Länkar, Artiklar, Nyheter, Skvaller

Syd-/Nordkorea/USA

2017-04-17 18:16 #0 av: Huygens

Ett drama utspelar sej med Syd-/Nordkorea/USA och vi kan även inkludera Kina och Ryssland i spelet.

Det stora atomdrivna USA-hangarfartyget Carl Vinson har börjat röra sej utanför Sydkorea i riktning mot Nordkorea. Carl Vinson är skyddad och omgiven av en massa jagare, kryssningsfartyg och en supermodern attackubåt, som kan sänka alla större krigsskepp som försöker närma sej Carl Vinson.

.

Dessutom har Kina och Ryssland börjat närma sej vattnen runt Carl Vinson för dom anar att något kan vara i görning. Det verkar också som om Japan är lite bekymrade över den stora anhoppningen av krigsfartyg i området. (DailyMail)

Carl Vinson har annars hållit sej mest längs Sydkoreas kust, så risken finns för ett anfall. Nordkorea har också varit väldigt otursamma med sina senaste missiltest. Nästan varenda raket har exploderat i luften kort efter avfyrning, varför man kan misstänka att USAs (CIAs?) datavirus i stil med Stuxnet är i farten.

Samtidigt får jag lite falsk flagga Gulf of Tonkin-känsla, år 1964. (wiki) (YT-sök)

Ska historien upprepa sej? Mike Pence (vicepresident) och Sean Spicer (talesman) pratar om att USAs tålamod är slut och att Nordkorea har gjort sej skyldig till en attack med sina misslyckade raketförsök. En attack som USA kan komma att vedergälla. (DailyMail)

Ja, den Sean Spencer i Vita Huset, som nyligen sa att "Hitler gasade inte sitt eget folk". (DailyMail) och (DailyMail)

.

Sydkoreanska myndigheter säger dock väldigt lite om händelseutvecklingen.

Carl Vinson sägs närma sej slagläge för ett större anfall mot Nordkorea. Om det bara rör sej om att USA vill spänna musklerna eller om Donald Trump beordrat ett anfall på samma sätt som när Storbritannien/USA bombade Kadaffis palats i Libyen (dödade Kaddaffis dotter och 180 tjänstepersoner, befäl, soldater + civila), är svårt att veta.

Carl Vinson har över 100 attackplan med mycket destruktiva helveteseldmissiler och om dom gör en bombräd mot Nordkorea, kan omfattande skada orsakas. Dessutom kan drönare av typen Grå Örnar (wiki) stationerade i Sydkorea användas som har helveteseldmissiler (Hellfire missile).

Risken finns att USAs färska användande av en MOAB i glesbefolkade byområden i Afghanistan, mest var ett test inför Trump, för att verifiera att bomben fungerar i bergområden den är avsedd för. Börjar USA släppa MOAB över Nordkorea kommer det sluta illa. (DailyMail)

.

Ed på The Outer Light har gjort en analys av videomaterial och tidningsartiklar som rör Carl Vinson. Både Kina och Ryssland (Vladivostok) verkar ha laddat upp med krigsmaterial längs vägarna. (YT/The Outer Light, 9 min)

Kanske är det ingenting, hangarfartyget återvänder till Sydkorea och faran blåses över om några dagar?

Anmäl
2017-04-17 19:41 #1 av: Cireea

Jag skulle inte bli förvånad om Trump har något i görningen. Tycker det varit mycket rörelser från USAs sida på senaste. 

Däremot är jag av den åsikt att vi (resten av världen) måste göra något åt Nordkorea, av flera olika anledningar. Men ytterligare ett krig är något man bör undvika. OberördFler oskyldiga människor ska inte behöva dö i onödan. 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-04-17 20:20 #2 av: Huygens

Det bästa vore en fredlig kollaps av Nordkorea, som i fallet med Östtyskland, där dom bara gav upp och förenade sej med Västtyskland. Fast jag får inte intryck av att det är vad USA eller Trump vill.

Anmäl
2017-04-17 20:25 #3 av: Cireea

#2 Precis, det hade varit den bästa lösningen! 
Men jag har samma känsla som dig på den fronten, dessvärre. Ledsen

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-04-18 09:59 #4 av: Huygens

För en månad sedan var det USAs utrikesminister Rex Tillerson som besökte Sydkorea och vandrade på den avmilitariserade zonen mot Nordkorea. (trådinlägg)

Nu är det USAs vicepresident Mike Pence som besökt Sydkorea och tagit sej en promenad på den avmilitariserade zonen. Nordkoreas kameraförsedda soldatar var även den här gången framme, iakttog uppmärksamt den amerikanske vicepresidenten samt fotograferade sin amerikanske besökare.

Mike Pence reste sedan från Sydkorea vidare till Japan. Kanske hoppas han på att övertala statsminister Shinzo Abe att delta i en militär insats? (DM)

Det är som hundar som sniffar på rivalens revir. Frågan är om också Trump kommer på besök till Sydkorea?

.

Kina kan råka ut för beskyllningar om att bryta mot sanktionerna mot Nordkorea. Det har nämligen synts 6 lastbilar från det kinesiska företaget Sinotruk i Nordkoreas senaste militärparad. (DM)

Lastbilarna transporterade stolt Pukkuksong, ubåtsmissiler. Frågan är om Nordkorea ens har ubåtar som fungerar ifall dom måste köpa lastbilar från Kina?

Sinotruk förnekar allt affärsmässigt samarbete med Nordkorea och antyder att lastbilarna måste vara från före år 2006 innan sanktionerna inleddes. Eller kanske har Nordkorea fått tag på gamla lastbilar och reparerat?

Nordkorea har tidigare köpt lastbilar från Kina för att transportera timmerstockar. Även dessa lastbilar avsedda för timmerstockar sågs i militärparaden transportera stora landbaserade missiler.

Anmäl
2017-04-18 14:42 #5 av: Huygens

Donald Trump kommer troligen skicka två hangarfartyg till, Ronald Reagan och Nimitz, nästa vecka. Båda är lika stora som Carl Vinson, något över 100 000 ton, med terrordrönare och 100 attackflygplan vardera. (DM)

Anmäl
2017-04-19 19:20 #6 av: Huygens

Nu hävdas det att Carl Vinson var på väg åt andra hållet, bort från Nordkorea. SVT

Anmäl
2017-04-19 19:25 #7 av: Cireea

#6 Ööh, det lät ju... märkligt? Funderar 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-04-19 19:28 #8 av: Huygens

Ja, jag förstår ingenting. Eller har begreppet Falsk Nyheter fått en ny innebörd?

Anmäl
2017-04-19 19:37 #9 av: Cireea

Tycker det låter helskumt att Carl Vinson plötsligt flyttat sig bortåt, med tanke på hur mycket det stått om att den rört sig mot Nordkorea samt nyheten om att det skulle komma ytterligare fartyg.. ? 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-04-20 15:43 #10 av: Huygens

Någonting är fel i nyhetsrapporteringen, då DailyMail och andra källor påstod att ryska och kinesiska signalspaningsfartyg var på väg till området utanför Nordkorea där Carl Vinson först påstods befinna sej.

.

Men det måste varit ljug, för nu är det bekräftat att Carl Vinson åkte åt andra hållet, bort från koreahalvön och i riktning söderut mot Australien för en militärövning med australiska flottan. (DailyMail/AFP)

President Two Mouths försöker förklara sej och Vita Husets talespersoner omdefinierar "sända en armada norrut". Antingen är det bara oklarheter från Trump eller så var alla påståenden en psyop för att provocera fram en reaktion från Nordkorea.

Jag tyckte också det verkade lite underligt när Sydkoreas företrädare inget sa om Carl Vinsons aktiviteter.

.

Edit: Bilder på Kinas och Rysslands påstådda trupper vid Nordkoreas gräns. (DM)

Anmäl
2017-04-20 16:30 #11 av: Cireea

Jisses.. 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-04-22 14:01 #12 av: Huygens

Upprörda känslor i Sydkorea efter att Trump sagt att Korea en gång i tiden "brukade vara en del av Kina".

Kinas president Xi Jinping besökte Trump i hans lyxanläggning i Mar-a-Lago i Florida. Sydkoreas utrikesministers talesperson förnekar Trumps information och hävdar att Korea aldrig varit under kinesiskt styre, trots många invasionsförsök. (DM)

Anmäl
2017-04-22 14:36 #13 av: Cireea

#12 Jisses..Korea har aldrig tillhört Kina. Oberörd

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-04-22 15:29 #14 av: lilssgu

Korea och Japan har ju båda fått mycket från Kina, om man tänker kultur och språk, men jaa, inte riktigt samma sak som det Trump påstår Tyst

Medarbetare på Sydkorea iFokus Lyssnar på musik

Anmäl
2017-04-25 18:25 #15 av: Huygens

Sydkoreas hamnstad Busan får påhälsning av USAs atomubåt Michigan, som liknar en svart val. (DM)

Busan är en rätt stor stad med 3,5 milj inv och 8 milj i området. Busan beskrivs som en restaurang-, café- och park-stad. Man kan antagligen lära upp sej som kock i Busan. Ett tag var Busan tillfällig huvudstad. (wiki)

Anmäl
2017-04-26 20:15 #16 av: Huygens

Det har varit kraftiga sydkoreanska protester från lokala bybor runt golfbanan, som ägs av Lotte i området/kommunen Seongju (?) (wiki), sydöst om Seoul där USAs THAAD nu börjar installeras. Polisen svarade troligen hårdhänt och 10 demonstranter fick frakturer och skador. (DM)

Wikipedia, administrativa landområden i Sydkorea.

.

Nordkorea gör stor militärövning längs stranden nära kuststaden Wonsan (wiki), mestadels med mobila kanoner och stridsvagnar, som svar på USAs krav. Samtidigt utförde Sydkorea och USAs militär omfattande militärövningar med stridsvagnar i Pocheon (wiki) nära Nordkoreas gräns. (DM)

Ord och inga visor.

Det syns lite bilder i DM-artikeln på sydkoreanska demonstranter som är mot USAs militära aktiviteter och lite bilder på folkdans, festligheter i Nordkorea.

Anmäl
2017-04-27 11:38 #17 av: Huygens

Det nya missilsystemet i Sydkorea, THAAD, sägs ha varit under hackerförsök från kinesiska hackare. Problemet är bara att ingen kan säga om det egentligen är CIA som använt UMBRAGE och Marble, för att skuldbelägga Kina. Ett sydkoreansk företag (ej namngivet) kopplat till verksamheten med THAAD, påstås ha utsatts för hackingförsök. (DailyMail)

Kina förnekar hackeranklagelserna. Sydkoreanska demonstranter syns med skyltar som har texten "NO THAAD" och "NO WAR".

Påståendena om kinesiska hackare finns i stort sett bara i USA- och brittisk media. Jag hittade inget i t ex Arirang News engelska videoklipp, så en viss varning för fake news.

.

Samtidigt har Pyongyang i Nordkorea bränslebrist. Främst är det bensin som saknas, vilket indikerar att Kina dragit ner eller stoppat bensinleveranser, kanske som påtryckningsmedel på Kim Jong-Un. (DailyMail)

Anmäl
2017-04-27 14:13 #18 av: Huygens

Letade igenom dom 3 senaste dagarnas Arirang News nyhetsklipp om THAAD och hackandet nämns inte alls. Inte ett ord.

Men jag hittade ett kort klipp från igår, som visar golfbanan från luften och hur omgivningen ser ut i Seongju. Det är ett grönt område. Golfbanan har många sandbunkrar och ser svårspelad ut, säkert gjord för att kunna vara en utmaning åt internationella spelare. THAAD kommer att vara i funktion inom några dagar. Lastbilarna ser ut att i vissa fall vara ökenkamouflerade, kanske kommer dom direkt från irakkriget. (YT/ARIRANG, 2017-04-26, 2 min)

Området i Seongju är mest lantbruk och tvåplanshus. Det ser bitvis ut som ett blandat äldre och modernt villaområde på landsbygden, avbrutet av lite öppna marker och stora böljande skogspartier. Antagligen väldigt trevligt att bo på.

Jag kan förstå demonstranterna, flera hundar stycken som verkade mötas av 1000 - 2000 poliser.

.

Det som är lite bekymmersamt är att utplaceringen ser "tillfällig" ut. Dvs jag kan inte se byggnaden av några hus eller andra byggnader. Det ser ut som om lastbilarna ställer upp sin radar och raketer, som sedan är redo att avfyras. Det ser inte ut som om USAs militär tänker stanna på plats någon längre tid. (YT/ARIRANG, 2017-04-27, 2 min)

Anmäl
2017-04-28 12:01 #19 av: Huygens

Sydkorea får nu Trumps krav på sej. Sydkorea krävs på motsvarande 9 miljarder kr för THAAD och priset kan öka beroende på hur många missiler USA tror sej behöva. Dessutom kan kostnader tillkomma för Grå Örnar. (DM)

Kontrollen över THAAD kommer dock ligga hos USA. En talesperson för presidentkandidat Moon Jae-In säger att Trumps krav är "omöjligt". (DM)

Sydkorea säljer varor till USA för motsvarande 250 miljarder kr/år. Om Sydkorea inte går med på USAs pris, kan Trump komma att skrota det fria handelsavtalet KORUS, med Sydkorea.

Ord och inga visor.

.

DM-artikel med några äldre bilder från koreakriget. (DM)

Edit: Kina kan komma att blanda sej i leken och sjösatte sitt första egenbyggda hangarfartyg i veckan från hamnstaden Dalian. Skeppet har ännu ej namngetts. Kina har därmed två hangarfartyg, det andra är Sovjetbyggt. (DM)

Anmäl
2017-05-01 07:58 #20 av: sighni

Busan är sydkoreas andra största stad och har en mycket stor hamn. En av världens största. Jag har precis kommit hem från Sydkorea och naturligtvis pratades det om trump och kim på nyheterna och alla turistresor till DMZ var inställda i övrigt uppmärksammades det inte så mycket fr a inte i Seoul. Några vänner i Busan uttryckte oro men det var allt. Att Kim skulle ge upp håller jag för otroligt även om det är önskvärt. Sydkorea har ju inte heller någon president just nu och det pågick valkampanj medan jag var där. Valet blir den 9 maj och förhoppningsvis väljer sydkoreanerna en president som är bra för landet.

Anmäl
2017-05-01 13:25 #21 av: Huygens

Sydkoreas riksdag vill kanske få en ny regering först (efter 9 maj?), om dom alls bestämmer sej för att göra något som USA är inriktat på?

Anmäl
2017-05-01 16:22 #22 av: sighni

#21 Absolut. Ett land utan regering är ju mer sårbart.

Anmäl
2017-05-02 14:19 #23 av: Huygens

Sydkoreas politiker är kanske kluvna till Trumps senaste uttalande. Donald Trump säger att han skulle känna sej ärad över att få möta diktator Kim Jong-Un. (DM)

Sydkoreas tidning Segye Times tycker att Trump studsar runt som en oförutsägbar rugbyboll.

Anmäl
2017-05-02 15:03 #24 av: sighni

#23 Den analysen kanske inte är så dum.

Anmäl
2017-05-02 15:58 #25 av: Cireea

#23 Känna sig ärad.

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-05-02 19:12 #26 av: lilssgu

Vilar huvudet i handen Trump uppför sig som ett barn.

Medarbetare på Sydkorea iFokus Lyssnar på musik

Anmäl
2017-05-07 12:20 #27 av: Huygens

Det är faktiskt svårt att lista ut vad Trump vill. Han ändrar sej för mycket och Trumps ståndpunkt att han skulle känna sej ärad av ett möte med Kim Jong-Un, läses med tvekan i Sydkorea. (Korea Herald, 2017-05-02)

Krönika som ser Trump som en "risk". (Korea Herald, 2017-05-03)

.

Sydkoreanska militärens smuggelförsök i en matbil som dolde oljefat med bränsle, till USAs nya militärbas för THAAD, stoppades av demonstranter, buddhister och katoliker i Susong. Skamsna militärer bad om ursäkt och drog sej tillbaka. (Sveriges Radio, 2017-05-05)

.

Sydkoreansk spion gripen i Nordkorea?

Uhh...?

Historien är lite osannolik och jag har väntat med att skriva om den då jag nästan förväntade mej en dementi från USA.

Tydligen greps professor Tony från USA 2017-04-22 på Pyongyangs flygplats med sin fru när dom tänkte flyga till Kina. Frun verkar dock ha släppts. Sedan var det tyst ett antal dagar. (DM/Reuters) och (DM/AP)

.

Påståendet är att USA-medborgaren professor Tony Kim, som ursprungligen heter Kim Sang-Duk, undervisat på Pyongyang University of Science and Technology (PUST), som är det enda privatägda universitetet i Nordkorea.

PUST öppnades år 2010 av "kristna" (USA-organisationer?) välgörare efter godkännande av Nordkoreas diktator. PUST tillåts lära ut ämnen som annars är tabu i Nordkorea, såsom "kapitalism".

USAs utrikesdepartement bekräftade att en USA-medborgare gripits av Nordkorea. Även Sveriges ambassad kände till gripandet, då svenska ambassaden sköter USAs ärenden, för USA har ingen ambassad i Nordkorea.

.

Sen kokade det till 2017-05-02.

Professor Tony Kim ställdes inför domstol. Videoklippet i artikeln är 4 minuter långt. Se på juristerna i domstolssalen, dom ser faktiskt tagna ut, allvarliga oroade miner. (DM)

Nu kommer det osannolika.

Professor Kim greps med superhemliga militärdokumnet relaterat till Nordkoreas kärnvapenprogram och med målsättning att störa Nordkoreas diktator Kim Jong-Un.

Titta på professorn när han går in i rättsalen.

Nedböjt skuldtyngt huvud.

.

Helt, helt osannlikt vad professor Tony Kim säger i rättssalen:

"I was arrested on the spot with evidence while I was receiving a USB [memory -drive/-stick] and documents, which contained nuclear secrets and details regarding the internal situation of this country from a person I bribed.

This happened on 2 October last year, in the Rason Economic and Trade Zone.

The real serious crime I committed is that I carried out a plot against this country - aiming to eliminate its top authorities and bring about the collapse of its system - in conspiracy with South Korean intelligence authorities.

I would like to send a message to my family, which I love. I feel pain as I show myself here as a criminal, who has committed a great crime, which is shameful and ineffaceable.

I admit my crime. I again say that I am sorry. I really want to live rightously. I wish that you forgive me. If you are generous enough to forgive me.

I determine seriously that I will wage a campaign to make the world know good things about this country."

.

Tro det.

Och så gråter stackars professor Tony och torkar tårarna. Åhörarna är mycket allvarliga. Tjejen som skriver anteckningar runt 1:00 ser förfärad ut.

Vad är det vi ser?

.

En charad?

Ett väl genomfört skådespel?

Eller har den stackars professorn tvingats erkänna för att rädda sin fru? Otto Warmbier fick 15 års straffarbete (inlägg) för att ha stulit en politisk banderoll på ett hotell. Vad kan professor Tony få för straff?

Vad är det som händer?

Är både Warmbier och professor Tony skådespelare i en teater där vi ska tro på förekomsten av opposames. Där vi ska förfäras och förmås välja sida?

.

Diktator Kim Jong-Un anklagar CIA och NIS för att planera en kemvapenattack mot Nordkorea via en terrorist. Terroristen ska ha fått CIA-träning i kemiska attacker, radioaktiva material samt har getts en satellitsändare och 20000 dollar vid två tillfällen. (SVT)

Terroristen är tydligen utbildad som skogshuggare i Ryssland och skulle lönnmörda Kim Jong-Un med gift. (DM)

Anmäl
2017-05-08 11:46 #28 av: Huygens

Ännu en "delvis sydkoreansk agent" inför rätta, denna gång i Changsha, Hunan, Kina.

Människorättsaktivisten och "agenten" Xie Yang "erkänner" att han har blivit hjärntvättad och erhållit träning i Sydkorea och i Hong Kong. Xie Yang påstås säga att syftet med hans aktiviteter var att störta den kinesiska konstitutionen och införa västerländsk konstitution. Det saknades åhörare vid rättegången. (DailyMail/AFP)

Xie Yang har tidigare berättat för sin familj att han blivit omfattande torterad i fängelset för att avge erkännanden.

.

Orsaken till att Sverige sköter USAs ambassadärenden är att Sverige var det första västland som erkände Nordkoreas existens, 1973 och att Volvo sålde bilar till Nordkorea, som ambassaden försöker få betalt för.

Volvobilarna har fortfarande inte betalats av Nordkorea och skulden är nu 2,7 miljarder kr. Sverige tvingades därför utveckla sina diplomatiska förbindelser med Nordkorea för att få tillbaka pengarna. SVT

Anmäl
2017-05-08 14:27 #29 av: Cireea

Dom pengarna lär vi aldrig få se från Nordkorea.. Oberörd

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-05-08 15:46 #30 av: Huygens

Det kanske till slut ses som en sorts SIDA-hjälp och skrivs av? Om Nordkorea blir demokratiskt/förenas, kommer folket behöva en massa hjälp.

Anmäl
2017-05-08 16:07 #31 av: Cireea

#30 Kan hända! 
Men mycket ska nog behövas för att Nordkorea ska gå igenom en sån förändring.. 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-05-26 10:52 #32 av: Huygens

Det har förekommit lite nyheter om militära aktiviteter (USA/Japan/Frankrike mm) nära koreahalvön, men det har mest känts som spel för galleriet, så jag skrev inget.

I alla fall är det ett kriminellt lagbrott i Sydkorea för en sydkorean att besöka Nordkorea utan tillstånd. Och vice versa givetvis, även om avhopparna inte straffas i Sydkorea.

.

Nu har i alla fall Sydkorea godkänt att en människorättsorganisation får besöka Nordkorea. Tydligen har Nordkorea malaria och organisationen Korean Sharing Movement tillåts dela ut malariatabletter, hmm. Hoppas det görs med läkares kontroll. (DM) Malaria ska inte finnas i Nordkorea enligt wikipedia.

The New York Times skriver att Kina arresterat 20 CIA-spioner under åren 2010-2012, och det slutade illa för många av dom gripna. Anonyma källor inom CIA är bekymmrade över att USA tappade så många agenter i Kina. (DM, 2017-05-20)

En CIA-agent i Kina sköts ihjäl framför sina kollegor, som en varning till andra. Kina är dessutom sparsamt med att döma ut långa fängelsestraff, då det anses vara slöseri med pengar att låta bankrånare och våldtäktsmän sitta åratal i fängelse.

.

Förutom professor Tony (Kim Sang-Duk), har ännu en forskare från PUST gripits.

USA-medborgaren Kim Hak-Song som jobbade på PUST (wiki) greps redan 2017-05-06, misstänkt för "handlingar mot staten". (DM, 2017-05-07)

Eleverna på PUST är oftast barn till Nordkoreas elitfamiljer. (DM, 2017-05-07)

Kim Han-Songs fru Kim Mi-Ok väntade på honom vid kinesiska gränsen. Hon säger att Kim Han-Song forskade på förbättringar inom jordbruket. (DM, 2017-05-09)

Anmäl
2017-05-26 11:25 #33 av: Cireea

Malaria i Nordkorea? Funderar

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-05-26 11:42 #34 av: Huygens

Det uppstod malaria i Finland och i Danmark under andra världskriget och ca 100 personer smittades. Om en person med malaria blir stucken av malariamygg så kan malaria spridas till andra. Internationella flygplatser kan också sprida malariamygg. Kanske är det något sådant som hänt i Nordkorea?

Malariamygg känns igen genom att dom har starkt vinklad kropp mot underlaget med huvudet neråt när dom sticker. Men i Sverige har malariamyggen inte malaria.

Anmäl
2017-05-26 11:50 #35 av: Cireea

Jo i för sig, tänkte mest att det är så slutna gränser att det låter lite overkligt att de lyckats få in malaria. Men sånt händer, antar jag. Oberörd

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-05-26 11:55 #36 av: Huygens

Ja-a, frågan är hur malarian kom in eller om malarian alltid funnits i Nordkorea i liten skala? Ifall det kommer fler nyheter om saken ska jag länka. Frågan är också vilken variant av malaria det kan röra sej om, vilket kan indikera om den kom utifrån.

Edit: Här står det att antalet fall av malaria minskat i Nordkorea dom senaste åren. 21850 malariafall år 2012 och 7010 fall år 2015 enligt WHO. (DM)

Anmäl
2017-05-26 12:14 #37 av: Cireea

Oj, så med andra ord har det funnits där ett tag och i rätt stor omfattning. Förskräckt Hade ingen aning om det. 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-05-30 13:59 #38 av: Huygens

Moon Jae-In upprättar en undersökning för att ta reda på hur 4 nya avskjutningsramper för THAAD i hemlighet kunnat leta sej in i landet. (DM)

Sydkorea har redan två mobila USA-uppskjutningsramper på golfbanan, riktade mot Nordkorea. Moon Jae-In vill veta hur det kan komma sej att hans regering hållits i det mörka rörande dom 4 nya THAAD-ramperna. Hur har ramperna kunnat ta sej förbi alla spärrar och kontroller?

Jag gissar att militären och NIS är bakom dom 4 nya THAAD-ramperna, men frågan är vem som kontrollerar NIS och militären?

.

Lite överraskande anges det att Jae-In inte tillsatt en ny regering efter president Park.

Moon Jae-In "has not yet reshuffled the cabinet". (DM)

.

Edit: Arirang visar lite bilder på dom två installerade ramperna och radarutrustningen på golfbana vid Seongju. Lägg märke till att det verkar finnas tält, men inte några synliga övernattningshus för USA-soldaterna. (YT/ARIRANG, 2017-05-30, 2 min) Ett "THAAD-batteri" (?) kan avfyra upp till 48 raketer. (DM)

Anmäl
2017-05-31 13:08 #39 av: Huygens

Enligt Arirang raderades informationen i ett dokument av försvarsministeriet, så när rapporten om THAAD presenterades, fick presidenten inte veta att ytterliggare 4 THAAD-ramper fördes in i Sydkorea. (YT/ARIRANG, 2017-05-30, 1 min)

Tydligen var det försvarsministern (utsedd av Park), Han Min-Koo som mörkade förekomsten av dom 4 extra ramperna. (DM)

USA har 28000 soldater i Sydkorea.

Anmäl
2017-06-05 20:43 #40 av: Huygens

Sydkoreas humanitära anti-malariagrupp stoppas av Nordkorea från att komma in. Orsaken är dom nya FN-resolutionerna, så Nordkorea vill inte ha malariahjälpen. (YT/ARIRANG, 2017-06-05, 1 min)

.

Sydkoreas militär mörkade förekomsten av dom 4 extra THAAD-ramperna för sin överbefälhavare, president Moon Jae-In, därför att vikarierande försvarsminister Wee Seung-Ho beslutade stryka informationen ur rapporten till presidenten.

Vikarierande försvarsminister Wee Seung-Ho motiverade beslutet att mörka informationen, med att det var en intern angelägenhet mellan Sydkorea och USA. President och Överbefälhavare Moon Jae-In anser inte att han ska hållas utanför en sådan "intern" överenskommelse. Moon Jae-In är ju trots allt ÖB och borde känna till alla interna detaljerna om THAAD-ramperna.

Vikarierande försvarsminister Wee Seung-Ho har därför blivit avstängd från jobbet. (YT/ARIRANG, 2017-06-05, 2 min) och (DM)

.

2017-05-30 rapporterades två nordkoreaner mystiskt avlidit i akut hjärtinfarkt i Moskva, Ryssland. (DM)

Några dagar senare, 2017-06-02 uppgav ryska myndigheter att två nordkoreaner, 22 år och 37 år som kanske var gästarbetare, klagat på bröstsmärtor, tagits till sjukhus och dog av akut hjärtinfarkt. Nordkoreanerna bodde i helt olika rum. (DM, 2017-06-02)

Ytterliggare två nordkoreaner vårdas på sjukhus pga "okänd feber". Fem andra gästarbetare av okända nationaliteter drabbades också av "sjukdomar".

Enligt ryska myndigheter dog nordkoreanerna av en drog som botar huvudvärk och hög kroppstemperatur.

Tro på det.

.

Dom två avlidna nordkoreanerna påstås själva ha injicerat det farliga giftet. 

Nordkoreanska tjänstepersoner på plats i Moskva har därefter flyttat ut dom flesta nordkoreaner från det billiga Gorodsky-hotellet. Nordkorea ska ha ett relativt stort antal (?) gästarbetare i Ryssland.

Anmäl
2017-06-13 10:45 #41 av: Huygens

Sydkorea säger sej ha hittat en liten Nordkoreans drönare inne på sitt område.

Nu kan det finnas mycket tjuv- och rackarspel i sammanhanget. T ex är moderna radaranläggningar sedan 1980-talet ytterst känsliga för alla små föremål och drönaren sågs antagligen av sydkoreansk radar när den passerade gränsen.

Sedan måste drönaren styrts med radiosignaler, något som kan störas ut med militära störsändare redan på 1960-talet. Radiosignaler kan dessutom spåras ända sedan 1940-talet. Så min misstanke är att om drönaren kom från Nordkorea, så har Sydkorea kunnat följa den och ta ner drönaren precis när som helst. Om det nu är en Nordkoreanska drönare.

.

Drönarens kamera påstås ha 10-tals bilder av USAs anläggningar i Sydkorea, vilket jag ifrågasätter. En sådan drönare skulle inte ha en chans att ta sej nära militäranläggningar med den bevakning som finns i Sydkorea.

Ser drönaren inte lite skruttig ut?

Drönaren påstås ha flugit runt i södra Sydkorea och fotograferat olika områden, mestadels åkerfält och bebyggelse. Några bilder är från missilbasen i Seongju med dom avancerade THAAD-radaranläggningarna.

I så fall ger jag inte mycket för den avancerade radaranläggningen som ska kunna upptäcka missiler i Nordkorea om den inte kan upptäcka en drönare som flyger precis över golfbanan med THAAD-missiler. Det är något annat som händer här.

Sydkoreas officiella förklaring till att drönaren kraschade var att drönaren fick slut på bränsle. Det tror jag på så mycket jag vill.

Drönaren påstås sakna radiosändare för att sända tillbaks bilder till Nordkorea.

(Korea Herald, 2017-06-13)

.

Tidigare drönare upphittad år 2014 påstås ha fotograferat Gyeongbokgung (wiki), Kejsarpalatset från 1300-talet och fotograferat Blå Huset (wiki).

Gyeongbokgung har förstörts två gånger och återuppbyggts.

.

Samtidigt kräver USAs försvarsminister Jim Mattis, "Mad Dog", mer pengar till USAs militär, därför att USA håller på att försvagas och riskerar att kollapsa. USA spenderar mer pengar på sin militär än dom sju nästa länderna tillsammans, på listan över mest kostsamma militärbudgetar. (DM)

USA lider en överhängande risk att slås ut av Nordkorea vid ett kärnvapenanfall.

Anmäl
2017-06-13 12:02 #42 av: Cireea

Lät vääääldigt märkligt att en sådan drönare har kunnat lalla runt i Sydkorea utan att någon märkt den. Precis som du säger, hur har den kunnat åka precis över THAAD-missilerna utan att någon ens reagerat? 

I call bullshit! 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-06-13 12:38 #43 av: Huygens

Ja, frågan är vad som hänt.

Om jag ska gissa så har Nordkorea antagligen små radiostyrda drönare som patrullerar längs gränsen. Av någon anledning kan en av dessa fjärrstyrda drönare kommit på avvägar vid gränsen, t ex pga:

1. Oskicklig drönarpilot.
2. Byiga kastvindar.
3. Sydkoreansk störsändare.
4. Mekaniskt/elektroniskt fel.
5. osv...

.

Och så har den otursamma drönaren ramlat ner på den sydkoreanska sidan av gränsen. Så långt är historien kanske trovärdig.

Men härifrån har militären, försvarsministern eller NIS troligen bättrat på historien.

Resten är påhitt.

.

Resten, historien att drönaren flugit runt över södra Sydkorea och fotograferat åkrar och bebyggelse samt THAAD-missil- och radaranläggning, det är nja...

En sådan drönare blir upptäckt av markradar och radiopejlingsapparatur, dessutom ger drönare ifrån sej surrande ljud så risken är stor att den upptäcks enbart genom att den hörs (om den inte flyger högt).

Radiotrafiken mellan drönaren och Nordkorea borde vara mycket tydlig och väldigt lätt att störa ut, vilket hade fått drönaren att förlora kontroll vid THAAD-missilbasen.

Jag undar dessutom om ett så litet plan har tillräckligt med bränsle för att flyga någon längre sträcka.

.

En drönare är ju avsedd att spana och filma, så påståendet att drönaren inte hade apparatur för att sända tillbaka sina fotobilder känns också tveksamt.

Anmäl
2017-06-13 17:35 #44 av: Cireea

Helt klart märklig historia.. 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-06-13 20:35 #45 av: Huygens

Den fängslade USA-medborgaren Otto Warmbier släpps av Nordkorea. Så långt lät det ju bra, men tydligen har den olycklige Warmbier legat i koma i ett år (?!).

En fundering i DM är att han ätit mat med botulism, kanske kombinerat med ett "sömnpiller", varför han nu har fått det i Nordkoreas fängelse. (DM, 2017-06-13)

Basketspelaren Dennis Rodman besöker dessutom Kim Jong-Un, se bild i artikeln. Rodman gör reklam för någon slags marijuanafinansierande kryptovaluta; PotCoin.

Anmäl
2017-06-13 23:02 #46 av: Cireea

Vad var det Otto hade gjort? Funderar

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-06-14 00:01 #47 av: Huygens

Det är en bra fråga. Jag är inte helt säker på att det officiella svaret stämmer.

Otto var en amerikansk turist i Nordkorea och jag begriper inte hur han tog sej in i landet. Hans kyrkogrupp (eller den kvinnliga ledaren (?) för gruppen) i (staden) Wyoming, Ohio, USA, hade bett Otto återvända med en souvenir från Nordkorea.

.

Sagt och gjort, i god kristen kyrkoanda plockade Otto ner en politisk nordkoreansk banderoll i en korridor i hotellet där han bodde, vilket fångades på en övervakningskamera.

Otto stal dessutom banderollen i den del (?) av hotellet som bara var avsedd för personal, där han inte hade tillåtelse att uppehålla sej. Stackars Otto dömdes till 15 års fängelse i straffläger. (inlägg)

.

Jag är fylld av frågor kring vad som hände Otto. Jag förstår inte sättet han går på vid domstolen, med huvudet oamerikanskt nedböjt medan han leds bort av dom högresta nordkoreanska poliserna.

Anmäl
2017-06-14 01:54 #48 av: Cireea

Ja just det, det minns jag nu. 

15 år var ju .. eh... sjukt. 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-06-16 11:56 #49 av: Huygens

Otto Warmbier uppges ha fått en hjärnskada. Han är vid medvetande med så svår skada att han inte kan svara på eller förstå tilltal. Hjärnskadan är troligen resultat av syrebrist, kanske orsakad av förlamning från botulism, om han inte placerats i en respirator tillräckligt snabbt. (YT/ARIRANG) och (YT/CBS)

Läkarna i USA påstår att det saknas bevis för att Warmbier har haft botulism. (DM)

.

Den lilla drönaren som hittades på gränsen mot Nordkorea uppges nu enligt NIS ha tagit över 500 bilder av USAs THAAD-militärbas på golfbanan i Seongju. Den avancerade THAAD-radaranläggningen som kan se långt in i Kina och som avses att användas för att se när Nordkorea skjuter upp atombomber, har inte lagt märke till den ljusblå drönaren.

Även ospecificerade foton från Sydkoreas militärenheter i Gangwon-do (wiki) påstås ha återfunnits i drönarens fotokamera.

Drönaren måste ha flugit kors och tvärs över golfbanan för att omärkligt och diskret ha tagit över 500 foton av THAAD-missilerna och dom hypermoderna USA-radaranläggningarna. (YT/ARIRANG start vid 1:37, 2017-06-15, 2 min)

.

I Soseong-Ri protesterar kvinnorna mot THAAD som påverkar deras jordbruksmarker. (DM, 2017-06-16)

Pga kvinnornas ständiga protester och blockering av den enda vägen in till golfbanan har USA tvingats flyga in bränsle till THAAD-anläggningarna med transporthelikoptrar. Kvinnorna odlar chamoe, koreansk melon. När omkostnader är betalda, återstår ca 80000 kr/år i inkomst för en normalstor jordbruksfamilj i Soseong-Ri.

Tidigare har Soseong-Ri varit ett starkt konservativt fäste, men det ändrades när president Park beslutade föra THAAD till golfbanan ägd av Lotte, i Seongju.

Anmäl
2017-06-16 13:08 #50 av: Cireea

 Angående Otto.. kan det finnas något annat som orsakat hans skador? Kanske något som inte är Botulism? 

---

Lite spekulationer kring drönaren. Kan det inte varit så att det lika gärna kan ha varit USA eller Sydkorea själva som skickat ut drönaren för att sedan skylla på Nordkorea? Funderar Tycker bara det låter så osannolikt att Nordkorea ska lyckas få in drönaren till Sydkorea och så nära THAAD-missilerna utan att NÅGON lyckas märka någonting. Låter nästan som ett insidejob. 
--

Stackars jordbruksfamiljerna.. Ledsen

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-06-16 13:13 #51 av: Huygens

Ja, det finns nog mycket. Det kan räcka att Warmbier utsatts för Waterboarding och inte kunnat andas ordentligt. Och, jo, historien om drönarne är ganska otrolig.

Anmäl
2017-06-16 13:17 #52 av: Cireea

#51 Jag tänkte på det också..

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-06-16 23:03 #53 av: Huygens

Kina har svartlistat 24 sydkoreanska företag för att dom säljer dåliga eller farliga produkter. Kina hävdar att svartlistningen inte har något att göra med Sydkoreas installation av THAAD utan handlar om konsumentsäkerhet. (YT/ARIRANG, 2017-05-16, 2 min)

Svartlistningen rör främst livsmedels- och kosmetikaföretag.

Anmäl
2017-06-19 15:15 #54 av: Zimplet

#51 Skulle inte förvåna mig, låter "typiskt" Nordkorea.

=[ Medarbetare: DatorspelSydkorea, Minecraft & Film ]=

Anmäl
2017-06-19 15:17 #55 av: Cireea

#53 Säljer dom verkligen dåliga/farliga produkter? Låter snarare som att Kina försöker hitta anledningar att stänga/svartlista Sydkoreanska företag. 

Låter precis som när Kina stängde massa Sydkoreanska affärer som hade "brister" direkt efter det där med THAAD. Vilar huvudet i handen

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-06-19 23:00 #56 av: Huygens

Otto Warmbier har avlidit på sjukhuset i Cincinnati, Ohio, USA. DailyMail

Anmäl
2017-06-20 04:30 #57 av: Cireea

#56 Fy så fruktansvärt! Ledsen

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-06-21 10:43 #58 av: Huygens

Turerna och bakgrunden till vad som hände Otto Warmbier blir bara konstigare. (wiki)

Warmbier hade gått ur sitt gymnasium som skoltvåa (gymnasiet näst bästa elev det året). Han läste därefter ekonomi på högskola.

Warmbier var i Hong Kong, Kina, som del av sin utbildning. Han blev då oväntat erbjuden att åka på en 4-dagars resa till Nordkorea av okända personer. Bolaget som arrangerade resan är troligen ett frontföretag för brittisk säkerhetstjänst MI5 och resebolaget är baserat samt organiserat från Storbritannien. Bolaget heter Young Pioneers Tours och har sin mesta verksamhet i och runt Kina. DM

Det är anmärkningsvärt att en USA-medborgare spontant och med ingen varsel alls kan komma in i Nordkorea som annars är väldigt hårt kontrollerat av myndigheterna.

Det brittiska reseföretaget med trolig koppling till MI5, har tydligen som vana att lura resenärer i Nordkorea att göra tokiga saker som äventyrar deras säkerhet. År 2011 var en kvinna med Young Pioneers Tours på samma hotell, Yanggakdo, där Warmbier senare stal en banderoll. Kvinnan uppger att resebolaget tog hela resetruppen in i en del av hotellet som var under sekretess och hon såg ett antal kontorsrum och mötesrum som verkade vara i oordning. DM

Det känns som om det brittiska företaget samarbetat med USAs säkerhetstjänst i hopp om att västerländska medborgare ska råka illa ut. Och på så sätt utgöra förevändning till resten av världen att öka resolutioner och trycket på Nordkoreas diktatur.

.

För att göra saken konstigare har Warmbiers föräldrar bestämt att sjukhuset och ordningsmakten inte får utföra obduktion på Otto Warmbier. Domaren i ärendet har godkänt föräldrarnas beslut. DM

Vilket gör att vi inte kan veta om det är sjukhusslarv eller annan knepig orsak som gjorde att Warmbier plötsligt avled.

Och Otto Warmbier själv kan inte längre tala och berätta vad som hände.

Anmäl
2017-06-21 15:34 #59 av: Cireea

Instämmer.. konstigt. Funderar

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-06-21 20:19 #60 av: Huygens

SVT skriver om 5:e våningen i hotell Yanggakdo. En honungsfälla?

Jag har en obehaglig känsla av att USA och Nordkorea kan samverka på sätt som inte är kända och att det resulterade i fängslandet av Warmbier.

Anmäl
2017-06-21 21:50 #61 av: Cireea

#60 Hua, ryser! Förskräckt

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-06-21 22:44 #62 av: Huygens

Ja, det är ruggigt, för man vet inte vem som är en bricka i spelet eller vem som driver spelet.

.

Militären hävdar i alla fall att drönaren från Nordkorea flög med en genomsnittshastighet av 90 km/h i 5,5 timmar. Problemet är bara att när jag tittar på kartan ser det ut att vara minst 300 km från gränsen i Kumgang (wiki) i Kangwon (wiki) till Seongju (wiki), vilket kräver en genomsnittshastighet över 100 km/h för dubbla sträckan (600 km).

Korea Herald (2017-06-13), rapporterade tidigare att drönaren hade twin engine, men nu ser det ut att vara bara en propeller, så jag vet inte vad twin engine betyder. Två motorer? Dubbel motor?

.

Bilder på drönaren:

Korea Herald (hastighetsuppgiften 90 km/h)
Daily Mail + bilder på Nordkoreas påstådda missilanläggning
(YT/ARIRANG, 2017-06-20, 2 min)

Det knepiga är att drönaren har stag och hjul som borde medföra ett omfattande luftmotstånd och jag ifrågasätter hur långt drönaren kan flyga. Drönaren ser mer ut som ett modellflygplan. Den kan säkert vara nordkoreansk och ha patrullerat gränsen, men jag tvivlar på att drönaren kunnat flyga 600 km på 5,5 timmar och fotograferat THAAD-anläggningen utan att upptäckas av radar.

Lägg märke till i slutet av Arirangs nyhetsklipp, hur oerhört stel militären är som förmedlar informationen om drönaren.

.

Militären har heller inte kunnat förklara hur drönaren styrts utan att radiosignalerna uppmärksammats av militärens signalspaning. Under andra världskriget kunde tyskarna spåra motståndsmän som sände radiomeddelanden till den Allierade sidan, så det borde vara möjligt att göra idag också med den hypermoderna teknik som finns.

Anmäl
2017-06-21 23:51 #63 av: Cireea

Den där drönaren alltså..Funderar Blir bara mer och mer förvirrad.. 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-06-23 12:20 #64 av: Huygens

Ja, historien med drönaren är lite för bra för att vara sann.

.

Det finns en knepig bakgrund till drönarna som inträffade år 2014 när flera nordkoreanska drönare sas ha fallit ner i Sydkorea. Arirang rapporterade 8-9 april år 2014 att president Parks regering skulle beställa 10 radaranläggningar från Israel. Moon Conn-Young inleder. (YT/ARIRANG, 2014-04-09, 2 min)

Det var bara några dagar innan falsk flagga Sewol sattes igång. Jag hittar sedan inga uppgifter i Arirang att dom 10 "avancerade" radaranläggningarna från Israel verkligen sattes i funktion, vilket är konstigt. Korea Herald

Det riktigt skumma i nyhetsartikeln är den dåliga räckvidden på radaranläggningarna, som bara når 30 km.

Jag kollade vad Israel säljer och här finns ett reklamklipp för det israeliska radarsystemet Terra. Räckvidden sträcker sej från Saudiarabien till Marocko, så det är tydligen en långkapacitets sk over-the-horizon-radar. Det uppges dock inte hur små drönarna kan vara för att upptäckas, men helt klart upptäcker Terra-radarn, uppskjutna missiler. (YT/ML NUXYBD, 2015-11-08, 3 min)

Men det är mer konstigt. Sydkorea har världens mest avancerade teknik- och elektronikindustri, som löper parallel med USAs och Japans. Det borde vara möjligt för Sydkorea att tillverka sina egna radaranläggningar för att upptäcka drönare. Jag tror att tekniken att upptäcka små föremål varit känd åtminstone sedan 1990-talet, kanske redan på 1980-talet.

Varför köpa från andra länder?

.

Så jag letade lite och hittade en artikel från The Telegraph 2014-04-11, där det anges att Sydkorea köpte 24 långdistansradar för att spåra drönare från företaget Blighter Surveillance Systems i Essex. Lägg märke till bilderna på dom 3 skruttiga nordkoreanska drönarna.

Så med alla dessa avancerade radarsystem, hur kunde en 2 m lång ljusblå propellerförsedd drönare inte upptäckas över en sträcka av 300 km till den hypermoderna THAAD-radaranläggningen?

Dessutom har Sydkorea själva utvecklat avancerade drönare.

.

Nu för att göra det hela mer underligt. Sydkorea har idag 2 THAAD-ramper, men enligt färskt avslöjande av Moon Jae-In skulle endast 1 THAAD-ramp ha installerats i slutet av detta år (2017). (YT/ARIRANG från 2:46, 2017-06-22, 4 min)

Hur kan det då komma sej att 2 THAAD-ramper redan installerats på golfbanan i Seongju?

Varför är avtalet brutit?

Dessutom skulle 5 THAAD-ramper installeras först nästa år, 2018. Hur kunde det då komma sej att ytterliggare 4 THAAD-ramper smugglades in i Sydkorea redan i år, se #38 och framåt.

USA borde själva ha sagt ifrån redan vid installationen av dom 2 första THAAD-ramperna och meddelat Moon Jae-In, att enligt avtal ska THAAD-ramperna inte installeras förrän i slutet av året.

Installationen av THAAD-ramper på ett sätt som bryter mot USA-avtalet kan vara ett sätt att underminera president Moon Jae-In position genom att få honom att framstå som om han inte har koll på läget.

Och då känner jag mej lite bekymmrad för flygresan tur-och-retur till USA (inlägg). Den Djupa Statens makthavare och Sydkoreas permanenta dolda skuggregering kan ha blivit beordrad av internationell Illuminati att vidta åtgärder. Makthavarna kanske inte är nöjda med Jae-In och har en önskan att göra sej av med honom.

Anmäl
2017-06-23 13:55 #65 av: Cireea

Allt det här med drönaren och THAAD gör mig bara mer och mer förvirrad alltså. 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-06-28 18:18 #66 av: Huygens

Det är inte lätt nu för fd president Park Geun-Hye.

Nordkoreas diktator har utlovat en "eländig hunds död" åt fd president Park, därför att Nordkoreas säkerhetstjänst tror att Park och NIS planerade att lönnmörda diktator Kim Jong-Un. DM

Även fd chefen för NIS, Lee Byung-Ho och dennes grupp utlovas liknande öden, "eländiga hundars död". DM

Nordkoreas KCNA hävdar att president Park godkände NIS lönnmördarplan år 2015. Nordkorea har därför utfärdat en stående avrättningsorder på fd president Park, ingen rättegång är nödvändig enligt Nordkoreas talesperson. DM

NIS svarar att Nordkoreas hot är "oursäktliga". DM

.

Tydligen är källan till lönnmördarplanerna en japansk tidning, Asahi Shimbun, som i måndags 2017-06-26, avslöjade att Park år 2015 undertecknade en plan från NIS, som går ut på att röja Kim Jong-Un ur vägen med hjälp av NIS.

Begreppet Executive Order får en djupare mening.

Asahi Shimbun uppger att deras källa till lönnmördarplanen är en anonym tjänsteperson som varit närstående till president Park under hennes regeringstid.

Anmäl
2017-06-28 19:13 #67 av: Cireea

#66 Hmm.. ja.. Vilar huvudet i handen 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-06-28 19:21 #68 av: Huygens

Jag hyser en viss mild misstänksamhet mot den japanska tidningens uppgifter.

Anmäl
2017-06-28 19:22 #69 av: Cireea

Ja sannerligen.. det lät väldigt diffust och lite som att man ville skapa en problematik som troligtvis inte ens finns där. 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-06-30 12:39 #70 av: Huygens

Spratlyöarna (wiki) har kraftigt militariserats av Kina och byggts ut från söderhavskorallrev till fullständigt befolkade öar. Bilder i DM.

Öarna ligger ganska långt från Sydkorea, men det visar att Kina vill expandera, vilket kan påverka alla länder i regionen. Troligen har Spratlyöarna försetts med radar som har minst lika bra kapacitet som THAAD.

Frågan är vad som hänt med den lokala faunan och djurlivet på Spratlyöarna. Vi har ju exemplet med Dokdo där vanligt avloppsvatten från ett 50-tal personer slagit ut delar av korallrevet.

Anmäl
2017-06-30 13:48 #71 av: Cireea

Jaha, alltid lite oroväckande när en stormakt "rör" på sig.  Oberörd

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-07-07 13:40 #72 av: Huygens

Var det en ICBM (wiki), Hwasong-14, som Nordkorea sköt upp på Independence Day, 4 juli? DM, 2017-07-07

Nej, säger Ryssland, då Hwasong-14 bara gick en sträcka av 510 km upp till en höjd av 535 km enligt ryska militären. Det hade troligen behövts en räckvidd på minst 6000 - 8000 km för att räknas som ICBM, men för närområdet är 500 km en fara. DM/Reuters, 2017-07-04

Om avståndet 510 km är korrekt har Nordkorea misslyckats utveckla sina Scudmissiler (wiki) som på 1980-talet kunde nå 700 km.

.

Japan säger att Hwasong-14 gick en sträcka av 928 km upp till en höjd av 2484 km. Nordkorea själva hävdar att Hwasong-14 nådde en sträcka av 933 km och en höjd av 2802 km, vilket är en väldigt elliptisk och ineffektiv bana, som väcker tvivel. DM, 2017-07-05

Hwasong betyder Mars. Japan tror missilen sköts i brant bana uppåt och därför kan nå längre i en flack bana. DM/AP, 2017-07-06

Ryssland anser att Hwasong-14 bara är en intermediär missil och säger däför nej till FN-fördömande mot Nordkorea. DM, 2017-07-06

Nordkorea har två satelliter i omloppsbana. DM/AP, 2017-07-07

Kinesiska lastbilar anses köra runt ICBMerna. DM, 2017-07-06

.

Frågan är varför Nordkoreas ledare provocerar så mycket mot ett USA som väldigt gärna vill ha krig. Alla USAs krig har ju gått bra för USA dom sista 30 åren inklusive att låta NATO-IS växa sej stort och starkt.

Vi har även den konstiga historien med Otto Warmbier, som vi faktiskt inte vet ifall han har dött. Det finns indikationer på att gripandet av Warmbier gjordes efter överenskommelse mellan USA och Nordkorea så att den näste USA-presidenten kunde genomföra ett "mirakulöst" frigivande av Warmbier i händelse av tillfällig inrikespolitiskt kris (läs pizzagate). Otto Warmbiers "erkännande", dom och fängslande var bara teater som Nordkorea kunde sko sej på med USA-dollar.

Nu förlorade Hillary valet så Otto Warmbier förlorade kanske värde för Vita Huset? Dock kunde Nordkorea säkert ta ut betalt en andra gång för själva frisläppandet av Warmbier. Att Warmbier påstods vara "medvetslös" gjorde att han slapp svara på frågor och att Warmbier sedan inte obducerades indikerar att han aldrig dog.

Dessutom var Warmbier påfallande muskulös på dom få foton som visar honom på en bår i USA med en ansiktsmask (?), så han hade knappast legat i passivt tillstånd i 17 månader. Masken kan ha tjänat som syfte att dölja att han inte var så sjuk.

Kontrollerar någon Nordkorea och i så fall vem?

.

Sydkorea sägs ha glömt bort att underhålla sina skyddsrum. DM/Reuters, 2017-07-07

Chefen för Japans atomenergimyndighet, Sunichi Tanaka säger att det är bättre om en Nordkoreansk atombomb träffar Tokyo än att en atombomb träffar ett dyrbart japanskt kärnkraftverk. En atombomb i Tokyo förstör endast hus av litet värde och dödar bara människor, "useless eaters" som Kissinger sa, medan en atombomb mot ett dyrt kärnkraftverk kan bli väldigt kostsamt. DM/AFP, 2017-07-07

Anmäl
2017-07-08 14:47 #73 av: Cireea

Oj jisses.. Oberörd Jag undrar också varför Nordkorea försöker provocera USA. 

Och varför har olika länder olika siffror?! Vilar huvudet i handen Vad är mest trovärdigt? 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-07-08 15:37 #74 av: Huygens

Från att ha varit tveksam, lutar jag åt att Nordkorea faktiskt lyckats skjuta upp en ICBM. Det innebär att Rysslands militär ljuger om Hwasong-14s (wiki) påstått korta räckvidd, kanske för att Ryssland redan har sanktioner mot sej pga Krim i Ukraina. Och då vill inte Ryssland att USA fritt ska kunna ösa ut sanktioner mot vilket land som helst, för det kan drabba Ryssland ännu mer.

Frågan är vem som gett Nordkorea rakettekniken?

Jag skulle gissa på att Kina gett Nordkorea material, ritningar och utrustning. Sen måste Nordkorea utvecklat vissa delar själva och utbildat egen raketpersonal. Om man ser till dom två satelliter som Nordkorea har uppe är det svåra problem som lösts med Kwangmyongsong-3 nr 2 (wiki) och Kwangmyongsong-4 (wiki):

1. Skydda elektroniken från strålning.
2. Ha fungerande styrrakter.
3. Få elektroniken att fungera.
4. Lyckas skjuta upp raketen.

Det otroliga med Kwangmyongsong-satelliterna är att dom sköts upp med en av Nordkorea egenutvecklad raket. Och om Nordkorea kan få upp satelliter i omloppsbana borde det gå att tillverka ICBM.

Raketen till Kwangmyongsong är en Unha (wiki) och Nordkorea måste löst problemen med vibrationer och vandrande kavitering under förbränningsprocessen.

Kwangmyŏngsŏng betyder (klart) lysande stjärna.

.

Det kan ju tänkas att Kina gett Nordkorea en massa teknik och utrustning i utbyte mot att Kim Jong-Il och därefter Kim Jong-Un gått med på att agera l'enfant terrible och skrämmer USA samt övriga Västvärlden. Eller så är USA med på det hela och skådespelet är inget annat än talchumteater med färgglada masker som döljer dom verkliga aktörerna.

Det enar ett lands befolkning med en yttre hotfull och troligen galen fiende.

.

Det stora problemet för Nordkorea är dock att hålla ICBM uppskjutningsklara hela tiden. En planerad uppskjutning kanske kan gå, men bränslet är väldigt besvärligt, korrosivt och att hålla raketen skjutklar hela tiden är ett svårt problem.

Det intressanta i sammanhanget är att Sverige varit långt fram när det gäller små styrraketer till satelliter. Styrraketer utsätts för extrema temperaturväxlingar och går sönder väldigt fort ifall dom tillverkas av vanliga metaller som stål och titan.

Hur Nordkorea löst problemet med små styrrakter är ett mysterium, för båda dom nu fungerande Kwangmyongsong hamnade i tillstånd av vild rotation efter uppskjutningarna och Nordkoreas markkontroll måste ha väldigt väl fungerande styrraketer och radiokommunikation för att häva rotationen.

Anmäl
2017-07-11 17:37 #75 av: Huygens

Kina använder inte ordet konspirationsteori, utan pratar istället om "ansvarsteori".

Kina uppmanar USA att sluta föra fram "ansvarsteorin" mot Kina i FN, för delaktighet i att utveckla Nordkoreas ICBM. DM, 2017-07-11

China responsibility theory

hmm...

.

NIS har analyserat Nordkoreas ICBM-uppskjutning och kommer med ett intressant påstående. NIS hävdar att Nordkorea inte utvecklat en ICBM som klarar av återinträde. Yonhap News, 2017-07-11. DM, 2017-07-11

Det är nödvändigt för en ICBM att klara återinträde i atomosfären för att komma nära sitt mål. En ICBM som brinner upp i atmosfären duger inte.

.

Thomas Vandal, generallöjtnant, hävdar att USAs THAAD skyddar livet på 10 miljoner invånare i Sydkorea. Yonhap News, 2017-07-11

Sen gör USA något mycket, mycket underligt.

USA samlar alla sina 80 militärbaser i en enda militärbas i Pyeongtaek (wiki). Det innebär att all militär i USAs 8:e Armé samlas på ett enda ställe och utgör ett utmärkt mål för en atombomb. Undantaget är en militärstyrka i Daegu (wiki) och USAs militär vid THAAD i Seongju. (YT/ARIRANG, 2017-07-11, 1 min)

Ifall dom 80 USA-militärbaserna fortsatt vara utspridda över hela Sydkorea, blir det mycket svårare för Nordkorea att slå ut alla USA-militärstyrka med en enda missil.

Falsk Flagga Pearl Harbor-vibbar...

Day of Deceit

Anmäl
2017-07-12 15:54 #76 av: Cireea

Skyddar invånarna i Sydkorea mot vad? 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-07-13 13:52 #77 av: Huygens

#76 Förhoppningsvis skydd mot sk intermediära missiler som skulle kunna komma från Nordkorea. Problemet är väl bara att tester USA utfört visar att THAAD-missilerna träffar inte allt dom skjuter på.

.

Japans diplomater i Hongkong har krävt att kinesiska myndigheter avlägsnar två statyer föreställande koreanska sällskapskvinnor som placerats framför Japans konsulat.

Hong Kongs myndigheter säger att det finns inga planer på att ta bort dom två statyerna. Bilder på bronsstatyerna i artikeln. DM, 2017-07-13

Fast frågan är hur länge statyerna får finnas där, då en medlem av Hong Kongs styre sa att statyerna står kvar "året ut". Någon har placerat bilder av Shinzo Abe med Japans "militärflagga" under fötterna på statyerna.

.

Nej, det var inte ett atombombstest, utan en jordbävning i havet utanför Nordkorea, som mätte 6,0 på Richtersskalan som gav utslag på seismologiska apparater i Sydkorea. Jordbävningen startade djupt ner, 560 km under marken. DM, 2017-07-13

Anmäl
2017-07-17 01:01 #78 av: Cireea

#77 Och de tror att dessa missiler ska komma snart? Väntar man sig något sorts krig inom en snar framtid? 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-07-18 00:33 #79 av: Cireea

Sydkorea vill ha nya militära samtal med Nordkorea, det första sedan 2015. Samtalet är begärt att ta plats den 21 juli. 

Källa

Spännande! 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-07-18 08:37 #80 av: Huygens

Ja, det är ett första steg mot att skala ner fientligheterna.

Fast det är inte helt lugnt runt koreahalvön. Kinesiska patrullbåtar trängde igår in på japanskt territorialvatten vid Tappi. Tittar jag på min karta ligger Tappi på en av dom stora öarna (?) (streetmap), vilket är väldigt långt in på en av dom centrala japanska öarna, men jag kan ha fel.

Fyra kinesiska patrullbåtar tog sej även in på vattnen runt Senkaku (wiki). Öarna ägs av Japan, men Kina hävdar äganderätt. (YT/ARIRANG, 2017-07-17, 1 min)

Anmäl
2017-07-18 13:04 #81 av: Cireea

Vad gör de kinesiska patrullbåtarna där? Funderar

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-07-21 13:47 #82 av: Huygens

#79 Det verkar inte ha blivit något samtal. Sydkorea har förlängt tidsfristen för svar från Nordkorea med ett obestämt antal dagar.

Reaktionen från andra berörda länder är intressant. USA och Japan vill inte ha samtal med Nordkorea. Japans regering säger att nu är inte tid för samtal utan istället ska man ta till fler sanktioner (som om det inte redan fanns massvisa sanktioer).

Kina däremot välkomnar Sydkoreas försök att återuppta samtalen med Nordkorea. (YT/ARIRANG, 2017-07-18, 2 min) och Korea Herald, 2017-07-18

.

Noterbart är att Nordkorea och Ryssland har samarbete om gästarbetare. Nordkoreanska arbetare arbetar i Ryssland, till väldigt låga löner, där chefer och nordkoreanska staten tar det mesta av lönen.

Enligt påstående rör det sej ej om slavarbete, utan arbetet är så eftertraktat att nordkoreanska arbetare mutar nordkoreanska tjänstemän för att få lov att komma till Ryssland och arbeta. På bilderna syns svetsare och sömmerskor. DM, 2017-07-15

Anmäl
2017-07-21 22:28 #83 av: Cireea

Inte förvånad över att det inte blev något samtal. Förstår inte heller varför man forsätter krusa Nordkorea. 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-07-22 17:10 #84 av: Huygens

Det är något som händer med Nordkorea som vi inte förstår.

Nordkoreas BNP ökade med 3,9 % år 2016, vilket är den största ökningen på 17 år. Och det trots att sanktionerna hårdnat. (YT/ARIRANG, 2017-07-21, 2 min)

Nordkorea har utvecklat ett antal kortdistansrobotar (eng. Submarine Launch Ballistic Missile (SLBM)) och flera ubåtar. Hur kan ett litet land som står under så hårda sanktioner utveckla och tillverka ubåtar som klarar av att skjuta iväg missiler? Varifrån kommer tekniken, materialet och själva varven? (YT/ARIRANG, 2017-07-21, 1 min)

Varven finns i södra Sinpo (wiki). En svår tågolycka inträffade nära Sinpo år 1995. Sinpoubåtarna (wiki) kan skjuta iväg Pukkukusong-1 (wiki) med en räckvidd av 500 km.

Eller så är allt gjort av soltorkad lera, gips, spackel och träskivor för att skrämma omgivningen.

.

Sydkorea har stramat åt sin importgranskning av nötkött från USA efter att ett fall av galnakosjukan upptäcktes i Alabama. Kina har nyligen upphävt sitt importförbud av USA-nötkött i utbyte mot att Trump inte stoppade försäljningen av kinesiska kycklingar importerade till USA. (YT/ARIRANG, 2017-07-21, 2 min)

Anmäl
2017-07-22 23:44 #85 av: Cireea

Skumt med Nordkorea.. vad har du själv för tankar kring det hela? 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-07-23 10:57 #86 av: Huygens

Det är svårt att veta exakt, men det känns som en charad, att vi ska stå vid sidan av och tro på skådespelet.

.

USA har haft kärnvapen riktade mot och avsedda för Nordkorea mellan åren 1959 - 1991, av helt obegripliga anledningar. (wiki)

Nordkorea deklarerade att landet tänkte gå ur ickespridningsavtalet år 1993 och det krävdes en väntetid på 90 dagar. När 89 dagar gått drog Nordkorea obegripligt nog tillbaka sitt utträde. Därefter deklarerade Nordkorea att landet skulle gå ur avtalet år 2003 och utträdde därefter.

Efter utträdet ur avtalet, anklagade USA, Nordkorea för att ha anrikat vapenuran före utträdet, vilket anses utgöra ett avtalsbrott som hindrar utträde ur avtalet. Alla sanktioner mot Nordkorea bygger på det av USAs påstådda avtalsbrottet.

.

Om nu USA vill skaffa sej en fiende som makthavarna kan skrämma allmänheten med, är Nordkorea en utmärkt syndabock.

Det är också obegripligt att Nordkorea upprepat hotat USA med atombomber. Normalt sett borde den typen av hot och sanktioner till slut knäcka landet.

.

På den översta nivån finns ekonomiska och politiska makthavare som manipulerar och styr alla länderna; Kina, Ryssland och USA. På nästa nivå under kanske lokala ledare vet vilka förhållanden som råder, men ju lägre i hierarkin man kommer desto starkare är tron att länderna står i opposition mot varandra och en spänning kan byggas upp.

Nordkorea kan ha utsetts till ett sådan nav som maktstrider ska spinnas runt och kontroll tas över folk, utan att dom tre större länderna behöver gå i direkt väpnad konflikt med varandra.

.

I slutändan krävs det några saker för att upprätthålla den artificeilla konflikten:


1. Nordkorea måste kontinuerligt rikta atombombshot mot USA.

2. Nordkorea måste ges planering, metoder, råvaror, material, livsmedel, teknikresurser, pengar, utbildning, instruktioner och träning för att upprätthålla ett trovärdigt hot trots att landet rimligen skulle knäckts av alla sanktioner.

3. Manipulatörerna som styr USA måste ge denna hjälp till Nordkorea i hemlighet i samarbete med Kina och Ryssland.

.

Vi har den märliga historien med Otto Warmbier som aldrig obducerades. Kanske lever Warmbier och har genomgått en lättare plastikoperation som ändrat hans utseende något. Det finns ju en liknande historia kring den sk Columbiakatastrofen där merparten av astronauterna sägs ha återfunnits med samma eller snarlika namn och snarlika utseenden på olika platser i USA. yt-sök

Anmäl
2017-07-23 20:12 #87 av: Cireea

Intressant, helt klart. 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-07-24 12:14 #88 av: Huygens

Frågan är hur detta lösts i Sydkorea, bomberna?

Antingen har inte Sydkorea bombats så hårt eller så har bomberna plockats upp. Två år in i kriget hade USA bombat sönder alla områden i Nordkorea, så det fanns inget kvar att bomba år 1952. Det intensiva bombardemanget fortsatte ett år till och flyttades sedan till Vietnam som fick ta emot mer flygbomber än Europa under andra världskriget.

Nordkorea är det land i världen som USA bombat näst mest. Endast Kambodja har bombats mer av USA. Båda länderna saknade i stort sett luftförsvar och USAs bombplan åkte i skytteltrafik mellan lastplats och bombmålen, dag som natt.

.

Dessutom överöstes Nordkorea med granatkastargranter som inte exploderade utan bara fastnade i jorden. Förra året rensades en skolgård upp och 370 granater hittades i marken.

Den halvofficiella hållningen är att det kommer ta 100 år att hitta och gräva upp alla granater i Nordkorea, men major Jong Il-Hyon är inte så optimistisk. Han tror inte att Nordkorea blir granatfritt på lång tid. DailyMail/AP, 2017-07-24

.

Det är överraskande att USA använde klusterbomber mot Nordkorea under åren 1951 - 1953. Jag trodde klusterbomber var en modern uppfinning som användes mot civilbefolkning från 1970-talet.

Odetonerade klusterbomber hittas fortfarande i Nordkorea och bomberna har utseendet av en propellerformad klump som förväntas sprida mindre bomber. Odetonerade klusterbomber kan ibland spricka upp vid översvämningar och vid kraftigt regn, vartefter dom mindre bomberna sprids över åkrar, vägar och skolgårdar.

Artikeln nämner inget om personminor (trampminor) i Nordkorea, som annars är ett väldigt stort problem i Vietnam, Kambodja, Laos och delar av Afrika.

Anmäl
2017-07-24 12:44 #89 av: Cireea

Oj jisses vad granater FörskräcktDe som inte utlöst så att säga, är dom fortfarande "aktiva"?

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-07-24 13:09 #90 av: Huygens

Ja, tydligen är vissa av bomberna fortfarande farliga. Majoren i artikeln berättar att han mist fem kamrater som röjt bomber.

Ibland hittas ju bomber i städer från andra världskriget i Polen, Storbritannien och Tyskland. Om bomben är omöjlig att flytta, evakueras folket och bomben detoneras på plats. År 2014 dödades en person när en bomb från andra världskriget exploderade och i början av året hittades en 5 ton tung bomb i Düsseldorf. Expressen, 2017-03-09

Nyligen hittades en bomb i Lökken, Danmark som desarmerades. Expressen, 2017-07-19

Med brist på utrustning pga sanktioner misstänker jag att bombröjning i Nordkorea är ett farligt arbete. Frågan är hur det ser ut i Sydkorea?

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.