Etikettermusikdans
Läst 2511 ggr
Cireea
2015-06-16, 02:06

MAMA

Mnet Asia Music Awards, även kallad MAMA, är en årlig ceremoni där man delar ut musikpriser till Kpop artister genom en rad olika kategorier.

MAMA hålls årligen av CJ E&M genom musik kanalen Mnet. Förr hölls MAMA alltid i Sydkorea men numer håller man ceremonin i Kina. Väldigt många kändisar deltar i evenemanget, dock inte bara koreanska kändisar utan bland annat japanska och kinesiska kändisar deltar i MAMA årligen. 

Evenemanget går till så att Mnet öppnar upp röstningen för artister några månader i förväg och sedan får man veta live vilka det är som vunnit. Precis som med alla sådana här typer av evenemang uppträder många av de nominerade artisterna och när det kommer till MAMA brukar man ha en gäst från västvärlden som kommer för att uppträda samt för att ta emot ett pris som "Bästa internationella artist" - förra året var det John Legend och året före det var det Ylvis. 

Även Stevie Wonder har varit på MAMA för att ta emot priset "Music Makes One Global Ambassador Award". Han fick sitt pris 2013. 

MAMA är en väldigt stor händelse och även internationella fans kan följa hela evenemanget live genom livestreams, dock får man leva med att inte finns någon engelsk text när det är live.


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Upp till toppen