Etikettermatdryck
Läst 1404 ggr
Cireea
2015-09-11, 13:33

Miyeok guk

Miyeok guk är en sjögräs soppa som brukar ätas av kvinnor efter att de haft en förlossning. Soppan innehåller de ämnen som jod och kalcium vilket är viktigt för ammande mödrar.

Kokt Miyeok

Miyeok Guk  brukar också ätas på födelsedagar för att man ska påminna om den första maten som mamman åt efter ens födsel och som sen förts vidare till hennes nyfödda barn via bröstmjölken. Det här ska i sin tur ge tur i resten av året.

På bilden till höger ser ni hur Miyeok ser ut när det är kokt. Innan det är det torrt och lite brungrått. Såhär kan soppan se ut.

Miyeok guk är då alltså en tångsoppa gjord på en brunalg som heter just Miyeok och köttbuljong. Salt eller soja sås är något man kan smaksätta med om man vill. Ibland brukar man också tillsätta nötkött, det får man välja själv! 

Bild: Public Domains


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Upp till toppen