Annons:
Etiketterreceptmatdryck
Läst 2367 ggr
Zimplet
2015-01-29 16:23

Kkongchi-jorim

Ja nu var det länge sedan som det blev något recept här på sydkorea i fokus, har tyvärr haft väldigt mycket å göra nu efter jul och nyår, men nu blir det nya tag. Dagens rätt blir Kkongchi-jorim som är bräserad makrill, Smaklig måltid!

Ingredienser:

  • 1 burk makrillfilér

  • 2.5 dl (tunt) skivade rädisor

  • 1 gul lök

  • 2 msk soja

  • 2 msk chiliflakes

  • 1 msk hot pepper paste

  • 3 st rivna vitlöksklyftor

  • 1 tsk riven ingefära

  • 1 tsk strösocker

  • 1 hackad grön och röd chili

  • 2 st stjälkar salladslök

Så här gör du:

  1. Blanda samman soja, chiliflakes, hot pepper paste, vitlök, ingefära, socker och 0.5 dl vatten i en skål.
  2. Lägg rädisorna i botten av en panna, och strö över hackad lök.
  3. Tillsätt makrillen (även vätskan i burken) och smeta ut soja blandningen.
  4. Koka med lock på medium värme i ca. 8 minuter.
  5. Vrid ner värmen och låt det puttra i ca. 12 minuter.
  6. Tillsätt sedan salladslöken och chilin, för att sedan låta det puttra i ytterliggare 2 minuter.
  7. Servera med ris.

Tips:

  • Om du inte gillar makrill så är jag hundra procent säker på att kyckling skulle fungera lika bra, eller varför inte tofu för en vegetarisk variant.
Annons:
Saffran0Spice
2015-01-29 16:27
#1

Detta skall testas!

Cireea
2015-01-29 19:24
#2

#1 Då är vi två! 😉


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Upp till toppen
Annons: