Länkar, Artiklar, Nyheter, Skvaller

Syd-/Nordkorea/USA

2017-04-17 18:16 #0 av: Huygens

Ett drama utspelar sej med Syd-/Nordkorea/USA och vi kan även inkludera Kina och Ryssland i spelet.

Det stora atomdrivna USA-hangarfartyget Carl Vinson har börjat röra sej utanför Sydkorea i riktning mot Nordkorea. Carl Vinson är skyddad och omgiven av en massa jagare, kryssningsfartyg och en supermodern attackubåt, som kan sänka alla större krigsskepp som försöker närma sej Carl Vinson.

.

Dessutom har Kina och Ryssland börjat närma sej vattnen runt Carl Vinson för dom anar att något kan vara i görning. Det verkar också som om Japan är lite bekymrade över den stora anhoppningen av krigsfartyg i området. (DailyMail)

Carl Vinson har annars hållit sej mest längs Sydkoreas kust, så risken finns för ett anfall. Nordkorea har också varit väldigt otursamma med sina senaste missiltest. Nästan varenda raket har exploderat i luften kort efter avfyrning, varför man kan misstänka att USAs (CIAs?) datavirus i stil med Stuxnet är i farten.

Samtidigt får jag lite falsk flagga Gulf of Tonkin-känsla, år 1964. (wiki) (YT-sök)

Ska historien upprepa sej? Mike Pence (vicepresident) och Sean Spicer (talesman) pratar om att USAs tålamod är slut och att Nordkorea har gjort sej skyldig till en attack med sina misslyckade raketförsök. En attack som USA kan komma att vedergälla. (DailyMail)

Ja, den Sean Spencer i Vita Huset, som nyligen sa att "Hitler gasade inte sitt eget folk". (DailyMail) och (DailyMail)

.

Sydkoreanska myndigheter säger dock väldigt lite om händelseutvecklingen.

Carl Vinson sägs närma sej slagläge för ett större anfall mot Nordkorea. Om det bara rör sej om att USA vill spänna musklerna eller om Donald Trump beordrat ett anfall på samma sätt som när Storbritannien/USA bombade Kadaffis palats i Libyen (dödade Kaddaffis dotter och 180 tjänstepersoner, befäl, soldater + civila), är svårt att veta.

Carl Vinson har över 100 attackplan med mycket destruktiva helveteseldmissiler och om dom gör en bombräd mot Nordkorea, kan omfattande skada orsakas. Dessutom kan drönare av typen Grå Örnar (wiki) stationerade i Sydkorea användas som har helveteseldmissiler (Hellfire missile).

Risken finns att USAs färska användande av en MOAB i glesbefolkade byområden i Afghanistan, mest var ett test inför Trump, för att verifiera att bomben fungerar i bergområden den är avsedd för. Börjar USA släppa MOAB över Nordkorea kommer det sluta illa. (DailyMail)

.

Ed på The Outer Light har gjort en analys av videomaterial och tidningsartiklar som rör Carl Vinson. Både Kina och Ryssland (Vladivostok) verkar ha laddat upp med krigsmaterial längs vägarna. (YT/The Outer Light, 9 min)

Kanske är det ingenting, hangarfartyget återvänder till Sydkorea och faran blåses över om några dagar?

Anmäl
2017-04-17 19:41 #1 av: Cireea

Jag skulle inte bli förvånad om Trump har något i görningen. Tycker det varit mycket rörelser från USAs sida på senaste. 

Däremot är jag av den åsikt att vi (resten av världen) måste göra något åt Nordkorea, av flera olika anledningar. Men ytterligare ett krig är något man bör undvika. OberördFler oskyldiga människor ska inte behöva dö i onödan. 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-04-17 20:20 #2 av: Huygens

Det bästa vore en fredlig kollaps av Nordkorea, som i fallet med Östtyskland, där dom bara gav upp och förenade sej med Västtyskland. Fast jag får inte intryck av att det är vad USA eller Trump vill.

Anmäl
2017-04-17 20:25 #3 av: Cireea

#2 Precis, det hade varit den bästa lösningen! 
Men jag har samma känsla som dig på den fronten, dessvärre. Ledsen

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-04-18 09:59 #4 av: Huygens

För en månad sedan var det USAs utrikesminister Rex Tillerson som besökte Sydkorea och vandrade på den avmilitariserade zonen mot Nordkorea. (trådinlägg)

Nu är det USAs vicepresident Mike Pence som besökt Sydkorea och tagit sej en promenad på den avmilitariserade zonen. Nordkoreas kameraförsedda soldatar var även den här gången framme, iakttog uppmärksamt den amerikanske vicepresidenten samt fotograferade sin amerikanske besökare.

Mike Pence reste sedan från Sydkorea vidare till Japan. Kanske hoppas han på att övertala statsminister Shinzo Abe att delta i en militär insats? (DM)

Det är som hundar som sniffar på rivalens revir. Frågan är om också Trump kommer på besök till Sydkorea?

.

Kina kan råka ut för beskyllningar om att bryta mot sanktionerna mot Nordkorea. Det har nämligen synts 6 lastbilar från det kinesiska företaget Sinotruk i Nordkoreas senaste militärparad. (DM)

Lastbilarna transporterade stolt Pukkuksong, ubåtsmissiler. Frågan är om Nordkorea ens har ubåtar som fungerar ifall dom måste köpa lastbilar från Kina?

Sinotruk förnekar allt affärsmässigt samarbete med Nordkorea och antyder att lastbilarna måste vara från före år 2006 innan sanktionerna inleddes. Eller kanske har Nordkorea fått tag på gamla lastbilar och reparerat?

Nordkorea har tidigare köpt lastbilar från Kina för att transportera timmerstockar. Även dessa lastbilar avsedda för timmerstockar sågs i militärparaden transportera stora landbaserade missiler.

Anmäl
2017-04-18 14:42 #5 av: Huygens

Donald Trump kommer troligen skicka två hangarfartyg till, Ronald Reagan och Nimitz, nästa vecka. Båda är lika stora som Carl Vinson, något över 100 000 ton, med terrordrönare och 100 attackflygplan vardera. (DM)

Anmäl
2017-04-19 19:20 #6 av: Huygens

Nu hävdas det att Carl Vinson var på väg åt andra hållet, bort från Nordkorea. SVT

Anmäl
2017-04-19 19:25 #7 av: Cireea

#6 Ööh, det lät ju... märkligt? Funderar 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-04-19 19:28 #8 av: Huygens

Ja, jag förstår ingenting. Eller har begreppet Falsk Nyheter fått en ny innebörd?

Anmäl
2017-04-19 19:37 #9 av: Cireea

Tycker det låter helskumt att Carl Vinson plötsligt flyttat sig bortåt, med tanke på hur mycket det stått om att den rört sig mot Nordkorea samt nyheten om att det skulle komma ytterligare fartyg.. ? 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-04-20 15:43 #10 av: Huygens

Någonting är fel i nyhetsrapporteringen, då DailyMail och andra källor påstod att ryska och kinesiska signalspaningsfartyg var på väg till området utanför Nordkorea där Carl Vinson först påstods befinna sej.

.

Men det måste varit ljug, för nu är det bekräftat att Carl Vinson åkte åt andra hållet, bort från koreahalvön och i riktning söderut mot Australien för en militärövning med australiska flottan. (DailyMail/AFP)

President Two Mouths försöker förklara sej och Vita Husets talespersoner omdefinierar "sända en armada norrut". Antingen är det bara oklarheter från Trump eller så var alla påståenden en psyop för att provocera fram en reaktion från Nordkorea.

Jag tyckte också det verkade lite underligt när Sydkoreas företrädare inget sa om Carl Vinsons aktiviteter.

.

Edit: Bilder på Kinas och Rysslands påstådda trupper vid Nordkoreas gräns. (DM)

Anmäl
2017-04-20 16:30 #11 av: Cireea

Jisses.. 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-04-22 14:01 #12 av: Huygens

Upprörda känslor i Sydkorea efter att Trump sagt att Korea en gång i tiden "brukade vara en del av Kina".

Kinas president Xi Jinping besökte Trump i hans lyxanläggning i Mar-a-Lago i Florida. Sydkoreas utrikesministers talesperson förnekar Trumps information och hävdar att Korea aldrig varit under kinesiskt styre, trots många invasionsförsök. (DM)

Anmäl
2017-04-22 14:36 #13 av: Cireea

#12 Jisses..Korea har aldrig tillhört Kina. Oberörd

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-04-22 15:29 #14 av: lilssgu

Korea och Japan har ju båda fått mycket från Kina, om man tänker kultur och språk, men jaa, inte riktigt samma sak som det Trump påstår Tyst

Medarbetare på Sydkorea iFokus Lyssnar på musik

Anmäl
2017-04-25 18:25 #15 av: Huygens

Sydkoreas hamnstad Busan får påhälsning av USAs atomubåt Michigan, som liknar en svart val. (DM)

Busan är en rätt stor stad med 3,5 milj inv och 8 milj i området. Busan beskrivs som en restaurang-, café- och park-stad. Man kan antagligen lära upp sej som kock i Busan. Ett tag var Busan tillfällig huvudstad. (wiki)

Anmäl
2017-04-26 20:15 #16 av: Huygens

Det har varit kraftiga sydkoreanska protester från lokala bybor runt golfbanan, som ägs av Lotte i området/kommunen Seongju (?) (wiki), sydöst om Seoul där USAs THAAD nu börjar installeras. Polisen svarade troligen hårdhänt och 10 demonstranter fick frakturer och skador. (DM)

Wikipedia, administrativa landområden i Sydkorea.

.

Nordkorea gör stor militärövning längs stranden nära kuststaden Wonsan (wiki), mestadels med mobila kanoner och stridsvagnar, som svar på USAs krav. Samtidigt utförde Sydkorea och USAs militär omfattande militärövningar med stridsvagnar i Pocheon (wiki) nära Nordkoreas gräns. (DM)

Ord och inga visor.

Det syns lite bilder i DM-artikeln på sydkoreanska demonstranter som är mot USAs militära aktiviteter och lite bilder på folkdans, festligheter i Nordkorea.

Anmäl
2017-04-27 11:38 #17 av: Huygens

Det nya missilsystemet i Sydkorea, THAAD, sägs ha varit under hackerförsök från kinesiska hackare. Problemet är bara att ingen kan säga om det egentligen är CIA som använt UMBRAGE och Marble, för att skuldbelägga Kina. Ett sydkoreansk företag (ej namngivet) kopplat till verksamheten med THAAD, påstås ha utsatts för hackingförsök. (DailyMail)

Kina förnekar hackeranklagelserna. Sydkoreanska demonstranter syns med skyltar som har texten "NO THAAD" och "NO WAR".

Påståendena om kinesiska hackare finns i stort sett bara i USA- och brittisk media. Jag hittade inget i t ex Arirang News engelska videoklipp, så en viss varning för fake news.

.

Samtidigt har Pyongyang i Nordkorea bränslebrist. Främst är det bensin som saknas, vilket indikerar att Kina dragit ner eller stoppat bensinleveranser, kanske som påtryckningsmedel på Kim Jong-Un. (DailyMail)

Anmäl
2017-04-27 14:13 #18 av: Huygens

Letade igenom dom 3 senaste dagarnas Arirang News nyhetsklipp om THAAD och hackandet nämns inte alls. Inte ett ord.

Men jag hittade ett kort klipp från igår, som visar golfbanan från luften och hur omgivningen ser ut i Seongju. Det är ett grönt område. Golfbanan har många sandbunkrar och ser svårspelad ut, säkert gjord för att kunna vara en utmaning åt internationella spelare. THAAD kommer att vara i funktion inom några dagar. Lastbilarna ser ut att i vissa fall vara ökenkamouflerade, kanske kommer dom direkt från irakkriget. (YT/ARIRANG, 2017-04-26, 2 min)

Området i Seongju är mest lantbruk och tvåplanshus. Det ser bitvis ut som ett blandat äldre och modernt villaområde på landsbygden, avbrutet av lite öppna marker och stora böljande skogspartier. Antagligen väldigt trevligt att bo på.

Jag kan förstå demonstranterna, flera hundar stycken som verkade mötas av 1000 - 2000 poliser.

.

Det som är lite bekymmersamt är att utplaceringen ser "tillfällig" ut. Dvs jag kan inte se byggnaden av några hus eller andra byggnader. Det ser ut som om lastbilarna ställer upp sin radar och raketer, som sedan är redo att avfyras. Det ser inte ut som om USAs militär tänker stanna på plats någon längre tid. (YT/ARIRANG, 2017-04-27, 2 min)

Anmäl
2017-04-28 12:01 #19 av: Huygens

Sydkorea får nu Trumps krav på sej. Sydkorea krävs på motsvarande 9 miljarder kr för THAAD och priset kan öka beroende på hur många missiler USA tror sej behöva. Dessutom kan kostnader tillkomma för Grå Örnar. (DM)

Kontrollen över THAAD kommer dock ligga hos USA. En talesperson för presidentkandidat Moon Jae-In säger att Trumps krav är "omöjligt". (DM)

Sydkorea säljer varor till USA för motsvarande 250 miljarder kr/år. Om Sydkorea inte går med på USAs pris, kan Trump komma att skrota det fria handelsavtalet KORUS, med Sydkorea.

Ord och inga visor.

.

DM-artikel med några äldre bilder från koreakriget. (DM)

Edit: Kina kan komma att blanda sej i leken och sjösatte sitt första egenbyggda hangarfartyg i veckan från hamnstaden Dalian. Skeppet har ännu ej namngetts. Kina har därmed två hangarfartyg, det andra är Sovjetbyggt. (DM)

Anmäl
2017-05-01 07:58 #20 av: sighni

Busan är sydkoreas andra största stad och har en mycket stor hamn. En av världens största. Jag har precis kommit hem från Sydkorea och naturligtvis pratades det om trump och kim på nyheterna och alla turistresor till DMZ var inställda i övrigt uppmärksammades det inte så mycket fr a inte i Seoul. Några vänner i Busan uttryckte oro men det var allt. Att Kim skulle ge upp håller jag för otroligt även om det är önskvärt. Sydkorea har ju inte heller någon president just nu och det pågick valkampanj medan jag var där. Valet blir den 9 maj och förhoppningsvis väljer sydkoreanerna en president som är bra för landet.

Anmäl
2017-05-01 13:25 #21 av: Huygens

Sydkoreas riksdag vill kanske få en ny regering först (efter 9 maj?), om dom alls bestämmer sej för att göra något som USA är inriktat på?

Anmäl
2017-05-01 16:22 #22 av: sighni

#21 Absolut. Ett land utan regering är ju mer sårbart.

Anmäl
2017-05-02 14:19 #23 av: Huygens

Sydkoreas politiker är kanske kluvna till Trumps senaste uttalande. Donald Trump säger att han skulle känna sej ärad över att få möta diktator Kim Jong-Un. (DM)

Sydkoreas tidning Segye Times tycker att Trump studsar runt som en oförutsägbar rugbyboll.

Anmäl
2017-05-02 15:03 #24 av: sighni

#23 Den analysen kanske inte är så dum.

Anmäl
2017-05-02 15:58 #25 av: Cireea

#23 Känna sig ärad.

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-05-02 19:12 #26 av: lilssgu

Vilar huvudet i handen Trump uppför sig som ett barn.

Medarbetare på Sydkorea iFokus Lyssnar på musik

Anmäl
2017-05-07 12:20 #27 av: Huygens

Det är faktiskt svårt att lista ut vad Trump vill. Han ändrar sej för mycket och Trumps ståndpunkt att han skulle känna sej ärad av ett möte med Kim Jong-Un, läses med tvekan i Sydkorea. (Korea Herald, 2017-05-02)

Krönika som ser Trump som en "risk". (Korea Herald, 2017-05-03)

.

Sydkoreanska militärens smuggelförsök i en matbil som dolde oljefat med bränsle, till USAs nya militärbas för THAAD, stoppades av demonstranter, buddhister och katoliker i Susong. Skamsna militärer bad om ursäkt och drog sej tillbaka. (Sveriges Radio, 2017-05-05)

.

Sydkoreansk spion gripen i Nordkorea?

Uhh...?

Historien är lite osannolik och jag har väntat med att skriva om den då jag nästan förväntade mej en dementi från USA.

Tydligen greps professor Tony från USA 2017-04-22 på Pyongyangs flygplats med sin fru när dom tänkte flyga till Kina. Frun verkar dock ha släppts. Sedan var det tyst ett antal dagar. (DM/Reuters) och (DM/AP)

.

Påståendet är att USA-medborgaren professor Tony Kim, som ursprungligen heter Kim Sang-Duk, undervisat på Pyongyang University of Science and Technology (PUST), som är det enda privatägda universitetet i Nordkorea.

PUST öppnades år 2010 av "kristna" (USA-organisationer?) välgörare efter godkännande av Nordkoreas diktator. PUST tillåts lära ut ämnen som annars är tabu i Nordkorea, såsom "kapitalism".

USAs utrikesdepartement bekräftade att en USA-medborgare gripits av Nordkorea. Även Sveriges ambassad kände till gripandet, då svenska ambassaden sköter USAs ärenden, för USA har ingen ambassad i Nordkorea.

.

Sen kokade det till 2017-05-02.

Professor Tony Kim ställdes inför domstol. Videoklippet i artikeln är 4 minuter långt. Se på juristerna i domstolssalen, dom ser faktiskt tagna ut, allvarliga oroade miner. (DM)

Nu kommer det osannolika.

Professor Kim greps med superhemliga militärdokumnet relaterat till Nordkoreas kärnvapenprogram och med målsättning att störa Nordkoreas diktator Kim Jong-Un.

Titta på professorn när han går in i rättsalen.

Nedböjt skuldtyngt huvud.

.

Helt, helt osannlikt vad professor Tony Kim säger i rättssalen:

"I was arrested on the spot with evidence while I was receiving a USB [memory -drive/-stick] and documents, which contained nuclear secrets and details regarding the internal situation of this country from a person I bribed.

This happened on 2 October last year, in the Rason Economic and Trade Zone.

The real serious crime I committed is that I carried out a plot against this country - aiming to eliminate its top authorities and bring about the collapse of its system - in conspiracy with South Korean intelligence authorities.

I would like to send a message to my family, which I love. I feel pain as I show myself here as a criminal, who has committed a great crime, which is shameful and ineffaceable.

I admit my crime. I again say that I am sorry. I really want to live rightously. I wish that you forgive me. If you are generous enough to forgive me.

I determine seriously that I will wage a campaign to make the world know good things about this country."

.

Tro det.

Och så gråter stackars professor Tony och torkar tårarna. Åhörarna är mycket allvarliga. Tjejen som skriver anteckningar runt 1:00 ser förfärad ut.

Vad är det vi ser?

.

En charad?

Ett väl genomfört skådespel?

Eller har den stackars professorn tvingats erkänna för att rädda sin fru? Otto Warmbier fick 15 års straffarbete (inlägg) för att ha stulit en politisk banderoll på ett hotell. Vad kan professor Tony få för straff?

Vad är det som händer?

Är både Warmbier och professor Tony skådespelare i en teater där vi ska tro på förekomsten av opposames. Där vi ska förfäras och förmås välja sida?

.

Diktator Kim Jong-Un anklagar CIA och NIS för att planera en kemvapenattack mot Nordkorea via en terrorist. Terroristen ska ha fått CIA-träning i kemiska attacker, radioaktiva material samt har getts en satellitsändare och 20000 dollar vid två tillfällen. (SVT)

Terroristen är tydligen utbildad som skogshuggare i Ryssland och skulle lönnmörda Kim Jong-Un med gift. (DM)

Anmäl
2017-05-08 11:46 #28 av: Huygens

Ännu en "delvis sydkoreansk agent" inför rätta, denna gång i Changsha, Hunan, Kina.

Människorättsaktivisten och "agenten" Xie Yang "erkänner" att han har blivit hjärntvättad och erhållit träning i Sydkorea och i Hong Kong. Xie Yang påstås säga att syftet med hans aktiviteter var att störta den kinesiska konstitutionen och införa västerländsk konstitution. Det saknades åhörare vid rättegången. (DailyMail/AFP)

Xie Yang har tidigare berättat för sin familj att han blivit omfattande torterad i fängelset för att avge erkännanden.

.

Orsaken till att Sverige sköter USAs ambassadärenden är att Sverige var det första västland som erkände Nordkoreas existens, 1973 och att Volvo sålde bilar till Nordkorea, som ambassaden försöker få betalt för.

Volvobilarna har fortfarande inte betalats av Nordkorea och skulden är nu 2,7 miljarder kr. Sverige tvingades därför utveckla sina diplomatiska förbindelser med Nordkorea för att få tillbaka pengarna. SVT

Anmäl
2017-05-08 14:27 #29 av: Cireea

Dom pengarna lär vi aldrig få se från Nordkorea.. Oberörd

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-05-08 15:46 #30 av: Huygens

Det kanske till slut ses som en sorts SIDA-hjälp och skrivs av? Om Nordkorea blir demokratiskt/förenas, kommer folket behöva en massa hjälp.

Anmäl
2017-05-08 16:07 #31 av: Cireea

#30 Kan hända! 
Men mycket ska nog behövas för att Nordkorea ska gå igenom en sån förändring.. 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-05-26 10:52 #32 av: Huygens

Det har förekommit lite nyheter om militära aktiviteter (USA/Japan/Frankrike mm) nära koreahalvön, men det har mest känts som spel för galleriet, så jag skrev inget.

I alla fall är det ett kriminellt lagbrott i Sydkorea för en sydkorean att besöka Nordkorea utan tillstånd. Och vice versa givetvis, även om avhopparna inte straffas i Sydkorea.

.

Nu har i alla fall Sydkorea godkänt att en människorättsorganisation får besöka Nordkorea. Tydligen har Nordkorea malaria och organisationen Korean Sharing Movement tillåts dela ut malariatabletter, hmm. Hoppas det görs med läkares kontroll. (DM) Malaria ska inte finnas i Nordkorea enligt wikipedia.

The New York Times skriver att Kina arresterat 20 CIA-spioner under åren 2010-2012, och det slutade illa för många av dom gripna. Anonyma källor inom CIA är bekymmrade över att USA tappade så många agenter i Kina. (DM, 2017-05-20)

En CIA-agent i Kina sköts ihjäl framför sina kollegor, som en varning till andra. Kina är dessutom sparsamt med att döma ut långa fängelsestraff, då det anses vara slöseri med pengar att låta bankrånare och våldtäktsmän sitta åratal i fängelse.

.

Förutom professor Tony (Kim Sang-Duk), har ännu en forskare från PUST gripits.

USA-medborgaren Kim Hak-Song som jobbade på PUST (wiki) greps redan 2017-05-06, misstänkt för "handlingar mot staten". (DM, 2017-05-07)

Eleverna på PUST är oftast barn till Nordkoreas elitfamiljer. (DM, 2017-05-07)

Kim Han-Songs fru Kim Mi-Ok väntade på honom vid kinesiska gränsen. Hon säger att Kim Han-Song forskade på förbättringar inom jordbruket. (DM, 2017-05-09)

Anmäl
2017-05-26 11:25 #33 av: Cireea

Malaria i Nordkorea? Funderar

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-05-26 11:42 #34 av: Huygens

Det uppstod malaria i Finland och i Danmark under andra världskriget och ca 100 personer smittades. Om en person med malaria blir stucken av malariamygg så kan malaria spridas till andra. Internationella flygplatser kan också sprida malariamygg. Kanske är det något sådant som hänt i Nordkorea?

Malariamygg känns igen genom att dom har starkt vinklad kropp mot underlaget med huvudet neråt när dom sticker. Men i Sverige har malariamyggen inte malaria.

Anmäl
2017-05-26 11:50 #35 av: Cireea

Jo i för sig, tänkte mest att det är så slutna gränser att det låter lite overkligt att de lyckats få in malaria. Men sånt händer, antar jag. Oberörd

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-05-26 11:55 #36 av: Huygens

Ja-a, frågan är hur malarian kom in eller om malarian alltid funnits i Nordkorea i liten skala? Ifall det kommer fler nyheter om saken ska jag länka. Frågan är också vilken variant av malaria det kan röra sej om, vilket kan indikera om den kom utifrån.

Edit: Här står det att antalet fall av malaria minskat i Nordkorea dom senaste åren. 21850 malariafall år 2012 och 7010 fall år 2015 enligt WHO. (DM)

Anmäl
2017-05-26 12:14 #37 av: Cireea

Oj, så med andra ord har det funnits där ett tag och i rätt stor omfattning. Förskräckt Hade ingen aning om det. 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-05-30 13:59 #38 av: Huygens

Moon Jae-In upprättar en undersökning för att ta reda på hur 4 nya avskjutningsramper för THAAD i hemlighet kunnat leta sej in i landet. (DM)

Sydkorea har redan två mobila USA-uppskjutningsramper på golfbanan, riktade mot Nordkorea. Moon Jae-In vill veta hur det kan komma sej att hans regering hållits i det mörka rörande dom 4 nya THAAD-ramperna. Hur har ramperna kunnat ta sej förbi alla spärrar och kontroller?

Jag gissar att militären och NIS är bakom dom 4 nya THAAD-ramperna, men frågan är vem som kontrollerar NIS och militären?

.

Lite överraskande anges det att Jae-In inte tillsatt en ny regering efter president Park.

Moon Jae-In "has not yet reshuffled the cabinet". (DM)

.

Edit: Arirang visar lite bilder på dom två installerade ramperna och radarutrustningen på golfbana vid Seongju. Lägg märke till att det verkar finnas tält, men inte några synliga övernattningshus för USA-soldaterna. (YT/ARIRANG, 2017-05-30, 2 min) Ett "THAAD-batteri" (?) kan avfyra upp till 48 raketer. (DM)

Anmäl
2017-05-31 13:08 #39 av: Huygens

Enligt Arirang raderades informationen i ett dokument av försvarsministeriet, så när rapporten om THAAD presenterades, fick presidenten inte veta att ytterliggare 4 THAAD-ramper fördes in i Sydkorea. (YT/ARIRANG, 2017-05-30, 1 min)

Tydligen var det försvarsministern (utsedd av Park), Han Min-Koo som mörkade förekomsten av dom 4 extra ramperna. (DM)

USA har 28000 soldater i Sydkorea.

Anmäl
2017-06-05 20:43 #40 av: Huygens

Sydkoreas humanitära anti-malariagrupp stoppas av Nordkorea från att komma in. Orsaken är dom nya FN-resolutionerna, så Nordkorea vill inte ha malariahjälpen. (YT/ARIRANG, 2017-06-05, 1 min)

.

Sydkoreas militär mörkade förekomsten av dom 4 extra THAAD-ramperna för sin överbefälhavare, president Moon Jae-In, därför att vikarierande försvarsminister Wee Seung-Ho beslutade stryka informationen ur rapporten till presidenten.

Vikarierande försvarsminister Wee Seung-Ho motiverade beslutet att mörka informationen, med att det var en intern angelägenhet mellan Sydkorea och USA. President och Överbefälhavare Moon Jae-In anser inte att han ska hållas utanför en sådan "intern" överenskommelse. Moon Jae-In är ju trots allt ÖB och borde känna till alla interna detaljerna om THAAD-ramperna.

Vikarierande försvarsminister Wee Seung-Ho har därför blivit avstängd från jobbet. (YT/ARIRANG, 2017-06-05, 2 min) och (DM)

.

2017-05-30 rapporterades två nordkoreaner mystiskt avlidit i akut hjärtinfarkt i Moskva, Ryssland. (DM)

Några dagar senare, 2017-06-02 uppgav ryska myndigheter att två nordkoreaner, 22 år och 37 år som kanske var gästarbetare, klagat på bröstsmärtor, tagits till sjukhus och dog av akut hjärtinfarkt. Nordkoreanerna bodde i helt olika rum. (DM, 2017-06-02)

Ytterliggare två nordkoreaner vårdas på sjukhus pga "okänd feber". Fem andra gästarbetare av okända nationaliteter drabbades också av "sjukdomar".

Enligt ryska myndigheter dog nordkoreanerna av en drog som botar huvudvärk och hög kroppstemperatur.

Tro på det.

.

Dom två avlidna nordkoreanerna påstås själva ha injicerat det farliga giftet. 

Nordkoreanska tjänstepersoner på plats i Moskva har därefter flyttat ut dom flesta nordkoreaner från det billiga Gorodsky-hotellet. Nordkorea ska ha ett relativt stort antal (?) gästarbetare i Ryssland.

Anmäl
2017-06-13 10:45 #41 av: Huygens

Sydkorea säger sej ha hittat en liten Nordkoreans drönare inne på sitt område.

Nu kan det finnas mycket tjuv- och rackarspel i sammanhanget. T ex är moderna radaranläggningar sedan 1980-talet ytterst känsliga för alla små föremål och drönaren sågs antagligen av sydkoreansk radar när den passerade gränsen.

Sedan måste drönaren styrts med radiosignaler, något som kan störas ut med militära störsändare redan på 1960-talet. Radiosignaler kan dessutom spåras ända sedan 1940-talet. Så min misstanke är att om drönaren kom från Nordkorea, så har Sydkorea kunnat följa den och ta ner drönaren precis när som helst. Om det nu är en Nordkoreanska drönare.

.

Drönarens kamera påstås ha 10-tals bilder av USAs anläggningar i Sydkorea, vilket jag ifrågasätter. En sådan drönare skulle inte ha en chans att ta sej nära militäranläggningar med den bevakning som finns i Sydkorea.

Ser drönaren inte lite skruttig ut?

Drönaren påstås ha flugit runt i södra Sydkorea och fotograferat olika områden, mestadels åkerfält och bebyggelse. Några bilder är från missilbasen i Seongju med dom avancerade THAAD-radaranläggningarna.

I så fall ger jag inte mycket för den avancerade radaranläggningen som ska kunna upptäcka missiler i Nordkorea om den inte kan upptäcka en drönare som flyger precis över golfbanan med THAAD-missiler. Det är något annat som händer här.

Sydkoreas officiella förklaring till att drönaren kraschade var att drönaren fick slut på bränsle. Det tror jag på så mycket jag vill.

Drönaren påstås sakna radiosändare för att sända tillbaks bilder till Nordkorea.

(Korea Herald, 2017-06-13)

.

Tidigare drönare upphittad år 2014 påstås ha fotograferat Gyeongbokgung (wiki), Kejsarpalatset från 1300-talet och fotograferat Blå Huset (wiki).

Gyeongbokgung har förstörts två gånger och återuppbyggts.

.

Samtidigt kräver USAs försvarsminister Jim Mattis, "Mad Dog", mer pengar till USAs militär, därför att USA håller på att försvagas och riskerar att kollapsa. USA spenderar mer pengar på sin militär än dom sju nästa länderna tillsammans, på listan över mest kostsamma militärbudgetar. (DM)

USA lider en överhängande risk att slås ut av Nordkorea vid ett kärnvapenanfall.

Anmäl
2017-06-13 12:02 #42 av: Cireea

Lät vääääldigt märkligt att en sådan drönare har kunnat lalla runt i Sydkorea utan att någon märkt den. Precis som du säger, hur har den kunnat åka precis över THAAD-missilerna utan att någon ens reagerat? 

I call bullshit! 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-06-13 12:38 #43 av: Huygens

Ja, frågan är vad som hänt.

Om jag ska gissa så har Nordkorea antagligen små radiostyrda drönare som patrullerar längs gränsen. Av någon anledning kan en av dessa fjärrstyrda drönare kommit på avvägar vid gränsen, t ex pga:

1. Oskicklig drönarpilot.
2. Byiga kastvindar.
3. Sydkoreansk störsändare.
4. Mekaniskt/elektroniskt fel.
5. osv...

.

Och så har den otursamma drönaren ramlat ner på den sydkoreanska sidan av gränsen. Så långt är historien kanske trovärdig.

Men härifrån har militären, försvarsministern eller NIS troligen bättrat på historien.

Resten är påhitt.

.

Resten, historien att drönaren flugit runt över södra Sydkorea och fotograferat åkrar och bebyggelse samt THAAD-missil- och radaranläggning, det är nja...

En sådan drönare blir upptäckt av markradar och radiopejlingsapparatur, dessutom ger drönare ifrån sej surrande ljud så risken är stor att den upptäcks enbart genom att den hörs (om den inte flyger högt).

Radiotrafiken mellan drönaren och Nordkorea borde vara mycket tydlig och väldigt lätt att störa ut, vilket hade fått drönaren att förlora kontroll vid THAAD-missilbasen.

Jag undar dessutom om ett så litet plan har tillräckligt med bränsle för att flyga någon längre sträcka.

.

En drönare är ju avsedd att spana och filma, så påståendet att drönaren inte hade apparatur för att sända tillbaka sina fotobilder känns också tveksamt.

Anmäl
2017-06-13 17:35 #44 av: Cireea

Helt klart märklig historia.. 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-06-13 20:35 #45 av: Huygens

Den fängslade USA-medborgaren Otto Warmbier släpps av Nordkorea. Så långt lät det ju bra, men tydligen har den olycklige Warmbier legat i koma i ett år (?!).

En fundering i DM är att han ätit mat med botulism, kanske kombinerat med ett "sömnpiller", varför han nu har fått det i Nordkoreas fängelse. (DM, 2017-06-13)

Basketspelaren Dennis Rodman besöker dessutom Kim Jong-Un, se bild i artikeln. Rodman gör reklam för någon slags marijuanafinansierande kryptovaluta; PotCoin.

Anmäl
2017-06-13 23:02 #46 av: Cireea

Vad var det Otto hade gjort? Funderar

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-06-14 00:01 #47 av: Huygens

Det är en bra fråga. Jag är inte helt säker på att det officiella svaret stämmer.

Otto var en amerikansk turist i Nordkorea och jag begriper inte hur han tog sej in i landet. Hans kyrkogrupp (eller den kvinnliga ledaren (?) för gruppen) i (staden) Wyoming, Ohio, USA, hade bett Otto återvända med en souvenir från Nordkorea.

.

Sagt och gjort, i god kristen kyrkoanda plockade Otto ner en politisk nordkoreansk banderoll i en korridor i hotellet där han bodde, vilket fångades på en övervakningskamera.

Otto stal dessutom banderollen i den del (?) av hotellet som bara var avsedd för personal, där han inte hade tillåtelse att uppehålla sej. Stackars Otto dömdes till 15 års fängelse i straffläger. (inlägg)

.

Jag är fylld av frågor kring vad som hände Otto. Jag förstår inte sättet han går på vid domstolen, med huvudet oamerikanskt nedböjt medan han leds bort av dom högresta nordkoreanska poliserna.

Anmäl
2017-06-14 01:54 #48 av: Cireea

Ja just det, det minns jag nu. 

15 år var ju .. eh... sjukt. 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-06-16 11:56 #49 av: Huygens

Otto Warmbier uppges ha fått en hjärnskada. Han är vid medvetande med så svår skada att han inte kan svara på eller förstå tilltal. Hjärnskadan är troligen resultat av syrebrist, kanske orsakad av förlamning från botulism, om han inte placerats i en respirator tillräckligt snabbt. (YT/ARIRANG) och (YT/CBS)

Läkarna i USA påstår att det saknas bevis för att Warmbier har haft botulism. (DM)

.

Den lilla drönaren som hittades på gränsen mot Nordkorea uppges nu enligt NIS ha tagit över 500 bilder av USAs THAAD-militärbas på golfbanan i Seongju. Den avancerade THAAD-radaranläggningen som kan se långt in i Kina och som avses att användas för att se när Nordkorea skjuter upp atombomber, har inte lagt märke till den ljusblå drönaren.

Även ospecificerade foton från Sydkoreas militärenheter i Gangwon-do (wiki) påstås ha återfunnits i drönarens fotokamera.

Drönaren måste ha flugit kors och tvärs över golfbanan för att omärkligt och diskret ha tagit över 500 foton av THAAD-missilerna och dom hypermoderna USA-radaranläggningarna. (YT/ARIRANG start vid 1:37, 2017-06-15, 2 min)

.

I Soseong-Ri protesterar kvinnorna mot THAAD som påverkar deras jordbruksmarker. (DM, 2017-06-16)

Pga kvinnornas ständiga protester och blockering av den enda vägen in till golfbanan har USA tvingats flyga in bränsle till THAAD-anläggningarna med transporthelikoptrar. Kvinnorna odlar chamoe, koreansk melon. När omkostnader är betalda, återstår ca 80000 kr/år i inkomst för en normalstor jordbruksfamilj i Soseong-Ri.

Tidigare har Soseong-Ri varit ett starkt konservativt fäste, men det ändrades när president Park beslutade föra THAAD till golfbanan ägd av Lotte, i Seongju.

Anmäl
2017-06-16 13:08 #50 av: Cireea

 Angående Otto.. kan det finnas något annat som orsakat hans skador? Kanske något som inte är Botulism? 

---

Lite spekulationer kring drönaren. Kan det inte varit så att det lika gärna kan ha varit USA eller Sydkorea själva som skickat ut drönaren för att sedan skylla på Nordkorea? Funderar Tycker bara det låter så osannolikt att Nordkorea ska lyckas få in drönaren till Sydkorea och så nära THAAD-missilerna utan att NÅGON lyckas märka någonting. Låter nästan som ett insidejob. 
--

Stackars jordbruksfamiljerna.. Ledsen

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-06-16 13:13 #51 av: Huygens

Ja, det finns nog mycket. Det kan räcka att Warmbier utsatts för Waterboarding och inte kunnat andas ordentligt. Och, jo, historien om drönarne är ganska otrolig.

Anmäl
2017-06-16 13:17 #52 av: Cireea

#51 Jag tänkte på det också..

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-06-16 23:03 #53 av: Huygens

Kina har svartlistat 24 sydkoreanska företag för att dom säljer dåliga eller farliga produkter. Kina hävdar att svartlistningen inte har något att göra med Sydkoreas installation av THAAD utan handlar om konsumentsäkerhet. (YT/ARIRANG, 2017-05-16, 2 min)

Svartlistningen rör främst livsmedels- och kosmetikaföretag.

Anmäl
2017-06-19 15:15 #54 av: Zimplet

#51 Skulle inte förvåna mig, låter "typiskt" Nordkorea.

=[ Medarbetare: DatorspelSydkorea, Minecraft & Film ]=

Anmäl
2017-06-19 15:17 #55 av: Cireea

#53 Säljer dom verkligen dåliga/farliga produkter? Låter snarare som att Kina försöker hitta anledningar att stänga/svartlista Sydkoreanska företag. 

Låter precis som när Kina stängde massa Sydkoreanska affärer som hade "brister" direkt efter det där med THAAD. Vilar huvudet i handen

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-06-19 23:00 #56 av: Huygens

Otto Warmbier har avlidit på sjukhuset i Cincinnati, Ohio, USA. DailyMail

Anmäl
2017-06-20 04:30 #57 av: Cireea

#56 Fy så fruktansvärt! Ledsen

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-06-21 10:43 #58 av: Huygens

Turerna och bakgrunden till vad som hände Otto Warmbier blir bara konstigare. (wiki)

Warmbier hade gått ur sitt gymnasium som skoltvåa (gymnasiet näst bästa elev det året). Han läste därefter ekonomi på högskola.

Warmbier var i Hong Kong, Kina, som del av sin utbildning. Han blev då oväntat erbjuden att åka på en 4-dagars resa till Nordkorea av okända personer. Bolaget som arrangerade resan är troligen ett frontföretag för brittisk säkerhetstjänst MI5 och resebolaget är baserat samt organiserat från Storbritannien. Bolaget heter Young Pioneers Tours och har sin mesta verksamhet i och runt Kina. DM

Det är anmärkningsvärt att en USA-medborgare spontant och med ingen varsel alls kan komma in i Nordkorea som annars är väldigt hårt kontrollerat av myndigheterna.

Det brittiska reseföretaget med trolig koppling till MI5, har tydligen som vana att lura resenärer i Nordkorea att göra tokiga saker som äventyrar deras säkerhet. År 2011 var en kvinna med Young Pioneers Tours på samma hotell, Yanggakdo, där Warmbier senare stal en banderoll. Kvinnan uppger att resebolaget tog hela resetruppen in i en del av hotellet som var under sekretess och hon såg ett antal kontorsrum och mötesrum som verkade vara i oordning. DM

Det känns som om det brittiska företaget samarbetat med USAs säkerhetstjänst i hopp om att västerländska medborgare ska råka illa ut. Och på så sätt utgöra förevändning till resten av världen att öka resolutioner och trycket på Nordkoreas diktatur.

.

För att göra saken konstigare har Warmbiers föräldrar bestämt att sjukhuset och ordningsmakten inte får utföra obduktion på Otto Warmbier. Domaren i ärendet har godkänt föräldrarnas beslut. DM

Vilket gör att vi inte kan veta om det är sjukhusslarv eller annan knepig orsak som gjorde att Warmbier plötsligt avled.

Och Otto Warmbier själv kan inte längre tala och berätta vad som hände.

Anmäl
2017-06-21 15:34 #59 av: Cireea

Instämmer.. konstigt. Funderar

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-06-21 20:19 #60 av: Huygens

SVT skriver om 5:e våningen i hotell Yanggakdo. En honungsfälla?

Jag har en obehaglig känsla av att USA och Nordkorea kan samverka på sätt som inte är kända och att det resulterade i fängslandet av Warmbier.

Anmäl
2017-06-21 21:50 #61 av: Cireea

#60 Hua, ryser! Förskräckt

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-06-21 22:44 #62 av: Huygens

Ja, det är ruggigt, för man vet inte vem som är en bricka i spelet eller vem som driver spelet.

.

Militären hävdar i alla fall att drönaren från Nordkorea flög med en genomsnittshastighet av 90 km/h i 5,5 timmar. Problemet är bara att när jag tittar på kartan ser det ut att vara minst 300 km från gränsen i Kumgang (wiki) i Kangwon (wiki) till Seongju (wiki), vilket kräver en genomsnittshastighet över 100 km/h för dubbla sträckan (600 km).

Korea Herald (2017-06-13), rapporterade tidigare att drönaren hade twin engine, men nu ser det ut att vara bara en propeller, så jag vet inte vad twin engine betyder. Två motorer? Dubbel motor?

.

Bilder på drönaren:

Korea Herald (hastighetsuppgiften 90 km/h)
Daily Mail + bilder på Nordkoreas påstådda missilanläggning
(YT/ARIRANG, 2017-06-20, 2 min)

Det knepiga är att drönaren har stag och hjul som borde medföra ett omfattande luftmotstånd och jag ifrågasätter hur långt drönaren kan flyga. Drönaren ser mer ut som ett modellflygplan. Den kan säkert vara nordkoreansk och ha patrullerat gränsen, men jag tvivlar på att drönaren kunnat flyga 600 km på 5,5 timmar och fotograferat THAAD-anläggningen utan att upptäckas av radar.

Lägg märke till i slutet av Arirangs nyhetsklipp, hur oerhört stel militären är som förmedlar informationen om drönaren.

.

Militären har heller inte kunnat förklara hur drönaren styrts utan att radiosignalerna uppmärksammats av militärens signalspaning. Under andra världskriget kunde tyskarna spåra motståndsmän som sände radiomeddelanden till den Allierade sidan, så det borde vara möjligt att göra idag också med den hypermoderna teknik som finns.

Anmäl
2017-06-21 23:51 #63 av: Cireea

Den där drönaren alltså..Funderar Blir bara mer och mer förvirrad.. 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-06-23 12:20 #64 av: Huygens

Ja, historien med drönaren är lite för bra för att vara sann.

.

Det finns en knepig bakgrund till drönarna som inträffade år 2014 när flera nordkoreanska drönare sas ha fallit ner i Sydkorea. Arirang rapporterade 8-9 april år 2014 att president Parks regering skulle beställa 10 radaranläggningar från Israel. Moon Conn-Young inleder. (YT/ARIRANG, 2014-04-09, 2 min)

Det var bara några dagar innan falsk flagga Sewol sattes igång. Jag hittar sedan inga uppgifter i Arirang att dom 10 "avancerade" radaranläggningarna från Israel verkligen sattes i funktion, vilket är konstigt. Korea Herald

Det riktigt skumma i nyhetsartikeln är den dåliga räckvidden på radaranläggningarna, som bara når 30 km.

Jag kollade vad Israel säljer och här finns ett reklamklipp för det israeliska radarsystemet Terra. Räckvidden sträcker sej från Saudiarabien till Marocko, så det är tydligen en långkapacitets sk over-the-horizon-radar. Det uppges dock inte hur små drönarna kan vara för att upptäckas, men helt klart upptäcker Terra-radarn, uppskjutna missiler. (YT/ML NUXYBD, 2015-11-08, 3 min)

Men det är mer konstigt. Sydkorea har världens mest avancerade teknik- och elektronikindustri, som löper parallel med USAs och Japans. Det borde vara möjligt för Sydkorea att tillverka sina egna radaranläggningar för att upptäcka drönare. Jag tror att tekniken att upptäcka små föremål varit känd åtminstone sedan 1990-talet, kanske redan på 1980-talet.

Varför köpa från andra länder?

.

Så jag letade lite och hittade en artikel från The Telegraph 2014-04-11, där det anges att Sydkorea köpte 24 långdistansradar för att spåra drönare från företaget Blighter Surveillance Systems i Essex. Lägg märke till bilderna på dom 3 skruttiga nordkoreanska drönarna.

Så med alla dessa avancerade radarsystem, hur kunde en 2 m lång ljusblå propellerförsedd drönare inte upptäckas över en sträcka av 300 km till den hypermoderna THAAD-radaranläggningen?

Dessutom har Sydkorea själva utvecklat avancerade drönare.

.

Nu för att göra det hela mer underligt. Sydkorea har idag 2 THAAD-ramper, men enligt färskt avslöjande av Moon Jae-In skulle endast 1 THAAD-ramp ha installerats i slutet av detta år (2017). (YT/ARIRANG från 2:46, 2017-06-22, 4 min)

Hur kan det då komma sej att 2 THAAD-ramper redan installerats på golfbanan i Seongju?

Varför är avtalet brutit?

Dessutom skulle 5 THAAD-ramper installeras först nästa år, 2018. Hur kunde det då komma sej att ytterliggare 4 THAAD-ramper smugglades in i Sydkorea redan i år, se #38 och framåt.

USA borde själva ha sagt ifrån redan vid installationen av dom 2 första THAAD-ramperna och meddelat Moon Jae-In, att enligt avtal ska THAAD-ramperna inte installeras förrän i slutet av året.

Installationen av THAAD-ramper på ett sätt som bryter mot USA-avtalet kan vara ett sätt att underminera president Moon Jae-In position genom att få honom att framstå som om han inte har koll på läget.

Och då känner jag mej lite bekymmrad för flygresan tur-och-retur till USA (inlägg). Den Djupa Statens makthavare och Sydkoreas permanenta dolda skuggregering kan ha blivit beordrad av internationell Illuminati att vidta åtgärder. Makthavarna kanske inte är nöjda med Jae-In och har en önskan att göra sej av med honom.

Anmäl
2017-06-23 13:55 #65 av: Cireea

Allt det här med drönaren och THAAD gör mig bara mer och mer förvirrad alltså. 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-06-28 18:18 #66 av: Huygens

Det är inte lätt nu för fd president Park Geun-Hye.

Nordkoreas diktator har utlovat en "eländig hunds död" åt fd president Park, därför att Nordkoreas säkerhetstjänst tror att Park och NIS planerade att lönnmörda diktator Kim Jong-Un. DM

Även fd chefen för NIS, Lee Byung-Ho och dennes grupp utlovas liknande öden, "eländiga hundars död". DM

Nordkoreas KCNA hävdar att president Park godkände NIS lönnmördarplan år 2015. Nordkorea har därför utfärdat en stående avrättningsorder på fd president Park, ingen rättegång är nödvändig enligt Nordkoreas talesperson. DM

NIS svarar att Nordkoreas hot är "oursäktliga". DM

.

Tydligen är källan till lönnmördarplanerna en japansk tidning, Asahi Shimbun, som i måndags 2017-06-26, avslöjade att Park år 2015 undertecknade en plan från NIS, som går ut på att röja Kim Jong-Un ur vägen med hjälp av NIS.

Begreppet Executive Order får en djupare mening.

Asahi Shimbun uppger att deras källa till lönnmördarplanen är en anonym tjänsteperson som varit närstående till president Park under hennes regeringstid.

Anmäl
2017-06-28 19:13 #67 av: Cireea

#66 Hmm.. ja.. Vilar huvudet i handen 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-06-28 19:21 #68 av: Huygens

Jag hyser en viss mild misstänksamhet mot den japanska tidningens uppgifter.

Anmäl
2017-06-28 19:22 #69 av: Cireea

Ja sannerligen.. det lät väldigt diffust och lite som att man ville skapa en problematik som troligtvis inte ens finns där. 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-06-30 12:39 #70 av: Huygens

Spratlyöarna (wiki) har kraftigt militariserats av Kina och byggts ut från söderhavskorallrev till fullständigt befolkade öar. Bilder i DM.

Öarna ligger ganska långt från Sydkorea, men det visar att Kina vill expandera, vilket kan påverka alla länder i regionen. Troligen har Spratlyöarna försetts med radar som har minst lika bra kapacitet som THAAD.

Frågan är vad som hänt med den lokala faunan och djurlivet på Spratlyöarna. Vi har ju exemplet med Dokdo där vanligt avloppsvatten från ett 50-tal personer slagit ut delar av korallrevet.

Anmäl
2017-06-30 13:48 #71 av: Cireea

Jaha, alltid lite oroväckande när en stormakt "rör" på sig.  Oberörd

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-07-07 13:40 #72 av: Huygens

Var det en ICBM (wiki), Hwasong-14, som Nordkorea sköt upp på Independence Day, 4 juli? DM, 2017-07-07

Nej, säger Ryssland, då Hwasong-14 bara gick en sträcka av 510 km upp till en höjd av 535 km enligt ryska militären. Det hade troligen behövts en räckvidd på minst 6000 - 8000 km för att räknas som ICBM, men för närområdet är 500 km en fara. DM/Reuters, 2017-07-04

Om avståndet 510 km är korrekt har Nordkorea misslyckats utveckla sina Scudmissiler (wiki) som på 1980-talet kunde nå 700 km.

.

Japan säger att Hwasong-14 gick en sträcka av 928 km upp till en höjd av 2484 km. Nordkorea själva hävdar att Hwasong-14 nådde en sträcka av 933 km och en höjd av 2802 km, vilket är en väldigt elliptisk och ineffektiv bana, som väcker tvivel. DM, 2017-07-05

Hwasong betyder Mars. Japan tror missilen sköts i brant bana uppåt och därför kan nå längre i en flack bana. DM/AP, 2017-07-06

Ryssland anser att Hwasong-14 bara är en intermediär missil och säger däför nej till FN-fördömande mot Nordkorea. DM, 2017-07-06

Nordkorea har två satelliter i omloppsbana. DM/AP, 2017-07-07

Kinesiska lastbilar anses köra runt ICBMerna. DM, 2017-07-06

.

Frågan är varför Nordkoreas ledare provocerar så mycket mot ett USA som väldigt gärna vill ha krig. Alla USAs krig har ju gått bra för USA dom sista 30 åren inklusive att låta NATO-IS växa sej stort och starkt.

Vi har även den konstiga historien med Otto Warmbier, som vi faktiskt inte vet ifall han har dött. Det finns indikationer på att gripandet av Warmbier gjordes efter överenskommelse mellan USA och Nordkorea så att den näste USA-presidenten kunde genomföra ett "mirakulöst" frigivande av Warmbier i händelse av tillfällig inrikespolitiskt kris (läs pizzagate). Otto Warmbiers "erkännande", dom och fängslande var bara teater som Nordkorea kunde sko sej på med USA-dollar.

Nu förlorade Hillary valet så Otto Warmbier förlorade kanske värde för Vita Huset? Dock kunde Nordkorea säkert ta ut betalt en andra gång för själva frisläppandet av Warmbier. Att Warmbier påstods vara "medvetslös" gjorde att han slapp svara på frågor och att Warmbier sedan inte obducerades indikerar att han aldrig dog.

Dessutom var Warmbier påfallande muskulös på dom få foton som visar honom på en bår i USA med en ansiktsmask (?), så han hade knappast legat i passivt tillstånd i 17 månader. Masken kan ha tjänat som syfte att dölja att han inte var så sjuk.

Kontrollerar någon Nordkorea och i så fall vem?

.

Sydkorea sägs ha glömt bort att underhålla sina skyddsrum. DM/Reuters, 2017-07-07

Chefen för Japans atomenergimyndighet, Sunichi Tanaka säger att det är bättre om en Nordkoreansk atombomb träffar Tokyo än att en atombomb träffar ett dyrbart japanskt kärnkraftverk. En atombomb i Tokyo förstör endast hus av litet värde och dödar bara människor, "useless eaters" som Kissinger sa, medan en atombomb mot ett dyrt kärnkraftverk kan bli väldigt kostsamt. DM/AFP, 2017-07-07

Anmäl
2017-07-08 14:47 #73 av: Cireea

Oj jisses.. Oberörd Jag undrar också varför Nordkorea försöker provocera USA. 

Och varför har olika länder olika siffror?! Vilar huvudet i handen Vad är mest trovärdigt? 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-07-08 15:37 #74 av: Huygens

Från att ha varit tveksam, lutar jag åt att Nordkorea faktiskt lyckats skjuta upp en ICBM. Det innebär att Rysslands militär ljuger om Hwasong-14s (wiki) påstått korta räckvidd, kanske för att Ryssland redan har sanktioner mot sej pga Krim i Ukraina. Och då vill inte Ryssland att USA fritt ska kunna ösa ut sanktioner mot vilket land som helst, för det kan drabba Ryssland ännu mer.

Frågan är vem som gett Nordkorea rakettekniken?

Jag skulle gissa på att Kina gett Nordkorea material, ritningar och utrustning. Sen måste Nordkorea utvecklat vissa delar själva och utbildat egen raketpersonal. Om man ser till dom två satelliter som Nordkorea har uppe är det svåra problem som lösts med Kwangmyongsong-3 nr 2 (wiki) och Kwangmyongsong-4 (wiki):

1. Skydda elektroniken från strålning.
2. Ha fungerande styrrakter.
3. Få elektroniken att fungera.
4. Lyckas skjuta upp raketen.

Det otroliga med Kwangmyongsong-satelliterna är att dom sköts upp med en av Nordkorea egenutvecklad raket. Och om Nordkorea kan få upp satelliter i omloppsbana borde det gå att tillverka ICBM.

Raketen till Kwangmyongsong är en Unha (wiki) och Nordkorea måste löst problemen med vibrationer och vandrande kavitering under förbränningsprocessen.

Kwangmyŏngsŏng betyder (klart) lysande stjärna.

.

Det kan ju tänkas att Kina gett Nordkorea en massa teknik och utrustning i utbyte mot att Kim Jong-Il och därefter Kim Jong-Un gått med på att agera l'enfant terrible och skrämmer USA samt övriga Västvärlden. Eller så är USA med på det hela och skådespelet är inget annat än talchumteater med färgglada masker som döljer dom verkliga aktörerna.

Det enar ett lands befolkning med en yttre hotfull och troligen galen fiende.

.

Det stora problemet för Nordkorea är dock att hålla ICBM uppskjutningsklara hela tiden. En planerad uppskjutning kanske kan gå, men bränslet är väldigt besvärligt, korrosivt och att hålla raketen skjutklar hela tiden är ett svårt problem.

Det intressanta i sammanhanget är att Sverige varit långt fram när det gäller små styrraketer till satelliter. Styrraketer utsätts för extrema temperaturväxlingar och går sönder väldigt fort ifall dom tillverkas av vanliga metaller som stål och titan.

Hur Nordkorea löst problemet med små styrrakter är ett mysterium, för båda dom nu fungerande Kwangmyongsong hamnade i tillstånd av vild rotation efter uppskjutningarna och Nordkoreas markkontroll måste ha väldigt väl fungerande styrraketer och radiokommunikation för att häva rotationen.

Anmäl
2017-07-11 17:37 #75 av: Huygens

Kina använder inte ordet konspirationsteori, utan pratar istället om "ansvarsteori".

Kina uppmanar USA att sluta föra fram "ansvarsteorin" mot Kina i FN, för delaktighet i att utveckla Nordkoreas ICBM. DM, 2017-07-11

China responsibility theory

hmm...

.

NIS har analyserat Nordkoreas ICBM-uppskjutning och kommer med ett intressant påstående. NIS hävdar att Nordkorea inte utvecklat en ICBM som klarar av återinträde. Yonhap News, 2017-07-11. DM, 2017-07-11

Det är nödvändigt för en ICBM att klara återinträde i atomosfären för att komma nära sitt mål. En ICBM som brinner upp i atmosfären duger inte.

.

Thomas Vandal, generallöjtnant, hävdar att USAs THAAD skyddar livet på 10 miljoner invånare i Sydkorea. Yonhap News, 2017-07-11

Sen gör USA något mycket, mycket underligt.

USA samlar alla sina 80 militärbaser i en enda militärbas i Pyeongtaek (wiki). Det innebär att all militär i USAs 8:e Armé samlas på ett enda ställe och utgör ett utmärkt mål för en atombomb. Undantaget är en militärstyrka i Daegu (wiki) och USAs militär vid THAAD i Seongju. (YT/ARIRANG, 2017-07-11, 1 min)

Ifall dom 80 USA-militärbaserna fortsatt vara utspridda över hela Sydkorea, blir det mycket svårare för Nordkorea att slå ut alla USA-militärstyrka med en enda missil.

Falsk Flagga Pearl Harbor-vibbar...

Day of Deceit

Anmäl
2017-07-12 15:54 #76 av: Cireea

Skyddar invånarna i Sydkorea mot vad? 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-07-13 13:52 #77 av: Huygens

#76 Förhoppningsvis skydd mot sk intermediära missiler som skulle kunna komma från Nordkorea. Problemet är väl bara att tester USA utfört visar att THAAD-missilerna träffar inte allt dom skjuter på.

.

Japans diplomater i Hongkong har krävt att kinesiska myndigheter avlägsnar två statyer föreställande koreanska sällskapskvinnor som placerats framför Japans konsulat.

Hong Kongs myndigheter säger att det finns inga planer på att ta bort dom två statyerna. Bilder på bronsstatyerna i artikeln. DM, 2017-07-13

Fast frågan är hur länge statyerna får finnas där, då en medlem av Hong Kongs styre sa att statyerna står kvar "året ut". Någon har placerat bilder av Shinzo Abe med Japans "militärflagga" under fötterna på statyerna.

.

Nej, det var inte ett atombombstest, utan en jordbävning i havet utanför Nordkorea, som mätte 6,0 på Richtersskalan som gav utslag på seismologiska apparater i Sydkorea. Jordbävningen startade djupt ner, 560 km under marken. DM, 2017-07-13

Anmäl
2017-07-17 01:01 #78 av: Cireea

#77 Och de tror att dessa missiler ska komma snart? Väntar man sig något sorts krig inom en snar framtid? 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-07-18 00:33 #79 av: Cireea

Sydkorea vill ha nya militära samtal med Nordkorea, det första sedan 2015. Samtalet är begärt att ta plats den 21 juli. 

Källa

Spännande! 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-07-18 08:37 #80 av: Huygens

Ja, det är ett första steg mot att skala ner fientligheterna.

Fast det är inte helt lugnt runt koreahalvön. Kinesiska patrullbåtar trängde igår in på japanskt territorialvatten vid Tappi. Tittar jag på min karta ligger Tappi på en av dom stora öarna (?) (streetmap), vilket är väldigt långt in på en av dom centrala japanska öarna, men jag kan ha fel.

Fyra kinesiska patrullbåtar tog sej även in på vattnen runt Senkaku (wiki). Öarna ägs av Japan, men Kina hävdar äganderätt. (YT/ARIRANG, 2017-07-17, 1 min)

Anmäl
2017-07-18 13:04 #81 av: Cireea

Vad gör de kinesiska patrullbåtarna där? Funderar

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-07-21 13:47 #82 av: Huygens

#79 Det verkar inte ha blivit något samtal. Sydkorea har förlängt tidsfristen för svar från Nordkorea med ett obestämt antal dagar.

Reaktionen från andra berörda länder är intressant. USA och Japan vill inte ha samtal med Nordkorea. Japans regering säger att nu är inte tid för samtal utan istället ska man ta till fler sanktioner (som om det inte redan fanns massvisa sanktioer).

Kina däremot välkomnar Sydkoreas försök att återuppta samtalen med Nordkorea. (YT/ARIRANG, 2017-07-18, 2 min) och Korea Herald, 2017-07-18

.

Noterbart är att Nordkorea och Ryssland har samarbete om gästarbetare. Nordkoreanska arbetare arbetar i Ryssland, till väldigt låga löner, där chefer och nordkoreanska staten tar det mesta av lönen.

Enligt påstående rör det sej ej om slavarbete, utan arbetet är så eftertraktat att nordkoreanska arbetare mutar nordkoreanska tjänstemän för att få lov att komma till Ryssland och arbeta. På bilderna syns svetsare och sömmerskor. DM, 2017-07-15

Anmäl
2017-07-21 22:28 #83 av: Cireea

Inte förvånad över att det inte blev något samtal. Förstår inte heller varför man forsätter krusa Nordkorea. 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-07-22 17:10 #84 av: Huygens

Det är något som händer med Nordkorea som vi inte förstår.

Nordkoreas BNP ökade med 3,9 % år 2016, vilket är den största ökningen på 17 år. Och det trots att sanktionerna hårdnat. (YT/ARIRANG, 2017-07-21, 2 min)

Nordkorea har utvecklat ett antal kortdistansrobotar (eng. Submarine Launch Ballistic Missile (SLBM)) och flera ubåtar. Hur kan ett litet land som står under så hårda sanktioner utveckla och tillverka ubåtar som klarar av att skjuta iväg missiler? Varifrån kommer tekniken, materialet och själva varven? (YT/ARIRANG, 2017-07-21, 1 min)

Varven finns i södra Sinpo (wiki). En svår tågolycka inträffade nära Sinpo år 1995. Sinpoubåtarna (wiki) kan skjuta iväg Pukkukusong-1 (wiki) med en räckvidd av 500 km.

Eller så är allt gjort av soltorkad lera, gips, spackel och träskivor för att skrämma omgivningen.

.

Sydkorea har stramat åt sin importgranskning av nötkött från USA efter att ett fall av galnakosjukan upptäcktes i Alabama. Kina har nyligen upphävt sitt importförbud av USA-nötkött i utbyte mot att Trump inte stoppade försäljningen av kinesiska kycklingar importerade till USA. (YT/ARIRANG, 2017-07-21, 2 min)

Anmäl
2017-07-22 23:44 #85 av: Cireea

Skumt med Nordkorea.. vad har du själv för tankar kring det hela? 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-07-23 10:57 #86 av: Huygens

Det är svårt att veta exakt, men det känns som en charad, att vi ska stå vid sidan av och tro på skådespelet.

.

USA har haft kärnvapen riktade mot och avsedda för Nordkorea mellan åren 1959 - 1991, av helt obegripliga anledningar. (wiki)

Nordkorea deklarerade att landet tänkte gå ur ickespridningsavtalet år 1993 och det krävdes en väntetid på 90 dagar. När 89 dagar gått drog Nordkorea obegripligt nog tillbaka sitt utträde. Därefter deklarerade Nordkorea att landet skulle gå ur avtalet år 2003 och utträdde därefter.

Efter utträdet ur avtalet, anklagade USA, Nordkorea för att ha anrikat vapenuran före utträdet, vilket anses utgöra ett avtalsbrott som hindrar utträde ur avtalet. Alla sanktioner mot Nordkorea bygger på det av USAs påstådda avtalsbrottet.

.

Om nu USA vill skaffa sej en fiende som makthavarna kan skrämma allmänheten med, är Nordkorea en utmärkt syndabock.

Det är också obegripligt att Nordkorea upprepat hotat USA med atombomber. Normalt sett borde den typen av hot och sanktioner till slut knäcka landet.

.

På den översta nivån finns ekonomiska och politiska makthavare som manipulerar och styr alla länderna; Kina, Ryssland och USA. På nästa nivå under kanske lokala ledare vet vilka förhållanden som råder, men ju lägre i hierarkin man kommer desto starkare är tron att länderna står i opposition mot varandra och en spänning kan byggas upp.

Nordkorea kan ha utsetts till ett sådan nav som maktstrider ska spinnas runt och kontroll tas över folk, utan att dom tre större länderna behöver gå i direkt väpnad konflikt med varandra.

.

I slutändan krävs det några saker för att upprätthålla den artificeilla konflikten:


1. Nordkorea måste kontinuerligt rikta atombombshot mot USA.

2. Nordkorea måste ges planering, metoder, råvaror, material, livsmedel, teknikresurser, pengar, utbildning, instruktioner och träning för att upprätthålla ett trovärdigt hot trots att landet rimligen skulle knäckts av alla sanktioner.

3. Manipulatörerna som styr USA måste ge denna hjälp till Nordkorea i hemlighet i samarbete med Kina och Ryssland.

.

Vi har den märliga historien med Otto Warmbier som aldrig obducerades. Kanske lever Warmbier och har genomgått en lättare plastikoperation som ändrat hans utseende något. Det finns ju en liknande historia kring den sk Columbiakatastrofen där merparten av astronauterna sägs ha återfunnits med samma eller snarlika namn och snarlika utseenden på olika platser i USA. yt-sök

Anmäl
2017-07-23 20:12 #87 av: Cireea

Intressant, helt klart. 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-07-24 12:14 #88 av: Huygens

Frågan är hur detta lösts i Sydkorea, bomberna?

Antingen har inte Sydkorea bombats så hårt eller så har bomberna plockats upp. Två år in i kriget hade USA bombat sönder alla områden i Nordkorea, så det fanns inget kvar att bomba år 1952. Det intensiva bombardemanget fortsatte ett år till och flyttades sedan till Vietnam som fick ta emot mer flygbomber än Europa under andra världskriget.

Nordkorea är det land i världen som USA bombat näst mest. Endast Kambodja har bombats mer av USA. Båda länderna saknade i stort sett luftförsvar och USAs bombplan åkte i skytteltrafik mellan lastplats och bombmålen, dag som natt.

.

Dessutom överöstes Nordkorea med granatkastargranter som inte exploderade utan bara fastnade i jorden. Förra året rensades en skolgård upp och 370 granater hittades i marken.

Den halvofficiella hållningen är att det kommer ta 100 år att hitta och gräva upp alla granater i Nordkorea, men major Jong Il-Hyon är inte så optimistisk. Han tror inte att Nordkorea blir granatfritt på lång tid. DailyMail/AP, 2017-07-24

.

Det är överraskande att USA använde klusterbomber mot Nordkorea under åren 1951 - 1953. Jag trodde klusterbomber var en modern uppfinning som användes mot civilbefolkning från 1970-talet.

Odetonerade klusterbomber hittas fortfarande i Nordkorea och bomberna har utseendet av en propellerformad klump som förväntas sprida mindre bomber. Odetonerade klusterbomber kan ibland spricka upp vid översvämningar och vid kraftigt regn, vartefter dom mindre bomberna sprids över åkrar, vägar och skolgårdar.

Artikeln nämner inget om personminor (trampminor) i Nordkorea, som annars är ett väldigt stort problem i Vietnam, Kambodja, Laos och delar av Afrika.

Anmäl
2017-07-24 12:44 #89 av: Cireea

Oj jisses vad granater FörskräcktDe som inte utlöst så att säga, är dom fortfarande "aktiva"?

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-07-24 13:09 #90 av: Huygens

Ja, tydligen är vissa av bomberna fortfarande farliga. Majoren i artikeln berättar att han mist fem kamrater som röjt bomber.

Ibland hittas ju bomber i städer från andra världskriget i Polen, Storbritannien och Tyskland. Om bomben är omöjlig att flytta, evakueras folket och bomben detoneras på plats. År 2014 dödades en person när en bomb från andra världskriget exploderade och i början av året hittades en 5 ton tung bomb i Düsseldorf. Expressen, 2017-03-09

Nyligen hittades en bomb i Lökken, Danmark som desarmerades. Expressen, 2017-07-19

Med brist på utrustning pga sanktioner misstänker jag att bombröjning i Nordkorea är ett farligt arbete. Frågan är hur det ser ut i Sydkorea?

Anmäl
2017-07-24 18:42 #91 av: Cireea

Fy Ledsen

Du får gärna dela med dig om du hittar info om hur det ser ut i Sydkorea! 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-07-28 13:50 #92 av: Huygens

USAs fd kongressledamot Mike Honda, som är japanamerikan, säger att det om sällskapskvinnor upprättade avtalet, mellan Japan och Sydkorea, är värdelöst. (YT/ARIRANG, 2017-07-27, 1 min)

.

En färsk (?) landmina från Nordkorea har hittat på en ö i Sydkorea. Troligen har lådan med landminan drivit med en av floderna ner till ön. (YT/ARIRANG, 2017-07-27, 1 min)

Det är svårt att få reda på hur många bomber som ligger i marken i Sydkorea. När det gäller oupptäckta landminor verkar det röra sej om 10 000-tals (eller mer?) och många ligger nära gränsen till Nordkorea.

.

USAs representanthus godkände med röstsifforna 419 - 3 fler sanktioner mot Nordkorea. Senaten upprepade sedan samma omröstning och godkände sanktionerna med röstsiffrorna 98 - 2. DM, 2017-07-28

Sanktioner mot Ryssland och Iran godkändes också i samma omröstningar. Tyskland (DM) protesterar mot sanktionerna mot Ryssland, som kan skada tysk industri. Sanktionerna mot Iran är lite underliga då USA tecknat ett avtal med Iran, som borde förhindra fler sanktioner.

.

Frankrike (DM) säger att sanktionerna mot Nordkorea, Ryssland och Iran ser ut att vara "olagliga".

Sanktionerna innebär att nordkoreanska skepp inte får ta sej in på USAs farvatten eller hamnar. Jag trodde att sådant redan var förbjudet, men USA kanske vill kunna segdra sina sanktioner med successiva omröstningar? DM

Det noteras även att många arabländer som är allierade med USA använder nordkoreanska gästarbetare som jobbar under slavliknande förhållanden med lite mat och dåligt betalt. DM

Nordkoreanska artister ger sång och varietéföreställningar i Förenade Arabemiraten. Nordkorea har även sålt reservdelar till scudmissiler i Egypten. DM

Anmäl
2017-07-28 19:17 #93 av: Cireea

Jaha, då var USA igång igen. Vilar huvudet i handen

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-07-28 19:58 #94 av: Huygens

Ja, och Sydkorea är påverkat av USA på fler sätt.

Jag visste inte att Sydkorea rättar sej efter "Riktlinjer" som USA fastställt rörande Sydkoreas räckvidd på sydkoreanska missiler som försvar mot Nordkorea.

Sydkorea vill dock utöka "Riktlinjerna" och kunna hysa missiler som är dubbelt så tunga, från nuvarande gräns på 500 kg till 1000 kg, för att kunna slå igenom taket till Nordkoreas bunkrar. (YT/ARIRANG, 2017-07-24, 2 min)

En missil på 500 kg kan bara slå igenom 5 m mark, men en missil på 1000 kg kan slå igenom 10 m mark. USA har bestämt att Sydkorea inte heller får utveckla missiler som kan nå längre än 800 km vilket USA fastställde år 2012. Före år 2012 fick Sydkorea inte utveckla missiler som kunde nå längre än 300 km.

Anmäl
2017-07-28 19:59 #95 av: Cireea

Men.. varför ska USA bestämma sånt? 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-07-28 20:13 #96 av: Huygens

Jag vet inte, jag är också aningen överraskad. Kan det ha något att göra med Mirkalet vid Han? USA lånade eller gav kanske stora summor pengar till Sydkorea i utbyte mot att Sydkorea rättade sej efter USAs regler och det gäller än idag?

Vi kan inte veta vilka hemliga tvingande avtal som finns för Sydkorea, jämför Gladio (wiki) och nätsök för wikipedia skönmålar.

Sydkorea har trots allt gått från att vara i sämre skick än Etiopien till att idag ha företag som Samsung, som i veckan gick om Intel som världens största tillverkare av mikrokretsar. Faktiskt en omöjlig prestation. DM, 2017-07-28

Anmäl
2017-07-28 20:28 #97 av: Cireea

Helt sjukt oavsett.. Förskräckt

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-07-29 10:59 #98 av: Huygens

Det svänger snabbt.

Igår skrev tidningarna att ytterliggare installation av THAAD skulle fördröjas med 10 - 15 månader pga miljömässiga utvärderingar. Korea Herald, 2017-07-28

Idag säger Moon Jae-In att ytterliggare THAAD ska installeras som svar på Nordkoreas provokationer. Korea Herald, 2017-07-29

.

Två THAAD-ramper finns Seongju och ytterliggare fyra THAAD-ramper finns på lager i en militärbas i närheten. Vad jag funderar på är varför USA behöver en hel golfbana för att ställa upp sina THAAD-ramper?

Varför kan inte THAAD-ramperna ställas upp på existerande militärbaser? Är det för att raketbränslet är så giftigt eller är det för att radarstrålningen är för farlig? Mikrovågor är ju farliga för människor nära radiosändare.

Och varför svänger Jae-In så snabbt i åsikt?

.

Nuvarande THAAD-ramper + radar, ryms inom en kvadrat mindre än 600 x 600 m, 329 000 m2. Det gör att allmänheten runt staketen är mindre än 300 m från raketerna. Korea Times, 2017-07-28

Anmäl
2017-07-30 15:40 #99 av: Cireea

Hmmm.. 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-08-01 17:59 #100 av: Huygens

Ja, vad ska man säga.

Sydkorea pratar om att utveckla en egen atomdriven ubåt för att spionera på Nordkorea, kanske spionera inom nordkoreanskt territorialvatten. Det låter som en dålig idé. En sterlingdriven ubåt i stil med svenska Gotland fyller samma funktion. Korea Herald, 2017-08-01

Den enda riktiga funktionen för att ha atomdrivna ubåtar är för att dölja atombomber till havs, då en atomdriven ubåt kan vara under vatten i månader. Jag är tveksam, om det inte är så att Sydkorea i hemlighet tänker utforska Antarktis under isen i syfte att leta efter dolda baser i Neuschwabenland.

Frågan är om det inte är mer förnuftigt att utveckla att eget THAAD-system, då USAs nuvarande THAAD inte ger så mycket förtroende. Det test som visats av THAAD till media, är mot en nästan stillastående raket som sakta dalar mot marken i en fallskärm.

Det är en helt annan sak att försvara sej mot en ICBM som kommer farande i 5 km/s. Och nu påstår ju media att Nordkoreas ICBM kan nå Chicago.

Anmäl
2017-08-01 18:52 #101 av: Cireea

Men herregud, allt detta spioneri och skit. Vilar huvudet i handen 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-08-07 12:14 #102 av: Huygens

USA håller på att bygga upp anfallsstyrkor till ett "förebyggande krig" mot Nordkorea, enligt USAs säkerhetsrådgivare H R McMaster. Korea Times, 2017-08-06

Kongressledamoten (en psykopat enligt min åsikt) senator Lindsey Graham (wiki) är väldigt sugen på att döda "tusentals" koreaner och säger att krig nästan är oundvikligt ur USAs perspektiv. (YT/aDDmoreJuice, 2017-08-01, 3 min)

Graham uttalade sej på Today Show (today.com).

Anmäl
2017-08-08 01:56 #103 av: Cireea

Men jisses... Förskräckt Vilket jäkla uttalande... 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-08-10 11:31 #104 av: Huygens

Kim Jong-Un och Donald Trump.

Två män som spelar blind mans bluff. Eller åtminstone ska vi tro att det är vad som sker. Nu har Nordkorea gjort en hälsoutredning av Trump och kommit fram till att han är senil. Trump å sin sida har lovat "eld och vrede" mot Nordkorea efter Kim Jong-Uns hot mot USAs ö Guam, en bra bit söder om Korea.

Min misstanke är att samarbetet och det i förväg uppgjorda skådespelet mellan Nordkorea och USA fortskrider helt enligt planer upprättade i Pentagon. Men det verkliga resultatet kan bli väldigt dåligt.

USA eftersträvar att skapa en ny falsk flagga Pearl Harbor och Guam kan bli en sådan.


Lägg märke till demonstranterna på torget Kim Il-Sung (wiki) i Pyongyang. Alla håller en utsträckt arm i luften. Det enda som fattas är att dom inte har handen knuten och det skulle kunna vara en replika av en mörk tid i historien. Påfallande många demonstranter är kvinnor. DailyMail, 2017-08-10

För att skrämma upp japanerna har USA inte placerat sina "skyddande" Patriotmissiler längs Japans kust mot Nordkorea. Istället har USA placerat hotfulla Patriotmissilramper inne i Tokyo för att skapa maximal obehagseffekt hos Japans befolkning. Vilket också ger raketer från Nordkorea längre tid att komma in över japanskt territorium.

Anmäl
2017-08-10 16:27 #105 av: Cireea

Jag fick ont i magen av den där bilden alltså Oberörd

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-08-10 16:33 #106 av: Huygens

Ja, dom ser allvarliga ut. Det är bara Kim Jong-Un som skrattar på bilderna.

Anmäl
2017-08-10 16:35 #107 av: Cireea

Tycker Trump och Kim Jong-Un spelar ett farligt spel här. Mer krig behövs inte i världen och jag tror inte att ett krig heller skulle stanna mellan USA och Nordkorea. Dessvärre kommer alldeles för många andra länder bli delaktiga, tror jag. Oberörd

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-08-10 16:58 #108 av: Huygens

Det är svårt att veta vad som händer och varför Kim Jong-Un provocerar så hårt.

Kan det vara så att det finns ett avtal mellan Nordkorea och USA att skrämma världen. I utbyte tillåts Kim Jong-Un sitta kvar på makten, USA tillhandahåller rikedomar, råvaror (via Kina?) och lyxprodukter till Jong-Un samt den övriga nordkoreanska makteliten, så länge han fortsätter upprepa kärnvapenhotet?

Sanktionerna verkar inte precis försatt Nordkoreas makthavare och militärer i en sämre situation även om folket hungrar. Och missiler har Nordkorea skjutit upp med jämna mellanrum dom sista 14 åren sedan 2003.

Anmäl
2017-08-10 17:02 #109 av: Cireea

Låter faktiskt inte som en helt galen idé , men vad får USA ut av det hela? Funderar

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-08-10 17:26 #110 av: Huygens

USA som helhet kanske inte får så mycket ut av den militära spänningen, men makthavare och storindustriägarna får massvis. Krig ger pengar till industrin. En yttre fiende gör att folket sluter sej till makthavaren i hopp om att denne kan erbjuda "skydd".

Vi har exemplet med Pentagon Papers på 1970-talet där det visade sej att Pentagons interna ståndpunkt var att vietnamkriget skulle förlängas, dras ut i tid, inte avslutas utan upprätthållas, inte för att hjälpa en vän, utan för att det var gynnsamt på andra sätt; politiskt, ekonomiskt och lagstiftningsmässigt.

Allmänheten ifrågasätter inte orättvisor eller politisk korruption ifall det finns yttre hot som är värre. Det är lättare att genomdriva försämringar i tider av kris och fara.

Det kan finnas fler orsaker.

Om Kinas ledning inte riktigt vet vad som pågår mellan Nordkorea/USA och Kina vill undvika USAs krig mot Nordkorea då det för USA inpå Kinas gräns, kan Kina komma att framstå som en syndabock, om Kina inte stöder sanktioner mot Nordkorea eller om Kina motsätter sej USAs THAAD.

USA kan använda Nordkorea som ett vapen för att få Kina och Ryssland att framstå som usla på samarbete och på sätt försvaga dom två sistnämnda ländernas maktpositioner i världen.

Anmäl
2017-08-10 18:56 #111 av: sweetgum

Nu va det livat i luckan,,, två tonåringar har makten uppenbarligen. skolgårdsbråk

Medarbetare på Sydkorea iFokus

Anmäl
2017-08-10 19:24 #112 av: Cireea

#111 Kunde inte sagt det bättre själv Får idé

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-08-10 21:53 #113 av: Huygens

2014 gjorde Hollywood filmen The Interview. Filmen går ut på att en amerikansk reporter, genom att smeta ricingift på Kim Jong-Un, ska mörda Jong-Un.

Filmplotten är lite tankeväckande då Malaysia påstår att brodern mördades genom att någon smetade VX-gift på brodern Kim Jong-Nam (inlägg). Öppningsscenen i filmen ser ut som en av Nordkoreas raketuppskjutningar med torget i Pyongyang. (YT/Calm Music, 2014-12-25, 1 min)

Redan år 1999 sa Trump att han ville ha krig med Nordkorea. (YT/GLOBAL News, 2017-08-09, 3 min)

.

Det känns som om hela Nordkorea/USA-konflikten är iscensatt och planerad årtionden i förväg. Konflikten är som en TV-pjäs med skådespelare som utför sina roller efter ett i förväg av Pentagon uppgjort manus.

Hollywood kontaktar alltid Pentagon när en krigsfilm ska göras, för att få militärens godkännande. Och militären kollar att dom framställs i så positiv dagar som möjligt. Undantaget är möjligen Apocalypse Now. (YT/Myers Documentaries, 2017-03-13, 50 min)

.

Vem styr Nordkorea och vem styr USA? Rör det sej om två man babies eller är det vad vi ska förledas att tro?

Anmäl
2017-08-11 01:26 #114 av: Cireea

Jag gillar The Interview om man nu ser på den och tar den för den komedi det är, det blev ju dock en del "upprörda" miner från Kim Jong-Un har jag för mig. Får idé

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-08-12 14:11 #115 av: Huygens

Anonyma källor inom USAs regering säger att samtal och förhandlingar i hemlighet pågått i flera månader mellan Nordkorea och USA. (YT/ARIRANG, 2017-08-12, 1 min)

Om det är sant har faktiskt Sydkorea förts bakom ljuset. Det kan också förklara varför den inbjudan som Moon Jae-In gav till Nordkorea aldrig besvarades.

Ifall USA driver en typ av spel offentligt och en annan typ av spel i det dolda, där Sydkorea hålls utanför, kan man fråga sej på vems sida USA egentligen står. Sin egen kanske, där andra länder bara är brickor i spelet.

Eller så är spelet inget annat än talchumteater, ett skådespel, manipulerat två eller tre maktnivåer ovanför USAs president.

Anmäl
2017-08-12 14:23 #116 av: sweetgum

Har inte sett the interview så har ingen aning hur den egentligen är.

Inte förvånad om det sker samtal mellan sidorna separat. USA är trots allt en stormakt som gör vad de själva vill, men jag tror inte på någon typ av konspiration att det ska vara teater. Däremot är det som händer nu teater haha

Medarbetare på Sydkorea iFokus

Anmäl
2017-08-13 02:35 #117 av: Cireea

#116 Word! 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-08-13 12:42 #118 av: Huygens

Det som skulle ta 10 - 15 månader, miljöutvärderingen är nu gjord på mindre än 1 månad. Regeringen fastslår att bullret och radarstrålningen från THAAD inte är farlig för omgivningen i Seongju. (YT/ARIRANG, 2017-08-12, 1 min)

.

Är det inte konstigt att THAAD inte installerats på en av dom många redan existerande välskyddade USA-militärbaserna i Sydkorea? Eller på en av Sydkoreas egna stora välskyddade militärbaser som skyddas av 1000-tals soldater och massvis av vapen? Är det inte konstigt att THAAD, som är Sydkoreas enda försvar mot en atombombsmissil, är så försvarslöst placerad på ett öppet fält, en golfbana, synlig för alla i omgivningen.

Se #98.

Det finns inga skyddsvallar eller murar runt THAAD-ramperna, bara staket av fårnät (ja, för hönsnät är något annat) och lite taggtråd på toppen. Varför är THAAD placerad på en så sårbar plats, så nära till allmänheten, med så mycket insyn?

THAAD är beroende av sin radar, men radar kan slås ut med störsändare. En diskret lastbil med en kraftig störsändare kan slå ut THAAD tillräckligt länge för att en missil når Sydkorea.

Kan det vara så att USA hoppas att någon ska sabotera THAAD och att sabotaget sedan kan användas som förevändning för krig? Kan det vara så att USA planerar en falsk flagga mot sin egen THAAD i bästa Operation Northwoods-stil (år 1962)?

Varför är Kina så negativa mot THAAD i Seongju? USA skulle kunna ha samma THAAD-radar på skepp till havs, eller i satelliter som spanar mot kinesiskt fastland.

Anmäl
2017-08-14 01:27 #119 av: Cireea

Jag har hört att läget är rejält spänt nu mellan USA och Nordkorea. Finns det några bra artiklar man kan ta del av? 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-08-15 13:01 #120 av: Huygens

Jag har letat efter sammanfattande artiklar, men inte hittat någon som är bra. Jag har själv varit tvungen att gå tillbaka och leta dag för dag i nyhetsflödet för att få en bild av vad media rapporterat senaste månaden.

Men media rapporterar inte vad som troligen verkligen sker. Det finns ju t o m kända författare som gett sin syn på världshändelser och några år senare har det visat sej vara högst ofullständigt och mycket fel.

Vi hittar inte särskilt mycket i svensk eller ens engelsk media om varför USA har sånt tryck mot Nordkorea. Eller varför Nordkorea för en så aggressiv retorik. Missiler har Nordkorea skjutit upp i flera år. Existensen av atombomber är kanske tveksam.

.

Varför går USA bakom ryggen på Sydkorea, varför håller USA månadslånga förhandlingar i heml.ighet med Nordkoreas diktator?

.

En infallsvinkel är att Nordkorea har den högsta koncentrationen av dyrbara metaller och mineraler i sin mark, i hela världen (!). Naturtillgångar som USAs storföretag normalt sett bara lägger vantarna på genom att muta korrumperade lokala regeringar/diktatorer och sedan bygger USA-storföretagen jättefabriker som smutsar ner och plundrar landet.

Exemplen är talrika i Sydamerika och Afrika.

Ed nämner Nordkoreas mineraler som enligt FN värderas till ett värde mellan
60 000 miljarder kr - 100 000 miljarder kr. (YT/Outer Light, 2017-08-14, 9 min)

USA är antagligen väldigt tveksamma till att Sydkorea går samman med Nordkorea och på så sätt blir en nation som är helt självförsörjande med egna naturresurser. Man kan även tänka att ett så extremt teknsikt utvecklat land som Sydkorea får rejält med "teknikbränsle" om sydkoreanska företag får tillgång till stora mängder billiga mineraler och sällsynta metaller.

Det kan därför vara centralt för USA att Nordkorea upprätthåller en ytterst fientlig relation med Sydkorea.

USA kan känna att det är ett ekonomiskt och industriellt hot med ett enat Korea, och vi har därmed ännu en anledning till att USA har styrt och begränsat vilken typ av medeldistansraketer Sydkorea tillåtits använda som försvar mot Nordkoreas hot. Se #94.

Ett militärt svagt Sydkorea och ett militärt starkt och hotfullt Nordkorea ger USA en mycket stark position att utöva påtryckningar i olika riktningar. Om Moon Jae-In tvekar till "samarbetet" med USA, kontaktar Pentagon, Kim Jong-Un, som genast skruvar upp sina kärnvapenhot mot Sydkorea. Sydkorea tvingas därmed tillbaka in i USAs fålla.

Och skådespelet är i full gång.

Talchumteater.

Anmäl
2017-08-16 00:41 #121 av: Cireea

Herregud. Hela situationen är så absurd och USA lägger som vanligt näsan i blöt. Dom vill ha allt. Äga allt. 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-08-18 11:01 #122 av: Huygens

USA och Japan håller möte om Nordkorea. Känns inte riktigt som dom vill ha med Sydkorea i diskussionen. När Moon Jae-In ville ha samtal med Nordkorea fick han genast kritik från Japans utrikesminister som sa att nu är inte tid för samtal, nu är bara tid för sanktioner. (YT/ARIRANG, 2017-08-17,  2 min)

Det verkar som om Rex Tillerson och James "galen hund" Mattis föredrar att tala med Japan istället för Sydkorea. Moon Jae-In har sagt att krig är inte en lösning, vilket troligen ej uppskattats i Pentagon.

En kommitte som skulle ha dialog med demonstranterna mot THAAD, beslutade att ställa in sitt möte då demonstranterna protesterade för mycket. Tanken var annars att militären skulle förklara för dom boende vid Seongju att den kraftiga mikrovågsstrålningen från THAAD är ofarlig för människor. (YT/ARIRANG, 2017-08-17,  1 min)

Anmäl
2017-08-18 13:04 #123 av: Cireea

Oj vad USA måste ogilla Jae-In som inte alls verkar vara som fd. presidenten Park. 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-08-20 13:35 #124 av: Huygens

Nordkorea kan tydligen bara köpa mat från Kina efter dom senaste sanktionerna. Det rör sej om delvis onyttig mat, som chips, sprit, chocklad mm. Troligen rör det sej om den rikare delen av Nordkoreas befolkningen som är kopplad till partiet, som får tillgång till "lyxmaten".

Kina har dessutom förbjudit import av nordkoreanska livsmedel som fiskats från havet, vilket ger Nordkorea ett bytesbalansunderskott, en förlust, av nästan 2 miljarder kr. Korea Times, 2017-08-20

40 % av Nordkoreas befolkningen är undernärd och en betydande del av övrig befolkning är troligen felnärd. Enligt FN är 70 % av Nordkoreas befolkning beroende av nödmatleveranser för att inte svälta. (inlägg)

Om inte USA i hemlighet stöder Kim Jong-Un, tror jag att Nordkorea kan falla samman på liknande sätt som Östtyskland vilken dag som helst.

Anmäl
2017-08-20 22:18 #125 av: Cireea

Jag tycker det är otroligt fel att straffa den vanliga befolkningen eftersom det är "eliten" i NK som får ta del av "lyxmat".. LedsenDock är det en svår balansgång det där.

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-08-21 16:52 #126 av: Huygens

Vad är det som händer mellan Nordkorea och USAs flotta?

Vi har ett antal incidenter som jag inte skrivit om, då jag varit osäker på om det varit relaterat till Nordkorea eller verkligen påverkat Sydkorea. Men efter den senaste händelsen, kanske det kan var idé att nämnade det samlat i ett inlägg ändå.

Om inte annat kan den som reser till Sydkorea eller Asien fundera på saken om vidare mediarapportering inkommer.

.

Ett antal incidenter har skett över åren och i synnerhet i år (2017) med USAs Japan-baserade flotta.

Den första märkliga incidenteten inträffade med den stora militärkryssaren Antietam (wiki) 2017-01-31 som började driva mot japanska kusten pga stark vind i Tokyobukten. Besättningen kämpade med kryssaren och gjorde stora ansträngningar med ankaret, men till slut drev militärkryssaren Antietam upp på grund och fick senare dras loss från grundet med lotsbåtar. CNN, 2017-02-01

Det är märkligt att en så stor militärkryssare med starka motorer driver på grund därför att vinden är för kraftig. Som jämförelse kan nämnas att Sewol var 30 m kortare än Antietam och Antietam har ca 50 % större dödviktstonnage än Sewol.

Antietam är en stor militärkryssare, kraftigt beväpnad med raketer. Skulden för grundstötningen verka har lagts på kaptenen, som uppenbarligen hade otillräcklig hjälp av radar och andra avancerade militärtekniska hjälpmedel.

.

Så sker en lite knepig kollision.

Krigsskeppet USS Lake Champlain (kryssare) krockar med sydkoreanska fiskebåten 502 Namyang i Japanska Havet (Östhavet i Sydkorea). DM, 2017-05-09

Ingen skadas och skulden läggs på fiskebåtens kapten, men orsaken är oklar. Fiskebåten var på väg tillbaks till hamn. USS Lake Champlain har tidigare varit med om en explosion år 2007 (wiki). Krocken sker en bra bit söder om ön Ulleung (Ulleung-do) (wiki)

.

Nästa incident var den franskledda (!) militärövningen Jeanne d'Arc med länderna Frankrike, USA, Storbritannien och Japan på ön Guam (USA-ägd). Guam Daily Post, 2017-05-12 och USNews, 2017-05-12

Det officiella påståendet är att en fransk landstigningsbåt gick på grund och skadade en propeller, varför hela militärövningen fick ställas in.

Jag tror inte det.

Det är helt osannolikt att en 4-nationsmilitärövning ställs in för att en landstigningsbåt får en skadad propeller. Dessutom är det osannolikt att en landstigningsbåt skadar en propeller på ett grund, då landstigningsbåtar är avsedda att glida upp på land för att släppa av soldater.

Något kan inte stämma.

Notera att Guam senare blev fokuset för Kim Jong-Uns kärnvapenhot under augusti månad. Kan vi ana en liten uggla i mossen?

.

Därefter sa det plums två gånger.

Det första tillfället var 2017-06-06 utanför USAs kust vid North Carolina. En flottist sägs ramla av krigsfartyget USS Normandy (wiki). Flottisten återfinns aldrig trots påstående om intensivt sökande.

Därefter sker nästa man-överbord, 2017-06-08. En flottist från USAs Japan-baserade flotta faller i vattnet från krigsskeppet USS Shiloh (wiki) en bra bit från Okinawa. Ett sammanträffande? Business Insider Nordic, 2017-06-12

Även i fallet med flottisten som faller i vattnet 250 km från Okinawa blir det intensiva sökandet resultatlöst. Det är mycket konstigt, då flottister brukar ha flytvästar, små lampor och radiosignalsändare med minst 10 km räckvidd som aktiveras om flottisterna hamnar i vattnet.

.

Sen kommer det konstiga.

Krocken 2017-06-17 mellan jagaren USS Fitzgerald (wiki) och ett lastskepp utanför Japans kust. Ingen kan förklara kollisionen där USA-flottister dör och krigsfartyget Fitzgerald kämpar sej i hamn med slagsida och plåtskador. Skulden läggs senare på valda delar av USS Fitzgeralds befäl och mannskap. DM, 2017-06-20

Tro på det.

.

Därefter säger det plums igen.

En tredje stackars flottist ramlar i vattnet från USS Stethem (wiki) 2017-08-01 i Sydkinesiska Sjön. Återigen är sökandet resultatlöst och flottisten förblir borta. USAs militär är hemlighetsfull med platsen och med den försvunne flottistens identitet. DM, 2017-08-02

USS Stethem "Stålarbetaren" är Japan-baserad.

.

Och så har vi nästa obegripliga kollision.

Japan-baserade jagaren USS John S McCain (wiki) kolliderar med en oljetanker öster om Singapore och 10 flottister är försvunna från jagaren. DM, 2017-07-21

Skulden läggs delvis på oljetankern som hade fyra säkerhetsfel enligt senaste inspektionsprotokollet. DM, 2017-08-21

Anmäl
2017-08-21 17:04 #127 av: Cireea

Ännu mer konstigheter.. 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-08-21 17:19 #128 av: Huygens

Ja, det är så många på nätet som tycker att det är helt obegripligt att avancerade USA-krigsskepp kan bli påkörda av fraktskepp som "smyger sej på" dom tekniskt avancerade krigsskeppen.

Sen kanske USA-flottister inte har flytvästar? På bilderna här är om USS John S McCain är många bara klädda i vita kläder. (YT/ARIRANG, 2017-08-21, 1 min)

Anmäl
2017-08-21 18:53 #129 av: Cireea

Låter rätt omöjligt, men nu har det ändå skett. Funderar

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-09-01 16:39 #130 av: Huygens

Återföreningsminister Cho Myoung-Gyon kommer att strama upp reglerna för industriarbetsregionen Kaesong i Nordkorea, pga nya FN-sanktioner. Orsaken sägs vara att dom 54000 nordkoreanska arbetarnas löner och vinster kan användas för att främja Nordkoreas kärnvapenprogram. Korea Herald, 2017-08-31

Bl a ska Sydkorea verka för att hindra nordkoreanska skattemyndigheter utfärda straffskatter på 20 000 % på saktfärdiga skattebetalande företag. Straffskatter som sedan misstänks gå till kärnvapenprogrammet.

Mitt intryck är att Kaesong industriområde (wiki) till största delen är stängt för tillfället, sedan år 2016.

.

Det är mycket kärnvapen i media nu om Nordkorea. Jag ser mellan 20 - 30 artiklar varje dag i DailyMail om Nordkoreas kärnvapen och Kim Jong-Uns hot att anfalla USA med atombomber. Det känns lite teater.

Fast det är helt klart att USA verkar väldigt sugna på att starta krig.

.

Blå Husets talesperson säger sej inte vilja ha någon återinstallation av USAs kärnvapen. USA drog tillbaka sina atombomber från Sydkorea år 1991 och det har ibland varit prat om att återinföra atombomber till Sydkoorea, för att motverka hotet från Nordkorea. Korea Herald

Anmäl
2017-09-02 13:10 #131 av: Huygens

USA fortsätter mörka data och detaljer kring fallet med galnakosjukan. Korea Times, 2017-09-01

Trump säger att samtalen med Nordkorea är slut. Tror jag på om jag vill, ifall USA i det dolda har haft månader av hemliga samtal med Nordkorea. Korea Herald, 2017-08-31

President Trump motsägs av sin försvarsminister som säger att samtalen kommer fortsätta med Nordkorea. (YT/ARIRANG, 2017-09-01, 2 min)

Bristen på bensin och oljeprodukter i år i Nordkorea sägs bero på att Kim Jong-Un i april beslutade hamstra olja tills lagren var fyllda med en miljon kubikmeter olja. Korea Herald, 2017-09-02

.

Tyvärr är risken för att få malaria vid gränsen mot Nordkorea ganska hög, varför forskare säger att myndigheterna bör undvika att skapa större bosättningar i området. Korea Times, 2017-09-02

Av 300 malariafall förra året, återfanns 90 % av fallen 10 km från den "avmilitariserade zonen".

Anmäl
2017-09-03 00:09 #132 av: Cireea

"Tyvärr är risken för att få malaria vid gränsen mot Nordkorea ganska hög," 

Gränsen mellan Nord- och Sydkorea? 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-09-03 12:37 #133 av: Huygens

Ja, mellan Nord- och Sydkorea. Jag vet inte hur det är mellan Kina/Ryssland och Nordkorea. Kina ska enligt Wikipedia vara relativt malariafritt norr om Nordkorea.

.

Nu säger sej Nordkorea ha detonerat en vätebomb, som är tillräckligt liten för att rymmas i en ICBM. Sydkorea mätte den seismiska aktiviteten till 5,7 på Richterskalan. Konstigt nog mätte Japan och USA samma detonation till 6,3 på Richterskalan. Korea Herald, 2017-09-03

Om den sydkoreanska mätningen är rätt, rör det sej om en 2-3 gånger så kraftig bomb som den tidigare nordkoreanska atombomben. Om dom amerikanska och japanska mätningarna är korrekta är bomben 5-6 gånger så kraftig som tidigare.

Sprängningen gjordes i Punggye-Ri, Kilju-Gun, norra Hamgyong och ska vara Nordkoreas 6:e kärnvapendetonation (wiki). Karta i Korea Times, 2017-09-03.

Undra om namnet på orten Kilju-Gun, valts för att skrämma USA extra mycket.

.

Spekulationer är att Nordkoreas atombomb är upp till 100 kT stor, men mer troligt ligger detonationsstorleken mellan 20  - 70 kT. Oavsett vilket är det tveksamt om det är en vätebomb, även om Nordkorea hävdar så. Korea Herald, 2017-09-03

Formen på höljet av Nordkoreas atombomb påminner dock om en Ullam-Teller-vätebomb (litium).

.

USA funderar på att sända smygbombare till området vid Koreahalvön. Korea Times, 2017-09-03

Samtidigt hungrar det nordkoreanska folket. Befolkningen i Pyongyang har minskats från 3 miljoner till 2,6 miljoner invånare. Korea Times, 2017-09-03

.

Japans metreologiska institut hävdar att atombomben var 10 gånger så kraftfull som tidigare nordkoreansk sprängning. DM

Detonationen sägs ha känts i Kina 400 km från detonationsplatsen. DM

Lite fler bilder på Kim Jong-Un och atom-/vätebomben. DM

Anmäl
2017-09-03 15:59 #134 av: Cireea

Varför detonerade Nordkorea denna bomb? 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-09-04 15:22 #135 av: Cireea

i Sveriges Radio har dom gjort ett reportage om spänningen runt Koreahalvön. Ylva, som egentligen kommer från Lerum men som bor i Sydkorea, säger att livet rullat på som vanligt. (SR)

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-09-04 22:02 #136 av: Huygens

#134 Jag tror provsprängningarna görs för att testa att bombernas konstruktioner fungerar. Om jag minns rätt var en av dom tidigare nordkoreanska detonationerna ganska liten, kanske bara 3 kT. Det ifrågasattes då om det kanske rörde sej om traditionellt sprängmedel eller om atombomben inte riktigt fått fullständig detonation.

.

Vi har lite kryptiska myndighetsmeddelanden. Miljöminister Kim Eun-Kyung har fastslagit att THAAD inte utgör en miljörisk. Bullernivåer och mikrovågs-/radarstrålning anses ha väldigt liten miljöpåverkan. Korea Times, 2017-09-04

Det som är underligt är att miljöministern pratar om bullerstörningar. Normalt sett har radaranläggningar inget buller, så frågan är varför "buller" alls förs på tal? Är det för att dölja det verkliga problemet, den oerhört kraftiga mikrovågsstrålning som kan koagulera proteiner i människor? Det påpekas att dom närmast boende är
2 km bort. (YT/ARIRANG, 2017-09-03, 1 min)

THAAD-anläggningens rader täcker hela Nordkorea och når långt in över Kina.

Jag kan inte fatta att alla THAAD-anläggningar placeras på samma plats. Det ökar risken att allt slås ut på en och samma gång.

.

Sydkorea rustar i alla fall upp. Hyunmoo-2 raketer har avfyrats tidigare som styrkedemonstration. Korea Herald, 2017-09-04

.

Sen är det hårda bud i Nordkorea. Avhoppare berättar att kvinnomisshandel är vanligt förekommande. Kvinnornas ställning har dock stärkts sedan dom i allt större utsträckning kan sälja varor på den svarta marknaden, den sk jangmadang. Korea Times, 2017-08-30

30 000 nordkoreanska avhoppare lever i Sydkorea, varav 21 000 är kvinnor.

Anmäl
2017-09-05 02:39 #137 av: Cireea

Tack för informationen om provsprängningarna! 

.

Konstigt angående THAAD-anläggningarna. Varför vill man riskera att allt slås ut med en enda attack? Låter korkat och väldigt orutinerat. 

Tragiskt med kvinnomisshandel, men varför skulle det vara annorlunda i Nordkorea då kvinnomisshandel är lika vanligt i resten av världen. Ledsen

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-09-06 14:51 #138 av: Huygens

#137 Nivån av misshandel kan nog variera på olika håll i världen, man kan fundera på att antalet avhoppade kvinnor är större än antalet män. Jag tror heller inte att Korea Times vill framställa Nordkorea särskilt positivt.

Norkoreas FN-ambassadör Han Tae-Song lovade att skicka fler gåvor till USA. (YT/ARIRANG, 2017-09-06, 1 min)

Media är idag gödslat med artiklar om Nordkorea. USA har i alla fall sagt nej till tanken på ett "fredsavtal" med Nordkorea. Ryssland har ingen större lust att sluta sälja olja till Nordkorea.

Trump vill väldigt gärna sälja vapen till Sydkorea för flera miljarder dollar. Korea Herald

Demonstranter och aktivister har byggt upp en barrikad med traktorer i Seongju för att hindra dom 4 nya THAAD-ramperna från att anlända. Korea Herald

Anmäl
2017-09-06 15:01 #139 av: Cireea

#138 Självklart varierar misshandel beroende på var man är i världen. Poängen var mer att det inte finns något land någonstans i världen där misshandel inte förekommer. Oberörd

Hur länge har Ryssland och Nordkorea haft utbyten med varandra? Om det blir krig, hur stor är chansen att Ryssland faktiskt ställer sig på Nordkoreas sida? 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-09-06 15:08 #140 av: Huygens

Min gissning är att både Ryssland och Kina ställer sej på Nordkoreas sida om USA anfaller. Och ett anfall är svårt, för USA måste öka antalet styrkor i Sydkorea ganska kraftigt, kanske 2-3 miljoner soldater och det kommer märkas tydligt.

Anmäl
2017-09-06 20:03 #141 av: Cireea

Jag förstår inte hur Kina och Ryssland kan ställa sig bakom en diktatur som Nordkorea? Jag menar.. stackars människor som bor där! 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-09-07 00:24 #142 av: Cireea

En kort dokumentär på 29 minuter om Nordkorea på SVTPlay. Dokumentären är från serien 'Världens konflikter' och tar upp historik samt allmänbildning om Nordkorea och konflikten på halvön.

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-09-09 16:39 #143 av: Huygens

#142 Har du reflektioner kring dokumentären, t ex ifall något utelämnats?


Nu kommer påpekandet att THAAD kanske inte hinner stoppa nordkoreanska missiler, då Nordkoreas avståndet till Seoul är ganska kort och Seongju ligger 300 km bort från Seoul. Sydkorea håller under tiden på att utveckla sitt eget antimissilsystem KAMD. Tydligen kompletteras THAAD-ramperna även med Patriot-missiler. (YT/ARIRANG, 2017-09-08, 2 min)

Demonstrationer mot THAAD. (YT/ARIRANG, 2017-09-09, 3 min)

KAMD började utvecklas år 2017 och förväntas vara klart år 2021 till en kostnad av ca 8 miljarder kr (det blir troligen mycket dyrare). (YT/YTN NEWS, 2016-03-30, 1 min) samt (YT/ARIRANG, 2017-04-15, 1 min)

Anmäl
2017-09-09 17:38 #144 av: Cireea

#143 Jag har inte hunnit kika på den ännu, men ska göra det i helgen om jag får lite tid över. Tummen upp Om du hinner se den före mig så berätta gärna vad du tyckte! 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-09-09 17:52 #145 av: Huygens

Ja, jag har sett den och även dokumentären om Kim Jong-Un (SVT-Play), 53 min, som kan ses 5 dagar till. Jag väntar lite med kommentarer.

Anmäl
2017-09-09 17:53 #146 av: Cireea

#145 På så vis, då ska jag försöka få tid att se dom! Skrattar

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-09-12 15:51 #147 av: Cireea

Läste precis en artikel i Aftonbladet om Nordkorea och deras svar på nya sanktionerna. FN kommer att begränsa försäljningen av naturgas samt råolja till Nordkorea. Även all textilexport från NK stoppas. I och med dessa nya sanktioner är 90% av Nordkoreas export förbjuden. 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-09-13 23:00 #148 av: Huygens

Lite om dokumentären nämnd i #142.

Dokumentären börjar med det påstådda nervgiftmordet på Kim Jong-Nam på Malaysisas flygplats, se även Sydkoreas kulturminister avgått (flera inlägg). Bildmaterialet på SVT-play är kort men håller mycket högre kvalitet än vad jag hittat på nätet.

Dock visas inte själva nervgiftattacken.

SVT gör här ett uselt arbete och nämner inte ett ord om alla tvivelaktiga påstående från malaysiska myndigheter. Istället köper SVT den malaysiska regimens officiella förklaring som är minst sagt underlig.

SVT gjorde ett betydligt bättre arbete om Malaysia och MH370, se Klotterplank 12 (inlägg).


Dokumentären nämner sedan kort Koreas äldre historia med det något ostadiga påståendet att Kina är en "bundsförvant" och Japan en "angripare". Kanske är SVT lite för kort rörande Japans annektering åren 1910 - 1945.

Övergången till ett delat Korea är också dåligt hanterat i dokumentären. Det nämns inte att Kina och Sovjet kom överens om att dela Korea och att USA år 1943 i Kairo (under brinnande krig) (wiki) godkände delningen av Korea i ett Nord- och ett Sydkorea, även om den officiella texten påstod motsatsen

Bakgrunden och orsakerna till koreakriget är klent förklarade, men vad kan man vänta sej av ett så kort program. Stormaktsspelet nämns nästan inte alls. Kina gjorde vansinniga saker med sina fotsoldater under kriget, vilket inte nämns. USAs enorma bombning av Nordkorea nämns lite. Motiv och aktiviteter är dåligt förklarade. Jag skulle vilja säga att inte heller denna korta SVT-dokumentär kommer nära sanningen om Koreakriget.

.

Dokumentären nämner dock en intressant sak. I början av 1970-talet var Nordkorea nästan lika utvecklat tekniskt och industriellt som Sydkorea. Nordkorea hade en enorm mängd industrimaskiner.

Höghusen i Pyongyang var lika många som i Seoul.

.

Nu kommer en sektion i dokumentären som är usel bortanför rimlig förklaring. Hela beskrivningen av Nordkoreas kärnvapenupprustning är mycket dåligt hanterat och levererar bara tittaren mycket förenklade färdigförpackade "sanningar".

Dom olika turerna kring icke-spridningsavtalet är inte nämnda.

Diktaturen i Sydkorea nämns kort.

.

I slutet av 1980-talet drar Sovjet tillbaka delar av sitt stöd till Nordkorea, som börjar få problem med sitt samhällssystem. I början av 1990-talet, medan Kim Il-Sung fortfarande var diktator, börjar folket svälta. Troligen svalt 300 000 nordkoreaner ihjäl innan Kim Il-Sung avled och ersattes av Kim Jong-Il år 1994. (wiki)

Folket hörde aldrig Kim Jong-Il prata på TV, då han hade ett talfel och stammade. Troligen var han inkompetent och egoistisk. Kim Jong-Il "rekryterade" sina kvinnor från den statliga baletttruppen, som fick fungera som ett potentiellt harem.

Svälten förvärrades dramatiskt under år 1994 och fortsatte långt in på 2000-talet. (wiki). Troligen svalt 4 miljoner nordkoreaner ihjäl under diktator Kim Jong-Ils tid, vilket är ungefär lika många som mördades av Pol Pot i Kambodja.


Jag köper inte riktigt förklaringarna till svälten, men officiellt är Nordkorea en bergsnation som saknar odlingsbar mark av betydelse. FN-nödmat har dock förbättrat situationen även om folket fortfarande är felnärda, då nödmaten mest består av potatis.

Barnen i skolorna på 1990-talet beskrivs som gula i ansiktena och utan leenden. Vissa familjer svälter ihjäl allihop.

Sedan kom diktator Kim Jong-Un till makten och folket svälter inte längre, även om många hungrar och är felnärda.


SVT-dokmentären visar helt kort USAs president Bush, som ansvarat för falsk flagga 911, när han hotar Nordkorea med krig. Bakgrund och analys uteblir.

Helt kort visas även Otto Warmbier i rättssalen, men samma sak här, bakgrund och analys uteblir. Något är fel med hela historien kring Otto Warmbier enligt min mening och jag har nämnt det tidigare i denna tråd.

Det känns som om dokumentären är skapad för att rättfärdiga ett USA-anfallskrig mot Nordkorea. Mestadels porträtteras Nordkorea med "accepterade" fasadartade bilder. Visst, man kan se dokumentären, den har vissa goda delar. Jag skulle dock komplettera med mer material och lite eget tänkande.

Risken finns att vad som visas för oss är ett skådespel där olika aktörer spelar i förväg uppgjorda roller.

.

Dokumentären om Kim Jong-Un är också tillrättalagd. Det är samtidigt en svår uppgift att få en samlad klar bild av Kim Jong-Un, då han håller sej från media.

Det påstås att Jong-Un gick i skola i Schweiz. Kanske gjorde han det, men ansiktsanalysen skulle lika gärna kunna passa in på 1000-tals andra koreaner. Födelsedatumen i schweiziska papaper är dock samma som officiella datum.

Jämför Wanna One, ser det inte ut som om killarna i bandet är bröder, t o m tvillingbröder i vissa fall? Korea Times, 2017-08-22

Kanske är dom bröder?

.

Kim Jong-Un beskrivs som en basketspelande kille, men hur han plötsligt blev så rund i kroppen som 26-åring är i så fall en gåta för en sportig kille.

Det finns några klipp i den andra SVT-dokumentären där soldaterna springer ut i vattnet för att komma närmare Kim Jong-Un. Om du ser Jesus i en båt och är kristen, skulle du inte vilja komma närmare honom i så fall, var kommentaren.

När det nämns att Kim Jong-Un låter avrätta faderns svåger Jang Sung-Taek (wiki), sägs det försvaga Jong-Uns ställning. Jag har inte sett någon sådan försvagning, snarast verkar det vara tvärtom.

Jong-Un sägs omge sej med starka kvinnor, bl a hans lillasyster som kan ta över ifall han inte kan styra landet. Vid ett tillfälle låter han sej fotograferas med kvinnliga soldater en och en.

Anmäl
2017-09-14 00:36 #149 av: Cireea

Jag tror att dokumentären inte är menat att föra konspirationer eller ifrågasätta saker. Snarare mer ett sätt att informera (om än vagt i vissa fall) kring det man "vet" från officiella rapporter, dokument osv. 

-- 

Jag tycker dock att man ser allt för få dokumentärer från Sverige som faktiskt är kritiska. Exempelvis att man ifrågasätter dokument, rapporter och liknande. Det skulle vara intressant att se en dokumentär från Sverige om just Nordkorea där man valt en annan infallsvinkel och där man ifrågasätter saker och ting. 

DET hade fångat mitt intresse. 

--

Killarna i Wanna One är inte bröder dock. SkrattarDet kanske ser ut som att dom är lika varandra på just den bilden men så är inte fallet, enligt mig då.
Om man kollar på deras profil inne på hemsidan Kprofiles så ser man tydliga skillnader i deras utseenden. 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-09-14 08:57 #150 av: Huygens

#149 Ja, på närbilderna ser medlemmarna i Wanna One olika ut. Identifikationen av Kim Jong-Un är dock gjord mot ett klassfoto som barn och då finns inte lika tydliga detaljer att jämföra. Snarast tycker jag att den unga pojken på klassfotot inte kan var Kim Jong-Un.

Jag kollade påståendet i SVT:s dokumentär att födelsedatumen skulle stämma, vilket verkar fel. På wiki-sidan sägs dessutom att Kim Jong-Uns födelsedatumet 1982-01-08 är i tvivelsmål. Dom tre bröderna till Kim Jong-Il sades i alla fall allihop gått i schweizisk skola i dokumentären. Tydligen har uppgifterna om Kim Jong-Uns och dom två andra brödernas påstådda skolgång i Schweiz sitt ursprung i info som journalisten Titus Plattner inhämtat, tidningen Le Matin Dimanche.

Den fiktive fadern sägs ha kallats Pak Nam-Tcheul. Precis i början av SVT-dokumentären visas dom tre födelsedatumen (syns på dokument) och påhittade (?) namn:

1982-09-25, Pak Chol (alias "Kim Jong-Chul")
1984-07-05, Pak Houn (alias "Kim Jong-Un"), även "Pak Un"
1991-04-28, Pak Mi-Hyang (alias "?")

Om det visar sej att Kim Jong-Un kan prata tyska med schweizisk dialekt, är jag mer benägen att tro att han bott några år i Schweiz. Tyska kommunala Liebefeldskolan i Bern, rektor Ueli Studer. Lägenheten dom bodde i var av enkelt standardformat.

Brodern Kim Jong-Chul är född 1981-09-25 (wiki). Kim Jong-Nam är född 1971-05-10 (wiki).

Även systern Kim Yo-Jong (wiki) sägs ha studerat i Schweiz, född 1987-09-26. Yo-Jong sägs ha fått barn 2015.

Anmäl
2017-09-15 15:14 #151 av: Huygens

Sydkorea förbereder sitt missilförsvar. Nya fina Taurusmissiler har köpts in från Tyskland (!) och har provskjutits. (YT/ARIRANG, 2017-09-13, 2 min)

Taurus går som kryssningsmissil (som ett flygplan) med 1100 km/h i över 500 km. Taurus har smygteknik för att undgå radar.


Militären överväger att introducera missiler av typen SM-3, som kan täcka upp för brister i THAAD-raketerna, då THAAD inte kan nå fientliga rakter över 150 km höjd. SM-3 kan nå raketer på mellan 150 - 500 km höjd och ska kopplas till THAADs radarsystem. Korea Times, 2017-09-08

Nordkorea skickade upp en ny Hwasong-12 raket över Japan som gick 3700 km på 770 km höjd och det nordkoreanska folket hungrar. Korea Herald, 2017-09-15 samt (YT/ARIRANG, 2017-09-14, 2 min). Nyhetsuppläserskan Han Da-Eun ser riktigt orolig ut.

Nordkorea hotar att förvandla USA till aska och damm, samt sänka Japan i havet. DM, 2017-09-14

Som svar på Nordkoreas senaste höghöjds-ICBM, sköt Sydkorea upp två Hyunmoo-2 raketer, räckvidd 250 km. Tyvärr gick den ena raketen sönder och plumsade ner i vattnet kort efter start. Korea Times, 2017-09-15

.

Sen lite knepigt...

Jag har inte läst detta i engelsspråkig koreansk media, utan uppgiften kommer från DailyMail, 2017-09-12. Sydkoreas militär ska utbilda en lönnmördarbataljon med 1500 - 3000 man som ska tränas i att skära halsen av Kim Jong-Un. Även Times of India (yt) kommer med samma påstående om en lönnmördartrupp, som benämns Halshuggningsenheten.

Samtidigt skickar Sydkorea 70 miljoner kr i form av humanitär hjälp till Nordkorea. Korea Herald, 2017-09-14

hm...

Anmäl
2017-09-15 16:10 #152 av: Cireea

Oj ... Oberörd

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-09-17 16:05 #153 av: Cireea

Läste kommentarer från en Facebook-grupp där det diskuterades kring om man skulle ta hoten från Nordkorea på allvar. Då skrev en person detta (direkt citerat): 

"Någon skrev för en tid sedan, att om amerikanska medborgare börjar lämna landet, då är det en riktig indikation på att det är fara på färde. Kan inte bedöma om det är en korrekt analys."

Jag kan tänka mig att det kan stämma. Vet dock inte om amerikanska medborgare har börjat lämna Sydkorea. 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-09-21 15:35 #154 av: Cireea

Man kan tycka vad man vill om Aftonbladet eller Wolfgang Hansson, men denna text av Wolfgang tyckte jag ändå var rätt intressant. 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-10-06 21:07 #155 av: Huygens

Ägnar sej USA och Nordkorea åt hyss i det tysta?

Nu erkänner USAs utrikesminister Rex Tillerson att USA i flera månader har hållit hemliga samtal med Nordkorea via 3 olika "kanaler". dock utan inblandning av Kina. (YT/ARIRANG, 2017-09-30, 2 min)

Det kan förklara varför Nordkorea ignorerat erbjudanden om samtal från Sydkorea. Vidare kan man fundera på hur länge "samtalen" mellan USA och Nordkorea pågått? Kanske i årtionden där Nordkorea i godan ro tillåtits utveckla egna kärnvapen? Och samtidigt i frontfasaden ägnar sej USA åt att rikta stark kritik mot Nordkorea, som i sin tur uttrycker sej hotfullt tillbaks.

Om Sydkorea är utesluten från samtalsprocessen mellan Nordkorea och USA, är jag rädd för att det kan båda illa, för eller senare. Se även #115.

Vilkas "kanaler" har USA använt? Ryska agenter?

Utrikesminister Rex Tillerson sa dessutom under sitt besök i Kina, att USA planerade att inte störta Kim Jong-Un. Tillerson träffade Kinas diktator Xi Jinping och bad honom korrigera Kinas massiva handelsöverskott på 3000 miljarder kr/år, vilket Tillerson anser åderlåter USA på pengar på ett skadligt sätt. Korea Herald, 2017-10-01 samt DM, 2017-09-30

Xi Jinping log till svar och såg som vanligt lite lagom opiumpåverkad ut.

.

Sen har vi den allt hetare och hetsigare ordväxlingen mellan Kim Jong-Un och Donald Trump. Hela Kim Jong-Uns svar till Trump är översatt till engelska, där Trump kategoriseras som en efterbliven stolle. Korea Herald, 2017-09-22

Jag kan inte låta bli att fundera på om Kim Jong-Uns svar till Trump har författats av regissörer i Hollywood, redigerats av Pentagon för att sedan översättas till nordkoreanska och skickats till Pyongyang. En charad för att hålla oss sysselsatta och för att bevara oro hos amerikaner.

Ordet "dotard" (ålderstigen dåre) är ett gammalt engelskt ord från 1400-talet som nordkoreaner knappast känner till.

Samtidigt skriver Korea Heralds krönikör Robert Park att Trump verkar vara beredd att offra 25 miljoner koreaner i ett eventuellt krig. Korea Herald, 2017-10-01


Efter att Trumps hotfulla FN-tal officiellt tolkats som en krigshandling från USA, sa Nordkorea att dom tänker skjuta ner alla USA-flyg i närheten av territorialvattnet.

Sagt och gjort.

USA skickar som provokation in ett bombflyg av typen B-1B Lancer i hopp om att nordkoreaner skulle skjuta ner USA-flyget. B-1B Lancerplanet avreste från Guam, som Kim Jong-Un hotat sända kärnvapen mot. Korea Herald, 2017-09-24 samt Korea Times, 2017-09-27

En representant från Sydkoreas regeringsparti, Woo Sang-Ho, sa att USAs (Trumps?) tilltag med det provocerande bombflyget var farligt och onödigt. Tydligen upptäckte inte Nordkoreas radar bombflyget eller kunde inte identifiera flyget som ett USA-bombflyg, enligt uppgifter från NIS. I alla fall gjorde Nordkorea ingenting. Korea Herald, 2017-09-27

Frågan är också om Moon Jae-In godkände USAs bombflygprovokation mot Nordkorea eller är Sydkorea helt utanför spelet mellan USA och Nordkorea? Om Sydkorea inte har någon tala, inte ingår i samtalen med Nordkorea och inte kan påverka eller får reda på USAs mer farliga planer för krig, vad är då Sydkorea i USAs ögon? Korea Herald, 2017-09-26

Är Sydkorea en bricka i spelet?


Det går heller inte riktigt bra med vissa händelser kring protesterna mot THAAD-ramperna. En person satte eld på sej själv i protest mot THAAD-installationen. Korea Times, 2017-09-20

Frihetspartiets ledare Hong Joon-Pyo opponerade sej mot Moon Jae-Ins planer på att låta Sydkoreas militär helt ta över försvaret av Sydkorea från USA. Joon-Pyo tror inte att Sydkorea kan hantera uppgiften ännu, 64 år efter kriget. Korea Herald, 2017-09-29

Jag har nu hittat en koreansk källa till uppgiften i #151 att militären tränar upp en lönnmördartrupp, som i västerländsk media benämns Halshuggningsenheten. Tydligen är den officella engelska översättningen från koreanska att det rör sej om en potentiell "decapitation operation". Jag tolkar det som ett visserligen hotfullt, men mer bildligt uttryck, som inte realiserats.

Tydligen är det hökarna inom militären som kommit med uttrycket och närmare bestämt försvarsminister Song Young-Mo som nämnde halshuggningsoperationen, 2017-09-04. Korea Times, 2017-09-19

Försvarsminister Song Young-Mo fick också kritik och tillrättavisning för sitt halshuggningsuttalande av presidentsäkerhetsrådgivaren Chung Eui-Yong samt av specialsäkerhetsrådgivare professor Moon Chung-In.

Försvarsminister Young-Mo blev först upprörd över tillrättavisningen och sa några väl valda ord, som han sedan fick ta tillbaka och slutligen fick han be om ursäkt.


Sen, lite intressant...

Ni minns stackars Otto Warmbier och hans öde. Föräldrarna godkände inte någon obduktion, men en rättsobducent har ändå kunnat dra vissa slutsatser genom att ha studerat Otto Warmbiers tillstånd.

Rättsobducenten säger att det finns inga tecken på att Otto Warmbier torterats eller lemlästats, såsom Otto Warmbiers föräldrar hävdar. DailyMail, 2017-09-27 samt DM/AFP, 2017-09-28

Faderns påstående att någon dragit ut tänderna på Otto Warmbier, motsägs av rättsobducenten som säger att Otto Warmbiers tänder var normala och i gott skick.


Hur är det med Japan?

Hittils är allt som Japan föreslagt att Sydkorea ska göra, sådant som jag upplever bara kan skada Sydkorea och som inte är till någon hjälp.

Nu har Japans vice statsminister Taro Aso sagt att Japan måste förbereda sej på att skjuta ihjäl koreanska flyktingar som kan tänkas försöka fly till Japan i händelse av ett nytt koreakrig. Trevlig kille. DM, 2017-09-26

Taro Aso har gjort sej känd sedan tidigare med uttalanden som skulle vara omöjliga i Europa. Taro Aso har sagt att Adolf Hitler hade "goda intentioner". DM, 2017-08-30

Taro Aso sa för några år sedan att Japan borde ändra sin konstitution och följa nazisternas exempel så att Japans konstitution ändras på samma sätt som Nazisterna ändra Tysklands konstitution. Man kan fundrea på vad Japan har för konstitution idag, då vice statsminister Taro Aso i högsta grad är en toppolitiker. DM, 2013-08-01

Taro Aso har själv givit prov på att han följer nazistiska ideal genom att säga att han tycker att gamla människor ska skynda sej att dö, för att inte ligga samhället till last. Istället för att stappla runt med kryckor, tyckter Taro Aso att det är bättre att dom gamla skyndar sej att dö. Taro Aso (wiki) var vid det tillfället 72 år. DM, 2013-01-24

Jag tror att med den typen av ledande japanska politiker får Sydkorea väldigt svårt att riva upp avtalet om sällskapskvinnor.

Anmäl
2017-10-06 21:55 #156 av: Cireea

Oj jisses.. här händer det mycket. Förskräckt Och mycket händer bakom kulisserna märker jag. Oroväckande att USA och Nordkorea haft hemliga samtal, undra hur länge dom pågått. 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-10-09 21:17 #157 av: Huygens

Det är lurigt att Nordkorea är så oerhört slutet, men att USA kan hålla samtal via flera olika "kanaler", samtidigt som Moon Jae-Ins inbjudningar till samtal med Nordkorea ignorerats. Det är mycket svårt att kunna se vilken typ av aktiviteter som döljer sej bakom hemlighetsmakeriet.

I alla fall har kinesiska myndigheter åter börjat tillåta kinesiska regissörer att plagiera sydkoreanska populära TV-serier. Ett exempel uppges vara koreanska Youns Kitchen som kopierats i kinesiska Chinese Restaurant. Även Homestay har kopierats i kinesiska Dear Inn.

Tidigare har kinesiska myndigheter slagit ner på plagieringen, men nu är tydligen allt tillåtet. Manus, karaktärerna i serien, flödet av handlingen och miljöer har skamlöst kopierats av kinesiska filmmakare.

Tydligen har Kinas negativa inställning till THAAD fått kinesiska myndigheter att ignorera plagiarism vad gäller sydkoreanska originalserier. Korea Times, 2017-10-08


Nåja, Sydkorea gör inte livet lätt för besökande kineser heller. Tre kinesiska kvinnor som låtit skönhetsoperera sej i Sydkorea, fick inte lämna landet då deras svullna ansikten såg alltför olika ut deras passfoton. DM, 2017-10-09


Kim Jong-Un har tillsatt sin syster Kim Yo-Jong som en viktig chef (?) inom nordkoreansk statsmakt. Det framgår inte från artiklarna vad posten är annat än ledamot av politbyrån. Korea Herald samt Korea Times, 2017-10-08

Deras far är Kim Jong-Il och modern är Ko Yong-Hui.

Anmäl
2017-10-09 21:34 #158 av: Cireea

Angående att Kina "plagierar" Sydkoreanska serier, det är inget konstigt. Japan, Sydkorea, Taiwan och Kina brukar ofta göra remakes av varandras serier och filmer utan att ändra särskilt mycket. Det som brukar ändras är väl små detaljer i handlingen eller namnen för att de ska passa i det nya landet. Glad 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-10-10 14:24 #159 av: Huygens

Ja, remakes är ett lite snällare sätt att kopier, parterna brukar oftare vara överens.


OPLAN 5015 och OPLAN 3100 är Sydkoreas superhemlisar. Och förra året (2106) blev det tydligen lite brunt med det där hemlighållandet. Men först vill jag nämna något om USAs inställning till krig och genomsnittsamerikanens kunskap.

I början av 1990-talet när det första Irakkriget startade visade en undersökning att 91 % av USAs gymnasieelever inte visste var i världen Irak låg. Många elever pekade ut områden i Sydamerika på kartan.

Hur är det då med kunskapen om Nordkoreas placering på världskartan? TV-programmet The Jimmy Kimmel Show gick ut på stan (Hollywood) och frågade "medelamerikaner". Dom flesta USA-medborgare som visas i klippet pekar fel på världskartan. Vissa personer placerar Nordkorea i östra Kanada (kanske för att det är nära Nordpolen som "Nord-" i Nordkorea?).

Några USA-bor placerade Nordkorea i mellanöstern, Europa eller t o m Australien. Folk undvek dock att placera Nordkorea i Afrika. (YT/Jimmy Kimmel Live, 2017-09, 4 min)

Om okunnigheten är lika stor genom hela USA, vad innebär det ifall USAs president säger att nu går USA i krig mot Nordkorea? Eller om USAs myndigheter kommer med andra godtyckliga påståenden?

Hur kan okunnigheten vara så stor? En förklaring kan hittas i utbildningssystemet som nu förespråkar det sk Common Core, som är kunskaps- och förståelsedestruerande. En addition av två 3-siffriga tal utförs med 7 subtraktioner i Common Core.


Hur är USA-medborgares inställning till krig?

Ja, vi har ett svar från en amerikansk miljöpartist, representant för USA sk Green Party, Holly Seeliger. Hon förespråkar fred och får därför massivt motstånd på det politiska planet. Antagonisterna kallar henne en fredsälskande konspirationsteoretiker, peace loving conspiracy theorist. Två nedsättande uttryck som kombineras för att vara dubbelt nedsättande. (YT/Zoon Politikon with Holly Seeliger mellan 3:30 - 3:55, 2017-09-29, 23 min)

Hon nämner: "Det mest radikala och farliga du kan någonsin kan göra [i USA] är att säga att du vill ha fred. Resultatet blir att allmänheten avskyr dej."

Förespråkar du fred riskerar du att ses som anti-amerikan och du anses antagligen vara opatriotisk ifall du inte stödjer kriget.

Om USAs medborgare sluter upp kring idén att USA ska föredra krig framför fred, vad blir då resultatet? Och om det är så att USAs politiskt medvetna allmänhet vill ha krig med Nordkorea, vad är orsaken till krigslängtan? En möjlighet är att USA har vunnit alla krig och därefter fått sin vilja igenom. Vietnam är ett officiellt undantag, men när dom sk Pentagon Papers (wiki) läcktes, visade det sej att USA aldrig ville vinna kriget. Vietnamkriget var bara avsett att vidmakthållas av USA olika presidenter, till ekonomisk gagn för krigsindustrin.


Likadant är det i denna CNN-"dokumentär", som håller ett högt tonläge mot nordkoreansk allmänhet. Man kan fundera på om "dokumentären" utformats negativt i samarbete med Nordkoreas diktator i utbyte mot en fet summa pengar. (YT/Almutaz Bur News, 2017-09-15, 40 min)

CNN-reportern går till verbalt angrepp mot nordkoreanska skolbarn runt 10-12 år, som beskrivs vara 14-15-åriga hjärntvättade krigsälskande USA-hatare. Dokumentären nämner inget om USAs många massakrer som den i Nogeun Ri (inlägg).


Tillbaks till Operational Plan 5015 (OPLAN 5015), som troligen har ett helt annat namn på koreanska.

Enligt officiella påståenden trängde nordkoreanska hackare in på Sydkoreas topphemliga militärdatorer som var öppet uppkopplade mot internet. Dom nordkoreanska hackarna kom över den hysteriskt hemliga och ytterst viktiga
OPLAN 5015 samt även den nästan lika hysteriskt hemliga OPLAN 3100.

Tålamod och en bra internetförbindelse gjorde att hackarna i lugn och ro kunde tanka ner 235 Gb superhemliga militärdokument till Nordkorea från dom sydkoreanska militära säkerhetsdatorerna.

Tro på det.

OPLAN 5015 är en plan upprättad av USA med inflytande från Sydkorea och planen går ut på att fullkomligt bomba sönder Nordkorea en gång för alla. OPLAN 5015 har fullständiga ritningar, kartor, fotografier och instruktioner hur bunkrar, tunnlar, militärinstallationer och kommandocentraler ska bombas sönder av USA och av Sydkorea i händelse av ett nordkoreansk angrepp.

OPLAN 3100 är Sydkoreas nationella (med nedtonat USA-inslag) plan för att svara militärt mot mindre militära provokationer från Nordkorea.

Det innebär att Nordkorea idag vet allt om Sydkoreas och USAs krigsplaner.

Men troligen är både OPLAN 5015 och OPLAN 3100 läckta till Nordkorea med avsikt. Det finns ingen rimlig anledning eller möjlighet att Nordkorea kan koppla upp sej mot internet och tränga in i Sydkoreas allra hemligaste militärdatorer via öppna datakablar.

Korea Times, 2017-10-10
Korea Herald, 2017-10-10

Enligt artikeln i Korea Times, innehåller även OPLAN 5015 detaljerade procedurer för att "halshugga" Nordkoreas ledarskikt i händelse av krig.

Den officiella ståndpunkten från Sydkoreas militär är att säkerhetspersonalen bara har kunnat identifiera 20 % av den data Nordkoreas hackare tankade ner. Dom övriga 80 % militärhemlisar som kopierades är av okänt slag.


Sen en mindre artikel. Det visar sej att 70 % av alla brott som USA-soldater begår i Sydkorea aldrig når sydkoreanska domstolar. När det gäller grövre brott som mord, våldtäkt och rån, är det 80 % av brotten som aldrig når sydkoreanska domstolar. Korea Herald, 2017-10-10

Situationen påminner om den i Japan på t ex Okinawa där USA-soldater skjutit ihjäl saktfärdiga bönder eller genomfört gruppvåldtäkter på kvinnor från lokalbefolkningen. USA-soldaterna på Okinawa brukar inte ställas inför rätta, utan returneras bara till USA, möjligen med någon form av reprimand.


Det har upptäckts att nödmeddelanden inte kan nå dom flesta av Sydkoreas tunnelbanor och vägtunnlar. Kanske förlitar sej landet på att folk är ständigt uppkopplade mot internet via mobiler? Korea Herald, 2017-10-10

Radiosändningar från vanliga radiostationer har svårt att nå ner i tunnlarna.

Anmäl
2017-10-10 15:03 #160 av: Cireea

"Det har upptäckts att nödmeddelanden inte kan nå dom flesta av Sydkoreas tunnelbanor och vägtunnlar. Kanske förlitar sej landet på att folk är ständigt uppkopplade mot internet via mobiler?" 

Aj aj, inte bra! 
Nog för att människan generellt idag använder mobilen ständigt, och ofta är uppkopplade på nätet. Men det är långt ifrån alla. Det där måste man ju hitta någon lösning på.. Oberörd

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-10-30 17:52 #161 av: Huygens

Den här veckan hålls 388 katastrofövningar och terrordrills. Utanför Jeju Island hålls en övning med en brinnande färja. Korea Times, 2017-10-30

Katastrofövningar hålls även vid kärnkraftverk, som skogsbränder, översvämningar och jordbävningar. Nationen ska förberedas för alla möjliga scenarion och 5-dagarsövningarna är den största katastrofträningen någonsin.


Hur klarar sej Nordkorea ekonomiskt?

Nordkorea tillverkar kläder som sedan säljs i andra länder. Det visar sej att kläder som märks "Made in China" egentligen tillverkats i Nordkorea, ev transporteras till Kina och sedan säljs i Sydkorea (och resten av världen?). Korea Times, 2017-10-24

Nordkorea sägs även ha klädfabriker i Kina.

Vissa kläder behöver inte ens passera Kina utan tas direkt till Sydkorea av smugglare enligt Kustbevakningen som gripit några snopna klädsmugglare med båt. Troligen har smugglarna varit verksamma i många år.

Det innebär i allafall att om man köper kläder i Sydkorea som tillverkats utomlands, kan kläderna ändå vara koreanska.


Bidragen med humanitär hjälp har sjunkit kraftigt dom senaste 5 åren och är nu mindre än 25 % av vad dom var år 2012. Nordkorea får numera bara humanitär hjälp motsvarande 300 miljoner kr. Korea Times, 2017-10-25

Det är lite bekymmersamt för det kan innebära att befolkningen börjat svälta igen, då FN:s nödpotatis inte levereras i samma omfattning.


Sen en konstig och lyckosam historia.

Fiskebåten 391 Hungjin tog sej 2017-10-21 in på nordkoreanskt vatten, kanske för att fiska. Båten omhändertogs av Nordkorea.

Det konstiga är att sydkoreanska myndigheter sa att fiskebåten "försvann" och ingen visste vart den tagit vägen. Det myndighetspåståendet är helt osannolikt. Sydkorea måste veta vad som sker vid territorialvattengränsen mot Nordkorea.

Radar måste sett att båten tagit sej in på nordkoreanskt vatten och sedan tvingats i hamn av nordkoreansk militär. I alla fall släppte Nordkorea fiskebåten av "humanitära skäl" med 7 koreaner och 3 vietnameser. Korea Times, 2017-10-27

Anmäl
2017-11-06 12:05 #162 av: Cireea

"Nordkorea tillverkar kläder som sedan säljs i andra länder. Det visar sej att kläder som märks "Made in China" egentligen tillverkats i Nordkorea, ev transporteras till Kina och sedan säljs i Sydkorea (och resten av världen?)."

Uuuh..får man verkligen ljuga om sånt? Alltså var saker är tillverkade? 

---

Olyckligt att befolkningen i NK börjar svälta igen. Känns alltid förkastligt när folket lider på grund av styret i landet. Ledsen

---

Några nyheter om USA-Nordkorea? 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-11-06 18:45 #163 av: Huygens

#162 Det är lurigt vad som sker runt om. Nyheterna kommer, men jag har tvekat att skriva då jag ibland känt att det är någon slags agenda vi ska tro på från makter ovanför staterna.


Ett krig med Nordkorea kommer få väldigt negativa följder för Sydkorea. Alla företag som är ute på internationella börser kommer att se sina aktier störtdyka och det blir en massa allvarliga följder för folket

Japan är också väldigt sugna på krig på något sätt, troligen just för att det kommer skada Sydkorea mer än det skadar Japan. Japan har haft sina katastrofer. Kobejordbävningen kostade 1000-tals miljarder kr och Fukushima kostade ännu mer. Japanska Toshiba har hamnat i konkurs och delvis köpts upp av sydkoreanska företag.

Så en kärnvapenkatastrof i Sydkorea har Japans regering antagligen inget emot. Sydkorea går framåt med stormsteg på alla avancerade områden, medicinskt, kemiteknisk, energimässigt, elektroniskt, datateknik, mobiltelefoner osv. Japans regering verkar gärna se att Sydkorea råkar ut för ett avbräck och det är kanske därför som Japan intar en så fientlig ställning om sällskapskvinnor, historierevison om Hashima och med förnyade yrkande på äganderätt av Dokdo för ett par veckor sedan, som jag inte ens tror Sydkoreas regering svarade på. Och Japan försöker tvinga på Sydkorea radioaktiv Fukushimafisk.


Sen har vi USAs krigsskeppsolyckor.

En teori är att det är Kina som ligger bakom olyckorna med Antietam, Fitzgerald och McCain, se #126. Antietam kan ha fått styrsystemet hackats. Fitzgerald och McCain fick kollisioner för att dom mötande fraktfartygens styrsystem hackats.

För att förstå det sistnämnda behöver man veta att fartygen som rör sej i vattnen ibland är ganska nära varandra. Om avståndet är mindre än 400 m och ett fraktfartyg gör en tvär gir, hinner USA:s krigsskepp inte undan. Det gör att Kina kan stärka sin position i området genom att få USA att framstå som inkompetenta.

En lite vidare teori är att Pentagon visste om hackandet och tillhandahållit koden till Kina, för att vid ett senare tillfälle ev kunna utnyttja möjligheten att anklaga Kina för sabotage och stoppa Kinas expansion i Indiska Oceanen.


Sydkorea ska i alla fall inte räkna med att USA startar ett krig för att hjälpa Sydkorea. Ett av dom högsta befälen har sagt att USA håller styrkor i ostasien för att det gynnar USA, inte för att hjälpa Sydkorea. (YT/ARIRANG, 2017-11-05, 1 min)

Repris Pentagon Papers alltså.

USA:s handelshinder har också ökat successivt, så till den graden att Korea Times dristat sej till att spekulera i att General Motors (GM) agerar i Sydkorea för att påverka Sydkorea negativt. Blir Sydkorea lurat av GM, är artikeltemat. Korea Times, 2017-10-27

Konspirationsteorin går ut på att GM investerat kraftigt i Sydkorea, skapat jobb och en massa koreaner blir beroende av arbetstillfällen. Sen, vid "rätt" ögonblick drar sej GM ur Sydkorea med arbetslöshet som följd och konkursade underleverantörer.

Trump är idag i Japan och driver antagligen linjen USA first. USA i första hand.


Sen en historisk händelse.

På 1970-talet kidnappade Nordkorea en del japaner för att lära sej japansk kultur och språk. Vad syftet vidare var är oklart. En teori är att nordkoreanska spioner skulle låtsas vara japaner och på så sätt inte dra till sej uppmärksamhet i Sydkorea.

Nu vädjar japanske sonen till en av dom kidnappade kvinnorna att Trump ska förmå Nordkorea släpper henne fri. Ingen vet hennes öde, men hon var 22 år när hon skulle hämta barnen på dagis och kidnappades i Japan. Korea Herald, 2017-11-05

Polisen har tydligen förbjudit anti-USA-demonstrationer i samband med Trumps ankomst till Sydkorea. Korea Times, 2017-11-02


En majoritet av Sydkoreas folk, 54 %, vill att Sydkorea tar tillbaka kontrollen av Sydkoreas OPCON-krigsstyrkor som idag kontrolleras och får sitt befäl från USA.

40 % av koreanerna vill att USA ska behålla kontrollen och kommandot över dom sydkoreanska soldaterna via OPCON-befäl. I händelse av krig är det Pentagon som kommenderar alla sydkoreanska styrkor och inte Sydkoreas egen militärledningen i Seoul. Korea Times, 2017-11-01

Det är intressant med tanke på att president Moon Jae-In påstås vara överbefälhavare, men tydligen inte i en krigssituation, då han verkligen behöver ha befälet över sin egen militär om han ska kunna anses vara överbefälhavare och inte bara vara ett utanpåverk.

Det är lite svårt att få klarhet i hur USAs OPCON fungerar över Sydkoreas styrkor, det står bara en smula i wikipedia.


Sen är det lite knepigt med THAAD.

Sydkoreas utrikesminister Kang Kyung-Wha säger att Sydkorea har inga planer på att ingå i USAs THAAD-missilförsvar av Sydkorea. Jag förstår inte. Den som begriper mer får gärna hjälpa mej begripa. Korea Herald, 2017-10-30

Kan det vara så att om Sydkorea väljer att ingå i USA:s globala missilförsvaret, måste Sydkorea också överlämna kontrollen av alla radarstationer till USA?

Sydkoreas eget missilförsvar är klart tidigast år 2020.


Det är lite bekymmersamt att USAs styrkor i Sydkorea, USFK (wiki), tydligen håller militärövningar lite när dom vill, utan att Sydkoreas militär eller polis är informerad. Korea Times, 2017-10-19

Skottlossning, explosioner och granateld som ej annonserats i förväg av USFK, har blivit allt vanligare dom sista åren. Enligt en muntlig (?) överenskommelse ska USFK meddela sydkoreanska myndigheter i förväg om militärövningar, men så sker inte, av oklar anledning.

Dessutom har gifter och kemiskt avfall hittats i marken vid flera USA-militärbaser. USFK verkar inte bry sej om utsläppen och rapporterar ytterst sparsamt om kemiskt spill, t ex vid Bupyeong (wiki), Incheon. Korea Times, 2017-10-29


Vidare hur det är med Nordkorea, det är svårt att skriva om. Det kommer hela tiden en enorm flod av artiklar om Nordkoreas kärnvapen, men väldigt lite nytt nämns. Artiklar som refereras från japanska tidningar är i det närmaste att betrakta desinformation, tycker jag och innehållet bör åtminstone tas med en stor nypa salt.

Anmäl
2017-11-06 18:50 #164 av: Cireea

"Sydkorea ska i alla fall inte räkna med att USA startar ett krig för att hjälpa Sydkorea. Ett av dom högsta befälen har sagt att USA håller styrkor i ostasien för att det gynnar USA, inte för att hjälpa Sydkorea" 

Ja.. DET kan jag nog hålla med om.

-

Ja jag tänkte också på det där med att artiklarna om Nordkorea inte direkt ger något nytt att läsa om. Tycker mest det är samma sak som ältas. 

-

I övrigt, tack för ett intressant inlägg. Även den historiska händelsen var intressant att läsa om.

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-11-07 14:56 #165 av: Huygens

Någon sa: "Dom pratar om fred, men vill ha krig."

Trump och Melania är i alla fall på besök och dom bästa bilderna brukar jag hitta i DailyMail. Foto syns även på riksdagen, eng. national assembly, "nationella sammansättningen". DM, 2017-11-07

Vid besöket i Japan lärde sej Melania att skriva tecknet för "fred". Undra om hon får lära sej skriva samma ord på koreanska?

Bilder syns även på demonstrationer för och emot USA samt för och emot Trump. Tydligen är dom flesta demonstrationer tillåtna. Det är antagligen bara demonstrationer direkt framför Blå Huset som polisen stoppat.

På sitt besök i Japan lyckades Trump dessutom förolämpa sina värdar genom att säga att han inte kunde förstå hur en nation av samurajkrigare kunde tillåta Nordkorea skjuta raketer över landet utan att Japan sköt ner rakterna. DM, 2017-11-06


Under tiden har diktator Kim Jong-Un gjort en inspektion av en shampofabrik. Hans fru Ri Sol-Ju syns på bild när hon tittar på skönhetsprodukterna. DM, 2017-10-29

Fabriken går i grönblå och rosa pastellfärger.


Sen är frågan hur nordkoreanerna klarar sej när FN:s nödpotatis minskar i leverans även om 70 % av nordkoreanerna fortfarande får nödmat levererad. Tydligen har en anpassning skett enligt somliga nordkoreanska avhoppare. Även om folk ibland går hungriga är det sällan frågan om svält. Den svarta marknaden jangmadang säljer mat som odlats privat. Grönsaker och rotfrukter samt fejkkött.

Fejkköttet består av resterna från pressad soja som rullas, blandas med ris samt  kryddas och kallas injogogi, som betyder människogjort-"kött".

Tidigare gick sojapressresterna enbart som mat till grisar, men tydligen har injogogi över åren utvecklats så mycket att den nu är riktigt smakrikt och innehåller nyttiga proteiner. DM, 2017-11-03

Nordkoreaner längs kusten har även lärt sej att överleva på sånt havet ger, musslor och små minifiskar som annars bara äts av fåglar, bl a sandål.


Och till slut en slamkrypare. Denna skröna har jag inte kunnat hitta i koreansk media, så det är troligen ljug.

Riksdagsledamoten Kyung Dae-Soo från Frihetspartiet påstår att "nordkoreanska hackare" stulit ritningar från Daewoo över ubåtar och krigsfartyg. Daewoo själva känner dock inte till något sådant hackande. DM, 2017-11-01

Min misstanke är att Nordkorea redan tillverkar sina egna ubåtar utan att behöva någon annans ritningar. Fast det är väl politiskt korrekt att ge Nordkorea skulden för allt möjligt även om det är hittepå.

Anmäl
2017-11-07 16:32 #166 av: Cireea

Intressant, tillåter man Nordkoreanerna att ge sig ut i havet för att fiska? Funderar Eller är det något som sker i all hemlighet? 

Intressant inlägg hur som helst.

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-11-08 10:30 #167 av: Huygens

#166 Jag tror nordkoreanska fiskebåtar får fiska på sitt eget farvatten. Ibland händer det att nordkoreanska fiskare tar sej in på sydkoreansk territorialvatten och hoppar av från Nordkorea.

Dock misstänker jag att Nordkorea noggrant patruellerar vattengränsen mot Sydkorea med krigsbåtar och håller koll på att inga fiskebåtar passerar över åt någotdera hållet utan att militären vidtar åtgärder.


"Feta Leonard"

Ja, man kan fråga sej hur det är ställt med USA:s Japanflotta efter avslöjandet av skandalen med Feta Leonard. DM, 2017-11-07

Feta Leonard är en stor skandal där 60 amiraler från USA och 100-tals krigsfartygsbefäl är inblandade i en omfattande korruptions- och mutskandal, där USA:s amiraler och krigskommendörer mutats med prostituerade, narkotika och vilda spritfester.

I utbyte har USA:s 60 amiraler och dom 100-tals krigsfartygskommendörerna tillhandahållit topphemlig säkerhetsklassad information till ett Malaysiskt krigsvapentillverkande företag under kontroll av Feta Leonard, eller Leonard Francis som är hans riktiga namn. Även krigsmaterialföretag i Singapore och andra ställen är inblandade i att få hemlig information som möjliggjort att dom kunnat ro åt sej lukrativa krigsmaterialkontrakt.

Hur detta kunnat pågå i årtionden utan att Pentagon, NSA, CIA, DIA, NATO eller andra säkerhetstjänster upptäckt läckorna av säkerhetsinformation är en gåta.

Spritfesterna kunde pågå i dagar. Pentagon vill helst lägga locket på, men skandalen Feta Leonard är så omfattande att den inte kunnat stängas helt.


Sen är det kämpigt i Nordkorea, som bara fått hälften så mycket regn i år som vad landet brukar få. Det har gjort att grödorna klarat sej sämre och framför allt har boskapen fått det mycket svårare. (YT/ARIRANG, 2017-11-07, 1 min)

Och nu har Kina förbjudit kineser att besöka större delen av Nordkorea. Orsaken till utreseförbudet från Kina till Nordkorea saknar förklaring. Stoppet av kinesiska turister innebär ett avbräck i Nordkoreas ekonomi. (YT/ARIRANG, 2017-11-07, 1 min)

I Sydkorea har 10 000-tals demonstrerat mot Trump. Skyltarna med bomber och Trump är intressanta. Och det har också funnits mindre grupper som demonstrerat till stöd för Trump. (YT/ARIRANG, 2017-11-07, 2 min)

Anmäl
2017-11-08 16:06 #168 av: Cireea

#167 Ja på så vis, dom har nog stenkoll på gränsen. Är ju inte många Nordkoreaner som faktiskt lyckas fly varje år.. 

--

Oj då, mer korruption fast på andra håll. 

-

Inte förvånad över att 10 000-tals demonstrerar mot Trump. 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-11-09 18:37 #169 av: Huygens

Maktdemonstration.

Trump planerar att låta tre hangarfartyg genomföra en gemensam övning någonstans utanför Sydkorea eller möjligen utanför Japan. Det rör sej om USS Ronald Reagen, USS, Nimitz och USS Theodore Roosevelt. (YT/ARIRANG, 2017-11-09, 1 min) samt DailyMail

Frågan är om dom trögmanövrerade hangarfartygen riskerar kollidera med en civil oljetanker?


Donald Trumps barnbarn, Arabella, 6 år, kan både sjunga, tala kinesiska och gör succe i Kina. Ivanka är modern. Diktator Xi Jinping ger Arabella högsta betyg. DM

Under sitt besök uttryckte Trump förhoppning att Sydkorea skulle köpa dyra USA-vapen för flera miljarder kr. Och så påstod Trump att USA:s förhandlingarna med Nordkorea inte skedde bakom ryggen på Sydkorea. Korea Times, 2017-11-08


Tydligen har "nordkoreanska" propagandablad hittats i Seoul. Polisen beslagtog bladen, som hyllade diktator Kim Jong-Un. Korea Herald, 2017-11-07

Japan reagerade med vrede och riktade skarp kritk mot Sydkorea sedan Blå Huset låtit Donald Trump hälsa på en 88-årig överlevande sällskapskvinna. Japan uttryckte även kritik mot att Sydkorea bjudit Trump på räkor från Dokdo, då Shinzo Abe-regeringen anser att öarna tillhör Japan. Korea Herald, 2017-11-09

Japan hävdar att avtalet med Park Geun-Hye som skrevs under år 2015 innebär att Sydkorea ska stryka användandet av uttrycket sällskapskvinnor samt sluta nämna Japans sexuella slaveri av koreanska kvinnor. Japans kabinettssekreterare Yoshihide Suga var väldigt missnöjd med besöket av 88-åriga överlevande sällskapskvinnan Lee Yong-Soo, som fick träffa Trump i Blå Huset.

Japans kabinettssekreterare Yoshihide Suga kände sej också väldigt obekväm med att Trump serverades Dokdoräka av Sydkorea. Korea Herald, 2017-11-08

Blå Huset avfärdade Japans kritik. Korea Times, 2017-11-09


Japans statsminister Shinzo Abe slog en kullerbyta i en sandbunker under en golfrunda med Donald Trump. Händelse fångades på film. DM, 2017-11-09


Under tiden har Sydkorea fått besök av människorättsgrupper från Vietnam som vill att regeringen ska erkänna massvåldtäkter av vietnamesiska kvinnor under vietnamkriget. Dessutom massakrerades minst 9000 civila av koreanska soldater.

Sydkorea hade 300 000 soldater i Vietnam under åren 1964 - 1973.

Det är inte otänkbart att vissa koreanska soldater ingick i det sk Phoenix Program (wiki) som kontrollerades av CIA, där mellan 50 000 - 120 000 vietnameser torterades ihjäl av USA-soldater. CIA motiverade på 1970-talet sina krigsbrott mot civila vietnameser med att det var en effektiv metod för att "bekämpa kommunism".

Vietnamesiska människorättsaktivister uttrycker önskan att Moon Jae-In-regeringen utreder dom koreanska krigsbrotten som begicks under diktator Park Chung-Hee. Korea Herald, 2017-11-09

Kanske bör ett tillägg göras till minnestavlorna som finns brevid statyer av sällskapskvinnor att även Sydkorea begått dessa brott under vietnamkriget. Jag kan tänka mej att USA inte blir så glada, då amerikanska soldater och CIA begick omfattande massvåldtäkter och tortyrbrott mot civila i skrämmande utsträckning under det 19 år långa vietnamkriget.

Sydkorea är idag Vietnams största utländska investerare.

Anmäl
2017-11-09 21:01 #170 av: Cireea

"Japan reagerade med vrede och riktade skarp kritk mot Sydkorea sedan Blå Huset låtit Donald Trump hälsa på en 88-årig överlevande sällskapskvinna" 

Vad är problemet..? Funderar Är det olagligt att hälsa på dom? 

Japan börjar gå mig lite på nerverna.. det är irriterande hur barnsliga dom är. 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-11-10 14:01 #171 av: Huygens

Ja, Abe-regeringen förlorar förtroende.

När det gäller det "fria" handelsavtalet FTA mellan USA och Sydkorea, har det väckt mycket negativa reaktioner bland jordbrukare och djurhållare. Så till den graden att när handelsministeriet höll en öppen debatt urartade situationen till äggkastning och handgemäng. Uppretade jordbrukare skanderade slagord och höll upp skyltar mot ministeriet. (YT/ARIRANG, 2017-11-10, 2 min)

President Donald Trump anser att FTA inte är tillräckligt fördelaktigt för USA och att avtalet ska rivas upp.

Sen är det problem med flygsäkerheten i USA, påstår DHS. Mer än 80 % av vapen och sprängmedel som togs ombord på flyg, upptäcktes inte av USA:s säkerhetspersonal. Det ger USAs regering utmärkta möjligheter att genomföra falskflaggor, kanske riktade mot ostasien, som i fallet med MH370. Nyhetsuppläsare Mark Broome verkar tagen av rapporten. (YT/ARIRANG, 2017-11-9, 1 min)

Lägg märke till datumet för rapporten.

Anmäl
2017-11-11 00:48 #172 av: Cireea

11/9 -> 9/11 ? Funderar

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-11-11 12:52 #173 av: Huygens

Kpopgrupper är fortfarande förbjudna att uppträda i Kina. (YT/ARIRANG, 2017-11-10, 1 min)

Hemliga avtal om THAAD, finns sådana? Det antyds att Kina ska minska ner på sina negativa attityd till THAAD och det skapade mediaspekulationer. Men utrikesministeriet sa att något hemligt avtal med Kina om THAAD inte finns Utrikesminister Kang Kyung-Hwa eller Moon Jae-In ska kanske göra ett besök i Kina för att skapa bättre relationer. Korea Herald, 2017-11-02

Stötetstenen sägs vara THAADs AN/TPY-2 X-bandradar som når långt in över Kina.

Inte heller finns det några hemliga avtal med USA om vapenköp. Korea Herald, 2017-11-10

Nåja, det hindrar inte att enskilda advokater i organisationen Minbyun, vill ta reda på om det finns andra hemlisar i relation till THAAD och har därför begärt att få ut dokument. En domstol har dock avslagit begäran att få ut hemliga dokument om THAAD. Korea Herald, 2017-11-10

Anmäl
2017-11-11 16:13 #174 av: Cireea

#173 Jag undrar fortfarande hur det här ska lösas till MAMA? Funderar Eventet hålls ju i Hong Kong.. hur ska Kpopgrupper uppträda om dom inte löst det? 

Jag har inte läst några nyheter om att MAMA ska flyttas eller liknande. Det fortsätter planeras som vanligt. 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-11-11 16:32 #175 av: Huygens

#174 Hong Kong räknas som en delvis fristående politisk zon och tillåts kanske ha andra regler? Enligt diktator Deng Xiaoping, ett land, två system (wiki).

Anmäl
2017-11-11 18:07 #176 av: Cireea

#175 Åh, ja så kanske det är. Får idé Bra tänkt, det hade jag helt glömt bort! 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-11-11 18:44 #177 av: Huygens

Det är det som är så svårt att veta, haha.

Kina tycks ju göra lite som dom vill ändå i Hong Kong. Jag är rätt kluven inför vad jag ska tro. Om Hong Kong får genomföra MAMA är det antingen så att Kina tillåter det eller kanske att Kina gjort en överenskommelse med Sydkorea om att tona ner motsättningarna rörande THAAD. Jag vet inte, tiden får utvisa.

Anmäl
2017-11-12 01:24 #178 av: Cireea

Ja precis, får se om det dyker upp några nyheter kring MAMA och hur det står i förhållande till THAAD. 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-11-13 00:19 #179 av: Cireea

Många pratar om att Sydkorea och Kina börjat lösa hela grejen med THAAD och att det innebär att Kpopgrupper får uppträda i Kina samt att koreaner får delta i kinesiska program eller serier.

Kpopgrupper som saknat sina kinesiska medlemmar kommer nu alltså kunna delta i aktiviteter tillsammans igen. 

Finns mycket att läsa på kinesiska, japanska och koreanska men knappt något på engelska ännu. Detta ska alltså ha framkommit den 11 november. 

Någon annan som hittar? 

Uppdatering: https://mobile.nytimes.com/2017/11/01/world/asia/china-south-korea-thaad.html?referer=https%3A%2F%2Ft.co%2FavflbPLrd7%3Famp%3D1

Citat från artikeln: "On Tuesday, however, china abruptly changed course, essentially saying “never mind,” as the two countries agreed to end their dispute even though South Korea is keeping the system in place."

---

Notera alltså att det här är om Kpop är taget från fans som diskuterat kring lösningen mellan Kina och Sydkorea. Det är alltså inte mina personliga tankar och åsikter. 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-11-14 22:36 #180 av: Cireea

FOX ska göra en remake av det koreanska programmet King of Mask Singer,  även kallat Mask King. Enligt Hollywood Deadline kommer det amerikanska FOX göra en egen version av programmet inom kort. 

Programmet har redan fått remakes i Kina, Thailand, Kambodia och Phillipinerna. 

Källa: AllKpop

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.