2015-01-06 11:49 #0 av: Cireea

En sidorätt som är vanlig i Sydkorea.

Namul är ett samlingsnamn för sidorätter (banchan) gjorda av olika sorters grönsaker som är kokta, wokade eller marinerade. Dessa grönsaker är oftast kryddade/marinerade med salt, vinäger, sesamolja, pressad vitlök, hackad purjolök, torkad chilipeppar och ljus sojasås. 

Namul är en sidorätt, även kallad banchan.
Namnet kan variera lite beroende på vilka grönsaker som är använda och hur dom är tillagade men oavsett så är det en typ av Namul.  

Några olika sorters Namul är: 
Kongnamul - Kokta böngroddar av sojabönor med sesamolja. Serveras kall. 
Naengi namul - Ångkokt och kryddad lomme. 
Gaji namul - Kokt äggplanta
Sigeumchi namul - Lätt ångkokt spenat med sesamolja, vitlök och ljus sojasås.
Oi namul - Kryddmarinerad gurka
Moo name - Marinerad rättika
Sookju namul - Sesammarinerade böngroddar av mungbönor.
Kong jang - Marinerade sojabönor

Bild: Public Domain via Pixabay