Sydkorea: kultur och allmänt

Taegukgi

2014-10-04 18:45 #0 av: Tessan01

Här är liten artikel om Sydkoreanska flaggan.

Allmänt

Sydkoreas flagga är vit med en röd-blå taijisymbol i mitten, samt fyra svarta trigram (kwae) i flaggans hörn. På koreanska kallas flaggan Taegeukgi eller "taijiflaggan". Flaggans namn kan också stavas Taegukki. 
Flaggan symboliserar österns filosofi, tankegångar och mystik. 
Sydkoreanska flagga är antagen 12 juli 1948.

Symbolik
Rött och blått, tillsammans med gult är traditionella koreanska färger. 
Den vita bakgrunden symboliserar renhet. 
Taijisymbolen är en variant av den mer välkända yin och yang-symbolen och står för kosmisk balans och skapelse: yin (eller eum på koreanska) i blått är det negativa, medan yang i rött är det positiva.
De fyra tecknen har sitt ursprung i den uråldriga kinesiska spådomsboken IChing och representerar fyra filosofiska ideal: harmoni, symmetri, balans samt cirkulation.

Historik
Placeringen av de fyra trigrammen är idag "himmel" (sommar) överst till vänster, "vatten" (höst) överst till höger, "jord" (vinter) nederst till höger samt "eld" (vår) underst till vänster. Eftersom tecknen kan representera de fyra årstiderna är placeringen en symbol för årscykeln.


Källa: Wikipedia

Anmäl
2014-10-05 15:50 #1 av: Cireea

Jag tycker om när länder skapat en karta med symboler. Som Sydkoreas karta, jag älskar att de lagt till årstiderna! Tummen uppBra jobbat Tessan! 

Sajter: FilmGuldhamster, HamsterTwilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2014-10-07 20:26 #2 av: [RedHood]

Riktigt bra artikel! Skrattar

Anmäl
2014-10-07 20:28 #3 av: Tessan01

#1 Tack! Håller med dig :)

#2 Tackar ^^

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.