Annons:
Etikettermatrecept
Läst 4261 ggr
Cireea
2/22/17, 2:34 PM

Sookju

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Sookju namul är en populär banchan i Sydkorea.

Sookju Namul är - precis som det låter - en form av Namul som är gjord på böngroddar från mungbönor som serveras kall. Böngroddarna marineras i sesamolja och lite salt. 

Att göra Sookju är inte alls komplicerat och tar bara några minuter. Man börjar med att förvälla böngroddarna väldigt hastigt. Efter man förvällt groddarna sköljer man dom i vatten några omgångar innan man blandar dem med marinaden. 

Sookju Namul liknar Kongnamul, det enda som egentligen skiljer dem åt är vilken sorts böngrodd man använder. I Sookju använder man groddar av mungbönor medan man använder groddar av sojabönor i Kongnamul

Enkelt recept:

  • 100g färska böngroddar
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sesamolja

Bild: Cireea, får ej användas utan tillåtelse.


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

  • Redigerat 9/22/20, 2:49 PM av Cireea
Annons:
lilssgu
2/22/17, 3:02 PM
#1

Det här har jag också ätit, men efter några gånger efter varandra blev det lite för mycket för mig. Jag måste ändå ha gillat det mycket för att äta det varje dag :)

Medarbetare på Sydkorea iFokus Lyssnar på musik

Cireea
2/22/17, 3:54 PM
#2

#1 Jag älskar det men kan förstå att det blir för mycket om man äter det för ofta, men så är det med det mesta! 🙂


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Upp till toppen
Annons: