2014-04-22 20:49 #0 av: Yen-Chan

Har du planer på att resa till SydKorea? Då kan det vara kul att veta vad det finns för sevärdheter!

Gyeongbok Palace ligger i norra Seoul och är en plats många söker sig till. Det är mycket vackert med sjön som omgiver palatset samt den lilla trädgården.
Palatset var Joseondynastins största palats och byggdes på slutet av 1300- talet. Efter det har byggnaden förstörts och byggts upp ett flertal gånger. Den koreanska regeringen har sen bestämt att palatset ska återskapas till det ursprungliga skicket där uppbyggnaden fortfarande är pågående.

Namsan Tower, är tornet framför allt många kärlekspar söker sig till. Tornet ligger uppe på en höjd vilket gör att man kan ta liften upp (eller vandra om man hellre vill det), väl där uppe kan man njuta och se ut över den vackra staden. Namsan Tower är speciellt populärt för platsen där man förseglar sin kärlek. Genom att ett par låser ihop sina lås ihop med ett gulligt meddelande visar de sin kärlek.

Myeongdong är ett distrikt i Seoul för dem som gillar att gå runt hela dagen och shoppa. Här finns massvis med olika butiker och matstånd man kan stanna till vid!

Bukchon Hanok Village är en fantastiskt fin liten stad att besöka, dit kommer många turister för att ta foton på sig själva tillsammans med de traditionella husen. Byn är tänkt att vara liknande de från år 600.