länkar,artiklar,nyheter,skvaller

Sydkoreas kulturminister avgått! #2

2018-07-29 23:53 #0 av: Huygens

Ny tråd.

Fortsättning från föregående tråd "Sydkoreas kulturminister avgått!".


Jag har lagt en del av nyhetsflödet om (Kontoret för) Domstolsadministrationen (OCA) i tråden Rättsapparaten, sådant som inte har direkt koppling till regeringen under Park Geun-Hye, hennes kulturminister Cho Yoon-Sun samt andra regeringsmedlemmar, såsom rådgivare, presidentens förvaltningschefer m fl.


Det framkommer nu att chefdomare Yang Sung-Tae över Suveräna Domstolen utpressade Park Geun-Hye på pengar som hon hämtade från NIS särskilda aktivitetsfond. Korea Herald, 2018-07-29

Chefdomare Yang Sung-Tae över Suveräna Domstolen är misstänkt för att ha tagit emot minst 2 miljoner kr i mutor åren 2015 - 2017 från Park Geun-Hye. Jag vet inte om det är feltryck i artikeln, men det står att pengar även betalats ut år 2018, fast det kanske är lagliga pengar?

Fotot i artikeln visar Park Geun-Hye och chefdomare Yang Sung-Tae som båda skrattar gott.


Chefdomare Yang Sung-Tae över Suveräna Domstolen var riktigt listig och drog ut på tiden i långdragna rättsfall och skadestånd som rörde tvångsarbetare från perioden Japan ockuperade Korea.

Sju äldre fd tvångsarbetare hann dö innan rättsfallen avslutades.

Bevismaterial har hittats i en dator från Nationella Domstolsadminstrationens (NCA, ej OCA) vice chef Im Jong-Heon. Genom att fördröja domsluten kunde chefdomare Yang Sung-Tae erhålla favörer och säkerställa att särskilda utnämnanden gick till hans favoriserade domare. Korea Herald, 2018-07-29

Pga att rättsfallen drogs ut på tiden och ej blev som tvångsarbetarna hoppats på, kunde Park Geun-Hye fortsätta upprätthålla goda förbindelser med Japan och företaget Nippon Steel & Sumitomo Metal Corp.

Ett antal demonstranter på fotot i artikeln kräver att Chefdomare Yang Sung-Tae åtalas.


Anmäl
2018-08-01 13:18 #1 av: Cireea

Toppen med en ny och fräsch tråd, hoppar in här direkt! 

Sajter: FilmGuldhamster, Hamster, Litteratur,  Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning

Anmäl
2018-09-03 11:37 #2 av: Huygens

Tydligen har Park Geun-Hye olagligt påverkat Suveräna Domstolen att kraftigt fördröja domar i rättsfall som rör Japans utnyttjande av slavarbetskraft. Frågan är dock om hon kommer ställas till svars, då hon redan har fått ett ganska långt fängelsestraff. Det troliga är att chefdomare Yang Sung-Tae kommer ställas till svars (tråd). Korea Herald

Det var viktigt för Park Geun-Hye att Suveräna Domstolen inte dömde till fördel för koreanska slavarbetare efter att hon år 2015 upprättat avtal om sällskapskvinnor med Japan, ett avtal som till största (hela?) delen dikterades av Japans dåvarande regering.

Äldre offer för japanska militärens krigsbrott vill att den japanskt finansierade krigsbrottsfonden ska upplösas då Japan fått möjlighet att manipulera hur krigsbrotten framställs mot sällskapskvinnor samt mot slavarbetskraft i fabriker och gruvor. Korea Herald


Anmäl
2018-09-03 13:24 #3 av: Cireea

Herregud.. VARFÖR vill man fördröja sånt? Och hur kan man ingå i ett sånt avtal. Det är..ofattbart. 

Sajter: FilmGuldhamster, Hamster, Litteratur,  Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning

Anmäl
2018-10-05 12:27 #4 av: Huygens

Kulturminister Cho Yoon-Sun har fått påbackning, ytterliggare 1 års villkorlig dom. Även en presidentrådgivare till Park Geun-Hye fick straff. Brottet denna gång var att dom dömda olovligt gett ekonomiska bidrag till ett 50-tal högextrema ("nationalistiska") smågrupper som var pro-Park Geun-Hye och som ägnade sej åt undergrävande opinionspåverkande verksamhet mot oppositionen. Domarna utföll:

Presidentrådgivare Kim Ki-Chun, 1,5 år fängelse.
Kulturminister Cho Yoon-Sun, 1 års villkorligt fängelse

Kulturminister Cho Yoon-Sun har överklagat en tidigare ganska mild dom med villkorligt fängelse till Suveräna Domstolen. Om den tidigare domen vinner laga kraft kommer båda domarna att omvandlas till riktigt fängelsestraff på 3 år.

Presidentrådgivare Kim Ki-Chun har redan suttit av 1,5 år på kåken och släpptes för 2 månader sedan. Han får nu sitta av ytterligare 18 månader i fängelse, om inte ett överklagande ändrar på den saken. Presidentrådgivare Kim Ki-Chun var även personalchef i Blå Huset och ansågs ha inflytande över regeringens verksamhet.

Straffen får anses milda med tanke på att dom dömda varit högt uppsatta och saboterade grundläggande demokrati med sin olagliga verksamhet.

Korea Herald, 2018-10-05
Korea Times, 2018-10-05


Styrelseordförande i Lotte, Shin Dong-Bin, klarade sej undan med 2,5 års villkorlig dom. Han har dock suttit av 8 månader i häktet, så ett visst fängelsestraff har han avtjänat.

Styrelseordförande i Lotte, Shin Dong-Bin, dömdes för givande av muta till Park Geun-Hye, genom Choi Soon-Sil, i utbyte mot affärsmässiga favörer. Korea Times, 2018-10-05


Anmäl
2018-10-07 17:46 #5 av: Cireea

Är det inte väldigt låga straff ändå för de som varit med i all den här korruptionen?

Sajter: FilmGuldhamster, Hamster, Litteratur,  Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning

Anmäl
2018-10-07 18:48 #6 av: Huygens

Jo, det är lite ojämnt. Frågan är om det blir ändring, så att upphävande av demokratin betraktas som en viktigare fråga.


Anmäl
2019-02-28 13:48 #7 av: Huygens

Jag har inte kunnat följa hela händelseförloppet då jag inte sett det förut.

Men tydligen mutade chaebol KT ett antal riksdagsledamöter under åren 2014 - 2017, med relativt sett låga belopp. Officiellt sett rör det sej bara om 5 - 10 miljoner kr som slussats via slaskfonder från KT till riksdagsledamöter. Jag antar att det verkliga beloppet är större.

Dom berörda 99 riksdagsledamöterna har allihop (?) och i vissa fall under genanta former, betalat tillbaka mutorna till KT, men pengarna har inte stannat i chabeolen, utan pengarna har istället hamnat i fickorna på KT:s chefer, bl a hos KT:s styrelseordförande Hwang Chang-Gyu. Korea Times

Polisen utreder nu misstänkt förskingringsbrott inom KT. Syftet med dom ursprungliga mutorna var att under olagliga former förmå riksdagen att godkänna en internetbank upprättad av KT.


Anmäl
2019-03-08 14:56 #8 av: Huygens

Choi Soon-Sil utreds nu för att olagligt ha påverkat tillsättningen av fd vice justitieminister Kim Hak-Ui, som stått anklagad för våldtäkt, narkotikabrott samt tagande av muta år 2013. Han klarade sej undan. Korea Herald, 2019-03-07

Det visar sej nu att över 30 000 bitar bevismaterial "försvunnit" från polisen runt år 2013, bevismaterial som på ett eller annat sätt indikerat vice justitieminister Kim Hak-Uis olagliga förehavanden, inklusive videofilmer och dokument.

Polischefen ansvarig för dom försvunna bitarna bevismaterial nekar till att något försvunnit och Choi Soon-Sil vägrar svara på frågor i fängelset där hon avtjänar 20 år.


Anmäl
2019-03-29 07:40 #9 av: Huygens

Vice justitieminister Kim Hak-Ui från tiden med Park Geun-Hye ska ha deltagit i ett tvivelaktigt sexparty år 2013 (?) i utbyte mot att ge affärsmannen Yoon Jung-Cheon vissa ekonomiska favörer. En av kvinnorna på festen uppger att hon blev drogad och våldtagen av både vice justitieministern och affärsmannen. KT

Vice justitieminister Kim Hak-Ui försökte lämna landet 2019-03-22, men stoppades på Incheons flygplats efter att ett akut resesförbud utfärdats.


Vice justitieminister Kim Hak-Ui är fd lokal chefsåklagare. Partyt hos Yoon ska tydligen haft "dussintals" kvinnor som stod till förfogande för ett antal högre inflytelserika tjänstepersoner och ett videoklipp sägs visa vicejustitieministern på sexpartyt i en stor lägenhet i Wonju (wiki), Gangwon.

Åklagare återupptar nu utredningen sedan det misstänks att dåvarande presidentrådgivare Kwak Sang-Do olagligt påverkat den dåvarande polisutredningen mot vicejustitieministern Kim Hak-Ui.

Kwak Sang-Do är idag riksdagsledamot för Frihetspartiet.


Anmäl
2019-03-29 11:04 #10 av: Cireea

#9 "En av kvinnorna på festen uppger att hon blev drogad och våldtagen av både vice justitieministern och affärsmannen" 

Fy så vidrigt! Kräks

Sajter: FilmGuldhamster, Hamster, Litteratur,  Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning

Anmäl
2019-04-18 13:56 #11 av: Huygens

Park Geun-Hye vill bli släppt ur fängelse pga värk i kroppen. Frihetspartiet stöder hennes begäran. KH

En hög domstol godkänner mörkläggningenav avtalet om sällskapskvinnor med Japan, som Park Geun-Hye skrev under år 2015. Mycket märkligt med ett sekretessbelagt avtal som rör krigsbrott mot civilbefolknignen, men så är det tydligen. Moon Jae-In har inte agerat. Korea Herald och Korea Times


Anmäl
2019-04-22 14:14 #12 av: Cireea

#11 Men buhu... har man brutit mot lagen kan man gott ta sitt straff också.Arg

Sajter: FilmGuldhamster, Hamster, Litteratur,  Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning

Anmäl
2019-05-18 11:23 #13 av: Huygens

Vice justitieminster år 2013, Kim Hak-Ui, har arresterats för tagande av muta från affärsmännen Yoon Jung-Cheon och "Choi". Vice justitieminister Kim Hak-Ui har även varit åklagare. KH samt KT

I rollen som åklagare lyckades Kim Hak-Ui dessutom pressa Yoon Jung-Cheon att ge upp krav på skuldåterbetalning från en kvinna "Lee". På fotot i KT ser Kim Hak-Ui närmast ut som ett jagat villebråd. Den kvinnliga reportern har inte speciellt stor respekt mot honom.

Dom sammanlagda mutbeloppen verkar ganska blygsamma, inte mer än 2 - 3 miljoner kr.


Anmäl
2019-06-04 11:48 #14 av: Huygens

Fd justitieminister Kim Hak-Ui är nu åtalad för tagande av muta på 1,5 miljoner kr från affärsmannen Yoon Jung-Cheon för ett lukrativt byggkontrakt år 2008 och för en muta på 0,4 miljoner från affärsmannen "Choi". KT samt KH


Anmäl
2019-08-15 09:46 #15 av: Huygens

Tidigare presidentrådgivare Kim Ki-Chun har fått ett års villkorlig fängelsedom för att ha manipulerat "loggboken" gällande när president Park Geun-Hye informerades om Sewol. KH


Anmäl
2019-08-15 12:45 #16 av: Cireea

#15 Det var löjligt lite med tanke på brottet..

Sajter: FilmGuldhamster, Hamster, Litteratur,  Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning

Anmäl
2019-08-15 13:29 #17 av: Huygens

#16 Ja, och ytterliggare två anställda hade troligen manipulerat loggen den dagen, men rätten ansåg att det inte gick att bevisa, så dom frikändes. Frågan är såklart varför manipuleringen ansågs nödvändig.


Anmäl
2019-09-17 17:11 #18 av: Huygens

Park Geun-Hye har opererats för en muskelbristning i vänster arm och axel. Det är oklart hur skadan uppkommit, men kan ha att göra med onaturligt åldrande eller att hon tagit i för hårt när hon skulle flytta eller lyfta något i sin fängelsecell. Eller t o m att hon rört sej för lite. KH

Det kan även finnas någon typ av defekt på diskerna i ryggen, som kan drabba folk redan i 30-årsåldern om dom har otur. Operationen sägs ha gått bra, men troligen krävs det sjukgymnastik för att få tillbaka full rörlighet i vänster axel.

Park Geun-Hye har även någon typ av ledbesvär i höger axel som bör hållas under uppsikt, enligt läkarna. Park Geun-Hye har försökt bli frisläppt från fängelset pga sviktande hälsa, men hennes ansökningar om benådning har hittills avslagits.


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.