Korea - kultur, historia och allmänt om korea

NIS

2017-03-24 21:24 #0 av: Huygens

NIS är Sydkoreas säkerhetstjänst och förkortningen NIS står på engelska för National Intelligence Service. (wiki)

Jag hade tänkt skriva en fortsättning i tråden om Sewol, men inser att utan att avhandla ämnet om NIS/KCIA blir den fortsatta texten om Sewol lite oklar.

.

NIS har ett skamfilat rykte och började som säkerhetstjänsten KCIA, som fick omfattande befogenheter år 1961 att tortera, fängsla och i vissa fall mörda oppositionella. USA hade sannolikt ett finger med i spelet, men då få dokument är offentliggjorda från 1960-talets sydkoreanska myndigheter, vet vi inte hur relationen var mellan Sydkoreas militärer och USAs säkerhetstjänst.

KCIA sökte sej även utomlands och kidnappade eller mördade politiska aktivister, som flytt från Sydkorea.

År 1968 kidnappade KCIA 17 sydkoreaner i dåvaranden Västtyskland, med hjälp av tysk säkerhetstjänst. Dom 17 kidnappade politiska aktivisterna fördes tillbaka till Sydkorea och utsattes för omfattande tortyr innan dom gavs långa fängelsestraff. (wiki)

KCIA hade fram till slutet på 1970-talet en nästan obegränsad makt att fänglsa och tortera vem som helst; studenter, författare, journalister, politiskt aktiva, människorättsarbetare mm. Gripandena motiverades ibland med spioneri för Nordkorea.

.

Efter den sk Gwangjumassakern år 1980, som resulterade i att myndigheterna (polis/militär/KCIA) dödade minst 600 sydkoreaner och efter att KCIA-chefen år 1979 ansetts mörda den dåvarande presidenten och Sydkoreas diktator Chung-Hee, kom en reaktion som gjorde att KCIAs makt minskade. (se inlägg här).

Sydkorea demokratiserades delvis under 1980- och 1990-talen vilket förändrade KCIA (ett tag kallat ANSP) till nuvarande NIS. Det NIS som finns idag styrs dock troligen på samma sätt som det tidigare KCIA. Dom rika finans- och industrifamiljerna har i större eller mindre utsträckning kontroll över olika delar av NIS och över militären, där även USAs inflytande är påtagligt. 

Sydkoreas vanliga regeringspolitiker är mer av typen, här idag, borta imorgon. Den verkliga makten bakom Sydkoreas politiker och bakom NIS, är sällan synlig. På samma sätt som USA ibland sägs ha en sk "djup stat" (deep state), med mer eller mindre dold permanent skuggregering, har Sydkorea sitt eget system av lobbyister, finansmän, industriklaner och maktgrupper där strider mellan olika förmögna familjer utspelar sej.

.

KCIA/ANSP/NIS har vid återkommande tillfällen försökt påverka allmän opinion, t ex vid anskaffandet av Seouls Sommarolympiad 1988. (se NIS wikipediasida ovan)

Även vid Sydkoreas stora ekonomiska "kris" 1997-1998 lyckades den dåvarande politiska eliten påverka det sydkoreanska folket att skänka sitt guld för att upphäva den fabricerade ekonomiska "krisen".

Ingen vet riktigt hur mycket guld som det sydkoreanska folket gav ifrån sej, då guldet under hemlighetsfulla former fraktades till USA efter att det smälts ner. BBC rapporterade att första veckan skänkte dom lojala och patriotiska sydkoreanerna 80 ton guld till IMF. (BBC)

Sydkoreanernas guld kom i form av smycken och prydnadsföremål med relativt högt hantverksmässigt värde, som sedan smältes ner till guldtackor med inte fullt lika högt värde, (se AP arkiv, 2 min)

Säkerhetstjänsten såg till att oppositionella som protesterade eller tyckte att guldinsamlingen var bedrägeri, besvärades eller gjordes medialt osynliga. Guldinsamlingen i Sydkorea har vissa politiska likheter med USAs insamlingen av guld och förbud mot ägande av guldmynt år 1933 (USAs New Deal).

.

NIS har varit inblandad i ett flertal "självmord" där kända personer hittats döda under underliga omständigheter.

Ett relativt nyligt fall av självmord bland den politiska elitens fasadfigurer inträffade under korruptionsskandalen år 2009, då Sydkoreas president Roh Moo-Huyn sas ha begått självmord. Han hoppade från en 45 m hög klippa och ådrog sej en huvudskada, men blev kanske mördad för att inte gola, då han påstås ha förts till sjukhus i en vanlig bil (ej ambulans). Ett antal andra makthavare och inflytelserika personer påstods också ha begått "självmord" i samband med korruptionsskandalen år 2009, vissa medan dom var i fängelse. (wiki) (DM)

.

I samband med presidentvalet år 2012, avlyssnade NIS oppositionella och läste deras email i syfte att med olika kriminella metoder hjälpa Park Geun-Hye bli president. (wiki om valet 2012)

Hon vann till slut presidentvalet år 2012 med 52 % av rösterna, mycket tack vare NIS arbete som tippade vågskålen åt "rätt" håll. (wiki, NIS manipulering av valet 2012)

NIS använde sej av flera olika sk psyops (wiki), dvs psykologiska operationer som orkestrerades via media för att bringa Park Geun-Hye till makten som Sydkoreas president. (se tråd1 och tråd2 om hennes bakgrund som dotter till tidigare diktatorn)

NIS har t o m en avdelning som på engelska heter just Psychological Operations.

.

År 2013 hade NIS avlyssningsskandal läckt mycket och blev tillräckligt besvärande, så NIS lät en relativt obetydlig kvinnlig NIS-agent ta på sej skulden. NIS-agenten placerade bakom en stor vit pappskärm för att dölja hennes agentidentitet och hon erkände "sina" brott. (ARIRANG NEWS 2 min)

Det har sedan framkommit att NIS ägnade sej åt omfattande hackning av sydkoreaners email, sökte av deras mobiler och sökte igenom deras datorer. Hackerverktygen hade NIS köpt från det italienska (!) företaget Hacking Team, som är ett NATO-frontföretag med endast 40 anställda. Miljontals sydkoreaner kan ha utsatts för massövervakning.

Italienska Hacking Team har sålt hackerverktyg, trojaner, "säkerhetslösningar" och datavirus till mer än 80 nationella säkerhetstjänster. Många av länderna har tveksam eller obetydlig demokrati, se wikipedialänken. (wiki)

Hacking Team mest verkar vara ett fasadföretag med liten teknisk förmåga, är det troligt att dom flesta trojan- och hackervertygen slussats via Pentagon från NSA, DARPA och CIA.

Sidonotering: När det framkom att svenskars patientdata lagrades på osäkra servrar på Irland, visade det sej att även svenska myndigheter och storföretag handlat "tjänster" och "lösningar" av italienska Hacking Team.

.

Dagen före falsk flagga Sewol bad president Park Geun-Hye om ursäkt för att NIS fabricerat påhittat bevismaterial för "Nordkoreanskt" spioneri. (ARIRANG
1 min)

.

I januari 2015 avslöjades ännu ett fall av fabricerat bevismaterial. NIS hade sparkat, förhört och i största allmänhet misshandlat en oskyldig kvinna i
6 månader tills hon erkände anklagelserna om "nordkoreanskt" spioneri. NIS bevismaterial som sas komma från Nordkorea, visade sej vara fabricerat bevismaterial, fotografierna var från Kina och domstolen frikände. (kort dokumentär från newstapa 11 min)

.

I juli 2015 hittades en NIS-agent mördad i sin bil. Det är troligt att NIS-agenten funderade på att visselblåsa eller gola om NIS manipulering av presidentvalet 2012.

I fickan på den mördade NIS-agenten hittades ett "självmordsbrev" som NIS ansåg att agenten själv skrivit, där den mördade agenten uppgav att NIS inte ägnade sej åt olaglig massövervakning av sydkoreaner och att NIS inte manipulerat presidentvalet 2012.

"Självmordsbrevet" hölls upp till allmän beskådan för att bekräfta NIS "oskuld". (YTN NEWS 1 min)

.

Listan kan göras längre med mer tortyr, mer manipulering av media och diverse olagliga metoder som NIS ägnar sej åt. Jag stopper här för tillfället och lämnar ordet till andra.

Anmäl
2017-03-28 20:53 #1 av: Huygens

Det blir nästan omöjligt att fortsätta skriva om Sewol utan att förstå en smula mer om NIS, mer om president Park och den politiska situation som resulterade i president Parks avsättning år 2017. Och samtidigt finns det många vita fläckar på den politiska kartan som jag ej begriper.

Rätta mej gärna där jag har gått fel. Detta är vad jag funnit om NIS:

.

Jag hittade följande dokumentär som beskriver hur det upptäcktes att NIS manipulerade presidentvalet 2012. Det som ter sej aningen underligt är att NIS metoder verkar så primitiva och klumpiga. Dokumentären är på koreanska, men engelska undertexter kan slås på med CC-ikonen: (YT/newstapa, 15 min)

Även värt att se är detta privat sammanställda videoklipp på koreanska med engelsk text om NIS-skandalen och president Park. Videoklippet visar också hur sydkoreansk media ägs av företrädare som har nära samarbete med den styrande regeringen. (YT/Moon Hyewon, 5 min)
.

NIS-skandalen börjar (?) med att oppositionspartiet lyckats fånga upp (?) en IP-adress från en kvinnlig NIS-agent som trollade på nätet. Hon eller annan personal i NIS ansågs ha skrivit hundratals smädande inlägg om motkandidaten Moon Jae-In i presidentvalet och hyllat Park Geun-Hyes kandidatur till skyarna.

Antagligen fick någon (?) tag på NIS-agentens IP-adress (och fysiska adress) och sände ett enormt mediauppbåd och en polisstyrka till lägenheten där NIS-agenten bodde. Hon vägrade lyda polisens befallning att öppna dörren och hon kom inte ut ur sin lägenhet på två dagar (43 timmar?). Till slut öppnade hon och släppte in polisen. Ett ovanligt fall där Sydkoreansk polis använde silkeshandskarna och bara snällt stod och väntade.

NIS-agenten hade då haft tid att kommunicera med sina chefer och hon hade troligen också hunnit radera vital information från sin dator och mobiltelefon.

Och nu kommer den skruvade delen. Informationen om den kvinnliga NIS-agentens bostad kan ha läckts av - NIS. Genom att läcka ut informationen, fick NIS en utmärkt möjlighet att testa om det ramverk av hårt kontrollerade mediaorganisationer, lydiga poliser, lojala åklagare och korrupta politiker hållit vatten. Bakgrunden är att dom osynliga makthavare som styr NIS och styr Park Geun-Hye, troligen även kontrollerar motkandidaten Moon Jae-In.

Vilket betyder att det gjorde inget för dom dolda makthavarna ifall Park Geun-Hye inte blev president, då makthavarna ändå hade kontroll över sin andra kandidat; Moon Jae-In.

Ser man NIS-skandalen ur det skenet, ter sej en del knasiga händelser i sammanhanget plötsligt begripliga.

.

Och det tråkiga i presidentvalet är att motkandidaten Jae-In gav ett dåligt intryck med tveksamt förtroende när jag såg honom i ett nyhetsinslag. Sydkorea ställdes troligen inför valet mellan två ganska dåliga presidentkandidater år 2012.

.

Efter att den kvinnliga NIS-agenten avslöjats som internettroll förnekade NIS först trollandet till förmån för Park och smädelsen av Jae-In. Därefter erkände NIS nättrollandet, men NIS gick också ut med en dementi och hävdade att NIS bara trollade på nätet i form av en psyop, psykologisk krigföring mot Nordkorea och inte i syfte att hjälpa presidentkandidaten Park. Även lokalpolisen hjälpte NIS, genom att tre dagar före valet fria NIS-agenten från inblandning i olaglig påverkan på Sydkoreas presidentval år 2012.

Men något måste ha hänt på vägen. 40 dagar efter valet ändrade lokalpolisen sej överraskande och sa plötsligt att polisen upptäckt att NIS postat 100-tals inlägg med syfte att påverka presidentvalet till Parks fördel. NIS tog tydligen illa vara och lokalpolisens chefsutredare fick lämna polisutredning, då alltför mycket avslöjats om NIS manipulering av presidentvalet 2012.

Därefter tystades ärendet ner.

Locket las på.

I efterhand har det visat sej att 4-6 % av dom sydkoreanska väljarna röstade på Park Geun-Hye, enbart pga polisens initiala (felaktiga) uttalande.

.

Majoriteten av traditionell sydkoreansk (delvis statskontrollerad) media accepterade tyst polisens och NIS mörkläggning, men mediasajten Newstapa gick mot strömmen och började undersöka valmanipulationen 4 månader efter att president Park vunnit valet.

Newstapa upptäckte ganska snart att NIS skickat ut tusentals meddelanden från 65 Twitterkonton till stöd för Park och som smutskastade motkandidaten Jae-In. NIS twittermeddelanden använde halvnakna foton på vältränade män och kvinnor för att locka till sej läsare.

När Newstapa grävde djupare, hittade journalisterna över 660 NIS-konton på Twitter som spred olika typer av propaganda, dels som stöd för Park och även för att kritisera Nordkorea.

.

Newstapa fick också tag på ett NIS-dokument som troligen läckts av en visselblåsare/NIS-anställd, som visade att NIS-chefen Won Sei-Hoon (eller Won Se-Hun, Won Se-Hoon) gav olagliga skriftliga instruktioner till avdelningschefer på NIS för att påverka Sydkoreas allmänna opinion i politisk riktning. (wiki)

NIS-chefen Won Sei-Hoons dokument var högst detaljerat och angav vilken roll NIS skulle utnyttja i syfte att påverka politiken och påverka presidentvalet i Sydkorea.

NIS-chefen Won Sei-Hoon skrev även i NIS-dokumentet att politiskt oppositionella skulle stämplas som "nordkoreanska aktivister" och motarbetas med en rad mer eller mindre olagliga metoder. NIS-agenterna skulle även föra fram åsikter (!) som var kärnkraftsvänliga. En viktig målsättning var att "stärka" den yngre generationens lojalitet med den styrande regeringen. Det verkar som om delar av NIS-dokumentet sträcker sej tillbaka till år 2005.

Sydkoreansk lag fastställer att det är förbjudet för NIS att blanda sej i politik och förbjudet för NIS att ägna sej åt eller påverka Sydkoreas politik.

NIS-agenterna faktakollade inte NIS-chefens påståenden, varvid identiska faktafel fortplantade sej i alla dom trollade twitterkontona. Enligt Newstapa hade minst
280 000 tweets gjorts av NIS-agenter för att påverka allmänheten och manipulera befolkningens åsikter.

NIS använde sej av ca 10 olika arbetsgrupper med NIS-agenter som spred politiska meddelanden. Ett antal twitter-botar såg sedan till att meddelanden spreds ytterliggare.

Newstapa vände sej återkommande gånger till sydkoreansk åklagarmyndighet som var högst motvilliga till att undersöka NIS trollfabrik. Men slutligen startade en utredning och åklagarmyndigheten kunde identifiera 70 sydkoreaner som var NIS-agenterna bakom trollkontona.

.

Förutom NIS-chefen Won Sei-Hoon, upptäckte åklagarmyndigheten att även "metropol"-polischefen Kim Yong-Pan ägnat sej åt att mörklägga utredningar och dribbla bort utredningsmaterial. Av misstag sparades en intern generande övervakningsfilm från poliskontoret hos "metropol"-polisen, som visar med ljud och bild hur enskilda poliser raderar och förvanskar utredningsmaterial i NIS-skandalen. Videofilmen hamnade sedan i händerna på åklagarmyndigheten och av rädsla för att den skulle läckas till media, beslöt åklagarna att publicera videofilmen med bifogade kommentarer.

Det låter fint, när en av dom kontorsarbetande poliserna på videofilmen med darrande röst säger: "Om det här kommer ut är vi döda. Vi är alla döda."

Ja, den polisen hade tydligen proportionerna klara.

.

Förutom Newstapa, verkar den resterande traditionella sydkoreanska median ha rapporterat halvhjärtat om NIS-skandalen.

Kanske pga hot, kanske pga något annat - efter 6 månaders utredning avgick plötsligt chefsåklagaren som utredde NIS, som utredde Won Sei-Hoons och Kim Yong-Pans olika lagbrott. President Park hotade också med att låta sydkoreanska justitiedepartementet "undersöka" chefsåklagaren. Parklojal media angrep chefsåklagarens privatliv, för att han hade en "oäkta" son med en kvinna vid sidan av.

Chefsåklagaren avgick kanske för att överleva?

Chefsåklagaren och övriga åklagare i utredningen av NIS-skandalen blev till slut alla avlägsnade från utredningen av Justitiedepartementet. Samtliga åklagare i utredningen av NIS-skandalen har sedan fått lämna Seoul och har fått nya arbetsplatser långt ute på landsbygden. Utredningen av NIS-skandalen står stilla sedan år 2014.

.

Som mindre notering drar jag mej till minnes en svensk dokumentär för några år sedan där det sas att gränserna mellan rysk maffia, ryska oligarker och rysk säkerhetstjänst var utsuddade.

På liknanden sätt kan gränserna ha suddats ut mellan kriminell, industriell och säkerhetsmässig verksamhet i Sydkorea. I januari 2014 fick överraskande den då fd NIS-chefen Won Sei-Hoon (eller Won Se-Hun, Won Se-Hoon) två års fängelse för tagande av muta, ca 1,2 miljoner kr av en byggföretagare. (YT/ARIRANG, 2 min)

NIS-chefen Sei-Hoon hade sett till att utnyttja sina politiska kanaler för att garantera byggföretagaren ett lönande byggkontrakt. Frågan är vem som avslöjat NIS-chefen Won Sei-Hoon? Något straff för NIS-skandalen och manipulering av allmänheten i strid med sydkoreansk lag, fick dock inte NIS-chefen Sei-Hoon.

Byggföretaget försattes i konkurs. Mycket av mutverksamheten gjordes åren 2009 - 2010.

Ett rimligt antagande är att NIS-chefen kontrolleras av några av dom rikaste sydkoreanska industrifamiljerna och när Sei-Hoon tog emot en mindre muta från en obetydlig byggföretagare, överskred Sei-Hoon troligen en osynlig gräns inför sina osynliga herrar i den djupa staten, Sydkoreas dolda permanenta skuggregering. Min gissning är att Sydkoreas rikaste ledare kräver obrottslig lojalitet och en NIS-chef som pysslar med små mutaffärer på egen hand, ses nog som en säkerhetsrisk.

NIS-chefen slapp lindrigt undan då tagande av muta kan ge livstids fängelse i Sydkorea. Vi får se vilka domar som faller mot fd president Park och "kristna" shamanen Soon-Sil, båda är misstänkta för att ha fifflat i miljardklassen.

.

I november 2013 visade det sej att Japan hade olagliga spioner som troligen samarbetade med NIS för att bl a spionera på Nordkorea och kanske hålla koll på japanska medborgare. Förekomsten av japanska spioner utomlands, utanför Japan, är i strid med japansk lag och är även i strid med sydkoreansk lag då inga sådana avtal godkänts av Sydkoreas riksdag. Det är förbjudet för japanska spioner stationerade i Sydkorea att samla känslig underrättelseinformation som sedan förs till Japan. (YT/ARIRANG, 2 min)

Av någon konstig anledning hade Japan även spioner som i strid mot Japans lag, samlade information i Polen och Ryssland.

.

Det bekymmersamma i sammanhanget är även NIS telefonavlyssning av oppositionspartiets företrädare, samt dator- och mobilintrång, se #0. Det är lätt för en säkerhetstjänst som NIS att få hålhakar på enskilda politiker om hela privatlivet ligger öppet för säkerhetsagenterna. Det är högst troligt att sydkoreanska politiker är lika rädda för NIS, som vad brittiska toppolitiker fruktar MI5.

Sydkoreansk rikemannakontrollerad media manipulerar sedan allmänheten och mörkar vad som verkligen sker.

Och när så behövs, mördar NIS oönskade personer, såsom NIS-agenten som hittades mördad i sin bil med ett "självmordsbrev", som "frikände" NIS från massövervakning av sydkoreansk allmänhet med hackerverktyg sålda av italienska Hacking Team (se #0). (YT/PressTV, 3 min)

.

Även värt att se om NIS-skandalen, men kräver lite mer tid, är dokumentären Dictatorship 1.9, 27 min. Dictatorship 1.9 tar upp paralleller med fuskvalet i Sydkorea år 1960, när kriminella tillsammans med säkerhetsmän misshandlade valarbetare och på många olika sätt manipulerade valet. Dokumentären drar även parallellerna till Watergateskandalen och president Nixon. Watergate är i mina ögon en artificiell skandal skapad av makterna som styrde CIA, då det var säkerhetspersonal som gjorde avslöjandet. Troligen hade Nixon opponerat sej på ena eller andra viset mot USAs dåvarande skuggregering och den mer lättmanipulerade Gerald Ford tog över som president efter Nixon.

Min gissning är att Park Geun-Hye fick stöd av dom dolda ledarna för att hon var mer foglig än motkandidaten, men det är svårt att veta. Dictatorship 1.9 pekar på att många av dom nya "demokratiska" partierna på 1980-talet, hämtade sina frontfigurer från tiden under diktatur. Ingen av dom fd diktaturledarna straffades någonsin för sina brott mot det sydkoreanska folket och många fd diktaturledare fick platser i sydkoreansk riksdag. Det gamla ledarskapet flödade in i dom nya partierna åt både höger och vänster.

Dictatorship 1.9 ger en mörk bild av Sydkorea med historierevisioner, hårt kontrollerade media, massövervakning av den sydkoreanska allmänheten, cyberattacker mot vissa organisationer, marginalisering av konstärer, artister och författare med avvikande åsikter samt successiv errosion av demokratin.

NIS trollfabrik ägnade sej även åt att uppmana folket skänka pengar till Parks presidentvalskampanj. Dictatorship 1.9 nämner att NIS spridit 22 miljoner meddelanden över internet sedan början av 2000-talet fram till slutet av 2013, för olika psyop-ändamål, attackera Nordkorea mm.

Dictatorship 1.9 anger även antalet NIS-agenter som ägnar sej åt psyop till att vara 74 personer och uppgiften kommer från Sydkoreansk åklagarmyndighet. Även delar av det besvärande videoklippet från poliskontoret visas i dokumentären. Dessutom framkom det att mer än 30 internetbaserade mediaföretag erhöll fabricerade nyhetsartiklar från NIS, som sedan presenterade för sydkoreansk allmänhet som sanna fakta.

Den senare halvan av dokumentären tar hastigt upp detaljer som rör sydkoreanska politiska skandaler som jag inte har en aning om vad det är för något. Berätta gärna, den som vet.

En åklagare i utredningen av NIS-skandalen, som med giltiga domstolsordrar arresterade tre NIS-agenter fick sparken dagen efteråt och NIS-agenterna släpptes. Så uselt fungerade rättvisan.

.

Ett intressanta påstående i dokumentären är att NIS har ökat sin verksamhet efter 2012 med att skicka ut politiskt manipulerande twittermeddelanden via botar och president Park fattade dessutom ett (delvis offentligt) beslut att NIS skulle öka sin verksamhet med mera psyop.

,

Sydkoreanska militärens cyberkrigförare erhöll träning av NIS-agenter. Relativt lite är känt om militärens psyop och cyberkrigföring, men ingen blir förvånad om den är minst i samma skala som NIS egen. Sydkoreansk militär får dock inte utredas av civila åklagare utan utreds av - militären själva.

Vem är det som styr militären?

.

Troligen har jag bara hittat småbitar som visar toppen av ett isberg. Exakt vad detta innebär för den enskilde i Sydkorea är en bra fråga. Och varför är det så här?

Anmäl
2017-03-29 01:46 #2 av: Cireea

Ouch, mycket att läsa och mycket att ta in. Yrar Finns det ingen kortare sammanfattning? Gapskrattar

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-03-29 09:06 #3 av: Huygens

En sammanfattning är svår och tappar detaljer. Lite skissartat:

.

Sydkorea styrs av ekonomiska och politiska ledare ovanför sydkoreansk riksdag och ovanför sydkoreansk regering. Ledarna kontrollerar även 90 % av Sydkoreas media.

Ledarna manipulerar Sydkorea med hjälp av NIS och genom Sydkoreas Justitiedepartement samt via media.

NIS, Justitiedepartementet, media.

.

NIS utför ekonomisk, politisk och integritetskränkande brottslighet genom mutor, olaglig manipulering av information på internet, fabricering av nyheter till media och olaga massövervakning/-avlyssning av miljontals sydkoreaner via deras mobiltelefoner och datorer.

Delar av NIS aktiviteter är underliga och obegripliga, sänkningen av Sewol är en sådan händelse.

.

Justitiedepartementet stoppar alla underlydande myndigheter som undersöker eller avslöjar NIS brottslighet, genom att tjänstemännen förödmjukas, omplaceras, hotas, degraderas, lyfts ur utredningarna och i vissa fall angrips offentligt genom personlig smutskastning i sydkoreansk media.

Poliser och åklagare råkar illa ut.

.

Även oppositionspartierna måste vara kontrollerade av samma ledare ovanför riksdagsnivå, då oppositionspartierna svarat blekt och tafat på NIS kriminella aktiviteter över dom sista 10 åren.

Anmäl
2017-06-19 21:47 #4 av: Huygens

President Moon Jae-In har idag (2017-06-19) förmått NIS att tillsätta en oberoende kommitte som ska utreda NIS roll under presidentvalfusket år 2012. Kommitten består delvis (helt?) av - NIS. Ja, NIS ska utreda NIS. Korea Herald

NIS chef Suh Hoon säger att han redan tagit det första steget att reformera NIS. Från den 1:e juni kommer NIS inte längre att spionera på regeringen, riksdagsledamöter, journalister och nationella föreningar.

Tro på det.

Målsättningen är att återför folket förtroende, säger NIS-chefen Suh Hoon.

Anmäl
2017-06-20 04:31 #5 av: Cireea

#4 Låter väl inte helt fel med att reformera NIS. 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-07-06 09:14 #6 av: Huygens

President Moon Jae-Ins fru Kim Jung-Sook (wiki) besökte i Berlin, graven till kompositören Yun Isang (wiki), som kidnappades år 1967 i Västberlin av NIS/KCIA m h a västtysk säkerhetstjänst. (YT/ARIRANG, uppläsare: Mark Broome, 2017-07-05, 2 min)

Yun Isang fördes först till Bonn och därefter till Sydkorea av NIS/KCIA. Yun torterades, tvingades erkänna spioneri och dömdes till döden för förräderi, under den tid då diktaturen fortfarande hade makten. Beviset för att Yun var en förrädare var att han hade besökt Nordkorea år 1963.

Yun Isang benådades år 1969 och frigavs till Västtyskland där han dog år 1995.

År 2006 erkände Sydkoreas regering att anklagelserna och bevisen mot Yun Isang från NIS/KCIA var fabricerade och att Yun blev oskyldigt dömd (som 1000-tals andra vid den tiden).

Anmäl
2017-07-06 13:02 #7 av: Cireea

Usch Ledsen Fruktansvärt med så många oskyldiga som blivit dömda för brott de inte har begått. 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-07-25 13:21 #8 av: Huygens

Förr-förra presidenten Lee Myung-Bak är föremål för en undersökning som rör koordinering av NIS aktiviteter som resulterade i att president Park Geun-Hye kunde fuska till sej valsegern i presidentvalet år 2012.

Lee Myung-Bak och Park Geun-Hye är medlemmar av samma parti, det dåvarande Saenuri, nuvarande Frihetspartiet.

.

Bevismaterialet kommer tydligen (?) från Blå Huset, via riksdagsledamot Hong Ihk-Pyo i president Moon Jae-Ins Demokratiska Partiet.

Bevismaterialet, 700 dokument om NIS, sändes ursprungligen från personal i Blå Huset till Åklagarmyndigheten redan år 2012, men Åklagarmyndigheten skickade tillbaka bevismaterialet till Blå Huset år 2014, utan åtgärd. Flera åklagare omplacerades eller skrämdes till tystnad av Justitiedepartementet eller av president Parks administration.

.

Tydligen pågår en rättegång mot fd NIS-chefen Woon Sei-Hoon och bevismaterialet, dom 700 NIS-dokumenten, skickades in på måndagen, under pågående rättegång mot Sei-Hoon. Korea Times, 2017-07-25

Jag vet ej vad Sei-Hoon står åtalad för denna gång, men i domen år 2014, dömdes NIS-chefen Sei-Hoon till fängelse (se #1) för tagande av muta.


Det anses att NIS olagliga aktiviteter för att undergräva Moon Jae-Ins kandidatur år 2012 och valfusk för att hjälpa Park Geun-Hye, bara kunde utföras på uppdrag av dåvarande president Lee Myung-Bak.

NIS gav även olagligt ekonomiskt stöd till extremgrupper som demonstrerade och orsakade oroligheter mot Jae-In. Enligt koreansk lag får NIS inte ta politisk ställning och får inte hjälpa politiska grupper, vilket skedde åtminstone under åren 2012 - 2016.

Bevismaterialet visar även att NIS-chefen beordrade sin säkerhetspersonal att förbjuda journalister och förbjuda media att publicera artiklar som kunde vara negativa på president Park.

NIS-chefen Woon Sei-Hoon beordrade även sina säkerhetsmän att verka för att stänga ner mediabyråer som publicerade regeringskritiska artiklar.

.

President Parks parti, Frihetspartiet protesterar mot leveransen av dom 700 NIS-dokumenten till rättegången och säger att Demokratiska Partiet kan vara på väg att ägna sej åt "hämnd", vilket skulle "skruva tillbaka klockan" för Sydkorea.

.

Delar av fd president Parks parti, Frihetspartiet har dessutom rest personliga åtal mot president Moon Jae-Ins nya ministrar för att Blå Huset kontinuerligt senaste veckan släppt äldre dokument som bevismaterial till den pågående rättegången (tråd) mot fd president Park. Korea Herald, 2017-07-24

Anmäl
2017-07-26 02:15 #9 av: Cireea

Nu händer det mycket känner jag Funderar

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-08-04 10:34 #10 av: Huygens

Gunhamdos (Hashima) förstadagsbiobesöksrekord varade bara lite över en vecka.

Ett nytt förstadagsbiobesöksrekord på över 1 miljon tittare, har slagits av filmen "En Taxiförare", Taeksi Unjeonsa (spoilervarning -> wiki), som handlar om Gwangjumassakern (se #0), där regeringsbeordrade militärtrupper dödade och skadade 1000-tals (10 000-tals?) demonstranter. 100-tals modiga taxiförare fungerade som ambulanstransport, körde in och hämtade ut skadeskjutna demonstranter, men blev också själva ihjälskjutna av militären eller misshandlades svårt av soldaterna.

Det dåvarande NIS medverkade till att koordinera militärens aktioner och övervakade telefonkommunikation för att identifiera ledande demonstranter och allmänhetens aktioner.

Filmen En Taxiförare är mer trogen den historiska handlingen kring Gwangjumassakern än vad Gunhamdo är kring händelserna på Hashima. Jag nämner inget om handlingen för den som vill se En Taxiförare och säger bara att mitt intryck från korta klipp på nätet, ger en känsla av en väldigt gedigen och grundligt gjord film.

Många demonstranter arresterades och torterades av säkerhetsmän från NIS.

Det är lite underligt att En Taxiförare inte fått lika mycket uppmärksamhet i media som Gunhamdo. Jag hittade inte en enda engelskspråkig nyhetartikel i Korea Times som nämner En Taxiförare.

spoilervarning -> (YT/ARIRANG, 2017-08-03, 2 min)

.

NIS erkänner nu efter en "internutredning" att 30 NIS-avdelningar samverkade under presidentvalet år 2012 för att hjälpa president Park Geun-Hye att fuska till sej valsegern, genom att sprida ut Fake News, desinformation, smutskastning, och lögner på internet om motkandidaten Moon Jae-In. Korea Herald, 2017-08-04

Säkerhetsmän från NIS utsatte nyhetsbyråer och journalister för hotfulla påtryckningar i syfte att få media att skriva negativt om Jae-In och dölja negativa artiklar om Park Geun-Hye.


Det skulle vara väldigt bra om Jae-In tillsatte en undersökning om NIS aktiviteter i samband med falsk flagga Sewol.

NIS-chefen Won Sei-Hoon står just nu åtalad i en rättegång om smutskastningskampanjen under valåret 2012. Det är högst troligt att dåvarande presidenten Lee Myung-Bak var bakom organisationen att smutskasta Jae-In och sprida desinformation på internet i form av miljontals sk "tweets" producerade av automatiska botar kontrollerade av NIS.

Tydligen fungerade NIS kampanj, för Park Geun-Hye (numera åtalad) blev vald till president i december 2012, varefter hon godkände genomförandet av falsk flagga Sewol och bedrev omfattande korruption, troligen i miljardklassen.

Massvis av NIS datafiler raderades på order av Sei-Hoon, men utredarna lyckades återställa en del filer och kunde därmed avslöja en del av sammansvärjningen.

Anmäl
2017-08-04 20:04 #11 av: Huygens

Jag hittade inte denna detalj i Korea Herald, så jag länkar till DailyMail istället. Tydligen har handläggare på NIS erkänt att NIS manipulerade presidentvalet under två års tid, mellan 2010 - 2012, genom "cyberkrigföring". DailyMail/AFP, 2017-08-04

NIS ägnade sej åt två års metodisk manipulering, för att påverka allmän opinion.

Säkerhetsmän från NIS brännmärkte kritiker mot regering, som "Nordkoreanska agenter" via 1000-tals trollkonton på internet, vilket stärkte Park Geun-Hyes position och möjliggjorde att hon genom valfusk kunde erhålla presidentposten i december 2012.

Anmäl
2017-08-08 11:23 #12 av: Huygens

En artikel om Gwangjumassakern. Tydligen reagerade soldaterna med att dom "måste lyda order" när dom kommenderades att skjuta ihjäl gymnasieelever som försökte hjälpa undan skadeskjutna demonstranter till sjukhus. Det gjorde att sjukhusen efter hand också fylldes med döda gymnasieelever, dokumenterat med kamera på sjukhusen av den amerikanske missionären Charles Betts Huntley. Korea Times, 2017-07-18

Anmäl
2017-08-08 19:41 #13 av: Cireea

Nej men fy Ledsen

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-08-09 13:24 #14 av: Huygens

Enligt den nu aktiva reformkommitten för NIS, använde NIS över 3500 säkerhetsagenter som "cyberkrigare" inför presidentvalet år 2012. Många av "cyberkrigarna" var civila som anställdes i rollerna av internettroll och sysslade inte (?) med NIS övriga säkerhetsarbete. Korea Herald, 2017-09-08

Som jag nämnt tidigare, får NIS enligt lag inte agera politiskt och måste hålla sej politiskt neutral.

Anmäl
2017-08-10 00:17 #15 av: Cireea

Hmm okej, varför hade de dessa "krigare" om de nu ska vara neutral? 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-08-14 10:47 #16 av: Huygens

Ja, kanske får vi reda på det, då Seouls Åklagarmyndighet återöppnar den nedlagda utredningen mot NIS för inblandning i valfusket år 2012. Korea Times, 2017-08-14

Frihetspartiet (fd president Parks) säger att utredningen mot NIS bör förbli nedlagd då den bara är motiverad av politiskt pladder.

Anmäl
2017-08-15 00:49 #17 av: Cireea

Bra att de åter öppnat utredningen! 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-08-24 10:58 #18 av: Huygens

Militärens massaker av demonstranter i Gwangju år 1980 kommer att utredas av.... militären.

.

Moon Jae-In har beordrat en utredning av militären i Gwangjumassakern, se #0. Jae-In vill ha reda på två saker.

Dels vill Jae-In veta om det är korrekt att militärhelikoptrar flög in över demonstrationstågen och om militärhelikoptrarna använde maskingevär för att meja ner demonstranter. Dels vill Jae-In veta om militären fått i arbetsuppgift att förbereda stridsflyg för attacker mot civilbefolkningen inför Gwangjumassakern. (YT/ARIRANG, 2017-08-23, 1 min)

Det vore bra om även NIS aktiviteter med arrresteringar och riktade attacker mot civila utreddes på samma gång.

Anmäl
2017-08-24 17:22 #19 av: Cireea

Dumt dumt dumt.. militären borde inte få utreda massakern som utfördes av militären. Det är helt ologiskt! 

--

Vad är tanken med denna utredning. Vad ska den ge? 
Varför har man inte undersökt saken tidigare? 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-08-24 21:39 #20 av: Huygens

Det kan finnas flera skäl till att Moon Jae-In vill låta militären utreda den egna massakern på civilbefolkningen.

En del av skälen är rent politiska. Andra skäl kan vara av rättstänkande art.

.

Om vi ser på fd president Park Geun-Hyes väljarbas, var konstigt nog pensionärer och väljare i övre medeläldern, president Parks största stödtrupp, trots att hon själv haft stark koppling till diktaturen under 1970-talet. President Park var under några år landets unga sk "first lady" (inlägg) efter att hennes mor mördats på direktsänd (?) TV (vilket är en mycket tveksam och mystisk historia, som jag hoppas få ihop material till, i ett eget inlägg vid senare tillfälle).

President Park och hennes konservativa parti Saenuri (nuvarande konservativa Frihetspartiet) presenterade dessutom långtgående planer åren 2014 - 2016 på att mörka Gwangjumassakern och tvinga grund- och gymnasieskolorna att använda regeringsproducerade läroböcker med "rätt" (revisionistisk) historieskrivning, som skönmålade myndigheternas agerande under Gwangjumassakern.

Park Geun-Hye var troligen själv inte inblandad i besluten kring Gwangjumassakern, då hennes far, diktator Park Chung-Hee mördats redan 1979 och Park Geun-Hye därmed upphörde att ha politisk roll som "first lady". Men Park Geun-Hye har (hade?) många politiska vänner som idag vill dölja och få allmänheten att glömma Gwangjumassakern.

Här måste man förstå Park Geun-Hyes väljarbas. Dom flesta som demonstrerade under Gwangjumassakern var i 20-, 30- och 40-årsåldern. En person som var 30 år 1980, då massakern genomfördes, är idag 67 år gammal. En så gammal person är en väljare som troligen röstat på Park Geun-Hye i presidentvalet 2012 och valt att inte rösta på Moon Jae-In.

.

Det innebär att Moon Jae-In har allt att vinna och litet att förlora om han ser till att sanningen om Gwangjumassakern vädras och kommer i dagens ljus.

Jae-Ins motståndare, Frihetspartiet har allt att förlora på att Gwangjumassakern belyses.

Det enda Jae-In kan förlora är militärens (och mäktiga chaebols) förtroende. Därför kan det vara viktigt att hålla ett visst förtroende från militären och därmed dom styrande chaebols som kontrollerar den Djupa Staten, genom att låta militären utreda sina egna våldsbrott. På samma gång visar dock Jae-In att han inte helt kommer låta NIS eller militären komma undan med t ex valfusk eller folkmord.

Genom att låta militären utreda sina egna brott, ger Jae-In militären möjlighet att dölja sådant som är alltför politiskt pinsamt eller som ännu inte har blivit offentligt och där mäktiga krafter vill att ohyggligheterna ska förbli dolda.

.

Vidare kan det vara idé för Jae-In att inte låta politiska motståndare "rentvå" diktator Chun Doo-Hwan (wiki) som beordrade och anses ansvarig för Gwangjumassakern.

Diktator Chun Doo-Hwan planerade att genomföra en liknande massaker mot dom stora befolkningsgrupper som demonstrerade under Juniupproret år 1987 (tråd). Men den folkliga resningen blev för stor och diktator Doo-Hwan drog tillbaka militären bara några timmar innan massakern skulle inledas. (wiki)

Troligen var det inte diktator Chun Doo-Hwan som fattade beslutet att ej inleda massakern år 1987, utan hans chefer, makthavarna inom den Djupa Staten, Sydkoreas permanenta hemliga skuggregering. Följden blev att diktator Chun Doo-Hwan utropade demokratireformer och utlyste demokratiska val.

I efterhand dömdes Chun Doo-Hwan till böter i miljardklassen och fick döds-/livstidsstraff för Gwangjumassakern, men benådades av president Kim Young-Sam, troligen efter påtryckningar från mäktiga chaebols. Den Djupa Staten belönar lydiga frontfigurer. Kort om rättegången och böterna: (inlägg) och (inlägg) samt (inlägg)

.

Det troligen en bra idé för Moon Jae-In att inte låta Frihetspartiet slinka undan för lätt med dom numera förkastade, skönmålande historieböckerna om Gwangjumassakern, diktator Park Chung-Hee (wiki) och där ingår att inte låta diktator Chun Doo-Hwan glorifieras av sentida historieskrivare. Diktator Chun Doo-Hwans riksdagsparti omvandlades senare till president Parks Saenuri, som är dagens Frihetsparti (i opposition till Moon Jae-In).

Varje sanning som grävs upp om Gwangjumassakern gör det svårare för Frihetspartiet och dess politiska företrädare att försvara skönmålningen av myndigheternas brott mot koreansk allmänhet.

Den militära utredningen av Gwangjumassakern kan vara ett sätt för Jae-In att säga till alla konservativt röstande pensionärer, se här, ni röstade på politiker som har koppling till Gwangjumassakerns diktatur och som vill dölja existensen av massakerns inträffande. Här gräver jag upp sanningen. Tänk er för nästa gång ni röstar på en Gwangjuförnekande/-skönmålande presidentkandidat.

.

Samtidigt är inget helt enkelt eller helt rent i sydkoreansk politik. Vissa sentida riksdagsledamöter hade suttit som politiska fångar under diktaturen, men har ändå i efterhand samarbetat med diktaturens politiker efter demokratireformen år 1987.

Tjänster och gentjänster.

Politiskt rävspel.

Chun Doo-Hwan benådades efter förslag från presidentrådgivaren Kim Dae-Jung, som Chun Doo-Hwan vid ett tidigare tillfälle, under diktaturen, dömt till döden.

Osannolikt.

.

Tidigare statsminister Han Myeong-Sook under åren 2006 - 2007 (wiki) släpptes ur fängelse igår, efter att ha suttit av två år på kåken för korruption. Hon förlorade sin riksdagsplats år 2015, när hon dömdes till fängelse för att ha tagit emot 7 miljoner kr och är idag 73 år gammal. Korea Herald, 2017-08-23

Precis som Moon Jae-In blev Han Myeong-Sook arresterad och fängslad av dåvarande NIS under diktaturtiden. Dom tillhör båda samma parti och Han Myeong-Sook var partiledare.

Inget är helt rent eller helt solklart.

Anmäl
2017-08-25 12:13 #21 av: Cireea

Hmm, intressant det där med Parks mamma som blev mördad. Det måste jag nästan gräva i lite själv. 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-08-25 13:12 #22 av: Huygens

Om du hittar något om händelsen, skriv gärna vad du hittat.

Jag har försökt bli klok på skjutningen i teatern av Parks mor, men dom flesta videoklipp/dokumentärer är på koreanska så jag förstår inte. Ser jag bara på bilderna får jag får dock samma känsla som vid dokumentärer om mordet på president John F Kennedy, att allt inte är rent.

Anmäl
2017-08-25 13:57 #23 av: Cireea

Absolut, jag skriver om jag hittar något intressant! Glad

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-08-30 09:36 #24 av: Huygens

NIS-chefen Won Sei-Hoon har dömts till 4 års fängelse för manipulering av presidentvalet år 2012 genom att utnyttja säkerhetstjänsten NIS personal, metoder och avancerade utrustning.

Jag måste säga att det är en extremt mild dom mot Won Sei-Hoon, med tanke på att NIS-chefen helt satte demokratin ur spel genom att ägna sej åt valfusk i sådan omfattning att president Park kunde fuska till sej presidentposten i 2012 års val. Korea Herald, 2017-08-30

En vanlig medborgare kan få 4 års fängelse enbart för att ha ägnat sej åt grovt förtal av en riksdagsledamot, så NIS-chefens långt grövre kriminella lagbrott borde gett ett mycket hårdare straff.

.

Något som jag inte kände till är att det fortfarande saknas 409 människor från Gwangjumassakern. Demonstranterna kan ha gripits och förts bort av soldater, vartefter NIS torterat och mördat demonstranterna. Korea Times, 2017-08-28

NIS och Militären vill inte kännas vid något ansvar för dom 409 saknade.

Anmäl
2017-08-30 13:54 #25 av: Cireea

4 år var inte mycket Funderar

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-09-05 10:12 #26 av: Huygens

Olika avdelningar och kontor hos NIS har fått påhälsning dom senaste veckorna. Åklagarmyndigheten har utfört gryningsräder och beslagtagit datorer och dokument från NIS, vilket måste ses som exceptionellt för en spionorganisation.

Orsaken är att det kommit till Åklagarmyndighetens kännedom att NIS haft 30 avdelningar mellan åren 2009 -  2012 som jobbat på högtryck för att manipulera allmänheten att rösta på dåvarande presidentkandidaten Park Geun-Hye, genom att påverka allmänheten på nätet och via sociala plattformar.

Åklagarmyndigheten har identifierat att NIS 30 avdelningarna/cybergrupper har haft 48 chefer på mellannivå som organiserat cybergrupperna för olaglig politisk påverkan.

Av dessa 48 mellanchefer har Åklagarmyndigheten begärt två pensionerade NIS-chefer arresterade för att förhindra att dom fd NIS-cheferna förstör bevis. Korea Herald, 2017-09-05

Det rör sej om två NIS-chefer som arbetat under den numera dömde NIS-chefen Won Sei-Hoon, som på uppdrag av Lee Myung-Bak hjälpte Park Geun-Hye bli president genom valfusk.

.

Enligt min uppfattning är det också högst troligt att det delvis är samma NIS-cybergrupper som smutskastade och förföljde anhöriga till offren på Sewol. Anhöriga började höja sina röster för tillsättande av en utredning kring varför Sewol sänktes och tillsättande av en haverikommission, vilket president Park vägrade göra.

Anmäl
2017-09-12 23:15 #27 av: Huygens

Allt fler tecken pekar i riktning mot att svartlistningen av kulturpersoner startade redan före regeringtiden under president Park Geun-Hye. Se Sydkoreas kulturminister avgått (tråd).

NIS presenterade idag en äldre svartlistning av 82 kulturpersoner, som NIS i hemlighet suttit och tryckt på i strid mot gällande lagstiftning. Den äldre svartlistningen är mycket mindre än den lista med 10 000 kulturpersoner som svartlistades av regeringen under Park Geun-Hye. Kulturpersonerna var markerade som regeringsfientliga och som vänstersympatisörer.

Den äldre svartlistningen med dom 82 kulturpersonerna verkar ha upprättats redan år 2009, vilket lägger ansvaret för svartlistningen på dåvarande president Lee Myung-Bak. Korea Herald, 2017-09-12

.

Skådespelerskan Kim Gyu-Ri var en av dom kulturpersonerna som fått sin karriär förstörd av president Lee Myung-Bak och president Park Geun-Hye.

Skådespelerskan Kim Gyu-Ri säger: "Mina 10 senaste år har förstörts, när jag var i min vackra 30-årsålder. Insikten att mina hårt intjänade skattepengar använts till att döda mej karriärmässigt är tung att bära."

Frihetspartiets smutsiga och orena politik.

Skådespelerskan Kim Gyu-Ri var uttalad motståndare till president Lee Myung-Baks beslut att helt slopa importrestriktionerna på USA-biffkött, trots att risken för galnakosjukan inte adresserats fullständigt. Se det sk beef chaos (inlägg).


Flera av skådespelarna och regissörerna på den äldre svartlistningen säger att dom under många år misstänkt att regimen placerat dom på en svartlista, som hindrade kulturpersonerna från att få jobb och från att få kontrakt.

Det är dock ännu en öppen fråga ifall Lee Myung-Bak och hans fd ministrar kommer åtalas.

Anmäl
2017-09-12 23:36 #28 av: Cireea

Herregud. Dessa svartlistor alltså. Man blir mörkrädd! 

Fruktansvärt.. stackars Gyu-Ri och alla dom som stått med på svartlistor. Oberörd

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-09-13 13:00 #29 av: Huygens

Åklagarmyndigheten släpper idag mer info om NIS valfusk. En grupp av cyberkrigare bestod av 150 pensionerade NIS-agenter, som kallades tillbaka till NIS enbart i syfte att arbeta åt NIS för att manipulera presidentvalet år 2012. Korea Herald, 2017-09-13

Enligt koreansk lag ska NIS hålla sej politiskt neutral, får inte påverka politiska val och får inte ge fördelar till politiker.


NIS valfuskarbete blev så omfattande att gruppchefen för den 150 NIS-agenter starka gruppen var tvungen att utse två underchefer som kunde koordinera all valfuskmanipulering via internet. Gruppen var bara en av över 30 NIS-grupper med valfuskagenter.

NIS-agenten enbart känd under namnet "Roh" uppger att han skrev över 9000 inlägg på social media enbart i syfte att manipulera presidentvalet år 2012 till fördel för Park Geun-Hye.

NIS Psyop-chef Min Byong-Joo erkände i förhör förra veckan att han organiserade valfuskmanipuleringen med dom 30 grupperna NIS-agenter för att åstadkomma valfuskmanipuleringen på order av NIS-chefen Won Sei-Hoon.

NIS-chefen Won Sei-Hoon slapp nyligen lindrigt undan med 4 års fängelse för valfusket år 2012, se #24.


Tydligen har även NIS Psyop-chef Min Byong-Joo tidigare fått någon slags villkorlig dom för valfusk, men det framgår inte hur långt straffet blev av nyhetsartikeln. Den nu pågående utredningen kan dock resultera i nytt åtal och ett domslut som ger ett längre och mera påtagligt fängelsestraff för NIS Psyop-chef Min Byong-Joo.

Psyop (wiki) = psykologisk krigföring (wiki)

Anmäl
2017-09-13 14:40 #30 av: Cireea

Alltså NIS verkar ligga riktigt illa till. Oberörd

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-09-17 20:16 #31 av: Huygens

Åklagarmyndigheten har hittat NIS-dokument som är ca 10 år gamla och som pekar mot att NIS tog över skötseln av dom tre stora nyhetskanalerna MBC, KBS och YTN, i strid mot gällande lagstiftning. NIS verkar ha påverkat tillsättningen av TV-chefer och manipulerat nyhetsinnehållet på uppdrag av det styrande regeringspartiet med början åren 2008 - 2009.

Ett NIS-dokument har hittats som svartlistade TV-producenter och TV-chefer. Även mediafolk inom radio svartlistades eller omplacerades efter order av NIS, troligen på uppdrag av Lee Myung-Bak.

Åklagarmyndigheten undersöker också Lee Myung-Baks aktiekursmanipulation i LKe Bank och investmentbolaget BBK, som resulterade i att 5500 aktieägare förlorade stora summor pengar samt eventuellt lagstridiga beslut i relation till Fyra Floder.

Korea Herald
Korea Times

Anmäl
2017-09-17 20:21 #32 av: Cireea

Vad ska man göra åt NIS egentligen? Det verkar som att dom ligger pissigt till på många håll. Oberörd Kan man avsätta hela bunten? 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-10-04 23:05 #33 av: Huygens

Att den typen av demokratihotande och olagliga aktiviteter med 1000-tals personer kunnat fortgå, utan att övriga samhällsfunktioner och rättsapparat reagerat, har troligen samband med manipulation från osynliga maktstrukturer minst två nivåer ovanför NIS-cheferna. Jag tror inte ens att toppskiktet i Saenuri (nuvarande Frihetspartiet) hade centralrollen, utan dom riktiga makthavarna, ordergivarna finns minst ett led högre upp, ovanför regeringsnivå.

Och dom NIS-agenter och -chefer som får fängelsestraff är antagligen bara frontfigurer, olycksfåglar som får bära hundhuvudet.

En rimlig gissning är att även Moon Jae-In påverkas av makthavare ovanför hans presidentskap. Men han kan troligen rättmätigt ta striden mot sådana frontfigurer som med olagliga metoder motarbetade demokratin under tidigare regeringar.

En väldigt viktig fråga är om Moon Jae-In verkligen vågar utreda varför färjan Sewol sjönk och vilken roll NIS hade. På något sätt måste det framgå tydligt i samhällets svar, att olagliga och direkt farliga aktiviteter av NIS-agenter resulterar i påföljder.


I alla fall, den utredning som granskar svartlistningen av 10 000 kulturpersoner under Park Geun-Hye (tråd), har nu beslutat att utöka utredningen till att även inkludera den svartlistning som upprättades under Lee Myung-Bak med 82 personer svartlistade. Korea Herald, 2017-09-18

Troligen finns det fler personer än dom 82, som råkade illa ut under president Lee Myung-Bak, då utredningen fått anmälningar från ytterliggare personer som säger att dom utsattes för diskriminering och särbehandling redan under Myung-Baks tid, se även #27.


NIS-chefen Min Byong-Joo, ansvarig för att utföra psy-ops, har arresterats på order av åklagarmyndigheten. NIS-chefen Min Byong-Joo (psy-op-chef), står anklagad för mened och för förskingring/utbetalningar av flera miljoner kr till civilanställda som ägnade sej åt olaglig smutskastning och olaglig politisk propagande i NIS regim, mot dåvarande presidentkandidaten Moon Jae-In år 2012. Korea Herald, 2017-09-19 samt Korea Herald, 2017-09-21

Psy-op-chefen Min Byong-Jo erkänner att han drev cybergruppen vid den aktuella tiden, men nekar till att han hade kännedom om den omfattande politiska manipuleringen av presidentvalet år 2012.


Det rör sej även på annat håll.

Borgmästaren i Seoul, Park Won-Soon, började vidta åtgärder för två veckor sedan i syfte att stämma fd president Lee Myung-Bak för förtal och politisk smutskastning via NIS. Korea Times, 2017-09-19

Dom offentliggjorda NIS-dokumenten stämplar nämligen borgmästare Park Won-Soon som "vänstervriden" och som "Nordkoreasympatisör", vilket är en allvarlig anklagelse i det paranoida NIS-sammanhanget.

NIS sägs även ha utfört olaglig övervakning av borgmästare Park Won-Soon under åren 2008 - 2013. Won-Soons polisanmälan innehöll namnen på 10 NIS-chefer, förutom fd president Myung-Bak. Korea Times, 2017-09-20 samt Korea Herald, 2017-09-19

NIS-dokumenten visar även att 19 demonstrationer organiserats av NIS mot borgmästare Park Won-Soon under fasaden av att vara "konservativa demonstranter". Tydligen har Won-Soon gjort anmälan tidigare, både under president Myung-Bak och under president Park Geun-Hye, men inga utredningar genomfördes. (YT/ARIRANG, 2017-09-20, 2 min)


Åklagarmyndigheten har nu börjat utreda Lee Myung-Bak för kriminell manipulation av NIS. En av dom första åtgärderna var att göra en gryningsräd mot en högernationalist som mottog ekonomisk ersättning från NIS i utbyte mot att driva politiska hatkampanjer mot den dåvarande oppositionen. Korea Herald, 2017-09-20

Åklagaren kommer även kalla den fd NIS-chefen Lee Jong-Myung till förhör om dennes ordergivande roll i dom olagliga cyberaktiviteterna under psy-op-chefen Min Byung-Joo.

Åklagarmyndigheten har nu inkluderat NIS svartlistning på dom 82 kulturpersonerna under Lee Myung-Bak, så jag har svårt att tro att han klarar sej undan utan åtal. Korea Herald, 0217-09-24


Dessutom har åklagarna utfärdat arresteringsorder på två av NIS psy-op-administratörer som endast anges under namnen "Seo" och "Yoo". Korea Times, 2017-09-21

Dom två NIS-adminstratörerna "Seo" och "Yoo" är tydligen ansvariga för att ha producerat och spridit fotomanipulerade bilder på skådespelare och  människorättsaktivister, som därmed framställts i dom fejkade fotona så att det ser ut som om dom utför sexaktiviteter med varandra.

Det intressanta i sammanhanget är att NIS-psy-op-chef Min Byung-Joo redan dömts till 30 månaders villkorligt fängelsestraff förra månaden. Om Byung-Joo får ännu en fällande dom, åkar han in i fängelset på riktigt. Artikeln namnger också flera kända kulturpersoner som kräver hårda domar mot dom ansvariga NIS-cheferna. Vi får se vad resultatet blir såsmåningom efter överklaganden om kanske ett år.

Åklagarmyndigheten tittar också på anklagelserna att Lee Myung-Bak hade en "vitlista" på kulturpersoner som gavs olika favörer och fördelaktiga ersättningar för att dom var positivt inställda till den dåvarande regeringen.

Även näst högste NIS-chefen Kim Joo-Sung gavs reseförbud och är intressant för åklagarmyndigheten. Joo-Sung kan även ha ägnat sej åt media- och kulturmanipulering tillsammans med Myung-Baks bror, Lee Sang-Deuk som var ordförande för konst- och skådespelscentret Sejong samt kulturgruppen KOLON.

NIS-chefen Kim Joo-Sung hade ingen erfarenhet alls av säkerhetsarbete och ingen erfarenhet alls av polisverksamhet när han blev landets näst högste NIS-chef i mars år 2008.

Korruptionen är djup i den här såsen.


Enskilda författare, artister och konstnärer har börjat gå samman och riktar egna polisanmälningar mot politiker och NIS-chefer. Troligen blir fd kulturminster Yu In-Chon och fd vice kulturminister Shin Jae-Min under fd president Myung-Bak också anmälda av en grupp artister. Korea Herald, 2017-09-25


Den numera fängelsedömda NIS-chefen Won Sei-Hoon kan räkna med flera tuffa förhör rörande nya anklagelser om valfuskmanipulering. Fotot på Sei-Hoon ser ut som från en skurkfilm på 1960-talet. Korea Herald, 2017-09-25

Mer än 15 åklagare tittar på anklagelserna mot tidigare NIS-chefer. Den tidigare NIS-chefen Shin Seung-Kyun kallades till förhör.  Korea Herald, 2017-09-26

Åklagarmyndigheten gjorde dessutom ännu en gryningsräd, denna gång mot två NIS-agenterna endast kända under namnen "Choo" och "Shin". Åklagarna beslagtog dokument, mobiler och datorer. Korea Times, 2017-09-25

NIS-agenterna "Choo" och "Shin" hade ursprungligen anställts för att granska främmande makters aktiviteter i Östasien, men under president Myung-Bak ändrades NIS-agenternas arbetsuppgift till att olagligt påverka inrikespolitiken, manipulera media och troligen utöva påtryckningar mot journalister.


Frihetspartiet (fd Saenuri) gjorde i förra veckan ett försök att slå tillbaka mot åklagarmyndigheten genom att kräva ett utredningen mot den döde (mördade?) fd president Roh Moo-Hyun, skulle återupptas. Korea Herald, 2017-09-26

Familjen till Roh Moo-Hyun har i sin tur upprättat en polisanmälan om förtal av avliden, då Frihetspartiets representant Chung Jin-Suk påstod att president Roh Moo-Hyun begick självmord efter ett gräl med sin fru. Korea Times, 2017-09-26

Chung Jin-Suk ska tydligen ha kommit med sitt påstående direkt efter (datum 2017-09-14) att åklagarmyndigheten började utreda NIS för att ha manipulerat och utövat påtryckning mot nationell nyhetsmedia under dom tidigare presidenterna Myung-Bak och Geun-Hye.

Anmälan inlämnades av Roh Geon-Ho, son till fd president Roh Moo-Hyun. Nuvarande president Moon Jae-In var personalchef och juridisk rådgivare åt dåvarande president Roh Moo-Hyun.


Lee Myung-Bak bröt till slut tystnaden och sa att åklagarmyndighetens utredningar enbart kommer att "skada nationella intressen" och att utredningarna kommer mynna ut i ingenting. Korea Herald, 2017-09-28

Samtidigt dras snaran åt runt en av Myung-Baks tidigare underlydande, fd försvarsminister Kim Kwan-Jin, som förbjudits lämna landet av åklagarmyndigheten. Korea Times, 2017-09-29 samt (YT/ARIRANG, 2017-09-27, 1 min)

Åklagarna utreder vilken roll Kwan-Jin och militären haft i valmanipuleringen år 2012. Tydligen har åklagarmyndigheten hittat dokument som visar att Kwan-Jin rapporterat till Myung-Bak om framgångarna med NIS cyberteams olagliga aktiviteter. Kwan-Jins namnteckning fanns på dom upphittade dokumenten.

Åklagarna har även kommit över ett telefonsamtal mellan NIS-chefen Ok Do-Kyung, ansvarig för cyberkrigföring och en NIS psy-op-chef Lee Tae-Hee som bekräftar valmanipulering via påverkan genom internet. Lee Tae-Hee fick senare 18 månaders fängelse, medan Do-Kyung slapp undan med villkorlig dom (år 2015? eller år 2017?).

Fd försvarsminister Kim Kwan-Jin är även misstänkt för inblandning i förskingring av miljoner eller miljarder kr i samband med tvivelaktiga affärer i flygteknikföretaget KAI (tråd).

Vi får se vart detta leder och det kommer bli en lång och plågsam rättshistoria. Media har dock inte skrivit så mycket senaste veckan.

Anmäl
2017-10-04 23:34 #34 av: Cireea

Vilken jäkla NIS-Soppa det här är alltså.. Oberörd Man får ju ont i huvudet. 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-10-04 23:56 #35 av: Huygens

Jag funderar lite...

Moon Jae-In är ju advokat och har säkert gått i många år och funderat på hur han ska göra för att komma till rätta med missförhållandena inom NIS. Kan det vara så att när han väl fick kontroll över justitiedepartementet, kunde dom juridiska förvaltningscheferna inte längre plocka bort åklagare från utredningarna och kunde inte längre omplacera åklagarna till landsbygden när dom blev "obekväma"?

Kanske Jae-In t o m lyckats handplocka åklagare som behandlats orättfärdigt av Myung-Bak och av Park Geun-Hye? Jag tror mej med viss säkerhet kunna säga att sådana tidigare orättfärdigt behandlade åklagare, idag är väldigt högt motiverade att genomföra pågående NIS-utredningar med bästa möjliga resultat.

Anmäl
2017-10-05 00:04 #36 av: Cireea

#35 Bra tankar där.. det är inte helt omöjligt att du är inne på rätt spår. 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-10-05 14:04 #37 av: Huygens

När jag först läste att Moon Jae-In skulle låta NIS utreda sej själva trodde jag inte på att något skulle komma fram, men så dömdes Won Sei-Hoon till 4 års fängelse. Kanske var hans tvååriga korruptionsdom från år 2014 medverkande till att han dömdes till det 4-åriga straffet för valfusk?

Faktum är att när jag ser vad jag skrivit i augusti var jag ganska pessimistisk till att NIS-chefernas kriminalitet skulle utredas ordentligt. Så det åklagararbete som faktiskt sker är ganska otroligt.

Vad som är mer bekymmersamt är att USAs säkerhetstjänster NSA/CIA måste ha känt till den omfattande valfuskmanipuleringen genomförd av NIS utan att USAs säkerhetstjänst lyfta ett finger. Det är bekymmersamt då Sydkoreas folk tvingas lita på USA i andra sammanhang som vid installationen av THAAD-ramper.

Riksdagskommitten som utreder svartlistningen med dom 10000 kulturpersonerna har även börjat titta på NIS-dokument från år 2011 som svartlistar lokala oppositionspolitiker. Det rör sej om 31 regionala förvaltningschefer inom myndigheter på olika håll i landet som använt NIS svartlistor mot lokalpolitiker. Förvaltningscheferna har haft inofficiella agendor riktade mot lokalpolitiker från dåvarande oppositionen. Korea Herald, 2017-09-28

Det rör sej om lokalt sett, kända förvaltningschefer, däribland An Hee-Jung (södra provinsen Chungcheong), Song Young-Gil (provinsen Incheon), Lee Jae-Myung (provinsen Seongnam) och Choi Moon-Soon (provinsen Gangwon). Man kan nog anta att dessa förvaltningschefer rekryterats genom Saenuri (nuvarande Frihetspartiet). NIS-dokumenten som redovisar dom olagliga agendorna, visar även att olaglig övervakning samt telefonavlyssning riktats mot oppositionspolitikerna.

Jag tror att en provins är ungefär som ett svensk län. Dels finns det regionala provinser (wiki), där Incheon saknas. Och dels har vissa större städer provinstatus, såsom Incheon (wiki).

NIS-dokumenten visar även att oppositionspolitikerna gavs begränsad rörelsefrihet genom att utsättas för budgetnedskärningar och överdrivna skattekontroller.

Det finns också indikationer i NIS-dokumenten att pengar som skulle gå till landet eller till den dåvarande regeringens aktiviteter, istället gick till president Lee Myung-Baks personliga presidentsekreterares kampanjbudgetar för val till riksdagen, däribland politikerna Park Heong-Joon, Chung Jin-Suk, Chung Moon-Hun och Hahm Young-Joon.

NIS-dokumenten innehåller dessutom uppgifter om att det fanns en svartlista på personer som ansågs vara religiösa förebilder, som gett sitt stöd till den dåvarande oppositionen och därför svartlistades av (?) NIS.

Noterbart är att president Lee Myung-Bak inte riktigt var styrande över NIS-aktiviteterna och dom olika svartlistningarna, utan istället gavs Myung-Bak mestadels rapporter om NIS arbete. Det innebär att någon annan, högre upp i hierarkin manipulerade NIS olagliga svartlistor och valfuskaktiviteter. Faktum är att det här är den första indikationen vi ser i traditionell media att NIS kontrollerats av makthavare som snarats hör hemma i den Djupa Staten än i riksdagspartiet Saenuri.

Det vore högst intressant om namnen kunde offentliggöras på vem som ansvarade för besluten att listorna upprättades, för då är vi ett steg närmare Sydkoreas dolda permanenta skuggregering.

Det är också lite tur att NIS arbete sköttes så formellt, med dokumentation som sparats. Nästa gång den Djupa Staten agerar, kommer spåren troligen att sopas igen mer grundligt.


Frihetspartiet tillåter såklart inte att åklagarmyndigheten obehindrat river upp den korrumperade aktiviteten, vädrar dom unkna dunsterna och visar dom smutsiga trasorna för allmänheten.

Frihetspartiets partiledare Hong Joon-Pyo riktar kritk mot Moon Jae-Ins regering och det omfattande arbetet som åklagarmyndigheten gjort. Hong Joon-Pyo anser att utredningarna har samband med den bortgången president Roh Moo-Hyun, som därmed måste sättas under utredning igen, enligt Frihetspartiets åsikt.

Hong Joon-Pyo stavas Hong Jun-Pyo på wikipedia. Hong Joon-Pyo var också den ende presidentkandidaten som Moon Conn-Young Jennifer (jag stavade hennes namn fel i inlägget som följer) från Arirang såg illa berörd ut att intervjua. (inlägg)

Och jag tror att Hong Joon-Pyo märkte att Moon Conn-Young Jennifer var illa berörd, det syns på Joon-Pyos tysta motreaktion, han är en intelligent politiker om än med mycket tveksamheter i relation till NIS valfusk, lagbrott, hot mot demokratin och korruption.

Artikeln (foto på Hong Joon-Pyo) i Korea Herald, 2017-09-29, är lite förbryllande för mej. Jag förstår inte hur länge president Moon Jae-In är president. Jag trodde att presidentvalet i maj i år (2017) var ett fyllnadsval och att ett nytt val skulle hållas i december. Men jag ser inte mycket till valkampanj just nu, så kanske sitter Jae-In längre. Jag får inte heller klarhet i när nästa riksdagsval ska hållas, då artikeln antyder en mycket längre period än vad jag trott.

wikipedia anges att Jae-In kommer vara president fram till år 2022. Kanske är det så, då man inte tillåts vara president mer än 5 år, eftersom ett fyllnadsval + ordinarieval skulle resultera i ett längre presidentskap än 5 år om samma person omvaldes till president.

Enligt (wiki) ska nästa riksdagsval hållas i april år 2020 och dom valda politikerna tillträder i maj 2020. Kanske är det bara jag som måste läsa artikeltexten bättre eller förstå den på annat sätt? Artikeln på engelska är ju troligen ett nedkortad version av motsvarande artiklar på koreanska.

Anmäl
2017-10-05 15:13 #38 av: Cireea

Nu läste jag inte hela inlägget, men fastnade på detta. 

"Vad som är mer bekymmersamt är att USAs säkerhetstjänster NSA/CIA måste ha känt till den omfattande valfuskmanipuleringen genomförd av NIS utan att USAs säkerhetstjänst lyfta ett finger. Det är bekymmersamt då Sydkoreas folk tvingas lita på USA i andra sammanhang som vid installationen av THAAD-ramper." 

Varför skulle NSA/CIA vetat om valfusket som NIS genomförde? 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-10-05 15:51 #39 av: Huygens

Oavsett om Pentagon i hemlighet har en sammansvärjning med Nordkorea, Ryssland och Kina eller ej, så måste USA hålla sej 100 % ajour med allt som händer inom Sydkoreas säkerhetstjänst NIS och militär.

Läckor eller spioner måste upptäckas så fort som möjligt oavsett om det är hederliga nationella journalister, kinesiska/ryska/nordkoreanska agenter, internationell media eller visselblåsare som vill släppa sanningen fri.

Det finns en enorm maktkamp på en nivå, i aktiviteter som synligt utspelar sej i världen. Vi har Kina som tar kontroll över olika ögrupper i dom lokala vattnen nära kontinenten. I vissa fall finns det omtvistade havsregioner ända ner mot Australien.

Låt oss också säga att Kina i hemlighet via NIS erbjudit Park Geun-Hye någon slags möjlighet att dölja sina brott, slippa rättegång och sitta kvar som president. Skulle USA vara intresserad av sådan information rörande NIS samarbete med Kina, ifall det innebär att Sydkorea knyts närmare till Kina?

Skulle det vara av intresse för USA att hålla full koll på NIS aktiviteter?


Olika företrädare från Ryssland har mer eller mindre tydligt sagt att dom anser att USA bedriver "krig" mot Ryssland med diverse ekonomiska medel och via traditionell media.

Nordkorea har enorma, faktiskt hysteriska malmtillgångar och andra naturresurser som måste vara intressanta för stormakterna. Korea Herald, 2017-10-01 samt (inlägg)

Låt oss anta att CIA upptäcker att NIS i hemlighet är på väg att upptäcka att USA och Nordkorea är i 100 % samförstånd vad gäller Nordkoreas utveckling av kärnvapen. Skulle det vara av intresse för USA i ett sånt läge att veta exakt vad NIS sysslar med?


Vi vet genom Snowdenavslöjandena att NSA totalövervakar internet och ägnar sej åt massövervakning av världens befolkning samt massövervakning av USAs befolkning i strid mot USAs egen lag (konstitutionen). Enligt konstitutionen får USAs myndigheter inte övervaka befolkningen och får inte dokumentera privata samtal, brev eller andra sätt som folket kommunicerar, då det ger statsmakten oinskränkt makt över folket, som kan pressas eller utsättas för påtryckningar genom hot om att pinsamma personliga detaljer offentliggörs.

I det sammanhanget är det helt osannolikt att NIS kunnat posta 23 miljoner inlägg (eller mer) via trollkonton på det av USA kontrollerade Twitter utan att NSA börja fundera på vad NIS sysslar med. Omfattningen av lagbrotten och den kalendertid över vilken maktmissbruket pågått är också påfallande stort och måste ha upptäckts av USA säkerhetstjänst.

Då Sydkorea tvingas acceptera att USA har militära trupper i landet, måste även säkerhetstjänsterna CIA och NIS ha ett intimt samarbete för att den militära verksamheten inte ska röjas och komma fiender till godo.

Det är därför på flera olika sätt uppenbart att NSA/CIA/Pentagon måste varit fullt införståddda med NIS valfuskaktiviteter och olika typer av svartlistningar.

Det finns ingen möjlighet att NIS kunnat hålla dom 50 cyberkriggrupperna hemliga med dom 3500 NIS-agenterna som i stor omfattning trollat internet med valfuskpropaganda till Park Geun-Hyes fördel. NSA/CIA producerar ju själva 1000-tals datavirus som släppts på kinesiska hackersajter (inlägg) och därför är det högst troligt att NSA/CIA tagit sej in på NIS datorer helt obemärkt och tagit del av dom svartlistor och annat material som NIS haft på datorer.

Anmäl
2017-10-05 16:19 #40 av: Cireea

Intressant, helt klart. Och skrämmande! 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-10-08 16:50 #41 av: Huygens

Den av Moon Jae-In upprättade NIS-sanningspanelen, har upptäckt att NIS år 2009 hade planer på att förmå Norge att återkalla Nobelkommittens fredspris från den då avlidne fd president Kim Dae-Jung (wiki).

NIS målsättning var att svärta ned (mördade?) fd president Roh Moo-Hyun (wiki), genom att få Dea-Jungs Nobelpris återkallat, då båda hade tillhört samma politiska parti som Moon Jae-In. Korea Herald, 2017-10-08

Kim Dae-Jung valdes till riksdagen redan 1961, men militärregimen störtade riksdagen. Dae-Jung återkom dock som riksdagsledamot under 1960-talet, men diktaturen gav inte riksdagen särskilt mycket makt.

År 1973, när Dae-Jung var i landsflykt i Japan, blev han kidnappad av dåvarande NIS (KCIA). Agenterna band Dae-Jung, satte ögonbindel, en munkavel i munnen på honom, stoppade honom i en säck och körde ut honom på floden där NIS-agenterna tydligen tänkte dränka honom. Men NIS-agenterna fick ändrade order i sista stund pga beslut från USAs ambassadör Philip Habib i Seoul och Dae-Jung togs istället till några års fängelse i Sydkorea.

I samband med Gwangjumassakern satte diktaturregimen till hårdhandskarna och Dae-Jung dömdes till döden för uppvigling, men Påven av Rom lyckades få honom benådad (nåja) efter beslut/påtryckning från USA på Seoul.

Kim Dae-Jung fick Nobels fredspris år 2000 för att han återupprättade kommunikationen med Nordkoreas diktator, dåvarande Kim Jong-Il. Troligen gav Dae-Jung betydande summor pengar till Nordkorea samt frigav nordkoreanska spioner i utbyte mot att Nordkorea öppnade sej en aning mot Sydkorea.

Mitt intryck är att Nordkoreas dåvarande diktator Kim Jong-Il i stort sett ignorerade sitt eget folk då han lät miljoner koreaner svälta ihjäl. Och därför kan jag förstå att Dae-Jung tvingades betala miljontals kr i mutor för att få Nordkorea att ens öppna sej en aning, även om Dae-Jung också kan kritiseras för att ha gett stora summor pengar till en diktator.

Anmäl
2017-10-08 17:50 #42 av: Cireea

Intressant, måste nog sätta mig ned och skriva lite artiklar om historia efter att ha läst lite här. Älskar historia och Korea har så otroligt mycket att ge! 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-10-09 20:50 #43 av: Huygens

Det senaste i undersökningen om valfusket år 2012 berör inte direkt NIS, utan istället är det militärens avancerade Cyberkommando med 20 ingenjörstuderande och doktorander under utbildning, som är i fokus.

Av militärens 20 cyberkommandospecialister som via internet deltog i smutskastning av Moon Jae-In och skönmålning av Park Geun-Hye, framkom det att minst 10 cyberspecialister helt avlönades med regeringsfinansierade studiemedel.

Det anses fel att statens pengar för studier använts av militären till olagliga valfuskaktiviteter. Korea Times, 2017-10-09

En av doktoranderna skrev dessutom en rapport som uppgav detaljerna i smutskastningskampanjen och hur valmanipulationen genomförts. Rapporten lästes av dåvarande försvarsminister Kim Kwan-Jin.

Dom militära Cyberspecialisterna gick en 3-årig informationssäkerhetsutbildning med kurser på ingenjörs-/Masters- och doktorand-nivå anordnad av Koreas Universitetsmyndighet. Minst hälften av cyberspecialisterna hade dessutom arbetat inom militärens avdelning för psykologisk krigföring.

Tydligen bar cyberkrigföringen frukt, för Park Geun-Hye valdes till president.

Anmäl
2017-10-09 21:09 #44 av: Cireea

"Det anses fel att statens pengar för studier använts av militären till olagliga valfuskaktiviteter" - Ja, det är ju verkligen fel. 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-10-11 11:34 #45 av: Huygens

Idag (onsdag), på morgonen, utförde åklagarmyndigheten gryningsräder i bostäderna hos tre personer som misstänks för att ha haft ledande roller i manipulationen av allmän opinion på internet i samband med presidentvalet år 2012. Korea Herald, 2017-10-11

Två militära befäl, Yeon Je-Wook och Ok Do-Kyung, fick hembesök och fick sina mobiler beslagtagna samt dokument omhändertagna av åklagare. Även någon form av fd förvaltningschef på försvarsministeriet, endast benämnd med efternamnet "Lim", fick sitt hem genomsökt av åklagarna.

Tydligen har dom militära befälen Yeon Je-Wook och Ok Do-Kyung haft aktiva utförande roller i samband med cyberkrigsenhetens valfuskaktiviteter år 2012. Försvarsministeriechefen hade en mer övervakande roll i sammanhanget. Dom två befälen är misstänkta för att ha varit ledare för militärens manipulering av allmän opinion mellan åren 2011 - 2013 och dom rapporterade kontinuerligt sitt olagliga arbete till presidentkansliet under den aktuella tiden.

Anmäl
2017-10-11 13:34 #46 av: Cireea

Jaha, militären är inblandad också. Det här växer sig bara större för varje gång du skriver Huygens. Gapskrattar

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-10-13 18:47 #47 av: Huygens

Det verkar som om säkerhetstjänsten NIS varit inblandad i framställan av Park Geun-Hye-regeringens nya fina "reformerade" historieskolböcker. Massiv kritik från historiker och från privatpersoner mot dom friserade statskontrollerade skolböckerna, gjorde att Geun-Hyes skolböcker aldrig kom att ersätta existerande historieböcker i gymnasieskolorna.

Och nu följer efterspelet.

Det har tidigare framkommit att en stor mängd av dom positiva vittnesmålen om Geun-Hyes skolböcker, från "vanliga" medborgare, är vittnesmål fabricerade av personal underställ Park Geun-Hye (inlägg).


Det visar sej också att bland 100-tals fejkade vittnesmål har NIS personal använt enbart 4 olika utlåtanden som sedan kopierats massvis av gånger och blandats med en viss slumpmässighet i dom 100-tals "vittnesmålen".

Dom av NIS producerade positiva "vittnesmålen", till Geun-Hyes reformerade och friserade skolböcker om landets historia, levererades på natten i särskilda boxar, som kördes till Blå Huset i största hemlighet. På så sätt minskade möjligheten att nyfikna journalister eller förbipasserande ifrågasatte ursprunget av "vittnesmålen" till skolböckerna. Korea Times, 2017-10-11


53 av 103 boxar med "vittnesmål" innehöll textinnehåll som var nästan identiskt. 26 boxar visade sej innehålla 100-tals "vittnesmål" som uppgavs komma från samma person. Korea Times, 2017-10-12

Av telefonnummer antecknade på vittnesmålen, där en uppringd person faktiskt svarade, uppgav endast 51 % av personerna att dom gett ett vittnesmål.

Så det fanns verkliga vittnesmål till stöd för Park Geun-Hyes "reformerade" skolböcker, men det fanns också stora mängder vittnesmål där personen vars telefonnummer fanns på "vittnesmålet", antingen sa sej aldrig gett något "vittnesmål" eller sa sej inte kunna minnas om denne gett ett vittnesmål.

Mer än 60 % av telefonnummer som ringdes upp, besvarades inte alls.

Under Park Geun-Hyes regering genomförde Utbildningsministeriet en undersökning med skriftliga vittnesmål fram till datumet 2015-11-12, där 153 000 koreaner gav sitt stöd till dom reformerade skolböckerna och där 321 000 koreaner var emot införandet av dom statskontrollerade reformerade skolböckerna.

Av dessa opinionsyttringar i form av skriftliga vittnesmål är dock minst 40 000 positiva "vittnesmål" fabricerade, då dom 40 000 "vittnesmålen" hade likartade utseenden och nästan identiskt textinnehåll.

Anmäl
2017-10-13 19:43 #48 av: Cireea

Alltså, det verkar som att NIS varit överallt och ingenstans. Funderar 
Mycket stora utredningar på gång i Sydkorea, hur påverkar det här samhället? 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-10-13 22:18 #49 av: Huygens

Den långsiktiga påverkan är en bra fråga. På kort sikt påverkar NIS-avslöjandena politikers och partiers godkännandegrad i opinionsundersökningar.

Moon Jae-In har just nu en godkännandegrad av 73 %. Hans parti, Demokratiska Partiet har en godkännandegrad av 48 %. Frihetspartiet (fd Saenuri, Park Geun-Hye) har en godkännandegrad av 11 %. Korea Herald, 2017-10-13

Anmäl
2017-10-14 14:11 #50 av: Cireea

Ja, jag undrar verkligen över hur det här påverkar samhället framöver. Hur kommer folket se på NIS och kommer man någonsin lita på NIS efter allt det här? 

Jag vet inte om man gjort någon undersökning tidigare kring NIS och hur folket ställde sig till säkerhetstjänsten. Hade varit intressant att se en sån undersökning nu när det verkligen gått åt skogen Lipar

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-10-16 13:06 #51 av: Huygens

Jag har också letat men inte hittat något entydigt.

En opinionsundersökning visar att 65 % av folket anser det befogat med en åklagarutredning mot fd president Lee Myung-Bak. 26 % av folket vill inte se någon utredning mot Myung-Bak. Korea Times, 2017-10-16

Åtalet kan komma att omfatta:

- Olaga regeringskontroll av media.
- Olaga massövervakning av privatpersoner.
- Olaga övervakning av politiska motståndare.
- Maktmissbruk och givande av favörer.
- Olaga förskingring av statliga medel.
- Olaga tagande/givande av mutor.
- Olaga utpressning.
- Orättfärdig behandling av nyhetspersonal som svartlistats.
- Orättfärdig behandling av kultpersoner som svartlistats.
- Orättfärdig behandling av domare som svartlistats.
- Orättfärdig behandling av åklagare som svartlistats.
- Olaga smutskampanjer mot politiska motståndare.
- Felaktigheter begångna i samband med Fyra Floder.

Sen skulle jag vilja se en ordentlig utredning av falsk flagga Sewol, vars planering måste ha påbörjats redan under Myung-Baks ledning.

Anmäl
2017-10-16 17:16 #52 av: Cireea

Lever Myung-Bak? Funderar
Jag har ingen koll på honom direkt, därav min fråga. 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-10-16 17:38 #53 av: Huygens

Jag förstår frågan och jag har själv blandat ihop vem som lever och vem som gått bort. Även årtalen för vissa händelser har flutit ihop för mej, men jag har mestadels lyckats dubbelkolla och rättat min inlägg innan jag skickat iväg.

Det verkar som om Lee Myung-Bak fortfarande lever och han är inte så glad över åklagarmyndighetens påbörjade utredningar just nu. Man kan dock inte alltid veta säkert om fd presidenter lever, då en del äldre politiker plötsligt gått bort.


Edit: Tydligen har ett rättsärende precis anmälts mot Lee Myung-Bak av företaget Optional Capital, som anklagar Myung-Bak för att olagligt ha hjälpt sin brors lägga vantarna på 110 miljoner kronor från den dömde ekobrottslingen Kim Kyoung-Joon. Korea Herald, 2017-10-16

Optional Captial anser sej vara den part som egentligen har rätt till pengarna.

Och som svar på nedan, då jag ändå redigerar mitt inlägg. LerDet verkar som Lee Myung-Bak är 75 år (wiki) och hans bror heter Lee Sang-Deuk (wiki).

Anmäl
2017-10-16 17:41 #54 av: Cireea

Där ser man, hade ingen aning om att han fortfarande hängde kvar. Gapskrattar Hur gammal är han nu? 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-10-17 13:19 #55 av: Huygens

Myung-Bak är 75 år. :)

Nu är ännu en NIS-chef gripen. Denna gång rör det sej om NIS-chefen Choo Myeong-Ho (Myung-Ho?) som var chef för Inrikes Underrättelsetjänst för att skydda landets nationella säkerhet. Korea Times, 2017-10-17 samt Korea Herald

Tyvärr verkar inte NIS-chefen Choo Myeong-Ho ha satt landets nationella säkerhets som prioritet ett, utan han har istället ägnat sej åt att undergräva Sydkoreas demokrati. NIS-chefen Choo Myeong-Ho ser väldigt belåten ut med sej själv på fotot i Korea Herald.

NIS-chefen Choo Myeong-Ho är misstänkt för att ha utnyttjat den nationella säkerheten åt att övervaka oppositionella mot Lee Myung-Bak och mot Park Geun-Hye. NIS-chefen Choo Myeong-Ho är misstänkt för att ha varit ledande i att genomföra en rad cyberoperationer för att manipulera allmän opinion och skada olika kändisar och kulturpersoner. NIS-chefen Choo Myeong-Ho ska även ha varit ledande i smutskastningskampanjerna över nätet mot Seouls borgmästare Park Won-Soon.

NIS-chefen Choo Myeong-Ho målsättning verkar ha varit att skada skådespelares och kändisars framtoning så att deras karriärer saboterats, i synnerhet om personerna uttalat sej kritiskt mot Lee Myung-Bak.

NIS-chefen Choo Myeong-Ho är ännu inte arresterad utan bara gripen (häktad?). En arresteringsorder kommer att utfärdas under onsdagen.


Sen händer något som ännu inte verkar vara kopplat till NIS, men som kan vara värt att följa.

Seouls Metropolpolischef Goo Eun-Soo är misstänkt för delaktighet i ett korruptionsärende som rör företaget IDS Holdings. Beloppet är ännu ganska litet och rör sej om kanske 0,5 miljoner kr i muta, vartefter polischefen Goo Eun-Soo tillsatte en av IDS handplockad mellanpolischef. Korea Herald, 2017-10-17

Exakt på vilket sätt IDS tänkte utnyttja mellanpolischefen framgår inte från artikeln.

Styrelseordförande för IDS dömdes förra månaden till 15 års fängelse för ekonomiskt bedrägeri.

Anmäl
2017-10-17 13:41 #56 av: Cireea

Den där chefen Myeong-Ho får mig att må lite illa, att använda sin position som chef till något annat än det han är där för att göra. Usch! 

Härligt att styrelseordförande för IDS fått sin dom! 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-10-17 22:03 #57 av: Huygens

15 år är en oerhört hård dom i ett ekomål, där gärningspersonerna ofta slipper undan straff. Jag har letat nyheter om IDS, men har inte hittat någon bakgrund till domen.

Vi kan jämföra IDS-domen med kulturminister Cho Yoon-Sun som bara fick ett års villkorlig dom.


Nu framkommer beloppet som NIS betalade, för att olagligt finansiera en högernationalistisk grupps brev till norska Nobelkommitten i syfte att dra in fd presidenten Kim Dae-Jungs Fredspris. NIS bekostade en översättning (till norska? engelska?) av ett brev motsvarande ett belopp av 20 000 kr. Det kan betyda en hel arbetsvecka för en översättare, 40 timmar. Korea Times, 2017-10-17

Det var NIS avdelning för psykologisk krigföring som planerade aktiviteterna där den högernationalistiska gruppen enbart fyllde funktionen av att upprätthålla en yttre fasad som dolda att det egentligen var NIS som olagligt stod bakom brevet och aktiviteten att politiskt angripa person.

Norges nobelkommitte ignorerade brevet.

Nu kan det vara så att det verkliga syftet inte var att upphäva ett Nobelpris, för det tror jag aldrig har hänt, utan istället få tidningar och media att skriva om brevet och på så sätt lyfta fram lite smutskastning av den avlidne Kim Dae-Jung och därmed indirekt svärta ner Moon Jae-In som kommer från samma parti.

Psyop.

Psykologisk krigföring.

Riktat mot det demokratiska systemet.

Anmäl
2017-10-18 13:18 #58 av: Cireea

Så om jag förstått det rätt, Kim Dae-Jung fick sitt fredspris? Det drogs aldrig in? 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-10-18 17:31 #59 av: Huygens

Ja, det är riktigt Kim Dae-Jung fick sitt nobelpris och det är oförändrat.

Nobels fredskommitte är lite konstig. Jag har förstått det som att Alfred Nobel ville ha en stiftelse i Sverige, men på något sätt gavs Norge rätten att utse Fredspristagaren av svenska regeringen i syfte att hålla goda relationer med Norge efter att unionen Norge-Sverige upplöstes. Att Norge fick kontroll över Fredspriskommitten kan stå i strid mot Alfred Nobels testamente.

Nu kommer ett litet problem till. Alfred Nobel angav i sitt testamente att Nobels Fredspris aldrig kan ges till en person med "militär makt", då det är alltför lätt för en ledare med en stor hotfull välbeväpnad arme, att tvinga igenom "fred".

Tyvärr, nästan med samma började Nobels Fredspriskommitte strunta i Alfred Nobels testamente och Fredspriset delades ut till en massa militära ledare och personer med militär makt. Flera USA-presidenter har fått Fredspriset, ibland utan att lyfta ett finger för fred. Det gör att man kan fundera på om Nobels Fredspriskommitte står under kontroll av internationall Illuminati.

Ett ganska nyligt exempel är USA-president Barack Obama som fick Nobels Fredspris utan någon som helst officiell anledning. Bakgrunden är att Nobels Fredskommitte består av eller kontrolleras av personer med kopplingar till militära organisationer. Jag tror att för 20 år sedan gjordes en undersökning som upptäckte att 12 av medlemmarna i Nobels Fredspriskommitte var antingen fd NATO-befäl, personer med koppling till USA:s militär eller personer med koppling till Vita Huset och Pentagon.

I skenet av Alfred Nobels testamente skulle man kunna säga att då Kim Dae-Jung är en ledare med militär makt (befälhavare över Sydkoreas armé, flotta och flyg), var han egentligen inte berättigad att få Fredspriset.

Fast om Kim Dae-Jungs Fredspris skulle återkallas med hänvisning till Alfred Nobels testamente, skulle även en stor del (hälften?) av övriga Fredspris behöva återkallas.

Jag tror inte att Nobelkommitten vill börja återkalla Fredspris för det skulle sätta hela Nobelkommitten i tvivel.

Ibland brukar någon norsk professor framträda på TV och säga att Alfred Nobels testamente inte följs. Problemet är bara att det är Länsstyrelsen i Stockholm som ska övervaka att testamentet följs. Länsstyrelsen i Stockholm är i bästa falla dubbelt så inkompetenta som förra ledningen i Transportstyrelsen och helt ointresserade av att diskutera eller följa Alfred Nobels testamente.


Åklagarna har idag begärt tre NIS-chefer arresterade. Förutom den redan häktade NIS-chefen Choo Myeong-Ho, begär åklagarna även arresteringsorder på två mellanchefer, NIS-cheferna Shin Seung-Gyun och Yoo Seong-Ok.

NIS-chefen Choo Myeong-Hos misstänkta brott nämnde jag i #55. Dom två andra NIS-cheferna är misstänkta för att olagligt ha bedrivit nätkampanjer med NIS-personal i syfte att smutskasta oppositionspolitiker. Seung-Gyun är även misstänkt för att ha smutskastat och förstört karriären för vissa kulturpersoner som hamnat på Lee Myung-Baks svartlistning.

NIS-chefen Shin Seung-Gyun organiserade även olagliga NIS kampanjer med nätpropaganda för att det dåvarande styrande regeringspartiet Saenuri skulle vinna riksdagsvalet runt år 2011 (2010?) och behålla riksdagsmajoriteten.

NIS-chefen Yoo Seong-Ok är misstänkt för att ha planerat, organiserat, tränat, finansierat och instruerat högernationalistiska grupper i syfte att låta högergrupperna utföra mycket aggressiva verbala och delvis fysiska demonstrationsattacker på oppositionspolitiker samt för att ha utövat olaga påtryckningar på media i syfte att skönmåla Lee Myung-Baks regering och dölja kritik mot regeringen. Korea Herald, 2017-10-18


Sen hettade det till på den årliga granskningen av regeringsarbetet. 13 riksdagskommitter ska granska och korsförhöra regeringen om dess arbete.

Lite av pratet handlade om äggskandalen och dom giftiga sanitetsbindorna, men tydligen var den riktiga stötefrågan Moon Jae-Ins återkallande av Park Geun-Hyes "reformerade" skolböcker som innehöll fabricerade och skönmålande beskrivningar av tidigare regeringars arbeten.

Och den stora hårda stötestenen var NIS fejkade produktion av positiva omdömen om Park Geun-Hyes "reformerade" skolböcker. Oppositionen tyckte inte alls om att regeringen upptäckt att omdömena var fabricerade av NIS-personal.

Det blev en så hetsig debatt att riksdagsledamöterna reste sej upp och började "dutta" på varandra med händerna. Kommittens ordförande beslutade därför avbryta mötet, för att återuppta det senare, då det var tydligt att debatten höll på att övergå i fysiska handgripligheter mellan opposition och regeringsparti. Korea Times, 2017-10-18

Tydligen tog Park Geun-Hye bort kravet på att dom "reformerade" skolböckerna obligatoriskt skulle införas, och alla provinser utom en sa då nej till att använda dom "reformerade" skilböckerna.

Den enda skola som sa ja till dom "reformerade" skolböckerna var gymnasiet Munmyeong i provinsen Norra Gyeongsang och där lyckades föräldrarna sätta stopp för dom "reformerade" skolböckerna genom kraftiga protester.

Därefter stoppade Moon Jae-In dom "reformerade" skolböckerna helt och hållet, vilket resulterade i kritik från Frihetspartiet (Park Geun-Hyes parti).

Arirang visar tyvärr inte handgemänget, men man kan se på slutet av nyhetsinslaget att vissa politiker rest sej upp och viftar lite med armarna. Lägg även märke till att alla riksdagsledamöter ser gravallvarliga ut. Det råder en tät hård stämning. Mungiporna ner.

No more Mr Nice Guy.

Det intressanta är att själva lokalen för riksdagskommitteerna är så liten. Journalister och fotografer hänger direkt över stolarna som riksdagsledamöterna sitter på.  (YT/ARIRANG, 2017-10-17, 3 min)

Jag återkommer ifall jag hittar nyhetsinslag från Arirang som visar att riksdagsledamöter i oppostition med varandra blir närgångna. Deras miner... Ser ut som om dom aldrig skrattat.

Jag avundas inte Moon Jae-Ins arbete.


Tydligen måste NIS-personalen känt sej extra uttråkade när dom handskrev duplicerade fejkade omdömen. Många av dom positiva omdömena av dom "reformerade" skolböckerna har lämnats in under personnamn som duplicerats om och om igen. Namn såsom Park Chung-Hee (diktator på 1970-talet), Park Geun-Hye (ja!), Lee Wan-Yong (japansk förrädare åren 1910-1945), Hundskall och Galenskap.

Knappast särskilt smickrande namn och det speglar kanske NIS-personalens syn på sitt eget arbete.

Åklagarmyndigheten skruvar upp trycket på utredningen kring NIS och Lee Myung-Bak genom att tilldela utredningen ytterliggare 25 åklagare och ytterliggare 8 utredare. Korea Times, 2017-10-18

Utredningen är nu nästan lika stor som åklagarutredningen mot Choi Soon-Sil (presidentväninnan).


Det framkommer nu att militären kan ha dödat och begravt ett okänt antal demonstranter från Gwangjumassakern i området av fängelset av Gwangju samt på flera platser utanför fängelset.

Demonstranter som inte sköts på plats, misshandlades och togs till Gwangjufängelset av militären där dom torterades av NIS, vartefter militären sköt fångarna och begravde dom inom fängelsets area eller på områden i närheten, enligt vittnesmål från fallskärmsjägare stationerade på Gwangjufängelset. Korea Times, 2017-10-18

Militära stridsflygare stod också beredda att bomba demonstranterna i Gwangju med bombflygplan. Piloterna hade fått som information att dom skulle släppa bomberna över Gwangju i syfte att döda nordkoreanska rebeller.

Platserna undersöks nu och man har hittat okända namnlösa gravar som verkar härstamma från tiden av Gwangjumassakern, som var en av dom händelser som tonades ner och skönmålades i Park Geun-Hyes "reformerade" skolböcker.

Anmäl
2017-10-18 18:07 #60 av: Cireea

Illa att dom inte kunde följa Alfreds testamente. Fruktansvärt fult.. 

-

"Det blev en så hetsig debatt att riksdagsledamöterna reste sej upp och började "dutta" på varandra med händerna" 

Sandlådenivå igen Vilar huvudet i handen

-

Angående dom fejkade omdömena med de fejkade namnen.. dom gjorde inte ett särskilt bra jobb för att dölja att det var fejkat. Kanske var det medvetet gjort? Funderar

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-10-18 18:54 #61 av: Huygens

Ja, fejknamnen kan ha varit medvetet gjorda av desillusionerad NIS-personal.

Fotografen David Percy myntade för många år sedan begreppet "silent whistleblower", tyst visselblåsare, om dom många fel som kan hittas i fotografierna från NASAs fejkade Apollomånlandningar. Även franske elektroingenjören Xavier Pascal har nämnt att felen som gjorts på kopplingsscheman till datorn i Apollos Lunarmodul är så grava att det måste röra sej om avsiktliga fel, avsiktlig tyst visselblåsning. Apollodatorns kretsscheman har otaliga kopplingar som resulterar i kortslutning, signalförlust, minnesbortfall eller strömavbrott och Apollodatorn kan aldrig ha fungerat.

Något liknande kan ha hänt vid produktionen av dom fejkade positiva omdömena till Park Geun-Hyes "reformerade" skolböcker. Man kan även anta att berörda NIS-chefer inte brytt sej om att kontrollera dom positiva fabricerade omdömena alls. Den egna NIS-personalens moral måste ha varit i botten, då dom troligen tagit anställning för att skydda landets nationella säkerhet, men istället tvingats fabricera fejkomdömen i syfte att bevara en djupt korruperad och kriminell regim.

Omdömena från NIS har sedan bara legat i väntan på att någon ska upptäcka att dom fabricerade positiva omdömena är fejk.

Anmäl
2017-10-18 19:05 #62 av: Cireea

Det kan definitivt ligga något i det du skriver. Jag får känslan av att det är något åt det hållet mest för att de fejkade omdömena är så otroligt dåligt gjorda, det krävs inget geni för att inse att de är just fejkade. 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-10-21 13:00 #63 av: Huygens

Nu är dom två NIS-cheferna Shin Seung-Kyun och Yoo Sung-Ok formellt arresterats för att hindra att dom lämnar landet och förstör bevis.

Det framkommer även att NIS-chefen för psykologisk krigföring, Yoo Sung-Ok, olagligt bekostade demonstrationer med NIS pengar i syfte att stödja Saenuriregeringen. Demonstrationerna bekostades med minst 7 miljoner kr, vilket gör att NIS olagliga arbete allt mer börjar påminna om CIA:s Operation AJAX (wiki).

Betalda demonstranter. Korea Herald, 2017-10-21

NIS-pengarna gick till högernationalister som demonstrerade i utbyte mot ekonomisk ersättning, inte av politisk övertygelse utan som en sorts legosoldater, legodemonstranter. Avlönade demonstranter.

Jag kan inte låta bli att fundera över om högernationalisterna som hånade, häcklade och provocerande stoppade mat i munnen för att förminska kraven på att Sewol skulle ges en haverikommission, var samma högernationalister som olagligt avlönats av NIS.

Anmäl
2017-10-21 14:31 #64 av: Cireea

Nu börjar det hända grejer!

-

 Kan vara så att det var samma personer.. kanske framkommer det under utredningen? 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-10-21 14:52 #65 av: Huygens

Jag funderar på det, då NewsTapa har lagt upp film på yt, som visar dom högernationalistiska demonstranterna som verbalt attackerade föräldrarna till drunknade gymnasieelever i Sewol. NewsTapa kom ganska nära, 5 - 10 m från högerdemonstranterna under filmningen.

En av situationerna är året efteråt (2015) då några föräldrar i förtvivlan inledde en offentlig hungerstrejk och högerdemonstranter provocerade genom att ställa sej ansikte mot ansikte och under hånfulla kommentarer närgånget åt bitar av olika typer av maträtter. Detta har även nämnts i bloggen Ask-a-Korean.

Min gissning är att högerdemonstranterna borde finnas på film som nyhetsbyråerna har. Sen är frågan om rättsväsendet tänker undersöka saken såpass grundligt? Just nu verkar inriktningen mest vara att hitta bevis mot olika typer av chefer. "Fotfolket" inom NIS har hittills inte åtalats alls.

Och varken Korea Herald eller Korea Times har i sina engelska nätupplagor gett exakta namn på dom högernationalistiska grupperna utan pratar bara om sk "civic groups".

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.