Annons:
Etikettermusikdans
Läst 2698 ggr
Cireea
12/4/16, 9:37 PM

BLACKPINK

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

En koreansk tjejgrupp formad av YG Entertainment. Gruppen består av fyra medlemmar; Jisoo, Jennie, Rosé and Lisa.

Black Pink, som ofta skrivs BLACKPINK eller BLΛƆKPIИK, är en sydkoreansk tjejgrupp under YG Entertainment. Gruppen gjorde officiell debut den 8 augusti 2016 med singel albumet Square One. 

Formation och debut

Den 29 juni 2016 avslöjade YG Entertainment namnet på den kommande gruppen samt vilka medlemmar som skulle ingå. Det här är första gången på sju år som en tjejgrupp gjort debut under bolaget. 

Gruppen gjorde debut med ett singel album - Square One - där titellåten Boombayah var producerad av Teddy Park och skriven av Bekuh Boom. Den andra titellåten var låten Whistle som också var producerad av Teddy Park tillsammans med Future Bounce, låten var skriven av Teddy Park samt Bekuh Boom. Tillsammans med albumet släpptes även två musikvideos till titellåtarna.

Blackpink slog rekord då de lyckades knipa hem en vinst på musikprogrammet Inkigayo inom 14 dagar efter sin debut. Det är den kortaste tiden någonsin. De avslutade sina Promotions för Square One den 11 september, då lyckades de även ta hem en andra vinst på Inkigayo.

Andra singel album "Square Two" 

Blackpink släppte ytterligare ett singel album vid namn Square Two den 1 november 2016. Då med titellåtarna Playing With Fire och Stay. 

Playing With Fire var gruppens andra singel som lyckades ta sig upp till första plats på Billboards World Digital Songs. 

___________________________________________________________

Bild: Cireea (får ej användas utan tillåtelse)


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Annons:
Cireea
12/4/16, 9:39 PM
#1

Jag är inte ett stort fan av koreanska tjejgrupper men låten Playing With Fire är faktiskt riktigt bra. 🙂 Den åkte direkt in på min Kpoplista på Spotify.


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Upp till toppen
Annons: