Sydkorea: kultur och allmänt

Maträtter i Korea!

2014-04-22 23:10 #0 av: Yen-Chan

4 typiska koreanska rätter man måste testa!

Samgyupsal (삼겹살) är en vanlig rätt i Korea. Det strimlade köttet är lagat på en grill med pa muchim, kimchi, svamp, och vitlök.
Rätten severas vanligtvis tillsammans med salladsblad och andra grönsaker, som används till att 'packa in' köttet i innan man äter den.

Kimchi är en traditionell koreansk fermenterad rätt som ofta baseras på kinakål (salladskål). Kimchi är den vanligaste sidorätten i Korea.

Det är också en huvudingrediens i många av de populära koreanska rätterna som Kimchi-gryta, kimchi-soppa och stekt ris med kimchi.

Bibimbap görs på koreanskt ris tillsammans med en stark chilisås som sen blandas med olika sorters grönsaker, kimchi och stekt ägg. Bibimbap betyder blandat mål.

Jajangmyeong är en nudel rätt ihop med en tjock sås (en salt svart sojapasta) och tillsammans med fläsk i små kuber och grönsaker. Rätten är inte helt koreansk utan är även kinesisk.

Anmäl
2014-07-06 18:54 #1 av: [RedHood]

Blev väldigt intresserad av bibimbap! Förlägen Sambon sa att det lät som Koreas pyttipanna XD Ska försöka hitta recept :3

Anmäl
2014-07-06 18:59 #2 av: [RedHood]

Förresten vad är kimchi? Har aldrig riktigt förstått det Förskräckt

Anmäl
2014-07-07 11:24 #3 av: Cireea

Jag och min syster ska göra Kimchi till veckan Kär

Sajter: FilmGuldhamster, Hamster, Litteratur,  Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.