Danhobakbap, som betyder söt pumpa på koreanska, är en vegetarisk rätt. Kanske extra passande under halloween?
Ingredienser:
1½ kg kabocha (eller någon annan pumpasort)
2.5 dl grötris
2 msk svart grötris
8 st jujubär
2 msk russin
2 msk pinjenötter
1.5 dl konserverade kastanjenötter
3 msk soja
2 tsk vinäger
1 msk hackad salladslök
0.75 dl ärtor
1 tsk hackad röd chili
salt
Så här gör du:
Medans pumpan kokas så kan du göra såsen
Länk till videon ovan: https://www.youtube.com/watch?v=GlpUeMpZalk
Tips:
Några utav ingredienserna i det här receptet kan vara lite svåra att få tag på, till exempel som det svarta grötriset, jujubären och kabocha.
Det svarta grötriset kan man byta ut mot vanligt grötris, man använder sig utav svart ris enbart för att få en fin färg.
Jujubären har jag hört att man kan byta ut mot något liknande som dadlar.
En utav de viktigaste ingredienserna i det här receptet är kabochan som är en pumpasort som är lite sötare än en vanlig pumpa, men även lite lägre. Just att den är lägre medför att du kan dela upp den i fyra bitar vid servering. Men som sagt så kan denna vara svår att få tag på, så om du inte hittar någon så kan du använda dig utav en vanlig pumpa och ha den som en typ av skål istället för att dela upp den i bitar.
Självklart så kan du ha detta som ett tillbehör, till någon typ utav kött, och om det är någon utav ingredienserna som du inte gillar så byt ut den mot något annat. Det är bara till at experimentera.
Bild: Public Domain via Pixabay
Ååh smaskens! 🤤Som vanligt ett awesome recept!
Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
⎡Eyos Hamsteruppföding⎦