Etiketterdryckmatrecept
Läst 5221 ggr
Cireea
2015-01-06, 11:39

Banchan

Ett viktigt begrepp att hålla koll på i det koreanska köket!

Banchan är ett slags samlingsnamn för alla de många olika sidorätter som finns i Sydkorea. Soppor och grytor räknas inte som en banchan. 

Det finns många olika typer av banchan men jag räknar upp några av dem som finns så ni har någon hum om vad som räknas in i samlingsnamnet: 

  • Kimchi 
  • Namul 
  • Bokkeum 
  • Jorim
  • Jjim 
  • Jeon 

Det där är några av de banchan som finns och dessa är de allra kändaste sidorätterna i sydkorea. En annan är Japchae men den kan man även äta som en egen rätt om man vill men den fungerar lika bra som en banchan. 

Bild: Public Domain


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

  • Redigerat 2020-09-22, 14:31 av Cireea
Cireea
2016-01-20, 17:39
#1

Har ni testat någon banchan? 😊

Själv har jag testat Japchae och Kimchi. Är väldigt sugen på någon form av  Jorim, Namul eller Jeon.


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Upp till toppen