Etikettermusikdans
Läst 2540 ggr
AnnaMoonshadow
2015-01-10, 16:51

YG Entertainment

Här är del två i vår miniserie om The Big 3, de tre största musikbolagen i Sydkorea. I del två möter vi YG Entertainment.

YG är den andra av The Big 3-skivbolagen i Sydkorea som vi ska avhandla. YG Entertainment grundades av Yang Hyun-suk 1996 och är ytterligare ett av de bolag som hjälpt sätta igång Hallyu-vågen tillsammans med SM Entertainment.

YG specialiserar sig främst på R&B och Hip hop när det kommer till sina band men det finns även andra inslag i artisternas musik. YG Entertainment sägs vara det bolag som flest människor globalt kommit i kontakt med, genom sina kända band så somBIG BANG och 2NE1 som vunnit internationella priser. Denna tanke har växt det senaste halvåret efter PSY’s världshitt Gangnam Style då PSY också ingår i ”the YG Family” (samlingsnamnet för YG's artister).

Men hur började allt då? Bolaget började uppmärksammas på marknaden efter att låtit grupperna Jinusean och 1TYM debuterade. Dessa två grupper får oftas uppskattning för att ha varit de två band som introducerade den sydkoreanska musikindustrin för Hip Hop, något som YG skulle visa sig dominera inom så småningom.

YG Entertainment var ett ganska litet bolag fram till början av 2000 då de började producera flera stora artister. Bland namnen kan nämnas soloartisterna Se7en ochGummy, båda 2003. Big Bang debuterade 2006, tjejbandet 2NE1 kom 2009 och året efter gick PSY över till YG Entertainment från ett annat bolag. 2011 debuterade soloartisten Tablo och under 2012 kom trion Epik High att jobba med YG och solotjejen Lee Hi gjorde sin debut alldeles nyligen med sin säregna stil.

Är det något som YG får positiv respons för är det deras bands säregna sound. De lyckas med att producera musik till en bred massa och samtidigt göra bandmedlemmarnas personligheter lysande. För att ge er ett litet smakprov på YG Entertainment har vi åter igen gjort i ordning en spellista på youtube åt er.

Se även:

Del 1 - SM Entertainment

Del 3 - JYP Entertainment

Denna artikel publicerades först inne på japan.ifokus 2013-01-02

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Huygens
2017-06-01, 13:47
#1

Hittade detta nyhetsinslag som dock är några månader gammalt.

Choi Soon-Sils syster Choi Soon-Deuk utövade påtryckningar på YG genom sin dotter Jang Si-Ho (inlägg). YG förnekar dock att företaget erhållit några förmåner i samband med presidentskandalen. (YT/Abiz - Entertainment Buzz, 2016-11-06,
8 min)

YG på wikipedia.

Huygens
2019-03-21, 13:05
#2

Gryningsräd.

Morgonpigga handläggare från Skatteverket gjorde ett tidigt tillslag vid fyra kontor som används av YG i Mapo. Huvudbyggnaden stormades av mer än 100 skattehandläggare, som var på jakt efter bevis för skattefusk. Korea Times

Cireea
2019-03-21, 13:38
#3

#2 Vilken soppa YG har dragit på sig… 
Läste något om att alla stockholders kallat till möte där dom ska diskutera en eventuell avgång för deras VD. Hittar inte artikeln nu men vet att jag läste det senast igår.


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Upp till toppen