Annons:
Etiketterreceptmatdryck
Läst 1927 ggr
Zimplet
12/5/14, 9:29 PM

Gyeoja-naengchae

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Bättre sent än aldrig brukar man säga. Ja, tyvärr så kommer denna veckans recept lite sent men vad gör väl det. Efter alla lite tyngre recept med kött och liknande så tyckte jag att det var dags för något enklare. Denna vecka så ska ni få prova på Gyeoja-naengchae, som är en kall sallad med en kryddig senapssås. Smaklig måltid!

Ingredienser:

  • 1 msk senapspulver
  • 2 tsk vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 140 g crabsticks
  • 1 st normalstor gurka
  • 1 st sandpäron
  • 2 msk pinjenötter

Så här gör du:

  1. Blanda samman senapspulver och vatten ordentligt, och ställ sedan på sidan i 5-10 minuter.
  2. Tillsätt sedan salt, socker och vitvinsvinäger(blanda väl), täck över och ställ in i kylskåpet.
  3. Värm upp crabsticksen i mikro eller i stekpanna (ska endast bli uppvärmda).
  4. Strimla gurkan, päronet och crabsticks fint som 10 cm långa tändstickor.
  5. Lägg upp crabsticks, päron och gurka på ett uppläggningsfat och ringla över senapssåsen samt sprinkla över pinjenötter.
  6. Servera!

Tips:

Självklart så kan du använda dig utav ett vanligt päron om du inte lyckas få tag på sandpäron

Om du vill ha lite mera sting i salladen så kan du även strimla lite rädisor fint och toppa med.

Om du tycker att denna rätt är alldeles för enkel så tror jag garanterat att den skulle fungera bra som ett tillbehör.

Bild: Cireea

Annons:
Upp till toppen
Annons: