Etiketterallmäntkultur
Läst 3210 ggr
Cireea
2017-09-23, 18:09

Gwiyomi

En trend som Jung Ilhoon omedvetet skapade 2012 efter att han gästat programmet Weekly Idol. Gwiyomi är idag världskänt och används ofta av koreanska kändisar.

Idag används Gwiyomi av framför allt koreanska kändisar när de gästar olika underhållningsprogram såsom Weekly Idol. Gwiyomi är väldigt vanligt bland koreanska artister och används ofta som en slags fanservice under signeringar eller liknande events där artisterna träffar sina fans. 

Det viktigaste att veta för att förstå Gwiyomi är att det inte är något konstigt att uttrycka sig på ett extremt gulligt och tillgivet sätt i Sydkorea. Det kallas för Aegyo och är något som används av kända profiler såväl som privatpersoner. Aegyo kan jämföras med Japans Kawaii-koncept. 

Men hur kom Gwiyomi till?

Jung Ilhoon från gruppen BtoB gjorde en serie av handrörelser för att "räkna nummer på ett gulligt sätt", detta kom att kallas för "Gwiyomi Player" (Cutie Player). Samtidigt som han gjorde gesterna sjöng han en tillhörande låt. 

Handrörelserna blev snabbt populärt bland koreanska idoler efter att Ilhoon var med i programmet Weekly Idol, i det länkade klippet kan man se Ilhoon framföra Gwiyomi runt tretton sekunder in. 
Efter Ilhoon gästat Weekly Idol gjorde man ett eget segment som kallas för "The Aegyo Battle" (Battle of Cuteness) där gästerna helt enkelt gör sina egna variationer av Gwiyomi. 

Artisten Hari blev inspirerad av Ilhoon och släppte en låt med namnet "Gwiyomi Song" den 18 februari 2013. Låten och gesterna blev sedan en viral trend efter att Sports Seoul laddade upp ett klipp av Hari som framförde handgesterna samtidigt som hon sjöng låten. Videon inspirerade i sin tur andra runtom i Asien att ladda upp sina egna versioner. 

Låten uppmärksammades även av Ilhoon som laddade upp en video där han gjorde handgesterna samtidigt som han sjöng en egen version av låten. Klippet lades upp via Cube Entertainments Youtubekanal. 

______________________________________________________________________________

**Texten till handrörelserna ser ni nedan:
**Ildeohagi ileun gwiyomi (1+1 gwiyomi)
Eeldeohagi eeneun gwiyomi (2+2 gwiyomi)
Samdeohagi sameun gwiyomi (3+3 gwiyomi)
Sadeohagi sado gwiyomi (4+4 gwiyomi)
Ohdeohagi ohdo gwiyomi (5+5 gwiyomi)
Yukdeohagi yukeun jjokjjokjjokjjokjjokjjok gwiyomi (6+6 gwiyomi)

jjok = pussljuden på fingrarna när man gör 6+6

___________________________________________________________________________________

Bild: Public Domain via Pixabay  Redigerad av Cireea


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Cireea
2017-09-23, 19:57
#1

Innan jag gjorde artikeln hade jag ingen aning om att det är Ilhoon som är grundaren till Gwiyomi! 😛Trodde det varit med längre än sedan 2012/2013. 

Tack till Ilhoon, Gwiyomi är helt underbart! 😍


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Upp till toppen