Etikettermusikdans
Läst 3802 ggr
sweetgum
2017-03-16, 16:52

Mamamoo

En tjejgrupp kända för sina starka röster vars skivbolag är Rainbow Bridge World

Mamamoo är en tjejgrupp bestående av de fyra medlemmarna Solar (Kim Yong-sun), Moonbyul (Moon Byul-yi), Wheein (Jung Whee-in) och Whasa (Ahn Hye-jin). De tillhör Rainbow Bridge World fd WA Entertainment, ett relativt nytt skivmärke som startades 2010.

Gruppen är kända för sina starka röster och för deras retro, jazz och R&B koncept. De debuterade nittonde juni 2014 med låten Mr Ambiguous från deras första minialbum ”Hello”. Flera kända artister som exempelvis Bumkey, CNBLUEs Jonghyun och Jung Joon-young hade cameos i låtens musikvideo.

I november samma år släppte Mamamoo sitt andra minialbum ”Piano Man” med en titellåt med samma namn. Piano Man är en retro inspirerad låt som handlar om en kvinna som blir förälskad i ”Piano Man”. På grund av de båda låtarnas popularitet van de flera Rookie Awards i slutet av året.

Den andra april 2015 släppte gruppen låten Ahh Oop!, som var första singeln från deras tredje minialbum ”Pink Funky”.  Nittonde juni släpptes hela albumet med titellåten Um Oh Ah Yeh. Um Oh Ah Yeh var en stor succé så senare samma år höll de sitt första fanmeeting, 1st Moo Party. Biljetterna såldes slut på en minut så gruppen höll ett extra möte i oktober. Deras fangrupp kallas MooMoos; på koreanska betyder Moo rättika så ibland kallar sig fansen efter det. Fans har tagit med rättikor till konserter och gruppens officiella ljusstav har formen av en rättika.

Deras första stora album släpptes i februari 2016 och debuterade som nummer tre på Gaon Chart. Deras titellåt ”You’re the best” debuterade också som nummer tre på listan med steg till etta veckan efter, det är deras första singel som stigit högst upp på listan. I augusti delades gruppen upp i två delar och släppte singlarna Angel och Dab Dab. De två delarna bestod av vokalisterna (Solar och Wheein) och rapparna (Moonbyul och Whasa). I november släpptes deras fjärde minialbum Memory med titellåten Décalcomanie. Strax efter var deras låt Love med i soundtracket för dramat Goblin

För två dagar sedan firade gruppen sitt 1000-dagars jubileum.

Källor:

wikipedia.org/wiki/mamamoo

soompi.com/tag/mamamoo

http://sjcontents.tistory.com/190 (Bild)

Medarbetare på Sydkorea iFokus

sweetgum
2017-03-17, 13:27
#1

Några fans?

Medarbetare på Sydkorea iFokus

Cireea
2017-03-17, 16:50
#2

Jag är inte ett superfan men några låtar av Mamamoo är bra! 🙂


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

sweetgum
2017-07-06, 20:57
#3

Mamamoo har släppt nytt. En riktigt bra låt enligt mig :D

Medarbetare på Sydkorea iFokus

Huygens
2017-07-30, 15:46
#4

Har suttit och lyssnat på Décalcomanie flera gånger nu, jag som inte lyssnar på så mycket musik. (YT/Cjenmusic, 6 min)

Det slår mej att Décalcomanie består av två låtar. Frågan är om Décalcomanie vunnit mer på att delas upp, för dom två musikstilarna är så olika. Det börjar med klassiskt piano, som sedan återkommer mot slutet. Däremellan är det en lång passage modern musik och sång.

Den klassiska delen är ganska bra. Den är lugn "aftonmusik" och om den bearbetats lite mer hade den fungerat som ett eget lugnt musikstycke.

.

Själva videon är i fragment, som många musikvideor är idag, men det finns också delar i dom snabba klippen som antyder en personhandling ungefär som vid marknadsföringen av en film.

Mamamoo måste ha haft tillgång till en riktig filmstudio för videon uppvisar flera olika filmkulisser och filmmiljöer. En del kläder och kulisser skulle fungera i en kostymfilm med 1920-talstema (och även spökfilm), den andra halva av videon är mer som en modern spion-/action-/matrixfilm.

Det är bara manus som saknas och minst två filmer hade kunnat spelas in, åtminstone som 10-minuters kortfilmer.

.

Décalcomanie (wiki) är en teknik för att överföra mönster till porslin före (en andra) bränning (på en redan glasserad och bränd yta). Tyvärr förstår jag inte riktigt hur tekniken fungerar, om mönstret färgas på en stämpel och sedan trycks över på porslinet eller om det är någon annan metod som används.

Cireea
2017-07-30, 15:55
#5

#4 Det är rätt vanligt i Kpop att låtarna har två (eller fler) olika beat.🙂 Oftast brukar många grupper även ha en sorts story i sina musikvideos som kan sträcka sig över flera videos i flera flera år. 

Dessa stories är oftast väl gömda och fansen måste verkligen tänka till för att hitta meningen bakom videon. Dock vet jag inte om Mamamoo har så, det vet säkert någon annan bättre. 🙂


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Huygens
2017-07-30, 16:03
#6

Det var listigt, att ha en handling som sträcker sej mellan videor. Det får jag komma ihåg.

Cireea
2017-07-30, 16:35
#7

#6 Ja, EXO har så  bland annat och det sträcker sig långt tillbaka. Twice, BTS Och GOT7 har så också har jag för mig. 🙂


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

sweetgum
2017-08-02, 10:39
#8

Kpop-band har generellt bra musikvideos, några av få som fortfarande har det haha

Medarbetare på Sydkorea iFokus

Huygens
2018-11-12, 13:32
#9

Mamamoo har bett att få ett mindre hektiskt schema, men produktionsbolaget RBW har dröjt med svaret. Korea Times

Upp till toppen