Språket

Koreanska språket (8)

2014-12-10 19:51 #0 av: Cireea

Här kommer åttonde delen av artikelserien om det koreanska språket. Här lär vi oss fraser och ord, i den mån vi kan. Lycka till!

Vi har påbörjat vår resa genom det koreanska språket och vi har gått igenom en hel del saker vid det här laget. Allt från enkla hälsningsfraser till vad informellt och formellt är. Den här gången ska vi lära oss veckodagarna. 

En sak att tänka på är att stavningarna ibland kan skifta mellan vissa bokstäver men oftast är stavningen korrekt. Så bli inte nervös om ni ser att min stavning är annorlunda jämfört med vad du läst tidigare eller om du stöter på ett ord härifrån någon annanstans men med ett extra E någonstans eller ett K som är utbytt till ett G, det är ingen fara. 

Koreanska språket - Del 8: Veckodagar 

Måndag - Woryoil 

Tisdag - Hwayoil 

Onsdag - Suyoil 

Torsdag - Mogyoil 

Fredag - Geumyoil 

Lördag - Toyoil 

Söndag - Iryoil

Vilken dag är det? = onu musoon yollee eyo?

yoil eller yo-il betyder "dag" kan man säga. Ungefär dom alla våra veckodagar slutar på "dag" så slutar deras veckodagar alltid på "yoil". yoil kan också stavas "yo eel" eller "yollee", man stöter på de flesta sätt och inget av dom är felaktigt. Du kan använda dig av alla tre sätt. "yo eel" oh "yollee" används oftast när man ska lära sig koreanska för att man ska lättare förstå hur "yoil" uttalas.  

Om du är osäker på uttalat kan man alltid lyssna på exempelvis Google Translate. Kopiera bara in ordet där och lyssna hur dom uttalar det. 

Det finns även många bra appar på mobilen som man kan använda sig av när man försöker lära sig koreanska

Sajter: FilmGuldhamster, HamsterTwilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2014-12-10 19:53 #1 av: Cireea

oneul eun suyoil ibnida Glad(Idag är det onsdag) 

Sajter: FilmGuldhamster, HamsterTwilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.