Bap
Bap är en term som används i Sydkorea för korn som används i det koreanska köket. Bap kan vara ris, ris med korn, bönor eller något annat sädesslag.
Det finns olika namn för bap beroende på vem det är som serveras. Det kallas för jinjiom om det är till en äldre, surafor om det är till en kung och me om det är till den avlidne i en ritual som hålls av den avlidnes släktingar.
Bap får även olika namn beroende på vad som använts. Har man gjort bap av vanligt vitt ris kallas det ssalbap, boribap om det är gjort av ris med korn eller också jobap om det är ris blandat med hirs.
Man kan exempelvis göra en rätt av bap tillsammans med Kongnamul, denna rätt kallas då helt enkelt för kongnamulbap. Om man använder sig av andra sorters bönor som inte är en Namul kallas rätten istället för Kongbap.
__________________________________________________________________________________
Bild: Public Domain via Pixabay
Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
⎡Eyos Hamsteruppföding⎦
- Redigerat 2020-09-22 14:52 av Cireea
Förvirra inte denna typ av Bap med den koreanska gruppen B.A.P!
Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
⎡Eyos Hamsteruppföding⎦