Etiketterreceptmatdryck
Läst 2531 ggr
Cireea
2015-12-30, 10:15

Golbaengi

En typ av sallad som brukar ätas samtidigt som när man dricker alkohol, denna rätt är alltså en Anju.

Golbaengi, eller Golbaengi Muchim som det egentligen heter, är en Anju. Det är väldigt vanligt att äta Golbaengi samtidigt som man konsumerar alkohol, vanligtvis är det Soju eller öl man dricker.

Detta är en typ av sallad som görs av Neverita didyna (en sorts snigel), torkad strimlad bläckfisk eller torkad Alaska Pollack och slutligen även grönsaker. Man kan variera grönsakerna efter sitt eget behov men det är oftast gurka och salladslök som man strimlat.

Tillsammans med detta blandar man även i en sås, vanligtvis använder man sig av Gochujang som man sedan blandar med chilikrydda, vinäger, salt, socker, pressad vitlök och även sesamolja.

Bild: Public Domain via Pixabay


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Cireea
2015-12-31, 00:26
#1

Eftersom Gochujang kan vara svårt att få tag på så kan man göra ett substitut för att ersätta Gochujang om man vill göra exempelvis Golbaengi, men även om man vill testa att göra andra rätter som innehåller just Gochujang.

Det du gör är att blanda följande ingredienser:

  • 1 matsked chiliflingor
  • Soja
  • Lite socker

Det här kan inte ersätta Gochujang helt och hållet då Gochujang är mer komplex men det ger ungefär samma smakprofil så det ska gå ändå. 🙂


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Upp till toppen