarna? Bröt besättningsmedlemmarna benen och kunde inte gå ut? Låstes dom in i ett rum som dom ej kunde ta sej ur? Färjan Sewol fick slagsida ytterst långsamt över flera timmar och det finns ingen rapport att någon som helst annan person ombord på Sewol skadade sej så svårt, att denne inte kunde gå ut ur färjan på egen hand, om personen själv ville.

Jag hittar ingen specifik info på nätet om dom två besättningsmedlemmarnas "skador". Mitt intryck är att dom två besättningsmedlemmarna som övergavs var vid medvetande. (brittiska Mirror 2014-11-11)

Efter överklagan sänktes chefsmaskinistens straff till 10 års fängelse för försummelse och åtalet för mord förkastades av domstolen.


Kaptenen på Sewol

Kapten Lee Joon-Seok på Sewol, får Costa Concordias kapten "Ynkrygg" att framstå som en hjältemodig riddare.

Efter att har räddats från Sewol, uppgav kapten Joon-Seok att han bara var en ordinär "passagerare" från Sewol. Kapten Joon-Seok fick därefter sova över hos en av cheferna för Kustbevakningen och en filmad övervakningsinspelning av hanteringen av kaptenen "försvann" mystiskt. Polisen var införstådd med vad kaptenen av Sewol hade sysslat med och polisen hjälpte honom därför genom att skydda honom från media, åklagare och allmänhet.

Kaptenen Joon-Seok fick senare även sova över och vistas hos en av polischeferna under pågående utredning, vilket är i strid med Sydkoreas lagar.

Kaptenen Joon-Seok dömdes till 36 års fängelse för försummelse av att inte evakuera Sweol. Efter överklagan fick kaptenen livstids fängelse för försummelse och mord. Kaptenen var den enda Sewolbesättningsmedlemmen som inte fick sänkt straff efter överklagan.

.

Kaptenen på Kustbevakningsbåt P-123

Kapten Kim Kyung-Il på Kustbevakningsbåt P-123 fick fyra år fängelse för försummelse av att inte evakuera Sewol. Tyvärr har jag inte hittat så mycket info om Kyung-Il och kanske återkommer i senare inlägg med mera. (wiki)

.

Falsk flagga Sewol har paralleller med falsk flagga Estonia, svensk regerings och riksdags massmord på över 800 passagerare i mitten av 90-talet. Jag hade tänkt ta med fängelsedomarna mot företaget i fallet Sewol mm, men texten är lång nu. Det får bli i ett senare inlägg.

Anmäl
2017-04-08 07:35 #10 av: lilssgu

Oj, tänk att det fanns så mycket bakom allt det här :( Hade alltid trott att det bara var en olycka typ men det var ju mycket mer än så...

Medarbetare på Sydkorea iFokus Lyssnar på musik

Anmäl
2017-04-08 18:24 #11 av: Cireea

Ja, ruggigt är det allt. Oberörd 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-04-14 23:31 #12 av: Huygens

Sammanfattning av detta inlägg

Hundratals myndighetspersoner och företagschefer dömdes för alla möjliga lagbrott som uppdagades i utredningar efter sänkningen av Sewol. Många upptäckta brott verkar sakna direkt koppling till själva sänkningen av Sewol och upptäcktes mer som sidoeffekter av att åklagarmyndigheten gick in och granskade verksamheten i företag och myndigheter.

Den omfattande myndighets- och företagskorruptionen påstods i flera stycken vara relaterad till avlidne industrimiljardären och "sektledaren" Yoo Byung-Eun, Sewols "ägare".

Det var troligen den likaledes korrumperade president Park Geun-Hyes arbetsuppgift att använda falsk flagga Sewol till att slå sönder miljardären Yoo Byung-Euns företagsimperium. President Park använde chockvågorna från falsk flagga Sewol för att brännmärka Yoos industri- och religionsimperium. Vem som var uppdragsgivarna i skuggorna bakom president Park är en gåta, men återfinns troligen bland dom stora rika sydkoreanska industri- och finansfamiljer som kontrollerar NIS och som kan ha sett miljardären Yoo som en irriterande konkurrent. Likaså är president Parks 7 timmar lång frånvaro under Sewolkatastrofen en gåta.

Att knäcka Yoo Byung-Euns industriimperium var inte det enda syftet med falsk flagga Sewol, men det var en viktig del av regeringsplanen.

Jag har ingen uppgift om tillståndet för Yoo Byung-Euns industriimperium idag, men ett nyhetsklipp sa att Yoos företag riskerade bli betalningsansvariga för alla kostnader i samband med Sewolkatastrofen.

I detta inlägg refererar jag ofta till ARIRANG NEWS eller YTN, trots att det är regeringskontrollerade nyhetskanaler. Västerländska nyhetskanaler som CNN, ABC, BBC och SVT rapporterar genomgående felaktigt om Sewol, ofta genuint uselt och saknar ifrågasättande av sydkoreanska myndigheter.

I ett senare inlägg kommer jag ta upp mystiska händelser i samband med falsk flagga Sewol.

.

Diverse förbrytelser av myndigheter

Ett stort antal korruptionsbrott uppdagades av åklagarmyndigheten månaderna efter sänkningen av Sewol. Dom flesta brotten verkar inte haft särskilt mycket med själva sänkningen av färjan Sewol att göra, utan var relaterad till annan verksamhet eller formalia som (indirekt) kunde påverka färjan Sewol. Mest var det administrativa brott; tjänstefel, tagande av muta, försummelse, förskingring av statliga medel, bokföringsbrott, ekonomiskt fiffel, dokumentfabricering, fabricerade bandinspelningar, olovlig dokumentförstörelse, olovlig tillståndsgivning, säkerhetsbrott, maktmissbruk, bristande uppföljning, bristande tillsyn, försvårande av översyn osv.

Vissa brott rörde säkerheten på Sewol, såsom olaga tillbyggnad som gjorde färjan Sewol topptung, beviljad olovlig lastkapacitet, olaga säkerhetsintyg, uteblivna säkerhetsövningar och utebliven inspektion av last.

Den kommersiella branschorganisationen som på engelska kallas Korean Shipping Association, ungefär; Koreanska Sjöfartsförbundet, hade myndighetsbefogenhet vad gällde att verifiera och utställa vissa säkerhetscertifikat för havsgående fartyg.

Det innebar att Koreanska Sjöfartsförbundet satt på dubbla stolar. Dels bestod Sjöfartsförbundet av företag som drev fartyg på haven och dels godkände Sjöfartsförbundet säkerheten på samma fartyg. Det skulle vara ungefär som om Svenska Arbetsgivarförbundet övervakade efterlevnaden av arbetsskydd på kommersiella industriarbetsplatser.


Syndabocken, miljardären Yoo Byung-Eun

Yoo Byung-Eun (även stavat Yoo Byung-Eon) var "troligen" (?!) företagsägare till Sewol och utsågs i media som mest skyldig på företagssidan till att 300 passagerare dött i Sewol. Även om myndigheterna själva gjort massvis med fel rörande säkerheten, utsågs miljardären Yoo till att vara den moraliskt förfallne syndabocken, den som var mest skyldig till sänkningen av Sewol.

"Troligen" ägare, därför att det var juridiskt svårt för åklagaren att bevisa vem som faktiskt ägde Sewol, då ledande industrichefer och bolagsledamöter på Yoos företag vägrade samarbeta med åklagarna och ignorerade kallelser till polisförhör.

.

Yoo Byung-Eun hittades kanske 2 juni

Tidigare nämnde jag att polisen inte kände till Yoos dödsorsak eller tidpunkten, men nu har jag hittat ett nyhetsklipp där polisen anger tidpunkten till ungefär 2 juni 2014, då Byung-Eun kanske dog. Han hittades på åkern nära sin villa 10 dagar senare. (YT/YTN News, 2014-08-19, 1 min)

Polisen erkände att dom hanterade likfyndet felaktigt, av den påstått döde miljardären Yoo. Polisen säger sej ha sölat i 5 veckor med undersökningen av liket. (YT/ARIRANG, 2014-07-22, 3 min)

Sölandet med fastställandet av likets identitet, gav polisen och åklagarmyndigheten mer tid och mer djupgående möjligheter att leta igenom Baptistkyrkans byggnader. Polisen "letade" ju efter Yoo.

.

Yoo Byungs-Euns påstådda flykt

Polisen gick hårt fram mot alla som ansågs ha samröre med Byung-Eun. Två restaurangägare arresterades, som hade serverat mat till Byung-Eun på sin restaurang i Suncheon i södra Sydkorea efter att han efterlysts. Slumpmässigt utvalda baptismedlemmar arresterades om dom ansågs ha varit vänner eller fungerat som tjänstefolk åt Byung-Eun. (YT/ARIRANG, 2014-05-26, 2 min)

I juli 2014 visade polisen stolt upp sitt fynd efter en räden i Byung-Euns villa i Suncheon. Polisräden med sökhundar var genomförd i maj månad 2014. Två resväskor fyllda med sedelbuntar i olika valörer till ett värda av ca 900 000 USA-dollar, ca 8 miljoner kr, hittades i Byung-Euns garderob. En nätt liten resekassa. Polisen påstod också att kontanter motsvarande 1,9 miljoner dollar hanterats av Byung-Eun innan han flydde. Polisen påstod vidare att Byung-Eun lurat polisen genom att gömma sej i klädskåpet under räden och att han lämnade sin villa när polisen drog sej tillbaka. Klädskåpet var kamouflerat att likna en vanlig vägg av trä. (YT/ARIRANG, 2014-07-23, 1 min)

.

Företagchefernas straff

Polisen utfäste dessutom en belöning på motsvarande 500 000 USA-dollar, till den som kunde ge upplysning som ledde till Byung-Euns arrestering. Det beloppet är den högsta belöningen som sydkoreansk polis någonsin utfäst. (YT/ARIRANG, 2014-05-26, 2 min)

Det utdelades flera fängelsestraff till ansvariga på den förmodat avlidne ( liket på åkern, se #5 ) miljardären och "baptistsektledaren" Yoo Byung-Euns företaget, såsom Chonghaejin Marine (juridisk ägare av Sewol), I-One-I Holdings, Chonhaiji Co, Dapanda, Ahae Corp, Semo Corp (i konkurs), Samwoo Trading Co, Hemato-Centric Life Institute, Dalgubeol osv. (wiki)

Yoo Byung-Eun var inte ensam ägare av alla företagen. Vissa företag ägdes av Yoos barn eller delägdes av Yoo + familj.

.

Vad man kan konstatera är att mycket av åklagarnas arbete gick ut på att slå sönder företagsstrukturen och fängsla Yoos barn och VD:ar. Det är dock oklart från Wikipedia om alla åtal ledde till fällande domar, även om många av Yoos barn och flera av företagens VD:ar fick fängelsestraff. ARIRANG NEWS har rapporterat domar som inte nämns på Wikipedias nätsida om Yoo Byung-Eun.

Olagligheterna i Yoos företag var mestadels av ekonomisk typ; bokförings-, skattebrott, finansiellt fiffel, förskingring, tagande eller givande av muta osv. Påfallande få brott verkar ha varit direkt knutna till sänkningen av Sewol, åtminstone om man läser Wikipedia och tittar på slumpmässigt valda nyhetsklipp från ARIRANG, YTN eller KBT. Det är snarast som om åklagarmyndigheten hållit inne och väntat med en massa åtal, innan falsk flagga Sewol sattes igång.

I många fall rörde det sej om ekonomiska brott i 10-miljonerkronorsklassen i Yoos företag.

.

Baptistkyrkan

Även Baptistkyrkans ansvariga fick ta emot en del fällande domar och straff, men verkar som helhet ha klarat sej bra juridiskt, trots alla rättsprocesserna. Den stora förlusten för Baptistkyrkan var den massmediala avrättningen, där dom "ondskefulla" baptisterna hölls delansvariga för sänkningen av Sewol.

Ett felaktigt påstående spreds av sydkoreansk media, att flertalet av dom dömda besättningsmedlemmarna på Sewol var "baptister", men i verkligheten var kanske bara tre anställda på Sewol knutna till Baptistkyrkan.

Polisen gjorde en omfattande räd mot den "ondskefulla" Baptistkyrkan med över 6000 poliser som letade efter Yoo Byung-Eun och andra kriminella skurkförbrytare samt beslagtog massvis med dokument och datorer. Två dagar senare hittade det påstådda liket av Byung-Eun, men identifierades officiellt först 5 veckor senare. (YT/ARIRANG, 2014-06-10, 2 min)

Det konstiga är att Byung-Eun inte identifierades med tandröntgen, vilket är det vanliga när en avliden hittas och ansiktet inte går att känna igen. Istället användes DNA och fingeravtryck, trots att 80 % av liket ruttnat bort.

.

Odaeyangmassakern

För att förstå Baptistkyrkans något dåliga rykte måste man känna till massmorden ("självmord") i den sk Odaeyangmassakern. Hela händelsen började med en religiös utbrytargrupp om 50 personer, som benämndes Odaeyang efter ett handelsföretag med samma namn. Odaeyang hämtade medlemmar från dåvarande Jehovas Vittnen och Baptistkyrkan år 1987. Några månader senare hittades 32 medlemmar i Odaeyang döda, varav många var bundna och försedda med munkavel.

Det mystiska var att sydkoreansk polis och åklagarmyndighet skyndsamt kremerade alla döda sektmedlemmar i Odaeyang, inom två dagar och polisen skyllde dödsfallen på "domedagssektens massjälvmord" trots att någon obduktion och giftprovsanalys aldrig gjordes. (wiki)

I efterhand har Yoo Byung-Eun beskyllts för att vara inblandad i uppkomsten av dödsfallen, men det kan lika gärna vara någon annan inflytelserik sydkoreansk grupp/familj, på nivån ovanför regeringsmyndigheter/NIS, som beordrat morden.

En brottsutredning om penningtvätt kopplad till Odaeyang öppnades år 1991, varav ett spår ledde till Baptistkyrkan och resulterade i att Yoo Byung-Eun dömdes till 4 års fängelse för ekonomiskt bedrägeri år 1992. Det är oklart om Byung-Eun hade något med Odaeyang att göra, men den religiösa kopplingen och massmorden färgade av sej.

.

President Park Geun-Hye

Läser man mellan raderna, verkar det som om president Parks regering ville slå sönder den avlidne/mördade miljardären Yoo Byung-Euns finans-, industri- och religionsimperium. Sänkningen av Sewol användes som en förevändning att gå riktigt hårt fram mot chefer, VD:ar och familjemedlemmer inom Yoos företagsstruktur.

Minst 60 höga anställda i Yoos företagsstruktur hamnade i förundersökningar samt fick reseförbud inom dagar och veckor efter sänkningen av Sewol. Frågan är vilka sydkoreanska rikemannafamiljer som egentligen står bakom åklagarräderna och dom många juridiska processerna mot Yoos företagsimperium?

Redan när president Park besökte Jindo gymnastikhall 2014-04-17, där föräldrarna var, sa Park att "dom skyldiga" skulle straffas för Sewolkatastrofen. Park nämnde inte med ett ord att gymnasieeleverna som befann sej instängda i Sewols luftfickor skulle räddas. Och då skulle det ändå dröja en dag till innan Sewol helt sjönk under havets yta. 2014-04-21 sa statsminster Chung Hong-Won (som rätt snart avgick) att första steg i regeringens "Masterplan", var att "dom skyldiga" straffas för Sewolkatastrofen. (YT/ARIRANG, start från 2:55, 2014-04-21, 3 min)

Som del av planen ingick tydligen att knäcka Yoos företagsimperium.

.

Kustbevakningens upplösning

Höga chefer från Kustbevakningen och även befäl från Sydkoreas flotta påstod upprepade gånger dom första dagarna, att 500-600 dykare letade efter överlevande inne i Sewol och att 200 båtar deltog i räddningsoperationen. ( se dok. i #9 ) Föräldrar som själva hyrt små fiskebåtar och tagit sej ut till Sewol, såg att inga eller möjligen enstaka dykare sändes ner i vattnet dom första fem dygnen efter Sewols kantring. Nattetid gjordes inget räddningsarbete alls, samtidigt som Kustbevakningens chefer upprepat ljög om att "massvis" med dykare var i vattnet nattetid och letade efter överlevande skolelever inne i Sewols luftfickor.

Ett 30-tal döda passagerare hittades i vattnen runt Sewol dom första tre dagarna. Några döda låg 500 m bort från färjan. Samtidigt stod dykarnas räddningsarbete still med att få ut dom instängda passagerarna i Sewols luftfickor.

Kustbevakningens upprepat luddig formuleringar som att "dykare har simmat in i Sewol, men det ska inte betraktas som ett framgångsrikt försök att ta sej in i färjan", resulterade i stor misstro från allmänheten.

Kustbevakningen påstod flera gånger att dykare lyckats ta sej in i färjan Sewol, för att bara några timmar senare ändra sej och plötsligt påstå att dykarna inte tagit sej in i färjan. Dokumentärerna i #9 nämner detta skarvande och vi har även ett exempel, dom 3 första minuterna i nyhetsklippet -> (YT/ARIRANG, 2014-04-18, 25 min).

Den 19 april, 4:e dagen efter att Sewolkatastrofen började, rapporterade Kustbevakningen att deras dykare för första gången sett döda inne i färjan Sewol. Men dykarna befann sej på utsidan, utanför färjan och såg dom tre kropparna genom ett fönster i färjan. Videoklippets "Published"-datum är 2014-04-18, vilket är tiden i väst, i Sydkorea gjordes nyhetsinslaget kl 11:00, 2014-04-19. (YT/ARIRANG, 2014-04-19, kl 11:00, första 2 minuterna, 25 min långt)

Kritiken mot Kustbevakningens lögner blev absolut massiv på sociala media och lyste igenom även i regimlojala nyhetskanaler.

.

Upplösning

President Park beslutade därför upplösa Sydkoreas Kustbevakningen i ett slags "Kalle Anka"-lösning, 2014-05-18. Dom ca 10000 anställda på Kustbevakningen var plötsligt utan arbetsuppgifter. Parks lösning var dålig och hade karaktären av kollektiv bestraffning, för den falsk flagga som Parks regering var ansvarig för att ha planerat och genomfört. Det tog 6 månader att fastställa beslutet om upplösning av Kustbevakningen, troligtvis gjordes fördröjningen med målsättning att förhala och fästa medias uppmärksamhet på något annat än president Park och hennes regering.

Tänk er situationen att ett svenskt sjukhus felbehandlar ett antal patienter. Skulle Sveriges statsminister i så fall lägga ner hela den offentliga sjukvården? Knappast...

Parks lösning fungerade givetivs inte och några månader senare fick president Park återinstallera Kustbevakningen, då nödställda fiskebåtar, oljetankers och andra flytetyg behövde assistans. Dessutom behövde kinesiska fiskare som trängde in på Sydkoreas fiskevatten hållas efter.

Upplösningen av Kustbevakningen tog för en tid bort uppmärksamheten från president Park själv, och skapade troligen också rädsla hos tjänstepersoner som funderat på att visselblåsa om falskflaggan.

.

Tjänstepersoner i myndigheter arresteras och åtalas

Jag räknar Koreas Sjöfartsförbund som en "myndighet", pga dess funktion beskriven i början av detta inlägg. Myndigheter som fick tjänstepersoner åtalade efter sänkningen av Sewol, av åklagarna i Incheon, var Sjöfartsförbundet, Havsministeriet, Sjösäkerhetsmyndigheten och Kustbevakningen.

(Sjösäkerhetsmyndigheten = eng. Korea Ship Safety Technology Authority)

Åtal gjordes i första läget mot 43 tjänstepersoner, varav 18 kriminella tjänstemän hade arresterats i väntan på rättegångar, meddelat 2014-08-06, på årsdagen av Hiroshima. Vid den här tidpunkten var Kustbevakningen upplöst och den demoraliserade personalen var i kaos. Dom kustvakter som inte deltagit i falsk flagga Sewol kände sej antagligen djupt förödmjukade och orättfärdigt skuldbelagda. (YT/ARIRANG, 2014-08-06, 2 min), alternativ länk, annan uppläsare: (YT/ARIRANG, 2 min)

Påfallande många tjänstepersonerna hade utfört kriminella aktiviteter, som inte hade med Sewol att göra, såsom hjälp med försäkringsbedrägerier genom att fabricera dokument till fejkade skeppsolyckor, falsifiering av intyg i utbyte mot mutor och förskingring av statliga medel.

Åklagarna föreslog också att Sydkoreas Sjöfartsförbundet skulle fråntas sin myndighetsstatus, pga att Sjöfartsförbundet var en kommersiell branschorganisation som satt på dubbla stolar.

Wikipedia, några sydkoreanska korruptionsskandaler.

.

Bror och Syster (till Yoo) samt andra åtalade

YTN rapporterade att Yoo Byung-Euns 44-årige son Yoo Dae-Kyun fick tre års fängelse för skattefusk med 60 miljoner kr och att 10 av familjemedlemmarna + förtrogna vänner också fick fängelse. (YT/YTN NEWS, 2014-11-05, 1 min)

Två av Byung-Euns bröder dömdes också. (DailyMail)

Det tog polisen tre månader innan dom lyckades gripa sonen Yoo Dae-Kyun i ett gömställe i Yongin, söder om Seoul, 2014-07-26. Den långa kvinnan som arresteras är Dae-Kyuns 34-åriga livvakt Park Soek-Young (?). Hon ser plågad ut i skenet av alla kamerablixtar. (YT/ARIRANG, 1 min)

Här syns livvakten när hon öppnar dörren till gömstället och arresteras av ett uppbåd poliser. Yoo Dae-Kyun verkar göra något slags uttalande till journalisterna, men vi får inte reda på vad han säger. (YT/ARIRANG, 2014-07-28, 1 min)

Frågan är hur det är möjligt att ett sådant massivt journalistuppbåd lyckas vara på plats exakt vid tidpunkten för polisens hemliga tillslag mot gömstället?

2-3 dagar efter att Yoo Dae-Kyun arresterades, överlämnade sej Byung-Euns bilförare och bilförarens fru till polisen. Dom hade gömt sej i flera månader. Jag har inga uppgifter om dom åtalades eller alls fick straff i domstol. (YT/ARIRANG, 2014-07-28, 1 min)

Det är väldigt tydligt tycker jag att all personal som varit lojal och nära Byung-Eun arresterades, oavsett om dom gjort något olagligt eller ej.

.

På årsdagen av olyckan med Sewol rapporterade ARIRANG NEWS följande: 15 Sewolbesättningsmedlmmar hade dömts till fängelse och överklagat sina domar. Den avlidne/mördade miljardären Yoo Byung-Eun dömdes till 10 års fängelse för sjösäkerhetsbrott i sin "frånvaro", 5 månader efter att han hittats död på åkern. Sydkoreas lag är bisarr. se + (***) nedan.

Byung-Euns son Yoo Dae-Kyun dömdes till 3 års fängelse vid samma rättegångstillfälle för förskingring av 60 miljoner kr. Yoo Byung-Euns dotter Yoo Sum-Na hade begärts utlämnad från Frankrike där hon hölls fängslad av fransk polis. (Vi ser en tydlig parallell till Choi Soon-Sils dotter Chung Yoo-Ra, som just nu, år 2017, hålls fängslad i Danmark med begäran om utlämning till Sydkorea.)

.

DailyMail om domen mot Sewols besättning. 22 besättningsmedlemmar överlevde totalt, varav 15 besättningsmedlemmar var ansvariga för färjans navigering. Alla 15 navigationsansvariga fick fängelsestraff. Sju besättningsmedlemmar drunknade.

Jag hittar ingen verkställan av utvisningen från Frankrike av Yoo Sum-Na, hon överklagade beslutet till franska myndigheter. Vid den här tidpunkten kunde utvisning till Sydkorea fördröjas med över ett år i Frankrike. Slapp Sum-Na rättegång Sydkorea? (DailyMail)

Även Byung-Euns andre son Yoo Hyeok-ki (även Hyeok-gi eller Hyuk-kee) och dotter Yoo Sang-Na eftersöktes. Ingen i familjen Yoo hörsammade polisens och åklagarmyndighets uppmaning att infinna sej till polisförhör. Familjemedlemmarna efterlystes och fick hämtas in genom arresteringsordrar där det var möjligt. (YT/ARRIRANG, 2014-05-12, 2 min)

.

Tjänstepersonerna i myndigheterna

Det rapporterades också att 205 tjänstepersoner från olika sydkoreanska myndigheter ställts inför domstol och nästan alla fälldes och många fick fängelsestraff. Endast 7 av dom 205 åtalade tjänstepersonerna blev frikända. (YT/ARIRANG, 2015-04-16, 2 min) + (***) Byung-Euns dom.

Det heter duga.

205 åtalade. 198 dömda skurkförbrytare.

VD:n Kim Han-Sik (även Kim Han-Shik) för Chonghaejin Marine fick 10 års fängelse för dråp av Sewols passagerare och för olagliga utbyggnader av Sewols lastkapacitet. Ytterliggare 6 anställda på Chonghaejin fick diverse fängelsestraff. Enligt wikipedia sänktes VD:n straff till 7 års fängelse efter överklagan. (YT/YTN News, 2014-11-20, 1 min) och (DailyMail/AFP) samt (DailyMail eget)

Min gissning är att president Park ville slå sönder all "infrastruktur" som Yoo Byung-Eun hade byggt upp under årtionden med korrumperade myndighetspersoner och ersätta den med sin egen korrumption. Park hade heller ingen intention att tillsätta en haverikommission för att ta reda på orsaken till sänkningen av Sewol, mycket till anhöriga föräldrars förtvivlan.

Samtidigt påpekas det i dokumentärerna om Sewol ( se #9 ) att nästan alla myndighetspersoner som döms till fängelsestraff har påfallande låga positioner. Rimligen borde det finnas rader av högre förvaltningschefer som medverkat i den kriminella korruptionen och som också borde straffas.

.

Japansk journalist vanärade president Park

Sydkorea har extremt hårda lagar mot vanära. Ett rättsfall för några år sedan då Samsung processade för att fålla en kritisk ekonomirapport genom att åberopa vanära, resulterade i att alla därefter publicerade oberoende finansanalyser om sydkoreansk industri, blev urvattnade. Inget finansinstitut vill stöta sej med sydkoreansk storindustrin och dra på sej en rättsprocess för vanära. (YT/Steve Miller, radiointervju, 12 min)

Sydkoreas lag mot vanära, anger att det räcker att motparten lider skada för att fängelsedom ska kunna utdömas. Det gör att toppolitikerna kan använda lagen för att tysta pressen.

.

Ett rykte spred sej på sociala media att personal i Blå Huset hade sett president Park umgås med Chung Yoon-Hoi (wiki), maken till Choi Soon-Sil, under dom första sju timmar som Sewol kantrade. President Park var okontaktbar i Blå Huset samtliga dessa första 7 timmar av Sewolkatastrofen. Park själv har inte gett någon förklaring till sin frånvaro. Chung Yoon-Hoi och Choi Soon-Sil har dottern Chung Yoo-Ra, som nu (2017) sitter fängslad i Danmark i väntan på utvisning till Sydkorea.

Ritualen

Det är fullt möjligt att president Park tillsammans med Choi Soon-Sil och Chung Yoon-Hoi utfört en kristen/satanistisk frimurarritual med människooffer (Sewolpassagerarna). Jämför paralleller med ritualerna i Pizzagate, Marina Abramovic "Spirit Cooking"-ceremoni och John Podestas kannibalism. (wiki)

Det kan vidare ha funnits en motsättning på det religiösa planet mellan president Park/Choi och baptistkyrkan, då president Park låtit sina beslut styras av koreansk shamanism, genom sin förtrogne rådgivare, den "kristna" shamanisten Choi Soon-Sil. Miljardären Yoo Byung-Eun styrde å sin sida sin baptistiska församling från 1960-talet, som gav honom donationer, vilka delvis byggt upp Byung-Eun industriimperium. Både Park och Soon-Sil är idag (2017) arresterade och inväntar rättegångar för korruption. Se också #5 om den religiösa aspekten för sänkningen av Sewol.

.

Journalisten Tatsuya Kato

Den japanske journalisten Tatsuya Kato fick reda på president Parks påstådda aktiviteter under sommaren 2014. Tatsuya skrev en nyhetsartikel i augusti 2014, om president Parks 7 timmar långa hemliga aktiviteter med Chung Yoon-Hoi. Tatsuyas artikel antydde att Park ägnat sej åt samkväm med Yoon-Hoi och att hon samtidigt ignorerat att Sewolkatastrofen förvärrades för varje timme. (wiki)

Tatsuya ställdes inför rätta i november 2014, för att ha vanärat president Park. Enligt The Guardian hotades Tatsuya av fängelsestraff i upp till sju år. Åklagaren tog det dock lite lugnare och begärde bara 18 månaders fängelse för Tatsuya. (YT/YTN News, 2014-11-27, 1 min) samt (YT/YTN News, 2014-12-17, 1 min) och även (YT/ARIRANG, 2014-12-17, 2 min)

Tatsuya försvarade sej med att han mestadels återgett sådant som redan fanns tillgängligt på nätet. Japans statsminister Shinzo Abe beklagade sej över åtalet. Domstolen i Seoul frikände till slut en troligtvis lättad Tatsuya. (YT/NHK/Best News of World, 2015-12-05, 1 min)

Det är noterbart att Sydkoreas traditionella (engelskspråkiga) media inte nämner detaljerna i Tatsuyas artikel, trots att han frikänts för att ha vanärat president Park.

.

Dom många åtalen och fängelsedomarna beskrivs i engelskspråkiga sydkoreanska nyheter ganska ytligt. Jag kommer därför istället granska konstigheterna i samband med sänkningen av Sewol i nästa inlägg.

Anmäl
2017-04-15 09:10 #13 av: lilssgu

(Har inte läst allt)

Läste någonstans att Sewol fiskades upp först nyligen eftersom Park Geunhye vägrade göra det då det kostade väldigt mycket?

Medarbetare på Sydkorea iFokus Lyssnar på musik

Anmäl
2017-04-15 23:44 #14 av: Cireea

#13 Låter inte helt omöjligt..

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-04-25 10:00 #15 av: Huygens

Sammanfattning

I detta inlägg tar jag upp några underliga företeelser kring sänkningen av Sewol, som antingen indikerar att Sydkoreas myndigheter drabbats av kollektiv inkompetens eller att falsk flagga Sewol var välplanerad, men illa genomförd statsterrorism av krafter ovanför Sydkoreas regering:

1. Sewol hade slagsida redan under färd.
2. Sewols mystiska mängd last.
3. Sewols skarpa gir och radardata ifrågasatt.
4. Sewols säkerhetskameror avstängda före slagsidan.
5. Sewols AIS-transponder stängdes av.
6. Sewols besättning drack öl.
7. Tidsförloppet obegripligt i media. (viktigt)
8. Kustbevakningens film delvis raderad.
9. Undine Marine, dykföretaget.
10. Sewols slagsida kunde ha hävts.
11. Evakueringen som uteblev.

Texten är lång, men dom olika delarna är fristående under varje rubrik, så man kan pausa läsandet när som helst. Jag har försökt ta med en källa till varje påstående. Om källa verkar saknas, kolla tidigare inläggs länkar i samma ämne, i synnerhet Arirangs nyhetsinslag.

Det finns dokumentärer på enbart sydkoreanska, i vissa fall över en timme långa, men automatöversättningen funkar ej på YT.

.

Sewol hade slagsida redan under färd

I dokumentärer, t ex den första i #9, nämns att passagerare på Sewol uppgav att färjan under morgonen färdades med en svag slagsida, långt innan tidpunkten för när den officiella svåra slagsidan uppstod. Den officiella/allvarliga slagsidan sägs ha inträffat först runt kl 8:47 - 8:48, 2014-04-16, efter att Sewol påstås ha utfört en skarp gir. Den inofficiella svaga slagsidan/lutningen av Sewol, var märkbar redan kl 7 på morgonen när en/några morgonpigg(a) passagerare vaknat. Flera passagerare vittnar om den svaga slagsidan runt kl 8, trekvart innan Sewolkatastrofen började på allvar.

Sewol är idag visserligen bärgad, men något traditionellt haverikommissionsarbete med insamlande av vittnesuppgifter har inte gjorts. President Park ville inte tillsätta en haverikommission. Det saknas därför officiella uppgifter om Sewols svaga slagsida kl 7-8 på morgonen, innan katastrofen började på allvar.

Om Sewol tilläts resa med slagsida har Sjöfartsförbundets säkerhetskontroll misslyckats.

.

Sewols mystiska mängd last

Sewol hade mer än tre gånger så stor last som vad den var avsedd att bära. (The Guardian) och (wiki - Sewolsänkningen)

En visselblåsare (fd Sewolanställd?) hade anonymt lämnat tydliga uppgifter om säkerhetsbristerna på Sewol redan i januari 2014, men myndigheterna avstod från åtgärder, trots att uppgifterna lämnades på en särskild visselblåsarsajt som myndigheterna tillhandahöll. Åklagarmyndigheten arresterade dock i efterhand två anställda 2014-04-29, på sydkoreanska Sjöfartsförbundet för att ha raderat datafiler och förstört pappersdokument som rörde Sewols säkerhet och last. (The New York Times, 2014-04-29)

.

Sewols skarpa gir ifrågasatt

Enligt uppgift ändrade Sewol kurs med ca 10 grader på mindre än 1 sekund kl 8:47. Orsaken till giren är oklar. Sewol höll en relativt hög hastighet, runt 17-19 knop och kan därför ha svängt snabbt, men uppgiften om den skarpa giren/svängen är ifrågasatt. Sewol är en stor färja och 10 graders svängning på en sekund är en väldigt snabb riktningsändring. Den officiella radardatan som styrker påståendet om den snabba svängen har därför ifrågasatts. (wikipedia om giren, vilket måste ifrågasättas.)

Även övrig radarpositionsdata har ifrågasatts vid olyckstillfället. Radardata från oljetankern Doola Ace i närheten av Sewol, sägs ange en annan position av Sewol än vad officiell radardata gör. Dessutom sägs det finns det en liten diskrepans mellan räddningstjänstens civila radardata och militärens radardata av Sewols position fram till och under kapsejsningen. Tyvärr har jag inte hittat någon bra dokumentär som styrker påståenden om radardatadiskrepans, utan uppgifterna kommer från några små videoklipp med medelgod engelska.

Man behöver troligen kunna koreanska för att verifiera uppgifterna i media om den tvivelaktiga radardatan.

.

Sewols säkerhetskameror stängdes av

Sewol hade 64 säkerhetskameror utplacerade på färjan. Säkerhetskamerorna skulle övervaka förekomsten av vattenläckor, brand, blockering av nödutgångar, strömavbrott, närvaro/frånvaro av passagerare, förskjutningar i lasten osv.

Kl 08:30:59 stängde någon i Sewols besättning av samtliga säkerhetskameror. Det innebar att säkerhetskamerorna slutade spela in videofilm. Vi kan därför inte se vad som hände på Sewol annat än genom filminspelning från passagerarnas mobiltelefoner. Ingen förklaring har getts till avstängningen av säkerhetskamerorna och det finns nästan inga uppgifter i Sydkoreas engelskspråkiga media om avstängningen av dom 64 säkerhetskamerorna.

Det saknas även uppgift om varför säkerhetskamerorna inte sattes på igen, när Sewol väl fått slagsida. Fungerande säkerhetskameror hade snabbt kunnat ge Sewols kapten en överblick av läget ombord på färjan och vad följderna av slagsidan resulterat i.

Jag har hittat uppgiften om avstängningen av säkerhetskamerorna i ett videoklipp (ej återgett här) och i en lång artikel upprättad av den amerikanska organisationen (wiki) Foreign Policy in Focus (FPIF). (Foreign Policy in Focus, artikel 2014-09-22)

Man kan säga att filminspelningen från dom 64 säkerhetskamerorna på Sewol är en motsvarighet till ett flygplans svarta låda. Säkerhetskamerorna ska kontinuerligt spela in film så länge färjan är i drift, för att man senare ska kunna utröna ev olycksförlopp och incidenter.

.

Sewols transponder stängdes av

Sewol hade en transponder precis som alla andra större båtar. Sewol är en färja och transpondern kallas därför Automatic Identification System (AIS) (wiki).

Kl 08:48 stängdes Sewols AIS av, troligen av någon i besättningen. Nu går uppgifterna isär. Enligt en källa var Sewols AIS bara avstängd i några (4?) minuter. Förklaring saknas. Enligt annan uppgifter var AIS avstängd längre och jag vet tyvärr inte hur länge Sewols transponder var avstängd, då uppgifterna på nätet går isär. Avstängninen av Sewols AIS nämns i FPIPs artikel. (Foreign Policy in Focus, artikel 2014-09-22)

En AIS ska inte stängas av på en färja i drift. AIS ska var påslagen, med nödström om så behövs, därför att AIS har som syfte att undvika kollisioner mellan fartyg. Ett tidigt nyhetsklipp om AIS-avstängningen: (YT/ARIRANG, 2014-04-18, 2 min)

När kaptenen på oljetankern Doola Ace märkte att Sewols AIS-transponder hade slagits av på hans radar, tittade han ut genom fönstret i riktning mot Sewol och såg att färjan hade kraftig slagsida. Sewol syntes fortfarande på radarn, men AIS-signalen saknades. Doola Ace kapten tog radiokontakt med Sewol och frågade hur långt evakueringen av passagerna kommit och sa att han hade plats att ta emot 500 passagerare på sin oljetanker. (YT/CNN, 2014-04-28, 3 min)

Svaret från Sewols besättning saknade mening.

.

Besättningen drack öl

Är det här på riktigt?

Under rättegångarna mot besättningsmedlemmarna uppger en maskinist att dom (besättningsmedlemmarna) drack öl i väntan på att bli räddade. För att lugna nerverna öppnade besättningsmedlemmarna några flaskor/burkar öl för att kyla ner och ta det lite piano. Dom öldrickande besättningsmedlemmarna ansågs vara delansvariga för Sewols navigering och delansvariga för att ha underlåtit beordra evakuering. (DailyMail)

Artikeln uppger kort att två maskinisten drack öl tillsammans, medan dom väntade på att Kustbevakningen skulle anlända och rädda besättningen. Passagerarna var det inte tal om att rädda.

.

Obegripliga tidsförloppet (viktigt)

Det finns uppgifter om att sjöpolisen från Jeju Island kontaktade gymnasieskolan Danwon redan kl 8:10 och sa att Sewol råkat ut för en olycka men att alla skoleleverna evakuerats.

Polisen kontaktade alltså Danwon långt före Sewol officiellt fick slagsida. Uppgiften om poliskontakten är lite svår att hitta i engelsspråkig media, men nämns i enstaka videoklipp. (YT/Good Missy USA, 2014-09-12, 4 min)

Även första dokumentäreren i #9 nämner att det kom flera mediarapporter om sänkningen av Sewol långt innan färjan officiellt sett fått slagsida kl 8:48. Media rapporterade också att alla passagerare evakuerats och räddats. Mediarapporterna om Sewololyckan, kom vid tidpunkter såsom kl 8:00, kl 8:10, kl 8:25 och kl 8:35 (se dokumentären).

.

Det här är typiskt för falskflaggor. Nyhetsartiklar publiceras och nyhetsrapportering startat ibland innan själva "olyckan" påbörjats, pga att nyhetskanalerna informerats i förväg av säkerhetstjänsten. Målsättningen med statsterrorism är att kontrollera hela scenariot, kontrollera alla delar och kontrollen av nyhetsflödet utgör en del av terroroperationen. Nyhetsflödet måste stämmer överens med regeringens officiella information, åtgärder och ståndpunkter.

Synkroniseringen av publikationen av nyheterna är dock svårare att kontrollera för säkerhetstjänsten, då dom berörda nyhetskanalerna inte alltid är informerade om att en falskflagga pågår, utan nyhetskanalerna publicerar bara vad som kommer in i deras flöde. Falskflaggan hålls hemlig in i det sista och då begås synkroniseringsmisstag.

Synkroniseringsfelet av media antyder även att sänkningen av Sewol var planerad att påbörjas tidigare på morgonen än den tidpunkt då Sewol officiellt sett fick slagsida, kl 8:48.

.

Hovers vittnesmål, sydkoreanska

En av dom bättre redogörelserna kommer från en ung koreansk kvinna (namn; Hover?) som berättar om sin morgon 2014-04-16, när hon var på väg till jobbet. Hon satt på tåget och kollade nyheterna på sin mobil. Hon såg då en nyhet att en färja med hundratals passagere kapsejsat, men att alla passagerarna räddats.

Hon tog sej till sitt arbete och pratade med sina arbetskamrater om den kapsejsade färjan och att det var bra att alla passagerare räddats även om det var synd att färjan kapsejsat. Men efterhand som förmiddagen fortgick, kom mer och mer motstridiga uppgifter via sociala media. Hennes yt-sida handlar normalt sett mest om k-pop, mode och sminkråd. Hon pratar god engelska och ger sin syn på händelseutvecklingen och mediarapporteringen runt Sewol samt demokratiproblemen i Sydkorea. (YT/hover, 2014-05-01, 14 min)

.

Kustbevakningens film delvis raderad

Sydkoreas Kustbevakning filmade sitt räddningsarbete under Sewolkatastrofen. Tyvärr sparades bara 85 minuters film, vilket är ganska lite film med tanke på att flera kameror samtidigt filmade Sewol, inklusive Kustbevakningens tre räddningshelikoptrar. Filmmaterialet används normalt sett för att utröna olycksförlopp och för att förbättra Kustbevakningens arbetsmetoder.

Men i efterhand upptäckte åklagarmyndigheten att Kustbevakningen gått in och redigerat bort valda delar av den inspelade filmen från sänkningen av Sewol. Kustbevakningens förklaring till att det saknas filmsekvenser mitt i den inspelade filmen, är ej trovärdig. (YT/ARIRANG, 2014-05-23, 1 min)

En sydkoreansk radio-/podcastpratare på YT under artistnamnet "Crazy Dr Kim", noterar att en av Kustbevakningens män, går ombord på Sewol och tar sej tillsammans med en Sewolbesättningsman upp mot färjans brygga genom att dra sej upp med ett rep. Exakt vad dessa två personer sedan gör är en gåta. Tyvärr är Dr Kims podcast ofta i längsta laget och den engelska textningen är halvsvår att förstå. Siffran 123 i textningen syftar på Kustbevakningens Patrullbåt 123. (YT/Nirvana7855 "Sewol Ferry & Crazy Dir Kim S01E21", 2016-04-20, 11 min)

Patrullbåt P123 syns helt kort i detta klipp vid 00:46. (YT/ARIRANG, 2014-07-29, 2 min)

Kustbevakningens senare svar är obegripliga inför en offentlig utfrågning av ett juridiskt råd i Sydkoreas riksdag. Sydkorea är ett teknikland. Kustbevakningen förväntades därför använda sej av sin möjligheter att beordra passagerarna och alla ombordvarande att evakuera från Sewol, genom att sända ett SMS till alla mobiler inom ett väldefinierat området som täckte Sewols position. (YT/ARIRANG, 2014-07-02, 2 min)

.

Ett "föremål" räddas från Sewol

Det finns ett påstående på nätet att Sewols besättning baxar ut ett ljust föremål, som räddas från Sewol och flyttas över till en Kustbevakningsbåt. Det ljusa föremålet är ungefär otympligt som en stor mikrovågsugn. Händelsen saknas från Kustbevakningens film på räddningsbåten, men fångades helt kort på skakig film, av en kamera på en helikopter på avstånd från Sewol. Tyvärr har jag inte kunnat verifiera påståendet om förflyttningen av föremålet. Om jag hittar en bättre källa, återkommer jag.


Logg raderad och uppmaning att gå till hytterna

Kapten Kim Kyung-Il på Kustbevakningsbåt P123 raderade även en händelselogg om "räddningsarbetet" vid Sewol och fabricerade sedan en falsifierad logg, där det felaktigt uppgavs att Kustbevakningen evakuerade Sewols passagerare. Se länk i tidigare inlägg om fabricering.

Överlevande passagerare från Sewol uppger att räddningspersonal från Kustbevakningen uppmanade passagerarna att gå tillbaka till sina hytter. Sewol hade vid det laget kritisk slagsida. Dom passagerare som lydde räddningspersonalens uppmaning överlevde inte. (DailyMail, 2014-04-16)

Om Kustbevakningen inte ville ha ihjäl passagerarna, hade Kustbevakningen bara behövt ropa: "Evakuera! Evakuera Sewol! Lämna Färjan! Evakuera!" i en megafon. Speciellt som Kustbevakningen påstod att dom inte visste var besättningen fanns, hade man förväntat sej att Kustbevakningen ropat ut evakuering från högtalare. Patrullbåt P123 hade en kraftfull megafon just för beordring av evakuering.

.

Undine Marine

Jag har bara kort nämnt Undine Marine tidigare. Allt som har att göra med Undine Marine är som ett stort obehagligt svart hål. Undine Marine är ordspråkets Elefanten i Vardagsrummet, som ingen vill prata om.

Undine Marine tillhandahöll den industripump som sög ut luften ur Sewol. Undine Marine utförde även dom första månadernas "räddningsarbete" under vatten, då Undine Marine hade många yrkesdykare. Men Undine Marine saknade kunskap om räddningsarbete och var inte utrustade eller tränade för att rädda nödställda och chockad personer under vatten. Personal från Undine Marine kunde inte förklara hur dom skulle rädda passagerare ur Sewols luftfickor om passagerarna saknade kunskap om hur dykarutrustning fungerade, vid utfrågning i en av dokumentärerna, tror det var "Diving Bell".

Undine Marine kontrakterades av Kustbevakningen som inte ville använda egna räddningsdykare för arbete inne i Sewol. Dokumentären Diving Bell i #0 är den dokumentär där man som tittare mest kommer i kontakt med Undine Marine och något är svårt fel med dykföretaget Undine Marine.

Det är fullt möjligt att Undine Marine gjorde något helt annat än vad som officiellt uppgetts. Undine Marine kan ha undanröjt spår och bevismaterial av falsk flagga Sewol. Officiellt sett pågick "räddningsarbetet" med att hitta överlevande passagerare inne i Sewol i flera dagar, men i verkligheten måste man ifrågasätta vad som gjordes av Undine Marine, av befälen i Sydkoreas Flotta och av Kustbevakningen.

Arirang News använde myndigheternas uttryck "search and rescue efforts" (söka och rädda) ända fram till 27 april. Därefter verkar Arirang mestadels använda uttrycket "search and recovery of bodies". Det innebär att dykarbetet vid Sewol väldigt länge betraktades som en "räddningsoperation", men dykarbetet utfördes av Undine Marine. (YT/ARIRANG, 2014-04-27, 3 min) och (YT/ARIRANG, 2014-04-27, 1 min)

Undine Marine hade dessutom anlitats på ett kontrakt som senare bedömdes vara olagligt upprättat, men dom berörda tjänstemännen fick blygsamma straff.

.

Häva slagsidan av Sewol

Experter från Japan säger att det fanns minst två metoder att häva Sewols slagsida. Det är i det sammanhanget obegripligt att chefsmaskinisten stängde av Sewols motorer.

Enligt experterna hade besättningen kunnat styra runt, sänka dom två ankarna på ena sidan, dvs för och akter ankare på ena sidan av Sewol och låtit den starka strömmen dra färjan upprätt. Den andra metoden bygger på att dumpa containrar på ena sidan. Köra färjan på snedd mot strömmen kan också ge en upprätande effekt. (YT/ARIRANG, 2014-04-23, 2 min)

Det är en smula oklart varför Sewols länspumpar inte klarade av att pumpa ut vattnet. Istället förvärrades slagsidan gradvis för varje timme.

.

Evakueringen som uteblev

När en båt riskerar att sjunka under vattenytan eller riskerar att slå runt är det viktigt att få ut alla personer ombord så fort som möjligt.

Det enklaste exemplet på en farkost i vatten, är en bil som råkar köra ner i vatten från en kaj. Det är svårt att ta sej ut när bilen väl är i vattnet. Likadant görs alltid evakueringar av fiskebåtar som tar in vatten. Ingen kan säkert säga när fiskebåten sjunker eller slår runt och drar med sej ombordvarande.

I synnerhet är det viktigt att evakuera stora fartyg, såsom färjor, om dom får slagsida, då det är enormt svårt att ta sej ur ett stort fartyg vid en kapsejsning. Ändå gjorde både besättning och räddningspersonal precis det motsatta, beordrade passagerarna att gå till sina hytter och stanna där. Experter på sjösäkerhet är förbluffade och oförstående. (YT/ARIRANG, 2014-04-21, 2 min) och (DailyMail, 2014-04-20)

Av dom 46 automatiskt uppblåsbara räddningsflottarna på Sewol, blev högst 4 räddningsflottar sjösatta och placerade i funktion.

.

Det finns flera frågetecken kring sänkningen av Sewol. Jag kanske återkommer med ytterliggare pusselbitar i annat inlägg.

Anmäl
2017-05-03 10:32 #16 av: Huygens

Sammanfattning

(OBS, långt inlägg.)

Jag inkluderar länkar till koreanska nyhetsartiklar och bifogar även engelska översättningar, som dock är av låg kvalitet. Jag har hittat artiklarna genom referenser i yt-klipp, vilket gör att jag hyser en viss tilltro till artiklarnas google-översättning, där artiklarna motsvarar innehåll i yt-klipp. Det mesta nedan är nytt, några punkter tillför kompletterande material till händelser jag tidigare nämnt.


Jag fortsätter på numrering från mitt förra inlägg:

12. NIS dator hittad inne i Sewol.
13. NIS "säkerhetsvalidering" av Sewol år 2013.
14. Borgmästare Lee Jae-Myung om NIS och Sewol.

15. Sewols kamera-/filminspelningsdator stängdes av.
16. NIS, föräldrarna och poliserna.
17. Underliga dödsfall efter Sewols sänkning.

18. Gymnasieelevernas larmsamtal.
19. Gymnasieelevernas SMS från Sewol.
20. Gymnasieelevernas vittnesmål i domstol.
21. Färjbytet från Ohamana till Sewol.


22. Ärekränkningslagen, Tatsuya/Choi/Sung-Su.
23. Social stigma, NIS och patriotism.
24. VD Kim Han-Sik på Chonghaejin Marine.
25. Miljardären Byung-Euns bror Yoo Byung-Il.

26. Påvens uttalande om Sewol.
27. Ritualen - Ett Nobelt Offer.
28. Ritualen i Blå Huset förnekas.

29. Usel räddningsorganisation.
30. Vad hände egentligen med Sewol?

.

NIS dator hittad inne i Sewol

Från dokumentären "The Sewol Ferry Disaster", mellan 12:16 - 14:00:

En bärbar dator hittades inne i Sewol av dykare som bärgade omkomna, bagage och personliga tillhörigheter från färjan. Datorns innehåll lyckades återställas och datorn innehöll filer som kom från NIS. Sewolbesättningens semesterplaner, var besättningen befann sej och vid vilka tidpunkter, hittades i en fil kallad "Findings_by_NIS.doc". Datorn innehöll även NIS-dokument med uppgifter om fakturor och kostnader för inhyrda underhållsarbeten på Sewol samt telefonnummer till NIS.

Sydkorea är sannerligen ett högteknologiskt land. NIS dator hade befunnit sej i salt havsvatten inne i Sewol och ändå kunde datafilerna extraheras från datorn. Det är okänt vilken Sewolbesättningmedlem, som ansvarade för NIS dator.

President Park Geun-Hye vägrade tillsätta en haverikommission. Regeringen och oppositionspartierna upprättade istället mindre Sewol-kommitteer, som delvis motarbetade varandra, med mycket begränsade befogenheter och med mestadels regeringslojala ledamöter. Men en kommitte granskade faktiskt NIS dator och på så sätt kom NIS inblandning i Sewol till medias och allmänhetens kännedom. Kommitteernas arbeten var i övrigt mestadels hemliga. Offentlighetsprincipen tillämpas inte riktigt i Sydkorea.

.

NIS, Sewol och statsminister Chung Hong-Won

Ett dokument på NIS-datorn uppgav att NIS ville bli informerad varje gång Sewol råkade ut för en olycka till sjöss. Sewol är den enda färjan som haft sådant krav på sej från NIS. Det har även ifrågasatts vem som kontrollerade Sewol. Officiellt var det miljardären Yoo Byung-Eun, men i praktiken kan det ha varit NIS som hade kontrollen över Sewol.

Enligt Sewols personaldokument på NIS dator, måste Sewols besättning, i händelse av en olycka med färjan, allra först kontakta NIS-avdelningen i Incheon eller NIS-avdelningen på Jeju. Larmtjänsten och Kustbevakningen fick först kontaktas i andra hand vid en olycka med Sewol. Enligt dokumentären skickade en tjänsteman från Chonghaejin Marine, SMS till NIS i Incheon, i takt med att falsk flagga Sewol fortskred. Tjänstemannen på Chonghaejin måste samtidigt ha varit i telefonkontakt med besättningen ombord på Sewol. Innehållet i tjänstemannens SMS är okänt.

NIS påstår att dom först fick reda på Sewolkatastrofen genom media, men Sydkoreas dåvarande statsminister Chung Hong-Won försa sej i TV och avslöjade att en besättningsmedlem på Sewol var den som först informerade NIS via telefon när färjan fått slagsida. Se dokumentären, start vid 13:10.

.

NIS "säkerhetsvalidering" av Sewol år 2013

Dokumentären i #9 går inte in på av vem eller hur NIS-datorn hittades ombord på Sewol. Jag har hittat väldigt få andra engelskspråkiga källor som nämnt den upphittade NIS-datorn ombord på den sjunkna Sewolfärjan. Traditionell sydkoreansk media är regerings- och oppositionspartilojal och mörkar troligen existensen av NIS dator ombord på Sewol.

NIS egen officiella ståndpunkt är att av någon anledning genomförde NIS en "säkerhetsvalidering" av Sewol i mars månad år 2013, något som NIS normalt sett inte gör med fartyg. NIS motiverar utförandet av "säkerhetsvalideringen" utav Sewol, med att Sewols skulle klassificera som "statlig utrustning" (?!). Åter igen är frågan, vem ägde Sewol? Och problemet är också att NIS-datorns dokument om "säkerhetsvalidering" av Sewol, är daterad till 27 februari 2013 och därmed kan "säkerhetsvalideringen" inte vara gjord i mars månad.

Vem ägde och kontrollerade egentligen Sewol?

.

Borgmästare Lee Jae-Myung om NIS

Jag hittade en koreansk artikel om NIS aktiviteter med Sewol på nyhetskanalen Gobal News (ej "Global" utan Gobal). Artikeln är från färskt datum, nästan två år efter falsk flagga Sewol och återger en utfrågning av Särskilda Undersökningskommitten (av Sewol). Artikeln uppger att NIS hade ett djupt samarbete med Chonghaejin Marine av oklar karaktär. (Gobal News, 2016-03-30, koreanska) samt (Gobal News, engelsk google-översättning)

Borgmästare Lee Jae-Myung (wiki) i Seongnam, ledamot i Särskilda Undersökningskommitten, klargör att han är av uppfattningen att NIS var den verkliga ägaren av Sewol. Filerna på NIS dator återställdes i juli 2014, men jag saknar uppgift om exakt när och av vem NIS dator hittades ombord på Sewol.

.

Sewols kamera-/filminspelningsdator stängdes av

NIS förmådde Chonghaejin Marine att installera fler övervakningskameror i Sewol och i Ohamana (en annan färja). Vi minns att Sewols kameror stängdes av kl 08:30:59, se #15. Även datorn som lagrade kamerornas inspelade film, stängdes av utav någon ombord på Sewol kl 08:33:38. (Nocut News, 2014-08-29, koreanska) samt (Nocut News, engelsk google-översättning)

Det innebär att både övervaknings-/säkerhetskamerorna och filminspelningsdatorn stängts av ca en kvart före inledandet av falsk flagga Sewol. Både säkerhetskameror och filminspelningsdator förblev avstängda under hela operationen. Syftet med avstängningen kan ha varit att dölja dom brott besättningen begick samt att dölja själva förloppet som fick Sewol att sakta få slagsida och mycket, mycket sakta slå runt.

.

NIS, föräldrarna och poliserna

Ett hundratal NIS-agenter/poliser i civila kläder blandade sej även med föräldrarna på Jindo och ställde sej så att dom kunde avlyssna samtalen mellan upprörda föräldrar på plats. (dokumentären "Diving Bell" i #0)

Vid ett tillfälle på Jindo hade föräldrarna försökt hyra bussar för att ta sej till Blå Huset, men president Park hade låtit meddela alla lokala bussbolag att inte hyra ut bussar till föräldrarna. Då började upprörda föräldrarna gå till fots från gymnastiksalen på Jindo mot Seoul.

När föräldrarna försökte ta sej över bron mellan Jindo och fastlandet, stoppades föräldrarna av 1200 kravallpoliser med batonger och plastsköldar. (koreansk blogg AskAKorean, engelsk text)

70 % av sociala medias kommentarer om Sewol är negativa eller nedlåtande mot föräldrarna, som beskrivs som "gnälliga", "ekonomiskt motiverade" eller "skattetjuvar". Kommentarer på sociala media som troligen massproducerats av NIS trollfabrik för att stoppa sympatiyttringar.

En tid efter att föräldrarna började protestera mot hanteringen av Sewolkatastrofen, placerade NIS ut säkerhetsagenter som övervakade föräldrarnas bostäder/hus och avlyssnade föräldrarnas telefonsamtal. NIS specialkommenderade säkerhetsagenter trakasserar, skriver hatinlägg på nätet samt skuggar föräldrarna till dom omkomna gymnasieeleverna.

NIS skrev även en rapport till president Park om föräldrarna till dom drunknade eleverna på Sewol. NIS rapport gick ut på att president Park måste "kontrollera" dom traumatiserade föräldrarna. NIS budskap till president Park var enkelt: "Stoppa protesterna." (wikipedia)

.

Underliga dödsfall - Studierektorn

Jag har tidigare nämnt dom två dödsfallen, drunkningarna/morden på dom två "skadade" besättningsmedlemmer som övergavs av chefsmaskinisten Park Gi-Ho ombord på Sewol. Och det finns fler dödsfall som är knepiga.

Studierektorn från Danwon gymnasieskola, som var ombord på Sewol, lyckades först överleva och togs i land av räddningstjänsten. Men studierektorn hittades senare hängd med sitt bälte i ett träd brevid gymnastikhallen på Jindo, 2014-04-18, två dagar efter att han räddats. Studierektorn hade ett "självmordsbrev" i fickan, som uppgav att han "tog fullt ansvar" för det inträffade och ville få sin aska sprida över platsen för Sewols sänkning. (DailyMail) och (wiki)

Visst, studierektorn kan ha varit chockad och olycklig efter sänkningen av Sewol, men jag vet inte... Jag kan inte låta bli att fundera på om studierektorn visste för mycket, om han hade någon slags kunskap om sänkningen av Sewol. "Självmordet" får därför betraktas som ifrågasatt, då det fanns över 100 civilklädda poliser/NIS-agenter runt Jindos gymnastikhall. Studierektorn lyckades alltså själv ta sej ut levande ur Sewol och åtlydde inte uppmaningen från högtalarna att gå till sin hytt och stanna där.

Tyvärr är NIS och dess föregångares historia kantad av "självmord", försvinnanden, kidnappningar och regelrätta mord.

Det finns videoklipp där högtalarmeddelandet hörs, som anger; gå till din hytt, stanna i din hytt, rör dej inte, för det är farligt, stanna kvar i hytten. (YT/EWS News, 2014-04-17, 2 min)

.

Underofficeren

2014-04-19, dagen efter att Sewol helt försvunnit under havsytan, råkade en militär underofficer omkomma på ett skepp som deltog i räddningsarbetet kring Sewol. Underofficeren avled efter att ha "fått ett slag i huvudet". Jag har inte kunnat hitta detaljer om händelsen, men det är bekymmersamt. Underofficeren kan ha sett eller hört något relaterat till falsk flagga Sewol, som gjorde att underofficeren tystades. (Korea Herald)

.

Två dykare

Minst två dykare har dött under oklara omständigheter. Den förste dykaren skickades ner av Undine Marine, men var antagligen inte Undine Marines ordinarie personal, utan var troligen inhyrd.

Dykaren Lee Kwang-Wook dök alltså ner, helt ensam utan sällskap av några andra dykare 2014-05-06. Det verkar inte som dykaren hade med sej egna fungerande lufttuber. Dykaren fick i alla fall luft genom en tryckslang som administrerades från ytan (en gummibåt?).

Dykaren sägs ha slutat svara på kommunikation på 25 m djup och påstås sedan ha hittats utan andningsmask. Han tas till sjukhus där han avlider. Enligt Arirang saknade han sin dykarutrustning när han togs upp till ytan. Utrustningen verkade bara bestå av en svart andningsmask kopplad till en gul tryckluftsslang. (YT/ARIRANG, 2 min)

Två dagar efter dödsfallet rapporterades dessutom att minst 20 frivilliga dykare fått tryckfallssjuka för att dom dykt för länge och en kustvakt hittades oväntat medvetslös (!?) och hamnade på sjukhus. 20 dykare med dykarsjuka är minst 19 dykare för många och tyder på medvetet uselt ledarskap. (YT/ARIRANG start vid 2:16, 2014-05-08, 3 min)

.

Det andra dödsfallet inträffade 2014-05-30. En frivillig dykare sägs ha upplevt att han fick andningssvårigheter och togs till sjukhus där han dog. (YT/ARIRANG, 1 min)

Arirangs uppgift motsägs delvis av The Guardian, som uppger att den andre dykaren inte var vid medvetande när han togs till ytan och han blödde från ansiktet. På sjukhuset förklarades han död. (The Guardian, 2014-05-30)

Det är bekymmersamt att Arirang och The Guardian rapporterar olika om den andre dykaren och att det sedan tystats ner i media. Dödsfallen och skadorna känns obehagliga. Arbetsskyddsförhållandena måste åtminstone varit tveksamma. Orsakerna till dom två dödsfallen av dykarna är okända.

.

Helikopterkraschen

En helikopter kraschar 2014-07-17 och fem personer omkommer, samtliga var deltagare i Sewolräddningsarbetet. Orsaken till kraschen är okänd. Helikoptern tillhörde brandskyddet och kraschar mitt i staden Gwangju. (Korea Times) och (DailyMail)

Rörde det sej om personer som visste för mycket eller som hade funderingar på att visselblåsa?

.

Gymnasieelevernas larmsamtal

Gymnasieeleverna var från Danwon, en skola där många elever hade arbetarklassföräldrar, så president Park riskerade inte att offra några rikemannabarn av misstag i falsk flagga Sewol.

Gymnasieeleven Choi Deok-Ha var den som officiellt först ringde larmcentralen i Jindo VTS kl 08:52. Deok-Ha återfanns senare drunknad, då han stannat kvar i sin hytt tillsammans med andra elever, medan hytten vattenfylldes.


Kustbevakningen var inte speciellt glada över att få ett larmsamtal från en gymnasieelev ombord på Sewol, då det kunde äventyra en framgångsrik falsk flagga Sewol, med maximalt många drunknade skolelever.

Gymnasieeleven Choi Deok-Ha visste inte ens namnet på färjan han färdades med.


Kustbevakningen fuskade bort larmsamtalet med Choi Deok-Ha, genom att ställa komplicerade frågor till Deok-Ha. Kustbevakningen frågade vilka koordinater färjan hade, vad färjan hade för hastighet och färjans riktning samt om antal passagerare, frågor som den skärrade gymnasieeleven Deok-Ha inte kunde besvara. (Manilla Times, 2014-04-28)

Tyvärr är övrig rapportering inte särskilt detaljerad kring hanteringen av larmsamtalen, det nämns ibland att larmtjänsten gjorde ett dåligt jobb. Över 20 gymnasieelever på Sewol ringde till larmtjänsten. (DailyMail)

.

Gymnasieelevernas SMS från Sewol

Efter att Sewol fick slagsida, skickades ett antal SMS/textmeddelanden från gymnasieeleverna. Meddelandena sändes från elevernas mobiler till föräldrarna.

Föräldrar underrättade polis, kustbevakning och annan räddningstjänst att deras barn sände SMS inifrån Sewol, kanske efter att Sewol slagit runt och antogs ha stängt inne gymnasieeleverna i luftfickor.

Polisen uppgav mycket snart att dom 100-tals SMS som skickades från Sewol var fejk. Polisen sa att alla sådana SMS som sänts efter att Sewol slagit runt, hade skickats av skämtare. Polisen uppgav även att dessa skämtmakare skulle straffas hårt. (YT/Newsy World, 2 min)


Det finns flera underligheter här:

1. Existensen av polisens SMS-"skämtare".
2. Antalet, 100-tals SMS påstods sänts från "skämtare".
3. Polisen utlovar straff för "skämtarna".
4. Inga straff rapporteras senare av media.
5. Wikipedia uppger att SMS skickades kl 10:17 från Sewol.

Wikipedia om SMSen ("text messages").


Jag har extremt svårt att tro att 100-tals skojfriska sydkoreaner letar reda på telefonnumren till dom förtvivlade föräldrarna och som "skämt" skickar SMS till föräldrarna och låtsas vara föräldrarnas barn.

Polisen påstår sej även ha identifierat dessa 100-tals SMS som kommande från skämtare redan 18 april, samma dag som Sewol slutligen sjunker under ytan efter att Kustbevakningen/Undine sugit ut kvarvarande luft med en industripump. Det är orimligt fort som SMS-avsändarna identifierats, för polisen kan ej ha hunnit samla in alla föräldrarns SMS, fått domstolsordrar utfärdade för nedladdning av telefonväxeldata, sökt av samtliga berörda telefonväxlar, sorterat telefonväxeldata och slutligen verifierat att avsändarna är "skämtare".

Det är orimligt att polisen hunnit med att bekräfta alla dessa saker på mindre än 48 timmar, samtidigt som Sewolkatastrofen pågick.

Det saknas tyvärr en sammanställningen av exakt när i tid dessa SMS skickats, i synnerhet dom allra sista SMSen. Kanske för att det är ett för känsligt ämne?

.

Polisen och Sewols SMS

Polisen kommenterade inte förekomsten av foton och video som gjordes med mobiler och som visade situationen inne i Sewol under kapsejsningen.

Många SMS är enkla och saknar "skämtfaktor", SMSen är snarast i stilen: "Waiting for rescue. Love you."

Artikel från DailyMail, skriven 2014-04-17, men tyvärr uppdaterad 2014-04-20. Artikeln nämner några få av SMSen. Tyvärr har DM en myndighetslojal tendens att radera initial information från ögonvittnen (föräldrar i det här fallet), som senare motsägs eller modifieras av myndigheterna, vilket ofta gör att DM-artiklar ändras till att motsvara den officiella agendan. Det är därför synd att vi inte kan se originalartikeln, utan artikeln ändrades efter 3 dagar. (DailyMail)

Likadant denna artikel där DailyMail går ut med den officiella förklaringen att alla SMS från Sewol är fejk enligt sydkoreanska polisens uppgifter. Polisen uppger att över 300 SMS som angetts komma från Sewol, troligen är fejk av "skämtare". Polisen ville dock inte kommentera förekomsten av foton och videofilm som sänts av gymnasieeleverna ombord på den sjunkande Sewol. (DailyMail, 2014-04-18)

.

Störsändare mot Sewol?

Jag har inte hittat någon källa som anger att SMS skickats efter tidiga morgonen av 2014-04-17. Kan myndigheterna ha placerat en störsändare på ett skepp riktad mot Sewol, som blockerat all vidare mobilkommunikation från den upp-och-nervända färjan? Kriminella i Sverige använder störsändare för att slå ut villalarm. Störsändaren kan utformas och riktas så att den stör ut mobil radiosändningen i ett mycket begränsat område, kanske ner till 60 - 100 m. (Sveriges Radio, 2017-03-29)

Vi har ett exempel från sydkoreansk regeringslojala nyheter som helt kort visar ett SMS från Sewol skickat efter midnatt, vid tidpunkten 2014-04-17, kl 00:35, dvs mer än 10 timmar efter att Sewol slagit runt. (YT/ARIRANG TV start vid 10:26, 2014-04-18, 23 min)

.

NIS skickade SMS:en?

Den andra möjligheten är att NIS trollfabrik skickade 100-tals SMS som del av falsk flagga Sewol för att utröna vad allmänhetens reaktion skulle bli. Den exakta orsaken är svår att förstå, men kan ha att göra med en psyop för att framkalla oro och ångest i samhället, som öppnar möjlighet för politikerna att "transformera" det sydkoreanska samhället. Om NIS skickat fejk-SMS som del av en myndighetsoperation, kan det också förklara varför ingen senare ställts till svars i domstol för spridande av falska SMS.


NIS skickade ju trots allt miljontals tweets för att påverka allmänheten i samband med presidentvalsskandalen år 2012, så att president Park segrade genom fusk. NIS kan även i samband med Sewol stå bakom fejkade SMS.

Myndigheterna påstår att sista SMS från Sewol skickades kl 10:17, 2014-04-16,

Även Sydkoreas cyberterroristcentral (se wikipedia) ger ett konstigt svar, som anger att inga SMS skickades mellan kl 12:00, 2014-04-16 till kl 10:00, 2014-04-17. Tänk en stund. Terrorcentralens formulering är oklar. Ingen angivelse av vilka SMS som tidigare skickats, vid vilka tidpunkter SMSen skickats och när sista giltiga SMS skickats. Heller ingen info om ursprung till alla dom 100-tals "skämtsamma" SMSen. Och vilka SMS skickades mellan kl 10:17 - 12:00? Ingen uppgift ges.

.

Jag har mycket svårt att tro att Sydkoreas allmänhet består av 100-tals "skämtare" som ser något nöje i, har kunskaper om familjernas telefonnummer och hinner skicka falska SMS, som fabricerats till att likna SMS från drunknande gymnasieelever inne i Sewol.

Det kan bara inte stämma. Det är en fantasi.

Myndigheterna ljuger.

.

Gymnasieelevernas vittnesmål i domstol

Överlevande gymnasieelever vittnade under ed i domstol om att Kustbevakningen inte räddade en enda person ombord på Sewol. Endast dom gymnasieelever som hoppade i vattnet plockades upp av Kustbevakningens båtar. (YT/ARIRANG, 2014-07-28, 2 min)

Vid ett tillfälle spolade en kraftig våg tillbaks 10 elever in i Sewol, som stått och väntat vid en snedlutande nödutgång. Bara gymnasieelever som valt att hoppa ut i vattnet innan vågen spolade in genom nödutgången, överlevde. En tjej vädjade till Kustbevakningen att rädda dom 10 eleverna, som spolats tillbaka in i korridoren vid nödutgången. Räddningspersonalen slängde inte in några repstegar i nödutgången, utan tittade bara på medan Sewol sakta vattenfylldes och nödutgången sjönk under vattenytan.

.

Färjbytet från Ohamana till Sewol

Tydligen hade gymnasieeleverna bokat resan på färjan Ohamana, som sköttes av samma företag som skötte Sewol; företaget Chonghaejin Marine. Enligt bokningsuppgiften gick det inte att avboka resan eller byta till annan färja än Ohamana. Ändå tvingades gymnasieeleverna från Danwon resa med Sewol istället för Ohamana, som dom ursprungligen varit inbokade på. Förklaring till färjbytet saknas. (Ilyo (koreanska), (Sunday, "korean Sunday Paper"), 2014-05-12, koreanska) samt (Ilyo (engelsk övers.), "Sunday" - korean Sunday Paper, google-översättning)

2016-07-12 placerades ett videoklipp på nätet som visar det inre av Ohamana, som sattes till försäljning. Bilderna är intressanta då Ohamana och Sewol tydligen ska ha sett ganska lika ut både ut- och invändigt. (YT/SuperNelmi, 2016-07-12, 7 min)

Det officiella påståendet är att kapten Lee Joon-Seok bara var "vikarie" på Sewol vid tillfället för kapsejsningen. Lee Joon-Seok hade även varit kapten på Ohamana. (North Jersey, USA-sajt, 2014-04-23)

En myndighetsutvärdering av Ohamana påstår att Ohamanas säkerhets- och räddningsutrustningen inte fungerade; 40 räddningsflottar fungerade inte, nödutgångar fungerade inte och lasten kunde inte surras fast för att undvika kapsejsning. (YT/IKITV News start vid 4:51, 2014-04-26, 6 min)

.

Journalisten Tatsuya Kato kontra Choi Soon-Sil

Vem var det som angav Tatsuya Kato och fick honom till domstol? Enligt wikipedia kan det ha varit Choi Soon-Sil som anmälde Tatsuya till domstol, kanske för att tysta ryktena om den satanistiska offerritualen i Blå Huset. (wiki)

Freudianskt?

Tydligen ska Choi Soon-Sil 2016-10-31 ha sagt att hon "begått en synd som förtjänade att straffas med döden". Det var nog svårt att fattade vad hon menade vid det tillfället, då Soon-Sil endast fått lösa anklagelser mot sej om utpressning och om diffus ekonomisk brottslighet. Men ser man på helheten; välplanerad statsterrorism, falsk flagga Sewol, regeringens mord på 300 gymnasieelver och Soon-Sils "shamanistiska" inflytande över president Park samt användandet av NIS och polisen som vapen mot föräldrarna och allmänheten, är det möjligt att förstå vad Soon-Sil syftade på.

Choi Soon-Sil sa att hon begått "en synd" som förtjänade att straffas med döden.

Citat från DailyMail:

According to Yonhap news agency, Choi told reporters Monday on her way to meet with the prosecutors, "Please, forgive me. I'm sorry. I committed a sin that deserves death." (DailyMail/AP) och även, något nedtonat (The Guardian)

Om den satanistiska/katolska/shamanistiska ritualen i Blå Huset inte fick avsedd effekt, kan Choi Soon-Sil ha upplevt att "offergåvan" i form av Sewol varit förgäves.

.

Aktivisten Park Sung-Su kontra Choi soon-Sil

Både Soon-Sil och president Park Geun-Hye är arresterade nu (2017) och inväntar rättegångar för sina brott. Wikipedia om censur i Sydkorea. Det paradoxala i sammanhanget är ändå att pressfriheten anses större i Sydkorea än i grannlandet Japan.

Troligen fick Soon-Sil också den sydkoreanska aktivisten Park Sung-Su arresterad, dömd i domstol och fängslad för att han spred samma påståenden som Tatsuya Kato. Enda skillnaden är att Sung-Su var en liten lokal aktivist, utan påtryckningsmedel i form av japansk massmedia och utan japanske statsministern Shinzo Abe i ryggen.

Samma "brott", men helt olika domslut.

Den ene (Tatsuya) frikändes, den andre (Sung-Su) dömdes till 1 års fängelse för att ha "vanärat" President Park. Och då spred Sung-Su ändå sina flygblad inom en mycket mindre krets av människor än vad Tatsuyas tidningsartikel nådde. (The New York Times)

Straffskalan i Sydkorea är upp till 3 års fängelse för "vanära" som anses vara sann och upp till 7 års fängelse för "vanära" som domstolen anser är falska nyheter. Tydligen brukar Sydkoreas domstolar mest utdöma fängelsestraff för sanna fakta, som anses "vanära" makthavare. Falska rykten kan motbevisas av regeringslojal media. President Park använde sej av lagen mot "vanära" mer än tidigare presidenter, för att tysta pressen och sprida rädsla.

Fast så kan hon ha begått fler brott än tidigare presidenter och hon ägnade sej troligen åt omfattande korruptions-, utpressnings- samt maktmissbrukskriminalitet.

Och i bakgrunden står dom namnlösa rika Illuminatifamiljernas ledare, som manipulerade president Park och Choi Soon-Sil. Familjerna som utgör Sydkoreas verkliga dolda permanenta skuggregering, den Djupa Staten. Familjerna som är del av det globala nätverket. Vi vet inte vem som beordrade och organiserade den "shamanistiska" (katolska?) frimurarritualen. Det är en gåta.

President Park och "kristne" shamanisten Choi Soon-Sil är troligen bara frontfigurer.

.

Social stigma, NIS och patriotism

Det har förekommit vrede samt hatreaktioner mot överlevande gymnasieelever och föräldrar. Se dokumentärerna i #9 om negativa reaktioner.

Kan det vara så att NIS organiserar dom negativa nätreaktionerna. NIS har kontinuerligt förföljt färäldrar till drunknade gymnasieelever och även avlyssnat föräldrarnas telefoner. Vissa överlevande gymnasieelever säger att dom trakasseras på nätet och anklagats för att vara "anti-patriotiska", när dom riktar kritik mot myndigheternas uteblivna hjälpinsatser och dåliga utredningar i samband med falsk flagga Sewol. Föräldrarna anklagas av nättroll för att vara "penningtjuvar", "uppmärksamhetstörstande" och "skatteförbrukare". Se dokumentärerna för detaljer.

Skoleleven Kim Yi-Yeon, som förlorade sin äldre syster i Sewol, fick snart höra av skolkamrater att hon och hennes föräldrar borde sluta med sina krav på myndigheterna och istället visa patriotism och lojalitet med Sydkoreas regeringen. (YT/Al Jazzera English start vid 1:42, 3 min)

Även vuxna har konfronterat överlevande gymnasieelever och anklagat eleverna för att vara "förrädare" då eleverna kommit tillbaks levande, medan "dom andra" skoleleverna drunknade. (DailyMail)

.

VD Kim Han-Sik på Chonghaejin Marine

Grov synd.

VD:n Kim Han-Sik (även Kim Han-Shik) för Chonghaejin Marine, (omnämnd i #12) som först fick 10 års fängelse och sedan reducerat straffet till 7 år efter överklagan, han kan ses här behöva ledas, 2014-04-18. Ser han kapabel att kunna gå själv? (YT/ARIRANG från 10:06, 2014-04-18, 23 min)

Jag hittade även detta klipp på VDn Han-Sik när han ber om ursäkt för en grov synd (eng. grave sin). (YT/RealityNews ghana, 1 min) och även nedkortat (YT/Today World News, 2014-04-17, 1 min)

Se hur dåligt Kim Han-Sik går efter att han blivit arresterad 2014-05-07. Han har dessutom maskerat sej med ett andningsskydd. (YT/ARIRANG start efter 1:43, 2014-05-07, 4 min)

Men vänta, det finns ett annat videoklipp på Han-Sik när han arresterats och promenerar nästan normalt. Förutom det maskerande andningsskyddet ses han med en liten blå handduk som döljer handklovarna. (YT/euronews, 1 min)


Jämför med hur VDn går här på egen hand, ledigt, lätt och något framåtlutat trots att han har handklovar och precis dömts till flera års fängelse. Det verkar som om hans hår blivit grått under vistelsen i häktet eller så har han saknat möjlighet att färga håret svart. (YT/YTN NEWS, 2014-11-20, 1 min) och stilbild i videoklipp här (YT/CGTN, 2014-11-20, 1 min)

VDn kan ha varit sjuk eller haft svår ryggskott vid dom första tillfällena. Eller så var han medveten om att han kunde anses ansvarig för något väldigt allvarligt.

.

Miljardären Yoo Byung-Euns bror Yoo Byung-Il

Yoo Byung-Euns bror Yoo Byung-Il åtalades under 2014 för förskingring och bokföringsbrott av drygt en miljon kr över 4 år. Jag vet inte om Byung-Il fick något straff i slutändan. Dock finns det en liten nyhetssekvens som man kan fundera på om den är iscensatt.

Tre journalister hindrar Buyng-Il att promenera fram till åklagarbyggnaden. Den åldersstigne, sammanbitne Byung-Il måste i stort sett brotta sej fram mot dom större och längre journalisterna. Men var är alla andra journalister, varför bara tre "brottarjournalister" som placerat sej på sådant sätt att det blir bra bilder för kameramannen? Döm själva i nyhetsklippet. (YT/ARIRANG start vid 1:15, 2014-05-12, 2 min)

Vad förväntas vi tro?

.

Mystiskt tröjbyte av livvakten Seok-Young?

Hur kommer det sej att det ser ut som om livvakten Park Seok-Young byter färg på sin tröja under gripandet? (Seok-Yong, livvakt till miljardärsonen Yoo Dae-Kyun.) Seok-Youngs tröja/jacka är först svart, men syns sedan vit en kort stund. Är det frågan om två gripanden? Omtagning för kamerafolket? Vad är sant och vad är fejk?  (YT/ARIRANG start vid 00:23, 2014-07-28, 1 min)

Kolla noga.

Livvakten Park Seok-Young öppnar dörren, iklädd svart tröja/jacka och sträcker genast upp armarna i vädret. Ett snabbt klipp. Varför ett snabbt klipp? Därefter syns livvakten Seok-Young plötsligt iklädd en vit tröja, fortfarande med armarna i vädret. Förklara det. Rör det sej bara om kameraegenskaper? Vad är ljug och vad är en charad vi ska tro på?

En pensionerad CIA-agent sa att på 1970-talet blev CIA alltmer medvetna om att varje del, varenda detalj i en falskflagga behövde stå under CIAs fulla kontroll. Det spelade ingen roll om det var vittnen, media, dödsoffer eller förövare. Allt behövde kontrolleras av säkerhetstjänsten.

Kan livvakten Park Seok-Young ha varit en NIS-agent?

.

Påvens uttalande om Sewol

Påvens uttalande går att hitta på flera ställen, inklusive wikipedia. Ett ställe är i tidningen Hankyoreh (wiki - "koreanska nationen"), där Påven säger att han hoppas att sänkningen av Sewol blir en möjlighet för "moralisk återfödelse" hos Sydkoreas befolkning. (Hankyoreh, 2014-04-26)

Ett märkligt uttalande, då befolkningen skuldbeläggs för Sewols sänkning. Befolkningen behöver alltså (?) en "moralisk återfödelse". Även lite ovanligt att en katolsk företrädare pratar om "återfödelse". Jag ser sambandet med president Parks möjliga katolska/satanistiska ritual i Blå Huset.

.

Ritualen - Ett Nobelt Offer

När president Park Gun-Hye upplöser Kustbevakningen, ger hon ett halvtimmeslångt tal där krokodiltårarna rinner. President Park säger följande: "Jag lovar att använda tragedin som en möjlighet för Sydkorea att återfödas, så att det nobla offret av dom omkomna inte är färgäves."

Det Nobla Offret.

Sewol.

Tyvärr visar inte Arirang den exakta översättningen, utan låter en reporter återge uttalandet om offrandet i nedtonad form. (YT/ARIRANG vid 2:12, 2014-05-18, 2 min)

.

Hela talet finns på KTV. President Park gör en liten paus och tittar neråt, sedan kommer hennes tal om det "nobla offret". Själva meningen säger hon på 14 sekunder. Den som är kunnig i koreanska fär gärna ge en alternativ översättning, för jag har bara kopierat översättningen från en osäker källa. (YT/KTV mellan 2:12 - 2:26, 2014-05-18, 25 min)

Choi Soon-Sils far Choi Tae-Min (wiki) grundade den kristna "katolska" shamanistiska kyrkan Yongsae-Gyo, som betyder Evigt Liv. Kyrkan fokuserar på Jesus, där Tae-Min förväntas återfödas som en Framtida Buddha. Ur ritualsynpunkt kan det noteras att Sewol betyder "Bortanför Världen", vilket kan tolkas som bortanför denna värld, en resa till efterlivet. Jag vet inte vad Ohamana betyder.

Ekot hörs från falsk flagga Oklahoma City, 1995-04-19, (yt-sök) "A Noble Lie".

President Park: "Jag lovar att använda tragedin som en möjlighet för Sydkorea att återfödas, så att det nobla offret av dom omkomna inte är färgäves."

Säger hon verkligen så?

.

Ritualen i Blå Huset förnekas

Var det en satanistisk frimurarceremoni, en katolsk svart mässa, en ritual över Sewols människooffer, som president Park Geun-Hye, Choi Soon-Sil, Chung Yoon-Hoi, Woo Byung-Woo, Kim Ki-Chun (el. Ki-Choon), Lee Seong-Han, Ahn Bong-Geun, Ahn Jong-Bum (el. Jong-Beom), Jung Ho-Sung, Lee Jae-Man, Cha Eun-Taek m fl samt namnlösa medlemmar ur den övre eliten, ägnade sej åt under dom 7 timmar president Park var frånvarande på dagen för sänkningen av Sewol?

.

President Park förnekade ritualen i november 2016, min svenska: "Det pratas även om att jag föll in i det ockulta eller höll en shamanistisk ritual i Blå Huset. Jag säger i klartext, inget sådant är sant."

Min engelska: "There is even talk that I fell into occult or held a shamanistic ritual at the Blue House. I'm saying clearly, none of this is true." (YT/Al Jazeera English, start vid 00:37, 2016-11-04, 2 min)

.

Även Arirang återger en engelsk översättning. Park säger: "Word has it that I participated in a shamanistic cult or even that I conducted a shamanistic ritual at the presidential office. However, I'd like to make clear that is not true." (YT/ARIRANG start vid 1:15, 2016-11-03, 2 min)

Falsk Flagga Sewol har blivit Sydkoreas Falsk Flagga 911.

.

Usel räddningsorganisation

Räddningsarbetet hindrades av att ingen bestämde vad som skulle göras för att få ut passagerarna ur Sewol. Det fanns över 10 olika sambandscentraler som vägrade samarbeta med varandra. Dom olika räddningsorganisationerna och myndigheterna tackade nej eller avslog hjälperbjudanden från räddningsföretag, från dykföretag, från frivilliga med hjälputrustning osv. Det usla räddningsarbetet säkerställde att falsk flagga Sewol förblev framgångsrik.

Regeringen och Flottan motarbetade alla försök att få räddningsarbetet att samverka tills över två veckor hade gått och det därför knappast fanns några överlevande kvar i Sewols luftfickor. Det dåliga räddningsarbetet och avsaknaden av organisation återges i dokumentärerna.

Nyhetskanaler som Arirang nämner endast i försiktiga ordalag att föräldrarna "riktar kritik" mot räddningsarbetet, att myndigheterna är "saktfärdiga" och gjorde sej skyldiga till onödiga fördröjningar.

.

Vad hände egentligen med Sewol?

Ja, vad hände egentligen med Sewol? Vi har tillräckligt med bitar av information för att en bild ska börjar framträda. Den som följt sekvensen av händelser med Sewol har troligen själv bildat sej en uppfattning om vad som verkligen hände vid sänkningen av Sewol.

Ifall strecken kan dras mellan punkterna kan bilden framträda, men det får bli i ett annat inlägg. Och det finns några få pusselbitar kvar att nämna, men nästan allt viktigt som jag hittat har jag tagit upp här i tråden.

Anmäl
2017-05-13 18:05 #17 av: Cireea

"Kroppen" (det som nu finns kvar av den) till en av de nio som saknats sedan Sewol sjönk har nu hittats! 

Länk till artikel

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-05-14 15:20 #18 av: lilssgu

#17 Åh Blomma

Medarbetare på Sydkorea iFokus Lyssnar på musik

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.