Etiketterreceptmatdryck
Läst 4190 ggr
Zimplet
2014-10-17, 11:05

Hobak-Jeon

Här kommer ytterliggare ett recept på en koreansk rätt. Denna gång så står Zucchini Jeon på menyn, som är en vegetarisk banchan med zucchini och chili.

Ingredienser:

  • En Zucchini
  • En röd och grön chili
  • Ett ägg
  • 2 tsk vetemjöl
  • 1 tsk olja

Sås:

  • 2 tsk soja
  • 1 msk chilipulver

Såhär gör du:

  1. Skär zucchinin i 0.5cm tjocka skivor.
  2. Doppa sedan skivorna i vetemjöl och därefter uppvispat ägg, (tillsätt lite salt vid behov).
  3. Skiva chili i lämpliga skivor (efter smak).
  4. Blanda ihop soja och chilipulver till såsen.
  5. Stek sedan zucchini skivorna i lite olja i en stekpanna, ca. 2 min på vardera sida.
  6. Toppa zucchinin med chiliskivor och servera med sojasåsen.

Bild: Cireea

Cireea
2014-10-17, 12:11
#1

Måste testa! 😍


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Snurrig
2015-12-15, 17:05
#2

Äter man det som det är, eller är det en sidorätt som man äter till ris och/eller andra saker?

                 "The secret of happiness, you see, is not found in seeking more,
                                       but in developing the capacity to enjoy less."

Zimplet
2015-12-15, 17:49
#3

När vi gjorde det så hade vi det som en sidorätt, typ som Banchan. Var riktigt gott

Cireea
2015-12-16, 12:20
#4

Hobak-Jeon tycker jag var otroligt gott 🙂Extra gott att doppa i lite soja tillsammans med ris. Mums! 

Jag skulle säga att Hobak-Jeon är en perfekt Banchan, den är lätt och har bra smak. Passar ihop med det mesta på bordet. 🙂


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Upp till toppen