Musik och Dans

Recension: EXO - Exodus

2015-04-10 12:52 #0 av: Cireea

EXO tog Kpop världen med storm när de släppte albumet "Exodus" i mars, en comeback som varit efterlängtad av många fans runtom i världen. På mindre än en vecka fick deras titellåt "Call me baby" över 10 miljoner views på Youtube och siffrorna fortsätter att klättra.

Jag har suttit och lyssnar igenom albumet gång på gång och jag kan inte riktigt sluta. Precis som väntat har EXO gjort ett album som passar alla inriktningar inom Kpop.Det finns lugna låtar som man kan somna till på kvällen men också låtar med högt tempo som man vill dansa till, även om man inte kan dansa. Man vill skratta och gråta när låtarna spelar, dom är helt enkelt sprängdfyllda med känslor. Allra helst om man, precis som jag, lägger ner mycket energi på att förstå texterna.

Personligen har jag valt ut två låtar från albumet som fått mig att bli helt besatt. En av dessa är deras titellåt "Call me baby". Låten är catchy och med en refräng som sätter sig i huvudet på en gång. Om man tittar på deras musikvideo eller på deras liveuppträdande så är deras koreografi som alltid spot on, EXO är känd för sin dans av en anledning. Om jag fick ändra något så var det längden på låten, jag vill ha mer! 

Andra låten i albumet som fått mig att fastna totalt är Exodus, samma namn som albumet själv. Exodus är inte lika catchy och har inte lika högt tempo som deras titellåt men den har en viss känsla i sig som får åtminstone mig att vilja komma tillbaka för lite till. 

Inom Kpop världen är det vanligt att fans är kluvna när det gäller en comeback, vissa vill höra tempolåtar som man kan dansa till medan andra kräver låtar som är  mer djup i.  För första gången någonsin har jag upplevt ett album som har både och. För mig så brukar oftast bara ett par låtar vara intressant i ett helt album men i EXO's nya album är alla låtar något jag vill ha på Spotifylistan. 

Bild:
"Korea KPOP World Festival 37" by Korea.net / Korean Culture and Information Service (Photographer name). Licensed under CC BY-SA 2.0 via Commons - https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Korea_KPOP_World_Festival_37.jpg#/media/File:Korea_KPOP_World_Festival_37.jpg

Sajter: FilmGuldhamster, HamsterTwilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2015-04-10 17:26 #1 av: Jazmin1e

Jag har inte lyssnat på dom så mycket innan, men deras nya album kan jag inte sluta lyssna på! Mina favoriter är "Beautiful" och "Playboy". Kär

Anmäl
2015-04-11 15:01 #2 av: Cireea

#1 EXO fick nog massor av nya fans med det nya albumet. Det är liksom så varierat och därför drar det en stor grupp med människor. Glad

Playboy är sååå bra! haha, jag kan inte bestämma mig. Älskar alla låtar mer eller mindre på olika sätt. 

Sajter: FilmGuldhamster, HamsterTwilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2015-04-13 15:21 #3 av: RomDoll07

Lol, bilden i början ser väldigt rolig ut om man inte vet vad de håller på med Skrattar

Jag gillar EXO men är inte sådär extremtokig i dom, ärligt talat tycker jag inte riktigt om att de får så oerhört mycket uppmärksamhet medan andra grupper som också är jättebra hamnar i skymundan.

Jag blev dock jätteimponerad när jag såg musikvideon för Call Me Baby, både låten, koreografin och musikvideon över huvud taget är jättebra och jag tycker dom har förbättrat sig rejält från föregående album. Den låt jag har lyssnat mest på är dock inte Call Me Baby utan Hurt, den är så himla beroendeframkallande.

Anmäl
2015-04-13 15:26 #4 av: Cireea

Jag älskar den kinesiska versionen av Hurt! Kär

Sajter: FilmGuldhamster, HamsterTwilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2015-04-18 16:25 #5 av: [Tex]

Från början var det endast Call me baby, Transformer och Exodus som jag lyssnade på, sen fick jag upp ögonen (eller öronen kanske man bör säga xD) för Playboy och lady luck, och nu börjar jag tycka om el dorado och hurt. De andra är inget för mig, men kommer säkert ändra mig gällande det också, haha.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.