2014-01-28 18:20 #0 av: Yen-Chan

Kpop står för Koreansk Pop, och är en musikgenre som innehåller hiphop, rock musik, elektronisk musik, R&B musik och syntpop. Musikgenren är idag en stor del inom koreansk kultur, och det växer sig större hela tiden. Men när började det egentligen?

Seo Taiji and Boys var den första gruppen som slog igenom i SydKorea med en ny sorts musik i början av 90-talet. Gruppen avgick sen -96 och det blev en stor sorg för många fans i Korea. Men musikstilen fanns fortfarande kvar och nya grupper började bildas.

SM Entertainment (ett av koreas största företag under musik industrin) skapades. Också JYP och YG Entertainment började formas och blev stora företag.

En av grupperna under SM var H.O.T, en grupp med fem medlemmar som snabbt blev populära. Musiken började spridas till grannländerna och fler fans tog del av musiken. Pratar man om 'de första' grupperna brukar man också nämna Shinhwa som debuterade -98, också under SM.

Kpop har sen under början på 2000-talet vuxit sig större och fått fler fans även i Europa och Amerika. 2012 slog PSY igenom med sin låt Gangnam Style som mest sedda video på Youtube, och även efter det har den koreanska popkulturen fått otroligt många nya fans.

Några av de största grupperna just nu är Bigbang, 2NE1 och SuperJunior

Titta gärna på videon, och släng in en kommentar!