Etiketterkulturhistoriaallmänt
Läst 5129 ggr
Huygens
2017-03-20, 12:22

Lotte

Lotte är Sydkoreas 8:e (kanske 5:e) största industrikoncern. Lotte bildades 1948 och tog namnet efter tyska Charlotte i boken Den unge Werthers lidanden av Goethe.

Ibland kallas Lotte på engelska Lotte Group, kanske för att markera att det är en koncern och inte bara ett enskilt företag.

.

Lotte har verksamhet över hela världen och säljer mycket livsmedel, bl a konfektyr och är en viktig försäljare även i Japan. Lotte säljer även kemikalier, hyr ut bilar, utför foto- och datatjänster samt säljer dito produkter, ägnar sej åt bank- och finansverksamhet, nöjesparker och husförsäljning.

.

År 2016 blev blev Lotte föremål för utredning om maktmissbruk, korruption och ekonomisk brottslighet. Åklagaren hade dock lite svårt att hitta påtagliga åtalspunkter.

En av svårigheterna var att Lottes vice styrelseordförande Lee In-Won råkade avlida några timmar innan han skulle förhöras av åklagaren. Dödsorsaken är oklar och var först "självmord".

I vilket fall som helst lyckades åklagern till slut få till en rättegång som började idag, måndag. Åtalet gäller skattebrott för 2 miljarder kr och "maktmissbruk", vad det nu kan innebära med sydkoreanska mått? (DM)

.

Enligt artikeln i DailyMail (ovan) är flera ledande figurer i Lotte åtalade för svindlerier av åtskilliga tiotals miljoner kr. Sammanlagt är 22 högt uppsatta Lottechefer åtalade i rättegången.

Den nuvarande korruptionsrättegången ska inte ha något med den pågående korruptionsrättegången mot president Park (lång tråd) att göra, men man kan inte veta så noga.

Shin Kyuk-Ho, ägaren till Lotte, är 94 år och verkade inte förstå själva rättegången. Han kastade sin promenadkäpp på golvet i rättssalen och gjorde utrop. Hans skötare fick kolla att blodtrycket inte blev för högt.

När Kyuk-Ho skulle lämna rättsalen vägrade han lämna och skötarna fick dra ut honom, medan han motstridigt släpade fötterna i golvet.

Kyuk-Hos två söner; Lotteordförande Shin Dong-Bin (62 år) och den äldre brodern Shin Dong-Joo står också åtalade för fiffel i mångmiljonklassen, men det kan röra sej om miljarder kr då pengarna slussats runt på sätt som är svåra att följa mellan olika fonder.

Även Kyuk-Hos dotter Shin Young-Ja samt Kyuk-Hos älskarinna, modellen och skådespelerskan Seo Mi-Kyung står åtalade för olaga mottagande av penningbelopp, där dom två kvinnorna dock ej anses ha något med Lottes administration att göra. (DM)

.

Lotte kom även i ramljuset under 2017 för att företaget efter förhandlingar med president Parks regering, upplät mark för USAs THAAD-missiler och terrordrönare av typen Grå Örnar (se detta inlägg och efter, sök på ordet "Lotte").

Som vedergällning stängde Kina ner större delen av Lottes stormarknader i Kina, dom sk Lotte Mart.

Många K-popartister gör reklam för Lotte och märket är välkänt i Sydkorea och även på vissa håll i Europa.

Huygens
2017-04-15, 13:51
#1

Nu verkar det som om även Lotte kan vara inblandad i president Parks korruptionsskandal (tråd).

Chefen för Lotte, styrelseordförande Shin Dong-Bin blev kallad till förhör 2016-04-06 av åklagarmyndigheten för utfrågning om ekonomiskt bedrägeri och givande av muta till den sydkoreanska regeringen. (DailyMail)

Lotte förnekade i ett uttalande förekomsten av ekonomiska brott i relation till president Park.

Cireea
2017-04-15, 23:42
#2

Det här är en enda stor härva av korruption..😐 Hur ska man lösa det här? Just med tanke på att så pass stora företag är inblandade.


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Huygens
2017-04-17, 12:17
#3

Edit: Hur man löser korruptionen är en svår fråga.

I början av 1990-talet upplöstes 95 % av Italiens riksdag pga korruptionsbrott. Bakgrunden var att när Sovjet kollapsade, tappade USA intresse för att hjälpa italiensk säkerhetstjänst mörka den statliga italienska korruptionen. USA hade bara hjälpt säkerhetstjänsten, maffian och politikerna för att motverka Italiens starka "kommunistparti" i den italienska riksdagen, som ett tag hade 40 % av riksdagsplatserna och därmed närmade sej egen majoritet. När Sovjet föll, säckade även det italienska kommunistpartiet ihop opinionsmässigt. USA slutade bry sej om att hjälpa politikerna/maffian.

Samtidigt hade italiensk åklagarmyndighet och domstolar under några år utsatts för en rad mord där även livvakterna skjöts ihjäl tillsammans med domare/åklagare. Det verkade omöjligt att komma åt korruptionen, då även vissa åklagare och vissa domare var mutade och stod på maffians sida, kanske för att inte bli mördade.

.

Mer hederliga och modiga domare samt modiga åklagare ändrade taktik genom att sprida utredningsmaterial till så många åklagare som möjligt. När en åklagare blev mördad skulle det finnas andra åklagare som tog över. Åklagarna lärde sej även vilka poliser dom kunde lita på och antalet framgångsrika mord genomförda av maffian minskade. Det är den officiella historien i alla fall, som tyvärr inte är riktigt sann, men, men…

Följden blev att när USA släppte greppet kunde åklagarmyndigheten undersöka och utreda 1000-tals maffiamedlemmar; läkare, advokater, finansmän, bankdirektörer, ekonomer, jurister, präster, industrichefer, poliser mm. Ett fåtal högt uppsatta maffiabossar golade dessutom högt om italiens korrumperade riksdagsledamöter. Då USA lämnat scenen och dom golande (arresterade) maffialedarna gömdes på hemlig plats som italiensk säkerhetstjänst saknade kunskap om, kunde rättegångar till slut genomföras och vittnesmål från dom golande maffiabossarna avgavs.

Till råga på allt hade vissa av dom golande maffialedarna sparat material, ljudinspelningar mm, som visade att riksdagspolitikerna mutades av maffian och maffialedarna angav hemliga bankkonton som användes av dom kriminella riksdagsledamöterna.

Följden blev att 95 % (99 % ?) av Italiens riksdagsledamöter antingen sattes i årslånga fängelsestraff, flydde utomlands eller avgick självmant. Det beredde vägen för skojaren och miljardären Berlusconi att bli Italiens ledare genom att bilda ett nytt parti.

Tyvärrr har maffian återtagit mark och är idag åter en politisk maktfaktor i Italien.

.

Vi har en ännu värre korruptionssituation i Mexico, där CIA är starkt beroende av att heroin och kokain smugglas till USA för vidare försäljning till Crips, Bloods och andra kriminella gäng. Bl a annat president Bill Clinton underlättade för CIA att smuggla 1000-tals ton kokain till USA genom flygplatsen Mena i Arkansas. (YT-sökning)

Resultatet är att Mexicos politiker beordrat polisen att mörda 1000-tals mexikanare (tråd) som motsätter sej den kriminella narkotikaverksamheten eller som hotar förbrytarpolitikernas maktposition.

Mycket svårt att göra något åt, då narkotikahandelns styrs från Pentagon via NSA, CIA, till missbrukare i USA. Slut på Edit.

.

Nu har åklagaren åtalat Lottes styrelseordförande Shin Dong-Bin för givande av muta. Även president Park är åtalad för tagande av muta. (DailyMail)

Som lök på laxen är Shin Dong-Bin redan djupt insyltad i en pågående rättegång där hans familj och Lottes chefer är inblandade i bedrägeri, förskingring, skatte-, bokföringsbrott samt givande av mutor till externa affärsaktörer.

.

Samtidigt lider Lotte av nedstängningen av supermarknaderna i Kina, pga att Lotte upplåtit mark till USAs utplacering av THAAD. Kina har stängt 75 av Lottes 99 supermarknader pga "brandrisk". (DailyMail)

Man kan fundera på om multinationella amerikanska företag och myndigheter känt till den förestående sydkoreanska mutskandalen och därför lurat Lotte att acceptera utplacering av THAAD på sin golfbanor och parkliknande rekreationsområden för att vingklippa Lottes affärsverksamhet?

Tydligen sträcker sej dom nya toppmoderna radarsystem i THAAD långt in på kinesiskt område och kan återge ytterst detaljerade bilder av vad som rör sej på marken.

.

Dessutom har Huyndais bilfabriker i Kina gått ner till 30 % effektivitet pga minskad omsättning. Huyndai har svarat med att sänka arbeternas löner vilket har försvårat den lokalekonomiska situationen för detaljhandeln som märker av minskad försäljning i Shunyi, en bit från Peking.

Cireea
2017-04-17, 16:37
#4

"Samtidigt lider Lotte av nedstängningen av supermarknaderna i Kina, pga att Lotte upplåtit mark till USAs utplacering av THAAD. Kina har stängt 75 av Lottes 99 supermarknader pga "brandrisk"" 

Det jag tycker är mest irriterande kring det här med THAAD är att Kina inte ens kan stänga butikerna utan att försöka mörklägga det hela. Jag menar, är verkligen någon så korkad att dom verkligen tror på att  så många av just Lottes marknaderna stängts på grund av "brandrisk" såhär lite lägligt efter THAAD-historien.


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Huygens
2017-06-24, 09:20
#5

Vem äger Lotte, kan man fråga sej.

Grundaren Shin Kyuk-Ho, 94 år, sägs ha blivit sparkad ur styrelsen av "aktieägarna". Det knepiga är att inte heller Kyuk-Hos två sönder tillåts var med i Lottes styrelse.

Den äldre sonen Shin Dong-Joo tilläts inte vara med i styrelsen, trots att han hävdar att han är arvtagaren till Lotte. Också den yngre sonen Shin Dong-Bin fick inte vara med i styrelsen.

En maktstrid anses pågå mellan bröderna om äganderätten till Lotte, men vem som kontrollerar chaebolen idag är en öppen fråga. (YT/ARIRANG, 2017-06-23, 1 min)

Huygens
2017-07-21, 14:09
#6

Lotte World Tower, Shinsegae Starfield (wiki) och andra megastora köpcenter (ägda av chaebols?) kommer att underkastas samma relger som övriga stormarknader enligt regler som Moon Jae-In inför.

Det innebär att det 555 m höga Lotte World Tower (wiki) måste hålla stängt två söndagar i månaden. Lotte World Tower är speciellt då många av dom boende även jobbar i själva megaköpcentret. Korea Herald, 2017-07-21

Ljudliga protester har vädrats mot Jae-Ins beslut.

Cireea
2017-07-21, 22:26
#7

Fast varför ska dom inte gå under samma regler? Varför ska vissa vara ett undantag? 🤔


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Huygens
2017-07-21, 22:50
#8

Svårt att veta. Jag gissar att det kan vara en blandning av vänskapskorruption och erbjudanden om många arbetstillfällen i utbyte mot mildare regler.

För att säkert veta hur det förhåller sej måste man kanske ha bott i Sydkorea och sett när och hur reglerna infördes för megastora köpcenter?

Huygens
2017-08-15, 13:35
#9

Lotte Mart (och E-Mart (inlägg)) har stoppat försäljningen av ägg som innehåller gift. Det rör sej delvis om samma typ av gift som hittats i svenska ägg, fipronil. Korea Times, 2017-08-15

Och ja, det rör sej även om ekoägg, förgiftade med nervgiftet fipronil. Orsaken till att fipronil återfinns i sydkoreanska ekoägg är att Sydkorea inte har någon lagstiftning som straffar bönder som använder fipronil i äggen.

Dessutom har sydkorenska myndigheter upptäckt giftägg som innehåller nervgiftet bifentrin (wiki), som är det kommersiellt tillgängliga insektgift som har längst varaktighet i vanlig jord.

Det är oklart hur många ägg som totalt är förgiftade, men det rör sej om giftägg från hönsgårdar med sammanlagt 100 000-tals, kanske miljontals höns.

Cireea
2017-08-16, 00:40
#10

Ja, det är ju bra att de stoppat försäljningen av ägg som innehåller gift. Dock tråkigt att det ens finns. 😕 Hur vanligt är det i Sverige?


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Huygens
2017-08-16, 11:13
#11

Jag lägger svaret på Klotterplank 12 (inlägg). :)

Huygens
2017-08-17, 11:05
#12

Igår var det tydligen 29 hönsgårdar som hade nervgift i sina ägg. (YT/ARIRANG, 2017-08-16, 1 min)

Enligt Korea Times (2017-08-17) är det ännu fler, 66 hönsgårdar har insektgifter i sina ägg. Det kan vara idé att vänta med att äta äggen innan det är klarlagt hur många gårdar det är som har använt nervgift för att avlusa hönsen.

62 av dessa hönsgårdar som använde nervgift säljer sk ekoägg. Av dessa 62 gårdar tillåts 35 gårdar sälja giftäggen, då halterna av insektgift är låga, men äggen får inte längre märkas som "ekologiska ägg". Dessa giftägg kan dock vara olämpliga att ge till små barn i större mängder.

Smaskigt i affären.

Dom övriga äggen med för höga halter av nervgift kommer att förstöras.

Cireea
2017-08-17, 17:11
#13

Känns ju lite sådär faktiskt.. 😂Jag skulle nog ha skippat ägg helt och hållet en tid framöver.


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Huygens
2017-08-18, 10:18
#14

Nu är det 80 hönsgårdar som producerat giftägg som har använt otillåtna medel. Förutom insektgiften fipronil och bifentrin fanns även gifter i form av flufenoxuron, etoxazole och pyridabin i äggen.

Om det finns fler okända typer av nervgift i äggen är oklart. Ägg som innehåller otillåtet höga halter nervgift kommer förstöras. Ägg med tillåtna halter gift kommer märkas om och kommer att säljas som icke-ekoägg, som vanliga ägg. (YT/ARIRANG, 2017-07-17, 2 min)

Cireea
2017-08-18, 13:03
#15

Oj, det var många fler hönsgårdar sedan igår. 😐


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Huygens
2017-08-19, 13:55
#16

Myndigheterna får nu kritik för att dom inte uppgett rätt antal hönsgårdar som sålt giftägg. Vad som dessutom är värre är att myndigheterna, vid upprepade tillfälle, uppgett fel märkning, fel äggstämpel på dom giftiga ägg, i butikerna, som absolut inte skulle ätas. (YT/ARIRANG, 2017-08-19, 2 min)

Äter man giftägg tar det dessutom 1 - 3 månader innan giftet försvinner ur kroppen (via njurarna?). Om man fortsätter äta giftägg varje dag, ökar mängden gift successivt i kroppen och kan orsaka nerv- och hjärnskador.

Myndigheterna garanterar att det är ofarligt att äta upp till 2 av dom godkända giftäggen per dag, även för bebisar, utan att bli akut förgiftade. (YT/ARIRANG, 2017-08-18, 1 min)

Cireea
2017-08-19, 14:00
#17

Låter verkligen som att det är heeeeeelt ofarligt. 😕 Vem vill chansa och få nerv- och hjärnskador liksom.


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Huygens
2017-08-19, 15:05
#18

Det är lite svårt att veta bakgrunden till problemen med giftägg. Men orsaken kan vara likartat med Koreanska Sjöfartsförbundet, en branschorganisation, som hade (har?) myndighetsbefogenheter och vars fabricerade säkerhetsgodkännande officiellt anses vara en av dom bidragande orsakerna till att passagerarsäkerheten på Sewol var minimal.

Kontrollen av hönsgårdarna har gjorts av privata företag eller administrerats av branschorganisationer för äggproducenter. Lägg även märke till i första Arirangsinslag i #16 att nyhetsuppläserskan pratar om "49 hönsgårdar" med giftägg.

Men det verkliga antalet hönsgårdar med giftägg är högre. Här är ett två dagar gammalt nyhetsinslag som pratar om 86 hönsgårdar med giftägg, som innehåller förbjudet nervgift som inte får finnas i livsmedel. Men gifthalterna sägs i vissa fall vara så låga att försäljning av vissa giftägg tillåts. (YT/ARIRANG, 2017-08-17, 2 min)

"According to the Ministry of Agriculture, Food, and Rural Affairs, a total of 86 egg farms have been found to have used pesticides."

.

Det kan vara tveksamt att låta samma branschorganisation både kontrollera konsumentsäkerheten och dessutom tjäna pengar på verksamheten.

Ekoägg kostar dubbelt så mycket i affären som icke-ekoägg, vilket gör att korrumperade eller mutade tjänstepersoner kan ge olagliga fördelar till hönsgårdar som säljer fejkade ekoägg, som innehåller nervgifter och därmed tjänar en rejäl slant på fusket.

.

Det kan också noteras att både Korea Herald och Korea Times hade likartade nyhetsartikel igår, som uppgav att det nu var 86 hönsgårdar som hade sålt giftägg. Men dessa artiklar går inte längre att hitta eller har redigerats om till att uppge att det bara rör sej om 49 hönsgårdar med ägg som har olagliga halter av nervgift som måste förstöras.

Jag misstänker historierevision och mörkläggning.

Skandalen med giftäggen får inte tillåtas växa sej för stor, vilket kan slå mot Lotte och andra supermarknader.

Cireea
2017-08-19, 20:43
#19

Märkligt, varför mörka en sådan sak? 😐Så otroligt korkat!


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Huygens
2017-08-19, 21:17
#20

Det märkliga är att myndigheterna tillåter försäljning av vissa av äggen.

I Sverige är det förbjudet med den typen av nervgifter i livsmedel, så även om halterna är under något slags gränsvärde för vad som anses skadligt, förstörs ändå alla äggen i Sverige.

Cireea
2017-08-20, 03:46
#21

Verkligen konstigt.. 🤔


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Huygens
2017-08-20, 13:11
#22

Orsaken till att myndigheterna upprepat angav fel beteckningar, fel äggstämpel på giftäggen, är enligt myndigheterna att giftäggen var felstämplade.

Men nu framkommer det att myndigheterna, vars arbetsuppgift är att kontrollera äggstämplarna på ägg, inte har kollat att äggens stämpel är rätt en enda gång sedan år 2010. Inte hos en enda äggproducent. Korea Times, 2017-08-20

Längst ner i artikeln nämns att det rör sej om 86 hönsgårdar med ägg som innehållit nervgift.

.

Myndigheterna skyller även på oklarheter kring ansvaret att övervaka äggproduktionen.

Vem ska göra vad?

Kanske kan man ana sej till en viss svågerpolitik bland lokalmyndigheterna som inte vill bli ovänner med folk dom känner och därmed gärna ser mellan fingrarna på användande av otillåtna insektgifter i äggproduktionen. Korea Times, 2017-08-20

Moon Jae-In har beordrat statsminister Lee Nak-Yon att granska hur väl övervakning och kontroll av äggproduktionen genomförs av myndigheterna.

.

En vetenskaplig studie visar att östasiater är mer känsliga till nervgifter som används inom jordbruket än människor i andra delar av världen. Korea Herald, 2017-08-20

Cireea
2017-08-20, 22:20
#23

Vilken jäkla soppa det är! 

---

Intressant, hur kommer det sig?


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Huygens
2017-08-24, 09:56
#24

Nu framkommer det även att 60 hönsgårdar som undersöktes mellan april - maj hade för höga halter av avmaskningsmedlet (wiki) toltrazuril (wiki) i kycklingarna. Avmaskningsmedlet ges till höns, som äter medlet och masken i magen blir förlamad och kommer därför ut den naturliga vägen. Korea Herald, 2017-08-22

Dock får det inte finnas för höga halter av avmaskningsmedel i kyckling då medlet är giftigt för människor.

.

Hur kommer det sej att statsminister Lee Nak-Yon fått i uppgift att undersöka nervgiftskandalen med dom giftiga äggen?

Finns det ingen Livsmedelsminister?

Jo…

Det finns t o m en Livsmedelssäkerhetsminister. Problemet är bara att Livsmedelssäkerhetsministern Ryu Young-Jin på ett tidigit stadium påstod att Sydkorea inte hade några egenproducerade ägg med nervgift. Ryu Young-Jin kom med påståendet innan testerna av hönsgårdarna hade fått några resultat. Korea Herald, 2017-08-24

Det ledde till att Ryu Young-Jin fick massiv kritik när det visade sej att 10-tals gårdar har nervgiftägg, varav 90 % av giftäggen redan konsumerats av sydkoreanerna. Många av äggen är troligen sålda av Lotte Mart.

Resultatet blev även att Moon Jae-In tvingades be om ursäkt på regeringens vägnar och lovade att "vitpapper" (offentliggjord dokumentation) ska släppas om äggskandalen.

.

Stackars Livsmedelssäkerhetsminster Ryu Young-Jin fick även problem efter att hans ministerium påstått att det är "ofarligt" för koreaner att äta 2,6 nervgiftägg varje dag resten av deras liv. Min gissning är att stora chaebols med livsmedelsmarknader, som Lotte, pressat på för att Livsmedelssäkerhetsministern skulle mörka.

När journalisterna frågade varför myndigheterna i så fall förstörde miljontals giftägg, ifall nervgiftäggen var så ofarliga, uteblev svaret från Livsmedelssäkerhetsminister Ryu Young-Jin. Korea Herald, 2017-08-24

Statsminister Lee Nak-Yon lovade att livsmedelsmyndigheterna ska förbättrats så att giftägg inte når skolor, daghem, restauranger, stormarknader eller andra konsumenter. (YT/ARIRANG, 2017-08-23, 2 min)

.

Krav har även kommit på att inte bara ekoägg ska produceras med frigående höns, utan även vanliga höns ska tillåtas gå ute. Lägg märke till att tupparna är vita och hönorna är bruna. Det ser ut som om gräset fjäderfäna går på inte besökts av hönorna tidigare. (YT/ARIRANG, 2017-08-23, 2 min)

Problemet med trånga hönshus är att loppor, löss och andra skadedjur lättare får fäste och att fågelinfluensa lättare sprider sej. Jag kan dock tänka mej att höns utomhus lättare kan komma i kontakt med vilda fåglar som är sjuka och dessutom kan det finnas salmonella i marken utomhus.

Här finns en grafik med platser som har hönsgårdar med giftägg. Kanske inte helt ärlig, då vissa giftägg märkts om från "ekoägg" till "icke-ekoägg" och säljs. Korea Herald, 2017-08-22

.

Sen har Sydkorea infört vissa restriktioner och extra tester av nötkött från USA efter att en ko med galnakosjukan dog i Alabama 2017-07-05. Korea Times, 2017-08-22

USA beskylls för att mörka detaljer, ev omfattningen och ev förekomst av galnakosjukan.

Det intressanta i sammanhanget är att jag för några månader sedan lyssnade till en radiointervju som gjordes av Whitley Strieber. Normalt sett pratar Strieber om UFO, varelser som för bort människor och myndighetsmörkläggning av kontakter med "rymdvarelser".

Men denna gång kom samtalet in på galnakosjukan för en person ringde in som jobbade som slaktare på ett storslakteri. Han berättade att dom fick in en ko som skakade i kroppen och hade svårt att stå upp, så han döda kon, men sände inte köttet till processning, utan lät veterinären ta ett galnakosjukeprov.

Det visade sej att kon hade galnakosjukan. Han såg sedan flera kor som kom in som skakade och rapporterade till veterinären. Efter ett tag frågade han om korna hade galnakosjukan. Då sa en veterinär att USAs myndigheter beslutat upphöra med test för att detektera galnakosjukan. Dom skakiga korna går bara inte till konsumenterna, trodde veterinären.

I synnerhet märket slaktaren att det under kort tid kom in flera sk svart-vita kor som skakade i kroppen och hade svårt att gå. Vissa av dom sjuka svartvita korna togs ut från slakteriet, men han såg samma skakiga kor igen ett tag senare vid slakteriet, för han ansåg sej kunna känna igen och vara kapabel att särskilja en svart-vit ko från en annan.

Om detta är sant, innebär det att vi inte längre kan veta om amerikanskt nötkött kommer från slaktade kor med galnakosjukan. Som sagt var, uppgiften kom från ett radioprogram om UFO och jag kan inte hitta länken just nu.

Fast jag kan förstå att Sydkorea lägger viss restriktion mot USA-nötkött som ev kan komma från galna kor.

Cireea
2017-08-24, 17:23
#25

"När journalisterna frågade varför myndigheterna i så fall förstörde miljontals giftägg, ifall nervgiftäggen var så ofarliga, uteblev svaret från Livsmedelssäkerhetsminister Ryu Young-Jin" 

Precis det jag ifrågasatte också!


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Huygens
2017-08-25, 11:05
#26

Äggskandalen och rädslan för galnakosjukan är inte nog.

Nu stoppas även fläskköttsprodukter från Europa efter att ökad förekomst av hepatit E hittats i griskött. Hepatit E kan utveckla sej till en svår akut leversjukdom. Korea Times, 2017-08-25

SVT (2017-07-15) om hepatit E i griskött.

Cireea
2017-08-25, 12:17
#27

Oj jisses.. 😕

Det stör mig att det inte står några länder i artikeln.. fläsk från vilka länder?!


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Huygens
2017-08-27, 13:12
#28

Länkar till Klotterplank 12 om hepatit E (inlägg).

En grupp av andra produkter som Lotte Mart säljer är bindor och tamponger. Jag har tvekat lite om jag skulle nämna det då jag inte har hittat vetenskapliga bevisade artiklar, men visa bindor verkar innehålla hormonstörande ämnen som påverkar menstruationscykeln.

Nu finns åter en artikel i Korea Herald (2017-08-27) om bindorna som beskrivs innehålla "toxiner" (?) som absorberas genom huden och gör att kvinnorna upphör menstruera, får oregelbundna menstruationer eller variationer (?) i menstruationer.

Jag är beredd att gå så långt i tankegången att dessa bindor med hormoner avsiktligt placerats på marknaden av Illuminati/Djupa Staten, för att se hur allmänheten reagerar till att ytterliggare en bit av folks tillvaro manipuleras av osynliga makthavare ett par nivåer ovanför presidenters och statsministrars makt.

Ni vet den där Livsmedelssäkerhetsministern Ryu Young-Jin, se #24, som sa att nervgiftäggen var "ofarliga", det är även hans Ministerium för Livsmedels- och Drogsäkerhet som ansvarar för frågor kring bindorna med "toxiner" (hormoner?).

Ministeriet för Livsmedel- och Drogsäkerhet har såhär långt svarat med ull i munnen rörande all form för specifik information som rör toxinbindorna. Ingen tjänsteperson i ministeriet tycks veta orsaken till hormonpåverkan, vilka giftämnen det rör sej om eller vilka bindor som mer exakt är indränkta med hormonstörande toxiner.

Bindor klassas i detaljhandeln som "medicinsk apparatur" och är därför undantaget från kravet på innehållsdeklaration, vilket gör att allmänheten förlorat möjlighet att få reda på vilka giftämnen som stoppats in i bindorna.

.

Tydligen är det främst bindor av märket Lilian som har rapporterats av kvinnor, kunnat påverka eller stoppa menstruationscyklerna. Lilian tillverkas av Klean Nara. Infektion i form av vaginitis (wiki) kan förvärras. Korea Herald, 2017-08-21

Men även bindor av andra tillverkare uppvisar problem och hittills verkar Ministeriet för Livsmedel- och Drogsäkerhet bara lagt locket på och mörkat all information. Distributörer av Lilian hänvisar på sina nätsidor till att Ministeriet för Livsmedel- och Drogsäkerhet har godkänt alla ämnen i bindorna som "säkra".

Kvinnorättsgrupp Ecofem (kontrollerad av chaebols?) beställde en giftanalys av bindorna och hittade då ett stort antal giftämnen. Resultatet av giftstudien sändes till Ministeriet för Livsmedel- och Drogsäkerhet och till berörda myndigheter.

Lillian uppvisade dom högsta nivåerna av gifter av alla bindor.

Men resultatet av giftanalysen i bindorna publicerades inte offentligt av Ecofem, varför jag misstänker att Ecofem kan vara ännu en marionett styrd av makter ovanför regeringen på samma sätt som många av världens miljörörelser och sk Green Party (Miljöpartiet).

.

Klean Nara gick i veckan ut med ett meddelande att alla Lilianbindor kommer att återbetalas fullt ut, inklusive förpackningar som redan är öppnade och delvis förbrukade. Korea Herald, 2017-08-24

Enligt studien av Ecofem visar det sej även att 70 % av kvinnorna uppger att deras premenstruella problem blivit värre och att olika typer av hudproblem uppstått till följd av "toxinerna".

Ministeriet för Livsmedel- och Drogsäkerhet utförde i torsdag (2018-08-24) en inspektion hos 5 stora tillverkare av bindor; Yuhan Kimberly, LG Unicharm, Klean Nara, P&G Korea och Welcron Healthcare.

15000 kvinnor har uttryckt önskan om att delta i en rättsprocess mot Klean Nara för dom toxinindränkta bindorna. Korea Herald, 2017-08-26

Cireea
2017-08-27, 14:47
#29

Det här låter helt förfärligt. Sydkoreaner som dessutom egentligen behöver få fler barn enligt forskningar och artiklar som släppts genom åren. 😐 Helt stört.


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Huygens
2017-08-28, 11:05
#30

Bindorna från olika tillverkare innehåller 22 olika giftiga ämnen visar resultaten från en undersökning gjord av Korean Women's Environmental Network (KWEN) utförd i mars månad 2017. Korea Times, 2017-08-28

Dock säger undersökningen inget om hormonsstörande ämnen.

Det har tydligen legat ett lock på från myndigheternas sida, som mörkat förekomsten av gifter sedan undersökningen i mars. Tyvärr är jag inte alltför imponerad av medias roll med tystnad och lojalitet till förra regeringen. Jag tycker att tidningarna (engelsksspråkiga versionen) har börjat skriva om toxinerna i bindorna väldigt sent och Arirang (engelska) har inte alls nämnt giftbindorna.

Dessutom kan samma problem finnas för t ex blöjor.

Ministeriet för Livsmedel- och Drogsäkerhet har hävdat att bindorna är godkända och inte innehåller giftiga ämnen. Ministeriet för Livsmedel- och Drogsäkerhet testar dock bara för ett begränsat antal välspecificerade giftiga ämnena i bindorna, men letar inte efter andra gifter som tillverkarna kan stoppa i bindorna.

Tillverkarna kan därför göra lite som i fallet med Volkswagens manipulerade avgastester, anpassa innehållet i bindorna till giftiga ämnen som Ministeriet specifikt uppgett inte kommer att testas för.

Ministeriet för Livsmedel- och Drogsäkerhet har lovat att utföra tester för flera gifter, som kommer presenteras i slutet av nästa månad.

.

Advokatbyrån Bubjungwon förbereder en stämning i domstol och har nu 4000 betalande kvinnor bakom sej i rättsärendet gällande dom toxinindränkta bindorna.

Cireea
2017-08-28, 15:08
#31

22 olika giftiga ämnen?! 😮 Fanns det någon lista med vilka ämnen det var?


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Huygens
2017-08-28, 19:19
#32

Inte som jag sett. Kanske om man kan koreanska att listan finns läsbar på nätet. Nu är ju uppgifterna lite motstridiga och Ministeriet har definitivt släpat fötterna efter sej (sedan i mars) i frågan om att undersöka förhållandena med dom skadliga ämnena. Ecofem släppte inte någon information på sin undersökning, medan KWEN i alla fall har uppgett antalet skadliga ämnen.

Om officiella nyheter skrivna på koreanska är lika knapphändiga i sakfrågan som dom engelskspråkiga koreanyheterna, är det bekymmersamt. Jag funderar också på hur det är med konsumentprodukter i angränsande länder i området?

Kina får i alla fall vatten på sin kran att blockera sydkoreanska företags konsumentprodukter, fast frågan är hur konsumentskyddssituationen ser ut i Kina?

Dom stora konsumentkedjorna som Lotte verkar ligga lågt och tycks inte ha tagit ställning eller utövat synlig påtryckning i någon riktning. Ministeriet riskerar att bli beskyllt för att segdra frågan i långbänk, vilket jag hoppas Moon Jae-In begriper måste skyndas på.

Väldigt konstigt också att Arirang News inte nämnt den här saken med en enda nyhetuppläsning som jag kan minnas. Ifall Korea Heralds uppgifter är korrekta har diskussionerna varit omfattande på koreansk social media i kanske mer än ett år om Lilian / Klean Nara, men i stort sett tigits ihjäl i traditionell (engelsk?) media fram till förra veckan.

En viss skuld i sakfrågan kan läggas på den inkompetente och korrumperade president Park, som troligen lamslagit stora delar av landets vanliga kontinuerliga myndighetsarbete under sin tid vid makten. Om den högste ledaren i landet struntar i vad som är rätt och fel, kommer knappast lägre verksamma förvaltningschefer anstränga sej särskilt mycket för att göra bra ett jobb.

Men redan under Lee Myung-Bak måste något gått snett, då myndigheterna inte kollat ursprungsstämplarna på hönsäggen sedan år 2010.

Huygens
2017-08-29, 11:40
#33

Nu har äntligen Arirang uppmärksammat dom giftindränkta bindorna. Arirang vågade sej t o m på att uttrycka lite missnöje med att Ministeriet för Livsmedel- och Medicinsäkerhet (engelskans; drug = medicin) först började adressera problemet med toxinbindorna i fredags, 2017-08-25. (YT/ARIRANG, 2017-08-28, 2 min)

Arirang nämner även att 68 % av kvinnorna som använt bindor från Lilian har upplevt "mycket större menstruationssmärta", vilket är högst bekymmersamt. Smärtan kan vara en direkt följd av inre skador orsakade av farliga gifter i bindorna.

56 % av kvinnorna uppgav också att dom utvecklat olika typer av mer långvariga åkommor som kvinnorna ansåg orsakats av bindorna.

Frågan är dock hur länge toxinbindorna varit kända av redaktionschefer och politiker utan att chaebolstyrd media och regeringskontrollerade myndigheter lyft ett finger?

Stormedia verkar aktivt ha mörkat förekomsten av giftbindorna.

.

Klean Nara kommer troligen att vidta rättsliga åtgärder och stämma kvinnorättighetsorganisationen KWEN, för att KWEN delvis offentliggjorde och publicerade en vetenskaplig studie som redovisade förekomsten av dom skadliga och hormonstörande ämnen i Lilianbindorna. Korea Times, 2017-08-28

Åtminstone har Klean Nara uttryckt sej hotfullt i den riktningen. Mäktiga krafter är i rörelse.

Bakgrunden till att Klean Nara återbetalar inköpta paket med Lilianbindor beror tydligen på att butiker och stormarknader successivt under året slutat sälja Lilian. Trots mediamörkläggning har social media påverkat försäljningen av Lilian till den grad att Klean Nara tvingats göra något. Korea Times, 2017-08-25

Korea Times kallar lite nedlåtande oron för toxinbindorna för "kemikaliefobi".

.

Jag kan förstå att Moon Jae-In lät statsminister Lee Nak-Yon undersöka nervgiftskandalen med giftäggen.

Livsmedelssäkerhetsministern Ryu Young-Jin (tillika Medicinsäkerhetsminister) verkar vara helt köpt av livsmedels-, läkemedels- och produktindustrin. En okvalificerad gissning är att Jae-In tvingats tillsätta den inkompetente och nonchalante Young-Jin som Livsmedels- och Medicinsäkerhetsminister efter påtryckningar från mäktiga chaebols.

.

Nu skriver dessutom Korea Herald att det rör sej om över 200 skadliga ämnen som finns i bindorna som undersöktes av KWEN. Tydligen finns även cancerframkallande ämnen som bensen i bindorna. Jag kan inte begripa hur bensen kan finnas i bindorna, då bensen är en ren petroliumprodukt. Någon form av osannolik förorening måste ha ägt rum. Korea Herald, 2017-08-28

I artikeln är VOC = volatile organic compound, skadliga och reaktiva ämnen som lätt övergår i andra former, absorberas av kroppen, omvandlas till gaser eller sprider sej lätt. T ex bensen och formaldehyd.

Det är då intressant i sammanhanget att Korea Times tonat ner förekomsten av skadliga ämnen till bara 22 ämnen. Vem har rätt?

Cireea
2017-08-29, 14:48
#34

"Klean Nara kommer troligen att vidta rättsliga åtgärder och stämma kvinnorättighetsorganisationen KWEN, för att KWEN delvis offentliggjorde och publicerade en vetenskaplig studie som redovisade förekomsten av dom skadliga och hormonstörande ämnen i Lilianbindorna"

Men varför ska dom vidta rättsliga åtgärder på grund av det? 🤔


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Huygens
2017-08-29, 16:41
#35

Klean Nara vill kanske skrämmas för att tysta kritiska röster?

Domstolarna var under president Park generösa med att dela ut fängelsestraff i förtalsmål. Det som förbryllar mej är om det går att åtala någon för förtal av en konsumentprodukt.

Huygens
2017-09-07, 13:38
#36

Shin, Shin, Shin… Många är dom.

Dom två bröderna som kämpar om makten över Lotte, styrelseordförande Shin Dong-Bin och hans äldre bror Shin Dong-Joo har äntligen haft ett möte tillsammans efter en två år lång konflikt.

Mötets arrangerades av Shin Dong-Woo, son till Shin Sun-Ho, som är den yngre brodern till Lottes ålderstigne grundare Shin Kyuk-Ho.

Den äldre brodern Shin Dong-Joo har knuffats ur Lottes styrelse och har därefter processat i domstolar för att få tillbaka makten, dock utan framgång. Shin Dong-Joo har sparkat sina advokater och skaffat sej nya advokater från byrån Barun, men tycks nu vilja förhandla med sin yngre bror om tillgången till Lotte.

Bedömare menar att den yngre brodern Shin Dong-Bin har tillskansat sej makten i Lotte. Korea Times, 2017-09-07

Åklagarmyndigheter och rättegångar om förskingring har kantat Lottes verksamhet, förutom problemen med Lotte Mart i Kina pga THAAD-installationen på Lottes golfbana i Seongju.

.

Ecofem och professor Kang Man-Goo säger efter en vetenskaplig studie att alla bindor av kända märken innehåller farliga ämnen bortanför rimliga gränser.

Ministeriet för Livsmedel- och Medicinsäkerhet slog tillbaks i tisdags och sa att den vetenskapliga undesökningen bekostad av Ecofem och utförd av professor Kang Man-Goo, är ovetenskaplig.

Ministeriet för Livsmedel- och Medicinsäkerhet förnekade i ett uttalande i tisdags (2017-09-05) att det skulle finnas gifter i bindor som säljs i detaljhandeln. Korea Herald, 2017-09-05

Igår (onsdags) ändrade sej Ministeriet för Livsmedel- och Medicinsäkerhet och släppte listan på giftiga och cancerframkallande ämnen som finns i nästan alla stora märken som säljer bindor. Korea Herald, 2017-09-06

Bl a överskrids gränsvärdena kraftigt för gifter i bindor av märkena Whisper, Body Fit, Joeun Neukkim, Sofy och Lilian. Det är oklart varför Ministeriet för Livsmedel- och Medicinsäkerhet plötsligt svängt om i sin ståndpunkt om giftindränkta bindor.

Jag avundas inte Moon Jae-Ins jobb om det är den typen av vindflöjlar till ministrar/förvaltningschefer han måste ha att göra med på dom olika ministerierna.

Tusentals kvinnor har vänt sej till kvinnorättsgrupper och berättat om skador och besvär från bindorna. 74 kvinnor har dessutom gjort enskilda anmälningar direkt till Ministeriet för Livsmedel- och Medicinsäkerhet.

Cireea
2017-09-07, 14:38
#37

Många Shin 😂


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Huygens
2017-09-15, 11:44
#38

Lotte Mart säljer alla sin 112 supermarknader i Kina via Illuminatibanken Goldman Sachs (samma som kraschade Greklands ekonomi). Den lång bojkotten från kinesiska myndigheter har tagit ut sin rätt. Nyhetsuppläserskan Han Da-Eun ser lätt orolig ut. (YT/ARIRANG, 2017-09-14, 2 min)

Kina har protesterat mot THAAD-radar på Lottes golfbana i Seongju. Lotte har investerat miljarder kr i supermarknaderna och har kontinuerligt betalat löner till dom anställda trots att supermarknaderna varit stängda pga "miljöskäl".

Kinesiska konsumenter har också deltagit i en landsomfattande köpbojkott mot Lotte Mart. Lotte som helhet, kommer dock försöka behålla annan affärsverksamhet i Kina.

Cireea
2017-09-15, 16:06
#39

Jisses..😕


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Huygens
2017-09-28, 14:05
#40

Ministeriet för Livsmedel- och Medicinsäkerhet påstår sej ha genomfört en "omfattande" undersökning av svårt giftiga kemikalier och fastslår nu att nivåerna på dom svårt giftiga kemikalierna i bindor är långt under vad som kan anses vara skadligt.

Organistionen Ecofem kritiserar Ministeriets studie för att vara högst begränsad i omfattningen av undersökta mycket giftiga kemikalier. Korea Herald, 2017-09-28

Det är dessutom svårt att jämföra testresultaten från Ministeriet då undersökningsmetoderna skiljer sej markant från Ecofems egna undersökningsmetoder.

Cireea
2017-09-28, 18:19
#41

Hade man inte tidigare kommit fram till att dom var skadliga? 🤔


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Huygens
2017-10-06, 11:46
#42

#41 Det är lite svårt att få full klarhet i exakt vad Ministeriet menar. Mitt intryck är att Ministeriet står under press eller kontroll från detaljhandel ägd av mäktiga chaebols.

Jag kan inte begripa hur eller varför gifterna förekommit, annat än att giftförekomsten faktiskt är gjord med avsikt och av en anledning vi inte får reda på.

I alla fall har Lotte Corporation officellt etablerats sedan i söndags, 2017-10-01. Syftet med det nya företaget, som är ett holdingbolag, ett slags koncernbolag, är att stärka styrelseordförande Shin Dong-Bins maktposition och kontroll över det komplicerade nätverket av Lottebolag. Korea Herald, 2017-10-01

Lotte Corporation uppges samla (?) bolagen Lotte Confectionery, Lotte Shopping, Lotte Chilsung Beverage och Lotte Food.

Förutom Shin Dong-Bin kommer det nya holdingbolaget också att ledas av Hwang Gak-Kyu. Dock har holdingbolaget ännu ingen fullständig styrelse, som först kommer tillsättas i mitten av oktober och handel med dom fyra dotterbolagen kommer återupptas 30:e oktober.

Syftet med att bilda Lotte Corporation är att minska cirkulära ägandeförhållanden mellan bolagen, som kommer att minska från dagens 67 cirkulära äganden till 13 cirkulära äganden.

Artikeln rör bara lätt vid konflikten med den äldre brodern Shin Dong-Joo, som haft vice styrelseordförandeposten tidigare. Jag har inte hittat några färska nyheter som nämner ifall domslut utfallit i dom rättsprocesser som pågått mot Lotte, dess chefer och ägare.

Huygens
2017-10-15, 12:20
#43

Ibland måste man läsa mellan raderna på nyhetsartiklar och ibland är formuleringarna skrivna mer i klartext.

Döm själva följande artikellänk.

Ministeriet för Livsmedel- och Medicinsäkerhet har beslutat att få ett slut på "dispyten" om dom giftiga sanitetsbindorna. Ministeriet kallar därför berörda intressegrupper till ett möte för att få stopp på "dispyten". Korea Times, 2017-10-15

Ministeriet för Livsmedel- och Medicinsäkerhet har redan fastslagit att alla undersökte 666 (hu!) sanitetsbindor är säkra från nervgifter och andra skadliga miljösubstanser.

Hur är det med brandsäkerheten i Lotte World Tower?

Brandkåren testade att utrymma skyskrapan och det tog 63 minuter, vilket troligen är 50 minuter för lång tid. Korea Times, 2017-10-15

I Sverige har vi alltid fått höra att man inte ska använda hissen vid brand, då hissen kan fastna och rökfyllas vid strömavbrott. Icke så i Lotte World Tower. Vid evakuering förväntas du använda nödhissar i kombination med trappor.

Ändå tog evakueringen 63 minuter.

Trots att både hissar och trappor användes. Frågan är hur lång tid evakueringen tar ifall även nödhissarna får strömavbrott och slutar fungera? Se även #6.

3000 frivilliga personer deltog i evakueringsövningen som tog 63 minuter att genomföra. Under en vanlig dag finns över 10 000 personer + ett obestämt antal besökare i Lotte World Tower. Minst missbedömning av brandledningen eller saktfärdighet vid evakueringen kommer att resultera i katastrof vid en storbrand.

Jag säger bara.

Grenfell waiting to happen.

Cireea
2017-10-15, 16:33
#44

Tycker det är otroligt mycket som händer i många olika plan i Sydkorea. Många stora "organisationer" som är inblandade i allt möjligt..


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Huygens
2017-10-30, 11:21
#45

Det har varit lite tyst i media om rättegången mot ledarna i Lotte, men nu nämns det att åklagaren yrkar på 10 års fängelse för styrelseordförande och nye/blivande (?) ägaren Shin Dong-Bin för varierande ekonomiska olagligheter där 1 - 2 miljarder kr försvunnit på olika sätt. Korea Herald, 2017-10-30

Dessutom yrkar åklagaren på 7 år fängelse för systern Shin Young-Ja och för deras fars älskarinna Seo Mi-Kyung. Jag hade tidigare trott att älskarinnan och systern skulle klara sej nästan helt utan straff då media rapporterat att dom inte var inblandade i själva Lottes affärer, utan mest snyltade på Lottes rikedomar. Ännu har dom inte fallit, utan detta är bara åklagarens yrkanden, vi får se om dom får något straff.

Åklagaren yrkar även på 5 års fängelse för brodern Shin Dong-Joo, som varit i maktkamp med Dong-Bin. Shin Dong-Joo är dock lite utmanövrerar från ledningen av Lotte, så han kanske har goda chanser att klara sej undan straff?

Dom faller 2017-12-22, strax före jul. Trevligt.

Fadern och Lottes grundare, Shin Kyuk-Ho, genomgår en helt egen rättegång. Jag vet inte varför han har fått en separat rättegång, men det kan bero på att han är 95 år och delvis dement, så särskilda hänsyn kan behöva tas. Åklagaren har ännu inte yrkat på något straff för fadern Shin Kyuk-Ho.

Dom yngre familjemedlemmarna (bröderna och systern) + älskarinnan skyller dock allihop penningförskingringen på den ålderstigna fadern Shin Kyuk-Ho.

Till råga på allt är Lottes styrelseordförande Shin Dong-Bin åtalad i rättegången mot fd president Park Geun-hye, så Dong-Bin riskerar få ett fängelsestraff även där för givande av muta i miljardklassen.

Cireea
2017-10-30, 12:39
#46

Oj, Dong-Bin ligger risigt till med andra ord. Inte bra för Lotte med en skandal av den här kalibern. Dom har redan legat lite i blåsväder på grund av THAAD.. och nu det här. 😐


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Huygens
2017-11-01, 09:07
#47

Nu yrkar åklagaren även på 10 års fängelse för den 95-årige lätt demente fadern Shin Kyuk-Ho. Brottet rör sej om förskingring och olaga skattefiffel för i storleksordningen 1 miljard kr. Korea Herald, 2017-11-01

Cireea
2017-11-01, 14:40
#48

#47 När ska dessa brott ha hänt? 
Tänkte om fadern nu är så pass gammal och även lätt dement, har brotten verkligen hänt nyligen eller när han var friskare?


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Huygens
2017-11-01, 17:18
#49

En del av dom äldre bokföringsbrotten är tydligen preskriberade, men jag vet inte i tid när dom nuvarande brotten gjorts.

Cireea
2017-11-05, 00:37
#50

#49 På så vis.. hmm!


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Huygens
2017-12-07, 11:33
#51

Skojigt i rättssalen.

Seouls Högsta Domstol mildrade efter överklagan Shin Young-Jas straffet till 2 års fängelse för förskingring, diverse bokförings- och mutbrott. Shin Young-Ja syns på foto i en fin ljusblå fängelseskjorta och hon är dotter till Lottes ägare Shin Kyuk-Ho, 95 år. Korea Herald, 2017-12-07

Men vid nästa överklagan till Suveräna Domstolen kom bakläxa. Gör om. Gör rätt. Suveräna Domstolen skickade tillbaks målet till Högsta Domstolen som måste göra om rättegången och göra en ny bedömning av bokföringsbrotten.

Shin Young-Ja, 75 år, riskerar därmed ett längre fängelsestraff än vad hon redan fått.

Cireea
2017-12-08, 00:02
#52

#51 haha aj då 😛


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Huygens
2017-12-22, 12:58
#53

Dom har fallit för familjen Shin + älskarinna. Det rör sej om korruption och skattebrott för 100-tals miljioner kr. Jag orkade inte konvertera dom exakta beloppen från won till kr, den intresserade kan läsa artikeln. Korea Times, 2017-12-22

Shin Kyuk-Ho, Lottes 95-åriga grundare, 4 års fängelse
Shin Dong-Bin, Lottes ordförande, 20 månaders villkorligt fängelse
Shin Young-Ja, syster till Dong-Bin, hon fick 2 års fängelse (ej villkorligt?)
Seo Mi-Kyung, älskarinna till Kyuk-Ho, hon fick 2 års villkorligt fängelse
Shin Dong-Joo, styrelseordförande i SDJ och bror till Dong-Bin, frikänd

Seo Mi-Kyung beskrivs nu som "hustru" i artikeln, men har tidigare titulerats älskarinna. Sambo kanske är en bättre titel? Eller så är hon gift?

Shin Young-Ja kanske inte kan få villkorlig dom, då hon verkar ha dömts för annat ekobrott ganska nyligen #51.

Shin Dong-Bin är även åtalad för mutbrott i samband med rättegången mot Park Geun-hye och där har dom ännu inte fallit. I alla fall misstänker jag att det kommer vara en fortsatt lång process med flera överklaganden.

Med tanke på dom enorma beloppen det rör sej om och Sydkoreas annars stränga lagstiftning, måste jag säga att dom inblandade fått påfallande milda domar.

Med lite överslagsräkning verkar det röra sej om ca 2,2 miljarder kr som fifflats runt på olika sätt, hela beloppet är dock inte relaterat till skattebrott utan en del av ekofifflet är brott mot lagar som rör insidesaffärer och företagsförtroenden.

Cireea
2017-12-27, 15:47
#54

Jajemen, nu börjar det hända saker igen. Bra att domarna fallit!


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Huygens
2018-01-15, 20:15
#55

Lottes ålderstigne grundare Shin Kyuk-Ho ska flytta in på 49:e våningen i Lotte World Tower. Än har myndigheterna inte lyckats fängsla honom. Domen är väl överklagad och jag misstänker att han pga hög ålder och skröplig hälsa slipper sitta i fängelse. Korea Times, 2017-01-15

Shin Kyuk-Ho bor just nu på 34:e våningen i Lotte Hotel och hans nya lägenhet kommer att utformas så att den ser exakt likadan ut som hans nuvarande lägenhet, så att han känner igen sej.

Huygens
2018-01-19, 13:44
#56

Shin Dong-Joo slapp visserligen fängelsestraff, #53, men det har inte gått något vidare för honom i andra rättssammanhang. Han förlorade nyligen en rättstrid där han krävt 7 miljoner kr för att han ansåg sej orättfärdigt plockad ur styrelsen av Hotel Lotte och Busan Lotte Hotel.

Dessförinnan hade Shin Dong-Joo avskedats ur styrelsen för Lotte Japan i en maktkamp mot sin yngre bror Shin Dong-Bin. Korea Herald, 2018-01-18

Cireea
2018-01-20, 00:48
#57

Där ser man! 
Som man bäddar får man ligga..


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Huygens
2018-04-29, 16:52
#58

Efter Kinas bojkott och stängning av Lottes supermarknader, har Lotte beslutat sälja 21 av sina supermarknader i Peking till kinesiska Wumart, då supermarknaderna har svårt att hålla öppet. Korea Times, 2018-04-26

Sammanlagt är 87 av Lottes 112 supermarknader i Kina stängda och alla 112 kommer att säljas av för att frigöra kapital och få stopp på förluster i Kina som nu överstiger 8 miljarder kr.

Cireea
2018-04-29, 18:58
#59

Oj då 😐 
Går tungt för Lotte just nu.


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Huygens
2018-06-07, 10:23
#60

Kablarna till den ena hissen i Lotte World Tower håller inte måttet. Den ena hissen har därför stannats och nya delar måste tillverkas i Tyskland (!). Av oklar anledning kan inte Sydkorea tillverka den typ avv 22 mm tjocka kabeln som behövs till hissen. Korea Times

Antalet besökare till utkiksplatsen har halverats pga den minskade hisskapaciteten, då bara en av två hissar är i funktion under minst 3 månaders tid.

Hissen var ur funktion redan förra året i mars och denna gång var det en anställd som upptäckte att färden med hissen var minst sagt skakig och därför föranledde en inspektion.

Cireea
2018-06-08, 12:54
#61

Usch vad otrevligt.. tänk om något allvarligt skulle hänt 😐


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Huygens
2018-06-08, 13:25
#62

Mitt intryck är att det rör sej om ganska stora hissar för många personer. Jag undrar om det finns någon nödfunktion för att manuellt sänka hissen till dörrarna på ett våningsplan och evakuera besökarna vid strömavbrott om det är bråttom pga brand.

Cireea
2018-06-13, 14:46
#63

Ja, det får man hoppas att det finns! 😮 Men troligtvis inte.


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Upp till toppen