Etiketthemsidor
Läst 2652 ggr
AnnaMoonshadow
2015-05-22, 10:28

Eat Your Kimchi

Eat Your Kimchi är en youtubekanal och blogg som startades av Simon och Martina Stawski 2008 och det har blivit ett av inkörsportarna för många till det koreanska samhället och musiken.

Det kanadensiska paret Simon och Martina startade sin youtube-kanal i 2008 när de reste till Sydkorea för att jobba som lärare. Från början gjorde det videos för att visa sina familjer hemma i Kanada hur de levde. De fick så smånningom fler followers utanför sin familj/vän-krets som ledde paret till att utöka sina vloggs och börja skriva en blogg. Fokuset hamnade på att introducera det koreanska samhället och "every day life in korea" för människor utomlands då de såg ett stort behov av detta.

Med videor som rör sig mellan hur man äter visa koreanska maträtter eller hur man använder en koreansk tvättmaskin, till att diskutera Kpop och värderingar i det koreanska samhället har Eat Your Kimchi stadigt samlat på sig fler followers. Så småningom slutade båda Simon och Martina sin jobb som lärare och paret ägnar sig nu åt företaget på heltid. Ja, för det är idag ett företag. 2012 registrerades eat your Kimchi som företag i Sydkorea och de har nu ett eget kontor/studio i Seoul. Allt eftersom företaget har växt har de också behövt ta in hjälp från andra för att t.ex. redigera videon och designa hemsidan.  

Youtubekanalen har olika former av segments som publiceras på olika dagar. Måndagar är kända som Kpop music mondays. 

Onsdagar är TL:DR (To Long: didn't Read) där paret svarar på frågor från fans kring livet i korea. 

Torsdagar är WANK (Wonderful Adventure Now Korea) eller FAPFAP (Food Adventure Program For Awesome People). Dessa båda segments brukar turas om lite men båda handlar om att besöka olika platser och matprogrammen koncentreras ofta kring resturanger och mat. 

Fredagar är det livechats som står i fokus, oftast streamas dessa från You Are Here Café. Under streamen kan man chatta med paret via twitter eller youtube. 

Lördagar är WTF-dagar  (Wonderful Treasure Find) då paret testar och utforskar alla konstiga saker de kan hitta i sydkorea. 

Söndagar har tidigare vara avsatta för K Crunch Indie, ett segment som just nu verkar vilande. Dessa handlar om annan koreansk musik än jus Kpop

Då Eat Your Kimchi fått så många fans har paret blivit inbjuden att delta i många evenemang världen över, vilket har resulterat i att de gjort flera rundresor till olika länder, detta innebär att de även varit till Sverige (senaste gången till närcon 2014). De olika utflykterna de gör har också påverkat schemat för de segments de släpper, vilket innebär att det inte alltid är garanterat att det dyker upp videos på de dagarna det är sagt.  

Här är länken till deras hemsida, för den som vill kolla upp dem närmare.

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Cireea
2015-05-22, 10:44
#1

Eat your kimchi ❤️

Jag följer dom inte direkt och ser inte alla videos som dom lägger upp men jag tittar då och då på deras videos.


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

AnnaMoonshadow
2015-05-22, 12:06
#2

jag har följt dem i flera år, tycker utöver att de gör informativa videos att de också är roliga. Kan lätt tänka mig att det skulle vara superkul att umgås med dem 😉

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Jazmin1e
2015-05-22, 21:37
#3

Följt dom ganska länge men brukar inte kolla på varje video utan blir då och då.  Gillar mest när det är Kpop relaterat. 😃

AnnaMoonshadow
2015-05-25, 09:01
#4

Det var länge sedan de hade kpop-videos nu :O Antar för att de haft en massa annat för sig med resor och grejer ^_^ Jag älskar ju matavsnitten så man kan sitta och dregla framför datorn xD

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Upp till toppen