Tteok
Ångkokta bitar gjort av grötris och mjöl.
Tteok används exempelvis i Tteokbokki (se bild) och är en sorts "riskaka" gjort av grötris blandat med mjöl. Dessa bitar ångkokas sedan och görs till stavar.
Tteok finns i flera olika variationer, en del av dessa är traditionella rätter som man äter vid exempelvis nyår eller födelsedagar medan andra rätter är mer förekommande i vardagen.
Bild: "Korean.snacks-Tteokbokki-04" by by Sung Sook - http://flickr.com/photos/stuart_spivack/1271874916/. Licensed under CC BY 2.0 via Wikimedia Commons - https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Korean.snacks-Tteokbokki-04.jpg#/media/File:Korean.snacks-Tteokbokki-04.jpg
Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
⎡Eyos Hamsteruppföding⎦