Recept/Mat/Dryck

Banchan

2015-01-06 11:39 #0 av: Cireea

Ett viktigt begrepp att hålla koll på i det koreanska köket!

Banchan är ett slags samlingsnamn för alla de många olika sidorätter som finns i Sydkorea. Soppor och grytor räknas inte som en banchan. 

Det finns många olika typer av banchan men jag räknar upp några av dem som finns så ni har någon hum om vad som räknas in i samlingsnamnet: 

  • Kimchi 
  • Namul 
  • Bokkeum 
  • Jorim
  • Jjim 
  • Jeon 

Det där är några av de banchan som finns och dessa är de allra kändaste sidorätterna i sydkorea. En annan är Japchae men den kan man även äta som en egen rätt om man vill men den fungerar lika bra som en banchan. 

Bild: Public Domain

Sajter: FilmGuldhamster, HamsterTwilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2016-01-20 17:39 #1 av: Cireea

Har ni testat någon banchan? Förlägen

Själv har jag testat Japchae och Kimchi. Är väldigt sugen på någon form av  Jorim, Namul eller Jeon.

Sajter: FilmGuldhamster, HamsterTwilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.