Etikettermusikdans
Läst 2335 ggr
Cireea
2016-10-13, 14:23

4minute

En populär Kpopgrupp som låg under bolaget Cube Entertainment.

Tjejgruppen 4minute skapades 2009 under Cube Entertainment med fem medlemmar: Jihyun, Gayoon, Jiyoon, Hyuna och Sohyun. Gruppen gjorde debut under sommaren 2009 med singeln "Hot Issue". Under 2011 släppte 4minute sitt första hela album i Korea med namnet '4minutes left". 

4minute var den första tjejegruppen från Sydkorea som hade en solo turné i Europa, de besökte Barcelona och Stockholm under sin turné. 

2012 meddelade man att 4minute skulle få en subgroup vid namn 2YOON som bestod av 4minutes medlemmar Gayoon och Jiyoon. I mitten av januari 2013 släppte 2YOON ett album vid namn "Harvest Moon" tillsammans med en musikvideo för deras titellåt "24/7".

Hyuna var en del av duon "Trouble Maker" tillsammans med tidigare Beast-medlemmen Jang Hyunseung. Duon skapades 2011 och släppte i slutet av året ett minialbum samt en singel, båda med namnet "Trouble Maker". 2013 gjorde duon en comeback med albumet Chemistry. De släppte samtidigt en singel med en tillhörande musikvideo vid namn "Now (There Is No Tomorrow)", låten fanns även med på albumet Chemistry.

2016 meddelade Cube Entertainment att gruppen splittrats efter att majoriteten av gruppens medlemmar valde att inte förnya sina kontrakt med Cube. Hyuna var den enda medlemmen som stannade kvar i bolaget.

__________________________________________________________________________________

Bild: KIYOUNG KIM via Flickr (CC BY 2.0)


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Upp till toppen