Annons:
Etiketterreceptmatdryck
Läst 4519 ggr
Zimplet
2014-10-24 09:49

Yangnyeom-tongdak

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Jag vet inte om ni har sett det men inatt så berättade Kaosarn att vi medarbetare, och sajtvärden själv, kommer att ha varsin dag i veckan där vi berättar om något intressant om Sydkorea. Jag valde att varje fredag ge tips på någon smarrig matträtt eller bara generellt berätta om mat i Sydkorea. Veckans rätt blir Yangnyeom-tongdak, som är en friterad kycklingrätt med ketchup :O. Smaklig måltid!

(4 personer)

Ingredienser:

  • 1.5 kg kyckling 
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1.25 dl potatismjöl
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 0.5 dl rismjöl
  • 1 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • ca10 dl frityrolja
  • 4 klyftor vitlök
  • 0.75 dl ketchup
  • 0.75 dl ljus sirap
  • 0.5 dl hot pepper paste
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • Sesamfrön (för garnering)

Så här gör du:

  1. Lägg kycklingen i en stor bunke, och blanda i svartpeppar, salt, potatismjöl, vetemjöl, rismjöl, bakpulver och ett ägg. Rör om ordentligt så att all kyckling blir täckt av smeten.
  2. Häll frityroljan i en panna (spara 1 tsk till såsen), eller i fritös om ni har, och värm upp oljan till ungefär 180 grader.
  3. Fritera kycklingen i ungefär 10 minuter, och låt den sedan stå och droppa av så att den blir "torr". Fritera kycklingen ytterligare en gång i 10 minuter så att den blir gyllenbrun, låt den sedan stå och droppa av igen.

Medans du friterar så kan du göra såsen.

  1. Häll 1 tsk olja i en stekpanna och tillsätt pressad vitlök.
  2. Blanda sedan i ketchup, sirap, hot pepper paste och äppelcidervinäger, och låt sjuda i ungefär 7 minuter.
  3. När kycklingen är klar så häller du bara över såsen och blandar om ordentligt.
  4. Strö på lite sesamfrön vid servering.

Tips!

Rätten är tänkt att ätas utan tillbehör, ungefär som kycklingvingar i en sportbar och därför är det då tänkt att man ska ha tillexempel kycklingklubbor/vingar/lår när man gör denna rätt. Självklart så kan du, om du vill, använda kycklingbröst och servera ris till, tänk då bara på att se till så att kyckling är genom friterad.

Vissa utav ingredienserna kanske du inte har hört talas om, som rismjöl och hot pepper paste. Men dessa är faktiskt ganska vanliga, hot pepper paste står oftast vid den asiatiska avdelningen på affären och rismjöl vid bakgrejorna. Tyvärr så kan jag inte lägga upp någon bild på dessa då jag inte har några rättigheter, men jag tror att ni alla vet hur Google fungerar ;).

Tänk på att då du ska sjuda såsen så ha inte på för hög värme, eftersom den då lätt kan brännas.

Bild: "Korean.cuisine-Yangnyeom chicken-01" by by ayustety (flickr) - http://flickr.com/photos/ayustety/1389890404/. Licensed under CC BY-SA 2.0 via Commons - https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Korean.cuisine-Yangnyeom_chicken-01.jpg#/media/File:Korean.cuisine-Yangnyeom_chicken-01.jpg

Annons:
[JeanetteK]
2014-10-24 09:54
#1

Oh, det låter gott! Hittade hit via "nya inlägg" och tyckte det var en så spännande rubrik. 🙂 Det där måste jag testa! 👍

Cireea
2014-10-25 14:13
#2

Ååh nom nom nom! 🤤


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

[RedHood]
2014-10-26 15:57
#3

Wow! Ser och låter supergott 🤤

Daehyun_cheesecake
2014-10-28 17:02
#4

åh, det ser så gott ut! <3 Vill verkligen ha det nu~

Blogg: http://nouw.com/KpopLove

Upp till toppen
Annons: