Annons:
Etikettermatrecept
Läst 1907 ggr
Cireea
3/27/16, 8:33 PM

Kongnamul

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Kongnamul är en Namul som i sin tur ligger under kategorin Banchan.

Kongnamul är en Banchan som är väldigt vanlig i Sydkorea. Denna sidorätt används bland annat som en ingrediens i den populära rätten Bibimbap men man kan även göra använda Kongnamul till en Guk, Bap eller Jjim om man vill det.

Kongnamul görs av kokta böngroddar (sojabönor) som man sedan blandar med sesamolja, soja, grovhackad salladslök, finhackad eller riven vitlök och även lite chilipulver. 

Kongnamul liknar Sookju, det enda som egentligen skiljer dem åt är vilken sorts böngrodd man använder. I Kongnamul använder man groddar av sojabönor medan man använder groddar av mungbönor i Sookju.

Bild: karendotcom127 via Flickr (CC BY 2.0)


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

  • Redigerat 9/22/20, 2:52 PM av Cireea
Annons:
Upp till toppen
Annons: