2015-01-07 10:50 #0 av: Cireea

En banchan som är vanlig i Sydkorea!

Yeongeun jorim

Jorim är ett samlings namn för rätter som är baserad på grönsaker, kött, skaldjur eller tofu som sedan sjuder under en lång stund i en sås. Ofta kan såsen vara gjord av en sorts buljong eller bara enkel soja.  

Precis som med de flesta andra banchan så har Jorim olika namn beroende på vad som används som bas till rätten. Några av dess är: 

  • Dubu jorim — Tofu  i soja, lite sesamolja, hackad vitlök och purjolök.
  • Jang jorim — Biff i soyasås, ibland med hårdkokt ägg.
  • Yeongeun jorim - gjort av lotusrot 

Bilder: 

Dubu Jorim (Main picture): "Korean cuisine-Dubu jorim-01" by angela n. at Flickr - http://flickr.com/photos/aon/2322957126/. Licensed under CC BY-SA 2.0 via Commons - https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Korean_cuisine-Dubu_jorim-01.jpg#/media/File:Korean_cuisine-Dubu_jorim-01.jpg

Yeongeun Jorim: "Korean cuisine-Yeongeun jorim-01" by by Richy! at flickr - http://www.flickr.com/photos/richy/1171748787/. Licensed under CC BY-SA 2.0 via Commons - https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Korean_cuisine-Yeongeun_jorim-01.jpg#/media/File:Korean_cuisine-Yeongeun_jorim-01.jpg