Hobak-Jeon
Här kommer ytterliggare ett recept på en koreansk rätt. Denna gång så står Zucchini Jeon på menyn, som är en vegetarisk banchan med zucchini och chili.
Ingredienser:
- En Zucchini
- En röd och grön chili
- Ett ägg
- 2 tsk vetemjöl
- 1 tsk olja
Sås:
- 2 tsk soja
- 1 msk chilipulver
Såhär gör du:
- Skär zucchinin i 0.5cm tjocka skivor.
- Doppa sedan skivorna i vetemjöl och därefter uppvispat ägg, (tillsätt lite salt vid behov).
- Skiva chili i lämpliga skivor (efter smak).
- Blanda ihop soja och chilipulver till såsen.
- Stek sedan zucchini skivorna i lite olja i en stekpanna, ca. 2 min på vardera sida.
- Toppa zucchinin med chiliskivor och servera med sojasåsen.
Bild: Cireea
Måste testa! 😍
Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
⎡Eyos Hamsteruppföding⎦
Äter man det som det är, eller är det en sidorätt som man äter till ris och/eller andra saker?
"The secret of happiness, you see, is not found in seeking more,
but in developing the capacity to enjoy less."
Hobak-Jeon tycker jag var otroligt gott 🙂Extra gott att doppa i lite soja tillsammans med ris. Mums!
Jag skulle säga att Hobak-Jeon är en perfekt Banchan, den är lätt och har bra smak. Passar ihop med det mesta på bordet. 🙂
Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
⎡Eyos Hamsteruppföding⎦