Etikettermatrecept
Läst 2218 ggr
Cireea
2016-03-27, 18:37

Bap

Bap är en term som används i Sydkorea för korn som används i det koreanska köket. Bap kan vara ris, ris med korn, bönor eller något annat sädesslag.

Det finns olika namn för bap beroende på vem det är som serveras. Det kallas för jinjiom om det är till en äldre, surafor om det är till en kung och me om det är till den avlidne i en ritual som hålls av den avlidnes släktingar.

Bap får även olika namn beroende på vad som använts. Har man gjort bap av vanligt vitt ris kallas det ssalbapboribap om det är gjort av ris med korn eller också jobap om det är ris blandat med hirs.

Man kan exempelvis göra en rätt av bap tillsammans med Kongnamul, denna rätt kallas då helt enkelt för kongnamulbap. Om man använder sig  av andra sorters bönor som inte är en Namul kallas rätten istället för Kongbap.

__________________________________________________________________________________

Bild: Public Domain via Pixabay


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

  • Redigerat 2020-09-22, 14:52 av Cireea
Cireea
2016-03-27, 18:37
#1

Förvirra inte denna typ av Bap med den koreanska gruppen B.A.P!Skrattar


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Upp till toppen