Etiketter: receptmatdryck
Läst 2132 ggr
2015-05-20 14:25
1
Gyeongdan
Gyeongdan är en typ utav riskaksbollar som ofta används till deserter. Smaklig måltid!
Ingredienser:
- 1.25 dl rismjöl
- 2 tsk strösocker
- 4 msk kokhett vatten
- en nypa salt
Så här gör du:
- Blanda samman rismjöl socker och salt i en bunke, blanda sedan i vattnet med en slev.
- När vattnet har kallnat, knåda tills det har blivit en deg.
- Rulla sedan degen till en cylinder, ca. 2cm i diameter.
- Skiva sedan ca. 2cm långa bitar och rulla bitarna i händerna till små kulor.
- Koka upp en kastrull med vatten och lägg ner risbollarna.
- Låt bollarna koka tills dom flyter upp till ytan.
- När bollarna flytit upp lägg dom i en skål med kallt vatten tills dom kallnat.
- Nu är risbollarna klara att användas till dit recept.
Bild: Andy Eick via Flickr (CC BY 2.0)
Annons:
Annons: