Etikettermusikdans
Läst 1143 ggr
Huygens
2017-03-14, 23:56

Girls' Generation

Girls' Generation även kallad SNSD är en sånggrupp med 7-9 (?) kvinnliga medlemmar skapad av SM Entertainment. Det är oklart vem som spelar instrumenten, alla medlemmarna verkar sjunga.

.

Gruppens sång Into the New World (YT live) sjöngs av dom kvinnliga studenterna under Ewhaupproret juli-agusti 2016, se detta trådinlägg. (även DM)

Jag har bara lyssnat till denna enda låt och trots NWO-vibbar i titeln är låten musikaliskt ganska mild, som något från 1980-talet. Gruppens stil verkar vara lite "idrottsaktig" och det finns en version av låten där två av medlemmarna helt kort mekar med ett litet flygplan (YT). Kanske finns det mer i musiken som tilltalar tekniska studenter?

.

Bland yt-kommentarerna nämner en del lyssnare att dom blir tårögda av låten trots att gruppmedlemmarna verkar så glada.

Kanske är innehållet djupare om man förstår texten?

Cireea
2017-03-15, 00:29
#1

Åtta är SNSD 🙂 En stor tjejgrupp i Sydkorea, precis som de flesta grupper inom Kpop spelar inga egna instrument. Samtliga i gruppen sjunger/rappar samt dansar.


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Huygens
2017-03-15, 00:36
#2

Är det en synt som har förinspelad musik? Vet man vem som komponerar musiken och "laddar" synten eller brukar det inte nämnas?

Huygens
2017-11-29, 11:39
#3

Medlemmen Kim Tae-Yeon (wiki) har tydligen varit med om en bilkrasch i Gangnam-gu, Seoul. Den första rapporteringen är att hon körde in i en stillastående taxi som hade två passagerare. Korea Times, 2017-11-29

Personer från allmänheten riktar kritik mot ambulanspersonalen för att ha ägnat prioritet är Tee-Yeon och för att ha pratat om att ta selfies med artisten, istället för att hjälpa den skadade taxiföraren. En bärgningsförare på plats sa dock motsatsen, att artisten inte fick någon särbehandling. Svårt att veta vad som hände.

Det är lite oklart vilka skador dom berörda fått, men det verkar som om ingen är allvarligt skadad. Sen vet man inte hur det är med pisksnärtsskador och liknande som kan komma månader efter.

Tea-Yeon var tydligen groggy och rejält mörbultad efter krocken. Alla krockkuddar i hennes Mercedes var uppblåsta.

Cireea
2017-11-29, 13:48
#4

Läste om händelsen och lite efterföljande artiklar.

Det jag tycker är irriterande är att Taeyeon får skit för hur ambulanspersonalen skötte sitt jobb. Det är ju inte hennes fel om det nu är så att dom prioriterat henne. Rikta kritiken åt rätt håll..


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Upp till toppen