Etiketterkulturhistoriaallmänt
Läst 6178 ggr
Huygens
2017-03-22, 23:21

Sewol

Kort introduktion

Den sydkoreanska färjan Sewol förliste 2014-04-16 i fullt dagsljus och i gott väder, med relativt lite vind och med små vågor på havet. Det tog Sewol 4,5 timmar att långsamt, extremt långsamt, slå runt innan färjan långsamt sjönk.

Sewol hade ca 460 passagerare, varav 325 var gymnasieelever från Danwon. 300 personer drunknade inne i färjan, dom flesta omkomna var gymnasieeleverna. Sewol hade 15 besättningsmedlemmar, som också var dom enda personerna som evakuerades från färjan Sewol av kustbevakningen.

Färjan sjönk till bottnen på ett djup av bara 35-40 m.

.

Katastrofen med Sewol har karakteristiska kännetecken av en falsk flagga. Myndigheter såsom regeringen, kustbevakningen, räddningstjänsten, polis, säkerhetstjänst, militären och alarmcentralerna samverkade så att värsta möjliga utfall skulle åstadkommas i falsk flagga Sewol. Även delar av besättningen och större delen av traditionell sydkoreansk massmedia medverkade i falsk flagga Sewol. 

Wikipedia: Bristen på pressfrihet i Sydkorea.

Det finns så mycket info om falskflagg Sewol att jag kommer ta det i omgångar och ger därför i trådstarten bara en kort introduktion till falskflaggan, så att texten inte blir överväldigande att läsa. 

Ett påstående i engelsk media är att sydkoreanska gymnasielever lider av asiatisk lydnadskultur och det var därför eleverna åtlydde befallningen att gå ner till sina hytter, stanna kvar i hytterna och dränktes, vilket jag anser är en efterkonstruktion. Det verkliga förloppet är troligen annorlunda och värre.

.

Ett fåtal dokumentärer om falskflagg Sewol har gjorts. En dokumentär på engelska som finns på nätet är Diving Bell (1 tim 21 min).

Diving Bell är gjord med enkla medel och handlar om en liten dykarfirma med en dykarklocka som kan gå ner till 70-80 m djup. Dykarfirman försökte tre gånger att hjälpa till vid räddningsarbetet och efterarbetet runt Sewol. Vid dom två sista tillfällena sa räddningstjänsten först att dykfirmans hjälp var välkommen, men militären stoppade sedan dykfirmans arbete på plats.

Dom 20 sista minuterna av Diving Bell är dom mest plågsamma. På slutet utfrågar dokumentärjournalisten en fader till en av dom omkomna gymansieleverna.

Samtalet är ungfär (väldigt fritt återgett):

.

Journalisten: Vad skulle du vilja ändra på kring det som hände vid Sewol?

Fader: Jag ångrar att jag sa till min son att lyda Kustbevakningen.

Journalisten; Vad sa din son?

Fadern: Han ringde på mobiltelefonen och sa att han var mycket rädd, att färjan Sewol höll på att kantra, färjan hade extrem slagsida och vattnet forsade in i färjan. Han sa att Kustbevakningen sagt åt honom att gå ner till sin hytt och stanna där. Han frågade mej vad han skulle göra. Han sa till mej att han var rädd.

Journalisten: Vad sa du?

Faderna: Jag sa åt min son att göra som Kustbevakningen sagt till honom att göra. Det ångrar jag, för hade jag inte gjort det hade han levt idag. Min son drunknade i sin hytt när den vattenfylldes.

.

Jag ska ge en bättre bakgrund till falsk flagga Sewol och möjliga förklaringar samt återge händelseförloppet mer i detalj i följande inlägg. Alla andra får gärna skriva inlägg däremellan, då vart och ett av mina inlägg kommer vara fristående.

Cireea
2017-03-22, 23:58
#1

En fruktansvärd tragedi.. 😢 Minns så väl när det hände, och det är ett väldigt känsligt ämne för många i Sydkorea.


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

lilssgu
2017-03-24, 21:09
#2

Insåg inte att det var faktiskt var ett så sorgligt ämne förrän jag läste om det för två år sedan 😢

Så de flesta bara väntade i flera timmar nere hytten, usch 😢

Medarbetare på Sydkorea iFokus Lyssnar på musik

Cireea
2017-03-25, 00:13
#3

"Jag sa åt min son att göra som Kustbevakningen sagt till honom att göra. Det ångrar jag, för hade jag inte gjort det hade han levt idag. Min son drunknade i sin hytt när den vattenfylldes." 

Gud vilka skuldkänslor jag skulle haft som förälder,  även om hans råd i sig inte skulle ha varit fel. 😢 Jag skulle också litat på kustbevakningen i ett sånt där läge, men usch.. får ont i magen bara av att tänka på det.


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

sweetgum
2017-03-26, 11:39
#4

Jag minns det… så hemskt… det värsta va ju just det där att resenärerna blev beordrade att stanna i sina hytter. I öst asien lyder man… Verkligen obehagligt agerande runt om. Jag bodde i Italien när costa concordia gick på grund och fan vilket liv det blev (mycket på grund av kaptens feghet), och då dog inte särskilt många. Händelserna runt Sewol ger mig kalla kårar

Medarbetare på Sydkorea iFokus

Huygens
2017-03-26, 23:11
#5

Sewol flöt på havet i två dygn

Det tog färjan Sewol 4,5 timmar att långsamt, extremt långsamt kapsejsa och rulla runt. Men Sewol sjönk aldrig dom två första dagarna. Istället la sej färjan Sewol med buken uppåt i vattnet och låg så i över två dygn. Färjan Sewol sjönk först den tredje dagen, 52 timmar efter att färjan fått slagsida. Sewol påbörjade slagsidan 2014-04-16, kl 8:48. Sewol låg därefter upp-och-ner i havet i mer än två dygn, från 2014-04-16 fram till 2014-04-18, kl 13:03. (wiki)

Experter, sakkunniga och anhöriga ansåg under första och andra dagen, att det troligen fanns massvis med instängda gymnasieelever, som fortfarande levde inne i dom många luftfickorna i färjans inre utrymmen. Det rörde sej om 5000 - 10000 kubikmeter luft som höll färjan Sewol flytande upp-och-ner.

Röster på sociala media höjdes för att Kustbevakningen skulle pumpa in luft i färjan för att ge dom instängda eleverna friskt syre. Kustbevakningens chefer ignorerade först uppmaningen att pumpa in syre, men cheferna var besvärade av kraven på att gymnasieleverna skulle få frisk luft inpumpad. Sydkoreansk media rapporterade dock ganska lite om Kustbevakningens negativa reaktion till att pumpa in luft till dom instängda eleverna i Sewol.

.

Färjan blev successivt allt lägre liggande i havet över dom två dagarna, men mängden luft inne i Sewol måste ändå varit betydande då färjan låg nära 7000 i "tonnage".

Det tog över två dygn efter att Sewol fått slagsida, innan Kustbevakningen till slut påstod att dom börjat "pumpa in" luft i färjan. Två timmar efter att Kustbevakningen påstått att dom börjat "pumpa in" luft i färjan till dom överlevande gymnasieeleverna som var instängda i luftfickorna i färjans inre, sjönk färjan Sewol slutligen helt och hållet. Sewol försvann under havets yta trots att Kustbevakningen påstod att dom "pumpade in" massvis med luft i färjan.

Det är snarast så att Kustbevakningen istället pumpade ut luften ur Sewol och på så sätt fick färjan att sjunka.

Sewol slog runt 2014-04-16 och låg flytande på havet i två dagar fram till 2014-04-18, kl 11, då Kustbevakningen påstod sej börja "pumpa in" luft i färjan Sewol. (wiki) Färjan började då på allvar sjunka. Två timmar senare, kl 13, 2014-04-18, försvann det sista av Sewols bog under vattenytan.

Om Kustbevakningen verkligen "pumpat in" luft i färjan Sewol den tredje dagen, hade färjans flytförmåga ökat och färjan hade fortsatt flyta på havet. Istället försvann Sewol under havets yta, två timmar efter att Kustbevakningen börjat suga ut luften ur färjans luftfickor.

Färjan Sewol sjönk till ett djup av 35 - 40 m och bärgningen är nyligen (mars 2017) påbörjad. (Av oklar anledning kallas Sewol ibland Sewol-Ho i vissa nyhetsinslag på nätet.)

.

Det är också en smula obehagligt att jag inte hittat en enda artikel som redogör för försök med sk knackningar. Normalt sett när sjöräddningen har instängda personer i ett skepp, knackar räddningspersonalen med metallföremål på skeppet/ubåten/färjan och lyssnar efter svarsknackningar. I fallet med Sewol verkar ingen i räddningsstyrkan ha gjort några försök alls med knackningar för att lokalisera dom instängda eleverna.

Knackningar görs vanligen med metall mot skeppsskrovet. Ibland trä mot metallskrovet.

Inga försök från räddningspersonalen att knacka på färjan nämns någonstans.

Hur i hela friden är det möjligt?

.

Lite bakgrund och lite efterdyningar

Jag ville gå direkt på redogörelsen av själv sänkningen av Sewol, men om jag genast börjar med att beskriva händelseförloppet 2014-04-16, känner jag att det blir svårt att förstå falsk flagga Sewol.

Det är därför bättre om jag börjar med bakgrunden till det som hände Sewol och tillfälligt hoppar över själva falskflaggans genomförande, för att sedan knyta bakgrunden med efterdyningarna, den efterföljande händelseutvecklingen, som hände månaderna efter sänkningen av färjan Sewol.

Om jag tar det i den ordningen; bakgrunden först, sedan efterdyningarna och sist själva sänkningen, kommer den ordningen bättre hjälpa till att (delvis) förstå dom olika kryptiska händelserna och långa fängelsestraffen som (en minoritet) av dom ansvariga fick efter falskflaggan.

Samtidigt tror jag inte att jag kan förklara orsaken till falskflaggan fullt ut och jag har inte hittat någon dokumentär/webbsida/blogg/videosammanställning som klarar av att göra falsk flagga Sewol begriplig.

Men det finns indikationer som pekar i vissa riktningar.

.

Färjan Sewol anses ha hört till ett företag som ägdes av miljardären Yoo Byung-Eun. (wiki)

Yoo Byung-Eun var en märklig man som grundade Baptistiska Kyrkan i Sydkorea på 1960-talet. Yoo höll ofta predikningar i religiös stil som annars bara syns i västerländska väckelsemöten. Strax innan falsk flagga Sewol, var Baptistkyrkan en penningstark och blomstrande religiös rörelse.

.

Det är nästan otänkbart att Yoo kunnat bygga upp sitt miljardfinansvälde och den 30000 medlemmar starka Baptistkyrkan utan att NIS (dåvarande KCIA) godkände verksamheten. Sydkoreas diktator Park Chung-Hee på 1960- och 1970-talet lät sej ledas av en annan predikant, den "kristne" shamanen Choi Tae-Min.

.

Nuvarande (avsatte) president Park Geun-hye lät sej sedan rådgivas av dottern till "kristne" Choi Tae-Min. Dottern är alltså Choi Soon-Sil och Yoo-Ra är dotter-dotter till Tae-Min. (se tråd)

Då Sydkoreas militär och säkerhetstjänst styrdes av dom rika industri- och finansfamiljerna redan under Chung-Hees ledning, är det högst troligt att dom två "kristna" predikanterna Yoo Byung-Eun och Choi Tae-Min möttes åtskillga gånger.

.

Falsk flagga Sewol måste ses i skenet av en möjlig religös och finansiell schism mellan skuggfigurerna bakom Park Geun-hye (dotter till diktator Park Chung-Hee) och miljardären Yoo. Möjligheten för en religiös konflikt mellan Choi Soon-Sil och Yoo existerar också. Soon-sil kan ha ruvat på hämnd i årtionden ifall relationen med Yoo urartade på 1970-talet.

Nu är det osannolikt att enbart en religiös schism gav upphov till att NIS ordnade en falskflagga med massvis med dödsoffer. Troligen spelar även finansiella strider in mellan olika extremt rika familjer, som vi inte känner namnen på. Troligtvis har falsk flagga Sewol krävt att majoriteten av rikemannafamiljerna enats om den mörka planen.

Dom finansgrupper som leder NIS har antagligen också utfört falskflaggan av mer än en orsak och för ögonblicket kan vi bara ana orsakerna. En vidare möjlighet är att USA pressat NIS att utföra sänkningen av Sewol för att ta reda på på hur väl NIS och sydkoreansk massmedia är kontrollerad av staten och av rikemannafamiljerna. Så mer än en orsak finns troligen till falskflaggan.

.

Lite polisarbete

Sydkoreansk polis kommenderade ut 9000 poliser vars enda arbetsuppgift var att söka reda på och gripa miljardären Yoo Byung-Eun, då han ansågs ha stor skuld i att Sewol sjönk. Men Yoo var försvunnen. Tre månader efter falskflaggan påstod dock polisen att Yoo hittats död på en åker utanför en av Yoos många lyxvillor i Sydkorea. (DM)

Polisens obducenter kunde inte faställa dödsorsaken då 80 % av liket ruttnat bort, men fingeravtrycken och DNA fastställde att den avlidne var Yoo. Fast informella källor säger att den döde troligen var en namnlös uteliggare. Ett påstående på nätet är att den avlidnes båda händer var bortruttnade, så det är tveksamt om polisen kunde ta fingeravtryck. (DM)

Det är möjligt att NIS mördade Yoo och gjorde sej av med kroppen, innan någon på högre ort insåg att avsaknaden av en kropp skulle resultera i åratal av besvärande frågor från media.

I juni månad stormade 6000 poliser Yoo:s Baptisktiska Kyrka och beslagtog alla datorer, pärmar och dokument för att fastställa om Baptistkyrkan bar skuld till sänkningen av Sewol. (DailyMail) Sydkoreansk massmedia hade under tiden upprepat kopplat Baptistkyrkan med bestättningen på Sewol. (YT/EBC, 5 min)

Det var en tid jobbigt att vara baptist i Sydkorea då sänkningen av Sewol kopplades till "ondskefulla" baptister. Polisutredningen av Baptistkyrkan verkar dock varit resultatlös trots att polisen haft kravallutrustning. (DM)

Sydkoreas statsminister Chung Hong-Won avgick 2014-04-27. Statsministern "påtog sej" hela ansvaret för Sewolkatastrofen och sa att sänkningen av färjan orsakats av en "djupt rotad" ondska. (DM) samt (YT/euronews, 1 min)

Spel för galleriet.

Inget annat.

.

Jag hade tänkt länka till flera videoklipp. men många klipp är i längsta laget, ibland över 20 minuter. Jag ska försöka sovra bland materialet, återkomma med fler och tydligare nyhetsinslag i nästa inlägg. Jag ska också försöka hitta några fler nyhetsartiklar som bättre berör ämnet i detta inlägg (texten ovan).

Det här blev så långt att jag pausar för tillfället. Nästa del jag vill ta upp är även fängelsestraffen för dom inblandade samt lite om själv färjan Sewol och dess besättning. Beskrivningen av förloppet av falsk flagga Sewol tar jag troligen sist.

Cireea
2017-03-29, 16:13
#6

Hittade en artikel från Koreaboo gällande Sewol.
Artikeln handlar om benfynd som gjorts efter att man bogserat upp färjan. Nio offer har fortfarande inte hittats. De som saknas är 4 studenter, 2 lärare samt ett par och deras barn.


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Huygens
2017-03-30, 13:08
#7

Kan någon översätta talad sydkoreanska, för jag skulle vilja veta vad kvinnan säger på videoklippet. Titeln är ->

[세월호 침몰] 실종자 부모님이 사실을 발킨다.Mom of a victim of the sunk Sewol ferry reveals the truth. (YT/Sara Kim, 10 min)

.

Jag ändrar ordningen lite på vad jag planerade skriva. Jag letade efter någon som faktiskt gjorde något som motverkade katastrofen när färjan Sewol fått slagsida.

.

Servitrisen Ji-Young

Det visar sej att färjan Sewol hade en liten kafeteria och i kafeterian jobbade den 22-åriga servitrisen Park Ji-Young. Till en början gjorde Ji-Young som alla andra, hon väntade och avvaktade på vidare direktiv i kafeterian.

Men slagsidan blev allt värre. Ji-Young anade kanske oråd och försökte troligen kontakta färjans kapten och besättning. När hon insåg att besättningen övergett färjan, blev det uppenbart för henne att den skulle sjunka.

Ji-Young måste ha bestämt sej för att, nu var hon färjans besättning och beslutade sej för att ta en ledande roll. Det fanns ju ingen annan än henne själv kvar ombord av färjepersonalen. (YT/TomoNews, 2 min)

.

Det blev då kritiskt att bryta passagerarna ur den magiska förbannelsen som höll dom instängda i färjan Sewols hytter. Ji-Yong började med att uppmana passagerarna att lämna färjan. Hennes uppmaning stod i skarp kontrast till det inspelade meddelandet som kontinuerligt strömmade ur färjan Sewols högtalare. En myndig högtalarröst sa åt skoleleverna att gå till sina hytter och stanna samt att det var "farligt" att lämna hytterna.

Ji-Young delade samtidigt ut livvästar och när väl en passagerare tagit emot livvästen fanns ett element av auktoritet. Ji-Young kunde därmed beordra passageraren att lämna färjan, hoppa i vattnet och simma därifrån.

När väl den förste gymnasieeleven förmåtts lämna färjan följde flera andra efter. Ji-Young räddade i storleksordningen 100 - 130 passagerare från Sewol under loppet av två timmar.

Ji-Young återvände ner i labyrinten av Sewols korridorer. När hon gick djupare in i färjan för att uppmana gymnasieeleverna att lämna Sewol, blev vattnet i korridorerna allt djupare. Till slut kunde hon inte längre ta sej ut och återfanns drunknad.

Cireea
2017-04-04, 02:16
#8

Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Huygens
2017-04-07, 14:04
#9

Ja, dom verkar ha bärgat Sewol nyligen. Läser man färska nyhetsartiklar påstås myndigheterna nu börja undersöka varför Sewol sjönk. President Park vägrade ju tillsätta en formell haverikommission, vilket gör att sänkningen av Sewol officiellt sett är ett mysterium.

Orsaken är okänd.

.

Dokumentärer

Förutom dokumentären i #0 har jag hittat ytterliggare några yt-dokumentärer med engelsk text:

양승미 - The Sewol Ferry disaster (28 min)
laborvideo - The Truth Shall Not Sink - The Cover-up Of The Korean Sewol Ferry Disaster (28 min)

Newstapa (KCIJ) - 'Golden Time' for Sewol ferry - There was no 'State' (40 min)
Newstapa - Sewol Ferry One-Year Special “Cruel Times, Lies of a Nation” (55 min)

Journeyman Pictures - Uncovering The Web Of Intrigue Surrounding The Sewol Ferry Disaster (23 min)

Dom två första länkarna är samma dokumentär och jag inkluderade båda länkar ifall den ena skulle sluta fungera, "The Truth Shall…"  är kanske den bästa dokumentären.

Även Newstapas "Golden Time…" är en bra dokumentär, för den visar hur aktiva myndigheterna var med att göra - ingenting. I synnerhet avsaknaden av räddningsaktioner dom första tre dygnen, tydliggörs.

Den näst sista dokumentären "Cruel Times…" som är 55 minuter lång, rör bara sänkningen av Sewol dom första 21 minuterna. Resterande 34 minuter handlar om politik, offentlig smutskastning av föräldrarna, politikers lögner och svikna löften samt om den uteblivna haverikommissionen kring Sewol.

Och så en varning om Journeyman Pictures dokumentär ovan, den innehåller två felaktigheter om trafikledarna och om räddningsoperationen, som jag ska synliggöra i detta inlägg. Jag inkluderar Journeyman för den har tydliga bilder och tar också (överdrivet?) sikte på "baptistsekten".

Sammanfattning

Falsk flagga Sewol är troligen den mest omfattande statsterrorismen en sydkoreansk regering geomfört sedan Gwangjumassakern år 1980. Några viktiga punkter:

- 12 (tolv) trafikledare / larmoperatörer ignorerade 100-tals larmsamtal från Sewol.
- 12 trafikledare / larmoperatörer fabricerade i efterhand, påhittade larmsamtal och fejkade larmloggar från Jindo Vessel Traffic Services Center (VTS) och Jeju Island VTS. (YT/ARIRANG vid 00:45, 2 min, datum 2014-10-06)

- 4 (fyra) kaptener omnämns i samband med Sewol.

- Kaptenen på Sewol var central i morden på 304 passagerare / gymnasieelever.
- Kaptenen på Kustbevakningsbåt P-123 var också central i morden.
- Chefsmaskinisten på Sewol var troligen central i morden på besättningmedlemmar.

- Höga myndighetschefer, militära befäl och regeringsministrar var planerande, organiserande och styrande i falsk flagga Sewol.

- Kustbevakningens personal, på plats runt Sewol, var central i morden.
- Kustbevakningens personal hindrade fiskebåtar och fritidsbåtar från att rädda nödställda gymnasielever ombord på Sewol, genom att Kustbevakningens personal ropa nekande och körde fram och tillbaka med motorförsedda gummibåtar som stoppade framkomligheten till Sewol.

- Under dagarna som följde, då Sewol fortfarande flöt på havets yta, hindrades specialutbildade civila dykare från att dyka ner och rädda dom instängda skoleleverna i dom stora luftfickorna inne i Sewol. Specialistdykarna hindrades av Kustbevakningens personal och av militära befäl.

- Frivilliga militära specialistdykare som särskilt utbildats för att rädda nödställda och instängda personer i fartyg och ubåtar, hindrades också att dyka och rädda skoleleverna som var instängda i Sewols stora luftfickor. Militärdykarna hindrades av Kustbevakningens personal.

- Kustbevakningens personal fabricerade även noteringar i en loggbok som fejkats för att se ut som om Kustbevakningen uppmanat passagerarna på Sewol att evakuera färjan. Falsariet var så klumpigt gjort att det upptäcktes på ett tidigt stadium av åklagarmyndigheten. (YT/ARIRANG vid 1:30, 2 min, 2014-10-06)

- Chefsmaskinisten Park Gi-Ho på Sewol stängde troligen inne och dränkte några av dom egna besättningsmedlemmarna i Sewols besättning. Besättningsmedlemmar, som troligen försökt hindra morden och genomförandet av falsk flagga Sewol.

- Sydkoreas Flotta, NIS, Kustbevakning, Larmcentrum/Trafikledning, polismyndighet, Sydkoreas Sjösäkerhetsmyndighet, regering samt traditionell media koordinerade sina aktiviteter med varandra under falsk flagga Sewol. Utåt sett upprätthölls en fasad av att det saknades en samlad ledningscentral, vilket officiellt kunde motivera varför "räddningsoperationen" blev så usel.

- Samtliga ansvariga högre tjänstemannachefer, militära befäl och regeringsministrar klarade sej undan fängelsestraff.

- NIS specialkommenderade säkerhetsagenter trakasserar, skriver hatinlägg, skuggar, övervakar bostäder och avlyssnar föräldrarna till dom omkomna gymnasieeleverna.

.

Vanliga Lögner i traditionell media

"Alla passagerare har räddats."

"Alla…"

Den vanligaste lögnen i media precis timmarna efter starten av falsk flagga Sewol, var att alla passagerare evakuerats av Kustbevakningen och räddats från färjan Sewol. Lögnen att alla Sewolpassagerare räddats, upprepades i traditionell sydkoreansk media nästan oförändrad, ända fram till kl 14, 2014-04-16. Och då hade ändå en (nedtystad?) mediarapport kommit in kl 11:35, som sa att en möjlig drunknad passagerare, en död kvinna, flutit upp brevid Sewol.

Sociala media var redan översvämmade av meddelanden runt 11-tiden, som visade att myndigheternas påståenden om att "alla räddats" var lögn, då det fortsatte komma samtal och SMS från gymnasieeleverna ombord på Sewol och mobilsamtal från privatpersoner i fritidsbåtar som kontinuerligt plockade upp Sewolpassagerare ur havet.

.

När hade Sewol slagit runt helt och hållet?

Viss media säger kl 10:35 andra säger kl 11:30 eller så sent som kl 13:20. BBC visar Sewol upp-och-ner med ett klockslag av 14:00. (nederst i BBC-artikel, datum 2014-04-25)

Sydkoreansk media rapporterade vid ett tillfälle att alla gymnasieeleverna var räddad från Sewol och att Sewol hade sjunkit. (Journeyman Pictures dokumentär med start vid 4:16)

.

"Stanna i hytterna! - Stanna!"

Söker man runt på nätet och läser gamla nyheter, hittar man gott om felaktiga artiklar vid dagen för sänkningen av Sewol, som påstår att kaptenen eller Kustbevakningen beordrade evakuering efter någon timme eller halvtimme, ibland med tillägget att alla passagerare räddats.

Senare artiklar visar dock att det gavs aldrig någon evakueringsorder. Istället upprepades ett inspelat meddelande i Sewols högtalare, som sa åt passagerarna att gå till sina hytter, ta på sej livvästar och stanna inne i hytterna. Det inspelade meddelandet sa även till passagerarna att det var "farligt" att lämna hytterna, vilket gjorde att dom flesta gymnasieeleverna stannade inne i sina hytter tills hytterna sakta hade vattenfyllts, vartefter Sewol mycket långsamt slog runt och gymnasieelverna drunknade.

Jag hittar även en del artiklar som ljuger om Kustbevakningens aktiviteter och ljuger om Sewolbesättningens aktiviteter. Det påstås felaktigt i flera nyhetsartiklar att besättningen och Kustbevakningen gjorde allt vad dom kunde för att hjälpa passagerare komma ut ur Sewol. Förutom servitrisen Ji-Young, som drunknade medan hon räddade passagerare, och möjligen två drunknade besättningsmedlemmar till, gjorde Sewols överlevande besättningen inget för att hjälpa passagerarna. En artikel på nätet påstår att en Sewolbesättningsmedlem, en underhållsarbetare, som evakuerats från Sewol, sedan kom tillbaka med Kustbevakningens båt och lyckades rädda en passagerare genom att slå sönder ett fönster från utsidan av Sewol, men sanningshalten i artikeln är tveksam.

.

Kustbevakningens båtar räddade kanske 10 (tio) passagerare och bara sådana passagerare som först hamnat i vattnet och börjat simma från Sewol. 6 (sex) passagerare sägs ha räddats av dom tre helikoptrarna.

Lögner staplades på hög, rabblades upp. Lögner, som traditionell media reflexmässigt spydde ur sej under dagar efter sänkningen av Sewol. Det var först flera dagar senare som traditionell media successivt ändrade dom påhittade historierna och började berätta att dom flesta överlevande passagerare från Sewol räddades av fiskebåtar och av privatpersoner i fritidsbåtar.

Och att det faktiskt saknades hundratals passagerare.

Några kaptener

Vi känner till några fängelsedomar och några av dom brottsliga handlingarna som utfördes i samband med falsk flagga Sewol. Det finns dock fyra kaptener som man måste hålla reda på för att förstå vissa detaljer:

- Kapten "Shin", Sewols ordinarie kapten, hemlig identitet.
- Kapten Lee Joon-Seok, Sewols kapten vid kapsejsningen.
- Kapten Kim Kyung-Il, kapten på Kustbevakningsbåt P-123.
- Kapten Moon Ye-Shik, kapten på oljetankern Doola Ace.

Det är anmärkningsvärt att Sewols ordinarie (anges som "Shin") kaptens identitet fortfarande inte går att hitta bland alla nyhetsartiklar. "Shin" kan knappast ha varit en okänd person, om han inte var en NIS-agent. Det påstås att "Shin" inte var ombord på Sewol den dag då färjan kapsejsade, men var bekant med Joon-Seok.

Kapten Joon-Seok och kapten Kyung-Il, fick båda fängelsestraff.

Kustbevakningsbåt P-123, var en stor patrullbåt med kapacitet att hysa 150 nödställda passagerare. P-123 kunde sända ut mindra båtar i stil med motorförsedda gummibåtar och var den enda större kustbevakningsbåten nära Sewol, under den tid då Sewol fortfarande sakta kapsejsade och till slut mycket sakta slog runt.

I sammanhanget med Sewol är det också nödvändigt att känna till det stora Kustbevakningsskeppet Nr 3009, vars kapten jag inte vet namnet på. Det är troligt att Nr 3009 var ledningscentral för genomförandet av falsk flagga Sewol, då regeringsministrar och förvaltningschefer togs till Nr 3009 och informerades om operationens utveckling och om den sakta sjunkande Sewol samt om det "misslyckade" dykararbetet dagarna efter.

Ye-Shik var kaptenen på Doola Ace, ett tankfartyg som befann sej i närheten av Sewol. Ye-Shik tog radiokontakt med Sewol och uppmanade besättningen att skyndsamt evakuera Sewol, då färjan såg ut att kunna slå runt och kunde stänga inne passagerarna. Ye-Shik är den enda person utanför Sewol, som uppmanat till evakuering av Sewol. Sewols ombordvarande 22-åriga servitris Ji-Young uppmanade också till evakuering och räddade livet på 100 - 130 passagerare, innan hon drunknade. (Ytterligare två drunknade besättningsmedlemmar kan ha uppmanat passagerare att lämna färjan, men jag saknar bra källa på den uppgiften.)

Några kriminella gärningar

Ett stort antal kriminella gärningar behövde utföras av myndighetspersoner, för att myndigheterna alls skulle kunna genomföra falsk flagga Sewol. Dom flesta ansvariga har aldrig ställts till svars, utan det är personer lägre ner i heirarkin som fått fängelsestraffen. Jag har ingenstans officiellt hittat ståndpunkten att sänkningen av Sewol är statsterrorism och en falskflaggeattack, utan den slutsatsen kommer ur nyhetsmaterialet, i många fall producerat av mindre mediabolag eller från privatpersoner på sociala media.

Jag har troligen inte hittat alla åtal eller fängelsedomar som rör Sewol, då engelskspråkig media inte verkar ha särskilt mycket fokus på rapporteringen om Sewol efter att den första månaden passerade sedan Sewol sänktes.

Jag avhandlar företagspersonerna kopplade till Sewol i ett annat inlägg, den här texten är redan i längsta laget.

Trafikledarna / Larmoperatörerna

Engelska uttrycket för trafikledare/larmoperatörer är traffic controllers.

Min förståelse av sydkoreansk larmhantering till sjöss, är att larmsamtal som kan identifieras komma från havsområden, kopplas till sjöfartens larmoperatörer som samtidigt är trafikledare för havsgående trafik. Trafikledarna / larmoperatörerna övervakar och omfördelar sjötrafiken vid en olycka till havs.

Larmoperatörerna, tillika trafikledarna, ansvarar även för att tillkalla räddningshelikoptrar, sjöpolis, kustbevakning, brandbekämpning och andra räddningsfarkoster som kan användas till havs. Trafikledarna / larmoperatörerna övervakar och dirigerar även undan fartyg för att undvika kollisioner samt anropar närbelägna lämpliga fartyg för att få assistans med att plocka upp nödställda i havet.

Kort sagt, larmoperatörerna / trafikledarna har ett enormt ansvar och har getts ett stort förtroende för att utföra sina viktiga uppgifter vid nödsituationer.

.

Smuts

Nu kommer det smutsiga.

Då Sewol fick slagsida, började larmsamtalen strömma in till trafikledarna / larmoperatörerna, som lät bli att besvara många samtal. En stor mängd larmsamtal ignorerades, troligtvis över hundra samtal. Samtal från oroliga föräldrar besvarades i vissa fall, men lämnades utan åtgärd.

Några dagar efter falsk flagga Sewol fick åklagarmyndigheten upp ögonen för att trafikledarna / larmoperatörerna ignorerat många larmsamtal om Sewol. Åklagarmyndigheten startade då en utredning och kunde peka ut 12 trafikledare / larmoperatörer som specifikt ignorerat larmsamtal om Sewol. Trafikledarna / larmoperatörerna hade dessutom fabricerat larmloggar och fejkat larmsamtal från Sewol, samtal som larmoperatörerna aldrig genomfört och som var påhittade.

Troligen gjordes falsifieringen av larmsamtalen i samarbete med specialutbildade NIS-agenter.

Bl a låtsades trafikledarna / larmoperatörerna att dom samtalet med Sewols besättning via radiolänk, men det radiosamtalet visade sej vara en ljudinspelning av Kapten Moon Ye-Shik, på tankfartyget Doola Ace, som samtalade med en av Sewols styrmän. Radiosamtalet kom inte från någon av trafikledarna/larmoperatörerna. Det inspelade radiosamtalet presenterades initialt på Arirang News som "transcript" av Sewols första nödsamtal, men det var alltså inte samtal till VTS, larmoperatörerna på Jindo och Jeju, utan enbart ett spontananrop från Doola Aces kapten till Sewol. (YT/ARIRANG, 2 min, datum 2014-04-21)

Lögner och fabricerade larmsamtal komponerade av larmoperatörerna i usel ljudkvalitet, presenterades i sydkoreansk media som ej fejkade och inte förfalskade larmsamtal från Sewols besättning.

Dokumentären "The Truth Shall not Sink…" uppmärksammade tidigt att dom inspelade larmsamtalen och -loggarna var fabricerade. (YT/LaborVideo vid 10:46)

Troligen har 12 trafikledare / larmoperatörer fabricerat påhittade larmsamtal i efterhand och fejkat larmloggar från Jindo Vessel Traffic Services Center (VTS) och från Jeju Island VTS. (YT/ARIRANG vid 00:45, 2 min, datum 2014-10-06)

Loggar och listor från andra teleoperatörer och från externa kommersiella radioövervakare visade att dom 12 trafikledarna / alarmoperatörerna fejkat larmsamtal och fabricerat larmloggar.

Dom "inspelade" larmsamtalen var bluff.

Lögner och tom luft.

.

Straffet?

Det var gratis.

Ingen trafikledare / larmoperatör fick något straff som jag hittat i media. Jag misstänker att Sydkoreas Justitiedepartement slagit ner på åklagarmyndigheten och lagt locket på, på samma sätt som Justitiedepartementet stoppade undersökningar av NIS kriminalitet i presidentvalet år 2012.

Justitiedepartementet har antagligen stoppat all vidare utredning rörande trafikledarnas / larmoperatörerna roll i falsk flagga Sewol, för att skydda ansvariga överordnade förvaltningschefer. 12 koordinerade trafikledare / larmoperatörer som alla gemensamt mörkar och fabricerar, fabricerar och mörkar larmsamtalen från Sewol, gör bara så på överordnad chefs befallning.

.

Brottsutredning

Brottsutredningen startade i april och 2014-04-27 gjorde åklagarmyndigheten sina första räder mot både Jeju VTS samt Jindo VTS och beslagtog massvis med material hos dom två trafikledningscentralerna. (Indiska NDTV) och även (New York Times)

Enligt Korea Times utfördes räder två gånger mot Jindo VTS och minst 10 trafikledare / larmoperatörer togs till förhör av åklagare. (Korea Times, 2014-06-07)

Även Kustbevakningens kontor i Mokpo utsattes för minst en räd av polis/åklagare. (Manilla Times)

Men alla vidare brottsutredningar stoppades efter datumet 2014-10-06, kanske för att dom överordnade cheferna var knutna till NIS samt var goda vänner med ministrarna.

Och Justitiedepartementet ville troligen inte ha en sådan brottsutredningen av fler anledningar. Det hade troligen lett rakt in i president Park Geun-Hyes regering och resulterat i åtal mot justitieministern och åtal mot Sydkoreas Havs- och Fiskeminister. Och riksrätt mot president Park själv…

Föräldrar till dom drunknade gymnasieeleverna krävde att åklagarmyndigheten skulle ges större befogenheter att samla ihop inspelade ljudupptagningar, dataloggar och videoinspelningar från många flera myndigheter, då allt inspelat myndighetsmaterial annars raderas i Sydkorea efter ett år. Föräldrarnas krav ignorerades av regeringen och 2015-04-15 försvann troligen viktigt material pga att Sydkoreas ettåriga bevaranderegel passerades för årsdagen av falsk flagga Sewol.

.

Rättsprocesserna i Sydkorea

Dom efterföljande rättsprocesserna som rör Sewol är mystiska, undermåligt rapporterade i media och verkar ha som syfte att grumla vattnet, det blir svårt att veta vad som egentligen hände färjan Sewol.

Det kan verka konstigt i ett land som Sydkorea där mycket är väldisciplinerat, strikt och en smula hårt, att välutbildade personer begår grova brott. Men nu har jag tittat på ett antal videoklipp med nyheter från Sydkorea och allt är inte som man skulle tro.

.

Det finns kommunala tjänstemän och förvaltningschefer som arbetar åt kriminella enligt mönster av italiensk maffia. Ekonomer, advokater, jurister, industrichefer, finansmän, byggherrar och andra högutbildade utför uppdrag åt kriminella eller är själva kriminella.

Ett exempel:

Kommunledamoten Kim Hyung-Sik var en hängiven lokalpolitiker, men på sin fritid sysslade han med att ta emot mutor och utföra olagligheter. Hyung-Sik anlitade vid ett tillfälle en kontraktsmördare, som mördade en affärsman i 60-årsåldern. Hyung-Sik hade dolt motsvarande 500 000 dollar i mutor enligt polisen. Kommunfullmäktige Hyung-Sik leds i handbojor ur rättsalen efter att ha dömts till livstid för mord. (YT/KBS med start 2:27, 2014-10-27, hela klippet är 20 min med nyheter om bl a Sewol)

En syndabock eller en gangster i kostym?

.

Besättningen på Sewol

Det är svårt att hitta uppgifter om hur många besättningsmedlemmar som överlevde färjan Sewol. I allt skulle färjan Sewol ha haft 35 besättningsmedlemmar enligt Wikipedia. Sju personer i besättningen kan ha dött. Singapore TODAY skriver att Sewol hade 29 besättningsmedlemmar och att 7 saknas. (Singapore TODAY, datum 2014-04-23)

Servitrisen Ji-Young räddade över 100 passagerare genom att förmå passagerarna överge färjan. En (obekräftad?) uppgift är att även besättningsmedlemmarna Jeong Hyeon-Seon (28 år) och Yang Dae-Hong (45 år) uppmanade passagerare att lämna Sewol. Ji-Young och Hyeon-Seon hittades sedan drunknade. Dae-Hong har ej återfunnits.

Det är faktiskt påtagligt svårt att hitta någon som helst specifik information om besättningen som ger tydliga detaljer. Sex (fem?) besättningsmedlemmar övergav Sewol när dom räddades av Kustbevakningen. Bland dom sex besättningsmedlemmarna fanns kaptenen, dom tre styrmännen och chefsmaskinisten. Dom sex besättningsmedlemmarna meddelade varken den övriga besättningen eller Sewols passagerare att dom lämnade Sewol.

.

Kustbevakningens båtar räddade bara besättningsmedlemmar direkt från färjan Sewol. Kustbevakningens båtar räddade inga passagerare direkt från Sewol och räddade endast Sewolpassagerare om dom ramlat i havet och simmade från Sewol. 6 passagerare räddades direkt från Sewol av dom tre räddningshelikoptrarna som dröjande arbetade under mycket långsamma och slöa former.

Polisen tillät senare besättningen att samlas så att dom kunde koordinera sina historier, inför förhör av åklagarmyndigheten.

Förutom kaptenen och chefsmaskinisten fick 13 Sewolbesättningsmedlemmar fängelsestraff mellan 5 - 12 år, med viss osäkerhet i media för mildrade domar efter överklaganden.

Chefsmaskinisten på Sewol

Chefsmaskinisten Park Gi-Ho fick initialt 30 års fängelse för mord, då rätten ansåg att han lämnat två skadade besättningsmedlemmar att dö. Chefsmaskinisten insåg att besättningsmedlemmarna skulle drunkna om han över gav dom på Sewol och chefsmaskinisten lät även bli att informera kustvakten att dom två besättningsmedlemmarna var kvar på Sewol. Dom två besättningsmedlemmarna hittades senare drunknade.

Här finns stora hål i den officiella historien.

Hur skadades dom två besättningsmedlemmarna? Hur skadade var dom? Vem var dom och vilken funktion ombord på Sewol fyllde dom två mördade besättningsmedlemmarna? Bröt besättningsmedlemmarna benen och kunde inte gå ut? Låstes dom in i ett rum som dom ej kunde ta sej ur? Färjan Sewol fick slagsida ytterst långsamt över flera timmar och det finns ingen rapport att någon som helst annan person ombord på Sewol skadade sej så svårt, att denne inte kunde gå ut ur färjan på egen hand, om personen själv ville.

Jag hittar ingen specifik info på nätet om dom två besättningsmedlemmarnas "skador". Mitt intryck är att dom två besättningsmedlemmarna som övergavs var vid medvetande. (brittiska Mirror 2014-11-11)

Efter överklagan sänktes chefsmaskinistens straff till 10 års fängelse för försummelse och åtalet för mord förkastades av domstolen.

Kaptenen på Sewol

Kapten Lee Joon-Seok på Sewol, får Costa Concordias kapten "Ynkrygg" att framstå som en hjältemodig riddare.

Efter att har räddats från Sewol, uppgav kapten Joon-Seok att han bara var en ordinär "passagerare" från Sewol. Kapten Joon-Seok fick därefter sova över hos en av cheferna för Kustbevakningen och en filmad övervakningsinspelning av hanteringen av kaptenen "försvann" mystiskt. Polisen var införstådd med vad kaptenen av Sewol hade sysslat med och polisen hjälpte honom därför genom att skydda honom från media, åklagare och allmänhet.

Kaptenen Joon-Seok fick senare även sova över och vistas hos en av polischeferna under pågående utredning, vilket är i strid med Sydkoreas lagar.

Kaptenen Joon-Seok dömdes till 36 års fängelse för försummelse av att inte evakuera Sweol. Efter överklagan fick kaptenen livstids fängelse för försummelse och mord. Kaptenen var den enda Sewolbesättningsmedlemmen som inte fick sänkt straff efter överklagan.

.

Kaptenen på Kustbevakningsbåt P-123

Kapten Kim Kyung-Il på Kustbevakningsbåt P-123 fick fyra år fängelse för försummelse av att inte evakuera Sewol. Tyvärr har jag inte hittat så mycket info om Kyung-Il och kanske återkommer i senare inlägg med mera. (wiki)

.

Falsk flagga Sewol har paralleller med falsk flagga Estonia, svensk regerings och riksdags massmord på över 800 passagerare i mitten av 90-talet. Jag hade tänkt ta med fängelsedomarna mot företaget i fallet Sewol mm, men texten är lång nu. Det får bli i ett senare inlägg.

lilssgu
2017-04-08, 07:35
#10

Oj, tänk att det fanns så mycket bakom allt det här :( Hade alltid trott att det bara var en olycka typ men det var ju mycket mer än så…

Medarbetare på Sydkorea iFokus Lyssnar på musik

Cireea
2017-04-08, 18:24
#11

Ja, ruggigt är det allt. 😐


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Huygens
2017-04-14, 23:31
#12

Sammanfattning av detta inlägg

Hundratals myndighetspersoner och företagschefer dömdes för alla möjliga lagbrott som uppdagades i utredningar efter sänkningen av Sewol. Många upptäckta brott verkar sakna direkt koppling till själva sänkningen av Sewol och upptäcktes mer som sidoeffekter av att åklagarmyndigheten gick in och granskade verksamheten i företag och myndigheter.

Den omfattande myndighets- och företagskorruptionen påstods i flera stycken vara relaterad till avlidne industrimiljardären och "sektledaren" Yoo Byung-Eun, Sewols "ägare".

Det var troligen den likaledes korrumperade president Park Geun-Hyes arbetsuppgift att använda falsk flagga Sewol till att slå sönder miljardären Yoo Byung-Euns företagsimperium. President Park använde chockvågorna från falsk flagga Sewol för att brännmärka Yoos industri- och religionsimperium. Vem som var uppdragsgivarna i skuggorna bakom president Park är en gåta, men återfinns troligen bland dom stora rika sydkoreanska industri- och finansfamiljer som kontrollerar NIS och som kan ha sett miljardären Yoo som en irriterande konkurrent. Likaså är president Parks 7 timmar lång frånvaro under Sewolkatastrofen en gåta.

Att knäcka Yoo Byung-Euns industriimperium var inte det enda syftet med falsk flagga Sewol, men det var en viktig del av regeringsplanen.

Jag har ingen uppgift om tillståndet för Yoo Byung-Euns industriimperium idag, men ett nyhetsklipp sa att Yoos företag riskerade bli betalningsansvariga för alla kostnader i samband med Sewolkatastrofen.

I detta inlägg refererar jag ofta till ARIRANG NEWS eller YTN, trots att det är regeringskontrollerade nyhetskanaler. Västerländska nyhetskanaler som CNN, ABC, BBC och SVT rapporterar genomgående felaktigt om Sewol, ofta genuint uselt och saknar ifrågasättande av sydkoreanska myndigheter.

I ett senare inlägg kommer jag ta upp mystiska händelser i samband med falsk flagga Sewol.

.

Diverse förbrytelser av myndigheter

Ett stort antal korruptionsbrott uppdagades av åklagarmyndigheten månaderna efter sänkningen av Sewol. Dom flesta brotten verkar inte haft särskilt mycket med själva sänkningen av färjan Sewol att göra, utan var relaterad till annan verksamhet eller formalia som (indirekt) kunde påverka färjan Sewol. Mest var det administrativa brott; tjänstefel, tagande av muta, försummelse, förskingring av statliga medel, bokföringsbrott, ekonomiskt fiffel, dokumentfabricering, fabricerade bandinspelningar, olovlig dokumentförstörelse, olovlig tillståndsgivning, säkerhetsbrott, maktmissbruk, bristande uppföljning, bristande tillsyn, försvårande av översyn osv.

Vissa brott rörde säkerheten på Sewol, såsom olaga tillbyggnad som gjorde färjan Sewol topptung, beviljad olovlig lastkapacitet, olaga säkerhetsintyg, uteblivna säkerhetsövningar och utebliven inspektion av last.

Den kommersiella branschorganisationen som på engelska kallas Korean Shipping Association, ungefär; Koreanska Sjöfartsförbundet, hade myndighetsbefogenhet vad gällde att verifiera och utställa vissa säkerhetscertifikat för havsgående fartyg.

Det innebar att Koreanska Sjöfartsförbundet satt på dubbla stolar. Dels bestod Sjöfartsförbundet av företag som drev fartyg på haven och dels godkände Sjöfartsförbundet säkerheten på samma fartyg. Det skulle vara ungefär som om Svenska Arbetsgivarförbundet övervakade efterlevnaden av arbetsskydd på kommersiella industriarbetsplatser.

Syndabocken, miljardären Yoo Byung-Eun

Yoo Byung-Eun (även stavat Yoo Byung-Eon) var "troligen" (?!) företagsägare till Sewol och utsågs i media som mest skyldig på företagssidan till att 300 passagerare dött i Sewol. Även om myndigheterna själva gjort massvis med fel rörande säkerheten, utsågs miljardären Yoo till att vara den moraliskt förfallne syndabocken, den som var mest skyldig till sänkningen av Sewol.

"Troligen" ägare, därför att det var juridiskt svårt för åklagaren att bevisa vem som faktiskt ägde Sewol, då ledande industrichefer och bolagsledamöter på Yoos företag vägrade samarbeta med åklagarna och ignorerade kallelser till polisförhör.

.

Yoo Byung-Eun hittades kanske 2 juni

Tidigare nämnde jag att polisen inte kände till Yoos dödsorsak eller tidpunkten, men nu har jag hittat ett nyhetsklipp där polisen anger tidpunkten till ungefär 2 juni 2014, då Byung-Eun kanske dog. Han hittades på åkern nära sin villa 10 dagar senare. (YT/YTN News, 2014-08-19, 1 min)

Polisen erkände att dom hanterade likfyndet felaktigt, av den påstått döde miljardären Yoo. Polisen säger sej ha sölat i 5 veckor med undersökningen av liket. (YT/ARIRANG, 2014-07-22, 3 min)

Sölandet med fastställandet av likets identitet, gav polisen och åklagarmyndigheten mer tid och mer djupgående möjligheter att leta igenom Baptistkyrkans byggnader. Polisen "letade" ju efter Yoo.

.

Yoo Byungs-Euns påstådda flykt

Polisen gick hårt fram mot alla som ansågs ha samröre med Byung-Eun. Två restaurangägare arresterades, som hade serverat mat till Byung-Eun på sin restaurang i Suncheon i södra Sydkorea efter att han efterlysts. Slumpmässigt utvalda baptismedlemmar arresterades om dom ansågs ha varit vänner eller fungerat som tjänstefolk åt Byung-Eun. (YT/ARIRANG, 2014-05-26, 2 min)

I juli 2014 visade polisen stolt upp sitt fynd efter en räden i Byung-Euns villa i Suncheon. Polisräden med sökhundar var genomförd i maj månad 2014. Två resväskor fyllda med sedelbuntar i olika valörer till ett värda av ca 900 000 USA-dollar, ca 8 miljoner kr, hittades i Byung-Euns garderob. En nätt liten resekassa. Polisen påstod också att kontanter motsvarande 1,9 miljoner dollar hanterats av Byung-Eun innan han flydde. Polisen påstod vidare att Byung-Eun lurat polisen genom att gömma sej i klädskåpet under räden och att han lämnade sin villa när polisen drog sej tillbaka. Klädskåpet var kamouflerat att likna en vanlig vägg av trä. (YT/ARIRANG, 2014-07-23, 1 min)

.

Företagchefernas straff

Polisen utfäste dessutom en belöning på motsvarande 500 000 USA-dollar, till den som kunde ge upplysning som ledde till Byung-Euns arrestering. Det beloppet är den högsta belöningen som sydkoreansk polis någonsin utfäst. (YT/ARIRANG, 2014-05-26, 2 min)

Det utdelades flera fängelsestraff till ansvariga på den förmodat avlidne ( liket på åkern, se #5 ) miljardären och "baptistsektledaren" Yoo Byung-Euns företaget, såsom Chonghaejin Marine (juridisk ägare av Sewol), I-One-I Holdings, Chonhaiji Co, Dapanda, Ahae Corp, Semo Corp (i konkurs), Samwoo Trading Co, Hemato-Centric Life Institute, Dalgubeol osv. (wiki)

Yoo Byung-Eun var inte ensam ägare av alla företagen. Vissa företag ägdes av Yoos barn eller delägdes av Yoo + familj.

.

Vad man kan konstatera är att mycket av åklagarnas arbete gick ut på att slå sönder företagsstrukturen och fängsla Yoos barn och VD:ar. Det är dock oklart från Wikipedia om alla åtal ledde till fällande domar, även om många av Yoos barn och flera av företagens VD:ar fick fängelsestraff. ARIRANG NEWS har rapporterat domar som inte nämns på Wikipedias nätsida om Yoo Byung-Eun.

Olagligheterna i Yoos företag var mestadels av ekonomisk typ; bokförings-, skattebrott, finansiellt fiffel, förskingring, tagande eller givande av muta osv. Påfallande få brott verkar ha varit direkt knutna till sänkningen av Sewol, åtminstone om man läser Wikipedia och tittar på slumpmässigt valda nyhetsklipp från ARIRANG, YTN eller KBT. Det är snarast som om åklagarmyndigheten hållit inne och väntat med en massa åtal, innan falsk flagga Sewol sattes igång.

I många fall rörde det sej om ekonomiska brott i 10-miljonerkronorsklassen i Yoos företag.

.

Baptistkyrkan

Även Baptistkyrkans ansvariga fick ta emot en del fällande domar och straff, men verkar som helhet ha klarat sej bra juridiskt, trots alla rättsprocesserna. Den stora förlusten för Baptistkyrkan var den massmediala avrättningen, där dom "ondskefulla" baptisterna hölls delansvariga för sänkningen av Sewol.

Ett felaktigt påstående spreds av sydkoreansk media, att flertalet av dom dömda besättningsmedlemmarna på Sewol var "baptister", men i verkligheten var kanske bara tre anställda på Sewol knutna till Baptistkyrkan.

Polisen gjorde en omfattande räd mot den "ondskefulla" Baptistkyrkan med över 6000 poliser som letade efter Yoo Byung-Eun och andra kriminella skurkförbrytare samt beslagtog massvis med dokument och datorer. Två dagar senare hittade det påstådda liket av Byung-Eun, men identifierades officiellt först 5 veckor senare. (YT/ARIRANG, 2014-06-10, 2 min)

Det konstiga är att Byung-Eun inte identifierades med tandröntgen, vilket är det vanliga när en avliden hittas och ansiktet inte går att känna igen. Istället användes DNA och fingeravtryck, trots att 80 % av liket ruttnat bort.

.

Odaeyangmassakern

För att förstå Baptistkyrkans något dåliga rykte måste man känna till massmorden ("självmord") i den sk Odaeyangmassakern. Hela händelsen började med en religiös utbrytargrupp om 50 personer, som benämndes Odaeyang efter ett handelsföretag med samma namn. Odaeyang hämtade medlemmar från dåvarande Jehovas Vittnen och Baptistkyrkan år 1987. Några månader senare hittades 32 medlemmar i Odaeyang döda, varav många var bundna och försedda med munkavel.

Det mystiska var att sydkoreansk polis och åklagarmyndighet skyndsamt kremerade alla döda sektmedlemmar i Odaeyang, inom två dagar och polisen skyllde dödsfallen på "domedagssektens massjälvmord" trots att någon obduktion och giftprovsanalys aldrig gjordes. (wiki)

I efterhand har Yoo Byung-Eun beskyllts för att vara inblandad i uppkomsten av dödsfallen, men det kan lika gärna vara någon annan inflytelserik sydkoreansk grupp/familj, på nivån ovanför regeringsmyndigheter/NIS, som beordrat morden.

En brottsutredning om penningtvätt kopplad till Odaeyang öppnades år 1991, varav ett spår ledde till Baptistkyrkan och resulterade i att Yoo Byung-Eun dömdes till 4 års fängelse för ekonomiskt bedrägeri år 1992. Det är oklart om Byung-Eun hade något med Odaeyang att göra, men den religiösa kopplingen och massmorden färgade av sej.

.

President Park Geun-Hye

Läser man mellan raderna, verkar det som om president Parks regering ville slå sönder den avlidne/mördade miljardären Yoo Byung-Euns finans-, industri- och religionsimperium. Sänkningen av Sewol användes som en förevändning att gå riktigt hårt fram mot chefer, VD:ar och familjemedlemmer inom Yoos företagsstruktur.

Minst 60 höga anställda i Yoos företagsstruktur hamnade i förundersökningar samt fick reseförbud inom dagar och veckor efter sänkningen av Sewol. Frågan är vilka sydkoreanska rikemannafamiljer som egentligen står bakom åklagarräderna och dom många juridiska processerna mot Yoos företagsimperium?

Redan när president Park besökte Jindo gymnastikhall 2014-04-17, där föräldrarna var, sa Park att "dom skyldiga" skulle straffas för Sewolkatastrofen. Park nämnde inte med ett ord att gymnasieeleverna som befann sej instängda i Sewols luftfickor skulle räddas. Och då skulle det ändå dröja en dag till innan Sewol helt sjönk under havets yta. 2014-04-21 sa statsminster Chung Hong-Won (som rätt snart avgick) att första steg i regeringens "Masterplan", var att "dom skyldiga" straffas för Sewolkatastrofen. (YT/ARIRANG, start från 2:55, 2014-04-21, 3 min)

Som del av planen ingick tydligen att knäcka Yoos företagsimperium.

.

Kustbevakningens upplösning

Höga chefer från Kustbevakningen och även befäl från Sydkoreas flotta påstod upprepade gånger dom första dagarna, att 500-600 dykare letade efter överlevande inne i Sewol och att 200 båtar deltog i räddningsoperationen. ( se dok. i #9 ) Föräldrar som själva hyrt små fiskebåtar och tagit sej ut till Sewol, såg att inga eller möjligen enstaka dykare sändes ner i vattnet dom första fem dygnen efter Sewols kantring. Nattetid gjordes inget räddningsarbete alls, samtidigt som Kustbevakningens chefer upprepat ljög om att "massvis" med dykare var i vattnet nattetid och letade efter överlevande skolelever inne i Sewols luftfickor.

Ett 30-tal döda passagerare hittades i vattnen runt Sewol dom första tre dagarna. Några döda låg 500 m bort från färjan. Samtidigt stod dykarnas räddningsarbete still med att få ut dom instängda passagerarna i Sewols luftfickor.

Kustbevakningens upprepat luddig formuleringar som att "dykare har simmat in i Sewol, men det ska inte betraktas som ett framgångsrikt försök att ta sej in i färjan", resulterade i stor misstro från allmänheten.

Kustbevakningen påstod flera gånger att dykare lyckats ta sej in i färjan Sewol, för att bara några timmar senare ändra sej och plötsligt påstå att dykarna inte tagit sej in i färjan. Dokumentärerna i #9 nämner detta skarvande och vi har även ett exempel, dom 3 första minuterna i nyhetsklippet -> (YT/ARIRANG, 2014-04-18, 25 min).

Den 19 april, 4:e dagen efter att Sewolkatastrofen började, rapporterade Kustbevakningen att deras dykare för första gången sett döda inne i färjan Sewol. Men dykarna befann sej på utsidan, utanför färjan och såg dom tre kropparna genom ett fönster i färjan. Videoklippets "Published"-datum är 2014-04-18, vilket är tiden i väst, i Sydkorea gjordes nyhetsinslaget kl 11:00, 2014-04-19. (YT/ARIRANG, 2014-04-19, kl 11:00, första 2 minuterna, 25 min långt)

Kritiken mot Kustbevakningens lögner blev absolut massiv på sociala media och lyste igenom även i regimlojala nyhetskanaler.

.

Upplösning

President Park beslutade därför upplösa Sydkoreas Kustbevakningen i ett slags "Kalle Anka"-lösning, 2014-05-18. Dom ca 10000 anställda på Kustbevakningen var plötsligt utan arbetsuppgifter. Parks lösning var dålig och hade karaktären av kollektiv bestraffning, för den falsk flagga som Parks regering var ansvarig för att ha planerat och genomfört. Det tog 6 månader att fastställa beslutet om upplösning av Kustbevakningen, troligtvis gjordes fördröjningen med målsättning att förhala och fästa medias uppmärksamhet på något annat än president Park och hennes regering.

Tänk er situationen att ett svenskt sjukhus felbehandlar ett antal patienter. Skulle Sveriges statsminister i så fall lägga ner hela den offentliga sjukvården? Knappast…

Parks lösning fungerade givetivs inte och några månader senare fick president Park återinstallera Kustbevakningen, då nödställda fiskebåtar, oljetankers och andra flytetyg behövde assistans. Dessutom behövde kinesiska fiskare som trängde in på Sydkoreas fiskevatten hållas efter.

Upplösningen av Kustbevakningen tog för en tid bort uppmärksamheten från president Park själv, och skapade troligen också rädsla hos tjänstepersoner som funderat på att visselblåsa om falskflaggan.

.

Tjänstepersoner i myndigheter arresteras och åtalas

Jag räknar Koreas Sjöfartsförbund som en "myndighet", pga dess funktion beskriven i början av detta inlägg. Myndigheter som fick tjänstepersoner åtalade efter sänkningen av Sewol, av åklagarna i Incheon, var Sjöfartsförbundet, Havsministeriet, Sjösäkerhetsmyndigheten och Kustbevakningen.

(Sjösäkerhetsmyndigheten = eng. Korea Ship Safety Technology Authority)

Åtal gjordes i första läget mot 43 tjänstepersoner, varav 18 kriminella tjänstemän hade arresterats i väntan på rättegångar, meddelat 2014-08-06, på årsdagen av Hiroshima. Vid den här tidpunkten var Kustbevakningen upplöst och den demoraliserade personalen var i kaos. Dom kustvakter som inte deltagit i falsk flagga Sewol kände sej antagligen djupt förödmjukade och orättfärdigt skuldbelagda. (YT/ARIRANG, 2014-08-06, 2 min), alternativ länk, annan uppläsare: (YT/ARIRANG, 2 min)

Påfallande många tjänstepersonerna hade utfört kriminella aktiviteter, som inte hade med Sewol att göra, såsom hjälp med försäkringsbedrägerier genom att fabricera dokument till fejkade skeppsolyckor, falsifiering av intyg i utbyte mot mutor och förskingring av statliga medel.

Åklagarna föreslog också att Sydkoreas Sjöfartsförbundet skulle fråntas sin myndighetsstatus, pga att Sjöfartsförbundet var en kommersiell branschorganisation som satt på dubbla stolar.

Wikipedia, några sydkoreanska korruptionsskandaler.

.

Bror och Syster (till Yoo) samt andra åtalade

YTN rapporterade att Yoo Byung-Euns 44-årige son Yoo Dae-Kyun fick tre års fängelse för skattefusk med 60 miljoner kr och att 10 av familjemedlemmarna + förtrogna vänner också fick fängelse. (YT/YTN NEWS, 2014-11-05, 1 min)

Två av Byung-Euns bröder dömdes också. (DailyMail)

Det tog polisen tre månader innan dom lyckades gripa sonen Yoo Dae-Kyun i ett gömställe i Yongin, söder om Seoul, 2014-07-26. Den långa kvinnan som arresteras är Dae-Kyuns 34-åriga livvakt Park Soek-Young (?). Hon ser plågad ut i skenet av alla kamerablixtar. (YT/ARIRANG, 1 min)

Här syns livvakten när hon öppnar dörren till gömstället och arresteras av ett uppbåd poliser. Yoo Dae-Kyun verkar göra något slags uttalande till journalisterna, men vi får inte reda på vad han säger. (YT/ARIRANG, 2014-07-28, 1 min)

Frågan är hur det är möjligt att ett sådant massivt journalistuppbåd lyckas vara på plats exakt vid tidpunkten för polisens hemliga tillslag mot gömstället?

2-3 dagar efter att Yoo Dae-Kyun arresterades, överlämnade sej Byung-Euns bilförare och bilförarens fru till polisen. Dom hade gömt sej i flera månader. Jag har inga uppgifter om dom åtalades eller alls fick straff i domstol. (YT/ARIRANG, 2014-07-28, 1 min)

Det är väldigt tydligt tycker jag att all personal som varit lojal och nära Byung-Eun arresterades, oavsett om dom gjort något olagligt eller ej.

.

På årsdagen av olyckan med Sewol rapporterade ARIRANG NEWS följande: 15 Sewolbesättningsmedlmmar hade dömts till fängelse och överklagat sina domar. Den avlidne/mördade miljardären Yoo Byung-Eun dömdes till 10 års fängelse för sjösäkerhetsbrott i sin "frånvaro", 5 månader efter att han hittats död på åkern. Sydkoreas lag är bisarr. se + (***) nedan.

Byung-Euns son Yoo Dae-Kyun dömdes till 3 års fängelse vid samma rättegångstillfälle för förskingring av 60 miljoner kr. Yoo Byung-Euns dotter Yoo Sum-Na hade begärts utlämnad från Frankrike där hon hölls fängslad av fransk polis. (Vi ser en tydlig parallell till Choi Soon-Sils dotter Chung Yoo-Ra, som just nu, år 2017, hålls fängslad i Danmark med begäran om utlämning till Sydkorea.)

.

DailyMail om domen mot Sewols besättning. 22 besättningsmedlemmar överlevde totalt, varav 15 besättningsmedlemmar var ansvariga för färjans navigering. Alla 15 navigationsansvariga fick fängelsestraff. Sju besättningsmedlemmar drunknade.

Jag hittar ingen verkställan av utvisningen från Frankrike av Yoo Sum-Na, hon överklagade beslutet till franska myndigheter. Vid den här tidpunkten kunde utvisning till Sydkorea fördröjas med över ett år i Frankrike. Slapp Sum-Na rättegång Sydkorea? (DailyMail)

Även Byung-Euns andre son Yoo Hyeok-ki (även Hyeok-gi eller Hyuk-kee) och dotter Yoo Sang-Na eftersöktes. Ingen i familjen Yoo hörsammade polisens och åklagarmyndighets uppmaning att infinna sej till polisförhör. Familjemedlemmarna efterlystes och fick hämtas in genom arresteringsordrar där det var möjligt. (YT/ARRIRANG, 2014-05-12, 2 min)

.

Tjänstepersonerna i myndigheterna

Det rapporterades också att 205 tjänstepersoner från olika sydkoreanska myndigheter ställts inför domstol och nästan alla fälldes och många fick fängelsestraff. Endast 7 av dom 205 åtalade tjänstepersonerna blev frikända. (YT/ARIRANG, 2015-04-16, 2 min) + (***) Byung-Euns dom.

Det heter duga.

205 åtalade. 198 dömda skurkförbrytare.

VD:n Kim Han-Sik (även Kim Han-Shik) för Chonghaejin Marine fick 10 års fängelse för dråp av Sewols passagerare och för olagliga utbyggnader av Sewols lastkapacitet. Ytterliggare 6 anställda på Chonghaejin fick diverse fängelsestraff. Enligt wikipedia sänktes VD:n straff till 7 års fängelse efter överklagan. (YT/YTN News, 2014-11-20, 1 min) och (DailyMail/AFP) samt (DailyMail eget)

Min gissning är att president Park ville slå sönder all "infrastruktur" som Yoo Byung-Eun hade byggt upp under årtionden med korrumperade myndighetspersoner och ersätta den med sin egen korrumption. Park hade heller ingen intention att tillsätta en haverikommission för att ta reda på orsaken till sänkningen av Sewol, mycket till anhöriga föräldrars förtvivlan.

Samtidigt påpekas det i dokumentärerna om Sewol ( se #9 ) att nästan alla myndighetspersoner som döms till fängelsestraff har påfallande låga positioner. Rimligen borde det finnas rader av högre förvaltningschefer som medverkat i den kriminella korruptionen och som också borde straffas.

.

Japansk journalist vanärade president Park

Sydkorea har extremt hårda lagar mot vanära. Ett rättsfall för några år sedan då Samsung processade för att fålla en kritisk ekonomirapport genom att åberopa vanära, resulterade i att alla därefter publicerade oberoende finansanalyser om sydkoreansk industri, blev urvattnade. Inget finansinstitut vill stöta sej med sydkoreansk storindustrin och dra på sej en rättsprocess för vanära. (YT/Steve Miller, radiointervju, 12 min)

Sydkoreas lag mot vanära, anger att det räcker att motparten lider skada för att fängelsedom ska kunna utdömas. Det gör att toppolitikerna kan använda lagen för att tysta pressen.

.

Ett rykte spred sej på sociala media att personal i Blå Huset hade sett president Park umgås med Chung Yoon-Hoi (wiki), maken till Choi Soon-Sil, under dom första sju timmar som Sewol kantrade. President Park var okontaktbar i Blå Huset samtliga dessa första 7 timmar av Sewolkatastrofen. Park själv har inte gett någon förklaring till sin frånvaro. Chung Yoon-Hoi och Choi Soon-Sil har dottern Chung Yoo-Ra, som nu (2017) sitter fängslad i Danmark i väntan på utvisning till Sydkorea.

Ritualen

Det är fullt möjligt att president Park tillsammans med Choi Soon-Sil och Chung Yoon-Hoi utfört en kristen/satanistisk frimurarritual med människooffer (Sewolpassagerarna). Jämför paralleller med ritualerna i Pizzagate, Marina Abramovic "Spirit Cooking"-ceremoni och John Podestas kannibalism. (wiki)

Det kan vidare ha funnits en motsättning på det religiösa planet mellan president Park/Choi och baptistkyrkan, då president Park låtit sina beslut styras av koreansk shamanism, genom sin förtrogne rådgivare, den "kristna" shamanisten Choi Soon-Sil. Miljardären Yoo Byung-Eun styrde å sin sida sin baptistiska församling från 1960-talet, som gav honom donationer, vilka delvis byggt upp Byung-Eun industriimperium. Både Park och Soon-Sil är idag (2017) arresterade och inväntar rättegångar för korruption. Se också #5 om den religiösa aspekten för sänkningen av Sewol.

.

Journalisten Tatsuya Kato

Den japanske journalisten Tatsuya Kato fick reda på president Parks påstådda aktiviteter under sommaren 2014. Tatsuya skrev en nyhetsartikel i augusti 2014, om president Parks 7 timmar långa hemliga aktiviteter med Chung Yoon-Hoi. Tatsuyas artikel antydde att Park ägnat sej åt samkväm med Yoon-Hoi och att hon samtidigt ignorerat att Sewolkatastrofen förvärrades för varje timme. (wiki)

Tatsuya ställdes inför rätta i november 2014, för att ha vanärat president Park. Enligt The Guardian hotades Tatsuya av fängelsestraff i upp till sju år. Åklagaren tog det dock lite lugnare och begärde bara 18 månaders fängelse för Tatsuya. (YT/YTN News, 2014-11-27, 1 min) samt (YT/YTN News, 2014-12-17, 1 min) och även (YT/ARIRANG, 2014-12-17, 2 min)

Tatsuya försvarade sej med att han mestadels återgett sådant som redan fanns tillgängligt på nätet. Japans statsminister Shinzo Abe beklagade sej över åtalet. Domstolen i Seoul frikände till slut en troligtvis lättad Tatsuya. (YT/NHK/Best News of World, 2015-12-05, 1 min)

Det är noterbart att Sydkoreas traditionella (engelskspråkiga) media inte nämner detaljerna i Tatsuyas artikel, trots att han frikänts för att ha vanärat president Park.

.

Dom många åtalen och fängelsedomarna beskrivs i engelskspråkiga sydkoreanska nyheter ganska ytligt. Jag kommer därför istället granska konstigheterna i samband med sänkningen av Sewol i nästa inlägg.

lilssgu
2017-04-15, 09:10
#13

(Har inte läst allt)

Läste någonstans att Sewol fiskades upp först nyligen eftersom Park Geunhye vägrade göra det då det kostade väldigt mycket?

Medarbetare på Sydkorea iFokus Lyssnar på musik

Cireea
2017-04-15, 23:44
#14

#13 Låter inte helt omöjligt..


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Huygens
2017-04-25, 10:00
#15

Sammanfattning

I detta inlägg tar jag upp några underliga företeelser kring sänkningen av Sewol, som antingen indikerar att Sydkoreas myndigheter drabbats av kollektiv inkompetens eller att falsk flagga Sewol var välplanerad, men illa genomförd statsterrorism av krafter ovanför Sydkoreas regering:

1. Sewol hade slagsida redan under färd.
2. Sewols mystiska mängd last.
3. Sewols skarpa gir och radardata ifrågasatt.
4. Sewols säkerhetskameror avstängda före slagsidan.
5. Sewols AIS-transponder stängdes av.
6. Sewols besättning drack öl.
7. Tidsförloppet obegripligt i media. (viktigt)
8. Kustbevakningens film delvis raderad.
9. Undine Marine, dykföretaget.
10. Sewols slagsida kunde ha hävts.
11. Evakueringen som uteblev.

Texten är lång, men dom olika delarna är fristående under varje rubrik, så man kan pausa läsandet när som helst. Jag har försökt ta med en källa till varje påstående. Om källa verkar saknas, kolla tidigare inläggs länkar i samma ämne, i synnerhet Arirangs nyhetsinslag.

Det finns dokumentärer på enbart sydkoreanska, i vissa fall över en timme långa, men automatöversättningen funkar ej på YT.

.

Sewol hade slagsida redan under färd

I dokumentärer, t ex den första i #9, nämns att passagerare på Sewol uppgav att färjan under morgonen färdades med en svag slagsida, långt innan tidpunkten för när den officiella svåra slagsidan uppstod. Den officiella/allvarliga slagsidan sägs ha inträffat först runt kl 8:47 - 8:48, 2014-04-16, efter att Sewol påstås ha utfört en skarp gir. Den inofficiella svaga slagsidan/lutningen av Sewol, var märkbar redan kl 7 på morgonen när en/några morgonpigg(a) passagerare vaknat. Flera passagerare vittnar om den svaga slagsidan runt kl 8, trekvart innan Sewolkatastrofen började på allvar.

Sewol är idag visserligen bärgad, men något traditionellt haverikommissionsarbete med insamlande av vittnesuppgifter har inte gjorts. President Park ville inte tillsätta en haverikommission. Det saknas därför officiella uppgifter om Sewols svaga slagsida kl 7-8 på morgonen, innan katastrofen började på allvar.

Om Sewol tilläts resa med slagsida har Sjöfartsförbundets säkerhetskontroll misslyckats.

.

Sewols mystiska mängd last

Sewol hade mer än tre gånger så stor last som vad den var avsedd att bära. (The Guardian) och (wiki - Sewolsänkningen)

En visselblåsare (fd Sewolanställd?) hade anonymt lämnat tydliga uppgifter om säkerhetsbristerna på Sewol redan i januari 2014, men myndigheterna avstod från åtgärder, trots att uppgifterna lämnades på en särskild visselblåsarsajt som myndigheterna tillhandahöll. Åklagarmyndigheten arresterade dock i efterhand två anställda 2014-04-29, på sydkoreanska Sjöfartsförbundet för att ha raderat datafiler och förstört pappersdokument som rörde Sewols säkerhet och last. (The New York Times, 2014-04-29)

.

Sewols skarpa gir ifrågasatt

Enligt uppgift ändrade Sewol kurs med ca 10 grader på mindre än 1 sekund kl 8:47. Orsaken till giren är oklar. Sewol höll en relativt hög hastighet, runt 17-19 knop och kan därför ha svängt snabbt, men uppgiften om den skarpa giren/svängen är ifrågasatt. Sewol är en stor färja och 10 graders svängning på en sekund är en väldigt snabb riktningsändring. Den officiella radardatan som styrker påståendet om den snabba svängen har därför ifrågasatts. (wikipedia om giren, vilket måste ifrågasättas.)

Även övrig radarpositionsdata har ifrågasatts vid olyckstillfället. Radardata från oljetankern Doola Ace i närheten av Sewol, sägs ange en annan position av Sewol än vad officiell radardata gör. Dessutom sägs det finns det en liten diskrepans mellan räddningstjänstens civila radardata och militärens radardata av Sewols position fram till och under kapsejsningen. Tyvärr har jag inte hittat någon bra dokumentär som styrker påståenden om radardatadiskrepans, utan uppgifterna kommer från några små videoklipp med medelgod engelska.

Man behöver troligen kunna koreanska för att verifiera uppgifterna i media om den tvivelaktiga radardatan.

.

Sewols säkerhetskameror stängdes av

Sewol hade 64 säkerhetskameror utplacerade på färjan. Säkerhetskamerorna skulle övervaka förekomsten av vattenläckor, brand, blockering av nödutgångar, strömavbrott, närvaro/frånvaro av passagerare, förskjutningar i lasten osv.

Kl 08:30:59 stängde någon i Sewols besättning av samtliga säkerhetskameror. Det innebar att säkerhetskamerorna slutade spela in videofilm. Vi kan därför inte se vad som hände på Sewol annat än genom filminspelning från passagerarnas mobiltelefoner. Ingen förklaring har getts till avstängningen av säkerhetskamerorna och det finns nästan inga uppgifter i Sydkoreas engelskspråkiga media om avstängningen av dom 64 säkerhetskamerorna.

Det saknas även uppgift om varför säkerhetskamerorna inte sattes på igen, när Sewol väl fått slagsida. Fungerande säkerhetskameror hade snabbt kunnat ge Sewols kapten en överblick av läget ombord på färjan och vad följderna av slagsidan resulterat i.

Jag har hittat uppgiften om avstängningen av säkerhetskamerorna i ett videoklipp (ej återgett här) och i en lång artikel upprättad av den amerikanska organisationen (wiki) Foreign Policy in Focus (FPIF). (Foreign Policy in Focus, artikel 2014-09-22)

Man kan säga att filminspelningen från dom 64 säkerhetskamerorna på Sewol är en motsvarighet till ett flygplans svarta låda. Säkerhetskamerorna ska kontinuerligt spela in film så länge färjan är i drift, för att man senare ska kunna utröna ev olycksförlopp och incidenter.

.

Sewols transponder stängdes av

Sewol hade en transponder precis som alla andra större båtar. Sewol är en färja och transpondern kallas därför Automatic Identification System (AIS) (wiki).

Kl 08:48 stängdes Sewols AIS av, troligen av någon i besättningen. Nu går uppgifterna isär. Enligt en källa var Sewols AIS bara avstängd i några (4?) minuter. Förklaring saknas. Enligt annan uppgifter var AIS avstängd längre och jag vet tyvärr inte hur länge Sewols transponder var avstängd, då uppgifterna på nätet går isär. Avstängninen av Sewols AIS nämns i FPIPs artikel. (Foreign Policy in Focus, artikel 2014-09-22)

En AIS ska inte stängas av på en färja i drift. AIS ska var påslagen, med nödström om så behövs, därför att AIS har som syfte att undvika kollisioner mellan fartyg. Ett tidigt nyhetsklipp om AIS-avstängningen: (YT/ARIRANG, 2014-04-18, 2 min)

När kaptenen på oljetankern Doola Ace märkte att Sewols AIS-transponder hade slagits av på hans radar, tittade han ut genom fönstret i riktning mot Sewol och såg att färjan hade kraftig slagsida. Sewol syntes fortfarande på radarn, men AIS-signalen saknades. Doola Ace kapten tog radiokontakt med Sewol och frågade hur långt evakueringen av passagerna kommit och sa att han hade plats att ta emot 500 passagerare på sin oljetanker. (YT/CNN, 2014-04-28, 3 min)

Svaret från Sewols besättning saknade mening.

.

Besättningen drack öl

Är det här på riktigt?

Under rättegångarna mot besättningsmedlemmarna uppger en maskinist att dom (besättningsmedlemmarna) drack öl i väntan på att bli räddade. För att lugna nerverna öppnade besättningsmedlemmarna några flaskor/burkar öl för att kyla ner och ta det lite piano. Dom öldrickande besättningsmedlemmarna ansågs vara delansvariga för Sewols navigering och delansvariga för att ha underlåtit beordra evakuering. (DailyMail)

Artikeln uppger kort att två maskinisten drack öl tillsammans, medan dom väntade på att Kustbevakningen skulle anlända och rädda besättningen. Passagerarna var det inte tal om att rädda.

.

Obegripliga tidsförloppet (viktigt)

Det finns uppgifter om att sjöpolisen från Jeju Island kontaktade gymnasieskolan Danwon redan kl 8:10 och sa att Sewol råkat ut för en olycka men att alla skoleleverna evakuerats.

Polisen kontaktade alltså Danwon långt före Sewol officiellt fick slagsida. Uppgiften om poliskontakten är lite svår att hitta i engelsspråkig media, men nämns i enstaka videoklipp. (YT/Good Missy USA, 2014-09-12, 4 min)

Även första dokumentäreren i #9 nämner att det kom flera mediarapporter om sänkningen av Sewol långt innan färjan officiellt sett fått slagsida kl 8:48. Media rapporterade också att alla passagerare evakuerats och räddats. Mediarapporterna om Sewololyckan, kom vid tidpunkter såsom kl 8:00, kl 8:10, kl 8:25 och kl 8:35 (se dokumentären).

.

Det här är typiskt för falskflaggor. Nyhetsartiklar publiceras och nyhetsrapportering startat ibland innan själva "olyckan" påbörjats, pga att nyhetskanalerna informerats i förväg av säkerhetstjänsten. Målsättningen med statsterrorism är att kontrollera hela scenariot, kontrollera alla delar och kontrollen av nyhetsflödet utgör en del av terroroperationen. Nyhetsflödet måste stämmer överens med regeringens officiella information, åtgärder och ståndpunkter.

Synkroniseringen av publikationen av nyheterna är dock svårare att kontrollera för säkerhetstjänsten, då dom berörda nyhetskanalerna inte alltid är informerade om att en falskflagga pågår, utan nyhetskanalerna publicerar bara vad som kommer in i deras flöde. Falskflaggan hålls hemlig in i det sista och då begås synkroniseringsmisstag.

Synkroniseringsfelet av media antyder även att sänkningen av Sewol var planerad att påbörjas tidigare på morgonen än den tidpunkt då Sewol officiellt sett fick slagsida, kl 8:48.

.

Hovers vittnesmål, sydkoreanska

En av dom bättre redogörelserna kommer från en ung koreansk kvinna (namn; Hover?) som berättar om sin morgon 2014-04-16, när hon var på väg till jobbet. Hon satt på tåget och kollade nyheterna på sin mobil. Hon såg då en nyhet att en färja med hundratals passagere kapsejsat, men att alla passagerarna räddats.

Hon tog sej till sitt arbete och pratade med sina arbetskamrater om den kapsejsade färjan och att det var bra att alla passagerare räddats även om det var synd att färjan kapsejsat. Men efterhand som förmiddagen fortgick, kom mer och mer motstridiga uppgifter via sociala media. Hennes yt-sida handlar normalt sett mest om k-pop, mode och sminkråd. Hon pratar god engelska och ger sin syn på händelseutvecklingen och mediarapporteringen runt Sewol samt demokratiproblemen i Sydkorea. (YT/hover, 2014-05-01, 14 min)

.

Kustbevakningens film delvis raderad

Sydkoreas Kustbevakning filmade sitt räddningsarbete under Sewolkatastrofen. Tyvärr sparades bara 85 minuters film, vilket är ganska lite film med tanke på att flera kameror samtidigt filmade Sewol, inklusive Kustbevakningens tre räddningshelikoptrar. Filmmaterialet används normalt sett för att utröna olycksförlopp och för att förbättra Kustbevakningens arbetsmetoder.

Men i efterhand upptäckte åklagarmyndigheten att Kustbevakningen gått in och redigerat bort valda delar av den inspelade filmen från sänkningen av Sewol. Kustbevakningens förklaring till att det saknas filmsekvenser mitt i den inspelade filmen, är ej trovärdig. (YT/ARIRANG, 2014-05-23, 1 min)

En sydkoreansk radio-/podcastpratare på YT under artistnamnet "Crazy Dr Kim", noterar att en av Kustbevakningens män, går ombord på Sewol och tar sej tillsammans med en Sewolbesättningsman upp mot färjans brygga genom att dra sej upp med ett rep. Exakt vad dessa två personer sedan gör är en gåta. Tyvärr är Dr Kims podcast ofta i längsta laget och den engelska textningen är halvsvår att förstå. Siffran 123 i textningen syftar på Kustbevakningens Patrullbåt 123. (YT/Nirvana7855 "Sewol Ferry & Crazy Dir Kim S01E21", 2016-04-20, 11 min)

Patrullbåt P123 syns helt kort i detta klipp vid 00:46. (YT/ARIRANG, 2014-07-29, 2 min)

Kustbevakningens senare svar är obegripliga inför en offentlig utfrågning av ett juridiskt råd i Sydkoreas riksdag. Sydkorea är ett teknikland. Kustbevakningen förväntades därför använda sej av sin möjligheter att beordra passagerarna och alla ombordvarande att evakuera från Sewol, genom att sända ett SMS till alla mobiler inom ett väldefinierat området som täckte Sewols position. (YT/ARIRANG, 2014-07-02, 2 min)

.

Ett "föremål" räddas från Sewol

Det finns ett påstående på nätet att Sewols besättning baxar ut ett ljust föremål, som räddas från Sewol och flyttas över till en Kustbevakningsbåt. Det ljusa föremålet är ungefär otympligt som en stor mikrovågsugn. Händelsen saknas från Kustbevakningens film på räddningsbåten, men fångades helt kort på skakig film, av en kamera på en helikopter på avstånd från Sewol. Tyvärr har jag inte kunnat verifiera påståendet om förflyttningen av föremålet. Om jag hittar en bättre källa, återkommer jag.

Logg raderad och uppmaning att gå till hytterna

Kapten Kim Kyung-Il på Kustbevakningsbåt P123 raderade även en händelselogg om "räddningsarbetet" vid Sewol och fabricerade sedan en falsifierad logg, där det felaktigt uppgavs att Kustbevakningen evakuerade Sewols passagerare. Se länk i tidigare inlägg om fabricering.

Överlevande passagerare från Sewol uppger att räddningspersonal från Kustbevakningen uppmanade passagerarna att gå tillbaka till sina hytter. Sewol hade vid det laget kritisk slagsida. Dom passagerare som lydde räddningspersonalens uppmaning överlevde inte. (DailyMail, 2014-04-16)

Om Kustbevakningen inte ville ha ihjäl passagerarna, hade Kustbevakningen bara behövt ropa: "Evakuera! Evakuera Sewol! Lämna Färjan! Evakuera!" i en megafon. Speciellt som Kustbevakningen påstod att dom inte visste var besättningen fanns, hade man förväntat sej att Kustbevakningen ropat ut evakuering från högtalare. Patrullbåt P123 hade en kraftfull megafon just för beordring av evakuering.

.

Undine Marine

Jag har bara kort nämnt Undine Marine tidigare. Allt som har att göra med Undine Marine är som ett stort obehagligt svart hål. Undine Marine är ordspråkets Elefanten i Vardagsrummet, som ingen vill prata om.

Undine Marine tillhandahöll den industripump som sög ut luften ur Sewol. Undine Marine utförde även dom första månadernas "räddningsarbete" under vatten, då Undine Marine hade många yrkesdykare. Men Undine Marine saknade kunskap om räddningsarbete och var inte utrustade eller tränade för att rädda nödställda och chockad personer under vatten. Personal från Undine Marine kunde inte förklara hur dom skulle rädda passagerare ur Sewols luftfickor om passagerarna saknade kunskap om hur dykarutrustning fungerade, vid utfrågning i en av dokumentärerna, tror det var "Diving Bell".

Undine Marine kontrakterades av Kustbevakningen som inte ville använda egna räddningsdykare för arbete inne i Sewol. Dokumentären Diving Bell i #0 är den dokumentär där man som tittare mest kommer i kontakt med Undine Marine och något är svårt fel med dykföretaget Undine Marine.

Det är fullt möjligt att Undine Marine gjorde något helt annat än vad som officiellt uppgetts. Undine Marine kan ha undanröjt spår och bevismaterial av falsk flagga Sewol. Officiellt sett pågick "räddningsarbetet" med att hitta överlevande passagerare inne i Sewol i flera dagar, men i verkligheten måste man ifrågasätta vad som gjordes av Undine Marine, av befälen i Sydkoreas Flotta och av Kustbevakningen.

Arirang News använde myndigheternas uttryck "search and rescue efforts" (söka och rädda) ända fram till 27 april. Därefter verkar Arirang mestadels använda uttrycket "search and recovery of bodies". Det innebär att dykarbetet vid Sewol väldigt länge betraktades som en "räddningsoperation", men dykarbetet utfördes av Undine Marine. (YT/ARIRANG, 2014-04-27, 3 min) och (YT/ARIRANG, 2014-04-27, 1 min)

Undine Marine hade dessutom anlitats på ett kontrakt som senare bedömdes vara olagligt upprättat, men dom berörda tjänstemännen fick blygsamma straff.

.

Häva slagsidan av Sewol

Experter från Japan säger att det fanns minst två metoder att häva Sewols slagsida. Det är i det sammanhanget obegripligt att chefsmaskinisten stängde av Sewols motorer.

Enligt experterna hade besättningen kunnat styra runt, sänka dom två ankarna på ena sidan, dvs för och akter ankare på ena sidan av Sewol och låtit den starka strömmen dra färjan upprätt. Den andra metoden bygger på att dumpa containrar på ena sidan. Köra färjan på snedd mot strömmen kan också ge en upprätande effekt. (YT/ARIRANG, 2014-04-23, 2 min)

Det är en smula oklart varför Sewols länspumpar inte klarade av att pumpa ut vattnet. Istället förvärrades slagsidan gradvis för varje timme.

.

Evakueringen som uteblev

När en båt riskerar att sjunka under vattenytan eller riskerar att slå runt är det viktigt att få ut alla personer ombord så fort som möjligt.

Det enklaste exemplet på en farkost i vatten, är en bil som råkar köra ner i vatten från en kaj. Det är svårt att ta sej ut när bilen väl är i vattnet. Likadant görs alltid evakueringar av fiskebåtar som tar in vatten. Ingen kan säkert säga när fiskebåten sjunker eller slår runt och drar med sej ombordvarande.

I synnerhet är det viktigt att evakuera stora fartyg, såsom färjor, om dom får slagsida, då det är enormt svårt att ta sej ur ett stort fartyg vid en kapsejsning. Ändå gjorde både besättning och räddningspersonal precis det motsatta, beordrade passagerarna att gå till sina hytter och stanna där. Experter på sjösäkerhet är förbluffade och oförstående. (YT/ARIRANG, 2014-04-21, 2 min) och (DailyMail, 2014-04-20)

Av dom 46 automatiskt uppblåsbara räddningsflottarna på Sewol, blev högst 4 räddningsflottar sjösatta och placerade i funktion.

.

Det finns flera frågetecken kring sänkningen av Sewol. Jag kanske återkommer med ytterliggare pusselbitar i annat inlägg.

Huygens
2017-05-03, 10:32
#16

Sammanfattning

(OBS, långt inlägg.)

Jag inkluderar länkar till koreanska nyhetsartiklar och bifogar även engelska översättningar, som dock är av låg kvalitet. Jag har hittat artiklarna genom referenser i yt-klipp, vilket gör att jag hyser en viss tilltro till artiklarnas google-översättning, där artiklarna motsvarar innehåll i yt-klipp. Det mesta nedan är nytt, några punkter tillför kompletterande material till händelser jag tidigare nämnt.

Jag fortsätter på numrering från mitt förra inlägg:

12. NIS dator hittad inne i Sewol.
13. NIS "säkerhetsvalidering" av Sewol år 2013.
14. Borgmästare Lee Jae-Myung om NIS och Sewol.

15. Sewols kamera-/filminspelningsdator stängdes av.
16. NIS, föräldrarna och poliserna.
17. Underliga dödsfall efter Sewols sänkning.

18. Gymnasieelevernas larmsamtal.
19. Gymnasieelevernas SMS från Sewol.
20. Gymnasieelevernas vittnesmål i domstol.
21. Färjbytet från Ohamana till Sewol.

22. Ärekränkningslagen, Tatsuya/Choi/Sung-Su.
23. Social stigma, NIS och patriotism.
24. VD Kim Han-Sik på Chonghaejin Marine.
25. Miljardären Byung-Euns bror Yoo Byung-Il.

26. Påvens uttalande om Sewol.
27. Ritualen - Ett Nobelt Offer.
28. Ritualen i Blå Huset förnekas.

29. Usel räddningsorganisation.
30. Vad hände egentligen med Sewol?

.

NIS dator hittad inne i Sewol

Från dokumentären "The Sewol Ferry Disaster", mellan 12:16 - 14:00:

En bärbar dator hittades inne i Sewol av dykare som bärgade omkomna, bagage och personliga tillhörigheter från färjan. Datorns innehåll lyckades återställas och datorn innehöll filer som kom från NIS. Sewolbesättningens semesterplaner, var besättningen befann sej och vid vilka tidpunkter, hittades i en fil kallad "Findings_by_NIS.doc". Datorn innehöll även NIS-dokument med uppgifter om fakturor och kostnader för inhyrda underhållsarbeten på Sewol samt telefonnummer till NIS.

Sydkorea är sannerligen ett högteknologiskt land. NIS dator hade befunnit sej i salt havsvatten inne i Sewol och ändå kunde datafilerna extraheras från datorn. Det är okänt vilken Sewolbesättningmedlem, som ansvarade för NIS dator.

President Park Geun-hye vägrade tillsätta en haverikommission. Regeringen och oppositionspartierna upprättade istället mindre Sewol-kommitteer, som delvis motarbetade varandra, med mycket begränsade befogenheter och med mestadels regeringslojala ledamöter. Men en kommitte granskade faktiskt NIS dator och på så sätt kom NIS inblandning i Sewol till medias och allmänhetens kännedom. Kommitteernas arbeten var i övrigt mestadels hemliga. Offentlighetsprincipen tillämpas inte riktigt i Sydkorea.

.

NIS, Sewol och statsminister Chung Hong-Won

Ett dokument på NIS-datorn uppgav att NIS ville bli informerad varje gång Sewol råkade ut för en olycka till sjöss. Sewol är den enda färjan som haft sådant krav på sej från NIS. Det har även ifrågasatts vem som kontrollerade Sewol. Officiellt var det miljardären Yoo Byung-Eun, men i praktiken kan det ha varit NIS som hade kontrollen över Sewol.

Enligt Sewols personaldokument på NIS dator, måste Sewols besättning, i händelse av en olycka med färjan, allra först kontakta NIS-avdelningen i Incheon eller NIS-avdelningen på Jeju. Larmtjänsten och Kustbevakningen fick först kontaktas i andra hand vid en olycka med Sewol. Enligt dokumentären skickade en tjänsteman från Chonghaejin Marine, SMS till NIS i Incheon, i takt med att falsk flagga Sewol fortskred. Tjänstemannen på Chonghaejin måste samtidigt ha varit i telefonkontakt med besättningen ombord på Sewol. Innehållet i tjänstemannens SMS är okänt.

NIS påstår att dom först fick reda på Sewolkatastrofen genom media, men Sydkoreas dåvarande statsminister Chung Hong-Won försa sej i TV och avslöjade att en besättningsmedlem på Sewol var den som först informerade NIS via telefon när färjan fått slagsida. Se dokumentären, start vid 13:10.

.

NIS "säkerhetsvalidering" av Sewol år 2013

Dokumentären i #9 går inte in på av vem eller hur NIS-datorn hittades ombord på Sewol. Jag har hittat väldigt få andra engelskspråkiga källor som nämnt den upphittade NIS-datorn ombord på den sjunkna Sewolfärjan. Traditionell sydkoreansk media är regerings- och oppositionspartilojal och mörkar troligen existensen av NIS dator ombord på Sewol.

NIS egen officiella ståndpunkt är att av någon anledning genomförde NIS en "säkerhetsvalidering" av Sewol i mars månad år 2013, något som NIS normalt sett inte gör med fartyg. NIS motiverar utförandet av "säkerhetsvalideringen" utav Sewol, med att Sewols skulle klassificera som "statlig utrustning" (?!). Åter igen är frågan, vem ägde Sewol? Och problemet är också att NIS-datorns dokument om "säkerhetsvalidering" av Sewol, är daterad till 27 februari 2013 och därmed kan "säkerhetsvalideringen" inte vara gjord i mars månad.

Vem ägde och kontrollerade egentligen Sewol?

.

Borgmästare Lee Jae-Myung om NIS

Jag hittade en koreansk artikel om NIS aktiviteter med Sewol på nyhetskanalen Gobal News (ej "Global" utan Gobal). Artikeln är från färskt datum, nästan två år efter falsk flagga Sewol och återger en utfrågning av Särskilda Undersökningskommitten (av Sewol). Artikeln uppger att NIS hade ett djupt samarbete med Chonghaejin Marine av oklar karaktär. (Gobal News, 2016-03-30, koreanska) samt (Gobal News, engelsk google-översättning)

Borgmästare Lee Jae-Myung (wiki) i Seongnam, ledamot i Särskilda Undersökningskommitten, klargör att han är av uppfattningen att NIS var den verkliga ägaren av Sewol. Filerna på NIS dator återställdes i juli 2014, men jag saknar uppgift om exakt när och av vem NIS dator hittades ombord på Sewol.

.

Sewols kamera-/filminspelningsdator stängdes av

NIS förmådde Chonghaejin Marine att installera fler övervakningskameror i Sewol och i Ohamana (en annan färja). Vi minns att Sewols kameror stängdes av kl 08:30:59, se #15. Även datorn som lagrade kamerornas inspelade film, stängdes av utav någon ombord på Sewol kl 08:33:38. (Nocut News, 2014-08-29, koreanska) samt (Nocut News, engelsk google-översättning)

Det innebär att både övervaknings-/säkerhetskamerorna och filminspelningsdatorn stängts av ca en kvart före inledandet av falsk flagga Sewol. Både säkerhetskameror och filminspelningsdator förblev avstängda under hela operationen. Syftet med avstängningen kan ha varit att dölja dom brott besättningen begick samt att dölja själva förloppet som fick Sewol att sakta få slagsida och mycket, mycket sakta slå runt.

.

NIS, föräldrarna och poliserna

Ett hundratal NIS-agenter/poliser i civila kläder blandade sej även med föräldrarna på Jindo och ställde sej så att dom kunde avlyssna samtalen mellan upprörda föräldrar på plats. (dokumentären "Diving Bell" i #0)

Vid ett tillfälle på Jindo hade föräldrarna försökt hyra bussar för att ta sej till Blå Huset, men president Park hade låtit meddela alla lokala bussbolag att inte hyra ut bussar till föräldrarna. Då började upprörda föräldrarna gå till fots från gymnastiksalen på Jindo mot Seoul.

När föräldrarna försökte ta sej över bron mellan Jindo och fastlandet, stoppades föräldrarna av 1200 kravallpoliser med batonger och plastsköldar. (koreansk blogg AskAKorean, engelsk text)

70 % av sociala medias kommentarer om Sewol är negativa eller nedlåtande mot föräldrarna, som beskrivs som "gnälliga", "ekonomiskt motiverade" eller "skattetjuvar". Kommentarer på sociala media som troligen massproducerats av NIS trollfabrik för att stoppa sympatiyttringar.

En tid efter att föräldrarna började protestera mot hanteringen av Sewolkatastrofen, placerade NIS ut säkerhetsagenter som övervakade föräldrarnas bostäder/hus och avlyssnade föräldrarnas telefonsamtal. NIS specialkommenderade säkerhetsagenter trakasserar, skriver hatinlägg på nätet samt skuggar föräldrarna till dom omkomna gymnasieeleverna.

NIS skrev även en rapport till president Park om föräldrarna till dom drunknade eleverna på Sewol. NIS rapport gick ut på att president Park måste "kontrollera" dom traumatiserade föräldrarna. NIS budskap till president Park var enkelt: "Stoppa protesterna." (wikipedia)

.

Underliga dödsfall - Studierektorn

Jag har tidigare nämnt dom två dödsfallen, drunkningarna/morden på dom två "skadade" besättningsmedlemmer som övergavs av chefsmaskinisten Park Gi-Ho ombord på Sewol. Och det finns fler dödsfall som är knepiga.

Studierektorn från Danwon gymnasieskola, som var ombord på Sewol, lyckades först överleva och togs i land av räddningstjänsten. Men studierektorn hittades senare hängd med sitt bälte i ett träd brevid gymnastikhallen på Jindo, 2014-04-18, två dagar efter att han räddats. Studierektorn hade ett "självmordsbrev" i fickan, som uppgav att han "tog fullt ansvar" för det inträffade och ville få sin aska sprida över platsen för Sewols sänkning. (DailyMail) och (wiki)

Visst, studierektorn kan ha varit chockad och olycklig efter sänkningen av Sewol, men jag vet inte… Jag kan inte låta bli att fundera på om studierektorn visste för mycket, om han hade någon slags kunskap om sänkningen av Sewol. "Självmordet" får därför betraktas som ifrågasatt, då det fanns över 100 civilklädda poliser/NIS-agenter runt Jindos gymnastikhall. Studierektorn lyckades alltså själv ta sej ut levande ur Sewol och åtlydde inte uppmaningen från högtalarna att gå till sin hytt och stanna där.

Tyvärr är NIS och dess föregångares historia kantad av "självmord", försvinnanden, kidnappningar och regelrätta mord.

Det finns videoklipp där högtalarmeddelandet hörs, som anger; gå till din hytt, stanna i din hytt, rör dej inte, för det är farligt, stanna kvar i hytten. (YT/EWS News, 2014-04-17, 2 min)

.

Underofficeren

2014-04-19, dagen efter att Sewol helt försvunnit under havsytan, råkade en militär underofficer omkomma på ett skepp som deltog i räddningsarbetet kring Sewol. Underofficeren avled efter att ha "fått ett slag i huvudet". Jag har inte kunnat hitta detaljer om händelsen, men det är bekymmersamt. Underofficeren kan ha sett eller hört något relaterat till falsk flagga Sewol, som gjorde att underofficeren tystades. (Korea Herald)

.

Två dykare

Minst två dykare har dött under oklara omständigheter. Den förste dykaren skickades ner av Undine Marine, men var antagligen inte Undine Marines ordinarie personal, utan var troligen inhyrd.

Dykaren Lee Kwang-Wook dök alltså ner, helt ensam utan sällskap av några andra dykare 2014-05-06. Det verkar inte som dykaren hade med sej egna fungerande lufttuber. Dykaren fick i alla fall luft genom en tryckslang som administrerades från ytan (en gummibåt?).

Dykaren sägs ha slutat svara på kommunikation på 25 m djup och påstås sedan ha hittats utan andningsmask. Han tas till sjukhus där han avlider. Enligt Arirang saknade han sin dykarutrustning när han togs upp till ytan. Utrustningen verkade bara bestå av en svart andningsmask kopplad till en gul tryckluftsslang. (YT/ARIRANG, 2 min)

Två dagar efter dödsfallet rapporterades dessutom att minst 20 frivilliga dykare fått tryckfallssjuka för att dom dykt för länge och en kustvakt hittades oväntat medvetslös (!?) och hamnade på sjukhus. 20 dykare med dykarsjuka är minst 19 dykare för många och tyder på medvetet uselt ledarskap. (YT/ARIRANG start vid 2:16, 2014-05-08, 3 min)

.

Det andra dödsfallet inträffade 2014-05-30. En frivillig dykare sägs ha upplevt att han fick andningssvårigheter och togs till sjukhus där han dog. (YT/ARIRANG, 1 min)

Arirangs uppgift motsägs delvis av The Guardian, som uppger att den andre dykaren inte var vid medvetande när han togs till ytan och han blödde från ansiktet. På sjukhuset förklarades han död. (The Guardian, 2014-05-30)

Det är bekymmersamt att Arirang och The Guardian rapporterar olika om den andre dykaren och att det sedan tystats ner i media. Dödsfallen och skadorna känns obehagliga. Arbetsskyddsförhållandena måste åtminstone varit tveksamma. Orsakerna till dom två dödsfallen av dykarna är okända.

.

Helikopterkraschen

En helikopter kraschar 2014-07-17 och fem personer omkommer, samtliga var deltagare i Sewolräddningsarbetet. Orsaken till kraschen är okänd. Helikoptern tillhörde brandskyddet och kraschar mitt i staden Gwangju. (Korea Times) och (DailyMail)

Rörde det sej om personer som visste för mycket eller som hade funderingar på att visselblåsa?

.

Gymnasieelevernas larmsamtal

Gymnasieeleverna var från Danwon, en skola där många elever hade arbetarklassföräldrar, så president Park riskerade inte att offra några rikemannabarn av misstag i falsk flagga Sewol.

Gymnasieeleven Choi Deok-Ha var den som officiellt först ringde larmcentralen i Jindo VTS kl 08:52. Deok-Ha återfanns senare drunknad, då han stannat kvar i sin hytt tillsammans med andra elever, medan hytten vattenfylldes.

Kustbevakningen var inte speciellt glada över att få ett larmsamtal från en gymnasieelev ombord på Sewol, då det kunde äventyra en framgångsrik falsk flagga Sewol, med maximalt många drunknade skolelever.

Gymnasieeleven Choi Deok-Ha visste inte ens namnet på färjan han färdades med.

Kustbevakningen fuskade bort larmsamtalet med Choi Deok-Ha, genom att ställa komplicerade frågor till Deok-Ha. Kustbevakningen frågade vilka koordinater färjan hade, vad färjan hade för hastighet och färjans riktning samt om antal passagerare, frågor som den skärrade gymnasieeleven Deok-Ha inte kunde besvara. (Manilla Times, 2014-04-28)

Tyvärr är övrig rapportering inte särskilt detaljerad kring hanteringen av larmsamtalen, det nämns ibland att larmtjänsten gjorde ett dåligt jobb. Över 20 gymnasieelever på Sewol ringde till larmtjänsten. (DailyMail)

.

Gymnasieelevernas SMS från Sewol

Efter att Sewol fick slagsida, skickades ett antal SMS/textmeddelanden från gymnasieeleverna. Meddelandena sändes från elevernas mobiler till föräldrarna.

Föräldrar underrättade polis, kustbevakning och annan räddningstjänst att deras barn sände SMS inifrån Sewol, kanske efter att Sewol slagit runt och antogs ha stängt inne gymnasieeleverna i luftfickor.

Polisen uppgav mycket snart att dom 100-tals SMS som skickades från Sewol var fejk. Polisen sa att alla sådana SMS som sänts efter att Sewol slagit runt, hade skickats av skämtare. Polisen uppgav även att dessa skämtmakare skulle straffas hårt. (YT/Newsy World, 2 min)

Det finns flera underligheter här:

1. Existensen av polisens SMS-"skämtare".
2. Antalet, 100-tals SMS påstods sänts från "skämtare".
3. Polisen utlovar straff för "skämtarna".
4. Inga straff rapporteras senare av media.
5. Wikipedia uppger att SMS skickades kl 10:17 från Sewol.

Wikipedia om SMSen ("text messages").

Jag har extremt svårt att tro att 100-tals skojfriska sydkoreaner letar reda på telefonnumren till dom förtvivlade föräldrarna och som "skämt" skickar SMS till föräldrarna och låtsas vara föräldrarnas barn.

Polisen påstår sej även ha identifierat dessa 100-tals SMS som kommande från skämtare redan 18 april, samma dag som Sewol slutligen sjunker under ytan efter att Kustbevakningen/Undine sugit ut kvarvarande luft med en industripump. Det är orimligt fort som SMS-avsändarna identifierats, för polisen kan ej ha hunnit samla in alla föräldrarns SMS, fått domstolsordrar utfärdade för nedladdning av telefonväxeldata, sökt av samtliga berörda telefonväxlar, sorterat telefonväxeldata och slutligen verifierat att avsändarna är "skämtare".

Det är orimligt att polisen hunnit med att bekräfta alla dessa saker på mindre än 48 timmar, samtidigt som Sewolkatastrofen pågick.

Det saknas tyvärr en sammanställningen av exakt när i tid dessa SMS skickats, i synnerhet dom allra sista SMSen. Kanske för att det är ett för känsligt ämne?

.

Polisen och Sewols SMS

Polisen kommenterade inte förekomsten av foton och video som gjordes med mobiler och som visade situationen inne i Sewol under kapsejsningen.

Många SMS är enkla och saknar "skämtfaktor", SMSen är snarast i stilen: "Waiting for rescue. Love you."

Artikel från DailyMail, skriven 2014-04-17, men tyvärr uppdaterad 2014-04-20. Artikeln nämner några få av SMSen. Tyvärr har DM en myndighetslojal tendens att radera initial information från ögonvittnen (föräldrar i det här fallet), som senare motsägs eller modifieras av myndigheterna, vilket ofta gör att DM-artiklar ändras till att motsvara den officiella agendan. Det är därför synd att vi inte kan se originalartikeln, utan artikeln ändrades efter 3 dagar. (DailyMail)

Likadant denna artikel där DailyMail går ut med den officiella förklaringen att alla SMS från Sewol är fejk enligt sydkoreanska polisens uppgifter. Polisen uppger att över 300 SMS som angetts komma från Sewol, troligen är fejk av "skämtare". Polisen ville dock inte kommentera förekomsten av foton och videofilm som sänts av gymnasieeleverna ombord på den sjunkande Sewol. (DailyMail, 2014-04-18)

.

Störsändare mot Sewol?

Jag har inte hittat någon källa som anger att SMS skickats efter tidiga morgonen av 2014-04-17. Kan myndigheterna ha placerat en störsändare på ett skepp riktad mot Sewol, som blockerat all vidare mobilkommunikation från den upp-och-nervända färjan? Kriminella i Sverige använder störsändare för att slå ut villalarm. Störsändaren kan utformas och riktas så att den stör ut mobil radiosändningen i ett mycket begränsat område, kanske ner till 60 - 100 m. (Sveriges Radio, 2017-03-29)

Vi har ett exempel från sydkoreansk regeringslojala nyheter som helt kort visar ett SMS från Sewol skickat efter midnatt, vid tidpunkten 2014-04-17, kl 00:35, dvs mer än 10 timmar efter att Sewol slagit runt. (YT/ARIRANG TV start vid 10:26, 2014-04-18, 23 min)

.

NIS skickade SMS:en?

Den andra möjligheten är att NIS trollfabrik skickade 100-tals SMS som del av falsk flagga Sewol för att utröna vad allmänhetens reaktion skulle bli. Den exakta orsaken är svår att förstå, men kan ha att göra med en psyop för att framkalla oro och ångest i samhället, som öppnar möjlighet för politikerna att "transformera" det sydkoreanska samhället. Om NIS skickat fejk-SMS som del av en myndighetsoperation, kan det också förklara varför ingen senare ställts till svars i domstol för spridande av falska SMS.

NIS skickade ju trots allt miljontals tweets för att påverka allmänheten i samband med presidentvalsskandalen år 2012, så att president Park segrade genom fusk. NIS kan även i samband med Sewol stå bakom fejkade SMS.

Myndigheterna påstår att sista SMS från Sewol skickades kl 10:17, 2014-04-16,

Även Sydkoreas cyberterroristcentral (se wikipedia) ger ett konstigt svar, som anger att inga SMS skickades mellan kl 12:00, 2014-04-16 till kl 10:00, 2014-04-17. Tänk en stund. Terrorcentralens formulering är oklar. Ingen angivelse av vilka SMS som tidigare skickats, vid vilka tidpunkter SMSen skickats och när sista giltiga SMS skickats. Heller ingen info om ursprung till alla dom 100-tals "skämtsamma" SMSen. Och vilka SMS skickades mellan kl 10:17 - 12:00? Ingen uppgift ges.

.

Jag har mycket svårt att tro att Sydkoreas allmänhet består av 100-tals "skämtare" som ser något nöje i, har kunskaper om familjernas telefonnummer och hinner skicka falska SMS, som fabricerats till att likna SMS från drunknande gymnasieelever inne i Sewol.

Det kan bara inte stämma. Det är en fantasi.

Myndigheterna ljuger.

.

Gymnasieelevernas vittnesmål i domstol

Överlevande gymnasieelever vittnade under ed i domstol om att Kustbevakningen inte räddade en enda person ombord på Sewol. Endast dom gymnasieelever som hoppade i vattnet plockades upp av Kustbevakningens båtar. (YT/ARIRANG, 2014-07-28, 2 min)

Vid ett tillfälle spolade en kraftig våg tillbaks 10 elever in i Sewol, som stått och väntat vid en snedlutande nödutgång. Bara gymnasieelever som valt att hoppa ut i vattnet innan vågen spolade in genom nödutgången, överlevde. En tjej vädjade till Kustbevakningen att rädda dom 10 eleverna, som spolats tillbaka in i korridoren vid nödutgången. Räddningspersonalen slängde inte in några repstegar i nödutgången, utan tittade bara på medan Sewol sakta vattenfylldes och nödutgången sjönk under vattenytan.

.

Färjbytet från Ohamana till Sewol

Tydligen hade gymnasieeleverna bokat resan på färjan Ohamana, som sköttes av samma företag som skötte Sewol; företaget Chonghaejin Marine. Enligt bokningsuppgiften gick det inte att avboka resan eller byta till annan färja än Ohamana. Ändå tvingades gymnasieeleverna från Danwon resa med Sewol istället för Ohamana, som dom ursprungligen varit inbokade på. Förklaring till färjbytet saknas. (Ilyo (koreanska), (Sunday, "korean Sunday Paper"), 2014-05-12, koreanska) samt (Ilyo (engelsk övers.), "Sunday" - korean Sunday Paper, google-översättning)

2016-07-12 placerades ett videoklipp på nätet som visar det inre av Ohamana, som sattes till försäljning. Bilderna är intressanta då Ohamana och Sewol tydligen ska ha sett ganska lika ut både ut- och invändigt. (YT/SuperNelmi, 2016-07-12, 7 min)

Det officiella påståendet är att kapten Lee Joon-Seok bara var "vikarie" på Sewol vid tillfället för kapsejsningen. Lee Joon-Seok hade även varit kapten på Ohamana. (North Jersey, USA-sajt, 2014-04-23)

En myndighetsutvärdering av Ohamana påstår att Ohamanas säkerhets- och räddningsutrustningen inte fungerade; 40 räddningsflottar fungerade inte, nödutgångar fungerade inte och lasten kunde inte surras fast för att undvika kapsejsning. (YT/IKITV News start vid 4:51, 2014-04-26, 6 min)

.

Journalisten Tatsuya Kato kontra Choi Soon-Sil

Vem var det som angav Tatsuya Kato och fick honom till domstol? Enligt wikipedia kan det ha varit Choi Soon-Sil som anmälde Tatsuya till domstol, kanske för att tysta ryktena om den satanistiska offerritualen i Blå Huset. (wiki)

Freudianskt?

Tydligen ska Choi Soon-Sil 2016-10-31 ha sagt att hon "begått en synd som förtjänade att straffas med döden". Det var nog svårt att fattade vad hon menade vid det tillfället, då Soon-Sil endast fått lösa anklagelser mot sej om utpressning och om diffus ekonomisk brottslighet. Men ser man på helheten; välplanerad statsterrorism, falsk flagga Sewol, regeringens mord på 300 gymnasieelver och Soon-Sils "shamanistiska" inflytande över president Park samt användandet av NIS och polisen som vapen mot föräldrarna och allmänheten, är det möjligt att förstå vad Soon-Sil syftade på.

Choi Soon-Sil sa att hon begått "en synd" som förtjänade att straffas med döden.

Citat från DailyMail:

According to Yonhap news agency, Choi told reporters Monday on her way to meet with the prosecutors, "Please, forgive me. I'm sorry. I committed a sin that deserves death." (DailyMail/AP) och även, något nedtonat (The Guardian)

Om den satanistiska/katolska/shamanistiska ritualen i Blå Huset inte fick avsedd effekt, kan Choi Soon-Sil ha upplevt att "offergåvan" i form av Sewol varit förgäves.

.

Aktivisten Park Sung-Su kontra Choi soon-Sil

Både Soon-Sil och president Park Geun-hye är arresterade nu (2017) och inväntar rättegångar för sina brott. Wikipedia om censur i Sydkorea. Det paradoxala i sammanhanget är ändå att pressfriheten anses större i Sydkorea än i grannlandet Japan.

Troligen fick Soon-Sil också den sydkoreanska aktivisten Park Sung-Su arresterad, dömd i domstol och fängslad för att han spred samma påståenden som Tatsuya Kato. Enda skillnaden är att Sung-Su var en liten lokal aktivist, utan påtryckningsmedel i form av japansk massmedia och utan japanske statsministern Shinzo Abe i ryggen.

Samma "brott", men helt olika domslut.

Den ene (Tatsuya) frikändes, den andre (Sung-Su) dömdes till 1 års fängelse för att ha "vanärat" President Park. Och då spred Sung-Su ändå sina flygblad inom en mycket mindre krets av människor än vad Tatsuyas tidningsartikel nådde. (The New York Times)

Straffskalan i Sydkorea är upp till 3 års fängelse för "vanära" som anses vara sann och upp till 7 års fängelse för "vanära" som domstolen anser är falska nyheter. Tydligen brukar Sydkoreas domstolar mest utdöma fängelsestraff för sanna fakta, som anses "vanära" makthavare. Falska rykten kan motbevisas av regeringslojal media. President Park använde sej av lagen mot "vanära" mer än tidigare presidenter, för att tysta pressen och sprida rädsla.

Fast så kan hon ha begått fler brott än tidigare presidenter och hon ägnade sej troligen åt omfattande korruptions-, utpressnings- samt maktmissbrukskriminalitet.

Och i bakgrunden står dom namnlösa rika Illuminatifamiljernas ledare, som manipulerade president Park och Choi Soon-Sil. Familjerna som utgör Sydkoreas verkliga dolda permanenta skuggregering, den Djupa Staten. Familjerna som är del av det globala nätverket. Vi vet inte vem som beordrade och organiserade den "shamanistiska" (katolska?) frimurarritualen. Det är en gåta.

President Park och "kristne" shamanisten Choi Soon-Sil är troligen bara frontfigurer.

.

Social stigma, NIS och patriotism

Det har förekommit vrede samt hatreaktioner mot överlevande gymnasieelever och föräldrar. Se dokumentärerna i #9 om negativa reaktioner.

Kan det vara så att NIS organiserar dom negativa nätreaktionerna. NIS har kontinuerligt förföljt färäldrar till drunknade gymnasieelever och även avlyssnat föräldrarnas telefoner. Vissa överlevande gymnasieelever säger att dom trakasseras på nätet och anklagats för att vara "anti-patriotiska", när dom riktar kritik mot myndigheternas uteblivna hjälpinsatser och dåliga utredningar i samband med falsk flagga Sewol. Föräldrarna anklagas av nättroll för att vara "penningtjuvar", "uppmärksamhetstörstande" och "skatteförbrukare". Se dokumentärerna för detaljer.

Skoleleven Kim Yi-Yeon, som förlorade sin äldre syster i Sewol, fick snart höra av skolkamrater att hon och hennes föräldrar borde sluta med sina krav på myndigheterna och istället visa patriotism och lojalitet med Sydkoreas regeringen. (YT/Al Jazzera English start vid 1:42, 3 min)

Även vuxna har konfronterat överlevande gymnasieelever och anklagat eleverna för att vara "förrädare" då eleverna kommit tillbaks levande, medan "dom andra" skoleleverna drunknade. (DailyMail)

.

VD Kim Han-Sik på Chonghaejin Marine

Grov synd.

VD:n Kim Han-Sik (även Kim Han-Shik) för Chonghaejin Marine, (omnämnd i #12) som först fick 10 års fängelse och sedan reducerat straffet till 7 år efter överklagan, han kan ses här behöva ledas, 2014-04-18. Ser han kapabel att kunna gå själv? (YT/ARIRANG från 10:06, 2014-04-18, 23 min)

Jag hittade även detta klipp på VDn Han-Sik när han ber om ursäkt för en grov synd (eng. grave sin). (YT/RealityNews ghana, 1 min) och även nedkortat (YT/Today World News, 2014-04-17, 1 min)

Se hur dåligt Kim Han-Sik går efter att han blivit arresterad 2014-05-07. Han har dessutom maskerat sej med ett andningsskydd. (YT/ARIRANG start efter 1:43, 2014-05-07, 4 min)

Men vänta, det finns ett annat videoklipp på Han-Sik när han arresterats och promenerar nästan normalt. Förutom det maskerande andningsskyddet ses han med en liten blå handduk som döljer handklovarna. (YT/euronews, 1 min)

Jämför med hur VDn går här på egen hand, ledigt, lätt och något framåtlutat trots att han har handklovar och precis dömts till flera års fängelse. Det verkar som om hans hår blivit grått under vistelsen i häktet eller så har han saknat möjlighet att färga håret svart. (YT/YTN NEWS, 2014-11-20, 1 min) och stilbild i videoklipp här (YT/CGTN, 2014-11-20, 1 min)

VDn kan ha varit sjuk eller haft svår ryggskott vid dom första tillfällena. Eller så var han medveten om att han kunde anses ansvarig för något väldigt allvarligt.

.

Miljardären Yoo Byung-Euns bror Yoo Byung-Il

Yoo Byung-Euns bror Yoo Byung-Il åtalades under 2014 för förskingring och bokföringsbrott av drygt en miljon kr över 4 år. Jag vet inte om Byung-Il fick något straff i slutändan. Dock finns det en liten nyhetssekvens som man kan fundera på om den är iscensatt.

Tre journalister hindrar Buyng-Il att promenera fram till åklagarbyggnaden. Den åldersstigne, sammanbitne Byung-Il måste i stort sett brotta sej fram mot dom större och längre journalisterna. Men var är alla andra journalister, varför bara tre "brottarjournalister" som placerat sej på sådant sätt att det blir bra bilder för kameramannen? Döm själva i nyhetsklippet. (YT/ARIRANG start vid 1:15, 2014-05-12, 2 min)

Vad förväntas vi tro?

.

Mystiskt tröjbyte av livvakten Seok-Young?

Hur kommer det sej att det ser ut som om livvakten Park Seok-Young byter färg på sin tröja under gripandet? (Seok-Yong, livvakt till miljardärsonen Yoo Dae-Kyun.) Seok-Youngs tröja/jacka är först svart, men syns sedan vit en kort stund. Är det frågan om två gripanden? Omtagning för kamerafolket? Vad är sant och vad är fejk?  (YT/ARIRANG start vid 00:23, 2014-07-28, 1 min)

Kolla noga.

Livvakten Park Seok-Young öppnar dörren, iklädd svart tröja/jacka och sträcker genast upp armarna i vädret. Ett snabbt klipp. Varför ett snabbt klipp? Därefter syns livvakten Seok-Young plötsligt iklädd en vit tröja, fortfarande med armarna i vädret. Förklara det. Rör det sej bara om kameraegenskaper? Vad är ljug och vad är en charad vi ska tro på?

En pensionerad CIA-agent sa att på 1970-talet blev CIA alltmer medvetna om att varje del, varenda detalj i en falskflagga behövde stå under CIAs fulla kontroll. Det spelade ingen roll om det var vittnen, media, dödsoffer eller förövare. Allt behövde kontrolleras av säkerhetstjänsten.

Kan livvakten Park Seok-Young ha varit en NIS-agent?

.

Påvens uttalande om Sewol

Påvens uttalande går att hitta på flera ställen, inklusive wikipedia. Ett ställe är i tidningen Hankyoreh (wiki - "koreanska nationen"), där Påven säger att han hoppas att sänkningen av Sewol blir en möjlighet för "moralisk återfödelse" hos Sydkoreas befolkning. (Hankyoreh, 2014-04-26)

Ett märkligt uttalande, då befolkningen skuldbeläggs för Sewols sänkning. Befolkningen behöver alltså (?) en "moralisk återfödelse". Även lite ovanligt att en katolsk företrädare pratar om "återfödelse". Jag ser sambandet med president Parks möjliga katolska/satanistiska ritual i Blå Huset.

.

Ritualen - Ett Nobelt Offer

När president Park Gun-Hye upplöser Kustbevakningen, ger hon ett halvtimmeslångt tal där krokodiltårarna rinner. President Park säger följande: "Jag lovar att använda tragedin som en möjlighet för Sydkorea att återfödas, så att det nobla offret av dom omkomna inte är färgäves."

Det Nobla Offret.

Sewol.

Tyvärr visar inte Arirang den exakta översättningen, utan låter en reporter återge uttalandet om offrandet i nedtonad form. (YT/ARIRANG vid 2:12, 2014-05-18, 2 min)

.

Hela talet finns på KTV. President Park gör en liten paus och tittar neråt, sedan kommer hennes tal om det "nobla offret". Själva meningen säger hon på 14 sekunder. Den som är kunnig i koreanska fär gärna ge en alternativ översättning, för jag har bara kopierat översättningen från en osäker källa. (YT/KTV mellan 2:12 - 2:26, 2014-05-18, 25 min)

Choi Soon-Sils far Choi Tae-Min (wiki) grundade den kristna "katolska" shamanistiska kyrkan Yongsae-Gyo, som betyder Evigt Liv. Kyrkan fokuserar på Jesus, där Tae-Min förväntas återfödas som en Framtida Buddha. Ur ritualsynpunkt kan det noteras att Sewol betyder "Bortanför Världen", vilket kan tolkas som bortanför denna värld, en resa till efterlivet. Jag vet inte vad Ohamana betyder.

Ekot hörs från falsk flagga Oklahoma City, 1995-04-19, (yt-sök) "A Noble Lie".

President Park: "Jag lovar att använda tragedin som en möjlighet för Sydkorea att återfödas, så att det nobla offret av dom omkomna inte är färgäves."

Säger hon verkligen så?

.

Ritualen i Blå Huset förnekas

Var det en satanistisk frimurarceremoni, en katolsk svart mässa, en ritual över Sewols människooffer, som president Park Geun-hye, Choi Soon-Sil, Chung Yoon-Hoi, Woo Byung-Woo, Kim Ki-Chun (el. Ki-Choon), Lee Seong-Han, Ahn Bong-Geun, Ahn Jong-Bum (el. Jong-Beom), Jung Ho-Sung, Lee Jae-Man, Cha Eun-Taek m fl samt namnlösa medlemmar ur den övre eliten, ägnade sej åt under dom 7 timmar president Park var frånvarande på dagen för sänkningen av Sewol?

.

President Park förnekade ritualen i november 2016, min svenska: "Det pratas även om att jag föll in i det ockulta eller höll en shamanistisk ritual i Blå Huset. Jag säger i klartext, inget sådant är sant."

Min engelska: "There is even talk that I fell into occult or held a shamanistic ritual at the Blue House. I'm saying clearly, none of this is true." (YT/Al Jazeera English, start vid 00:37, 2016-11-04, 2 min)

.

Även Arirang återger en engelsk översättning. Park säger: "Word has it that I participated in a shamanistic cult or even that I conducted a shamanistic ritual at the presidential office. However, I'd like to make clear that is not true." (YT/ARIRANG start vid 1:15, 2016-11-03, 2 min)

Falsk Flagga Sewol har blivit Sydkoreas Falsk Flagga 911.

.

Usel räddningsorganisation

Räddningsarbetet hindrades av att ingen bestämde vad som skulle göras för att få ut passagerarna ur Sewol. Det fanns över 10 olika sambandscentraler som vägrade samarbeta med varandra. Dom olika räddningsorganisationerna och myndigheterna tackade nej eller avslog hjälperbjudanden från räddningsföretag, från dykföretag, från frivilliga med hjälputrustning osv. Det usla räddningsarbetet säkerställde att falsk flagga Sewol förblev framgångsrik.

Regeringen och Flottan motarbetade alla försök att få räddningsarbetet att samverka tills över två veckor hade gått och det därför knappast fanns några överlevande kvar i Sewols luftfickor. Det dåliga räddningsarbetet och avsaknaden av organisation återges i dokumentärerna.

Nyhetskanaler som Arirang nämner endast i försiktiga ordalag att föräldrarna "riktar kritik" mot räddningsarbetet, att myndigheterna är "saktfärdiga" och gjorde sej skyldiga till onödiga fördröjningar.

.

Vad hände egentligen med Sewol?

Ja, vad hände egentligen med Sewol? Vi har tillräckligt med bitar av information för att en bild ska börjar framträda. Den som följt sekvensen av händelser med Sewol har troligen själv bildat sej en uppfattning om vad som verkligen hände vid sänkningen av Sewol.

Ifall strecken kan dras mellan punkterna kan bilden framträda, men det får bli i ett annat inlägg. Och det finns några få pusselbitar kvar att nämna, men nästan allt viktigt som jag hittat har jag tagit upp här i tråden.

Cireea
2017-05-13, 18:05
#17

"Kroppen" (det som nu finns kvar av den) till en av de nio som saknats sedan Sewol sjönk har nu hittats! 

Länk till artikel


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

lilssgu
2017-05-14, 15:20
#18

#17 Åh 🌺

Medarbetare på Sydkorea iFokus Lyssnar på musik

Cireea
2017-05-16, 17:10
#19

Ytterligare ett skelett har hittats: http://www.koreaboo.com/news/second-body-of-the-missing-sewol-ferry-passengers-discovered/

7 av de 9 saknas fortfarande! 🌺

I artikeln kan man dock läsa följande:
"The rescue team also discovered 27 other bones on the right side, where they assume 3 undiscovered bodies may be."

Förhoppningsvis är det skelett från tre av de fortfarande sju saknade personerna. För familjernas skull hoppas jag att de hittar alla de som saknas. 😕 Måste vara fruktansvärt att de inte blivit hittade, det känns som att man inte skulle få ett riktigt avslut förrän de blivit hittade.


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Huygens
2017-06-28, 16:58
#20

(Mycket långt inlägg.)

Sammanfattning

Det här inlägget är en samling detaljer som tydliggör att sänkningen av Sewol var planerad och genomförd av Sydkoreas myndigheter i samarbete med media. I korthet är innehållet:

** Den allvarligaste konsekvensen
** Den viktigaste observationen
** Detaljer, detaljer och detaljer…
** Mer detaljer (osv)…

Här är alla rubrikerna, jag fortsätter på numreringen från mitt förra inlägg:

31. Den allvarligaste konsekvensen
32. Den viktigaste observationen - Sewols sänkning

33. Kustbevakningens räddning midskepps på Sewol - IBTime
34. Kustbevakningens räddning midskepps på Sewol - Truth…
35. Kustbevakningens räddning midskepps på Sewol - Privatdokumentär

36. Var på Sewol räddas besättningen?
37. Hur snabbt kunde Sewol slå runt?
38. Sewols långsamma kapsejsning

39. Vad hände med Sewol egentligen?
40. Förberedelser för falsk flagga Sewol
41. Sewol måste ha modifierats
42. NIS kontakt

43. Sewol på morgonen för olycksdagen
44. Crazy Dir Kim
45. Mystiska pumpar, motorer och ankaret

46. Övervakningskamerorna på Sewol igen
47. Skadad kran på Sewol
48. Transpondern avstängd, AIS avstängd - slagsida

48. Mystiska telefonsamtal
50. 11 larmsamtal från Sewolbesättningen till Jindo
51. Walkie-Talkie på Sewol
52. Överge passagerarna (flera nyhetsklipp)

53. Hög lydnad i att stanna inne i färjan

54. Kustbevakningens Kapten på Patrullbåt 123
55. Räddningshelikoptrarnas underliga roll
56. Sydkoreanska Räddningstjänsten (eng. emergency service)

57. Mystisk hjälpvägran
58. Vägran att ta hjälp av specialistdykare
59. Undines Marines dykare

60. Newstapa - nyhetkanalen

61. Hittepålistan över Sewolräddade
62. Evakuering på 6 minuter?
63. Alla räddade (lögnen)

64. Samordnad terroroperation
65. Lufttömningen av Sewol
66. USA-dykare
67. Luktsensorn under vattnet

68. Videon av Sewol, obegripligt krav från Blå Huset
69. Sewols "kollapsande" skrov
70. Sewol bärgat år 2017

71. Alternativ översättning av president Park
72. Haverikommissionen skulle skaka om Sydkorea
73. Larmoperatörerna beordrades av regeringsministrar?

74. Rakade huvuden, demonstration
75. Polisbrutalitet vid demonstration
76. Minnseplatser över Sewol

77. Efter Sewol - lydnadskulturen
78. Dollarsedlarna i Yoo Byungs-Euns garderob
79. Detaljer Detaljer Detaljer

VIKTIGT -> Om det är mycket att läsa och du vill minimera läsandet, kan du nöja dej med att läsa texten under rubrikerna "Den viktigaste observationen…" och dom tre efterföljande textstyckena som börjar med "Kustbevakningens räddning midskepps Sewol".

.

Den allvarligaste konsekvensen

Den allvarligaste konsekvensen var att så många människor drunknade i Sewol. Vill bara nämna det tidigt, så det inte förväxlas med rubriken "Den viktigaste…" nedan.

.

Den viktigaste observationen - Sewols sänkning

Den viktigaste observationen för att förstå att något är helt galet med sänkningen av Sewol, är Kustbevakningens räddning av navigationsbesättning midskepps på Sewol.

Det viktigaste att lägga märke till är att både Sewols besättning och Kustbevakningens personal måste ha vetat att Sewol inte skulle slå runt snabbt.

Ett fartyg som kapsejsar kan slå runt långsamt eller slå runt snabbt och det är omöjligt att förutsäga om kapsejsningen kommer ske snabbt eller långsamt. Fartyg kan kantra långsamt under en del av kapsejsningen, för att sedan plötsligt slå runt snabbt den sista biten.

Prova att putta lite försiktigt på ett oöppnat mjölkpaket på köksbordet. Ju mer du puttar på mjölkpaketet, desto mer lutar mjölkpaketet på bordet. Mjölkpaketets lutningsvinkeln ändras tills mjölkpaketet plötsligt faller omkull.

Vid en viss vinkel ramlar mjölkpaketet helt enkelt omkull ganska snabbt. Duns!

Ett fartyg som fått slagsida kan slå runt snabbt på liknande sätt som mjölkpaketet ganska snabbt föll omkull på bordet. I vissa gynsamma fall kan slagsidan hävas.

.

Kustbevakningens räddning midskepps på Sewol - IBTimes

Det kortaste klippet som visar förloppet någorlunda tydligt är inte från koreansk media, utan jag hittade videoklippet i brittisk media. Den intressanta del är precis i början, under dom första 21 sekunderna av nyhetsklippet. (YT/IBTimes UK, 2014-04-28, 1 min)

Lägg märke till att IBTimes-videoklippet börjar med att räddningsgummibåten närmar sej Sewol i en nästan parallell vinkel, vilket gör att gummibåten befinner sej längre än nödvändigt nära Sewol sida, under Sewols skugga.

Därefter sker ett snabbt klipp i nyhetsinslaget. Jag vet ej om detta klipp görs för att Kustbevakningen raderat del av videoinspelningen, se #15, rubrik "Kustbevakningens film delvis raderad".

.

Härnäst ser vi Kustbevakningens gummibåt befinna sej tätt intill Sewols sida. Lägg märke till hur allvarlig Sewols slagsida är, troligen över 50 graders lutning. Det ser livsfarligt ut. I det läget finns inga garantier för att Sewol inte plötsligt slår runt och drar gummibåten med sej ner i djupet.

Varför har inte gummibåten fören riktad snabbast vägen bort från Sewol?

Rimligen borde Kustbevakningens personal i gummibåten uppleva att dom befinner sej i livsfara om Sewol plötsligt kantrar. En plötslig kapsejsning kan ske på mindre än 10 sekunder även med dom allra största tröga fartyg som fått slagsida.

Och då hamnar gummibåten underst.

Under Sewol.

.

Kustbevakningens räddning midskepps på Sewol - Truth…

Låt oss se på dokumentären "Sewol - The Truth Shall Not Sink", härefter kallad "Truth". Även i Truth ser vi Kustbevakningens snabbgående gummibåt närma sej Sewol med nästan parallell bana. (YT/laborvideo vid 3:15 - 3:30, 2015-03-08, 28 min)

Tyvärr visar inte Truth hela förloppet med gummibåten intill Sewols kraftigt lutande sida, utan Truth fokuserar istället på att gummibåten räddar fem besättningsmedlemmar och struntar i Sewols passagerare.

Lite senare i Truth ser vi åter gummibåten röra sej intill sidan av den kraftigt lutande Sewol och Kustbevakningens personal verkar leta efter Sewols besättning. (YT/laborvideo vid 5:05 - 5:35, 2015-03-08, 28 min)

Hur kan det komma sej att Kustbevaknings personal i gummibåten vågar uppehålla sej ganska länge under slagsidan av Sewol?

Kustbevakningens beteende under skuggan av Sewols slagsida är den absolut viktigaste observationen som traditionell media inte nämner. Kustbevakningens personal i gummibåten vågar uppehålla sej under slagsidan av Sewol i flera minuter.

.

Kustbevakningens räddning midskepps på Sewol - Privatdokumentär

En privatdokumentär med diverse videoklipp, kommenterade på koreanska är synnerligen intressant då privatdokumentären visar Kustbevakningens svarta gummibåt i längre sekvenser. Det rör sej om åtskilliga minuter som gummibåten uppehåller sej under den kraftigt lutande Sewol.

Gummibåten syns från 00:50 i privatdokumentären.

Tyvärr verkar privatdokumentären inte ha engelsk text eller kommentar, men jag rekommenderar ändå att den som är intresserad av sanningen kring Sewols sänkning, tittar på dom 4 första minuterna. Lägg märke till att det sker flera oförklarade klipp i filmmaterialet. (YT/Sangwoo Yoo, titel: 세월호 구조 영상 - 해경 123정 촬영, datum: 2014-11-16, 14 min)

Jag är inte helt säker på att alla klipp i filmmaterialet kommer i tidssekvens. Den observante kanske listar ut hur det förhåller sej. Gummibåten gör flera resor in under Sewols slagsida, under Sewols skugga.

Ifall Sewol tippar över och plötsligt faller över gummibåten, är personerna i gummibåten i ett livsfarligt läge när Sewol ligger över gummibåten och gummibåten trycks ner i djupet.

.

Runt 2:53 syns ett rött fraktfartyg i bakgrunden. Jag vet ej om fartyget är Doola Ace.

Mellan 3:04 - 3:20 i Privatdokumentären kan man genom helikopterbullret höra ljudet från Sewols högtalare som uppmanar gymnasieeleverna att stanna i sina hytter (och drunkna). Patrullbåt 123 använder också en högtalare, för att instruera den egna Kustbevakningspersonalen, men ljudet från Patrullbåtens högtalare är annorlunda och låter mera lokalt.

.

Var på Sewol räddas besättningen?

Sewols besättnings räddas först midskepps med den lilla svarta motorförsedda gummibåten. Gummibåten gör minst två resor till Sewols slagsida, midskepps. Därefter räddas den återstående besättningen mot fören, vid bryggan, av Patrullbåt 123 som minst två gånger förflyttar sej fram till Sewols brygga och sedan backar ut med endast besättningsmedlemmar räddade.

Turordningen i Kustbevakningens räddning av Sewols besättning är som mest åskådlig på den koreanska Privatdokumentären.

Sewols navigeringsbesättning räddas från färjan Sewol på två specifika ställen av Sewol. Dels midskepps, där fem besättningsmedlemmar, bl a två (?) maskinister, först plockades upp av Kustbevakningens svarta gummibåt, som lite senare verkar återvända till slagsidan en andra gång. Och dels nära Sewols för, framtill vid bryggan, där Sewols kapten, Sewols styrmän och Sewols rorsmän räddas av Kustbevakningens patrullbåt 123. Se #9 och #15 för patrullbåt 123.

Besättningen i maskinrummet måste verkligen haft is i magen som vågade stanna så nära inpå att deras utgången nerifrån maskinrummet riskerade vattenfyllas i takt med att Sewols slagsida mycket sakta förvärrades. Eller så visste besättningen i maskinrummet att dom hade goda marginaler, i storleksordningen 10 - 20 minuter på sej att fly från Sewol och att Kustbevakningen skulle plocka upp maskinrumsbesättningen med gummibåten.

Besättningen visste om att Sewol skulle kapsejsa oerhört långsamt.

.

Hur snabbt kunde Sewol slå runt?

Om det rört sej om en normal kapsejsning hade Sewol kunnat slå runt snabbt. Här är ett videoklipp från KAIST som visar hur fort en modellbåt kan slå runt när den får slagsida. (YT/HelloddVod, 2014-05-07, 1 min)

Även experter på Tokyos Universitet i Marinvetenskap och -teknik i Japan, visade hur fort Sewol hade kunnat slå runt vid kapsejsning. Ändå tog det mer än två (tre?) timmar för Sewol att helt slå runt efter att Sewol fått slagsida. Och Sewols kapsejsning fortskred i snigelfart, mycket, mycket långsamt. (YT/ARIRANG TV från 6:25 - 8:15, 2014-04-23, 26 min)

.

Sewols långsamma kapsejsning

Sewol kapsejsade väldigt långsamt och sjönk ännu långsammare.

Kapsejsningen tog mellan 2 - 5 timmar beroende på vilken källa jag tittar på. Det vanligaste påståendet är att kapsejsandet av Sewol tog 2,5 timmar, mellan kl 08:47 - 11:18, 2014-04-16. Sewols anses sedan ha flutit upp-och-ner i två dygn.

Till slut blir färjan Sewol sänkt efter två dygn, på order av Kustbevakningen genom att företaget Undine Marine under två timmars tid pumpar ut luften ur Sewols luftfickor med industripumpar från ett ytfartyg och Sewol försvinner under ytan 2014-04-18, kl 13:03.

.

Den långsamma kapsejsningen av Sewol

Sewols kapsejsning var avsiktlig och dessutom var både Sewols besättning och Kustbevakningens personal införstådd med att Sewol inte plötsligt kunde slå runt. Både Sewols besättning och Kustbevakningen visste att Sewol skulle kapsejsa långsamt.

Allt var planerat i förväg.

Men genomförandet av planen kring falsk flagga Sewol gick fel på något sätt.

.

Vad hände med Sewol egentligen?

Vi vet en hel del vid det här laget. Och frågan är vad var det som hände med Sewol? Hur väl kan vi dra linjerna mellan punkterna? Hur väl framträder helhetsbilden?

Kapsejsningen gick troligen för långsamt och det var nog inte heller tänkt att Sewol skulle hålla sej flytande upp-och-ner i två dygn.

.

Förberedelser för falsk flagga Sewol

Till att börja med måste en syndabock ha utsetts, många månader (år?) före sänkningen av Sewol. Chonghaejin Marines ägare och ledning fick (ovetande?) ta den rollen, då i stort sett samtliga ägare ägnade sej åt bokförings- och skattebrott.

NIS måste ha fått i uppgift att samla in tillräckligt mycket detaljer för att i ett senare skede, efter att Sewols sänkts, ge åklagarmyndigheten tillräckligt med material för åtal.

Lägg märke till hur höga siffrorna är för fällande domar i förhållande till antalet åtal i fallet Sewol. I Sverige händer sådant nästan inte.

Om kriminella åtalas för ekonomisk brottslighet i Sverige, blir kanske bara 3 % fällda i domstol. Även om man antar att Sydkoreas rättsväsen fungerar annorlunda, är graden av fällande domar uppseendeväckande hög. Samtidigt fälls väldigt få högt uppsatta förvaltningschefer.

Dom flesta domstolsfällda myndighetspersoner i fallet Sewol är lägre tjänstepersoner och syndabockarna i Chonghaejin Marine.

.

Sewol måste ha modifierats

Något sker med Sewol under åren före falskflaggan. Sewol modifierades officiellt för att kunna ta fler passagerare och mer last.

Varvsarbete utförs på Sewol.

Minns till hur långsamt Sewol slår runt. Det måste finnas en orsak till den väldigt långsamma kapsejsningen. Det inre av Sewol måste ha modifierats för att möjliggöra en långsam kapsejsning utan allvarlig risk för besättningen och Kustbevakningens personal.

Och det var troligen Undine Marines uppgift att undanröja så många spår som möjligt på den märkliga modifieringen av Sewol. Det tog Undine Marine flera månader att utföra sitt arbete i det tysta, efter att Sewol sjunkit.

.

NIS kontakt

Pga att Sewol var modifierad invändigt, måste NIS kontaktas vid olycka, så att ingen utomstående part upptäckte hur Sewol förändrats inombords. Se #16, rubriken "NIS dator hittad inne i Sewol".

Sewols inre modifiering har säkert krävt duktiga och psykopatiska ingenjörer. Samma typer av teknikpersonal som tillverkar giftgas eller andra massförstörelsevapen.

.

Sewol på morgonen för olycksdagen

Sewols besättning gör någon slags omflyttning av Sewols last på det öppna för-/lastdäcket, troligen kl 6-7 på morgonen, för att underlätta kapsejsningen.

Besättningen tappar dock en container som slår sönder räcket på däck framtill på babord sida. Containern faller troligen i vattnet och Sewols förliga kran skadas antagligen så att inga flera containrar kan flyttas runt, vilket försvårar kapsejsningen. Kranens övre hjulhus uppvisar en deformation på bilder som tagits vid tillfället medan Sewol har slagsida. Crazy Dir Kim har detaljerna, se nedan.

.

Crazy Dir Kim

Crazy Dir Kim är troligen personen Kim Ji-Young. Dir står för engelskans director, regissör. Crazy Dir Kim är en sort undersökande journalist och filmmakare som undersökt en rad detaljer kring falsk flagga Sewol. Crazy Dir Kim planerar att göra dokumentären The Intention om sänkningen av Sewol.

Crazy Dir Kim har lagt möda på att undersöka radardata och filmmaterial. En stor del av hans upptäckter finns på nätet i form av radiopodinspelningar. Jag kommer därför referera till en del av hans viktiga material, nedan.

.

**Mystiska pumpar, motorer och ankaret
**

Sewols motorer stängdes av på ett sätt som inte motsvarar den officiella historien från domstolen. Crazy Dir Kim tror att den ena motorn drev Sewol framåt betydligt längre än vad domstolen påstår, vilket Crazy Dir Kim anser sej ha stöd av i återfunnet filmmaterial från gymnasieelevernas mobiler. Syftet med att driva fram Sewol med bara ena motorn/propellern, var att åsamka Sewol kraftig slagsida.

Länspumparna verkade inte fungerat för att få ut vattnet ur Sewol och var kanske modifierade för att medverka till kapsejsningen. Likaså var pumparna till barlasttankarna troligen modifierade för att medverka till falsk flagga Sewol.

Crazy Dir Kim anser sej även ha stöd för att Sewols ankare på babord (vänster) sida släpptes och högg i havsbottnen för att bidra till slagsidan. Ankaret drogs därefter upp kvickt, när väl slagsidan etablerats, men små mängder bottenlera lämnades kvar på ankaret. Dagen innan Sewols sänkning togs ett foto av Sewol i hamnen och då hade babord sida ingen lera på ankaret.

.

Övervakningskamerorna på Sewol igen

Sewol hade 64 övervakningskameror som förväntades spela in allt som hände på Sewol under färden. Vi vet sedan tidigare att Sewols 64 kameror stängdes av ca en kvart för falsk flagga Sewol iverksattes.

Men det finns mer.

Redan kl 07:05 hade en del gymnasieelever vaknat och något händer på Sewol. När Crazy Dir Kim undersökte den inspelade övervakningsfilmen upptäckte han att alla övervakningskameror redigerats runt kl 07:05, 2014-04-16, dagen för sänkningen av Sewol.

Endast korta sekundsekvenser finns kvar av händelsen runt kl 07:05. Något händer med Sewol vid detta tillfälle. Antingen faller en container överbord, ljud hörs eller så stöter Sewol emot något, då det syns precis vid tidpunkten 07:05 att en av gymnasieeleverna vaknar med ett ryck i sin sovsäck och flera elever rör på sej på yttre däck. (YT/Nirvana7855 Crazy Dir Kim, S01E17 New Mysteries 1, 2016-03-21, 9 min)

Varför har någon redigerat samtliga filmer från Sewols alla 64 övervakningskameror vid tidpunkten 07:05 på morgonen av falsk flagga Sewol?

Crazy Dir Kim upptäckte även att det saknades flera sekunder av AIS-data (transpondern) vid kl 07:05 och domstolen ignorerade totalt denna tidpunkt i domslutet mot Sewolbesättningen. Crazy Dir Kim upptäckte också att AIS-data efter kl 07:05 med några sekunders mellanrum angav att Sewols hastighet pendlade mellan 1 knop och 20 knop, vilket är omöjligt om inte AIS-datan är fejkad av myndigheterna, vilket innebär att åklagarmyndigheten och domarna är del av falsk flagga Sewol. (YT/Nirvana7855 Crazy Dir Kim, S01E18 New Mysteries 2, 2016-03-21, 9 min)

Datorn, som lagrade alla 64 övervakningskamerornas filmer, bärgades från Sewol efter två måndar i tropiskt vatten. Datorn såg inte ut att ha legat i vatten, utan såg lika ny ut som om den plockats ur sitt emballage från affären där den köpts. Vilket innebär att datorn bytts ut av myndigheterna. Mycket tyder på att alla inspelade filmer från Sewols 64 övervakningskameror manipulerats av myndigheterna. (YT/Nirvana7855 Crazy Dir Kim, S01E23 세월호 CCTV 2 koreanska, slå på engelsk text med CC, 2016-04-30, 7 min)

.

Skadad kran på Sewol

Sewols lastkran framtill var skadad. (YT/Nirvana7855 Crazy Dir Kim, S01E20 New Mysteries 3, 2016-04-30, 4 min)

Lastkranen hade troligen använts för att omfördela lasten på det öppna däcket. Men något gick fel och kranen skadades, vilket gjorde att Sewol inte kunde förmås att kapsejsa så snabbt och enligt det förlopp, som vad Sewols besättning hade hoppats på.

.

Transpondern avstängd, AIS avstängd - slagsida

Vi vet sedan tidigare (se #15)  att Sewols AIS, Sewols transponder, var avstängd i minst 3 min 36 sek precis före och under dom minuter då Sewol uppges ha fått slagsida. Här finns ett lite tydligare nyhetsinslag från Arirang, om AIS avstängning. Helikopterfilm visar även att Sewols slagsida inte verkade ha sänkt däcket under vatten, i alla fall inte initialt. Så frågan är varför Sewols slagsidan gradvis förvärrades, då vädret i övrigt var lugnt och det inte fanns anledning för Sewol att ta in vatten. (YT/ARIRANG, 2014-04-22, 2 min)

Se även följande viktiga analys av Crazy Dir Kim om slagsidan, den engelska översättning är mestadels begriplig. Den viktiga delen är mellan 2:27 - 2:53. Det är ganska uppenbart att både myndigheterna och besättningen ljuger om detaljerna kring Sewols position och förloppet av giren strax före att Sewol fick slagsida. (YT/Nirvana7855, S01E10 Who sank Sewol Ferry, intentionally, 2016-03-21, 4 min)

Crazy Dir Kims videoklipp visar även den gula avlånga radarskugga som lämnades efter Sewol precis i början på den kraftiga giren. Det är okänt vad som orsakade den ca 100 m lång radarskuggan bakom Sewol, men det skulle kunna vara skeppslast på Sewols ytterdäck som ramlat i vattnet och sedan sjunker, i vissa fall inom loppet av några minuter.

Även Crazy Dir Kims nästa episod, The Men Behind the Curtain, är värd att se och kräver lite mer tålamod. Innan Sewols gjorde sin skarpa gir, färdades Sewol i ett sicksackmönster, där färjan Sewol svängde åt vänster och höger fyra gånger, som om målsättningen var att frigöra lasten och åstadkomma slagsida. (YT/Nirvana7855, S01E11 What’s the next choice of the men behind the curtain, 2016-03-21, 17 min)

Enligt dokumentären av Crazy Dir Kim är även myndigheternas angivelse av AIS-positionerna felaktiga både före Sewols AIS slagits av och efter att Sewols AIS påståtts slagits på igen. Dessutom var Sewol tvungen att färdas i 1100 km/h vid ett tillfälle i den fejkade AIS-signaldatan som myndigheterna tillhandahöll.

I dom efterföljande episoderna på yt av Crazy Dir Kim, är AIS-data så absurd att myndigheterna måste raderat AIS-data vid 4 tillfällen och stoppat in egen påhittad navigeringsdata. Så myndigheternas påstådda AIS-data från Sewol är kanske fejk rakt igenom.

Det innebär också att rättegången där dom 15 Sewolbesättningsmedlemmarna dömdes till fängelsestraff är fejk. Vi vet bara inte exakt hur rättegången fuskats bort.

Enligt kaptenen på Doola Ace utförde Sewol sin gir i mycket låg hastighet, långsamt och inte i den påstådda höga hastigheten av 17-19 knop. (YT/Nirvana7855 Dir Kim, S01E13 AIS off, 2016-03-21, 4 min)

.

Mystiska telefonsamtal

Mellan kl 9:00 fram till i alla fall 9:37 pågick flera samtal mellan flera besättningsmedlemmar och företagsledningen i Chonghaejin Marine. Telefonsamtalen är registrerade i telefonväxlens logg, men officiellt sett vet ingen vad som sas i dessa samtal eller vem som svarade Sewol (NIS?). Det konstiga är att rättegångarna mot besättningen inte adresserat exakt vad som sas i dessa samtal, varav minst sju hemliga samtal genomfördes, bl a från Sewols kapten till Chonghaejins företagsledning eller till NIS.

Det är obegripligt att samtalens innehåll mörkas även av domstolarna och i stort sett inte nämns någonstans i traditionell sydkoreansk media. (Yonhap News, koreanska) samt (Yonhap News, google-översättning, engelska)

.

**11 larmsamtal från Sewolbesättningen till Jindo
**

Sewols besättning påstods 2014-04-20 ha genomfört 11 samtal mellan 9:06 - 9:37 med Jindo trafikledningscentral (VTS). Samtidigt ska vi komma ihåg att trafikledarna/larmpersonalen dömdes för att ha fabricerat larmsamtal och fejkat inspelade larmsamtal (se #9, bl a under rubriken "Trafikledarna / Larmoperatörerna"). (YT/ARIRANG, 2014-04-20, 3 min)

.

Walkie-Talkie på Sewol

Maskinisterna använde walkie-talkies för att diskutera med bryggan, hur besättningen tillsammans skulle fly från Sewol och lämna passagerarna. Samtalen med walkie-talkie gjordes mellan maskinrummet och bryggan på Sewol. Maskinisterna togs sej sedan ur maskinrummet från Sewol genom en passagegång som bara var åtkomlig för besättningen, enligt en maskinist vid namn Sohn (efternamn?).

Lägg märke till i nyhetsinslaget från Arirang, att myndigheterna redan på detta tidiga stadium, 21 april, börjat en utredning mot Chonghaejin Marine för ekonomiska brott och skattesmitning (!), vilket faller väl in i bilden att uppföljningen till falsk flagga Sewol planerats länge i förväg. (YT/ARIRANG, 2014-04-21, 4 min)

.

**Överge passagerarna (flera nyhetsklipp)
**

Besättningen kommunicerade via walkie-talkie om att överge passagerarna och överge färjan Sewol. Besättningen smög sedan till flyktvägen genom en gång/korridor som bara var tillgänglig för besättning. (YT/ARIRANGS vid 1:30, 2014-04-21, 3 min)

Besättningen smög fram till styrrummet (bryggan). Mitt emot styrrummet kunde besättningen höra, genom en dörr, hur passagerarna ropade på hjälp. Men Sewolbesättningen gjorde inget för att hjälpa gymnasieeleverna trots att det fanns 16 livflottar i styrrummet som kunde släppas ut i vattnet. Besättningen kunde ha beordrat evakuering via högtalare och även öppnat dörren mellan styrrummet och sektionen med hytter, så att gymnasieelverna i hytterna mittemot kunde komma ut ur färjan Sewol och i livflottarna. Men besättningen undlät att göra så och ignorerade skolelevernas rop på hjälp. Besättningen tog sej sedan från Sewol med hjälp av Kustbevakningens båt. Skoleleverna i hytterna mittemot styrrummet, drunknade när Sewol sakta, mycket sakta slog runt och hytterna vattenfylldes. (YT/ARIRANG, 2014-04-23, 3 min)

Besättningen på Sewols brygga ("steering room") befann sej 10 m från ett av utrymmena med passagerare. Men Sewols besättningen öppnade inte dörren och släppte inte ut passagerarna som besättningen kunde höra ropade på hjälp. Istället övergav navigeringsbesättningen Sewol från bryggan och hoppade ombord på Kustbevakningens patrullbåt 123. (YT/ARIRANG, 2014-04-24, 3 min)

Besättningen på bryggan var mindre än 10 m från ett utrymme där passagerarna fanns, men gjorde inget för att hjälpa passagerarna utan övergav Sewol när Kustbevakningen anlände. (YT/ARIRANG start vid 1:51, 2014-04-24, 5 min)

Besättningen påstod att högtalarsystemet hade slutat fungera på Sewol. (YT/ARIRANG vid 2:40 - 2:50, 2014-04-20, 26 min)

.

Besättningen i maskinrummet kunde fly genom en "tunnel"/korridor som bara var åtkomlig för besättningen och som ledde ut till friheten på tredje däck. Tunneln kunna inte nås av passagerarna, påstod chefsmaskinisten. (YT/ARIRANG vid 8:46, 2014-04-21, 25 min)

Runt 13:30 i nyhetsklippet efterfrågar föräldrarna obduktioner för att ta reda på om eleverna dog av nedkylning och inte av drunkning när dom stängts inne i luftfickorna. Föräldrarna ansåg att om dödsorsaken är nedkylning, innebär det att myndigheterna sölat enormt med räddningsoperationen. Jag har inte hittat något videoklipp som nämnt resultatet av obduktionerna.

Kroppar hittades inne i Sewol av dykare först 2014-04-19. (YT/ARIRANG, första 2 min, 25 min)

.

Hög lydnad i att stanna inne i färjan

Flera skolelever syns på en inspelad mobilfilm. Sewol lutar vid det här laget i nästan rät vinkel, 90 graders slagsida. Eleverna är tvungna att sitta på väggarna i korridoren med hytter, då golv och tak blivit till väggar. Meddelandet att stanna i färjan spelas upp i högtalarna. (YT/Yes No, upplagd 2017-05-01, 10 min)

Här finns ett annat videoklipp där vattnet strömmar över golvet i färjan, upplagt samma dag som Sewolkatastrofen. Problemet är bara att golvet blivit en vägg och troligen har färjan mer än 90 graders slagsida, vilket innebär att vattnet rinner in uppifrån. (YT/Philee Lee, 2014-04-16, 2 min)

Enligt Arirang dog 11 lärare och 3 lärare överlevde av dom 14 Danwonlärarna. (YT/ARIRANG, 2014-04-22, 2 min)

Den enorma lydnaden underlättade för president Park, Choi Soon-Sil, regeringsministrarna, NIS, övriga ritualister, Illuminati, militären, biskoparna och en handfull av dom mäktiga chaebolledarna att framgångsrikt genomföra falsk flagga Sewol.

.

Kustbevakningens Kapten på Patrullbåt 123

Vi vet sedan tidigare att Kustbevakningens kapten Kim Kyung-Il på Patrullbåt 123 fick 3 års fängelse för att ha låtit bli att beordra evakuering av Sewol. Här syns kapten Kyung-Il med handbojor, ledsagad av vakter när han gömmer sej bakom en ansiktsmask på väg till fängelset. (YT/ARIRANG, 2014-07-14, 1 min)

Men det finns mer.

Enligt Kustbevakningens regler och instruktionsbok ska alla ombordvarande evakueras från en båt eller fartyg som fått slagsida eller som tar in vatten. Ett nyhetsklipp från Arirang påstår att räddningsledaren Kim Moon-Hong, på land i Mokpo ledningscentral beordrade Kustbevakningens patrullbåt 123, kapten Kim Kyung-Il, 4 (fyra) gånger att evakuera passagerarna på Sewol.

Fyra gånger.

Kapten Kim Kyung-Il vägrade lyda sitt överordnade befäls order vid samtliga fyra tillfällen och Kyung-Il lät bli att beordra evakuering av Sewol, påstår Arirang. Det här är helt otroligt. (YT/ARIRANG, 2014-05-13, 2 min)

Är det verkligen sant?

Vad hände med räddningsledare Kim Moon-Hong på Mokpo ledningscentral? Polisen gjorde en räd mot Mokpo ledningscentral 28 april. (YT/ARIRANG vid 3:12, 2014-04-28, 27 min)

Det finns också uppgifter att Kustbevakningens patrullbåt 123 och även senare anlända patrullbåtar kommunicerade via radio med varandra och att Kustbevakningens snabbgående gummibåtar beordrades att hindra fiskebåtar nå fram till Sewol. Kustbevakningen var alltså aktiva med att hindra fiskebåtar och fritidsbåtar från att rädda passagerare från Sewol. Ett meddelande som plockades upp från Kustbevakningen var i korthet: "Stoppa fiskebåtarna! Få dom att dra sej tillbaka!"

Kustbevakningen dödade Sewols passagerare som hamnat i vattnet genom att hindra nödställda passagerarna från att plockas upp av frivilliga.

.

Räddningshelikoptrarnas underliga roll

Varför kommunicerar inte räddningshelikoptrarna till sambandscentralen att det fanns massivs med passagerare ombord på Sewol. Varför tog ingen i räddningshelikoptrarna initiativet och beordrade en evakuering av Sewol via högtalare?

Räddningspersonalen från helikoptrarna som stod på Sewol måste insett att passagerarna med jämna mellanrum beordrades via färjan Sewols högtalare att stanna ombord, nere i sina hytter. Varför frågade inte räddningshelikoptrarna det lilla fåtal passagerarna som räddades med helikopter, hur många passagerare som fanns kvar på Sewol?

.

Sydkoreanska Räddningstjänsten (eng. emergency service)

Den sydkoreanska räddningstjänsten sköter mestadels ambulanser på land. Men räddningstjänsten har även ett antal båtar som hjälper nödställda eller skadade till havs. Om en sjöman halkar på däck och bryter lårbenet är det bättre att räddningstjänstens båtar med sjukvårdspersonal hjälper den skadade än att Kustbevakningen lyfter runt på den skadade i en patrullbåt.

Dessutom är personalen på Sydkoreas räddningstjänstbåtar även utbildade i att hjälpa nödställda i vatten och kan hantera att plocka upp nödställa ur havet på ett säkert sätt. Några av Sydkoreas räddningstjänstbåtar tog sej ut till platsen för den kantrande Sewol, men räddningstjänstbåtarna motades bort av Kustbevakningen, samtidigt som det fanns nödställda i vattnet som ropade på hjälp.

.

Mystisk hjälpvägran

Kustbevakningen motade bort fiskebåtar och fritidsbåtar som erbjöd sej att plocka upp nödställda i vattnet. Att så många ändå blev räddade av frivilliga båtar, berodde mycket på att flera av fiskebåtarna ignorerade Kustbevakningens försök att blockera fiskebåtarn. Många små öppna fiskebåtar åkte fram och plockade upp 5-10 passagerare, dom flesta räddade var gymnasieelever.

Ett 30-tal passagerare hittades drunknade utanför Sewol under dom 3 första dagarna och nästan alla saknade flytvästar. Om fler fritidsbåtar fått ta sej nära Sewol hade också fler passagerare räddats i vattnet som höll en temperatur av 10 grader Celsius.

Hur snabbt kan en färja slå runt?

Japanska sjösäkerhetsinstitutet utförde ett test för att ta reda på vad som hände med Sewol. Det visar sej att Sewol kunde slå runt fort. Jag har kollat ett antal videoklipp på andra fartyg och vissa fartyg slår runt på mindre än 10 sekunder när fartygen når en viss kritisk tippningspunkt.

Det japanska slagsidetestet. (YT/ARIRANG vid 7:12, 2014-04-23, 26 min)

.

Vägran att ta hjälp av specialistdykare

Jag har redan nämnt att Kustbevakningen vägrade ta emot hjälp från sydkoreanska specialistdykare, däribland frivilliga militärdykare som tränats i att hjälpa instängda i luftfickor på sänkta fartyg.

Men Kustbevakningen vägrade och motade även bort hjälp från USAs Flotta.

USA har många krigsfartyg runt Korea och ett krigsskepp nära Sewol med specialistdykare som kunde plocka ut nödställda i luftfickor på sänkta ubåtar ner till 80 m djup erbjöd sin hjälp att plocka ut instängda gymnasieelever i luftfickorna på Sewol. USAs speciliserade militärdykare fanns alltså på plats, men Kustbevakningen tackade nej till USA-dykarnas specialkompetens att rädda instängda gymnasieelever. I skrivande stund hittar jag inte videoklippet, men det kan ha varit från en av dokumentärerna.

.

Undines Marines dykare

Undine Marine fick ensamrätt genom avtal från Kustbevakningen på att genomföra räddningsarbetet med att hämta ut instängda personer i Sewols luftfickor. Det olagliga avtalet med Undine Marine resulterade senare i att två korrumperade tjänstemän på Kustbevakningen dömdes till fängelsestraff. Men här är en intervju med en dykare från Undine Marine. (YT/Nirvana7855 från 1:16, 2014-05-10, 3 min)

Dykaren från Undine Marine säger att Undine Marine är ett företag som enbart sysslar med att bärga sjunkna fartyg. Undine Marine sysslar inte med att rädda människor instängda i färjor. Så när dykarna från Undine Marine fick reda på att dom skulle rädda människor, gav dykarna från Undine Marine upp direkt, för det var en typ av arbete dom saknade kunskap och träning att utföra.

Otroligt om det är sant.

Officiell historia i alla fall, men troligen ägnade sej Undine Marine åt något helt annat med Sewol som var oerhört viktigt för NIS och för regeringen, så att falsk flagga Sewol kunde mörkas och avslutas framgångsrikt.

Undine Marine hade antagligen en annan hemlig arbetsuppgift.

.

Newstapa - nyhetkanalen

Jag har tidigare nämnt dokumentärer i #9 och ska försöka undvika att upprepa mej.

Den oberoende lilla nyhetskanalen Newstapa har gjort flera dokumentärer om sänkningen av Sewol. (YT/Newstapas engelska lista med dokumentärer) Jag återger en del av innehållet nedan utan att ange exakta platser i dokumentärerna. Den intresserade bör titta igenom dokumentärerna på egen hand.

.

**Hittepålistan över Sewolräddade
**

På eftermiddagen 16 april, hade myndigheterna gjort en slumpmässig lista på namn på dom som "räddats" och myndigheterna satte upp namnlistan i stora gymnastikhallen i skolan på ön Jindo. Tyvärr var överlevarlistan baserade på ett slumpmässiga urval av elevers personnamn, så den bestod av en blandning av gymnasieelever som aldrig tog sej ur färjan Sewol och sådana som överlevt.

Förtvivlade föräldrar kunde inte förstå varför deras barn ej fanns bland dom elever som rent fysiskt befann sej i den stora hallen, trots att elevens namn stod på listan över "räddade".

En möjlig förklaringen till existensen av den felaktiga "överlevarlistan", kan vara att dom tjänstepersoner från regeringskansliet som fått i arbetsuppgift att upprätta listan, saknade något att gå på.

Tjänstepersonerna fick dra en vals.

Och dom ljög friskt.

För att blidka dom hysteriska och upprörda föräldrarna, tvingats tjänstepersonerna plocka namn på måfå, utan att veta vilka Sewolpassagerare som verkligen levde.

Ingen av myndigheterna hade brytt sej om att samla in personuppgifterna på dom gymnasieelever som faktiskt räddats, kanske pga att alla myndigheter hade förväntat sej att falsk flagga Sewol skulle resultera i att samtliga passagerare omkom.

.

**Evakuering på 6 minuter?
**

Sjösäkerhetskravet på Sewol verkar vara att färjan skulle kunna evakueras på 6 minuter (upp till däck?). Dom flesta passagerare var unga och lättrörliga. Det hade varit en lätt sak för kaptenen att evakuera färjan på dom 6 lagstadgade minuterna. På den tiden skulle även besättningen ha kunnat öppna "livbåtskokongerna" och knuffat ut dom 46 livbåtarna i vattnet, som därefter automatiskt skulle blåsts upp när dom hamnade i vattnet.

Det kunde ha tagit 6 minuter att evakuera Sewol, se dokumentären Truth.

Istället uppmanades skoleleverna gå till sina hytter och vänta inne i Sewol, medan färjan vattenfylldes och började sjunka.

.

Alla räddade (lögnen)

Jag har nämnt myndigheternas upprepade meddelande om "Alla räddade" från Sewol tidigare, bl a i videoklippet av koreanskan Hover, se #15. Även newstapas dokumentärer nämner samma sak.

Vid 10-tiden (9-tiden?) kom rapporter via social media att fiskebåtar och fritidsbåtar räddade passagerare ur vattnet runt färjan Sewol. Ganska snart spreds också informationen via sociala media att Kustbevakningen hindrade fiskebåtar från att komma fram och rädda nödställda passagerare.

Alla var räddade, upprepade myndigheterna via radio, TV och internet. Enligt myndighterna fanns det inget behov av hjälp från allmänheten. Men så kl 11:40 kom första rapporten via sociala media att en drunknad kvinna hittats vid färjan och ett djupare tvivel började sprida sej bland sydkoreaner. Vad var det egentligen som hände med färjan Sewol?

Vad var det frågan om för lögner från myndigheternas sida?

.

Samordnad terroroperation

För att förhindra att civila dykare hjälpte till att rädda gymnasieelever från luftfickorna inne i Sewol, togs alla frivilliga dykare till Kustbevakningens stora skepp Nr 3009.

En civil dykare vittnar om följande:

Ett två-stjärnigt befäl från Sydkoreas flotta, Chefen för Sydkoreas Kustbevakning, chefen för Västra Sydkoreas kustbevakning Kim Soo-Hyun, chefen för Mokpos kustbevakning samt 7-8 personer i mörka kostymer med bärbara datorer fanns alla ombord på Kustbevakningens skepp 3009 och koordinerade falsk flagga Sewol.

Ganska plågsamt att se, då den visar mycket av föräldrar och syskons reaktioner. (YT/newstapa, 40 min)

Samtidigt spred traditionell sydkoreansk media en lögnaktig bild av vad som hände under dagarna som Sewol sjönk och bristen på myndigheternas räddningsarbete. Traditionell media nämnde heller inte att civila dykare upprepat stoppats från att dyka i vattnet vid Sewol. Men på social media gick informationen ut och allmänheten blev allt mer medveten om lögnerna.

Samtidigt fanns det stora grupper mycket patriotiska sydkorenaer som inte ville höra annat än vad traditionell media spred. Det uppstod vrede och motsättning på forum och i olika sammanhang mellan regeringslojala, patriotiska sydkoreaner och sydkoreaner som ansåg sej bli matade med lögner av regeringen, myndigheter och traditionell media.

När mörkret föll drog sej Kustbevakningen tillbaka och alla försök från myndigheterna att göra något räddningsarbete upphörde. Den enda funktion Kustbevakningens båtar hade runt den flytande färjan Sewol, var att hålla civila borta från det flytande färjevraket. Samtidigt meddelade Kustbevakningen att dom jobbade hela nätterna, vilket föräldrar, som tagit sej ut nattetid till den upp-och-nervända Sewol, kunde se var lögn.

I efterhand har journalister från Newstapa gått igenom Kustbevakningens genomförandelogg och hittat fabricerade dykningar. Kustbevakningen har fört in "genomförda" dykningar under dom fem första nätterna, men journalister och föräldrar såg inte en enda dykare hoppa i vattnet under dessa nätter.

Fabricering.

Lögner.

Under den andra dagen 2014-04-17, upprepade myndigheterna och traditionell media att ett omfattande räddningsarbete pågick med 100-tals dykare och rikligt med räddningsskepp. Föräldrar på platsen vid Sewol i fiskebåtar, kunde se att ingen gjorde något räddningsarbete. Kustbevakningens båtar gick bara i cirklar och inga dykare sändes i vattnet. Inget gjordes. Allt var lögn från myndigheternas sida.

Föräldrarna sände ut massvis med videoklipp och inspelade meddelanden på social media för att medvetandegöra att regeringen, myndigheterna, traditionell media och Kustbevakningen ljög i en enorm omfattning kring det uteblivna räddningsarbete med dom instängda gymnasieeleverna i Sewol.

I Jindo gymnastikhall (där föräldrarna var) verkade regeringens ministrar på plats överraskade av att föräldrarna hade så exakta uppgifter om det uteblivna räddningsarbetet och att föräldrarna så exakt visste att myndigheterna ljög om räddningsarbetet. Tafatta ljugande regeringsministrar som blivit påkomna med lögner, gav bleka och intetsägande svar till förtvivlade och ångestfyllda föräldrar.

.

Det finns hjärtskärande scener där fiskeriministern står och säger att räddningspersonal gör allt dom kan för att få ut dom instängda eleverna ur Sewol och samtidigt kommer en förälder upp med en mobil och visar med direktöverförd film att inget arbete utförs vid Sewol. Kustbevakningens båtar ligger bara stilla på avstånd. Den ljugande ministern ser mycket besvärad ut och saknar svar.

Jag måste säga att dom sydkoreanska föräldrarna var oerhört tålmodiga, för regeringens ministrar ljög om och om igen, samtidigt som föräldrar kunde visa med mobiltelefonerna att all räddningspersonal höll sej borta från den flytande Sewol.  Och det var först mot eftermiddagen som en kvinna blev hysterisk av att höra alla lögner och började skrika okontrollerat.

Även president Park, som folket fortfarande hade mycket respekt för, kom till Jindos gymnastikhall och ljög lika friskt som dom andra ministrarna. Enda skillnaden är att president Park är en mycket skickligare lögnare och klarar bättre av att upprätthålla en fasad av konsistent ljugande.

När president Park sa att myndigheterna mobiliserat alla resurser för att få ut elverna ur Sewol, verkade det som om vissa föräldrarna hoppades på henne, trots att dom visste att inget räddningsarbete utfördes.

Men när chefen för Kustbevakningen sa att 500 dykare sänts till Sewol, började folket bua och upprörda röster hördes. Inte end enda dykare hade hoppat i vattnet den 17 april. Chefen för Kustbevakningen sa även att det rådde "svåra förhållanden" på platsen av Sewol, samtidigt som föräldrarna kunde se på sina mobiler att havet var stilla från den utsända fiskebåten. Lögnen avslöjades innan meningen var avslutad.

Ett av dom stora problem var att det aldrig upprättades en sambandscentral. Det saknades hela tiden en ledning för räddningsoperationen, troligen för att målet med falsk flagga Sewol var att så många gymnasieelever som möjligt skulle dö.

Ett trauma för Sydkorea skulle skapas.

Utåt sett ter sej Sewolkatastrofen som en gigantisk systemkollaps, men under ytan fortskred en effektiv falskflagga.

.

**Lufttömningen av Sewol
**

Kl 9 på förmiddagen 2014-04-18 anlände en båt från Undine Marine med en industriell luftpump. Pumpen började suga ut luft ur Sewol ca kl 11. Sewol började sakta sjunka och kl 13:03 försvann Sewol helt under ytan pga all förlorad luft.

Det officiella påståendet var att Undines industripump, pumpade in luft i färjan Sewol, men i så fall hade Sewol börjat höja sej ur havet. Istället sjönk färjan på 2 timmar.

I efterhand har det påpekats att om Undine verkligen pumpat in luft, hade det troligen varit farligt, för det rörde sej om en industripump, inte om en pump för andningsluft. Pga att det var en industripump, så riskerade den även att pumpa in dieselavgaser från pumpmotorn, som blir mycket farliga om dom koncentreras under tryck i slutna kammare.

Det antogs annars att överlevande skulle kunna klara sej i tre dygn i dom stora luftfickor som fanns inne i Sewol.

Regeringens officiella motivering till att låta Undine utföra dykararbetet var att Kustbevakningen, räddningstjänsten och militären bara utförde dykarbete i rena träningsövningar och hade liten praktisk erfarenhet av faktiskt dykarbete.

Tro på det.

Dom första dödsoffren som hittades inne i färjan hämtades ut av fritidsdykare, men Kustbevakningen ljög igen och sa att det var Undine Marine som gjort dom första uthämtningarna.

.

USA-dykare

I början av juli 2014 kom specialistdykare från USA med utrustning som gjorde att USA-dykarna kunde gå mycket längre in i Sewol och stanna betydligt längre och djupare under vatten. Men Sydkoreas Kustbevakning och Sydkoreas Flotta ville inte låta USA-dykarna kom åt Sewol. Kustbevakningen och Flottan hindrade USA-dykarna genom att placera båtar och en stor pråm över Sewol.

USA-dykarna blev arga och fientligt inställd mot Sydkoreas Kustbevakning. USA-dykarna säger i dokumentären att dykförhållanden är direkt farliga pga Kustbevakningens regelvidriga hinder. Efter en upprörd diskussion där Sydkoreas Kustbevakning vägrar ge sej, lämnar USA-dykarna till sist havsområdet och någon oberoende dykning in i Sewol genomförs aldrig.

Tydligen är Newstapa den enda nyhetskanal som rapporterar om Sydkoreas Flottas och Kustbevaknings hinder för USA-dykarna, trots att USA-dykarna anlitats av president Parks regering och USA-dykarna fått tillstånd och betalt för att genomföra dykningarna.

Traditionell Sydkoreansk media verkar ha lagt locket på och rapporterar litet eller inget om dom dom regelvidriga och livshotande hindren Kustbevakningen arrangerat mot dom inhyrda USA-dykarna.

Ombord på den stora supportbåten med USA-dykarna, Kustbevakningens chefer, president Park och Flottans befäl syns också åtskilliga förtvivlade och upprörda föräldrar som inte kan förstå varför Kustbevakningen hindrar USA-dykarna.

Symptomatiskt har två av Kustbevakningens båtar Frimurarnummer, 33 och P-13.

.

I dokumentären Diving Bell kör Kustbevakningens patrullbåt på dykarnas båt, medan dykarklockan håller på att dras upp ur havet. Dykarna överlevde med några meter tillgodo, men det var ett mordförsök som nästan lyckades.

.

Luktsensorn under vattnet

En ny undervattensgrupp med sydkoreanska dykare anlitades. Den nya gruppen hittade 2014-10-28 den drunknade Danwon-skolflickan Hwang Ji-Hyun på en av toaletterna, som Kustbevakningen påstod redan hade sökts igenom 13 gånger av Undines dykare. Damtoaletten låg på Sewols 4:e våningsplan.

Dessutom hade en Elektronisk Luktsensor använts två gånger, senast 2014-07-20 på toaletten där gymnasieflickan Ji-Hyun hittades och Luktsensorn, som kunde känna både liklukt och lukt av förruttnelse i vatten, registrerade att vattnet inne i toaletten var likadant som vattnet utanför färjan Sewol.

Sista genomsökningen av toaletten gjordes 2014-10-24, vilket betyder att antingen har alla dykare och operatörerna av Elektroniska Luktsensorn ljugit som hästar travat eller så har den döda gymnasieflickan Hwang Ji-Hyun placerats på toaletten mellan 2014-10-24 och 2014-10-28, dvs efter sista resultatlösa genomsökningen av toaletten.

När den Elektroniska Luktsensorn testade ett nytt vattenprov från toalettutrymmena där Ji-Hyun hittades, efter att hon hade hittats, registrerades plötsligt liklukt i vattnet.

.

(*) Grupp-88 = 88 Underwater Developments, det dykarföretag som tog över efter Undine Marine.

Professor Koo Jae-Mo vid Institutet för Mediakonst på Koreas Universitet (wiki) i Seoul upptäckte att vissa inspelade videofilmer inifrån Sewol, från dom olika dykarna som anlitats av Kustbevakningen, ej överensstämde med det faktiska utseendet på färjan Sewols inre.

Det som dykarnas videofilmerna visade, stämde ej med Sewols inre.

Professor Koo Jae-Mo verifierade sina iakttagelser genom att själv dyka in i Sewol och filma kafeterian. Professors Jae-Mos egen gjorda videofilm av Sewols kafeteria på 3:e våningen, visar ett annorlunda utrymme än vad dom officiella filmerna tagna av Kustbevakningens anlitade dykare visar.

Professor Jae-Mo drar därför slutsatsen att flera videofilmer inifrån Sewol kommer antingen från andra platser i Sewol än vad Kustbevakningen/Undine/Grupp-88 (*) anger i sina dykarloggar. Eller så är videofilmerna som dykarna påstått sej ha filmat, inte ens filmade inne i den sjunkna färjan Sewol, utan kommer från ett helt annat sjunket skepp.

Fabricerade undervattens-videofilmer.

I slutet av oktober 2014 fastställde Sydkoreas myndigheter att 95 % av Sewols inre hade genomsökts. Professor Jae-Mo ansåg att i bästa fall hade 50 % av Sewols inre genomsökts.

.

Från newstapas dokumentär (delvis upprepning, delvis nytt):

Patrullbåt 123 tog det piano och cirklade runt Sewol i 10 minuter innan något alls gjordes. Fem besättningspersoner räddades först från Sewol. Minst en person från  Kustbevakningen tog sej till Sewols brygga, men ändrade inte meddelandet i högtalarna. Kustbevakningens personal hade chansen att från bryggan meddela alla passagerare att dom måste evakuera, men kustbevakningen gjorde inget.

Kustbevakningen hade kunnat använda megafon som skulle hörts tydligt i Sewol. Flera elever som samlats i en öppen area på tredje däck hade enkelt kunna räddas av Kustbevakningen om någon ropat: "Evakuera, ut med er, ut ur färjan!".

På videofilmen syns en person i Kustbevakningen ta sej upp till bryggan med ett rep som någon i Sewols besättning behändigt knutit i bryggan. Frågan är vad den Kustbevakaren gjorde? Inte var det att ropa ut evakuering via högtalaren.

Kustbevakningens helikopterpersonal som tagit sej ner på färjan tog det också lite piano och stod och snackade med varandra. Vid det tillfället hade färjan Sewol kraftig slagsida med kanske 70 grader.

Det fanns heller ingen anledning att fira upp några få personer i helikoptern, då dessa mycket snabbare hade kunnat glida ner i vattnet och på så sätt tagit sej från färjan. Helikopterpersonalen satt på fönstren till ett utrymme där 50 skolflickor sedan återfanns drunknade.

Hade helikopterpersonalen istället slagit in fönstret (krävde verktyg) och hissat ner rep eller repstegar, hade 50 skolelever räddats från styrbord sidas 3:e våning.

Helikopterhjälp från två USA-helikoptrar från USAs flotta tackades nej till av Kustbevakningen. Liksom specialräddningshelikopter för sjöräddning som inte var från Kustbevakningen och brandförsvarets helikoptrar tackades också nej till.

Kaptenen på P123 kunde inte ha fattat dessa beslut då han bara var ett lågnivå fältbefäl.

.

**Videon av Sewol, obegripligt krav från Blå Huset
**

Istället för att snabbt fatta beslut och samordna räddningsaktionen kring Sewol, meddelade en talesperson i Blå Huset att president Park ville se en videoinspelning av Sewol där färjan låg med slagsida i vattnet.

Begäran om att få en videoinspelning av färjan Sewol upprepades flera gånger från Blå Huset till larmcentralen. Sewol hade vid det tillfället ännu inte slagit helt runt.

Varför efterfrågade talespersonen från Blå Huset en videofilm på Sewol medan katastrofen utspelade sej? President Park själv var ej anträffbar dom första sju timmarna av falsk flagga Sewol.

Falsk Flagga Sewol är Sydkoreas Falsk Flagga 911.

.

Sewols "kollapsande" skrov

Det officiella skälet till att dykarbetet avbröts var enligt Sydkoreas Havsminister Lee Ju-Young att Sewols skrov "delvis" höll på att kollapsa och att vattnet blev kallt. Vi vet idag, efter att Sewol bärgats, att skrovet inte kollapsat. (YT/ARIRANG första två minuterna, 2014-11-11, 26 min)

.

**Sewol bärgat år 2017
**

Sewol bärgades av ett kinesisk statligt företag och anlände till hamnen i Mokpo 2017-03-30. Halvägs in i följande Arirang nyhetsinslag kan man se att skrovet är i ett stycke utan att ha kollapsat. (YT/ARIRANG, 2017-03-30, 3 min)

Här finns ett nyhetsklipp som visar med animeringar hur själva bärgningen gick till. Sewol hissas upp med stålvajrar mellan två enorma pråmar. Sewol transporteras sedan hängande, delvis nedsänkt i vattnet mellan dom två pråmarna. Slutligen sänks en våtdock ner under vattenytan, pråmarna placerar den delvis flytande Sewol över våtdockan, som därefter reser sej ur vattnet. Våtdockan transporterar slutligen Sewol till hamnen i Mokpo. (YT/ARIRANG, 2017-03-23, 2 min)

Avtalet mellan Sydkorea och Kina som bl a rörde Sewol hade ett samlat värde av 600 miljarder kr. Hur stor del av dom pengarna som rör själva bärgningen av Sewol är oklart, men troligen mer än 2 miljarder kr.

Sewol säkrades på land i Mokpo, 2017-04-11. (YT/ARIRANG, 2017-04-11, 1 min)

.

Alternativ översättning av president Park

Jag efterfrågade en alternativ översättning av president Parks citat (KTV-talet) som jag uppgav i #16 under rubriken Ritualen - Ett Nobelt Offer. Det finns en sådan alternativ övesättning i Klotterplank 12 (inlägg), stort tack.

.

Haverikommissionen skulle skaka om Sydkorea

President Park sa vid flera tillfällen dom första två månaderna efter sänkningen av Sewol att en haverikommission skulle tillsättas och utreda varför Sewol sjönk. Men inget hände på fem månader.

President Park Geun-hye sa slutligen 2014-09-18 att hon inte kunde tillåta en haverikommission för Sewol, för det skulle "skaka om" grunden för Sydkoreas korrumperade juridiska system (rättssystem). (YT/Good Missy USA efter 1:56, hemmagjord dokumentär, 2014-11-08, 7 min)

Min översättning av engelskan, Park sa:

"Idag är den 154:e dagen sedan färjan Sewols sänkning. Som president kan jag dock inte acceptera [familjernas krav} eller fatta beslut om det, för det skulle skaka om grunden till Sydkoreas juridiska system."

President Park drev även igenom en sk "Sewol Special Law", en speciallag om Sewol som hindrade oberoende utredningar och begränsade övriga utredningars befogenheter att undersöka varför Sewol sänktes i en myndighetsfalskflagga. Lagen drevs igenom med hjälp av oppositionspartierna, vilket indikerar att även oppositionen var medveten om falsk flagga Sewol och helst vill mörka morden på gymnasieeleverna och vill mörka NIS inblandning.

.

**Larmoperatörerna beordrades av regeringsministrar?
**

Pga att larmsamtal hela tiden måste användas i domstolar, spelas alla larmsamtal in. Det uppstår dessutom nästan varje år i t ex Sverige konflikter om exakt vad larmoperatören sagt eller gjort och även av den anledning spelas därför alla larmsamtal in.

Nu händer det förstås att inspelade larmsamtal "slarvas bort", även i Sverige, men då mest i rättsfall som gäller myndighetsfadäser eller polisvåld.

I skenet av att alla larmsamtal spelas in, är det mycket konstigt att 12 larmoperatörer förfalskade larmrapporter från Sewol. Enda orsaken till en systematisk massförfalskning, är ifall larmoperatörerna visste att dom genuina inspelade larmsamtalen skulle manipuleras/fejkas eller raderas av överordnad chef.

Problemet är bara att regeringen fördröjde utredningarna runt larmoperatörerna och efter ett år är inte längre myndigheterna tvingade att hålla på inspelade samtal, som då raderas. 15 april 2015 kunde allt inspelat bevismaterial raderas.

.

**Rakade huvuden, demonstration
**

Nästan ett år efter falsk flagga Sewol gjordes en demonstration av föräldrarna och sympatisörer. Föräldrarna lät raka sina huvuden offentligt i protest mot att president Park Geun-hye vägrat upprätta en haverikommission för att utreda sänkningen av Sewol. (YT/Elise Hu, 2015-04-02, 1 min)

.

Polisbrutalitet vid demonstration

Demonstranter som vill veta sanningen om Sewol möter stora problem. Polisbrutaliteten, arresteringar och mycket hotfulla polisförhör där demonstranter frågas ut om sina politiska åsikter och misstänkliggörs för terroraktiviteter, är legio. Dokumentär gjord mer än ett år efter sänkningen av Sewol:

NEWSTAPA - Don’t cry, gather or remember (ENG. Sub) (33 min)

Ett år efter sänkningen av Sewol hindrades föräldrarna att besöka minnesmonumentet över dom döda gymnasieelverna. Tusentals poliser och 477 (fyrahundrasjuttiosju) polisbussar som upprättats i tre ringar i cirklar runt Sewols minnesmonument i Gwanghwamun (wiki), Seoul, hindrade föräldrarna från att lägga blommor vid Sewols minnesmonument. President Park lydde verkligen NIS uppmaning att stoppa föräldrarna och frågan var om hon gjorde det på ett synnerligen korkat sätt.

.

Polisen använde batonger och rikligt med tårgas för att hindra demonstranterna högtidlighålla minnet av dom döda från Sewol, som resulterade i tre dagars demonstrationer. Batongslagen riktades även mot demonstranternas huvuden. Vattenkanonerna avfyrades mot demonstranternas ansikten, vilket kan skada ögonen och är i strid mot polisens egna regler. Vattnet i vattenkanonen hade blandats med PAVA, en typ av tårgas.

Polisen klassade minnessammankomsten som en regeringsfientlig demonstration. Polisen hävdade även i förhör att minneshögtiden för Sewoloffren hotade Sydkoreas regering. Av nationella säkerhetsskäl var poliserna därför tvungna att slå på demonstranterna med batonger.

Traditionell regeringslojal sydkoreansk media hakade lydigt på och beskrev dom sörjande föräldrarna som tokiga flaggbrännande regeringsfientliga våldsverkare. Även Arirang News mörkade polisbrutaliteten och mörkade blockaden med dom 477 polisbussarna.

.

Minnseplatser över Sewol

Till sist kan nämnas att det finns fler minnesplatser för dom drunknade Sewoloffren. En minnesplats ska finnas i Ansan och det ska finnas minst en minnesplats vid själv Danwon-gymnasieskolan. Videoklippet från CNN innehåller även en översättning från koreanska, där Sewols högtalarmeddelande beordrar gymnasieelverna att spänna fast sina flytvästar, vilket gjorde det mycket svårare att komma ur Sewol när färjan väl vattenfylldes. (YT/CNN, 2014-04-30, 2 min) och (wiki)

.

**Efter Sewol - lydnadskulturen
**

Lydnadskulturen fick sej förhoppningsvis en knäck efter att allmänheten fick reda på att Sewols högtalare kontinuerligt uppmanat passagerarna att stanna ombord tills färjan slagit runt.

Även minnet från Daegu tunnelbanebranden där passagerarna stängdes inne och brändes ihjäl kan ha spelat in. Passagerarna i Daegu tunnelbanebrand (tråd) uppmanades också stanna kvar i tunnelbanevagnarna, medan tunnelbanetågets förare låste tåget och flydde från det brinnande tunnelbanetåget så att passagerarna lämnades att dö.

.

En ny tunnelbanebrand inträffade i Sydkorea, datum 2014-02-05, månaden efter Sewol. Denna gång var det två tunnelbanetåg som krockade i Seoul. Passagerarna uppmanades åter att stanna i vagnarna, men denna gång åtlydde inte alla resenärerna, utan flera resenärer flydde från tunnelbanevagnarna. KoreaBang, 2014-05-05

238 resenärer skadades på tunnelbanetåg 2258 och tunnelbanetåg 2260 i Seoul. Situationen påminde lite om olyckan i Daegu, med den skillnaden att tågen i Seoul stod på samma spår.

Dom automatiska säkerhetssystemen i Seouls tunnelbana fungerade inte och först efter ett tag uppmanades passagerarna att lämna tågen.

.

Dollarsedlarna i Yoo Byungs-Euns garderob

Minns ni dom 100 000-tals USA-dollar som hittades i Yoo Byungs-Euns garderob. Se #12 under rubriken Yoo Byungs-Euns påstådda flykt. Titta på klippet igen och fråga er om det är riktiga sedlar eller papper som gått genom en kopieringsmaskin för att likna USA-dollarsedlar? (YT/ARIRANG vid 00:38, 2014-07-23, 1 min)

Rör det sej om fejksedlar?

.

Detaljer Detaljer Detaljer

Ja, det är många detaljer runt vad som hände Sewol. Vissa saker påminner om branden i Grenfell (tråd). Andra saker är bara underliga och obegripliga.

Det här är nog mitt sista större inlägg i denna tråd. Jag hoppas materialet kommer någon till godo och att det kan bidra till att andra hemskheter inte kan genomföras.

Cireea
2017-06-28, 19:12
#21

Jag måste säga att det är helt otroligt vilken information du samlat. Det är helt fantastiskt vilket jobb du lagt ned på det här. 

Sedan, jag läste inte igenom allt ord för ord men skummade igenom rätt stora delar av texterna. Helt fruktansvärt det som hände och jag blir lite svart i ögonen när jag tänker på att man avsiktligen kan ha sänkt Sewol. Vilket mycket tyder på.

Om jag missat någon rubrik får du gärna hänvisa var jag ska läsa mer om det jag tänker fråga: Har du hittat information om varför man ville sänka Sewol? Vad var tanken med att offra massor av människors liv? Eller var tanken att man skulle sänka Sewol men rädda folket? 🤔

Som sagt, om du tagit upp det i klartext om det eventuella motivet (eller motiven) bakom sänkningen så kan du gärna hänvisa mig till det stycket. 🙂


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Huygens
2017-06-28, 19:44
#22

Nej, jag har ingen fullständig uppfattning om varför. Och det finns en hel del av dessa operationer där det saknas en uppenbar orsak. Troligen är det flera orsaker på en gång:

A. Testa vilken kontroll myndigheterna har över traditionell media.
B. Träna på att samordna myndigheterna för en ännu större operation.
C. Utsätta befolkningen för ett trauma som skapar en reaktion.

D. Rituella och ceremoniella orsaker. Ond magi.
E. Röja en finansfamilj ur vägen, miljardären Yoo Byung-Eun m fl.
F. Knäcka Byeung-Euns Baptistkyrka.

G. En eftergift för USAs säkerhetstjänst som kräver falskflaggor.
H. Hålla oskyldiga syndabockar ansvariga ("terrorister"). Nu blev det inte så.
I. Verfiera att operationen kan hållas hemlig inom säkerhetstjänsten.

J. Undersöka hur väl operationen kan genomföras trots felaktigheter.
K. Bygga upp och hålla kontinuitet inom säkerhetstjänsten.
L. Skapa motsättningar mellan statslojala patriotiska koreaner och andra.

M. Skapa förlamning/hjälplöshet hos folk som inser makthavarnas brott.
N. Testa gymnasieelevernas grad av auktoritetslydnad.
O. Detektera möjliga visselblåsare och röja dessa ur vägen.

P. Skapa hålhakar på politiker och förvaltningschefer i utbyte mot befodran.
Q. (osv)

.

Bankiren Ronald Bernard har uppgett att viss ekonomisk elit styrs av religiös tro av väldigt mörkt slag, vilket kan motivera fruktansvärda handlingar. (tråd)

Ett stycke statsterrorism som kan ha gått snett är falsk flagga MH370, som fjärrmanövrerades och troligen var tänkt att krascha in i en hög byggnad i Indonesien.

Det verkar som om MH370:s fjärrstyrning kan ha satts ur funktion av piloterna vilket gjorde att falskflaggan misslyckades och planet fortsatte på "auto-pilot" (?) ut över Indiska Ocenen.

Cireea
2017-06-28, 19:49
#23

Aha, jag tänkte mig liknande orsaker så jag var inte helt fel ute i mina tankebanor med andra ord. Hur som helst helt sjukt.


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Huygens
2017-06-30, 19:34
#24

Sammanfattning

Detta inlägg innehåller sådant som inte kom med i #20.

80. Tillfälligt anställda på Sewol
81. Vad motiverade Sewols besättning att delta i falskflaggan?
82. Internetterror mot Sewols offer och anhöriga

83. Modern i videoklippet
84. Bilder från bärgandet av Sewol

.

Tillfälligt anställda på Sewol

Sydkorea delar in anställda i "reguljära" anställda och "irreguljära" anställda. Dom reguljära anställda har rättigheter nästan som i Europa och har visst skydd av lagen.

Dom irreguljära anställda har inte ens rättigheter som tillfälligt anställda i Europa har. Dom irreguljära anställda saknar stöd av lagen och kan avskedas på en kafferast: "You're fired!"

Ungefär 2/3-delar av dom anställda i Sydkorea är reguljära anställda och 1/3-del är irreguljär anställda. Och myndigheterna anklagas ofta för att spela ut dom två grupperna av anställda mot varandra, ungefär som när Sveriges regering beslutade att låta 40 % av dom svenska lärarna ingå i det sk "Lärarlyftet" och 60 % av svenska lärare fick inte någon lönehöjning alls. Söndra och härska. Hela Hälsingland, 2016-10-13

På Sewol var 9 av dom 15 besättningsmedlemmarna irreguljära anställda, inklusive vikarierande kapten Lee Joon-Seok, som senare dömdes till livstids fängelse. 9 av besättningsmedlemmarna (reguljära och irreguljära) hade haft anställning kortare tid än 6 månader på Sewol.

Källa följer. I länken finns det tre rubriker som alla har titeln "The Crew". Titta under den "The Crew" som börjar med texten "As a group, the crew members…" Ask-a-Korean, 2014-05-02

.

Vad motiverade Sewols besättning att delta i falskflaggan?

Det är en stor gåta vad som motiverade dom 15 besättningsmedlemmerna att delta i falsk flagga Sewol. Min gissning är att myndigheterna fått tag på några stackare som på olika sätt haft svagheter, som myndigheterna kunnat utnyttja. Det är inte heller säkert att alla besättningsmedlemmar insett den fullständiga konsekvensen av falsk flagga Sewol, förrän det var för sent.

Myndigheterna kan ha haft en rad hålhakar på besättningsmedlemmarna. Vissa kan ha begått brott och i utbyte mot deltagande i falskflaggan blir dom lovade straffminskning, om besättningsmedlemmarna lyckas genomföra falsk flagga Sewol framgångsrikt.

Vanliga människor kan lätt begå ohyggliga brott om dom kommenderas av auktoriteter. Kom ihåg hur effektivt koncentrationslägren i Tyskland drevs av vanliga medborgare. Eller korea-, vietnam- och irakkrigen.

.

Vissa besättningsmedlemmar har kanske haft en anhörig som råkat illa ut och som myndigheterna kan använda som påtryckningsmedel: "Din bror är homosexuell i armén. Om han avslöjas och döms till fängelse, kan han inte få det jobb han senare vill ha. Du ska bara hjälpa oss med en sak som heter Sewol, så kommer det gå bra för din bror."

Vissa besättningsmedlemmar har kanske lurats att tro att sänkningen av Sewol rör sej om ett försäkringsbedrägeri och att ifall besättningen bara överger Sewol vid rätt tillfälle, kommer Kustbevakningen att rädda dom återstående passagerarna: "Oroa er inte. Ge Sewol kraftig slagsida och använd det dolda maskineriet som extremt sakta garanterar att Sewol långsamt ökar slagsida, så löser Kustbevakningen resten under den efterföljande timmen. Ingen kommer att drunkna om ni bara gör allt rätt."

Möjligheterna är många till hur NIS handplockat och övertygat besättningsmedlemmarna att spela huvudrollerna i falsk flagga Sewol. Och när besättningen lurats, när besättningen misslyckas (medvetet planerat av NIS) med sitt uppdrag att kapsejsa Sewol på rätt sätt, befinner sej besättningen i ett dåligt läge juridiskt.

Några av besättningsmedlemmarna kan ha haft narkotikaproblem, några kan ha varit svaga själar, några kan ha varit kriminella och psykopater från det militära.

Att i efterhand avslöja sanningen om falsk flagga Sewol kommer inte att hjälpa besättningen, även om dom blir trodda. Dessutom fick dom flesta besättningsmedlemmar milda fängelsestraff på bara några år. Ett erkännande om skuld i falsk flagga Sewol kan resultera i fängelsestraff för massmord. Eller en plats på dårhuset.

.

Internetterror mot Sewols offer och anhöriga

Ni som läst tråden om NIS kanske minns att NIS sände ut ca 22 miljoner fejkmeddelanden på twitter för att påverka allmän opinion och NIS manipulerade presidentvalet så att Park Geun-hye kunde fuska till sej valsegern år 2012.

Tydligen låg NIS bakom något liknande under falsk flagga Sewol. Inom loppet av någon timme efter att media rapporterat att Sewol sjunkit och att alla passagerare räddats, övesvämmades social media med dom mest vidriga, kränkande, smutskastande och nedsättande kommentarar man kan tänka sej om Sewols offer och anhöriga. Jag har inte sett översättningar till engelska, utan hänvisar bara till bloggen Ask-a-korean "Part III - The Fallout", se nedan.

Naver (wiki), som är Sydkoreas största sökmotor och en social (?) nätmötesplats, lite som Facebook, översvämmades av så många osmakliga och äckliga kommentarer att Naver till slut var tvungen att gå ut med ett meddelande att "folk" (NIS) skulle sluta publicera meddelanden som kunde upplevas som stötande mot anhöriga till Sewolkatastrofen.

Även regeringslojala offentliga personer uttalade sej okänsligt eller nedsättande. Kristne prästen Jo Gwank-Jak sa att, då dom drunknade gymnasieeleverna kom från låginkomstfamiljer, borde eleverna istället åkt på en mycket billigare skolresa än den dyra Sewolfärjan till Jeju, så hade dom kanske överlevt. Chefen för den direkt regeringskontrollerade nyhetskanalen KBS, Kim Si-Gon uttryckte att Sewolkatastrofen inte var så farlig, därför att i jämförelse dör många fler i trafiken varje år. Ask-a-Korean, "Part III - The Fallout", 2014-05-31

President Parks kontroll över media och NIS nätpropaganda var så effektiv att ett år efter falsk flagga Sewol genomförts, trodde 75 % av det sydkoreanska folket (uppskattat via mängden nätkommentarer) att Sewoloffrens föräldrar protesterade mot regeringens hantering av Sewolkatastrofen, enbart för att föräldrarna ville erhålla ekonomisk kompensation och få platser på universiteten för sina överlevande barn. Ask-a-Korean, "One Year On", 2015-04-15

Regeringspropagandans genomslagskraft via traditionell sydkoreansk lojal media, kan man se i t ex dokumentären "Diving Bell", där föräldrarna spontant säger att dom är inte ute efter ekonomisk kompensation och är inte ute efter universitetsplatser.

Sydkoreansk media var fram till februari 2017 kontrollerad till 95 - 99 % av regeringen och konservativa partiet (som vid det tillfället hette Saenuri och nu heter Frihetspartiet (inlägg)) eller kontrollerad av regeringslojala chaebols. I mars 2017 avsattes president Park och en ny era tog vid. (tråd)

.

Modern i videoklippet

Jag har nu hittat en översättning till engelska av det klipp på koreanska i #7 som jag efterfrågade översättning. (YT/Minku Andrew Chang, slå på CC för engelsk text, 2014-04-18, 10 min)

Till största del säger modern sådant jag redan tagit upp, men två detaljer har jag nog inte berört. Dels skickades felaktiga meddelanden ut från Danwon gymnasieskola till alla föräldrars mobiler, meddelanden som uppgav att alla barnen var räddade från Sewol. Och dels raderades massvis med privatskrivna texter och video på sociala media som handlade om Sewol och som riktade kritik mot hanteringen av Sewolkatastrofen. Notera tidpunkten för videoklippet, det är två dagar efter att regeringen inledde falsk flagga Sewol.

Kanske rörde det sej om botar från NIS, som tog bort inlägg och som tog bort videofilmer som visade olycksplatsen för Sewol. Det överraskande är att privatpersoners texter och videofilm om Sewol, togs även bort från Facebook, som borde vara en USA-kontollerad nätsida och inte NIS-kontrollerad.

Informationen stoppades så systematiskt på sociala media att man kan fundera på om NIS även hade 100-tals säkerhetsmän som satt och läste texterna, tittade på videoklippen och kontinuerligt samt manuellt raderade kritisk information om falsk flagga Sewol från enskilda användares konton på sociala media.

Det ges en kommentar i videoklippets andra halva vid 7:30, från mannen "Black Hat", som säger att en (ej namngiven) myndighetsperson sagt att myndigheterna (vilka?) godkänt radering av info om Sewol på nätet (utfört av vem?), av skäl som ej uppges av myndigheterna.

Tyvärr faller den engelska CC-texten bort två sista minuterna i videoklippet. Jag tror att det översatta ordet 'mariner' kan avse dykare och inte sjöman.

.

Bilder från bärgandet av Sewol

Sewol vid bärgandet. DM, 2017-03-31

Huygens
2017-07-03, 13:24
#25

Sammanfattning

Detta inlägg rör ett märkligt "träningsläger" med 5 dödsolyckor bland gymnasieelever, året före Sewolkatastrofen och olyckorna knyter an till Sewol. En anhörig, en moder till en av dom drunknade flickorna på Sewol intervjuas av Papais (koreansk podradio).

85. Kort koreansk privatdokumentär om Sewol

86. Militärt överlevnadsläger i Taean
87. Drunkningsolyckorna i överlevnadslägret i Taean
88. Den officiella lögnen om Taean

89. Modern Lee Sun-Mee berättelse om Sewol
90. SK Group-operatören om Sewol
91. Kakao Talk (SMS-tjänst) med Sewol
92. Oidentifierade drunknade gymnasieelever i Sewol

.

Kort koreansk privatdokumentär om Sewol

Det går att hitta korta privatdokumentärer på nätet om Sewol och dom flesta är gjorde av koreaner.

Jag hittade en sådan kort privatdokumentär om Sewol för flera månader sedan. Privatdokumentären verkar dels bestå av material som jag sett Crazy Dir Kim presentera (se #20 samt #15) och dels av nyhetsmaterial som jag ej sett från annat håll och som kommer från koreansk media.

Engelska textningen är sådär och jag har väntat med att länka till denna privatdokumentär, då jag inte har verifierat alla påståendena i privatdokumentären. Jag misstänker att delar av den engelska översättningen är fel, då vissa textstycken kan avse något annat än vad texten uppger. Min gissning är att den person som översatt privatdokumentären saknar tillräcklig engelskakunskap.

Men jag tycker ändå privatdokumentären är viktig då den nämner detaljer från koreansk media, som jag ej sett på annat håll.

Jag lämnar till tittaren att själv göra en bedömning. Det finns länkar i textfältet under videoklippet för den som kan koreanska eller som vill sitta med en översättningstjänst och bekräfta privatdokumentärens innehållet.

Del 1. [All about the Sewol ferry mystery #1] Fact check what happened the day before the incident (YT/진사 [T.P], 2016-11-25, 3 min)

Del 2. [All about the Sewol ferry Mystery #2] a human sacrifice : all the pieces are falling into place. (YT/진사 [T.P], 2016-11-25, 12 min)

.

Militärt överlevnadsläger i Taean

Året före falsk flagga Sewol skickades gymnasieleven Lee Joo-Hee från Danwon till överlevnadslägret i Taean (wiki). Träningen genomfördes i juni månad år 2013 i det militära överlevnadslägret i Taean. Överlevnadslägret varade bara en vecka men träningen var så hård och tuff, att Lee Joo-Hee sa via mobiltelefon till sin mamma Lee Sun-Mee att hon (Joo-Hee) nästan inte orkade ta sej genom militärlägrets träning och ville hem.

Modern Sun-Mee uppmuntrade dottern att stanna i lägret för det kunde ge nyttig kunskap som dottern Joo-Hee kunde använda senare i livet. Gymnasieeleven Joo-Hee härdade ut och hon genomförde träningen i det hårda militära överlevnadslägret.

.

Drunkningsolyckorna i överlevnadslägret i Taean

Veckan efter att gymnasieeleven Lee Joo-Hee hade avslutat den hårda militära överlevnadsträningen rapporterade TV-nyheterna att en olycka inträffat på militärlägret Marine Corps i Taean. Sydkoreas officiella militär avsvor sej allt samband med det militära överlevnadslägret i Taean, som i media blev beskrivet som en "privat" organisation. Korea Herald, 2013-07-22

Ett "privat" militärt överlevnadsläger som inte har koppling till officiell militär, i det kraftigt militariserade Sydkorea…

Det tror jag på så mycket jag vill.

Olyckan på Marine Corps i det militära överlevnadslägret Taean bestod i att 5 gymnasieelever i åldrarna 17 - 19 år, alla pojkar, hade drunknat under högst obegripliga former.

.

Media beskriver olycksförloppet lite motstridigt och ofullständigt. Jag har inte hittat någon uppföljning på engelska som sammanfattar vad som hände i Taean militära överlevnadsläger.

Olycksförloppet uppstod genom att alla gymnsieeleverna beordrades av militärlägrets instruktör att ta av sej sina flytvästar (!) och lyda orderna att gå ut i vattnet. Vid det initiala tillfället var vattenståndet lågt och gymnasieeleverna fick vada (100 m?) ut på en delvis vattentäckt lerslätt vid stranden.

Vattnet steg efter hand upp till låren.

Militärinstruktören beordrade gymnasieeleverna att gå ännu längre ut. Vissa av gymnasieeleverna kunde inte simma och till slut nådde vattnet eleverna upp till axlarna och tidvattnet började strömma in.

Instruktören ropade åt eleverna att hålla varandra i händerna, vilket snabbt blev omöjligt då den första större vågen från tidvattnet spolade iväg eleverna åt alla möjliga håll.

80 - 90 gymnasieelever beordrades att vada ut i vattnet. 23 gymnasieelever spolades iväg av tidvattnet, 18 elever av dessa överlevde och lyckades simma in till land, men 5 gymnasieelever drunknade och kunde inte hittas.

Instruktören som beordrat eleverna att ta av sej flytvästarna, trots att vissa gymnasieelever inte kunde simma, hade begränsade kunskaper och otillräckliga utrustning för livräddning av icke-simkunniga i djupt vatten.

Officiellt rörde det sej om en "simövning" i Taean. Korea Bang, 2013-07-29

.

Den officiella lögnen om Taean

Polisen påstår att 29 patrullbåtar, 4 helikoptrar och 869 räddningspersoner letade efter dom 5 drunknade eleverna som hittades i strandbrynet först nästa dag, 1 km från platsen där eleverna försvann.

En uppgift är att polisen inte kontaktades förrän efter 2 timmar, kl 19. Korea Times uppger dessutom att 42 undervattenssökagenter (undervattensrobotar?) sökte efter dom drunknade eleverna. Korea Times, 2013-06-19

Gymnasieeleverna, inklusive dom icke-simkunniga eleverna, hade först varit på en flottfärd (eng. rafting session) och hade därför flytvästar på sej, som eleverna beordrades ta av sej innan dom befalldes att gå ut i vattnet. En liknande drunkningsolycka hände för 10 år sedan räknat från år 2013. Korea Times, 2013-06-19

President Park beklagade drunkningsolyckorna i Taean, som inträffade dagen efter att sju arbetare drunknat vid Han River. Dom 7 arbetarna utförde underhållsarbete i en tunnel när Han svämmade över och dränkte dom 7 arbetarna. Sydkoreanskt arbetsskydd lämnar en del i övrigt att önska. Yonhap News, 2013-07-22

.

Är det möjligt att berordra icke-simkunniga gymnasieelever att ta av sej sina flytvästar och gå ut i vatten upp till axlarna medan tidvattnet rusar in?

Man kan fundera på om "olyckan" i det militära överlevnadslägret i Taean var en förberedelse till falsk flagga Sewol. Dels testades gymnasieelevernas lydnad och dels inducerade myndigheterna tanken att man ska inte ta av sej flytvästen.

Flytvästarna som gymnasieeleverna tog på sej i Sewol gjorde att det blev mycket svårare att ta sej ur Sewol när färjan väl började vattenfyllas, då eleverna pressades upp mot "taket" inne i färjans utrymmen av allt vatten.

.

Modern Lee Sun-Mee berättelse om Sewol

Modern Lee Sun-Mee berättar på radiopoden Papais (där Crazy Dir Kim intervjuats) att dottern Lee Joo-Hee som överlevt det militära träningslägret i Taean, senare drunknade i Sewol.

Hela intervjun på Papais med modern Lee Sun-Mee. (YT/방형민, 2015-03-15, 26 min)

Jag har tidigare nämnt att SMS skickats från Sewol länge efter att myndigheterna förnekat att någon sänt SMS från Sewol, se #16. Se även under rubriken "Störsändare mot Sewol?". Det kan ha varit så att myndigheterna misslyckats med användandet av störsändare eller inte varit så noggranna med att störa ut all mobiltrafik, då det kunde upptäckas av föräldrar som fanns i fritidsbåtar runt Sewol.

Modern Lee Sun-Mee berättar att kl 17 på kvällen 2014-04-17, 30 timmar efter att Sewol slagit runt, laddade 5 av flickorna inne i Sewol upp ett digitalfoto och ett meddelande på Facebook att dom fortfarande levde inne i en luftficka i Sewol, men att dom behövde hjälp att komma ut ur Sewol.

Dottern Lee Joo-Hee fanns med på digitalfotot och dom övriga 4 flickorna var hennes kamrater i Danwongymnasiet. En av mödrarna lyckades ta en skärmdump på Facebooksidan innan sydkoreansk säkerhetstjänst hann radera Facebooksidan.

Dottern Joo-Hee hade bytt kläder på digitalfotot, troligen för att hennes kläder blivit våta efter att hon lyckats ta sej till luftfickan inne i Sewol.

.

**SK Group-operatören om Sewol
**

Modern Lee Sun-Mee kontaktade därefter operatören till dotterns mobiltelefon. Operatören var SK Telecom (SK Group) och en SK-operatör i Paengmok angav att platsen som mobilen sänt meddelandet från, var den exakta platsen i havet där Sewol låg upp-och-ner.

När modern Sun-Mee berättade för polisen att hon mottagit ett Facebookmeddelande från fem flickor som fortfarande levde inne i Sewol, betedde sej polisen som om dom blivit påkomna med byxorna nere.

Polisen dröjde med svaret och polisen påstod därefter att meddelandet inte alls kom från Sewol utan hade sänts av en okänd skämtmakare till Facebook.

Tro på det.

SK-operatören omplacerades nästan direkt och försvann sedan, vilket gjort att moderna Sun-Mee inte kunnat prata mer med SK-operatören. Så det är uppenbart att även polisen utfört en del av morden i falsk flagga Sewol.

.

Kakao Talk (SMS-tjänst) med Sewol

Föräldrarna har efterfrågat vilka meddelanden som skickades från Sewol då många meddelanden klipptes av. Mobiloperatörerna har vägrat svara på föräldrarnas frågor. Men operatören för Kakao Talk skickade alla gymnsieelevernas blockerade meddelanden till domstolen under rättegången av Sewols besättning.

Meddelandena från gymnasieeleverna via Kakao Talk har belagts med sekretess och är hemligstämplade så föräldrarna kan inte få reda på när, var och vad gymnasieeleverna sände för meddelanden från Sewols luftfickor under dom två sista dygnen då Sewol flöt upp-och-ner i vattnet.

.

**Oidentifierade drunknade gymnasieelever i Sewol
**

Modern Lee Sun-Mee berättar fler mycket märkliga saker, såsom att barnen återfanns drunknade men inte hade kunnat identifieras av myndigheterna. Att döttrarna inte var uppsvullna trots att dom legat 1 vecka i vatten.

Myndigheterna påstod att dom kunde DNA-identifiera alla barnen inom en dag, men pga att sänkningen av Sewol var en falsk flagga, kan man tänka sej att tjänstepersonerna som skulle utföra DNA-identifieringen tappat motiveringen att göra sitt jobb. Dottern Joo-Hee och dom fyra andra flickorna återfanns 22 april, i en grupp av 8 oidentifierade drunknade gymnasieelever, trots att föräldrarna lämnat DNA-prov.

Myndigheterna kunde inte förklara varför dom 8 gymnasieeleverna ej kunde indentiferas, trots att DNA hade lämnats från föräldrarna.

Dessutom fick en fader se sin drunknade dotter och enbart den nedre halvan av hennes händer var uppsvullna, fingrarna var uppsvullna av att ha legat i vatten, övre halvan av händerna såg normala och torra ut. Det innebar att större delen av kroppen legat i ett torrt utrymme, troligen i en luftficka inne i Sewol.

Det går att fortsätta med mer detaljer från intervjun med modern Sun-Mee som visar att det fanns gymnasieelever som överlevt länge i Sewols luftfickor och att falsk flagga Sewol drevs av myndigheterna. Jag pausar dock här.

Cireea
2017-07-03, 13:39
#26

"80 - 90 gymnasieelever beordrades att vada ut i vattnet. 23 gymnasieelever spolades iväg av tidvattnet, 18 elever av dessa överlevde och lyckades simma in till land, men 5 gymnasieelever drunknade och kunde inte hittas.

Instruktören som beordrat eleverna att ta av sej flytvästarna, trots att vissa gymnasieelever inte kunde simma, hade begränsade kunskaper och otillräckliga utrustning för livräddning av icke-simkunniga i djupt vatten." 

Fyf*n.. 🤮


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Huygens
2017-07-23, 15:09
#27

Hur tänker lokalpolitikerna om Sewoloffren? Hur väljer en lokalpolitiker att uttrycka sej?

Lokalpolitikern Kim Hak-Cheol, för Frihetspartiet (fd president Parks) i Chungcheong, svarade på kritik efter att han hade ignorerat begäran om hjälp från befolkningen pga svåra översvämningar:

"Folk är som lämmlar, gnagare som agerar i grupp vilket setts i incidenten med färjan Sewol."

Korea Times, 2017-07-23

trevligt

Cireea
2017-07-23, 20:07
#28

Wow.. 😡😡


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Huygens
2017-07-26, 11:01
#29

Kustbevakningen har idag återskapats som en självständig myndighet efter att president Park upplöste Kustbevakningens organisation och ledning år 2014, se bl  a #12. Upplösningen av Kustbevakningen gjordes av president Park, troligen som del av igensopandet av spår, efter genomförandet av falsk flagga Sewol.

Kustbevakningen upphörde dock inte helt att existera. Efter några månaders inaktivitet klämdes resterna av den 10 000 man starka organisationen in som del av dåvarande säkerhetsministerns ansvar år 2014. Korea Herald, 2017-07-26

.

Ministeriet för Allmänhetens Skydd och Säkerhet administrerade resterna av Kustbevakningen mellan 2014 - 2017.

Ministeriet för Allmänhetens Skydd och Säkerhet hade skapats av president Park och ministeriet tjänade troligen bara som syfte att mörka vad som hänt Sewol, då det redan fanns säkerhetsorganisationer för polis, brandkår, kemiska utsläpp, nationella katastrofer, fågelinfluensa, översvämningar, jordbävningar/-skred, skogsbränder och nationell spion- samt säkerhetsorganisation. (wiki)

.

Ministeriet för Allmänhetens Skydd och Säkerhet existerar inte längre ("now-defunct") och har tydligen upplösts av president Moon Jae-In.

Kustbevakningens nya chef blir Park Kyung-Min.

Cireea
2017-07-26, 16:03
#30

Bra att kustbevakningen fått återskapats!


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Huygens
2017-08-01, 15:09
#31

Ett påstående idag är att enligt företagsdokument råkade Sewol ut för ett maskinfel av okänt slag och okänd bakgrund, vid två olika tillfällen, det ena tillfället 7 månader för sänkningen och det andra tillfället 3 månader före sänkningen.

Oljerök ska ha observerats och oljetryck (vilket?) sjönk. Det finns många olika sorters oljetryck i en sådan motor. Oljerök innebär läckage någonstans och bör kunna detekteras genom att oljetrycket i maskinen ökas tills oljeröken gör sej påmind.

Varvet kunde inte hitta eller reparera det påstådda maskinfelet.

Jag vet inte om maskinfelet spelar roll eller om det var vid den tidpunkten som modifieringar slutfördes, på Sewol, som kunde möjliggöra den extremt långsamma kapsejsningen.

Än idag vet inte den särskilda undersökningskommitten varför Sewol sjönk. Korea Herald

Cireea
2017-08-01, 18:52
#32

Vänta.. 3 månader innan sänkningen? 🤔


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Huygens
2017-08-01, 19:19
#33

Ja, om jag förstår artikeln rätt, fanns det ett samband mellan "oljerök", fallande oljetryck och att Sewols motorer stannade.

Och detta inträffade två gånger med några månaders mellanrum. Sewol gick till varv för reparation, men enligt uppgift i artikeln kunde felet i motorn inte hittas och Sewol forsatte som om inget hänt.

.

För att Sewol på ett för besättningen säkert sätt, skulle uppvisa det beteende som fortskred vid den långsamma kapsejsningen, krävs två saker.

1. En "mekanism" som gradvis ökar slagsidan.
2. En "mekanism" som pumpar ut luften ur Sewols luftfickor.

Speciellt den sista punkten verkar inte ha fungerat som tänkt, då Sewol flöt på havet i två dygn.

.

Frågan är hur dessa "mekanismer" har fungerat. Motorn ansågs ha stannat när Sewol hade 30 - 45 graders slagsida, som ökade långsamt. Jag tror inte på batteridrift för "mekanismerna", då det inträngande vattnet lätt kortsluter alla kablar och kabelanslutningar.

Jag tror att minst en av "mekanismerna" uppvisade problem för besättningen tidigt på morgonen innan sänkningen. Och besättningen provade att komma tillrätta med problemet med "mekanismen". Och därför dumpades lastcontainrar överbord för att improvisoriskt påbörja slagsidan manuellt. Se #20 bl a under rubrikerna;

Sewol på morgonen för olycksdagen Övervakningskamerorna på Sewol igen

.

Jag tror också att dom två motorstoppen + oljerök och oljetryckfall har haft ett samband med att "mekanismerna" påverkat motorsystemet. "Mekanismerna" kan ha varit av fjäderbelastandet sort eller verkat genom lagrad tryckluft. Frågan är om "mekanismerna" var uppladdade och aktiva hela tiden under normal drift av färjan Sewol eller bara delvis aktiverade?

Fullständig laddning och aktiveringen av "mekanismerna" gjordes troligen några timmar innan sänkningen och därför krävdes att Sewols motor var inkopplad till mekanismerna.

Om kopplingen vid något tillfälle i september/januari, mellan "mekanismerna" och Sewols motor fallerat, t ex om en trycksatt hydralslang spruckit, sprutar varm olja ut, oljetrycket sjunker och Sewols motor stannar.

.

Det var kanske vad som inträffade vid Sewols motorstopp i september 2013 och januari 2014. Sewol togs därför in till reparation i varv. Säkerhetsmän från NIS anländer och verkställer att reparationsarbetet genomförs.

Alla inblandade NIS-kontrakterade varvsarbetare jobbar under tystnadsplikt och den officiella rapporten uppger därefter att varvet inte kunde hitta felet på Sewols motorer.

Inget fick röja falsk flagga Sewol förrän statsterrordådet blev ett faktum.

Cireea
2017-08-01, 19:31
#34

Jisses.. man kan väl inte bara strunta i problemet när det uppenbarligen fanns där. Även om det inte hittades kan man inte bara rycka på axlarna och låta den fortsätta som om inget hänt. 😮


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Huygens
2017-08-01, 19:45
#35

Ja, det är bekymmersamt att uppgifterna om Sewols oförklarliga motorstopp först kommer fram nu (juli 2017), och inte under rättegångarna 2014.

Jag tror inte Sewols ordinarie kapten (hemlig identitet, bara kallad "Shin") gav något vittnesmål eller gav några uppgifter om Sewol under rättsprocesserna, för då skulle dom två motorstoppen månaderna före sänkningen redan ha varit kända.

Huygens
2017-08-16, 15:10
#36

President Moon Jae-In sa igår, inför samlade anhöriga till Sewoloffren, att han vill ha en särskild lag som stöd till utredningen om varför Sewol sjönk. Jae-In sa i sitt tal att det är viktigt att ta reda på sanningen om varför Sewol sjönk. Han hoppas riksdagen godkänner den nya lagen. (YT/ARIRANG, 2017-08-15, 3 min)

Cireea
2017-08-16, 15:12
#37

Det hoppas jag också!


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Huygens
2017-08-16, 15:33
#38

Ja, och läser man Korea Times (2017-08-16) är Jae-In faktiskt ännu lite hårdare i sin kommentar när han säger att fd president Parks adminstration gjorde "olagliga" försök att sätta hinder i vägen för Sewolutredningen och dölja sanningen om vad som hände Sewol. 

Om Moon Jae-In verkligen vågar tillsätta en utredning som avslöjar sanningen om falsk flagga Sewol är det ett enormt steg framåt för mänskligheten.

Cireea
2017-08-16, 15:47
#39

Jag hoppas innerligt att han vågar ta steget.


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Cireea
2017-09-19, 17:18
#40

Delar med mig av en artikel som dök upp i mitt Facebookflöde tidigare idag. Artikeln innehåller bilder samt ett videoklipp som visar vad som hände inuti Sewol. 

Läs mer HÄR.


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Huygens
2017-10-23, 17:57
#41

Jag hittade en underlig liten notis när jag letade artiklar om tidigare åklagares korruption. Tydligen har Park Geun-Hyes presidentrådgivare Kim Ki-Choon varit djupt inblandad i statens angelägenheter i flera årtionden.

Presidentrådgivare Kim Ki-Choon har haft olika poster, allt från att vara NIS-chef till att vara åklagare mot "nordkoreanska spioner" inom Sydkorea. Presidentrådgivare Kim Ki-Choon har fungerat som ett slag Henry Kissinger och har upprepat anklagats för korruption, orättfärdiga åtal och maktmissbruk.

Jag har inte kunnat hitta hur gammal presidentrådgivare Kim Ki-Choon är, men han har arbetat åt tidigare diktatoriska regimer i landet, bl a diktator Park Chung-Hee, vilket gör att Kim Ki-Choon måste haft en karriär som makthavare redan under 1970-talet.

För tillfället är Kim Ki-Choon i nästa högre domstol efter att ha överklagat sin 3-åriga fängelsedom. (tråd)

Det underliga är att presidentrådgivare Kim Ki-Choon även sägs ha varit inblandad i Odaeyangmassakern och hindrat utredningen av massakern, se #12.

Kim Ki-Choon ska också ha pressat chefsåklagaren Chae Dong-Wook att avgå år 2013, efter att Dong-Wook börjat utreda NIS valfusk och olagliga manipulering av allmän opinion under 2012 års presidentval.

Om det är så att Kim Ki-Choon varit inblandad i Odaeyangmassakern med kopplingar till NIS, pekar det mot att det funnits planer och maktkamper för att sätta dit Yoo Byung-Eun redan på 1990-talet. Vilket gör att falsk flagga Sewol blir ännu mer komplicerad. Korea Herald, 2014-05-29

Huygens
2017-10-27, 15:02
#42

Jag har tidigare nämnt kort i #24 att myndigheterna raderade inlägg på social media, främst Facebook, som handlade om myndigheternas aktiviteter under falsk flagga Sewol.

Nu framkommer det nya uppgifter om att NIS gick in och raderade foruminlägg från privatpersoner som redogjorde för vad som hände vid tidpunkten för och efter sänkningen av Sewol. Korea Times, 2017-10-26

Det rör sej om den koreansk-amerikanska sajten MissyUSA som riktar sej till 300 000 koreanska kvinnor med koppling till eller språkligt intresse av USA.

NIS motiverar indirekt sitt hackande av den sociala sajten MissyUSA, med förklaringen att NIS försökte störa nordkoreanska spioner som agerade från USA och spred nordkoreansk propaganda via MissyUSA. Styrande förvaltningschefer under Park Geun-hye hade därför verkställt åtal mot MissyUSA för att vara en Nordkoreansk spionsajt. Domstolen kom med sitt domslut år 2016, som frikände MissyUSA och uppgav att anklagelserna var grundlösa.

NIS hackande av MissyUSA planerades redan år 2010 under president Lee Myung-Bak för att stoppa inlägg som var kritiska mot Lee Myung-Bak och för att åsiktsregistrera vilka dom kritiska kvinnorna var. Det saknas tyvärr NIS-dokument som bekräftar att själva hackandet utfördes. Kanske förstördes sådana dokument för att röja spåren.

En månad efter att regeringen genomfört falsk flagga Sewol gjordes ett omfattande intrång på MissyUSA och många inlägg om Sewol raderades och "försvann".

NIS är misstänkt för att ha utfört minst två omfattande cyberattacker mot MissyUSA under president Park Geun-hye. MissyUSA var den sajt som först avslöjade president Park Geun-Hyes rådgivare Yoon Chang-Jung för sexuella trakasserier. MissyUSA utsattes kort därefter för en omfattande systemförstörande cyberattack.

Huygens
2017-10-31, 18:34
#43

Statens krav att Yoo Dae-Kyun skulle anses skyldig till sänkningen av Sewol och därmed vara skyldig att betala 1,5 miljarder kr i bärgningskostnader har avslagits av en domstol. Korea Herald, 2017-10-31

En bidragande orsak till att Yoo Dae-Kyun inte kan anses skyldig är att ingen vet hur eller varför färjan Sewol sjönk. Haveriarbetet har kommit så långt att färjan Sewol ska rätas upp på rätt köl, så att arbetare lättare kommer åt delar av färjan Sewol som är svåra att nå idag, då vraket just nu ligger på sidan på land.

Yoo Dae-Kyun har dock fått 2 års fängelse för att ha fifflat bort 60 miljoner kr från 7 olika företag. Yoo Dae-Kyun ser ut som om han sovit lite dåligt på fotot.

Cireea
2017-10-31, 22:29
#44

Hela grejen med Sewol är så otroligt tragiskt 😕 Blir lika upprörd varje gång jag påminns om den här tråden, att man ska ha sänkt Sewol med vilje och att alla dessa människor som dött faktiskt kunde ha varit vid liv.


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Huygens
2017-11-20, 17:06
#45

Jag vet inte riktigt från vem eller hur ryktet om en ritual först kom ut, men det nämns på Ask-A-Korean, The Irrational Downfall of Park Geun-Hye, 2016-10-29.

Förra året skrev Korea Times en artikel om ritualen som utfördes i Blå Huset i samband med falsk flagga Sewol. Korea Times, 2016-11-03

Lagen om förtal är mycket sträng i Sydkorea så det är inte många som vågar tala ut. Och därför är det iögonfallande att det alls kommit ut uppgifter om en offerritual i samband med sänkningen av Sewol.

Moon Yong-Sik, en tidigare oppositionsmedlem i Demokratiska Partiet skrev på nätet (min översättning från engelska):

"Choi Tae-Min dog år 1994 på den 21:a dagen i 3:e månaden av lunarkalendern. 20:e årsdagen av hans död är 2014-04-14 enligt solkalendern. Familjemedlemmarna avsåg att utföra ritualen på 20-årsdagen av Choi Tae-Mins död, men söndagen passade inte, så ritualen utfördes 2014-04-16…"

…så att ritualen passade med dagen för sänkningen av Sewol och offren av dom drunknade gymnasieeleverna som uppmanades stanna kvar inne i färjan.

Choi Tae-Min (wiki) var Choi Soon-Sils far. Choi Tae-Min grundade kyrkan Yongsaenggyo, Evigt Liv-kyrkan.

Chung Yoon-Hoi är Choi Soon-Sils fd make.

Chung Yoon-Hoi träffade en "shaman" nära Blå Huset 2014-04-16, enligt Moon Yong-Sik. Det är möjligt att Chung Yoon-Hoi, Choi Soon-Sil och Park Geun-hye alla utförde satanistiska offerritualer i samband med sänkningen av Sewol.

Min gissning är att i så fall deltog också ett antal högt uppsatta personer från andra organisationer, chaebols, bankväsendet samt från katolska kyrkan och internationell Illuminati, frimurare samt en brokig skara av högt uppsatta medlemmar ut olika hemliga ordnar.

Park Geun-Hyes 7 saknade timmar under dagen för falsk flagga Sewol.

Cireea
2017-11-20, 18:42
#46

Läskigt med den där ritualen.. låter som värsta sekten.


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Huygens
2017-11-23, 13:34
#47

Av oklar anledning mörkade chefen Kim Hyun-Tae för undersökningsgruppen att ett vristben hade hittats på Sewol i fredags, 2017-11-17.

Resultatet har blivit att statsminister Lee Nak-Yon bad om ursäkt på regeringens vägar, då även Havsministeriet mörkat att ett människoben hittats ombord på Sewol. Korea Herald, 2017-11-23

Det känns som om det råder en tystnadskultur bland många politiker eller så har vissa av Moon Jae-Ins ministrar visat sej vara dåliga val. Först livsmedelssäkerhets- samt medicinsäkerhetsministern Ryu Young-Jin (inlägg) och nu havsministern Kim Young-Choon.

Mörkningen är obegriplig, men misstanken är att chefen Kim Hyun-Tae höll benet hemligt, då några familjer för saknade gymnasieelever från Sewol en dag tidigare var på väg att ge upp sina krav på ytterliggare letande efter kvarlevor av dom omkomna.

Chefen Kim Hyun-Tae för undersökningsgruppen har tagits ur tjänst och ska utredas. Benet hittades en dag före en begravningsceremoni för fem ej hittade drunknade från Sewol. Korea Herald, 2017-11-18

Huygens
2017-11-24, 11:26
#48

Dom har fallit mot Yoo Sum-Na, dotter till den mystiskt döde Yoo Byung-Eun, den påstådde ägaren till Cheonghaejin Marine, som anses varit företaget som ägde Sewol. Straffet för diverse olika typer av förskingring blev:

Yoo Sum-Na, 4 års fängelse + 15 miljoner kr i böter/återbetalning

Yoo Sum-Na gömde sej i Frankrike i 1 - 2 år, men utvisades till slut. Jag fick intrycket att hon bara skulle få ett milt straff för någon mindre förseelse, så domen är en överraskning då hon fått hårdare straff än sin bror, se #43.

Yoo Sum-Na anses ha förskingrat upp mot 40 - 60 miljoner kr, så den låga återbetalningen är förvånande. Kanske är det oklart om hon ensam kommit över alla pengarna. Korea Herald, 2017-11-24

Riksdagen godkände idag en ny lag som tillsätter en kommitte för sänkningen av Sewol och för dom 73 personer som gasdödades av giftiga luftfuktare och dom 5000 personerna som skadades av nervgasen (inlägg).

En 9 personer stark kommitte kommer tillsättas för att utröna hur och vad som gjorde att Sewol sjönk, då orsaken till sänkningen fortfarande saknar förklaring samt vad som gjorde att Sewol sakta slog runt och ännu saktare sjönk, vilket är ett mysterium. Korea Herald, 2017-11-24

Tyvärr är den nya 9-personerskommitten redan vingklippt, då den enbart ska ta ställning till om den tidigare "specialkommitten" som var verksam mellan 2015-01-01 till 2016-09-30, dragit rätt slutsatser på dom områden som undersökts.

Den nya kommitten får alltså inte själva undersöka hittills ignorerade områden kring omständigheterna av falsk flagga Sewol.

Det rör sej inte om en riktig haverikommission, så jag är lite pessimistisk till vad kommitten kommer fram till.

Cireea
2017-11-24, 12:59
#49

Märkligt att Sum-Na fick lägre straff än sin bror.. 🤔
 Eller ansåg man att hon också var skyldig till sänkningen utöver det andra?


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Huygens
2017-11-24, 13:09
#50

#49 Jag tror hon kan ha ansetts förskingrat ett större belopp än brodern, men jag gissar mest nu. Det var kanske också någon mera del i domen mot henne, i stil med att "vilseleda rättvisan", men det uttrycktes oklart i den engelskspråkiga texten.

Cireea
2017-11-24, 23:54
#51

#50 Ja, det låter väl rimligt. Ändå konstigt 😐


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Huygens
2017-11-29, 12:17
#52

Havsminster Kim Young-Choon ber om ursäkt för att anhöriga inte informerats om det nyligen hittade benfragmentet i Sewol.

Kedjan av information har tydligen gått från undersökningschef Kim Hyun-Tae som sa åt övrig personal att inte informera anhöriga och allmänhet om benfragmenetet. Undersökningschef Kim Hyun-Tae har tagits ur tjänst.

Undersökningschef Kim Hyun-Tae informerade dock förvaltningschefen Lee Cheol-Jo, som mörkade informationen i 3 dagar. Meningen var annars att förvaltningschefen Lee Cheol-Jo skulle ha informerat havsminister Kim Young-Choon. Korea Times, 2017-11-23

Förvaltningschefen Lee Cheol-Jo är därför också tagen ur tjänst.

Frihetspartiets ledare Hong Joon-Pyo som var stark motståndare till bärgningen av färjan Sewol riktar kritik mot Moon Jae-Ins regering för informationsdöljandet.

När havsminstern Kim Young-Choon väl blev informerad om benfragmentet beordrade han att informationen omedelbart skulle tillkännages till anhöriga, men så skedde inte utan informationen gavs först nästa dag. Personalen uppger att dom in Te informerade nahöriga för att dom trodde benfragmentet tillhörde en redan upphittad gymnasieelev som begravdes i september. Korea Times, 2017-11-24

Påståendet är att en DNA-analys hade tagit två veckor att genomföra.

Ansvariga chefer beskylls för att mörka informationen då anhöriga var på väg att ge upp sina krav på att offren skulle hittas och en begravningsceremoni för dom sista 5 ej hittade passagerarna från Sewol var på väg att hållas.

En mediauppgift är nu att benfragmentet tillhörde en gymnasieelev vars begravning hölls i förra månaden (oktober). Korea Herald, 2017-11-28

Havsministeriet kommer att tillsätta en ny chef för undersökningsgruppen av den bärgade färjan Sewol, då undersökningschef Kim Hyun-Tae tagits ur tjänst.

Huygens
2017-12-15, 11:34
#53

Åklagarmyndigheten har beviljats en husransakningsorder av Högsta Domstolen i Seoul till arkivet för Blå Huset. Normalt sett mörkas och förseglas alla dokument i 30 år från den avgående presidenten. Men pga att det har upptäckts att presidentrådgivaren (personalchefen) Kim Ki-Choon fabricerat uppgiften om Park Geun-Hyes informationstillfälle rörande Sewol, har åklagarna beviljats att genomsöka presidentarkivet efter ytterliggare bevis för olagligheter. Korea Herald, 2017-12-15

Även presidentrådgivaren Woo Byung-Woo är misstänkt för att ha hindrat utredningen om Sewol.

Tyvärr arkiverades alla Park Geun-Hyes dokument av statsminister Hwang Kyo-Ahn, som samtidigt lät förstöra 100-tals datorer i Blå Huset för att dölja sina egna och Park Geun-Hyes brott. (inlägg)

Min misstanke är att statsminister Hwang Kyo-Ahn (dåvarande tillförordnad president) troligen har låtit förstöra alla kompromenterande dokument, så åklagarna måste vara väldigt tursamma om dom ska hitta något av intresse i presidentarkivet som förseglades i mars 2017.

Blå Husets presidentarkiv är beläget i Sejon, söder om Seoul. Och tydligen har åklagarna redan gjort några besök till arkivet och letat dokument.

Cireea
2017-12-15, 15:18
#54

Heja! 
Hoppas man hittar dokument av värde!


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Huygens
2017-12-19, 08:37
#55

Ett nytt åtal har gjorts av åklagarmyndigheten.

Åtalet är mot riksdagsledamoten och fd presidentrådgivaren Lee Jung-Hyun, som står åtalad för brott mot TV-lagen. Riksdagsledamoten Lee Jung-Hyun är åtalad för att ha maniupulerat nyhetsrapporteringen i mediabolaget KBS om Sewol.

Riksdagsledamoten Lee Jung-Hyun ska ha gjort minst ett telefonsamtal till chefen för KBS, vartefter riksdagsledamot Lee Jung-Hyun instruerat hur nyhetsrapporteringen skulle utformas för att skönmåla regeringens arbete i relation till Sewol och undvika negativ publicitet mot Park Geun-hye. Korea Herald, 2017-12-19

Bevisläget är dock oklart. Jag misstänker att det kan röra sej om mestadels vittnesmål och inte så mycket faktiska dokument. Åklagarmyndigheten tittar även på andra anklagelser att Park Geun-Hye-regeringen blockerade utredningen om falsk flagga Sewol.

Cireea
2017-12-20, 16:56
#56

Bra att man väckt åtal, även om det inte finns så många faktiska dokument utan mer är baserat på vittnesmål.


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Huygens
2017-12-22, 07:23
#57

Hembesök igen.

Fyra tjänstepersoner anställda på Havsministeriet fick tidigt morgonbesök i sina bostäder av åklagarmyndigheten som beslagtog datorer, mobiler och dokument.

Bl a fick fd havsministern Kim Young-Suk under Park Geun-hye, hembesök. Troligen är det Kim Young-Suk som återges med en inte alltför smickrande bild i nyhetsartikeln. Korea Herald, 2017-12-22

Åklagarna gjorde även en gryningsräd mot Havsministeriets officiella lokaler i sökandet efter bevis att dom 4 tjänstepersonerna hindrat "Särskilda Kommitten", som tillsattes under Park Gun-Hye, att utföra sitt arbete.

Tydligen är det så att "Särskilda Kommitten", som inte var en haverikommission, ändå upptäckte en del underligheter. Det var "Särskilda Kommitten" som undersökte NIS mystiska bärbara datorn som hittades i den sjunkna färjan Sewol, se #16 och framåt.

Men tydligen hindrades "Särskilda Kommitten" att utföra sitt arbete, genom att tjänstepersoner under Park Geun-hye mörkade och dolde, dolde och mörkade material som kunde klargöra varför Sewol sjönk.

Vi får se vad åklagarna hittar med tiden.

Cireea
2017-12-27, 15:48
#58

Mycket hembesök!


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Huygens
2018-03-20, 13:12
#59

Åklagarna har försökt förhöra Park Geun-hye för hennes roll i sänkningen av Sewol, men hon vägrar svara på frågor. Flera av hennes presidentrådgivare har dock frågats ut:

Kim Ki-Choon, Blå Husets personalchef
Kim Kwan-Jin, Nationell Säkerhetschef
Kim Jang-Soo, Nationell Säkerhetschef
Shin In-Ho, Nationell Krishanteringschef

Presidentrådgivarna Shin In-Ho, Kim Kwan-Jin och Kim Jang-Soo har dessutom fått hembesök av åklagare som beslagtagit dokument, mobiler och datorer. Anklagelserna är fortfarande oerhört blygsamma och inskränker sej till olagliga förändringar i dokument och oriktig uppgiftslämning av ansvaret medan falsk flagga Sewol pågick. Korea Herald, 2018-03-20

Troligen kan vi inte få reda på vad som hänt om inte NIS utreds ordentligt i frågan om Sewol.

Jag hittade även följande videoklipp som spelades in av gymnasieelever i Sewol medan färjan sakta slår runt, som jag inte tror visats i tråden förut. Det är ganska bekymmersamt att det finns en sådan lydnadskultur i Sydkorea. Det innebär att folk alltför lätt kan luras av myndigheterna. (YT/침묵하지않는어른, 2014-07-24, 22 min)

Jag vill också rikta uppmärksamhet mot följande korta Arirangnyhetsklipp som visar chefsåklagare Cho Eun-Suk, som framställs som en rättsskaffens man. Vid tillfället för nyhetsklippet har mer än 154 personer åtalats för olika olagligheter i eller omkring händelserna med Sewol. Vissa saker är troligen bara vanlig korruption, tillståndsgivning som inte har med själva färjan Sewol att göra. Andra saker kan var direkt del av falsk flagga Sewol, men vi får inte klarhet i vad som hänt.

Min ståndpunkt är att chefsåklagare Cho Eun-Suk, som framställs som en rättskaffens man, är del av flask flagga Sewol. Jag har nog nämnt det förut, högre upp i tråden. Det är omöjligt att alla konstigheter kunnat mörkas och döljas, döljas och mörkas utan att chefsåklagare Cho Eun-Suk haft en ytterst aktiv roll i mörkläggning av terrorattacken där färjan Sewol sänks. Dessutom måste chefsåklagare Cho Eun-Suk ha känt till i förväg att regeringen tänkte utföra statsterrorism mot den egna befolkningen. Det är högst osannolikt att han i efterhand funnit sej tillrätta med att ljuga och fungera som fasad för regeringens mörkläggning. Chefsåklagare Cho Eun-Suk måste ha känt till i förväg att Sewol skulle sänkas med ombordvarande. (YT/ARIRANG, 2014-10-06, 2 min)

Bl a Sewols färdväg, sväng och kantring är ej såsom myndigheterna påstår och finns redovisat i denna tråd via flera videoklipp. Även mobilsamtalen och SMS från Sewol har mörklagts av domstol och åklagare. Den officiella redogörelsen av mobiltrafiken är heller inte i överensstämmelse med föräldrarnas vittnesuppgifter.

Alla dessa myndighetslögner och döljanden har bara kunnat upprätthållas genom att chefsåklagare Cho Eun-Suk och NIS haft centrala och aktiva roller i mörkläggningen gentemot media.

Även domstolens domare måste vara del av falsk flagga Sewol. Jag hade annars förväntat mej att någon av domarna visselblåst och sagt ifrån under rättegången mot Sewols navigeringsbesättning.

Cireea
2018-03-20, 16:36
#60

Jag måste bara säga, genom hennes vägran med att svara på frågorna så säger det mer än om hon faktiskt varit villig att sammarbeta.


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Huygens
2018-03-29, 10:07
#61

Fyra av Park Geun-Hyes presidentrådgivare har åtalats för att olagligt ha manipulerat Blå Husets händelseloggar i samband med sänkningen av Sewol. Det rör sej om rådgivarna Kim Ki-Choon, Kim Jang-Soo, Kim Kwan-Jin och Yoon Jeon-Choo, se #59.

Kim Kwan-Jin var även chef för Nationella Säkerhetsorganisationen (NSO) och under Lee Myung-Bak var Kim Kwan-Jin försvarsminister. Korea Herald samt Korea Herald

Cireea
2018-03-29, 14:07
#62

NU händer det grejer igen, bra!


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Huygens
2018-04-10, 12:23
#63

Kulturministeriets omfattande svartlisning av artister och kulturpersoner (tråd) under befallning från Park Geun-hye, har ett starkt samband med händelser tiden efter sänkningen av Sewol.

Visserligen var redan 100-tals kulturpersoner svartlistade via NIS under president Lee Myung-Baks regeringstid, men den mer omfattande svartlistningen av kulturpersoner genom året 2015, uppstod som en följd av allmänhetens reaktioner på regeringens hantering av Sewolkatastrofen. Korea Herald, 2018-04-10

Regeringens Sanningskommittes resultat visar att 9473 kulturpersoner svartlistades av Kulturministeriet. Det stora flertalet kulturpersoner svartlistades under år 2015 efter att dom skrivit på olika namnlistor med krav på upprättande av haverikommission och utredning av vad som faktiskt gjorde att Sewol slog runt och sakta sjönk över två dygn (en fråga som än idag är obesvarad).

Kulturpersonerna undertecknade grupptalan och dokument med krav på handling för att få reda på sanningen om sänkningen av Sewol. Inom ganska kort tid, kanske bara en månad efter undertecknandet av ett krav eller grupptalan, hamnade sedan kulturpersonens namn på Ministeriets svartlista.

Kulturministeriets svartlista fick inte internt sändas med epost och fick därmed heller inte hysas på andra datorer än några väldigt centralt belägna hemliga datorer. När dom olika avdelningarna inom Kulturministeriet behövde kopior av den 60 sidor långa svartlistan, var cheferna tvungna att begära en utskrift centralt. En tjänsteperson med särskilda befogenheter skrev sedan ut svartlistan och överlämnade sekretesstämplade kopior till berörda avdelningar som därefter kunde vidta negativa åtgärder mot kulturpersonerna på svartlistan.

Den här starka kopplingen mellan svartlistningen av 9473 kulturpersoner och sänkningen av Sewol stärker min uppfattning att Sewolkatastrofen var en falsk flagga utförd på uppdrag av Park Geun-Hyes regering, kontrollerad av namnlösa överstatliga makthavare. Falsk flagga Sewol genomfördes därefter genom koordinering mellan chefer inom Kustbevakningen, Polis, Militär, NIS, Havsministeriet, Justitiedepartementet, Domstolsväsendet och Åklagarmyndigheten. Även företag i stil med Kakao (SMS:en via KakaoTalk), mobiloperatörer och Undine Marine (dykföretaget) har haft centrala roller i falsk flagga Sewol.

Cireea
2018-04-10, 18:47
#64

Herregud..😐


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Huygens
2018-04-10, 20:19
#65

Ja, det var lite Storebror Ser Dej-"1984" över den svartlistan.

Huygens
2018-04-12, 16:11
#66

Regissör Kim Ji-Young har tydligen blivit färdig med sin dokumentär (eng titel) "Intention", se #20, punkt 44, Crazy Dir Kim. "Intention" har premiär idag.

Regissör Kim Ji-Young lyckades rekrytera skådespelaren Jung Woo-Sung (wiki), som åtog sej arbetet utan lön. Regissör Kim Ji-Young har jobbat nästan 4 år med "Intention" och använt Sewols AIS-data för att visa vilken färd färjan tog. Dokumentärfilmen är gjord utan någon egentlig budget. Korea Times

Det långsamma arbetet på land, fortskrider med att vända Sewol på rätt köl och förväntas bli klart under maj månad. Korea Herald

Cireea
2018-04-12, 18:22
#67

Intressant, hoppas man får se den dokumentären! 👍


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Huygens
2018-04-15, 11:00
#68

En dag före årsdagen av att färjan Sewol slog runt lovade Moon Jae-In i ett tal till nationen under söndagen (2018-04-15) att ta reda varför Sewol sjönk. Imorgon är det fyra år sedan Sewol slog runt 2014-04-16. Det skulle sedan dröja ytterliggare två dagar till 2014-04-18 innan färjan Sewol sjönk helt.

Moon Jae-In lovade att gå till botten med varför färjan sjönk. Ingen myndighet har någon officiell förklaring till falsk flagga Sewol. Den officiella ståndpunkten i Sydkorea är att ingen vet varför Sewol sjönk och officiellt sett finns det heller inga ledtrådar eller uppslag till att förklara varför färjan Sewol sjönk. Korea Herald

Moon Jae-In lovade också att regeringen skulle upprätta en minnespark i Ansan. Jag vet från andra nyhetsartiklar att minnesparken och ev begravning på parken är ett omstridt ämne bland lokalboende som inte vill få sina fina parkområden förvandlade till begravnings- eller sorgplatser. Ett förslag jag sett är att placera en del av ett minnesmuseum över Sewoloffren under jorden så att det inte stör vyn av parkområde.

Huygens
2018-05-03, 12:36
#69

JYP, grundaren av JYP Entertainment, Park Jin-Young ska tydligen ha hållit en bibelkurs för kristna. Då några medlemmar från Guwonpa, "Frälsningsarméns sekt (?)", Frälsningsekten deltog i föreläsningen, har stackars Park Jin-Young beskyllts i media för att hålla gudstjänster är Frälsningssekten. Då en av dom tre grupperna i Frälsningssekten är dom "ondskefulla" baptisterna som delvis beskylls för medverkan till sänkningen av Sewol, anses Park Jin-Youngs närvaro på den religiösa sammankomsten minst sagt olämplig. Korea Times

Lokalmedia rapporterade att Park Jin-Young under sju dagar ledde församlingen i Frälsningsarméns sekt i Yeoksam-dong, södra Seoul. Park Jin-Young förnekar dock att han hållit gudstjänster för Frälsningssekten. Lokalmedia publicerade både video och ljudupptagningar från dom religiösa mässorna med Park Jin-Young.

Yoo Byung-Eun (avliden och ibland betraktad som ägaren till Chonghaejin Marine) är farbror till Park Jin-Youngs fru.

Bland Frälsningsarméns sektmedlemmar återfinns K-popaffärsmannen/skådespelaren Bae Yong-Joon och fd styrelseordförande Byeon Ki-Chun i företaget Chonhaiji Co som sägs varit huvudägaren till rederiet Chonghaejin Marine, som hade hand om Sewol (ägarförhållandena tror jag ej är helt klarlagda).

Bae Yong-Joon säger sej bara ha ägnat sej åt bibelstudier med Park Jin-Young och har inget med dom "ondeskefulla" baptisterna att göra.

Lokalmedia rapporterade att Park Jin-Young höll en gudstjänst för Koreas Evangelistiska Baptistkyrka, grundad av bortgångne Yoo Byung-Eun. Enligt Wikipedia är Baptistkyrkan synonym med Frälsningsekten. Park Jin-Young säger att ifall lokalmedias rapporter visar sej vara Fake News kommer Park Jin-Young att stämma lokalmedia.

Jag upplever att syndabocksbeskyllningarna mot dom "ondsekfulla" baptisterna är en rökridå för att dölja vem som verkligen stod bakom sänkningen av Sewol.

Cireea
2018-05-03, 23:01
#70

Ibland blir jag så less på hur folk håller på, bara för att JYP hållit i en bibelkurs behöver han inte ha något med saken att göra  över huvudtaget. Oavsett vilka som deltagit..😕


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Huygens
2018-05-11, 12:49
#71

För två dagar sedan började haveripersonal vända Sewol på rätt köl på land. Kranen som används är enorm. Korea Herald och Korea Times, 2018-05-09

Av någon anledning har stora rektangulära områden skurits ut ur Sewols skrov och hålen har förstärkt med gula stålstolpar. Färjan Sewol är nu vänd på rätt köl. syftet är att underlätta genomletandet i färjan och kanske få svaret på varför färjan Sewol alls sjönk. Korea Herald samt Korea Times, 2018-05-11

Cireea
2018-05-13, 16:34
#72

Vad märkligt med hålen..? Hoppas man hittar några svar!


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Huygens
2018-07-04, 11:07
#73

En indikation pekar mot att falsk flagga Sewol var en militär säkerhetsoperation.

Militärens Säkerhetskommando (DSC) smutskastade och kartlade, kartlade och smutskastade anhöriga till Sewoloffren genom den militära säkerhetsgruppen "Team Sparta". Korea Times och Korea Herald

Militära säkerhetsgruppen "Team Sparta" arbetade genom att telefonavlyssna, kartlägga och smutskasta Sewoloffrens anhöriga. "Team Sparta" utförde olaglig opinionspåverkande cyberkrigföring där allmänheten påverkades av militärens säkerhetspersonal genom omfattande nätaktiviteter på social media i syfte att skada Sewoloffrens anhöriga.

Den militära säkerhetsgruppen "Team Sparta" upprättade dessutom en olaglig svartlistning av Sewolanhöriga, där dom anhöriga klassades som HÅRDA myndighetsmotståndare eller MEDELHÅRDA myndighetsmotståndare. Klassificeringen baserades på en svartlista med olika aktiviteter som Sewolanhöriga ägnat sej åt, besöka minnesplatser, delta i demonstrationer, skriva brev till myndigheterna m m.

Militärpersonal ur det minst 60 personer starka "Team Sparta" utförde också olika operationer och påtryckningar för att förmå Sewolanhöriga att upphöra med krav på räddnings- och upphämtningsarbete kring Sewol.

Man kan se att USAs militär varit koordinator, troligen organisatör av falsk flagga Sewol. Beteckningen "Team Sparta" är inte ett koreanskt uttryck, utan hör västvärlden till.

Dessutom är presidenten enbart militär överbefälhavare i symbolisk betydelse. Det är USA som har kommandot över Sydkoreas militär. Enligt skriftligt avtal är det också USA som fattar beslut om militära anfall eller att avstå från anfall. Att USA inte skulle känna till den militära säkerhetsgruppen "Team Sparta" är helt osannolikt. Troligen är det USA som givit klartecken för "Team Spartas" aktiviteter.

Troligen är den mesta dokumentationen kring "Team Sparta" förstörd, men åtminstone två militära överstar arresterades i mars 2018, för olagliga aktiviteter mot civila anhöriga till Sewoloffren.

Sänkningen av färjan Sewol saknar fortfarande förklaring, men officiellt sett har Sewol inget att göra med militär aktivitet eller militärt säkerhetsarbete.

Efter att Kustbevakningen återupprättats som egen myndighet av Moon Jae-In kommer Kustbevakningen flytta (tillbaka?) till Songdo, Incheon i november. Korea Times, 2018-05-22

Kustbevakningen upplöstes som "straff" för delaktighet i falsk flagga Sewol, men myndigheten fick snarast fungera som syndabock för att minska trycket på Park Geun-Hyes regering.

Moon Jae-In utser Busans, Sydkoreas näst största stads polischef Cho Hyun-Bai, som ny chef för Kustbevakningen. Nuvarande Kustbevakningschef Park Kyung-Min får avsked efter bara 10 månader på posten som chef. Korea Times, 2018-06-15

Foto inifrån Sewol efter att färjan rätats up. Korea Times, (datum oklart, men kanske maj 2018)

Kort artikel om fortsatta sökarbetet, men väldigt lite konkret. Korea Herald, 2018-06-19

En konstig mediahistoria utspelade sej i maj månad 2018.

Mediabolaget MBC gjorde en parodi på personer till sjöss, men använde anhöriga till Sewoloffren som kalkoner. MBC:s anställda bad sedan om ursäkt och sa att när dom läste upp skämten visste dom inte vilken typ av film som skulle klippas in tillsammans med deras vitsar. Korea Herald-POP, 2018-05-14

Kombinationen blev att Sewoloffren snarast såg ut att hånas och det roliga uteblev kanske. Frågan är om det är rester av Park Geun-Hye-anhängare som tog chansen att slå mot Sewolanhöriga och på så sätt skada den nya uppsättningen mera politiskt neutrala MBC-personalen? Korea Herald, 2018-05-14

Någon riktig förklaring till mediahistorien har jag inte sett.

Huygens
2018-07-09, 15:24
#74

Domstolen dömer att Frälsningssekten ej är ekonomiskt skyldig till sänkningen av färjan Sewol. Fortfarande vet ingen varför Sewol sjönk. Det är fortsatt oklart vem som verkligen stod som ägare till färjan Sewol enligt domstolen. Korea Herald

Cireea
2018-07-09, 18:54
#75

Usch, den här tråden är så jobbig då allt är så oklart. Jag frågar mig fortfarande VARFÖR man ville sänka Sewol och riskera massa människors liv..


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Huygens
2018-07-13, 11:14
#76

Ja, vad som hände färjan Sewol är långt ifrån utrett.

Efter att det framkommit att Militärens Säkerhetskommando (DSC) störde och övervakade anhöriga till Sewoloffer samt att Säkerhetskommandot planerade en repris på Gwangjumassakern, höjs röster på att försvarsminster Song Young-Moo ska avgå. Korea Times

Tydligen har försvarsminster Song Young-Moo känt till Säkerhetskommandots planer på att slå ner demonstranter med militära vapen i nästan ett år utan att göra någon utredning om vem som är ansvarig samt inte dokumenterat det inträffade.

Planerna på att använda stridsvagnar och beväpnade soldater för att bekämpa protesterna mot Park-Geun Hye uprättades redan år 2016 (ej 2017 som anges i följande inlägg).

Enligt en liten opinionsmätning vill 80 % av dom tillfrågade att Militärens Säkerhetskommando upplöses och läggs ner. Korea Times

Militärens Säkerhetskommando ville inte bara hindra en bärgning av Sewol, utan
Säkerhetskommandot ville även hindra upphämtningen av dom drunknade från Sewol och på bottnen omkring Sewol. Säkerhetskommandot ansåg att man skulle låta "oceanen ta hand om kropparna". Korea Times

Huygens
2018-07-20, 13:41
#77

Ett lite märkligt foto av Sewol. Vänstersidan ser rostad ut, men fronten och överbyggnaden är rostfria och fortfarande målade. Korea Herald, 2018-07-19

Jag kan bara gissa, men antar att det måste funnits något väldigt korrosivt ämne på havsbottnen, om nu den rostade sidan av Sewol låg nederst. Annars borde det vara tvärtom, då havsbottnen har mindre syre och därmed inte medverkar till rost så fort.

Artikeln handlar om kompensation till anhöriga, som är missnöjda med domstolens dom, då den inte uttalar sej om statens ansvar eller företagets ansvar.

Ordförande för Sewol Victims' Families Committee, Yoo Kyung-Geun, gjorde följande uttalande:

"It is becoming more apparent that the government chose not to rescue the passengers, not merely fail to rescue them."

"Det har blivit mer tydligt att myndigheterna valde att inte rädda passagerarna och inte bara misslyckades rädda dom."

Myndigheterna hade planerat att aktivt låta bli att rädda offren. Falsk flagga Sewol var ett satanistiskt rituellt massoffer. Korea Times

Huygens
2018-07-27, 12:11
#78

Domstolsadministrationen OCA, som ägnat sej åt svartlistning av domare (se tråden Rättsapparaten), har tydligen också olagligt lagt sej i rättsärendet mot en japansk journalist som undersökte Park Geun-Hyes förehavande vid dagen för falsk flagga Sewol. Korea Times, 2018-07-27

OCA har ej befogenhet att besluta om en domstols domslut och OCA får inte utöva påtryckningar på domstolars domslut. Se även #12 och #16.

Journalisten Tatsuya Kato blev visserligen frikänd, men domtexten innehöll formuleringar som OCA hade upprättat en månad före domstolens dom.

Som jag nämnt i tidgare inlägg var aktivisten Park Sung-Su inte lika tursam, utan dömdes till fängelse för förtal av Park Geun-hye i samband med Sewol.

Cireea
2018-07-29, 16:10
#79

Jisses..


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Huygens
2018-09-03, 11:49
#80

Ett 30-tal anhöriga till Sewoloffer avlägsnade ett temporärt minnesmonument vid Paengmok på ön Jindo. Minnesmonumentet var också en plats där dom anhöriga försökte följa "räddningsarbetet" av Sewol då dom nekats möjlighet att följa "räddningssarbetet" på plats till havs. Dom anhörga följde även den senare bärgningen av Sewol från platsen vid Paengmok.

Monumentet tas ner efter löfte från dom anhöriga om att återbörda området till boende på Jindo. Korea Times

Cireea
2018-09-03, 13:23
#81

Jag tyckte gott dom ska få ha ett minnesmonument för det där..


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Huygens
2018-09-03, 13:43
#82

Ja, det är svårt att helt veta bakgrunden. Kanske att kommunen sätter upp ett mindre minnesmärke? Jag tror det finns ett minnesmonument i Danwon, där dom flesta anhöriga bor och så finns det ett minnesmonument på en helig plats i Seoul samt kanske någon plats till. Jag tror att platsen vid Paengmok på Jindo mest var avsedd för att samordna och hjälpa varandra inom gruppen av anhöriga, och för att bidra till att rädda eventuellt överlevande och få klarhet i vad myndigheterna egentligen sysslade med. Kanske fungerade platsen också som en tillfällig samlingspunkt för dom anhöriga när dom besökte Jindo?

Cireea
2018-09-03, 20:35
#83

På så vis, jag trodde dom var utan minnemonument helt och hållet!


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Huygens
2018-09-03, 21:26
#84

Ja, jag trodde också vid tillfälle att det bara fanns ett minnesmonument.

Huygens
2018-09-06, 19:43
#85

En mellanchef för (numera upplösta) Militärens Säkerhetskommando (DSC) har arresterats (igår onsdag). Det rör sej om generalmajor (2-stjärnig general) So Gang-Won som arresterades igår misstänkt för att ha organiserat omfattande olaglig militär övervakning av samtliga anhöriga till Sewoloffren. Korea Herald, 2018-09-05

Familjerna till Sewoloffren avlyssnades, skuggades, fick sina vanor kartlagda, fick sin epost olagligt genomsökt, bevakades i sina bostäder, smutskastades i regeringstrogen media och trakasserades på olika sätt via nätet, mm av DSC (se NIS).

Enligt artikeln har DSC:s långsiktiga målsättning varit att uppfylla Park Geun-Hyes krav på skademinimering efter (falsk flagga) Sewol.

Begäran från åklagarna att arrestera generalmajor So Gang-Won kom så sent som i tisdags. Det överraskar mej därför att domstolen så hastigt godkände arresteringsordern på en general. I andra rättsärenden har dom flesta militära befäl och tidigare försvarsministrar klarat sej helt och hållet eller i alla fall väldigt länge från att arresteras. Korea Herald, 2018-09-04

Generalmajor So Gang-Won ser ut som en hårdförd man som inte lätt böjer ner sej i ett tufft förhör. Samtidigt känns det lite tveksamt om resultatet blir att generalmajor So Gang-Won blir den ende som får bära hela hundhuvudet. Jag tror att många fler militärchefer är inblandade i den olagliga militära övervakningen av anhöriga till Sewoloffren och olaga övervakning mot oberoende journalister till mindre publikationer som undersökt falsk flagga Sewol.

Det måste existera en mer omfattande dold stab av militärchefer och säkerhetspersonal som i samarbete med NIS genomfört sänkningen av Sewol på uppdrag av politiker och osynliga makthavare.

Cireea
2018-09-06, 20:20
#86

Men vänta… varför har man övervakat anhöriga till offren? Det låter ju helt galet!


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Huygens
2018-09-11, 19:33
#87

hm, jag har försökt se om mer info dyker upp om general So Gang-Won, men det är lite tyst i media. Hittade dock följande klipp som visar dokument skrivna på koreanska med viss text (personnamn?) överstrukna i svart, vilket skulle kunna vara offentliggjorda militära övervakningsdokument givna av åklagarmyndigheten till media, för olaglig övervakning av anhöriga till Sewoloffer.

(YT/KBS News, 2018-09-05, 2 min)

Lite konstigt att Arirang News och Korea Times inte har nämnt general So Gang-Wons arrestering i sina engelskspråkiga inslag. Sökningar på nätet har också gett magert resultat, som om informationen inte finns.

Cireea
2018-09-13, 12:55
#88

Man kanske försöker tysta ner det?


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Huygens
2018-09-13, 16:31
#89

Ja, troligen vill makthavarna bakom traditionell media dölja militärens del av sänkningen av Sewol. En annan aspekt är att traditionell media rent generellt är mycket återhållsam mot att rikta kritik mot militären. Kanske för att ge militären mer "spelrum" för olagligheter, då militären ska skydda landet från "hot" utifrån, med alla (?) möjliga medel.

Det är bara små nyhetskanaler som Newstapa som gjort dokumentärer där det tydligt framgår att inte enbart Kustbevakningen utan även militären stoppade och blockerade hjälp från frivilliga och från anhöriga vid "räddningsarbetet" av Sewol. När jag läste igenom tråden nyligen insåg jag hur mycket som hunnit blekna i mitt minne av det jag hittade och att militären + NIS måste haft oerhört centrala och drivande roller i falsk flagga Sewol.

Nu är mina källor främst engelskspråkiga eller engelskt översatta nyheter. Kanske står det mer sista veckorna om militärens aktiviter kring sänkningen av Sewol i koreanskspråkig media?

Sen har vi ett problem med Moon Jae-Ins vekhet i relationen med USA. När Moon Jae-In upptäckte att USA brutit det militära avtalet om installation av THAAD och installerat THAAD-ramper åtskilliga månader tidigare än vad avtalet medgav, lät det först på Moon Jae-In som om han skulle sätta restriktion på vad USA fick lov att göra. Men bara några veckor senare var miljökonsekvensutredningen av THAAD "färdig" och ingen hälsofara hade upptäckts. Utredningen förväntades initialt ta mycket längre tid, minst ett halvår, men det var som om Moon Jae-In bara vek ner sej.

THAAD sträcker sej långt in över Kina och den elektromagnetiska strålningen är ej hälsosam för närboende vid golfbanan. När jag kollade räckvidden på motsvarande kommersiellt tillgängliga radar hittade jag en yt-video från ett företag som sålde samma typ av radar med räckvidd som kunde täcka Norra Afrika. En enda stor radaranläggning mitt i Afrika nådde fram till Saudiarabiens kust och ända bort till Atlanten vid Mauretanien och kunde upptäcka alla flygplan och drönare över 1,5 m längd. På nära håll kunde såklart ännu mindre flygande föremål upptäckas.

Miljö- och konsekvensutredning av närboende på några veckor är en fantasi.

Likadant avtalet med Japan om sällskapskvinnor. Även där vek Moon Jae-In ner sej, troligen för att USA inte ville ha någon konflikt mellan Sydkorea och Japan, när huvudfokus ligger på Nordkorea. Det enda vettiga hade varit att Moon Jae-In fullföljt och genomfört två folkomröstningar. Den första folkomröstningen hade behövts för att folket skulle ta ställning till om dom hemliga sekretesstämplade delarna i avtalet med Japan om sällskapskvinnor skulle offentliggöras. En andra folkomröstningen skulle kunna hållas om avtalet om sällskapskvinnor fått sektretessen hävd och blivit offentlig. Den andra folkomröstningen skulle då vara ett Ja eller Nej till att upphäva avtalet om sällskapskvinnor med Japan.

Moon Jae-In hade desstom FN på sin sida. FN sa att avtalet om sällskapskvinnor var felaktigt och behövde omförhandlas.

Då jag anser att Sydkoreas militär genomfört falsk flagga Sewol tillsammans med NIS, är det i stort sett garanterat att USAs militär känt till den förstående sänkningen av Sewol. Det är t o m troligt att USAs militär haft del i sänkningen av Sewol. Vem som är dom verkliga uppdragsgivarna till falskflaggan, är dock en gåta.

I det läget att en skugga skulle kunna falla på USAs militär i relation till falsk flagga Sewol, är USAs makthavare troligen inte särskil intresserade av att Sydkorea utreder sin egen militär kring vad som hänt Sewol.

Det gör att Moon Jae-In kommer utsättas för en press av USAs militär i hemliga möten. Och det kan vara en bidragande orsak till att media är så tystlåtna med utredningen kring DSC och generalernas omfattande massövervakning av anhöriga till Sewoloffer samt av oberoende journalister som sökt sanningen kring vad som hände Sewol.

Huygens
2018-11-06, 16:16
#90

Det framkommer uppgifter att det var DSC (numera nedlagt), Militärens Säkerhetskommando, som ville förhindra en bärgning av Sewol.

Det framkommer även att det var DSC som ville skuldbelägga Yoo Byeong-Eon för sänkningen av Sewol och DSC hade en särskild specialgrupp som jobbade heltid med att försöka sätta dit Yoo Byeong-Eon. Det är mycket konstigt, troligen olagligt, att en militär säkerhetsorganisation ängar sej åt civil polisverksamhet. Korea Herald

Det stärker min uppfattning att det var NIS/DSC/militären som på politikernas och multinationella makthavares uppdrag, sänkte Sewol.

Cireea
2018-11-07, 13:07
#91

Och det som fortfarande irriterar mig är frågan… VARFÖR?! 😕


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Huygens
2018-12-07, 21:38
#92

General begick "självmord" idag.

Fd chefen för (nedlagda) DSC (se NIS), general Lee Jae-Su, påstås ha begått "självmord" genom att ha hoppat (eller blivit kastad) från en hög byggnad i Songpa, östra Seoul. General Lee Jae-Su, 60 år, hittades avliden på marken nära en byggnad. Inga vittnen har sett vad som hänt.

Polisen påstår att ett "självmordsbrev" återfanns på platsen.

Fd DSC-chefen, general Lee Jae-Su, var under utredning av åklagarmyndigheten. DSC-chefen Lee Jae-Su misstänktes vara delansvarig för samarbetet med NIS och organiseringen av DSC:s olovliga massövervakningen, skuggning, telefonavlyssning, besök vid bostäderna, infiltration i stödgrupper, genomsökning av datorer och olovligt läsande av epost, av samtliga anhöriga till dom 300 drunknade passagerarna på Sewol. Dom flesta omkomna var högstadieelever. Korea Herald

DSC-chefen Lee Jae-Su misstänktes även vara delansvarig för DSC:s, polisens och NIS omfattande smutskastningskampanjer på nätet via social media mot anhöriga till offren från Sewol. 1000-tals säkerhetspersoner, militärpersonal och poliser deltog i att skriva nedsättande, förlöjligande inlägg och uttalade sej negativt om anhöriga som krävde att få reda på sanningen bakom falsk flagga Sewol.

DSC-chefen Lee Jae-Su misstänktes också för att ha organiserat desinformation om Sewol tillsammans med NIS och för att olagligt övervaka samt trakassera journalister och mediapersoner som sökt sanningen om Sewol och som ej accepterat den officiella historien som Park Geun-hye m fl företräder.

Huygens
2019-03-28, 17:41
#93

Myndigheternas (regeringens?) Specialkommission för Samhällskatastrofer har upptäckt att militären eller mer specifik, den militära Flottan har manipulerat, falsifierat och raderat viktig data från övervakningsfilmerna som bärgades från Sewol. Korea Herald, 2019-03-28

Det verkar som Flottans och Kustbevakningens dykare i hemlighet plockat upp videoinspelningarna flera dagar tidigare än det officiella datumet 2014-06-22, då Flottan påstår att videoinspelningarna först hämtades upp.

Upphämtningen vid det officiella upphämtningsdatumet 2014-06-22 verkar dessutom vara fejkat och iscensatt att se ut som om det är den riktiga diskkassetten med övervakningsfilmerna som hämtas upp av Flottans dykare. Vilket i praktiken innebär att även dykare från Flottan och tydligen också från Kustbevakningen är inblandade i falsk flagga Sewol som tog 304 liv, dom flesta var gymnasieelever.

Troligen är även Kustbevakningens chefer inblandade i att manipulera och radera innehåll från övervakningsfilmerna från Sewol.

I artikeln syns en skärmdump med bilder på diskkassetter för lagring av övervakningsfilmdata, där två olika diskkassetter syns. Det mittersta skruvhålet är olika på dom två kasetterna, vilket indikerar att Flottan har bytt ut Sewols ursprungliga diskkassett mot en egen diskkassett med fabricerade övervakningsfilmer som bättre följer Flottans officiella scenario av hur Sewol sjönk.

På något sätt påminner situationen om händelserna kring Zapruderfilmen (wiki) som modifierades och manipulerades av CIA i flera omgångar innan filmen gjordes offentlig.

Huygens
2019-04-15, 09:50
#94

Då det är årsdagen av Sewolkatastrofen imorgon, samlades anhöriga till offren idag. Dom anhöriga kräver att en ny utredning görs kring frågan varför Sewol sänktes. Preskriptionstiderna verkar vara väldigt korta, bara 5 år för maktmissbruk och 7 år för vållande till annans död. KH

Huygens
2019-10-31, 17:35
#95

En oberoende kommission, Special Commission on Social Disaster Investigation, har kommit fram till att Kustbevakningen inte använde några av sina helikoptrar för att föra nedkylda eller skadade till sjukhus från sänkningen av Sewol.

En kraftigt nedkyld medvetslös student dog troligen för att Kustbevakningen inte förde studenten till sjukhus inom 20 minuter, vilket varit möjligt med helikopter. Istället tog det 4 tim 41 min innan studenten kom till sjukhus, där han alvled en liten stund senare, trots direkt order från en läkare på sjukhuset om omedelbar helikoptertransport. Korea Times

Huygens
2019-11-06, 11:55
#96

Åklagarmyndigheten planerar att upprätta en särskild utredning av alla felaktigheter som myndigheter begått i samband med sänkningen av Sewol. Chefåklagare Yoon Seok-Youl har gett instruktioner att upprätta en utredning kring Sewol med 8-9 åklagare. Korea Herald

En företrädare för familjerna till offren från Sewol säger att gruppen av familjer planerar att vidta juridiska åtgärder mot åtminstone 122 myndighetspersoner ansvariga för (sänkningen av) Sewol.

Huygens
2019-11-07, 20:38
#97

Specialutredningen för myndighetsfel kring Sewol tillsattes idag (torsdag) av Suveräna Åklagarkontoret och leds av åklagare Lim Gwan-Hyeok. Korea Herald

Huygens
2019-11-23, 22:31
#98

Militära Åklagarmyndigheten (dvs inte den vanliga Åklagarmyndigheten) har startat en utredning mot den höge befälhavaren i 22:a armédivisionen, Kwon Young-Ho.

Tydligen har befälhavare Kwon Young-Ho verkställt att (1000-tals) dokument förstörts i Blå Huset. Dom många dokumenten har varit relaterade till sänkningen av Sewol och har sitt ursprung från tiden av Park Geun-hye. Det är olagligt att förstöra dokument som tillhört en regering utan korrekt granskning med godkända handläggare. Korea Herald

Befälhavare Kwon Young-Ho ska uppenbarligen lyckats förstöra alla dessa Sewoldokument efter att Park Geun-hye fråntogs makten och befälhavare Kwon Young-Ho kan mycket väl ha fortsatt förstöra Sewoldokument även under tiden med Moon Jae-In fram till januari 2018.

Gryningsbesök igen. Korea Herald

Åklagarmyndigheten utförde igår, fredag, en räd mot Kustbevakningens högkvarter i Incheon i sökandet efter dokument och information i relation till Sewol. Lokala räder utfördes även mot Kustbevakningens kontor i Mokpo och Yeosu.

Min gissning är att allt bevismaterial av betydelse är "försvunnet". Åklagarna måste ha tur om dom ska hitta något av värde rörande Sewol. Notera även att Korea Times inte rapporterar ett ord (på engelska) om räderna.

Huygens
2019-12-13, 15:04
#99

Gryningsräd igen.

Igår (torsdag) gjorde åklagarna en räd mot (eng) Board of Audit and Inspection, "Inspektionsrådet". Dokument beslagtogs för att fastställa varför ett splitter nytt militärfartyg inte användes som fanns i närheten av det sjunkande Sewol. Ett antal ministerier (ej namngivna) fick också besök av åklagarna. KH

Upp till toppen