Länkar, Artiklar, Nyheter, Skvaller

Syd-/Nordkorea/USA

2017-04-17 18:16 #0 av: Huygens

Ett drama utspelar sej med Syd-/Nordkorea/USA och vi kan även inkludera Kina och Ryssland i spelet.

Det stora atomdrivna USA-hangarfartyget Carl Vinson har börjat röra sej utanför Sydkorea i riktning mot Nordkorea. Carl Vinson är skyddad och omgiven av en massa jagare, kryssningsfartyg och en supermodern attackubåt, som kan sänka alla större krigsskepp som försöker närma sej Carl Vinson.

.

Dessutom har Kina och Ryssland börjat närma sej vattnen runt Carl Vinson för dom anar att något kan vara i görning. Det verkar också som om Japan är lite bekymrade över den stora anhoppningen av krigsfartyg i området. (DailyMail)

Carl Vinson har annars hållit sej mest längs Sydkoreas kust, så risken finns för ett anfall. Nordkorea har också varit väldigt otursamma med sina senaste missiltest. Nästan varenda raket har exploderat i luften kort efter avfyrning, varför man kan misstänka att USAs (CIAs?) datavirus i stil med Stuxnet är i farten.

Samtidigt får jag lite falsk flagga Gulf of Tonkin-känsla, år 1964. (wiki) (YT-sök)

Ska historien upprepa sej? Mike Pence (vicepresident) och Sean Spicer (talesman) pratar om att USAs tålamod är slut och att Nordkorea har gjort sej skyldig till en attack med sina misslyckade raketförsök. En attack som USA kan komma att vedergälla. (DailyMail)

Ja, den Sean Spencer i Vita Huset, som nyligen sa att "Hitler gasade inte sitt eget folk". (DailyMail) och (DailyMail)

.

Sydkoreanska myndigheter säger dock väldigt lite om händelseutvecklingen.

Carl Vinson sägs närma sej slagläge för ett större anfall mot Nordkorea. Om det bara rör sej om att USA vill spänna musklerna eller om Donald Trump beordrat ett anfall på samma sätt som när Storbritannien/USA bombade Kadaffis palats i Libyen (dödade Kaddaffis dotter och 180 tjänstepersoner, befäl, soldater + civila), är svårt att veta.

Carl Vinson har över 100 attackplan med mycket destruktiva helveteseldmissiler och om dom gör en bombräd mot Nordkorea, kan omfattande skada orsakas. Dessutom kan drönare av typen Grå Örnar (wiki) stationerade i Sydkorea användas som har helveteseldmissiler (Hellfire missile).

Risken finns att USAs färska användande av en MOAB i glesbefolkade byområden i Afghanistan, mest var ett test inför Trump, för att verifiera att bomben fungerar i bergområden den är avsedd för. Börjar USA släppa MOAB över Nordkorea kommer det sluta illa. (DailyMail)

.

Ed på The Outer Light har gjort en analys av videomaterial och tidningsartiklar som rör Carl Vinson. Både Kina och Ryssland (Vladivostok) verkar ha laddat upp med krigsmaterial längs vägarna. (YT/The Outer Light, 9 min)

Kanske är det ingenting, hangarfartyget återvänder till Sydkorea och faran blåses över om några dagar?

Anmäl
2017-04-17 19:41 #1 av: Cireea

Jag skulle inte bli förvånad om Trump har något i görningen. Tycker det varit mycket rörelser från USAs sida på senaste. 

Däremot är jag av den åsikt att vi (resten av världen) måste göra något åt Nordkorea, av flera olika anledningar. Men ytterligare ett krig är något man bör undvika. OberördFler oskyldiga människor ska inte behöva dö i onödan. 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-04-17 20:20 #2 av: Huygens

Det bästa vore en fredlig kollaps av Nordkorea, som i fallet med Östtyskland, där dom bara gav upp och förenade sej med Västtyskland. Fast jag får inte intryck av att det är vad USA eller Trump vill.

Anmäl
2017-04-17 20:25 #3 av: Cireea

#2 Precis, det hade varit den bästa lösningen! 
Men jag har samma känsla som dig på den fronten, dessvärre. Ledsen

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-04-18 09:59 #4 av: Huygens

För en månad sedan var det USAs utrikesminister Rex Tillerson som besökte Sydkorea och vandrade på den avmilitariserade zonen mot Nordkorea. (trådinlägg)

Nu är det USAs vicepresident Mike Pence som besökt Sydkorea och tagit sej en promenad på den avmilitariserade zonen. Nordkoreas kameraförsedda soldatar var även den här gången framme, iakttog uppmärksamt den amerikanske vicepresidenten samt fotograferade sin amerikanske besökare.

Mike Pence reste sedan från Sydkorea vidare till Japan. Kanske hoppas han på att övertala statsminister Shinzo Abe att delta i en militär insats? (DM)

Det är som hundar som sniffar på rivalens revir. Frågan är om också Trump kommer på besök till Sydkorea?

.

Kina kan råka ut för beskyllningar om att bryta mot sanktionerna mot Nordkorea. Det har nämligen synts 6 lastbilar från det kinesiska företaget Sinotruk i Nordkoreas senaste militärparad. (DM)

Lastbilarna transporterade stolt Pukkuksong, ubåtsmissiler. Frågan är om Nordkorea ens har ubåtar som fungerar ifall dom måste köpa lastbilar från Kina?

Sinotruk förnekar allt affärsmässigt samarbete med Nordkorea och antyder att lastbilarna måste vara från före år 2006 innan sanktionerna inleddes. Eller kanske har Nordkorea fått tag på gamla lastbilar och reparerat?

Nordkorea har tidigare köpt lastbilar från Kina för att transportera timmerstockar. Även dessa lastbilar avsedda för timmerstockar sågs i militärparaden transportera stora landbaserade missiler.

Anmäl
2017-04-18 14:42 #5 av: Huygens

Donald Trump kommer troligen skicka två hangarfartyg till, Ronald Reagan och Nimitz, nästa vecka. Båda är lika stora som Carl Vinson, något över 100 000 ton, med terrordrönare och 100 attackflygplan vardera. (DM)

Anmäl
2017-04-19 19:20 #6 av: Huygens

Nu hävdas det att Carl Vinson var på väg åt andra hållet, bort från Nordkorea. SVT

Anmäl
2017-04-19 19:25 #7 av: Cireea

#6 Ööh, det lät ju... märkligt? Funderar 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-04-19 19:28 #8 av: Huygens

Ja, jag förstår ingenting. Eller har begreppet Falsk Nyheter fått en ny innebörd?

Anmäl
2017-04-19 19:37 #9 av: Cireea

Tycker det låter helskumt att Carl Vinson plötsligt flyttat sig bortåt, med tanke på hur mycket det stått om att den rört sig mot Nordkorea samt nyheten om att det skulle komma ytterligare fartyg.. ? 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-04-20 15:43 #10 av: Huygens

Någonting är fel i nyhetsrapporteringen, då DailyMail och andra källor påstod att ryska och kinesiska signalspaningsfartyg var på väg till området utanför Nordkorea där Carl Vinson först påstods befinna sej.

.

Men det måste varit ljug, för nu är det bekräftat att Carl Vinson åkte åt andra hållet, bort från koreahalvön och i riktning söderut mot Australien för en militärövning med australiska flottan. (DailyMail/AFP)

President Two Mouths försöker förklara sej och Vita Husets talespersoner omdefinierar "sända en armada norrut". Antingen är det bara oklarheter från Trump eller så var alla påståenden en psyop för att provocera fram en reaktion från Nordkorea.

Jag tyckte också det verkade lite underligt när Sydkoreas företrädare inget sa om Carl Vinsons aktiviteter.

.

Edit: Bilder på Kinas och Rysslands påstådda trupper vid Nordkoreas gräns. (DM)

Anmäl
2017-04-20 16:30 #11 av: Cireea

Jisses.. 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-04-22 14:01 #12 av: Huygens

Upprörda känslor i Sydkorea efter att Trump sagt att Korea en gång i tiden "brukade vara en del av Kina".

Kinas president Xi Jinping besökte Trump i hans lyxanläggning i Mar-a-Lago i Florida. Sydkoreas utrikesministers talesperson förnekar Trumps information och hävdar att Korea aldrig varit under kinesiskt styre, trots många invasionsförsök. (DM)

Anmäl
2017-04-22 14:36 #13 av: Cireea

#12 Jisses..Korea har aldrig tillhört Kina. Oberörd

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.