Recept/Mat/Dryck

Saeng Cream Cake

2014-12-19 23:04 #0 av: Zimplet

Om bara ett par dagar så är det jul och så klart även i sydkorea. Som ni alla kanske redan har läst i artikeln, Gidoktansinil, så äts det inte så mycket julmat där borta, men något som är väldigt vanligt är christmas cake. Den här veckan så tänkte jag att ni ska få ett recept på en sån. Smaklig måltid och God Jul!

Ingredienser:

Tårtbotten:

  • 160g vetemjöl
  • 180g strösocker
  • 6st ägg
  • 20g osaltat smält smör
  • 20g mjölk
  • 0.5g vaniljextrakt

Sockerlag:

  • 1.25dl strösocker
  • 1.25dl vatten
  • 1msk citronjuice

Glasyr:

  • 4.75dl vispgrädde
  • 60g strösocker

Färsk eller konserverad frukt, till dekoration.

Så här gör du:


Tårtbotten:

  1. Separera äggulorna och vitorna, blanda samman hälften utav sockret med äggulorna. Tillsätt sedan vaniljextraktet.
  2. Vispa äggvitorna till en maräng och tillsätt resterande av sockret.
  3. Vänd först ner marängen i äggulorna, och sedan mjölet, smöret och mjölken.
  4. Häll ner hälften utav smeten i en smörad och bröad springform (rund) och ställ in i ugnen på 175 grader i 20-25 minuter, upprepa dett så att du får två bottnar. Alternativt gör en stor botten på all smet och dela när den är klar.

Sockerlag:

  1. Värm upp vatten och socker i en kastrull tills allt socker har löst sig, blanda ner citronjuice. (Låt kallna)

Glasyr:

  1. Vispa grädde och socker i en bunke, gärna med elvisp så går det fortare, tills det har tjocknat så att man kan bre ut det över tårtan.

Ihopmontering:

  1. Lägg upp en halva utav tårtbotten och pensla på sockerlagen så att den inte ska blir torr.
  2. Smeta ut en del utav glasyren på första halvan, och lägg sedan på nästa halva.
  3. Smeta ut resterande utav glasyren över hela tårtan, både sidor och ovanpå.
  4. Dekorera till sist med valfri frukter.

Bild: Public Domain

Anmäl
2014-12-19 23:09 #1 av: Cireea

Tårta Hjärta

Det är faktiskt många som missat att man firar jul i Sydkorea överhuvudtaget. Dom har lite annorlunda sätt att fira men det är faktiskt lite roligt att deras jul är mycket lugnare jämfört med vår. 

Sajter: FilmGuldhamster, HamsterTwilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2015-12-13 18:19 #2 av: Farwuq

Smakar säkert gott.

Tummen upp

Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi & Psykologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland


Anmäl
2015-12-15 16:59 #3 av: Snurrig

Är det någon som har testat att göra den? God? Jag vill testa, men samtidigt så vill jag vara nyttig och inte äta socker. Suck. Vilar huvudet i handen

Anmäl
2015-12-15 18:13 #4 av: Zimplet

Ja nu är det snart jul igenLipar Har dock inte provat att göra Saeng Cream Cake, kanske ska göra det i mellandagarna Glad

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.